Beste warmtepompdroger

Een wasdroger mag eigenlijk niet missen in uw huishouden. Vroeger kon u alleen maar kiezen uit een condensdroger of een luchtafvoerdroger. Deze apparaten staan er vooral om bekend energie te slurpen. Sinds enkele jaren zijn de warmtepompdrogers daarom erg geliefd, ze zijn een stuk zuiniger. Daar waar ze vroeger nog bijna onbetaalbaar waren, ligt de prijs tegenwoordig een stuk lager.  

Bij het kopen van een warmtepompdroger letten we vaak op de prijs/kwaliteit. Maar bij een warmtepompdroger is het belangrijk om ook naar andere aspecten te kijken. Bijvoorbeeld het droogresultaat, de snelheid van de droogprogramma's, het maximale vulgewicht, het geluidsniveau, het bedieningsgemak van de machine en andere extra opties..

Zoals u ziet zijn er veel punten waar u rekening mee moet houden. Wij helpen u door middel van dit artikel bij het maken van uw keuze. Ook hebben wij voor u een lijst opgesteld met de beste warmtepomphouder voor verschillende behoeften. Deze lijst vindt u hieronder.

De beste warmtepompdrogers op een rijtje:

 
 
 

Afbeelding

Product


Onze beste koop!

AEG T9DENS87 – 9000 serie – FibrePro

Beste koop warmtepompdroger

óf

Bosch WTU876C0NL

Beste zuinige warmtepompdroger (A+++)

óf

Zanussi ZDH7332P

Beste goedkope warmtepompdroger

óf

LG RC90V9AV2W

Beste warmtepompdroger met zelfreinigende condensor

óf


Siemens WT8HXE70NL

Beste warmtepompdroger met stoomfunctie

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

AEG T9DENS87 – 9000 serie – FibrePro

Beste koop warmtepompdroger

Bosch WTU876C0NL

Beste zuinige warmtepompdroger (A+++)

Bosch WTU876C0NL

Zanussi ZDH7332P

Beste goedkope warmtepompdroger

LG RC90V9AV2W

Beste warmtepompdroger met zelfreinigende condensor

LG RC90V9AV2W

Siemens WT8HXE70NL

Beste warmtepompdroger met stoomfunctie

Siemens WT8HXE70NL

Een warmtepompdroger droogt uw kleding met warme lucht. Het opwarmen kost minder energie omdat alleen het water wordt afgevoerd, maar de lucht wordt niet afgevoerd. Deze wordt steeds weer opnieuw gecirculeerd en verwarmd. Een droogbeurt in een warmtepompdroger duurt over het algemeen langer dan in een ander soort droger, maar dit verschil is niet heel groot. Daarnaast iligt de aanschafprijs van een warmtepompdroger hoger dan bij andere soorten drogers, maar dit wordt meer dan goed gemaakt door de besparing op de uiteindelijke energiekosten. Ook is het beter voor het milieu. Tegenwoordig zijn veel warmtepompdroger voorzien van een A++/+++ label.  En de beste wamtepompdrogers in de verschillende soorten? Die hebben we natuurlijk voor u uitgezocht!

 
 
 

Beste koop warmtepompdroger (AEG T9DENS87 – 9000 serie – FibrePro)

Zoekt u een betrouwbare warmtepompdroger die zuinig en stil is? Houdt u van een droger met veel gebruiksgemakken en extra functionaliteiten? Dan is de AEG T9DENS87 - 9000 serie- FibrePro echt een aanrader voor u. 

Deze warmtepompdroger heeft een vulgewicht van 8 kilogram, is zeer zuinig met een energieklasse A+++ en zit boordevol gebruiksgemakken en verfijnde technologieën.   

Zo beschikt dit apparaat over een FibrePro technologie. Hiermee kunt u al uw verschillende soorten stoffen tegelijkertijd drogen. Met de unieke FibrePro 3D scanner is al uw kleding gegarandeerd droog en blijft de kwaliteit als nieuw. Deze 3D scanner meet de luchtvochtigheid in de kleding, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. 

Het AbsoluteCare systeem zorgt ervoor dat elk kledingstuk de juiste trommelbeweging en droogtemperatuur krijgt. Dankzij de SensiDry technologie droogt deze droger op een lage temperatuur, zodat uw kleding nooit aan onnodige warmte wordt blootgesteld. Zo blijft uw kleding als nieuw.

Dit apparaat is ook voorzien van een kleding beschermende ProTex-trommel. Uw wasgoed kreukelt minder omdat deze trommel in beide richtingen draait. Met deze warmtepompdroger hoeft u dus nooit meer het wasgoed te sorteren.  Uw kleding van fijne stoffen en uw wasgoed van katoen en kunststof, alles kan samen in de droger.

De ProSense technologie beschermt uw kleding het beste. Door de geavanceerde vochtigheids- en temperatuursensoren wordt de droogtijd en energieverbruik aan de hoeveelheid wasgoed aangepast. Het apparaat heeft een duidelijk display waar u veel op kunt aflezen en het is makkelijk te bedienen. 

Met een A+++ is dit een energiezuinige droger. Dit apparaat beschikt over 10 droogprogramma's, waaronder onder andere voor beddengoed, outdoor, zijde en wol. Het katoenprogramma is bij een volledig volle droger binnen 152 minuten klaar. Door de lage temperatuur is het tevens een stuk zuiniger en beter voor uw kleding.

Het filter is niet zelfreinigend, dus onderhoud blijft nodig. 

Voordelen

 • Zeer zuinig, energielabel A+++
 • Is relatief stil met een geluidsniveau van 63dB tijdens het drogen.
 • Mooi design en veel gebruiksgemakken.
 • Bij het openen van de deur gaat de trommelverlichting automatisch aan.

Nadelen

 • Aan de prijzige kant. 
 • Heeft geen smart functie.
 • Is niet via een app te bedienen.
 • Onderhoud van deze droger blijft nodig, aangezien het filter niet zelfreinigend is.
 

Conclusie

Als u op zoek bent naar een warmtepompdroger die zuinig en stil is, en die veel verfijnde technologieën heeft. Dan is de AEG T9DENS87 een goede keuze.  aanrader. Wel zult u zelf het filter moeten reinigen en kunt u helaas geen gebruik maken van een smart functie of een app. Hier tegenover staat dat deze droger uw wasgoed met kwalitatieve zorg droogt. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Beste zuinige warmtepompdroger (Bosch WTU876C0NL)

 
 
 

Wilt u graag een gunstige warmtepompdroger kopen? Het liefst één die als zeer zuinig ervaren wordt? Dan is deze Bosch WTU876C0NL een serieuze optie om te overwegen. Dit is namelijk één van de meest energiezuinige warmtepompdrogers.

Vooral als u echt op zoek bent naar een zeer zuinige warmtepompdroger, zit u met een energielabel A+++ heel goed. 

Functies van deze warmtepompdroger

Uw was wordt goed beschermd door de speciaal vormgegeven kledingbeschermende trommel. De AntiVibration vormgeving met dempend materiaal binnenin en concentrische cirkels in de zijwanden zorgen voor minder trillingen. 

Het resultaat hiervan is een stillere, zuinige warmtepompdroger die uw was veilig droogt en die langer meegaat. 

Uw was wordt goed beschermd door de speciaal vormgegeven kledingbeschermende trommel. De AntiVibration vormgeving met dempend materiaal binnenin en concentrische cirkels in de zijwanden zorgen voor minder trillingen. Het resultaat hiervan is een stillere, zuinige warmtepompdroger die uw was veilig droogt en die langer meegaat. 

Met de startuitstel functie bepaalt u zelf wanneer het droogprogramma start. Met de trommelverlichting hoeft u nooit meer iets over de hoofd te zien in de trommel. Andere praktische en handige functies zijn o.a.: kinderbeveiliging, vochtigheidssensor en een zelf reinigende condensor, hierdoor blijft de droger zuinig en efficiënt. 

 
 

Deze droger is met een geluidsniveau van 64 dB te bestempelen als een stille droger.

Helaas beschikt het niet over een stoomfunctie om uw wasgoed op te frissen en kreukels te verminderen.

Ook heeft het geen automatisch uitschakelen functie waarmee u energie kunt besparen doordat de droger vanzelf uitschakelt.  

Bosch geluid

Programma’s en soorten textiel

Deze warmtepompdroger is geschikt voor alle soorten textiel. Wol, synthetische stoffen, katoen en fijne stoffen kunt u met speciale programma’s drogen. U hoeft zich geen zorgen te maken over krimp, vervorming of schade door oververhitting of te lang drogen. De speciale AllergyPlus functie biedt uitkomst voor mensen met specifieke allergieën. Dit programma verwijdert allergenen zoals stof, stofmijt, pollen en dierenharen die na het wassen zijn achtergebleven. 

Bediening en gebruiksgemak

Deze droger heeft een praktisch menu en handig bedieningspaneel. Op het display kunt u statusinformatie aflezen. Het laat u bijvoorbeeld zien hoe lang het droogprogramma nog duurt. Ook krijgt u dankzij de slimme indicatoren een seintje wanneer u het pluisfilter moet schoonmaken en wanneer de condensbak vol is. Gelukkig heeft u geen omkijken meer naar de condensor, deze reinigt zichzelf automatisch. Middels touchscreen bedient u deze droger op eenvoudige wijze. Ten slotte, krijgt u een melding zodra uw was droog is en kunt u het apparaat gemakkelijk op afstand bedienen met uw smartphone of tablet.  

Dit is een zeer zuinige wasdroger. Hieronder een overzicht van de besparingen bij een gemiddeld verbruik. 

Gemiddeld verbruik per jaar

Energiekosten per jaar

Besparing per jaar (t.o.v. klasse B)

Besparing na 5 jaar

Besparing tijdens levensduur

A+++

177 kWh

€40,71

€75,-

€999,-

Beschikt niet over een stoomfunctie. 

Voordelen

 • Zeer zuinige warmtepompdroger met energieklasse A+++. 
 • De SelfCleaning Condenser spoelt tijdens het drogen automatisch schoon.
 • Stil.

Nadelen

 • Beschikt niet over een stoomfunctie om het wasgoed in de trommel glad te stomen
 • Geen automatisch uitschakelen functie. 
 • Bij een grote lading duurt het drogen lang. 
 

Conclusie

Deze Bosch WTU876C0NL is zeer zuinig en heeft een zelfreinigende condensor. Daarnaast heeft het een zeer stille droger. Helasse beschikt het niet over een stoomfunctie of automatisch uitschakelen functie. Een grote lading duurt vrij lang om te drogen, maar dit is bij veel warmtepomdrogers het geval. 

 
 
 
 

Beste goedkope warmtepompdroger (Zanussi ZDH7332P)

 
 

Bent u op zoek naar een gunstige warmtepompdroger, zonder al teveel poespas, maar die gewoon doet wat u verwacht, uw was kwalitatief droger. Dan is de Zanussi ZDH7332P een goede optie. 

De Zanussi ZDH7332P warmtepompdroger heeft een goede prijskwaliteit verhouding.

Het is een goedkope warmtepompdroger met een vulgewicht van 7 kilogram.

Dit is ideaal voor een eenpersoonsgezinshuishouden, maar ook geschikt voor een gezin met twee kleine kinderen. 

Deze droger heeft een A+ label, zo kun je besparen op de energiekosten en hebt je al snel je investering terugverdiend. Bij een gemiddeld gebruik verbruikt u jaarlijks 260 kWh energie. Het geluidsniveau is 66dB wat hem gemiddeld stil maakt. Door de slimme sensoren, die voortdurend de temperatuur en droogtegraad bijhouden is dit apparaat prima voor alle soorten stoffen.    

Functies van de Zanussi ZDH7332P warmtepompdroger

De AutoSense bepaalt automatisch de juiste droogtijd voor elke lading.
Een droogprogramma in deze warmtepompdroger duurt, bij een volledig volle trommel, hooguit 159 minuten. Hierin verschilt deze wasdroger niet veel ten opzichte van de duurdere modellen. Ook biedt dit apparaat verschillende extra functies, zoals een zelfreinigende condensor, startuitstel, antikreukfase en de mogelijkheid om hem op een waterafvoer aan te sluiten. 

Programma’s en soorten textiel

Het aantal programma’s is heel overzichtelijk, niet teveel maar wel gewoon doeltreffend. Dit apparaat biedt een katoenprogramma en er zijn extra programma’s voor bijvoorbeeld wol en beddengoed. Uiteraard kunt u ook kiezen uit verschillende droogtegraden, zoals strijkdroog, kastdroog of extra droog. Ook zit er een verfrisprogramma op.

Bediening en gebruiksgemak

Deze droger beschikt niet over een app bediening of smart functie. Ook beschikt het niet over een LCD-display. Wel kunt u met de knoppen de machine gemakkelijk bedienen. 

Met de status-indicatielampjes ziet u welk programma u heeft gekozen en hoe droog de was moet worden. Met een eenvoudige druktoets kunt u een startuitstel instellen. Hiermee voorkomt u dat de was te lang in de droger blijft liggen en zo alsnog kreukelt. Een ander voordeel van de functie startuitstel is dat u de droger ook tijdens de daluren ’s nachts kunt laten draaien. Zo kunt u gebruikmaken van het voordelige nachttarief. Dat bespaart weer kosten. 

Dit apparaat beschikt over een ergonomische EasyClean-filter. Hierdoor hebt u geen tweede filter nodig, zoals bij de meeste drogers. Eén filter, één keer reinigen, klaar is Kees.  

De deur is volledig omkeerbaar. Dit geeft u vier verschillende handgreepopties. Wel zo handig want u kunt de droger zo eenvoudig neerzetten waar u maar wilt. Bent u geen fan van strijken? Dankzij het programma Strijkvrij+ worden kreukels en vouwen verminderd. Strijken gaat zo nog makkelijker én sneller.Ook is de pluizenfilter is makkelijk schoon te maken, deze zit aan de voorkant van de droogautomaat 

Met een geluidsniveau van 66dB is het geen heel stille droger, maar heeft het een gemiddeld geluidsniveau. 

Dit model heeft een A+ label, zeker niet het zuinigste. Een groot aantal duurdere modellen zijn echt superzuinig. Maar dit betekent niet dat deze Zanussi warmtepompdroger niet zuinig is. Deze energieklasse kost u bij een gemiddeld gebruik op jaarbasis ongeveer €60,- Door de condensor, die gedeeltelijk zelfreinigend is, goed schoon te houden, kunt u dit lage energieverbruik met gemak behouden. Het energiegebruik wordt bij deze droger geoptimaliseerd terwijl al uw wasgoed voorzichtig wordt gedroogd.Dankzij de warmtepomptechnologie wordt uw wasgoed veilig en op een lage temperatuur gedroogd. En uw energierekening blijft zo ook laag.

 

Dit apparaat beschikt niet over een app bediening of smart functie

Voordelen

 
 • Voordelige koop.
 • Makkelijk te bedienen.
 • Goed filtersysteem.
 • De speciale trommel beschermt uw wasgoed.

Nadelen

 
 • Lange programma's.
 •  
  Veel pluizen.
 •  
  Geen resttijd-indicator om te zien hoelang een droogprogramma nog duurt. 
 •  
   
  Geen app bediening.
 
 

Conclusie

Als u op zoek bent naar een voordelige warmtepompdroger dan heeft deze een goede prijs/kwaliteitverhouding. Dit apparaat heeft niet bijzonder veel fuctionaliteiten of programma's, Het heeft geen resttijdindicator, geen app bediening en de programma's kunnen vrij lang duren. Daar tegenover staat dat het apparaat gemakkelijk te bedienen is en de trommel beschermt uw wasgoed. Hoewel het lange programma's heeft, is het apparaat makkelijk te bedienen, beschermt de trommel uw wasgoed en het let op het water- en energieverbruik. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beste warmtepompdroger met zelfreinigende condensor (LG RC90V9AV2W)

 
 

Bent u op zoek naar een supersnelle of superzuinige nieuwe warmtepompdroger met veel gebruiksgemakken, innovatieve technologieën, maar vooral ook een zelfreinigende condensor?

Weet u niet welke u moet kopen? De LG RC90V9AV2W Dual Inverter Heat Pump met een vulgewicht van 9 kilo, een energieklasse A+++ en talrijke functies is wellicht de juiste droger voor u. 

De LG RC90V9AV2W is een warmtepompdroger en heeft de energieklasse A+++ -10%. Deze droger is met een vulgewicht van 9 kg geschikt voor een huishouden bestaande uit een familie met 3 of 4 kinderen.

Deze droger is zeer stil met een geluidsniveau van 62dB tijdens het centrifugeren. De droger beschikt over verschillende droogprogramma's, namelijk: 14 programma's. De bouwkwaliteit van deze droger is van de hoogste klasse, namelijk topklasse.  De droger verbruikt, bij een gemiddeld gebruik, jaarlijks ongeveer 175 kWh per jaar. Dit komt ongeveer neer op slechts €40,25 euro per jaar. U kunt ongeveer €999 besparen over de gehele levensduur van de droger.

Functies

Deze  droger veel extra functies, zoals een anti-vibratie functie, anti-kreuk fase, automatische uitschakeling en een startvertraging. Hiermee wordt uw wasgoed elke keer weer goed beschermt. Er zit een kinderbeveiliging op, wel zo veilig voor de kinderen en de droger. Ook beschikt deze droger over een beladingssensor en een vochtigheidssensor. 

De zelfreinigend condensor wordt tot 3 keer per programma onder druk schoongespoeld. Dit scheelt u schoonmaakwerk en zorgt voor de beste resultaten. Dankzij de stoomfunctie komt uw kleding minder gekreukt uit de droger, waardoor u achteraf minder strijkwerk hebt. 

De DUAL Inverter Heat Pump™ Dryer zorgt voor een consistente prestatie. Deze is energiebesparend.  De droger bepaalt uit zichzelf de snelheid van de motor en heeft geen hitte element nodig. Hierdoor gaat hij zeer zuinig met energie om.

Fabric protection LG

De dubbele filter zorgt ervoor dat uw kleding schoon blijft doordat tijdens het drogen de pluizen eruit gefilterd worden. Daarnaast heeft het een omkeerbare deur, waardoor het makkelijker wordt om de deur te openen. 

Programma’s en soorten textiel

Deze droger biedt verschillende programma’s voor diverse soorten kleding aan zoals voor sportkleding, katoen, handdoeken, gemengd, delicaat, synthetische, wol en zijde.

Ook heeft het een apart programma om uw favoriete schoenen te drogen.

Kort, koud, kleine lading of ontsmetting? Ook hiervoor zijn speciale programma’s, er zit bijvoorbeeld een speciaal anti-allergie programma en een ontsmettingsprogramma op. 

Droog, extra droog, ijzer droog, het kan allemaal ingesteld worden.

Het anti-allergie programma zorgt ervoor dat 99,9% van de huisstofmijt wordt verwijderd. Deze mijt veroorzaakt vaak allergieën of ademhalingsproblemen bij kinderen of volwassenen.  

Allergy care

Bediening en gebruiksgemak

De droger bedient u middels een app, touchscreen, tiptoetsen, draaiknoppen en drukknoppen. Deze warmtepompdroger is voorzien van een duidelijk display, een resttijd-, pluizenfilter- en filterindicator en een eindsignaal.

Van het instellen van de juiste droogcyclus tot het downloaden van nieuwe programma's, uw droger is nu nog slimmer door SmartThinQ. Door de Wi-Fi-connectiviteit kunt u op afstand met uw machine communiceren en heeft u toegang tot de nieuwste innovaties.

De droger kan de cyclusinformatie ontvangen en stelt automatisch een juiste drogercyclus in om uw wasgoed te beschermen. Ook kunt u het energieverbruik bijhouden.

Ten slotte, kunt u met Cycle Download nieuwe droogprogramma's downloaden, zoals gymkleding, dekenvernieuwing, lingerie en rimpels minimaliseren. Door middel van de Smart Diagnosis wordt het kleinste probleem snel opgelost, voordat ze groter worden. 

Energieverbruik

Wat kunnen we hierover zeggen met een energielabel A +++ -10%. Superzuinig. De droger met DUAL Inverter Heat Pump biedt het hoogste niveau van energie-efficiëntie en verlaagt het verbruik met 10% op energie-efficiëntieklasse A +++. 

 

Het drogen van een volle trommel duurt 4 uur.  

Voordelen

 • Condensor reinigt zichzelf waardoor je droger minder onderhoud nodig heeft.
 • Stoomfunctie voor verminderen van kreukels en gemakkelijker strijken van kleding.
 • Zeer zuinige warmtepompdroger met energieklasse A+++-10% 

Nadelen

 • Condensafvoerslag maar 1 meter lang.
 • Prijzig.
 • Het drogen van een volle trommel duurt 4 uur, niet echt snel.
 

Conclusie

Als je op zoek bent naar een warmtepompdroger met een zelfreinigende condensor, die bovendien zeer zuinig is en over een stoomfunctie beschikt dan kan dit een goede keuze zijn. U moet wel rekening houden dat deze droger aan de prijzige kant is en het drogen van een volle trommel een dagdeel duurt. 


Beste warmtepompdroger met stoomfunctie (Siemens WT8HXE70NL)

 
 
 

De Siemens WT8HXE70NL is een warmtepompdroger met een smartFinish stoomfunctie, waardoor u niet of bijna niet meer hoeft te strijken. Dat scheelt u tijd en energie. Dit is een zeer zuinige A+++ warmtepompdroger met een vulgewicht van 9 kilogram. U vult hiermee de trommel met het wasgoed van 5 of meer personen.

Met een geluidsniveau van 62 dB is hij bijzonder stil. Bij een gemiddeld gebruik verbruikt u 193kWh per jaar, hetgeen u €193 per jaar kost. Jammer dat er verder geen speciale energiebesparende functies opzitten. Dankzij de Home Connect applicatie kunt uw de droger eenvoudig en overal gebruiken. 

Een stoomprogramma is bijzonder handig wanneer u geen liefhebber bent van strijken. Want uw wasgoed komt namelijk voor een groot gedeelte strijkvrij uit de wasdroger. Het slimme smartFinish stoomprogramma verminderd zelfs grote kreuken en vouwen. U bespaart hiermee tijd en energie voor het strijken van uw pakken, overhemden en shirts.  

Dit toestel draagt optimaal zorg voor uw kleding en ander textiel. De sensor gestuurde autoDry-technologiedroogt uw wasgoed zonder dat het krimpt. De kwaliteit blijft behouden.

De droger is voorzien van een intelligentCleaning system. Hierdoor hoeft u slechts 1 keer per 20 droogbeurten de pluizen uit de filter hoeft te verwijderen. U hoeft hier niet zelf over te denken het wordt aangegeven via een alarm.Zo heeft u minder onderhoud aan de droger. 

De SoftDry trommel zorgt voor een perfect droogresultaat. De golfvormige armen bewegen de warme lucht en zorgen ervoor dat uw wasgoed efficiënt wordt verdeeld. 

Dankzij de trommelverlichting kunt u precies wat en of er iets in de droger zit. Wanneer u de deur sluit of open maakt, gaat het licht vanzelf branden in de trommel. Ook wanneer het droogprogramma is gestart brandt er licht. Het licht gaat ook weer automatisch uit, zo bespaart u energie. 

 
 

Programma’s en soorten textiel

Deze droger heeft maar liefst 23 programma’s, dus is geschikt voor alle soorten kleding en droogniveaus. Met het superkort40 droogt u in 40 minuten uw wasgoed droog.   

display warmtepompdroger

Met het speciale sportkleding droogprogramma, wordt uw sportkleding gedroogd op lage temperaturen. Om de beste droogprestaties te geven en uw kleding optimaal te beschermen met de droogsensoren voortdurend de vochtigheid van de kleding. 

Daarnaast zijn er nog veel speciale programma’s, bijvoorbeeld hygiëne, katoen, overhemden, dons, lingerie, koud tijdprogramma en warm tijdprogramma’s en een smartFinish voor al uw zakelijke kleding, 

Bediening en gebruiksgemak

U kunt de droger bedienen via een handige Home Connect-app. Ongeacht waar u bent, u beschikt altijd over informatie over de droger. U kunt op afstand uw gewenste programma starten wanneer u wil. U kunt alle instellingen bekijken of een melding ontvangen zodra het programma klaar is. Ook is het mogelijk de droger met voice control te bedienen via de Alexa app. 

Energie en besparingen

Dankzij de energieklasse A+++ blijven de kosten op je energiefactuur beperkt. Deze droger heeft een zeer zuinige energielabel A+++. Bij een gemiddeld gebruik verbruikt u 193kWh per jaar, hetgeen u €193 per jaar kost. Er zitten verder geen speciale energiebesparende functies op. 

 

De droger is prijzig. 

Voordelen

 • U bent sneller klaar met strijken dankzij de smartFinish stoomfunctie.
 • De SelfCleaning Condenser spoelt automatisch schoon tijdens het drogen, waardoor de wasdroger energiezuinig blijft.
 • Zeer zuinige warmtepompdroger met energieklasse A+++.

Nadelen

 • Doet ruim 3 uur over het drogen van een volle trommel was en is hiermee niet snel.
 • De prijs.
 

Conclusie

Wanneer u niet houdt van strijken en graag een zeer zuinige warmtepompdroger wilt met een stoomfunctie, dan is dit een goede keuze. Echter is deze droger niet goedkoop en duurt het drogen van een volle trommel ruim 3 uur.  


 
 
 
 
 

Koopgids met tips

U wilt graag een nieuwe droger aanschaffen, maar hebt waarschijnlijk ontdekt dat het uitzoeken van een nieuwe droger niet zo eenvoudig is als u waarschijnlijk dacht. Dat snappen wij, want er is ook zoveel keuze. Daarom helpen wij u graag. We hebben de belangrijkste specificaties voor u verzameld waar u op kunt letten bij het aankopen van een warmptepompdroger. U kunt zelf uitzoeken welke eigenschappen van een droger voor u belangrijk zijn. Zo vindt u eenvoudig de beste droger die bij uw wensen past.   

Huishouding

Heeft u vaak veel wasgoed om te drogen? Dit bepaalt de vulcapaciteit van uw droger. Heeft u een kleine wasdroger, maar een groot huishouden, dan zult u veel vaker drogen. Als richtlijn kunt u het volgende aanhouden: 

 • 7 kg is geschikt voor een huishouden van 1 tot 2 personen
 • 8 kg is geschikt voor een huishouden met 1 of 2 kinderen
 • 9 kg is geschikt voor een gezin van 3 kinderen of meer

De capaciteit van een droogkast wordt aangegeven in kilogram droog katoen. Een groot vulgewicht is handig als u veel wasgoed heeft. Maar koop het niet te groot, want u droogt het voordeligst met een goed gevulde trommel. Een droger met een groter vulgewicht dan de wasmachine heeft geen zin, want het gaat niet passen. In de regel stoppen de meeste mensen toch niet meer dan ongeveer een derde van hun wasgoed in de droger, de rest hangen ze vaak op.  

Soort droger 

Er zijn vier soorten drogers beschikbaar: warmtepompdroger, condensatiedroger, luchtafvoerdroger en gasdroger. De eerste twee zijn de meest voorkomende drogers op dit moment, hoewel de warmtepompdroger het vaak wint vanwege de zuinigheid. U kunt ervan uitgaan dat een warmtepompdroger energiezuiniger is, maar het duurt langer om te drogen en is duurder in aanschaf. Een condensor droger is goedkoper in aanschaf, is sneller klaar met drogen, maar duurder in gebruik. Als u van plan bent om de droger veel te gebruiken, raden wij u een warmtepompdroger aan. Als u echter niet zo vaak de droger gebruikt, dan kunt u ook een condensdroger overwegen. 

Geluid 

Als u de was de hele dag wilt kunnen drogen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u iemand wakker maakt, dan is het goed om op het geluidsniveau, decibel (dB), te letten. Ter indicatie: een stille droger maakt lawaai tussen 63 en 65 dB. Op het energielabel vindt u het aantal dB van de droger.

Energieverbruik 

Elke droger heeft een energielabel, dit geeft aan hoe zuinig de droger is. A+++ is het zuinigst, tot D, wat het minst zuinig is. Een droger met energielabel C is bijna vier keer duurder in gebruik dan een droger met energielabel A+++. Een warmtepompdroger staat erom bekend zuiniger te zijn dan de andere soorten drogers. Dit bespaart u niet alleen geld, maar is ook beter voor het milieu.

Afmetingen en gewicht 

Denk voordat u een droger koopt eer goed na over waar uw droger gaat plaatsen. Meet de ruimte die u voor de wasmachine heeft, maar houd ook rekening met de ruimte rondom de droger. U moet deze kunnen vullen/leegmaken. Het gewicht is vooral belangrijk als u van plan bent de droger op zolder te zetten. Kiest u voor een zware droger, dan kan het een hele uitdaging zijn om deze op te tillen of te laten afleveren. 

Deur openen links, rechts of verstelbaar 

Als u weet waar de droger staat, kunt u zich voorstellen wat handig is voor de deur. Kan de deur helemaal naar links of naar rechts open? Als de droger naast de wasmachine staat, dan is het handig dat beide deuren naar buiten draaien. U kunt dan eenvoudig het wasgoed uit de wasmachine in de droger plaatsen. Maar wanneer de droger boven op de wasmachine staat, is het makkelijker dat de deuren dezelfde draairichting hebben. Tegenwoordig zijn er ook wasdrogers verkrijgbaar met verstelbare deuren. 

Condensbak boven of onder

Bij de meeste drogers bevindt de condensbak zich bovenin de droger, naast het bedieningspaneel. Maar als u de droger boven op de wasmachine wilt zetten, kan dit soms een beetje lastig zijn. Bovendien kan de condensbak behoorlijk zwaar zijn als deze helemaal vol is. Kies voor een droger met de condensbak aan de onderzijde als de droger bovenop de wasmachine wordt geplaatst. Dit maakt het een stuk makkelijker voor u. Omgekeerd, als de droger gewoon op de grond staat, is het beter om hem te gebruiken als de condensbak zich aan de bovenkant bevindt. 

Aan u de keuze

U weet nu waar u onder andere op kunt letten bij aanschaf van een droger. Natuurlijk speelt de prijs en uw persoonlijke smaak ook nog een belangrijke rol. Uiteindelijk is het budget wat u heeft en uw specifieke voorkeuren hetgeen wat de doorslag zal geven bij het bepalen van een beste droger.