Karcher ruitenwisser

Karcher ruitenwisser

De Karcher ruitenwisser is onmisbaar geworden.
Jarenlang was het wassen van de ramen bepaald geen klusje waar u naar uitkeek. Integendeel; het was vaak dat het moest omdat u niet langer door de ruiten kon kijken, anders stelde je het zo lang mogelijk uit. Al helemaal in de koude maanden, uw handen bevroren bijkans door het geklieder met water. Hoe anders is dit sinds Karcher met de WindowsVac op de markt kwam. Het zorgde voor een revolutie op het gebied van ramen wassen en zorgde ervoor dat ruiten ook goed schoon werden, zoals het apparaat ook uitstekend van dienst kan zijn op glazen oppervlakken, in de douche en badkamer, op spiegels en in de auto. Juist in de vierwieler zijn schone ramen van essentieel en soms zelfs van levensbelang, zeker als je te maken krijgt met een laagstaande zon of in het geval je rookt van nicotineaanslag op de ramen. De WindowsVac dus. Een veel geprezen apparaat.

ProductGebruikstijd (min.)Oplaattijd (min.)  
Kärcher WV 1 Plus2090 Bestel direct!
Kärcher WV2 Premium25125 Bestel direct!
Kärcher WV2 10 Years editon35185 Bestel direct!
Kärcher WV5 Premium35185 Bestel direct!
Kärcher WV5 Premium non-stop70185 Bestel direct!

Drie keer sneller

Het streeploos reinigen van ruiten, zonder druppels. Nooit meer plassen en omlaag druppelend water, geen kozijnen vol druppels of plasjes water. Het zijn zomaar wat redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een Karcher ruitenwisser. Ook het feit dat de Karcher ruitenwisser buitengewoon gebruiksvriendelijk is en je drie keer sneller je ruiten reinigt, verklaart het succes van dit apparaat dat al meer dan tien jaar onmisbaar is in heel veel huishoudingen.

Behalve voor ramen is het veelzijdige apparaat ook prima te gebruiken in de badkamer, op glazen oppervlakten en spiegels. Met de ruitenreiniger bereik je bovendien de zogenaamde moeilijke plekken en behandel je ook al de ruiten van de auto. De Karcher ruitenreiniger is erg praktisch en is er in verschillende uitvoeringen. Hier lees je alles over de opmars van deze buitengewoon gebruiksvriendelijke reiniger, die door echt iedereen gebruikt kan worden. Vrouwen en zeker ook mannen van twintig tot tachtig jaar gebruiken ondertussen de revolutionaire ruitenreiniger naar volle tevredenheid en dat in zowel luxe appartement en studio als thu

Karcher WV1 Plus

is of op kantoor. De WindowsVac (WV) is er in verschillende uitvoeringen. Van compact en klein tot een uitvoering waarmee je non-stop reinigt.

 

‘Klein maar fijn’

De kleinste uitvoering van de WindowsVac van Karcher is de WV1

Plus; klein, licht en compact en goed voor tenminste twintig minuten ononderbroken gebruik waarmee je zo’n achttien ramen reinigt. Net als alle andere uitvoeringen heeft het een vuilwatertank van honderd milliliter. Het opladen van de accu duurt bij dit type reiniger anderhalf uur. Hoe klein en compact ook, dit apparaat is voorzien van een LED-display en voor dit apparaat geldt echt de omschrijving ‘klein maar fijn’.

►Bekijk de WV1 Plus op Bol.com

Non-stop aan de slag

De WV2Plus WindowsVac is te vergelijken met de kleinste ruitenreiniger van Karcher. Grootste verschil is dat de batterij vijf minuten langer gebruikt kan worden en daarmee per acculading dus ook meer ramen gereinigd worden. Het opladen duurt dan overigens wel weer langer. Bijzondere uitvoering in de reeks van reinigers van Karcher is wel de ‘WV 10 years edition’, die werd uitgebracht vanwege de tiende verjaardag van de revolutionaire ruitenreiniger. De accuduur is 35 minuten waarmee je veel ruiten, douches of spiegels kunt reinigen. De laadtijd van deze uitvoering is iets meer dan drie uur.

► Bekijk de Kärcher WV 2 Premium op Bol.com

Kärcher WV 5 Premium

De WV5 Premium werkt behoorlijk stiller dan de hiervoor genoemde types en kent eveneens een gebruikstijd van 35 minuten. In het verlengde van dit apparaat is er nog de WV5 Premium Non-stop. Met deze reiniger kun je ‘non-stop’ aan de slag vanwege een handig vervangsysteem van de accu. Is de ene accu leeg, dan vervang je die door de optionele tweede accu bij het apparaat en doe je de ‘eerste’ accu ondertussen weer aan de lader. De non-stop reiniger moet met volgeladen accu in staat zijn om zo’n 35 ramen te reinigen.

► Bekijk de Kärcher WV 5 Premium op Bol.com 

Voordelen van de ruitenreiniger

Het feit dat er streeploos gereinigd kan worden wordt over het algemeen toch wel gezien als hét grote voordeel van het gebruik van dit apparaat. Na het insproeien van de ruit, maak je eenvoudig het vuil op de ruit los. Hiervoor kun je een doek of microvezelwisser gebruiken. Wat dan nog rest is het water opzuigen met het apparaat.

Het resultaat is een streeploos, onherkenbaar mooi schoon raam. Kind kan de was doen en de ramen reinigen. De ruitenreiniger is daarnaast veelzijdig toepasbaar. Ook in de douche – denk eens aan de douchetegels en douchecabines- en de badkamer kan het apparaat namelijk prima uit de voeten en tegelwanden waar dan ook in de woning worden met dit apparaat weer eens écht schoon. En wat te denken van bijvoorbeeld glazen tafels of andere glazen oppervlakken? Ook die reinig je op uitstekende en eenvoudige wijze met de Karcher ruitenwisser, datzelfde geldt voor de spiegels in je huis.

In diverse uitvoeringen verkrijgbaar

Kärcher ruitenreiniger

Nog iets: er is eigenlijk geen plek te bedenken waar de ruitenreiniger zijn werk niet kan doen. Want ook moeilijker bereikbare plekken bereik je met dit apparaat. Hoe? Soms is het niet meer dan -letterlijk- een handomdraai, want de ruitenreiniger gebruik je ook horizontaal, terwijl je er ook de ruiten van de auto streeploos schoon mee maakt. Zeker in de zomermaanden is dat bepaald geen overbodige luxe. Ga maar na: een laagstaande zon in combinatie met rookaanslag kan voor bijzonder gevaarlijke situaties zorgen.

Wat een grote groep gebruikers ook aanspreekt is de snelheid. Het reinigen van de ruiten was voorheen niet echt een klusje waar naar uitgekeken werd. Ten eerste vanwege de kostbare tijd die er mee verloren ging, ten tweede vanwege het geklieder met water; iets waar mensen zeker in de koudere maanden nooit echt op zaten te wachten. Met de Karcher ruitenreiniger is dat toch heel anders. Of beter: je bent zomaar drie keer zo snel klaar dan dat je met je emmertje, zeem en spons gewend was.

Ander voordeel is dat de ruitenreiniger er in diverse uitvoeringen is. Het is maar net hoe vaak en hoe lang je denkt het apparaat te gebruiken. Van kleiner tot een apparaat waarmee je meer dan dertig ramen per acculading reinigt; het is allemaal mogelijk. Ook voor gebruik in kantoren is een WindowsVac het aanbevelen echt waard.

Een kantoorpand waarvan de ramen vies zijn, nodigt aspirant-klanten of potentiele zakenpartners niet echt uit om eens binnen te stappen. En bovendien: ook de mensen die de hele dag achter de computer zitten willen toch best graag naar buiten kijken. Dan dus maar beter investeren in dit apparaat, dat de toppositie van de spons als noodzakelijk gereedschap voor het wassen van ramen behoorlijk ondermijnde.

Minder sterke punten

Oh ja, er is wel degelijk iets op het apparaat aan te merken, al zullen de ‘nadelen’ of minder goede kanten altijd een kwestie van smaak blijven. Kwestie van de omstandigheden en wat je gewend bent. Zo krijg je bij het gebruik van water in plaats van een doek om het vuil los van de ramen te krijgen toch water op de grond en blijken in de praktijk de onderste en de erg smalle ramen toch wel eens lastig bereikbaar.

Iets wat ook wel eens als nadeel genoemd wordt behalve bij de WV5 Premium Non-stop, is de accu. Begint het acculampje rood te knipperen, dan is ie zo goed als leeg moet de accu opgeladen worden. Dit duurt een aantal uren, terwijl er geen reserve accu beschikbaar is en de accu ook niet van het apparaat los te koppelen is. Dus rest in die gevallen niets anders dan wachten voor je verder kunt met het reinigen van de ruiten.

Ook het in de reguliere winkel vinden van de bij het apparaat meegeleverde producten in de vorm van een microvezeldoek en ruitenreiniger valt voor een aantal gebruikers, zo is links en rechts te lezen, bepaald niet mee. Tenslotte; het invullen van de vrije tijd die je creëert door het gebruik van de ruitenreiniger in plaats van het op traditionele wijze reinigen van de ramen wordt ook wel eens als een nadeel ervaren. Mensen weten kennelijk niet hoe ze die tijd in moeten vullen. Laten we dit als luxeprobleem bestempelen.

Oh ja, voorheen werd het aantal geproduceerde decibellen nogal eens als nadeel opgevoerd. De apparaten van nu zijn echter van fluisterniveau en storen nog amper; tijdens het reinigen is gewoon een gesprek te voeren. Overigens werd de ruitenreiniger in de loop der jaren ook telkens iets kleiner. En zo blijft het apparaat zich continu ontwikkelen en verbeteren. De ontwikkeling die sinds het moment dat de eerste ruitenreiniger op de markt verscheen,kan met recht indrukwekkend genoemd worden.

Ervaringen van gebruikers

Leuk (en interessant en nuttig voor mensen die van plan zijn een reiniger aan te schaffen) om te lezen zijn vooral de ervaringen van mensen die deze ruitenreiniger al gebruiken. In vaak een paar woorden komen deze gebruikers tot de kern van de zaak. ‘Geen ge-emmer meer met dit apparaat’, laat iemand weten. ‘Geen geklieder meer’ lees je ook al ontzettend vaak, net zoals gebruik van het apparaat in de douche wordt aangeraden. ‘Ik zag eindelijk mijn vrouw weer eens onder de douche staan’, zo liet een man grappend weten. Hij had al lange tijd niet meer goed door de vuile douchedeur kunnen kijken.

Het apparaat wordt verder vaak degelijk genoemd en minstens zo vaak ook licht. Ook het feit dat het apparaat na gebruik amper ruimte in beslag neemt in de kast, wordt als positief aangemerkt net zoals het feit dat het apparaat zo lekker in de hand ligt.

Gebruiksvriendelijk, jaloers en ruzie

Ook de gebruiksvriendelijkheid van de moderne ruitenreiniger en het uitblijven van natte handen wordt door gebruikers als erg positief ervaren. Mooi was zeker ook een opmerking van een vrouw. ‘Met dit apparaat wil zelfs mijn man tegenwoordig de ramen wassen. Sterker nog; we krijgen er bijna ruzie over.’ Ook het feit dat de voorheen vaak steeds weer zichtbaar wordende kinderhandjes en vingers op ramen voorgoed tot het verleden behoren, valt erg in de smaak. Minder daarentegen is de ruzie die na de aankoop van een ruitenreiniger met de buren kan ontstaan. ‘De buren zijn enorm jaloers op onze schone ruiten. De buurvrouw is al weken niet meer op de koffie geweest’, liet een vrouw weten. Ze verklapte de buurvrouw voor haar verjaardag te verrassen op een professionele ruitenreiniger.

Er zijn mensen die wel heel erg enthousiast zijn, zoals deze mevrouw. ‘Voor mij heeft ramen lappen een nieuwe dimensie gekregen’, laat ze weten. ‘Ik ben zo blij van dat gezeul met emmers water en sponsjes af te zijn. Wat heerlijk’, zegt ze. Nog een ander liet weten dat ze wel eerst ‘goed moest oefenen’ voor het apparaat voor brandschone ruiten zorgde. ‘Maar in dit geval baart oefening echt kunst, want ik lijk nu haast wel een professioneel ruitenreiniger.’ De ruitenreiniger wordt zelfs een ‘must have’ genoemd door een aantal gebruikers en ontzettend veel mensen beweren bovendien ‘niet meer zonder de ruitenreiniger te kunnen’. En dat zegt wel iets natuurlijk. Eigenlijk zegt het alles!

Pakket

Met de WindowsVac alleen ben je er niet. Behalve het bewezen affectieve apparaat zelf, krijg je bij aanschaf van de ruitenreiniger een sproeifles meegeleverd net als een microvezel wisser en een erg krachtige en geconcentreerde vensterreiniger. Bovendien zijn er opties als bijvoorbeeld een smalle zuigmond en een verlengsteel voor het reinigen van hogere ramen. Ook is het mogelijk, en misschien zelfs wel verstandig, om een extra universele lader aan te schaffen. Weet je in elk geval zeker dat je altijd aan de slag kunt. Karcher geeft bovendien garantie op haar ruitenreinigers. Uiteraard.

Van de aankoop zul je geen spijt krijgen

Een ding (of eigenlijk twee) is gezien de ervaringen van duizenden gebruikers wel zeker: met de Karcher ruitenwisser reinigt u gemakkelijker en veel sneller. Voorts is er sprake van geen of in elk geval veel minder ‘geklieder’. Ook wordt (zo goed als) streeploos gereinigd. Nog iets: je hoeft niet gestudeerd te hebben om met het apparaat aan de slag te kunnen gaan, het gebruik spreekt eigenlijk voor zich en vandaar ook dat de gebruiksaanwijzing niet heel uitgebreid is.

Je reinigt met de ruitenreiniger gewoon wanneer je wilt; de druppels op de vensterbank blijven immers uit. Handig, zeker als je kinderen op bezoek hebt en je je toch stoort aan al die vingers op de ramen en die snel even wilt laten verdwijnen. Het apparaat is bovendien ook veelzijdig (de douche, de ramen van de auto).

De WV5 Premium Non-stop maakt het door een vervangsysteem van de accu mogelijk om ‘non-stop’ ruiten te reinigen. Gebruik je de ene accu, dan laadt de (optionele) tweede accu op. En andersom uiteraard. Met deze uitvoering heb je nooit een reden om je ramen niet te gaan reinigen. Deze en gezien de reviews van gebruikers nog véél meer positieve ervaringen maken het apparaat tot een echte aanrader. De voordelen wegen ruimschoots op tegen de nadelen ondanks het feit dat er wel een ‘investering’ gedaan moet worden die een stuk hoger ligt dan de kosten voor aanschaf van wat emmers, sponzen en zemen. Maar: met deze ruitenwisser kun je dan ook erg lang vooruit. De Karcher ruitenwisser laat je eindelijk zien en ervaren hoe schoon ramen eigenlijk kunnen worden. Er zal een wereld voor je open gaan.

Bent u er nog niet helemaal uit en wilt u meer advies over de beste ruitenreinigers? Ga dan naar onze speciale pagina van de beste ruitenreinigers van 2018.