Beste mobiele airco

Op warme dagen kan het soms behoorlijk heet worden in je woning of op kantoor. Een airco kan dan een echte uitkomst zijn. Het voordeel van een airco ten opzicht van een ventilator of luchtkoeler is dat het de temperatuur in een ruimte tot wel 10 graden naar beneden brengt. Daarmee is een airco een stuk effectiever dan andere apparaten.

Als je geen vaste airco wilt installeren of als je de airco voor meerdere ruimtes wilt gebruiken, kan je het beste kiezen voor een mobiele airco. Dit apparaat is meestal uitgerust met wieltjes en/of handvatten, waardoor je hem makkelijk kunt verplaatsen. Ook hoef je een mobiele airco niet op een vaste plek te installeren.

De beste mobiele airco's op een rijtje:

Afbeelding

Product


Aspen Xtra

Onze beste koop!

Aspen Xtra

Beste koop mobiele airco

óf

ArgoClima Ulisse DCI Eco DC

ArgoClima Ulisse DCI Eco DC

Beste mobiele airco met buitenunit

óf

Eurom Split Airco Caravan AC2401

Eurom Split Airco Caravan AC2401

Beste mobiele airco voor caravan

óf

Qlima P 528

Qlima P 528

Beste mobiele airco met wifi

óf

Eurom PAC14.2

Eurom PAC14.2

Beste mobiele airco voor grote ruimtes

óf

ComfortPlus CP-12 mobiele airco 3,5kW koelen + verwarmen

ComfortPlus CP-12 3,5kW koelen + verwarmen

Beste mobiele airco met verwarmingsfunctie

óf

JustFire AIRCO7000

JustFire AIRCO7000

Beste mobiele airco voor slaapkamer

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Aspen Xtra

Beste koop  mobiele airco

Aspen Xtra

ArgoClima Ulisse DCI Eco DC

Beste mobiele airco met buitenunit

ArgoClima Ulisse DCI Eco DC

Eurom Split Airco Caravan AC2401

Beste mobiele airco voor caravan

Eurom Split Airco Caravan AC2401

Qlima P 528

Beste mobiele airco met wifi

Qlima P 528

Eurom PAC14.2

Beste mobiele airco voor grote ruimtes

Eurom PAC14.2

ComfortPlus CP-12 3,5kW koelen + verwarmen

Beste mobiele airco met verwarmingsfunctie

ComfortPlus CP-12 mobiele airco 3,5kW koelen + verwarmen

JustFire AIRCO7000

Beste mobiele airco voor slaapkamer

JustFire AIRCO7000

Enter your text here...

Mobiele airco’s zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo kan de capaciteit erg verschillen, waardoor de ene airco wel geschikt is voor grotere ruimtes en de andere niet. Bij het maken van je keuze is het daarom belangrijk om hier in ieder geval op te letten.

Sommige mobiele airco’s hebben ook een verwarmingsfunctie of zijn uitgerust met een timer. Vaak wordt er een afstandsbediening meegeleverd en soms is het mogelijk om het apparaat te bedienen met een app. Daarbij zijn er naast de ‘standaard’ mobiele airco’s ook mobiele split airco’s met buitenunit. In onze koopgids onderaan dit artikel bespreken we de verschillende soorten en helpen we je met het maken van je keuze.

Welke mobiele airco’s zijn echte aanraders? Wij hebben in dit artikel een zo uitgebreid mogelijk overzicht gemaakt van de beste mobiele airco’s. Daarbij hebben we rekening gehouden met verschillende voorkeuren.

Beste koop mobiele airco | Aspen Xtra

Zoek je een airco die je woonkamer, slaapkamer of kantoor goed kan koelen? Deze krachtige mobiele airco van Aspen is geschikt voor vrijwel elke ruimte en heeft een hoge capaciteit. Het apparaat kan elke ruimte tot 40 m2 effectief koelen. De airco heeft ook wieltjes, waardoor je hem makkelijk naar een andere ruimte kunt verplaatsen.

Vanwege de hoge capaciteit en de unieke features hebben we deze mobiele airco als beste koop geselecteerd. De ecostand en het natuurlijke koudemiddel maken deze airco een uniek en milieuvriendelijk apparaat. Je ziet dit bij vrijwel geen enkele andere mobiele airco,

Met de timer kan je instellen wanneer de airco aan en uit moet gaan. De temperatuur kan je instellen en de luchtstroom kan je ook zelf regelen. Het apparaat kan zichzelf automatisch opnieuw opstarten. Met het grote kleurendisplay kan je de Aspen Xtra makkelijk bedienen.

Deze mobiele airco is krachtig, maar dat merk je helaas ook aan het geluid. In de hoogste stand maakt dit apparaat namelijk aardig wat geluid. Je kan de Aspen Xtra echter ook in een lagere stand zetten. Als je de airco in je slaapkamer wilt gebruiken, kan je kiezen voor de stillere slaapstand.

De afvoerslang is redelijk kort, namelijk 125 centimeter. Daardoor kan het apparaat wat lastiger te installeren zijn of misschien moet je hier wel een extra slang op aansluiten. Dat laatste kan wel makkelijk met het bijgeleverde verloopstuk. Een passtuk voor het raam wordt ook meegeleverd.

Maakt in de hoogste stand aardig wat geluid.

Voordelen

 • Groot kleurendisplay
 • Luchtstroom regeling
 • Slaapstand
 • Ecostand
 • Natuurlijk koudemiddel

Nadelen

 • Maakt in de hoogste stand aardig wat geluid

Conclusie

Deze mobiele airco koelt de lucht effectief in ruimtes tot 40 m2. In de hoogste stand maakt de Aspen Xtra aardig wat geluid, maar je kan ook voor een andere stand kiezen. Het apparaat beschikt over een ecostand en een slaapstand.


Beste mobiele airco met buitenunit | ArgoClima Ulisse DCI Eco DC

Er is maar een klein aanbod mobiele airco’s met buitunits. Je vindt dit soort apparaten voornamelijk in de verhuurbranche en je kan ze vrijwel nergens kopen. Toch hebben wij wel een goede mobiele split airco kunnen vinden: de ArgoClima Ulisse DCI Eco DC.

Deze mobiele airco heeft een capaciteit van meer dan 12000 BTU en is daarmee geschikt voor ruimtes tot 40 m2. Daarbij is het apparaat vrij stil, zeker in vergelijking met de meeste andere mobiele airco’s. Binnen is het geluidsniveau maximaal 37 dB en buiten 42 dB.

Het bijzondere aan de ArgoClima is dat er zowel in het apparaat als in de afstandsbediening een temperatuursensor zit. De temperatuur wordt dus op twee punten gemeten en de koelfunctie stemt zichzelf hierop af. Je kan de ventilator op drie verschillende snelheden instellen. De snelheid van de DC-omvormer kan in de automatische stand worden gezet en is dan variabel.

Het luchtrooster is verstelbaar en de luchtfilters kan je gewoon wassen. Na uitval van de voeding start deze mobiele airco zichzelf weer opnieuw op. Verder beschikt de airco over elektronische beveiliging tegen overdruk. Nog een extra voordeel: het apparaat is slechts 24 centimeter diep en neemt daardoor minder ruimte in beslag.

De koelleiding heeft een lengte van twee meter, wat vaak wel lang genoeg is. Heb je een extra lange koelleiding nodig? Dan kan de koelleiding worden verlengd met twee of vier meter.

Deze mobiele airco is hoog geprijsd.

Voordelen

 • "I Feel" functie en droogfunctie, temperatuursensor (2 punten gemeten, apparaat en afstandsbediening)
 • Stil (max. 37 dB binnen en 42 dB buiten)
 • Luchtfilters zijn wasbaar
 • Luchtstroom regeling

Nadelen

 • Hoog geprijsd

Conclusie

Als je voorkeur uitgaat naar een mobiele split airco, is dit apparaat een goede keuze. De ArgoClima is stil en regelt de temperatuur goed door op twee punten te meten. Wel is het apparaat hoog geprijsd, maar je krijgt hier goede kwaliteit en extra functionaliteiten voor terug.


Beste mobiele airco voor caravan | Eurom Split Airco Caravan AC2401

Zoek je een mobiele airco voor gebruik in de caravan? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een apparaat dat makkelijk mee te nemen is en het liefst ook handvatten heeft. Verder is het fijn als de airco niet te groot is, aangezien het in de caravan snel een groot deel van de ruimte in beslag neemt.

Deze Eurom Split Airco Caravan AC2401 is speciaal ontworpen voor gebruik in de caravan. Het is een mobiele airco met buitenunit die je makkelijk kunt meenemen en eenvoudig kunt installeren.

De binnenunit hoef je alleen maar op te hangen aan het ophangframe of op tafel te zetten. Met de twee meegeleverde montagehaken installeer je de buitenunit eenvoudig aan de buitenzijde van je caravan.

De binnenunit is slechts 36x39x19 cm groot en neemt dus niet veel ruimte in beslag. Zeker in een caravan is dat een groot voordeel. Het energieverbruik is laag, namelijk 450 Watt. Het apparaat is binnen redelijk stil met een geluidsniveau van 49 dB. Buiten maakt de airco wat meer geluid, namelijk 55 dB. Je kan de airco instellen op vier verschillende standen.

De koelleiding is slechts 1,2 meter, wat redelijk kort is. Het kan daardoor even puzzelen zijn om de mobiele split airco goed te installeren.

Alleen geschikt voor ruimtes tot 9 m2.

Voordelen

 • Makkelijk mee te nemen
 • Eenvoudig te installeren
 • Binnen redelijk stil (49 dB)
 • Compact formaat
 • Laag energieverbruik (450 Watt)

Nadelen

 • Alleen geschikt voor ruimtes tot 9 m2
 • Leiding naar de buitenunit is wat kort

Conclusie

Deze mobiele split airco is compact, makkelijk mee te nemen en eenvoudig te installeren. Het apparaat heeft een capaciteit waarmee ruimtes tot 9 m2 goed kunnen worden gekoeld. Door de lage capaciteit verbruikt deze Eurom weinig energie. Helaas kun je het apparaat niet voor het koelen van grotere ruimtes gebruiken, maar voor de caravan is dit een goed apparaat.


Beste mobiele airco met wifi | Qlima P 528

Altijd op zoek naar de afstandsbediening van je mobiele airco? Met de Qlima P 528 is dat niet meer nodig! Dit is een mobiele airco die met WiFi verbinding maakt met een app. Met deze app kan je het apparaat bedienen. Je hoeft dan niet meer steeds op zoek te gaan naar de afstandsbediening, want je kan gewoon je smartphone of tablet gebruiken.

Je kan de Qlima P 528 gebruiken voor het koelen van ruimtes tot 40 m2, waarmee het apparaat voor vrijwel elke ruimte geschikt is. De gewenste temperatuur kan je zelf instellen. De mobiele airco past zich hier dan automatisch op aan. Met de timerfunctie stel je in wanneer het apparaat aan en uit gaat.

Doordat er wieltjes onder het apparaat zitten is het makkelijk verrijdbaar. Je kan deze airco daarom goed gebruiken om meerdere ruimtes te verkoelen. Het apparaat heeft ook handvatten, waarmee je hem de trap op of af kunt tillen.

In de hoogste stand maakt deze mobiele airco redelijk veel geluid (65 dB), maar in de nachtstand is hij een stuk stiller.

Maakt veel geluid in de hoogste stand.

Voordelen

 • Bediening via app met WiFi
 • Nachtstand

Nadelen

 • Maakt veel geluid in de hoogste stand
 • Geen luchtstroom regeling

Conclusie

Deze Qlima beschikt over een WiFi-modus en is daarmee makkelijk te bedienen met je smartphone of tablet. Het apparaat maakt wel redelijk veel geluid in de hoogste stand. Je kan echter ook voor een lagere stand kiezen of het apparaat in de nachtstand zetten.


Beste mobiele airco voor grote ruimtes | Eurom PAC14.2

Deze Eurom PAC14.2 heeft een hoge capaciteit (14000 BTU) en is daardoor geschikt voor grotere ruimtes tot 47 m2. Je kan het apparaat bedienen via het bedieningspaneel en de bijgeleverde afstandsbediening. De airco beschikt over drie snelheidsstanden en met de timerfunctie kan je instellen wanneer het apparaat aan en uit gaat.

De uitblaasrichting is verstelbaar, waardoor je zelf kunt bepalen waar je de verkoeling precies wilt. Doordat de airco over wieltjes beschikt, kan je hem makkelijk verplaatsen naar een andere ruimte. De condens kan je eenvoudig afvoeren met het aftapkraantje.

De filters zijn makkelijk afneembaar, waardoor het onderhoud vrij simpel is. In de hoogste stand maakt deze airco redelijk veel geluid (65 dB), maar in de laagste stand is hij een stuk stiller. Ook in de laagste stand koelt het apparaat nog vrij goed.

Bij de Eurom PAC14.2 krijg je ook een afvoerslang, aansluitstuk voor het raam en een raambalk meegeleverd. Zo kan je het apparaat makkelijk installeren. Het kan wel zo zijn dat het aansluitstuk en de raambalk niet geschikt zijn voor jouw raam, maar je weet eigenlijk nooit zeker of dit past als het wordt meegeleverd.

Maakt aardig wat geluid in de hoogste stand.

Voordelen

 • Geschikt voor ruimtes tot 47 m2
 • Bedienen met app via WiFi
 • Filters zijn makkelijk afneembaar

Nadelen

 • Maakt veel geluid in de hoogste stand
 • Geen luchtstroom regeling

Conclusie

Grote ruimtes tot 47 m2 worden goed gekoeld door deze mobiele airco. Wel maakt het apparaat redelijk wat geluid in de hoogste stand. Je kan echter ook voor een lagere (en stillere) stand kiezen waarin de airco nog steeds aardig goed koelt.


Beste mobiele airco met verwarmingsfunctie | ComfortPlus CP-12 mobiele airco 3,5kW koelen + verwarmen

Een airco koop je waarschijnlijk om een ruimte te koelen. Maar als het koelproces in het apparaat ook kan worden omgekeerd, kan de airco ook worden gebruikt om een ruimte te verwarmen. Deze functie is handig op de koudere dagen. Het voordeel van verwarmen met een airco is dat dit een stuk zuiniger is dan verwarmen met een CV-ketel.

Deze ComfortPlus CP-12 beschikt over een verwarmingsfunctie en kan een ruimte dus ook verwarmen. Je kan dit apparaat gebruiken voor ruimtes tot 40 m2, waarmee het apparaat waarschijnlijk voor vrijwel elke ruimte in je woning geschikt is.

Het geluidsniveau is in vergelijking met veel andere airco’s redelijk laag (56 dB), wat een groot voordeel is. De luchtstroom kan je zelf instellen en met de timerfunctie stel je in wanneer de airco aan en uit gaat. Je kunt de airco makkelijk verplaatsen, want er zitten wieltjes onder. Er wordt ook een afstandsbediening meegeleverd.

Temperatuur is niet instelbaar

Voordelen

 • Met verwarmingsfunctie
 • Weinig geluid
 • Luchtstroom regeling

Nadelen

 • Temperatuur is niet instelbaar

Conclusie

Deze mobiele airco koelt en verwarmt ruimtes tot 40 m2 goed. Het apparaat maakt niet veel geluid (56 dB) en het is mogelijk om zelf de luchtstroom te regelen.

Bekijk prijzen van de ComfortPlus CP-12 mobiele airco 3,5kW koelen + verwarmen bij verschillende winkels:


Beste stille mobiele airco voor slaapkamer | JustFire AIRCO7000

Als je op zoek bent naar een mobiele airco voor de slaapkamer, is het slim om te kijken naar een model met een wat minder hoge capaciteit. Je slaapkamer is immers vaak kleiner dan bijvoorbeeld de woonkamer. Natuurlijk kan je daar wel een airco neerzetten die ook grotere ruimtes kan koelen, maar dan ben je alleen maar duurder uit. Je betaalt dan namelijk een hogere prijs voor de extra capaciteit en ook nog eens extra energiekosten.

Een mobiele airco met een lagere capaciteit is ook nog eens milieuvriendelijker, omdat het minder energie verbruikt. Het nadeel is wel dat je een airco met lagere capaciteit niet voor grotere ruimtes kunt gebruiken. Als je hem echter toch alleen voor de slaapkamer en eventueel andere kleine ruimtes wilt gebruiken, is een mobiele airco met lage capaciteit een aanrader.

De JustFire AIRCO7000 is dan een goede keuze. Dit apparaat heeft een lage capaciteit en is ook voordelig geprijsd. Het apparaat maakt wel redelijk wat geluid (63 dB), maar er is ook een lagere stand waarin de airco minder geluid maakt. Het energieverbruik is redelijk laag in vergelijking met airco’s met een hogere capaciteit, namelijk 1000 Watt.

Maakt redelijk veel geluid.

Voordelen

 • Laag geprijsd
 • Redelijk compact formaat
 • Laag energieverbruik (1000 Watt)

Nadelen

 • Maakt redelijk veel geluid
 • Niet geschikt voor grotere ruimtes (+ 23 m2)

Conclusie

Deze JustFire is door het compacte formaat en de lage prijs een fijn apparaat voor de slaapkamer. De capaciteit is niet zo hoog, maar voor kleinere ruimtes is dit prima. Wel maakt de airco redelijk wat geluid, zeker in de hoogste stand. Dat kan storend zijn als je de airco aan wilt houden terwijl je slaapt.


Mobiele airco zonder slang naar buiten  

Wat veel mensen minder fijn vinden aan een mobiele airco is de afvoerslang die naar buiten loopt. Soms is hier ook niet altijd ruimte voor. Helaas zijn er geen mobiele airco’s zonder slang naar buiten. De afvoerslang is nodig om de warme lucht aan de buitenlucht af te staan en elke airco beschikt hier dus over.

Heb je geen mogelijkheid om een afvoerslang te plaatsen of wil je dat niet? In dat geval kun je ervoor kiezen om een luchtkoeler te plaatsen. Dit apparaat heeft geen afvoerslang, omdat het de warme lucht ook niet naar buiten blaast. Wel koelt een luchtkoeler een ruimte minder goed dan een airco.

Koopgids met tips

Je wilt een mobiele airco kopen, maar je weet niet precies waar je nu allemaal op moet letten. In deze koopgids leggen wij uit wat de belangrijkste punten zijn.

Capaciteit

De capaciteit van een mobiele airco bepaalt welke oppervlakte het apparaat effectief kan koelen. Deze capaciteit wordt uitgedrukt in BTU. Een airco met een BTU van 12.000 kan bijvoorbeeld ruimtes tot 40 m2 goed koelen. Vaak staat het aantal vierkante meter of kubieke meter ook aangegeven op de verpakking of verkooppagina.

Geluidsniveau

Mobiele airco’s maken over het algemeen redelijk wat geluid (60 – 65 dB). Gelukkig hebben ze vaak wel meerdere standen, waardoor je ook kunt kiezen voor een stillere stand. Er zijn ook een aantal mobiele airco’s te vinden die wat minder geluid maken in de hoogste stand (+/- 55 dB). Wil je het apparaat ook in de slaapkamer gebruiken en kan je niet goed slapen met veel geluid? Dan kan je het beste kiezen voor een apparaat met een stille slaapstand.

Energieverbruik

Vrijwel elke mobiele airco verbruikt redelijk wat energie. Toch zijn er soms ook apparaten te vinden die aanzienlijk minder energie verbruiken dan de meeste andere airco’s.

Verplaatsbaar

Alle mobiele airco’s zijn op zich redelijk makkelijk te verplaatsen. De meeste modellen hebben wielen en/of handvaten. Wil je de airco af en toe naar boven of beneden tillen? Dan kan je het beste kijken naar een model met stevige handvaten.

Timer

De meeste mobiele airco’s hebben een timer. Je kan hiermee instellen hoe lang het apparaat aan moet blijven staan en/of wanneer het apparaat aan moet gaan.

Bediening op afstand

Als je de mobiele airco op afstand wilt kunnen bedienen, kan je kiezen voor een model met een afstandsbediening of een mobiele app.

Luchtstroom regeling

Bij een deel van de mobiele airco’s kun je de luchtstroom zelf instellen. Meestal kan je er dan voor kiezen om de luchtstroom naar boven of naar voren te laten gaan. Er zijn ook mobiele airco’s waarbij dit niet mogelijk is. Het instellen van de luchtstroom is op zich niet heel belangrijk, aangezien de airco de gehele ruimte verkoelt. Het kan echter wel fijn zijn als je ook snel wat verkoeling wilt of als je de airco in een grotere ruimte plaatst.

Mobiele airco of mobiele split airco

Een mobiele airco met buitenunit is een combinatie van een gewone airco met buitenunit en een mobiele airco. Een airco met buitenunit heeft een vaste plek in huis. Een deel van de airco bevindt zich buitenshuis. Hierdoor houd je binnenshuis meer ruimte over en heb je minder last van het geluid. Daarbij heeft een airco met buitenunit vaak een hogere capaciteit.

Een airco met buitenunit biedt dus veel voordelen, maar een mobiele airco kan soms toch een betere keuze zijn. Je hoeft dit apparaat namelijk niet te installeren en je kan hem makkelijker verplaatsen. Een mobiele airco kan je daarom ook makkelijk gebruiken om meerdere ruimtes te koelen.

Als je wilt profiteren van de voordelen van beide apparaten, kan je kiezen voor een mobiele airco met buitenunit. Dit apparaat heeft een buitenunit, maar is makkelijker te installeren en te verplaatsen dan een gewone airco met buitenunit. Echter is het toch niet zo mobiel als een mobiele airco, waardoor het voor het koelen van meerdere ruimtes niet echt ideaal is. Een mobiele airco met buitenunit is vooral handig als je tijdelijk een airco nodig hebt en weinig last wilt hebben van het geluid.