Philips stofzuiger

Ben je dringend toe aan een nieuwe stofzuiger maar weet je niet goed waar je zoektocht te beginnen? De Philips Fc9932/09 Powerpro Ultimate is de nieuwste ontwikkeling van Philips op het vlak van stofzuigers. Het toestel biedt een resem aan voordelen voor wie graag en liefst zo grondig mogelijk poetst. Dankzij de ontwikkeling van nieuwe technologieën heeft Philips een toestel op de markt gebracht dat de concurrentie aangaat met de beste stofzuigers. Hieronder alvast een overzicht van wat je kunt verwachten bij de aankoop van de Philips Fc9932/09 Powerpro Ultimate.

Philips Fc9932/09 Powerpro Ultimate

Philips stofzuiger
Philips Powerpro Ultimate

Wie op zoek is naar een zeer betrouwbare en grondige stofzuiger zonder stofzak maakt een goede keuze met de Philips Fc9932/09 Powerpro Ultimate. Bij het ontwerp van deze stofzuiger werd heel specifiek rekening gehouden met een aantal belangrijke vereisten waar de producent Philips niet van af wou wijken.

Zo zijn energieverbruik, gebruiksgemak en ergonomie en uiteraard zeer diep reinigen, de stokpaardjes waar de Philips Fc9932/09 Powerpro Ultimate mee uitpakt. De stofzuiger heeft een zeer strak design en Philips maakt gebruik van alle mogelijke moderne technieken om van deze stofzuiger de beste in de klas te maken.

De Philips Fc9932/09 Powerpro Ultimate is zeker niet de goedkoopste stofzuiger die je op de markt kunt vinden. Dat is te wijten aan het diepgaande onderzoek en ontwikkeling die Philips heeft besteed aan deze stofzuiger. Zoals je hieronder zult kunnen lezen maakt dit toestel gebruik van technieken die je in nog geen enkel ander type stofzuiger kunt terugvinden. Philips wou een toptoestel ontwikkelen en lijkt hierin vlot geslaagd.

Voordelen van de Philips Fc9932/09 Powerpro Ultimate

Ergonomie

De stofzuiger is ergonomisch ontworpen zodat jij als gebruiker ervan geen lichamelijke klachten ondervindt. De bedieningsknoppen zijn niet aan het toestel zelf, maar wel boven aan de handgreep geplaatst. Dit zorgt ervoor dat je je niet telkens hoeft te bukken wanneer je het toestel wilt aan- en uitzetten. Ideaal voor mensen met rugklachten of wie heel veel gebruikt maakt van de Philips Powerpro Ultimate.

Stofbak

Stofbak stofzuiger
Philips PowerPro stofbak

De stofzuiger is niet voorzien van een stofzuigerzak maar deze werd vervangen door een stofbak die al het vuil verzamelt. Deze stofbak werd zo ontworpen dat hij met één enkele hand te bedienen is. Je kunt hem dus makkelijk legen zonder veel ronddwarrelend stof en vuil.

Energieklasse A+

Hou jij ook rekening met je energiefactuur? Dan is deze Philips Fc9932/09 Powerpro Ultimate zeker iets voor jou. De stofzuiger heeft namelijk een energiezuinigheid met klasse A+. Dit is een trapje hoger dan de gemiddelde stofzuiger die zich op energieklasse A bevindt. Dit betekent dat jouw stofzuiger van Philips evenveel kracht biedt als andere stofzuigers maar hiervoor minder elektriciteit verbruikt.

Automatische aan- en uitschakelaar

De handgreep werkt, dankzij een nieuw ontwikkelde, intelligente technologie met een automatische aan- en uitschakelaar. Belt er iemand aan je deur aan of moet je even wat stoelen verplaatsen om makkelijk onder de tafel te kunnen stofzuigen? Wanneer je de handgreep van je stofzuiger neerlegt houdt hij meteen op met draaien. Dit beperkt energieverbruik en heeft als extraatje dat hij ook geluidsoverlast beperkt.

Uiteraard koop je een stofzuiger om te zuigen en je huis proper te maken. Ergonomie en energie zijn natuurlijk heel belangrijk, maar in eerste instantie wil je een stofzuiger die zeer goed schoonmaakt. Ook op dit vlak is de Philips Fc9932/09 Powerpro Ultimate een topper.

Powercyclone 8 technologie

De stofzuiger is uitgerust met de Powercyclone 8 technologie. Eenvoudig uitgelegd zorgt deze technologie ervoor dat de lucht en het opgezogen vuil snel van elkaar worden gescheiden. Hierdoor gaat de stofzuiger nog krachtiger zuigen want er is heel weinig verlies aan luchtcapaciteit. De stofzuiger zal met andere woorden veel efficiënter dan andere stofzuigers te werk gaan. Hoogpolige tapijten, hardnekkig stof, parket met spleten, overal wordt het stof en vuil vlotjes uit verwijderd.

Ledlampen en infrarood sensoren

Philips stofzuiger
Ledlamp PowerPro

In het mondstuk van het toestel zijn ledlampen en infrarood sensoren ingebouwd. De lichtjes zorgen ervoor dat jij zelf beter ziet waar nog stofrestjes zich bevinden, bijvoorbeeld onder donkere meubels. De infrarood sensor zoekt zelf actief naar stof en gaat bij detectie ervan zeer gericht deze vuiltjes opzuigen.

Hoogst efficiënte filter voor fijn stof

Als je vaak last hebt van allergie voor huisstofmijt, haren van huisdieren of zelfs pollen, dan is deze stofzuiger zeer interessant voor jou. Zijn filter is namelijk zo gebouwd dat hij tot 99,9% van dit soort fijn stof, dat allergie kan veroorzaken, filtert. Dit is een grote verbetering in vergelijking met stofzuigers met stofzak waar vaak nog fijne stofdeeltjes blijken te ontsnappen.

Lang snoer

De Philips Fc9932/09 Powerpro Ultimate is uitgerust met een langer dan gemiddeld snoer van wel 8 meter. Heb je weinig stopcontacten in je woning of hou je er niet van om constant van stopcontact te wisselen, dan is dit lange snoer een goede oplossing.

Relatief goedkope wisselstukken

Ondanks de iets prijzigere stofzuiger vallen de wisselstukken relatief goed mee qua prijs. Er zijn speciale mondstukken, een extra filter of zelfs telescopische buizen die te monteren zijn op de Philips Fc9932/09 Powerpro Ultimate. De prijzen hiervan zijn vergelijkbaar met de standaard prijzen van dit soort wisselstukken.

Nadelen van de Philips Fc9932/09 Powerpro Ultimate

Gewicht

Wie veel trappen moet doen in zijn woning zal merken dat deze stofzuiger niet de meest lichte is. Gelukkig wordt dit een stuk gecompenseerd door het lange snoer waardoor het toestel niet constant moet worden verplaatst.

Flexibiliteit

De flexibiliteit van het toestel is beperkt. Omdat het uitgerust is met de ledtechnologie en de infrarood sensoren is de buis in hard materiaal uitgevoerd dat niet zo flexibel is. Als je onder bed wilt stofzuigen zal je iets dieper moeten reiken dan met een klassieke flexibele buis.

Groot om op te bergen

De Philips Fc9932/09 Powerpro Ultimate is een relatief groot toestel. De stofbak heeft een capaciteit van 2,2 liter, wat behoorlijk groot is. Je hebt dus wel wat opbrengruimte nodig om deze stofzuiger op te bergen. De buis kan enkel rechtop vastgezet worden als de stofzuiger verticaal ligt. Hou er dus rekening mee dat je de stofzuiger niet zomaar kunt opbergen in de kolomkast van de elektriciteitskast.

De prijs

De prijs van deze stofzuiger kan als negatief worden ervaren. Het vraagt een grote hap uit het budget, maar je krijgt er uiteraard wel veel voor terug. Het toestel is niet aan te raden voor wie heel af en toe eens stofzuigt in een kleine ruimte. Hou je er echter van om regelmatig vlug eens met de stofzuiger over de vloer en tapijten te gaan zodat het steeds proper blijft? Dan hoeft de prijs geen rem te zijn.

Ervaringen met de Philips Fc9932/09 Powerpro Ultimate

De Philips Fc9932/09 Powerpro Ultimate zorgt ervoor dat je heel grondig te werk gaat terwijl je aan het zuigen bent. Door de ledverlichting zie je alle stofjes goed liggen waardoor je beseft dat je vroeger misschien wel minder efficiënt poetste. De zuigkracht wordt als zeer hoog ervaren ondanks een lager energieverbruik.

We zijn enthousiast over het handvat met afstandsbediening en de automatische aan- en uitknop. Dit vermijdt regelmatig bukken wat tot rugklachten zou kunnen leiden voor wie veel stofzuigt.

De grootte van de Philips Fc9932/09 Powerpro Ultimate wordt enerzijds als een pluspunt beschouwd omdat er heel veel stof kan worden opgeslagen alvorens de stofbak moet worden geleegd. Anderzijds begint het toestel wel wat te wegen nadat je er al wat mee gepoetst hebt. De grootte wordt in dit geval wat minder positief onthaald omdat het toestel dan nogal zwaar kan worden.

Helaas beschikt de Philips stofzuiger niet over een turboborstel. Hierdoor worden dierenharen iets minder gemakkelijk opgezogen. Hiernaast is de stofzuiger met 76 decibel vrij luidruchtig.
Conclusie:
Dankzij de speciale led-lampen en infrarood sensoren ziet u nu al uw stof liggen. Dit wordt niet altijd als prettig ervaren. De stofzuiger zuigt echter zo hard dat u dit stof moeiteloos opzuigt. Ondanks de ontbrekende turboborstel en het harde geluidsniveau beoordelen wij deze stofzuiger met een ruime voldoende.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
  • Speciale led-lampen waardoor al uw stof zichtbaar wordt
  • Eenvoudige bediening via het handvat. Bukken is overbodig
  • Speciale borstels voor al uw vloeren zijn meegeleverd
Nadelen
  • Prijzig…
  • Geen turbo borstel, dus dierenharen zijn moeilijker te verwijderen
  • Vrij luidruchtig
  • De stofzuiger is erg zwaar. Als u vaak de trap op moet kunt u uw sportabbonoment gerust opzeggen.

Alternatieven voor de Philips Fc9932/09 Powerpro Ultimate

Ben je op zoek naar een kleiner toestel omdat je minder grote oppervlaktes hoeft te poetsen? Een draadloze Philips FC6168/01 kan een interessant alternatief bieden. Deze stofzuiger werkt met een batterij, is vlot op te bergen in een kleine ruimte en biedt een grote zuigkracht in zijn prijsklasse. Dit toestel is ook een stukje goedkoper dan de Philips Powerpro Ultimate.

Bekijk de Philips FC6168/01 

Bent u er nog niet uit en wilt u meer advies over de beste stofzuigers? Dan verwijzen wij u graag door naar ons artikel over de beste stofzuigers van 2018.