Beste stofzuiger

Zoals we in ons eerste artikel over strijkijzers al aangaven gaan de innovaties door. Dit geldt ook voor de stofzuigers. U zult het met mij eens zijn dat ieder huishouden voorzien moet zijn van een goede stofzuiger. Stofzuigers zijn er echter in allerlei soorten en maten en met verschillende prestatieklassen.

Er zijn 7 verschillende typen stofzuigers namelijk: zakloos, met zak, steelstofzuigers, bouwzuigers, waterstofzuigers, kruimeldieven, robotstofzuigers.
MAAR, welke zuiger past nou bij uw wensen?

Tot op heden is een een stofzuiger met zak, ook wel een sledestofzuiger genoemd, de meest verkochte stofzuiger. Als het ware werkt een stofzuiger als een een vacuümsysteem met een filter. Vieze lucht wordt naar binnen gezogen en het vuil wordt vast gehouden in een zak of bak en filters. Schone lucht wordt weer uit de stofzuiger geblazen.

In de stofzuiger zet de elektrische motor een turbine in werking. Deze veroorzaakt een lage druk in het apparaat. Door het drukverschil zuigt het apparaat lucht en vuil op.

Op deze pagina vind u een gecategoriseerde selectie van de beste stofzuigers. We onderscheiden deze in:

ProductToepassing  
1. Rowenta Silence Force CyclonicBeste koop stofzuiger, in alle opzichten

2. Cecoclean 5017 Multi CyclonischBeste stofzuiger onder de €100,-
3. Philips FC6168/01Beste (steel)stofzuiger voor kleine ruimtes
4. Bosch BGL8ZOON In'genius ProAnimalBeste stofzuiger voor dierenharen en allergieën

Beste koop

De beste koop wordt op een aantal facetten geselecteerd. U wilt met de beste koop natuurlijk ook alles kunnen zuigen. We selecteerde dus op verschillende soorten vloeren. Harde en zachte vloeren maar ook de mogelijkheid om dierenharen mee te pakken. Ook kwam het geluidsniveau aan bod. Een gierende stofzuiger is goed voor een houtfabriek maar in huis houden we het graag stil. Daarnaast hebben we nog gekeken naar het prijsniveau en de snoerlengte van de vele verschillende stofzuigers. We zullen hieronder de beste koop met u doornemen:

Rowenta Silence Force Cyclonic

Rowenta stofzuiger
Rowenta Silence Force Cyclonic

Nee, geen Miele, Dyson of Bosch.
Rowenta. Een Duits bedrijf wat bestaat sinds 1909. Een bedrijf wat inspeelt op duurzaamheid en de nieuwste technologieën. Zij bieden veel huisartikelen aan waaronder ook stofzuigers. Geen normale, gierende stofzuigers. Nee, Rowenta fabriceert uiterst stille stofzuigers met een zogeheten Silence systeem. Een speciaal ontworpen systeem wat ervoor zorgt dat u onder het zuigen rustig door kunt babbelen met uw huisgenoten.
Zo is ook de beste koop met maar 67 decibel (gemiddeld is +/- 74 Db) een geruisloze zuiger.

Zakloos

De meestgebruikte vorm van stofopvang in slede stofzuigers is nog steeds de stofzak. De vieze lucht stroomt door deze zak en alleen de allerkleinste luchtdeeltjes gaan door de zak weer naar buiten. Zo werkt de zak als filter. Bij een zakloze stofzuiger met stofreservoir werkt dit anders. Er wordt hier gebruik gemaakt van cycloon technologie. De lucht stroomt via een spiraal door een trechtervormige opvangbak. Grotere stofdeeltjes komen door de centrifugerende kracht tegen de buitenwand van de stofbak aan en vallen vervolgens op de bodem. De schone lucht wordt via een filter weer de buitenlucht in geblazen.

Alle vloeren

Het is erg belangrijk dat u uw harde vloer niet beschadigd. Krassen zijn vaak onvermijdelijk met het zuigen van een tapijtzuiger. De Rowenta stofzuiger zuigt alle vloeren even netjes.
Ja, een beste koop op Klesto is ook werkelijk een beste koop. Met de Rowenta Silence Force Syclonic kunt u werkelijk alle vloeren zuigen. De speciaal bijgeleverde opzetstukken kunnen makkelijk worden overgezet waardoor u moeiteloos uw tapijt in de huiskamer super schoon zuigt en een paar minuten later simpel overstapt naar uw parketvloer in de keuken. Een pluspunt die maar enkele stofzuigers kunnen bieden.

Bekijk op Bol.com

Voordelen
 • Alle vloeren
 • Stil als een muis
 • Stofuitstoot klasse A
 • Uitstekende kwaliteit
Nadelen
 • Een beetje prijzig
 • Het 8,4 meter lange snoer had langer gekund

Beste stofzuiger onder de honderd euro

Zuigt u niet zo vaak, of heeft u niet veel geld over voor een dure stofzuiger? Dan hebben wij voor u het juiste apparaat. Ook ditmaal vallen de bekende merken buiten de boot. U heeft waarschijnlijk nog nooit van het merk Cecoclean gehoord. Toch is het een betrouwbare stofzuiger met fantastische prestaties voor deze lage prijs.

Cecoclean 5017 Multi Cyclonische Stofzuiger

Cyclonische stofzuiger
Cecoclean Multi-cyclonische stofzuiger

Net als de Rowenta stofzuiger is ook de Cecoclean in het bezit van een Silence systeem. De stofzuiger produceert niet meer als 55 decibel. Dit is extreem laag. Als u van plan bent om deze stofzuiger te kopen moet u er rekening mee houden dat het lijkt alsof de stofzuiger niet goed zuigt. Uit een test is namelijk gebleken dat mensen een hard geluid associëren met een harde zuigkracht. Als de stofzuiger weinig geluid produceert zijn mensen bang dat de stofzuiger niet van voldoende zuigkracht voorzien is. Dit is dus een psychische gedachtegang die compleet uit de lucht is gezogen.

We hebben even moeten zoeken maar zelfs deze stofzuiger, die nog geen honderd euro kost kan alle vloeren aan! Van parket naar tapijt is dus geen probleem. Nadat u een nieuw opzetstuk heeft gewisseld uiteraard.

Bekijk op Bol.com

Voordelen
 • Geruisloos
 • Alle vloeren
 • Vermogensregelaar voor efficiënte prestatie
 • Ergonomisch ontwerp: licht, compact, praktisch en handelbaar
Nadelen
 • Het 7 meter korte snoer had langer gekund

Beste stofzuiger voor kleine ruimtes

Voor kleine ruimtes is een speciale stofzuiger erg fijn. Bent u een student of vindt u het fijn om uw werkplek op kantoor lekker fris te houden, dan hebben wij voor u de juiste stofzuiger geselecteerd. Een klassieke steelstofzuiger. Hierbij het stofreservoir en de motor laag op de steel. Een groot voordeel van deze stofzuiger is dat u hem soepel voor u uit beweegt. De Philips FC6168/01 heeft zelfs een ingebouwde kruimeldief waarmee u gemakkelijker vuil van kleinere oppervlaktes zuigt zoals bijvoorbeeld de vensterbank.

Philips FC6168/01

Philips steelstofzuiger
Philips FC6168/01

Philips, back in the game. Toch nog een bekend merk vandaag. Deze klassieke steelstofzuiger is ideaal voor de kleinere ruimtes. Tenminste, dat is wat wij zochten. Een compacte, draadloze stofzuiger waar je gemakkelijk kleine ruimtes mee kan zuigen. We kwamen echter bij de draadloze krachtpatser van Philips uit waar je minstens een gemiddeld rijtjeshuis mee kunt zuigen zonder de accu op te hoeven laden.

Het is namelijk mogelijk om 40 minuten achter elkaar te zuigen. Is de accu dan toch leeg, dan zult u 5 uur moeten wachten. Niet ideaal dus.

Hiernaast is het echt een stofzuiger die je er eventjes bij pakt. Een snelle zuiger, maar geen krachtige turbo zuiger. Mede door het kleine stofopvangbakje is het niet gebruikelijk om steelstofzuigers te gebruiken voor het serieuze ‘grote' zuigwerk. Het is dus ideaal voor kleine ruimtes

Bekijk op Bol.com

Voordelen
 • Bewegingsvrijheid zonder snoer
 • Gemakkelijk op te bergen
 • Snel gebruiksklaar
 • 40 minuten gebruiksgemak
Nadelen
 • Lange oplaadtijd
 • Minder zuigkracht dan een sledestofzuiger
 • U moet het stofreservoir vaak legen
 • Beperkte gebruiksduur

Beste stofzuiger voor dierenharen en allergieën

Een irritatie bij alle mensen. Een verschrikking bij vele mensen. Regelrechte horror bij een paar mensen. Wij scharen ons onder die laatste categorie.
Daarom zijn we ook hier goed op onderzoek uitgegaan. Een stofzuiger die zonder moeite afrekent met alle soorten dierenharen. Het was een moeilijke zoektocht. AEG en Bosch hebben beide een goed product voor dit probleem.

Wat onze vergelijking moeilijk maakte was het enorme prijsverschil. De AEG koste €155,- en de Bosch koste €309,-.  Ondanks dit grote prijsverschil hebben we door de betere specificaties toch voor de duurdere Bosch gekozen. Dierenharen zijn vies, die moeten weg en daarvoor moet u dan ook wat geld neerleggen.

Bosch BGL8ZOON In'genius ProAnimal

Stofzuiger voor dierenharen
Bosch BGL8ZOON ProAnimal

De in Duitsland geproduceerde Bosch is een verschrikkelijk goede stofzuiger die misschien zelfs wel op onze beste koop positie had mogen staan. De Rowenta heeft deze positie toch mogen innemen doordat deze op alle vloeren geweldig presteert, het geluidsniveau een stuk lager is en de prijs een stukje lager ligt. Een groot verschil met de Rowenta is dat de Bosch een stofzuiger met zak is. Voor dierenharen is dit een stukje hygiënischer.

Roterende borstel

De Bosch ProAnimal beschikt over een roterende borstel wat uiterst geschikt is voor het verwijderen van dierenharen. De turboborstel zuigt en borstelt tegelijk, zodat hij alle soorten vezels, draadjes en dierenharen extra grondig van uw vloerbedekking verwijdert.

Afspoelbaar HEPA15 luchtfilter

Heeft u allergieën? Gelukkig is daar de allergyPlus filter voor uitgevonden. Deze filter zorgt ervoor dat de lucht schoon en fris uit de achterkant van de stofzuiger wordt geblazen. In tegenstelling tot de goedkopere varianten kun je dit filter ook wassen waardoor hij goed blijft werken. Stofzuigen met een mondkapje is hierdoor een historisch feit.

Bijzonder grote stofzak

Veel stofzuigers hebben een stofzak van tussen de 2 en 3 liter. In deze Bosch in'genius stofzuiger kunt u maar liefst 5 liter kwijt! Zo hoeft u de filter dus veel minder te vervangen. Zeker geen straf…

Lang snoer van 12 meter

Actieradius stofzuigerZoals u weet is het erg frustrerend om net niet bij dat ene kruimeltje te komen. Net als u er bent stopt de stofzuiger omdat de stekker uit het stopcontact vliegt. U moet dus weer een stopcontact dichter in de buurt zoeken. Verleden tijd. Een historisch feit. De Bosch heeft maar liefst een actieradius van 15 meter! Het snoer is 12 meter en uitgestrekt is de stofzuiger 3 meter. Zo kunt u ook net bij dat ene kruimeltje…

Bekijk op Bol.com

Voordelen
 • Beste stofzuiger voor dierenharen
 • Extreem lang snoer
 • Zuigt zowel harde als tapijtvloeren
 • Maar liefst 5 liter grote stofzak
 • Afwasbaar filter
Nadelen
 • U moet met uw man overleggen over de prijs
 • Redelijk zwaar (5500 gram)
 • Korte slang

Koopgids

Zo'n stofzuiger komt met een hoop opties en het is goed voor te stellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Om u te helpen de juiste keuze te maken vertellen we in de koopgids aan u wat de verschillen nou precies zijn die u tegenkomt. Zodoende is het belangrijk dat u bepaald of het voor u een must is dat een stofzuiger een bepaalde optie bezit.

Zo is het bijvoorbeeld een groot verschil of u het apparaat koopt voor een eenpersoonshuishouden zoals een studentenkamer of een vrijstaande villa. Logisch.

Hiernaast is het ook belangrijk om na te denken wat u precies met de stofzuiger wilt gaan doen. Wilt u de koningin gelijk zijn, of is iets minder ook wel goed voor nog niet de helft van de prijs.

Denk er dus goed aan wat u allemaal met de stofzuiger wilt gaan doen. Ook is het belangrijk om van tevoren uw budget te bepalen. Er is veel mogelijk in de wereld van de stofzuigers en misschien kan dat wat lagere budget stofzuiger u ook wel op weg helpen.

Stofzuiger met zak

Hoewel de zakloze stofzuiger in opkomst is wat vooral komt door de fabrikant Dyson is de meestgebruikte vorm van stofopvang in slede stofzuigers nog steeds de stofzak. De vieze lucht stroomt door deze zak en alleen de allerkleinste luchtdeeltjes gaan door de zak weer naar buiten. Zo werkt de zak als filter. Eens in de zoveel tijd leegt u de zak of sluit u een nieuwe zak aan. Dit moet u regelmatig doen zodat de zuigkracht van de stofzuiger hoog blijft.

Zakloze stofzuiger

Bij een zakloze stofzuiger met stofreservoir werkt dit anders. Er wordt hier gebruik gemaakt van cycloon technologie. De lucht stroomt via een spiraal door een trechtervormige opvangbak. Grotere stofdeeltjes komen door de centrifugerende kracht tegen de buitenwand van de stofbak aan en vallen vervolgens op de bodem. De schone lucht wordt via een filter weer de buitenlucht in geblazen. De stofbak is meestal doorzichtig, zodat u gemakkelijk kunt zien hoe vol het reservoir is en of het al geleegd moet worden. Het reservoir kan gemakkelijk worden losgekoppeld zodat het geleegd kan worden. Na het legen kan het reservoir gemakkelijk worden gereinigd met wat water en een sopje…

Voordelen
 • Betere zuigkracht
 • Kosten besparen want u schaft geen stofzakken meer aan
 • Afnemen van het reservoir gaat super makkelijk
 • Gemakkelijk zien hoe vol het reservoir zit
Nadelen
 • Filter schoonmaken. Vies karweitje
 • Stof in het zicht door transparante opvangbak

HEPA-filter

Veel stofzuigers hebben een HEPA-filter als uitblaasfilter en soms ook als motorfilter. HEPA is de afkorting van High Efficiency Particulate Absorbing. HEPA-filters zijn te herkennen aan een frame met een heel fijn raster. Dit soort filters kunnen meer en kleinere stofdeeltjes vasthouden. HEPA-filters hebben codes, zoals 12, 13, 14 of 15. Hoe hoger het getal hoe fijner het filter is en hoe kleiner de deeltjes zijn die het opvangt en hoe beter het de lucht filtert. Heeft u dus last van allergieën dan moet u kiezen voor een HEPA 14 of 15 filter.

Keuze maken

Hopelijk heeft dit artikel over de beste stofzuigers en deze koopgids u geholpen bij het maken van een goede keuze. Komt u er nog steeds niet uit, haast uw beslissing dan niet. Heeft u meer hulp nodig bij het maken van een beslissing die perfect aansluit op uw situatie, aarzel dan niet om een hulplijn in te schakelen. Leg uw situatie en wensen bijvoorbeeld eens voor aan Vonne, productspecialist strijkijzers bij Coolblue.nl. Zij helpt u met plezier om een goede keus te maken.

Wij hopen dat deze pagina u heeft geholpen bij het maken van een keuze en hopen dat het (over het algemeen) ietwat minder leuke klusje door uw nieuwe stofzuiger weer een leuke bezigheid wordt!

► Check de prijs