Beste frituurpan

De frituurpan is ideaal wanneer u graag snel patat op tafel wil zetten of in het weekend eens wat lekkere snacks wilt serveren. Maar ook als u schnitzel eet kunt u dit makkelijk klaarmaken in de frituurpan, net als verschillende soorten vis. En wat te denken van kroepoek of gefrituurde gember? Uiteraard kunt u ook frituren in een pan met een behoorlijke hoeveelheid olie, echter kan dit erg gevaarlijk zijn. De kans op gevaar is bij een frituurpan aanzienlijk kleiner, omdat deze ervoor gemaakt is te frituren.

Het frituren doet u met speciaal frituurvet, deze zijn te koop in blokken maar ook in een vloeibare variant. Ook kunt u de frituurpan met zonnebloemolie vullen, dit werkt net zo goed. Let er wel goed op dat u er niet meer olie of vet in doet dan het maximale, dit staat vrijwel altijd aan de binnenkant aangegeven door middel van een eindstreep. Gaat u over de streep heen, dan is de kans groot dat de hete olie over de rand heen gaat wanneer het mandje met etenswaren de olie in gaat. Hierbij bestaat er een kans dat u zich verbrandt.

De frituurpan reinigen is ontzettend belangrijk, en ook hierbij moet erop gelet worden dat dit op de juiste manier gebeurt. In de olie blijven kleine etensresten zitten, zoals kruimels of kleine stukjes patat. Het is dan ook verstandig de olie na 3x frituren te verversen, maar eerder mag natuurlijk ook wanneer u dit liever heeft. De olie kan er uitgeschonken worden en in een bak of lege fles gegoten worden, zodat dit op de juiste manier afgevoerd kan worden. Vervolgens kunt u de frituurpan schoonmaken. In de beschrijving staat te lezen hoe u dit het beste kunt doen, en welke onderdelen er in de vaatwasser mogen.

De beste frituurpan op een rijtje:

Afbeelding

Product


Tomado TDF6001S

Onze beste koop!

Tomado TDF6001S

Beste koop frituurpan

óf

Princess 185000

Princess 185000

Beste dubbele frituurpan

óf

Relance multi frituurpan

Relance Multi-frituurpan

Beste frituurpan op gas

óf

Aigostar Agni 30HEY

Aigostar Agni 30HEY

Beste goedkope frituurpan

óf

De Longhi PremiumFry F44510CZ

DeLonghi PremiumFry F44510CZ

Beste frituurpan met kraan

óf

Severin FR 2408

Severin FR 2408

Beste kleine frituurpan

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Tomado TDF6001S

Beste koop frituurpan

Tomado TDF6001S

Princess 185000

Beste dubbele frituurpan

Princess 185000

Relance Multi-frituurpan

Beste frituurpan op gas

Relance multi frituurpan

Aigostar Agni 30HEY

Beste goedkope frituurpan

Aigostar Agni 30HEY

DeLonghi PremiumFry F44510CZ

Beste frituurpan met kraan

De Longhi PremiumFry F44510CZ

Severin FR 2408

Beste kleine frituurpan

Severin FR 2408

Wanneer u op zoek gaat naar een frituurpan zult u al snel merken dat er erg veel verschillende pannen te koop zijn. Ze zijn er niet alleen van verschillende merken maar ook in verschillende formaten, kleuren, prijsklassen en met verschillende functies. Wij begrijpen het, dat een frituurpan kopen op deze manier een hele uitdaging voor u wordt. Daarom hebben wij voor u de beste frituurpannen uitgezocht, zodat u niet langer hoeft te zoeken.

Beste koop frituurpan | Tomado TDF6001S

Deze frituurpan van Tomado is ideaal om mee te frituren. Hij heeft een capaciteit van 6 liter, dat over 2 pannen is verdeeld. Ideaal om patat en snacks tegelijk te kunnen bakken, maar bijvoorbeeld ook vis- en vleessnacks in één keer te bereiden. Ook beschikt deze frituurpan over een koude zone, wat betekent dat u gezonder frituurt omdat de olie op deze manier langer vers blijft.

Het verwarmingselement bevindt zich direct in de olie; dit zorgt ervoor dat uw patat en snacks heerlijk knapperig worden. Wat ook fijn is om te weten, is dat de pan erg makkelijk schoon te maken is en dat de onderdelen in de vaatwasser mogen.

De frituurpan is van RVS en beschikt over een bodem met antislip. Verder zijn de kommen verwijderbaar, beschikt hij over een indicatielampje en kunt u door middel van de knoppen de temperatuur instellen tussen de 90 en 190 graden. Ook beschikt hij over een oververhittingsbeveiliging en heeft hij een vermogen van 3600 Watt.

De koude zone zorgt voor langer vers blijvende olie.

Voordelen

 • Twee verschillende pannen
 • Is snel op temperatuur
 • Makkelijk schoon te maken
 • Oververhittingsbeveiliging

Nadelen

 • Heeft geen automatische uitschakeling
 • Beschikt niet over een timer

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar een frituurpan waar u in één keer voor het hele gezin patat en snacks klaar kunt maken, in een korte tijd, dan zit u met deze pan goed. Hij wordt snel warm, en door middel van de twee verschillende pannen kunt u de patat tegelijk met de snacks bakken. Ook is hij makkelijk schoon te maken en kunnen verschillende onderdelen in de vaatwasser. Wel moet u zelf de patat en de snacks in de gaten houden, want de pan beschikt niet over een timer.


Beste dubbele frituurpan | Princess 185000

Heeft u behoefte aan een grote frituurpan? Dan is de semiprofessionele frituurpan van Princess een goede keuze. Deze pan heeft een inhoud van 5 liter en kan gebruikt worden met één grote mand, maar ook twee medium frituurmanden. Ideaal wanneer u voor het gezin patat met snacks wilt bereiden dus. De pan beschikt ook over een koude zone wat ideaal is; alle kleine stukjes die in het vet terecht komen, komen in de koude zone terecht. Zo verbranden deze stukjes niet waardoor de olie langer vers blijft en dus ook langer meegaat. 

Ook zorgt dit er voor dat u geen last heeft van verbrande stukjes op uw patat of snacks. De manden kunnen aan de binnenkant van de pan worden opgehangen zodat de hete olie niet buiten de pan gaat lekken. Ook is er een oververhittingsbeveiliging aanwezig en is de pan makkelijk te verplaatsen met de stevige handvaten.

Een ander groot voordeel is dat deze frituurpan een filter in het deksel heeft die ervoor zorgt dat de frituurlucht in uw huis wordt beperkt. U kunt dus frituren met het deksel erop, en via het handige kijkvenster kunt u het bakproces in de gaten houden. De binnenpan is gemaakt van emaille en is eenvoudig los te halen. Dit zorgt ervoor dat u de olie eenvoudig kunt verversen maar ook de pan aan de binnenkant makkelijk schoon kunt maken. Ook het handvat van de frituurmand kan los worden geklikt, zodat ook deze eenvoudig schoongemaakt kan worden.

De Princess 185000 heeft een krachtig vermogen van 3270 Watt waardoor hij erg snel op temperatuur is. De temperatuur zelf is handmatig in te stellen tussen de 150 en 190 graden en de pan beschikt daarnaast over een temperatuur indicator. Ook heeft de pan een indicatielamp, maatverdeling en is de buitenkant koud zodat u deze gewoon aan kunt raken.

Heeft een erg krachtig vermogen van 3270 Watt.

Voordelen

 • Is eenvoudig schoon te maken
 • Er kan gebakken worden met één grote of twee medium manden
 • Heeft een filter in het deksel

Nadelen

 • De onderdelen kunnen niet in de vaatwasser
 • Beschikt niet over een digitaal display
 • Heeft een vrij korte kabel

Conclusie

Een erg fijne, grote frituurpan die gebruikt kan worden met twee mediummanden maar eventueel ook met één grote. Zo is hij erg handig wanneer u verschillende snacks tegelijk klaar wilt maken, maar ook wanneer u alleen patat wilt frituren. Ook het feit dat er een filter in het deksel zit, is een voordeel. Op die manier blijft de frituurlucht niet in uw woning hangen. De pan is eenvoudig schoon te maken, echter kunnen de onderdelen niet in de vaatwasser.


Beste frituurpan op gas | Relance Multi-frituurpan

Wilt u graag af en toe eens frituren, maar wilt u hiervoor niet een speciale frituurpan aanschaffen? Of zou u juist graag willen frituren, maar heeft u geen ruimte in uw kleine keuken voor een frituurpan dat telkens maar in de weg staat? Dan is het ook een optie te frituren op uw gasfornuis. Met de multi-frituurpan van Relance is dit mogelijk. Deze pan is niet enkel geschikt voor gas, maar ook voor inductie, halogeen, elektrisch en keramisch. 

De pan is niet heel erg groot, maar met een diameter van 22 cm geschikt voor 2 tot 4 personen. Dit formaat zorgt er overigens wel voor dat de olie snel de temperatuur bereikt die gewenst is, hier hoeft u dus niet lang op te wachten.

De pan beschikt over een handige uitlekmand die in verschillende standen te plaatsen is, voor een makkelijk en veilig gebruik. Ook het deksel kan als uitlekpan worden gebruikt, maar is daarnaast ook ideaal om te gebruiken als serveerschaal. Daarnaast kan het deksel ook gebruikt worden om bijvoorbeeld worst of hotdogs in op te warmen.

De pan zelf heeft een inhoud van 3,5 liter, het deksel heeft een inhoud van 0,5 liter. De pan is van emaille en heeft de kleur black-brown.

Geschikt voor alle warmtebronnen.

Voordelen

 • Makkelijk in gebruik
 • Deksel is multifunctioneel
 • Snel opgewarmd

Nadelen

 • Niet geschikt voor een groot gezin
 • Design is wat ouderwets

Conclusie

Wanneer u af en toe eens wilt frituren en hier niet een speciale frituurpan voor aan wilt schaffen, of als u een kleine keuken heeft met weinig opbergruimte, is deze pan ideaal. U plaatst hem heel eenvoudig op uw gasfornuis of andere warmtebron, en de pan is binnen korte tijd opgewarmd en klaar voor gebruik. Ook is het deksel multifunctioneel; zo kunt u hem als serveerdeksel gebruiken maar ook gebruiken om bijvoorbeeld worst mee op te warmen.


Beste goedkope frituurpan | Aigostar Agni 30HEY

Wilt u graag een frituurpan aanschaffen, maar wilt u hier niet teveel geld aan uitgeven? De Aigostar Agni is een erg fijne en goedkope frituurpan. De pan is gemaakt van RVS en heeft zowel een minimale als een maximale markering die aan de binnenkant van de pan te zien zijn. Zo weet u precies hoeveel olie er in kan. Tevens is de binnenpan makkelijk uitneembaar zodat u deze schoon kunt maken, evenals de frituurmand. Door middel van de knop die aan de bovenkant zit kunt u eenvoudig de temperatuur instellen tussen de 130 en 190 graden. De pan zal vervolgens snel warm zijn, omdat de verwarmingsbuis een groot gebied bezit.

Dit zorgt niet alleen voor een snelle opwarming, dit gebeurt ook gelijkmatig en zorgt daarnaast voor een langere levensduur. Terwijl de pan warm is, zal het handvat koud blijven zodat u deze veilig vast kunt houden.

De frituurpan heeft een vermogen van 2200 Watt en is geschikt voor 3 tot 5 personen. Hij heeft een inhoud van 3 liter en beschikt over zowel een temperatuur- als stroomindicatielamp. Ook bevat de pan een bodem met antislip en zijn verschillende onderdelen geschikt voor de vaatwasser.

De pan is volledig te demonteren voor een ideale schoonmaak.

Voordelen

 • Is goedkoop
 • Kan volledig schoongemaakt worden
 • Beschikt over een temperatuur- en stroomindicatielamp

Nadelen

 • Is met een inhoud van 3 liter niet heel erg groot
 • De mand moet over de rand gehangen worden; hierdoor gaat hij lekken
 • Wanneer het handvat dichtgeklapt is, past het deksel er niet op

Conclusie

De Aigostar Agni is een fijne en goedkope frituurpan die door zijn grote verwarmingsgebied snel opgewarmd is. Het instellen van de temperatuur is eenvoudig te regelen en ook het schoonmaken is ideaal; de pan is helemaal te demonteren zodat u alles goed schoon kunt maken. Wel kan het zijn dat er olie gaat lekken wanneer u de frituurmand aan de rand ophangt na het frituren.


Beste frituurpan met kraan | DeLonghi PremiumFry F44510CZ

Het frituren van patat en snacks is natuurlijk erg lekker, maar het verversen van de olie is meestal een minder lekkere klus. In sommige gevallen moet u echt moeite doen de olie volledig uit de pan te krijgen en deze vervolgens ook nog in een fles of bak te krijgen om het veilig weg te gooien. Met de PremiumFry van DeLonghi is dit gelukkig verleden tijd. Deze frituurpan beschikt namelijk over een kraan waardoor u de olie snel en eenvoudig kunt verwijderen. De pan heeft een oliecapaciteit van 3,5 liter en kan in één keer een kilo patat bakken. Ook hoeft u niet lang te wachten voordat de pan warm is; met een vermogen van 3200 Watt is dit namelijk zo gebeurt.

Daarnaast beschikt de pan over een koude zone, zodat u geen last heeft van verbrande stukjes tussen uw eten, blijven de handvaten koud zodat u de pan eenvoudig kunt verplaatsen en beschikt hij over oververhittingsbeveiliging. En is het verwarmingselement niet op de juiste manier vastgeklikt, dan zal deze automatisch uitgeschakeld worden.

 Nadat u de olie door middel van het kraantje volledig heeft verwijderd, kunt u de pan helemaal uit elkaar halen. Dit is ideaal wanneer de pan schoongemaakt moet worden, omdat u op deze manier overal goed bij kunt en er geen plekken worden overgeslagen. Wanneer u de onderdelen niet met de hand schoon wilt maken, kunnen deze ook bijna allemaal in de vaatwasser.

De pan heeft een bodem met antislip en de uitneembare binnenpan is gemaakt van RVS. Het frituurmandje kan na het frituren aan de binnenpan bevestigd worden, dit is makkelijk omdat op deze manier uw eten uit kan lekken. Ook beschikt de frituurpan over een indicatielamp.

Frituurpan zonder vet – Philips Airfryer XL Essential

Wilt u graag patat en snacks bereiden met zo min mogelijk olie? Dan is een Airfryer een hele goede optie. Dit is dan wel geen frituurpan, maar u kunt er wel onder andere patat en snacks mee klaarmaken. Daarnaast is een Airfryer voor nog veel meer andere maaltijden inzetbaar. Zo kan er niet alleen gefrituurd worden maar ook braden, grillen, bakken en opwarmen is mogelijk.

Deze friteuse werkt met hete lucht in plaats van olie en zorgt door middel van de Rapid Air-technologie voor een airflow die tot wel 7 keer sneller is. Maaltijden en snacks zijn op deze manier gezonder, maar nog wel steeds lekker krokant en mals van binnen. Ook is de Airfryer te gebruiken zonder deze eerst voor te verwarmen, daarnaast zijn gerechten gemiddeld 1,5 keer sneller klaar dan wanneer u ze in de oven zou zetten.

Ook erg handig is de functie waarbij u gerechten op kunt slaan. Uw favoriete gerecht kunt u in de Airfryer zetten met de juiste temperatuur en de tijd, zodat u dit klaar kunt maken zonder stress omdat alles al voorgeprogrammeerd is.

Door middel van de kraan kan de olie eenvoudig verwijderd worden.

Voordelen

 • Heeft een inhoud van 3,5 liter wat genoeg is voor een kilo patat
 • Olie kan ververst worden zonder te knoeien dankzij de kraan
 • Kan schoon worden gemaakt in de vaatwasser
 • Verwarmingselement schakelt automatisch uit bij incorrecte plaatsing

Nadelen

 • Beschikt niet over een aan/uit knop
 • Het deksel is niet heel erg stevig

Conclusie

Als u wel graag wilt frituren, maar opziet tegen het verversen van de olie is deze pan erg geschikt voor u. Door middel van de kraan haalt u alle oude olie eenvoudig uit de pan. De rest van de frituurpan is makkelijk schoon te maken maar de onderdelen mogen ook bijna allemaal in de vaatwasser. Dankzij het hoge vermogen is de pan ook erg snel op temperatuur zodat u niet lang hoeft te wachten.


Beste kleine frituurpan | Severin FR 2408

Een frituurpan in huis hebben is erg fijn wanneer u regelmatig patat of snacks klaar wilt maken, maar als u weinig ruimte hebt of alleen bent is een grote pan niet handig. De Severin FR 2408 is erg compact wat ideaal is voor het maken van een kleine portie patat, en hij neemt daarnaast ook weinig ruimte in beslag.

De pan heeft ruimte voor 200 gram patat in één keer, die je uiteraard in de frituurmand plaatst. De temperatuur is in te stellen tussen de 80 en 190 graden. Tijdens het frituren zit het deksel dicht, maar door middel van het handige kijkvenster kunt u het eten gewoon in de gaten houden.

Het leuke aan deze pan is overigens dat u hem ook kunt gebruiken als fondue. Het deksel en de frituurmand zijn allebei eenvoudig te verwijderen en de vorkjeshouder wordt samen met de vorkjes meegeleverd voor het fonduen.

De pan heeft een vermogen van 840 Watt, het verwarmingselement is verborgen en de pan beschikt over een automatische uitschakeling. Ook heeft hij een bodem met antislip, is er een maatverdeling aanwezig, een indicatielampje en geeft de pan een waarschuwingssignaal af wanneer dit nodig is.

Frituurpan op accu

Bent u op zoek naar een frituurpan op accu, bijvoorbeeld voor op vakantie of op het werk, dan komt u bedrogen uit. Deze zijn er namelijk niet. Wel is het zo dat u bepaalde frituurpannen op vakantie ook gewoon kunt gebruiken. Vaak zit u op de camping vast aan een bepaald vermogen waar u zich aan moet houden, daardoor is niet elke frituurpan geschikt.

Op een camping is meestal sprake van 6 ampère, wat neerkomt op 1380 Watt. Dit betekent dat u prima een kleine frituurpan mee kunt nemen, die niet boven het Wattage uitkomt. U dient er alleen wel rekening mee te houden dat eventuele andere apparaten, zoals een minikoelkast en opladers, hier nog bij komen.

Ook te gebruiken als fonduepan, inclusief vorkjes en vorkjeshouder.

Voordelen

 • Klein en compact, neemt niet veel ruimte in beslag
 • Anti-geur omdat het deksel dicht blijft tijdens het frituren

Nadelen

 • Grote snacks zoals een frikandel of loempia past niet
 • Beschikt niet over een koude zone
 • Schoonmaken van de pan gaat wat lastiger

Conclusie

Wanneer u alleenstaand bent of wellicht met zijn tweeën is deze frituurpan ideaal, zeker wanneer u niet vaak frituurt. Dat hij ook te gebruiken is als fonduepan is een leuke bijkomstigheid, maar dan moet u daar uiteraard wel van houden. Grote snacks passen er echter niet in; een frikandel zou u dus van tevoren al doormidden moeten snijden. Ook beschikt de pan niet over een koude zone en gaat het schoonmaken wat lastiger. Het mandje kan soms lastig uit de pan gehaald worden en wilt u al het vet eruit krijgen, dan zou u de pan op zijn kop moeten houden.


Koopgids

Door alle verschillende frituurpannen die beschikbaar zijn, is de kans groot dat u niet goed weet welke u nu moet kiezen. Een frituurpan kopen die goed bij u en uw situatie past kan lastig zijn, maar niet wanneer u rekening houdt met bepaalde punten.

Deze koopgids is voor u samengesteld zodat u de belangrijkste punten overzichtelijk bij elkaar heeft staan. Deze punten vergemakkelijken uw keuze zodat u er zeker van bent dat u uiteindelijk de juiste pan aanschaft. Het is handig wanneer u alle belangrijke punten voor uzelf opschrijft, zodat u gericht op zoek kunt gaan naar de perfecte frituurpan.

De inhoud

Dit is vrijwel altijd het belangrijkste punt. Heeft u een groot gezin? Dan doet u er goed aan een frituurpan aan te schaffen met een grote inhoud. Er zijn pannen verkrijgbaar waarbij u een kilo friet in één keer kan bakken, dat is zeker genoeg voor een groot gezin. Maar bent u alleen of heeft u een klein gezin, dan is dit vaak niet nodig. In dat geval kunt u dus beter kiezen voor een pan met een inhoud van bijvoorbeeld 3 liter. Deze is geschikt voor 3 tot 5 personen.

Het vermogen

Ook niet geheel onbelangrijk, zeker niet wanneer u de pan voornamelijk op de camping wilt gaan gebruiken. Een grote frituurpan ligt meestal tussen de 3000 en 3600 Watt, en een wat kleinere rond de 2200 Watt. Wilt u echt een compacte frituurpan? Dan zijn ze ook te vinden met een vermogen van maar 1000 Watt of minder. Deze kunnen prima op de camping gebruikt worden. Daarnaast zijn er ook frituurpannen verkrijgbaar die u op een gas- of elektrische plaat zet, wat ook ideaal is.

Oververhittingsbeveiliging

De meeste frituurpannen beschikken over een oververhittingsbeveiliging. Dit houdt in dat de pan automatisch uit zal schakelen wanneer hij oververhit raakt, bijvoorbeeld wanneer u hem per ongeluk vergeet uit te zetten. Maar ook wanneer het verwarmingselement niet correct geplaatst is zal deze uitschakelen voor uw veiligheid.

Vaatwasmachine bestendig

Het schoonmaken van de pan moet sowieso gebeuren, echter kan het goed zijn dat u het fijn vindt wanneer de verschillende onderdelen in de vaatwasser kunnen. Er zijn een flink aantal frituurpannen waarbij dit mogelijk is, maar ook een aantal waarbij de onderdelen niet in de vaatwasser mogen. Is dit een vereiste voor u, let hier dan goed op.

Makkelijk onderhoud

Een makkelijk onderhoud is voor iedereen gewenst, en gelukkig zijn de meeste pannen makkelijk te onderhouden. Bij vrijwel de meeste frituurpannen is het mogelijk deze helemaal te demonteren zodat alles schoongemaakt kan worden.

Koude zone

Wanneer een pan beschikt over een koude zone wil dit zeggen dat de bodem aan de binnenkant van de pan niet heet wordt tijdens het frituren. Alle kruimels en kleine stukjes van de patat of de snacks zullen dus vallen en op die koude zone terechtkomen, waardoor zij niet zullen verbranden. Dit zorgt ervoor dat u geen last heeft van aangebrande stukjes op uw eten, maar zorgt er daarnaast ook voor dat de olie langer vers blijft.

Anti-geur

Een frituurlucht die in uw woning blijft hangen kan erg onaangenaam zijn, zeker wanneer u die avond nog visite verwacht. Er zijn frituurpannen verkrijgbaar waarbij het deksel dicht kan blijven tijdens het frituren, zodat de geur beperkt wordt. Daarnaast zijn er ook pannen die nog een extra filter in het deksel hebben zitten, die alle geuren opneemt. Op die manier heeft u vrijwel geen last van de lucht.