Smeg

De Smeg koelkasten kennen we allemaal. Die mooie in het oog springende rode koelkast, of die perfect in de keuken passende crèmekleurige variant. De naam doet anders vermoeden, maar het merk Smeg komt uit Italië. Het bedrijf is opgericht in 1948 in het Italiaanse plaatsje Guastalla, gelegen tussen Milaan en Bologna. Het hoofdkantoor van Smeg bevindt zich nog steeds in hetzelfde plaatsje.

Zoals eerder verteld staat het merk voornamelijk bekend om zijn koelkasten, maar ook vaatwassers, wasmachines, ovens, magnetrons, kookplaten en afzuigkappen zijn een greep uit de collectie. Het ontwerp en de productie van Smeg producten vindt plaats in drie verschillende fabriek in het noorden van Italië. Iedere fabriek beschikt over zijn eigen specialisme.

Daarnaast heeft Smeg 17 dochterondernemingen waaronder een in Nederland. De laatste jaren heeft het merk veel prijzen binnengesleept, vaak gewonnen door het schitterende design van de koelkasten, kookplaten en ook koffieautomaten.
Smeg logoZoals bekend zijn de Smeg koelkasten te verkrijgen in verschillende kleuren. Iets minder bekend is dat de koelkasten ook te krijgen zijn in combinatie met een vriesvak. Eveneens in de collectie van Smeg koelkasten bevinden zich ook de zogenaamde classic modellen, met een strakke moderne afwerking. In deze variant zijn ook de zogenaamde side-by-side modellen te verkrijgen.

In de stijl van de kenmerkende koelkast zijn tegenwoordig ook bijpassende waterkokers, broodroosters, keukenmachines, blenders en citruspersen te koop. Mooie aan de broodrooster is dat je kunt kiezen uit varianten voor 2 sneetjes brood, maar ook voor 4 sneetjes brood in een keer. Handig als je met meerdere personen bent. Kies voor de functie opwarmen indien je een geroosterde snee brood wil, kies voor ontdooien als je vergeten bent om je brood tijdig uit die mooie Smeg vriezer te halen. Mooi combineren van diverse Smeg producten geeft een schitterende look aan jouw keuken.

Bekijk de Smeg broodroosters