Ecovacs

Ecovacs logoEcovacs Robotics, zoals de volledige naam luidt werd opgericht in 1998 door de Chinese Qian Dongqi. Het hoofdkantoor bevindt zich in Suzhou, China. Ecovacs startte onder de naam TEK Electrical Company en hield zich voornamelijk bezig met het maken van stofzuigers. Vanaf 2006 ging de onderneming verder onder de naam Ecovacs Robotics en gingen ze zich steeds meer bezig houden met het maken van robotstofzuigers.

Producten zoals de Deebot, Atmobot en Winbot, welke respectievelijk dienst doen als robotstofzuiger, luchtzuiveringsrobot en robot die je ramen poetst, werden op de markt gebracht. Kantoren in Duitsland, de Verenigde Staten en Japan werden geopend tussen 2012 en 2014. In 2016 kwam Ecovacs met de Unibot. Deze robot combineert de mogelijkheden van de drie voorgenoemde robots. Verder bracht het bedrijf in de loop der jaren de Benebot op de markt, deze robot is een heuse shopping assistent.

Een samenwerking met Marvel Entertainment, zorgde er zelfs voor dat er speciale Deebots, een limited edition, op de markt kwamen tijdens de release van de film Captain America; Civil War.

Bekijk de Ecovacs robotstofzuigers