Beste dweilrobot

Een dweilrobot zorgt ervoor dat jouw vloer automatisch wordt schoongemaakt met een natte doek. De robot dweilt je hele vloer en laad zichzelf daarna weer automatisch op.

Daarnaast is een dweilrobot meestal ook programmeerbaar, zodat je er niet bij hoeft te blijven en andere dingen kan doen. Daarnaast is het ook handig wanneer er een app bij zit, zodat je hem op afstand kan besturen.

De beste dweilrobots op een rijtje:

Afbeelding

Product


iRobot Braava M6138

Onze beste koop!

iRobot Braava M6138

Beste koop dweilrobot

óf

iRobot Braava 250 Jet

Beste dweilrobot met app

óf

Everybot Edge schuin

Everybot Edge

Beste dweilrobot voor laminaat

óf

iRobot Braava 390t

iRobot Braava 390t

Beste dweilrobot voor parket

óf

Zoef Robot Bep BS200Z

Zoef Robot Bep BS200Z

Beste dweilrobot voor houten vloer

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

iRobot Braava M6138

Beste koop dweilrobot

iRobot Braava M6138

óf

iRobot Braava 250 Jet

Beste dweilrobot met app

iRobot Braava 250 Jet

óf

Everybot Edge

Beste dweilrobot voor laminaat

Everybot Edge

óf

iRobot Braava 390t

Beste dweilrobot voor parket

iRobot Braava 390t

óf

Zoef Robot Bep BS200Z

Beste dweilrobot voor houten vloer

Zoef Robot Bep BS200Z

óf

Maar wat kun je verwachten van een automatische dweilrobot? Is deze net zo goed en effectief in het dweilen, als wanneer je het zelf zou doen? Het resultaat van een schoonmaakbeurt is erg afhankelijk van het model dat je gebruikt maar, over het algemeen kan gezegd worden dat een robot niet kan tippen aan een echt goede dweilbeurt.

De meeste robots hebben namelijk moeite met het verwijderen van hele hardnekkige vlekken, iets dat jij zelf wel kunt verwijderen. Uiteraard betekent dit niet dat ze daardoor volkomen nutteloos zijn, integendeel! Ze werken namelijk heel systematisch, zijn stil en zorgen ervoor dat er geen stof op de vloer te vinden is.

Door alle verschillende dweilrobots die tegenwoordig verkocht worden, kan het lastig kiezen zijn. De ene werkt met een app en de ander heeft een betere schoonmaakroute. Omdat het daardoor lastig kan worden hebben wij de beste dweilrobots voor jou uitgezocht!

Beste koop dweilrobot | iRobot Braava M6138

De iRobot Braava M6138 is een dweilrobot die ideaal is voor harde vloeren, steen en tegels. Deze maakt hij namelijk moeiteloos schoon. Door zijn makkelijke gebruik is hij daarnaast voor iedereen aan te raden. Het enige dat je hoeft te doen is een doek bevestigen, de iRobot neerzetten en op de knop drukken. Is overdag dweilen niet handig omdat er bijvoorbeeld huisdieren of kinderen rondlopen? 

Ook dat is geen enkel probleem, je kan je huis ook ’s nachts laten dweilen. En doordat de Braava een geluidsniveau heeft van maar 35 decibel, zal je hier niet van wakker worden.

Bovendien hoef je niet bang te zijn dat je er midden in de nacht uit moet omdat hij opgeladen moet worden. de dweilrobot gaat zelf terug naar zijn Home Base om op te laden, ook wanneer dit tijdens een schoonmaaktaak moet gebeuren. Na het opladen pakt hij de werkzaamheden gewoon weer op.

Deze automatische dweilrobot maakt alle harde vloeren, maar ook tegels hardhout, vinyl en laminaat moeiteloos schoon. Dit doet hij door slim te werken met een schoonmaakroute, welke genavigeerd wordt door middel van GPS. Op die manier kan de robot zelf bijhouden waar hij al is geweest en waar nog viezigheid te vinden is, zelfs wanneer hij op pauze heeft gestaan. Daarnaast vermijdt hij trappen, vloerkleden en tapijtverhogingen.

Ook bevat de dweilrobot Imprint Smart Mapping, waardoor hij je woning leert kennen en daarnaast ook de verschillende ruimtes kan herkennen. Op deze manier is het mogelijk aan te geven welke ruimte gedweild moet worden en welke niet.

Heb je ook een robotstofzuiger van de Roomba i of s serie in huis? Dan kan deze de dweilrobot opdracht geven te beginnen met dweilen zodra de robotstofzuiger klaar is met zijn werkzaamheden. Daarnaast is het ook mogelijk spraakgestuurde controle uit te voeren wanneer je in het bezit bent van Amazon Alexa of Google Assistent.

De Braava heeft pads waarmee de vloer droog afgenomen kan worden. Deze zijn elektrostatisch waardoor ze moeiteloos vuil, huisdierhaar en stof opvangen. De pads voor het dweilen zijn gemaakt van vochtafvoerende vezels. Deze zorgen ervoor dat keukenvet, kleverige vlekken en vuil worden losgemaakt, zodat het makkelijker schoon te maken is.

Heel hardnekkige vlekken worden wellicht niet goed schoongemaakt.

Voordelen

 • Dankzij het GPS systeem slaat hij geen plekken over
 • Vanwege zijn vierkante vorm kan hij in elke hoek komen
 • Werkt met een app
 • Laadt en hervat automatisch
 • Met anti-vastloopsysteem

Nadelen

 • Heeft geen aparte borstels voor moeilijke vlekken
 • Is niet geschikt voor tapijt
 • Leegt niet automatisch

Conclusie

Als je van plan bent een dweilrobot aan te schaffen, en je wilt daar vervolgens geen omkijken naar hebben, kun je het beste voor deze dweilrobot kiezen. Hij doet vrijwel alles automatisch en doordat hij de verschillende ruimtes in je woning herkent, hoef je alleen maar aan te geven welke ruimte er gedaan moet worden. Ook het opladen en hervatten van de werkzaamheden gebeurt automatisch. Het enige dat jij hoeft te doen is het waterreservoir legen en nieuw water geven.


Beste dweilrobot met app | iRobot Braava 250 Jet

Wil je graag een dweilrobot aanschaffen die je door middel van een app op je telefoon eenvoudig kunt besturen? Dan is de iRobot Braava 250 Jet een goede keuze. Deze robot maakt je woning namelijk op systematische wijze schoon, zodat er geen plek wordt overgeslagen. En door middel van de virtuele muur die is ingebouwd kun je het schoonmaakgebied eenvoudig afbakenen. De robot zal nooit over deze ‘lijn’ heen gaan wanneer jij hebt aangegeven dat hij tot daar mag komen.

De Braava 250 Jet kan maximaal 75 minuten achter elkaar doorwerken en de batterij is binnen 2 uur alweer helemaal opgeladen. Op deze manier kan alles dus prima in binnen een dag schoongemaakt worden, zonder dat jij daar al teveel omkijken naar hebt. Daarnaast worden alle obstakels in de ruimte zoals stoelen en tafelpoten door de robot gescand, zodat hij hier niet tegenaan rijdt. De robot heeft een geluidsniveau van 35 decibel; je hebt dus geen last van lawaai.

Hij dweilt alle harde vloeren zoals laminaat of een tegelvloer moeiteloos schoon, maar heeft daarnaast ook de functie om alleen droog af te nemen. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer er dierenharen of stof op de vloer ligt. Zijn er heel hardnekkige vlekken op de vloer te vinden, dan worden deze waarschijnlijk niet goed schoongemaakt. Dit komt omdat de dweilrobot geen draaiende borstels heeft, die nodig zijn om zulke vlekken goed te verwijderen.

Beschikt niet over een timer en is niet programmeerbaar, je moet hem dus zelf aan het werk zetten.

Voordelen

 • Op afstand bestuurbaar met je telefoon
 • Door het slimme ontwerp ook geschikt voor kleine ruimtes
 • Opgeladen binnen 2 uur
 • Obstakels worden door middel van een laser gescand

Nadelen

 • Geen anti-vastloopsysteem
 • Laadt niet automatisch op
 • Hervat zijn werkzaamheden niet uit zichzelf

Conclusie

Als je op zoek bent naar een dweilrobot die je met je telefoon kunt besturen, zou je voor deze variant kunnen kiezen. Door het kleine formaat is deze ook geschikt voor kleine ruimtes, wat ideaal kan zijn. Echter, het feit dat hij niet programmeerbaar is, zorgt wel voor enkele beperkingen. Zo kun je bijvoorbeeld niet van tevoren instellen dat hij in de avond moet gaan dweilen, dit moet je op het moment zelf doorgeven.


Beste dweilrobot voor laminaat | Everybot Edge

In veel huishoudens vind je laminaat. En hoe mooi dat ook is, je ziet er helaas ook snel vlekken op. Hierbij geldt dat hoe lichter je laminaatvloer is, hoe beter je de vlekken ziet. Als je van plan bent een dweilrobot aan te schaffen, wil je natuurlijk dat deze alle vlekken op jouw vloer eenvoudig verwijdert. De Everybot Edge doet dit door middel van zijn roterende dweilpads. De robot staat op deze pads waardoor hij grondig kan werken en zelfs hardnekkige vlekken kan verwijderen.

Waar andere dweilrobots falen op het moment dat er hardnekkige vlekken te zien zijn op de grond, gaat deze robot moeiteloos door. Dit komt omdat het automatische watertoevoersysteem de dweilpads nathoud tijdens het dweilen. Daarnaast steken de pads ook buiten de behuizing uit, zodat de robot zelfs de moeilijkste hoeken eenvoudig kan bereiken.

De obstakel detectiesensor is een ingebouwde laser die de gehele ruimte scant en alle muren, stoelen, tafels etc. weet te vermijden tijdens het dweilen. Ook heeft hij afgrondsensoren, deze sensoren zorgen ervoor dat de robot hoogteverschillen opmerkt. Dit is vooral handig bij bijvoorbeeld een trap; de robot zal hier dus niet vanaf vallen.

De twee krachtige motoren bieden de dual-spin dweilpads, wat zorgt voor een maximaal reinigingsprestatie, ook bij hele moeilijke vlekken. Dit maakt dat deze robot uitermate geschikt voor laminaat, maar hij kan ook gebruikt worden op tegels, marmer en hardhout. De robot kan naast dweilen ook stof, haren, vacht en vuil opvangen.

Er is geen app beschikbaar voor deze automatische dweilrobot.

Voordelen

 • Indien de robot helemaal is opgeladen gaat hij 100 minuten mee.
 • Hij is te besturen met de bijgeleverde afstandsbediening, ook op afstand.
 • Maakt zelfs de meest hardnekkige vlekken schoon.
 • Herkent hoogteverschillen door middel van plafondherkenning.

Nadelen

 • Niet via een app te besturen.
 • Gaat niet terug naar de oplaadplek wanneer hij leeg is.

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een dweilrobot die zelfs de kleinste hoeken schoon kan maken en hardnekkige vlekken moeiteloos schoonmaakt, is de Everybot Edge robotdweil een goede keuze. Dat hij niet compatible is met een app is een klein nadeel, maar de dual-spin dweilpads maken dit vervolgens weer goed. Ook het feit dat hij hoogteverschillen herkent en dus niet van de trap zou moeten vallen, is een voordeel.


Beste dweilrobot voor parket | iRobot Braava 390t

Wellicht denk je nu dat alle iRobot Braava modellen op elkaar lijken, echter is dat niet zo. Het zijn allemaal andere modellen binnen dezelfde serie, net als bij stofzuigers, telefoons en televisies. De Braava 390t is ideaal voor parket en andere harde vloeren. Hij is erg makkelijk in gebruik want je hoeft alleen maar een doek te bevestigen aan de robot en op de knop te drukken.

Wil je graag wakker worden met een schone vloer, dan is dat ook mogelijk. De dweilrobot werkt ook ’s nachts en door het geluidsniveau van 35 decibel zal je hem niet horen. Hij maakt tijdens het dweilen gebruiken van een bepaalde schoonmaakroute die gemaakt wordt door middel van GPS navigatie. Zo kan hij bijhouden waar hij al is geweest, en welke plekken hij nog moet dweilen. Heb je hem tussendoor gepauzeerd? Op het moment dat je hem weer aan zet weet hij nog steeds welke plekken er nog gedaan moeten worden.

De robot is echter niet geschikt in ruimtes waar tapijten of kleden liggen en met zijn 14,4 Watt heeft hij maar een klein vermogen. Heb je een grote woning, dan zal hij tussendoor dus vaker opgeladen moeten worden. Wel kan de robot ook de vloeren vegen, door middel van een droge doek. Dit is vooral handig wanneer er met name dierenharen te vinden zijn op de grond.

Heeft geen virtuele muur waardoor gebieden begrenst kunnen worden.

Voordelen

 • Hij kan oppervlaktes tot 32,5 m2 dweilen
 • Heeft naast dweilen ook een veegfunctie
 • Onthoudt waar hij al is geweest en waar niet
 • Laadt binnen 2 uur op

Nadelen

 • Heeft niet veel vermogen
 • Niet geschikt voor ruimtes met tapijten of kleden
 • Geen app of afstandsbediening beschikbaar
 • Automatisch opladen en hervatten niet beschikbaar

Conclusie

Een automatische dweilrobot die weet welke plekken hij al heeft gehad en welke nog gedaan moeten worden is erg fijn, zo heb je er zelf geen omkijken meer naar. Hij is ideaal voor het reinigen van parket en kan daarnaast de vloer ook vegen. Wel moet je er rekening mee houden geen tapijten en kleden op de grond te hebben. Daarnaast is er geen virtuele muur beschikbaar; alle spullen die op de grond staan kunnen dus voor een storing zorgen.


Beste dweilrobot voor houten vloer | Zoef Robot Bep BS200Z

Wil je een dweilrobot hebben die het meest geschikt is voor een houten vloer, kies dan voor de Zoef Robot Bep. Dit is eigenlijk geen dweilrobot maar een robotstofzuiger. Echter kan je voor Bep een apart waterreservoir bestellen, zodat ze ook je hele huis kan dweilen!

Deze robotstofzuiger is speciaal ontwikkelt voor mensen die dieren thuis hebben en kan dierenharen dan ook moeiteloos opzuigen. Mede hierdoor is deze robot uitermate geschikt voor houten vloeren.

Het waterreservoir dat voor deze robot besteld kan worden, heeft een inhoud van 400 ml en hiermee kan de hele woonkamer gedweild worden. Dit kan vooraf geprogrammeerd worden, zodat er gedweild kan worden op het moment dat jij aan je werk bent of de boodschappen gaat doen. Ook ’s nachts is het mogelijk Bep haar werkzaamheden te laten doen.

Doordat dit eigenlijk een stofzuiger is geniet je van een aantal voordelen. Juist deze voordelen zorgen ervoor dat de Zoef Robot geschikt is voor houten vloeren. Zo heeft ze een anti-bots, anti-val en een anti-vastloop sensor, is ze maar 7 cm hoog en heeft ze een werktijd van 120 minuten. En wanneer de robot bijna leeg is gaat ze automatisch naar het laadstation waar ze vervolgens in 4-5 uur weer volledig opgeladen is.

Is officieel geen dweilrobot maar een robotstofzuiger.

Voordelen

 • Speciale modus voor kleine ruimtes en langs de wanden.
 • Beschikt over verschillende sensoren.
 • Heeft een stille modus.

Nadelen

 • Niet te bedienen via een app.
 • Geen virtuele muur beschikbaar.

Conclusie

Wil je dat je houten vloer in zoverre beschermd wordt, dat er zelfs op de randen wordt gelet, dan is dit de juiste keuze. Ondanks dat het officieel geen dweilrobot is, heeft de Zoef Robot wel een volledige dweilfunctie. Dat het daarnaast ook nog kan stofzuigen, is alleen maar een voordeel.


Koopgids met tips

Dweilrobots worden steeds populairder, en dus is het ook niet zo gek dat er steeds meer verschillende robots op de markt komen. De ene werkt volautomatisch en is op afstand bedienbaar, de ander haalt hardnekkige vlekken beter weg en weer een ander is een stofzuiger en dweil in één. Door al deze verschillen kan het maar zo zijn dat je niet goed weet voor welke dweilrobot je moet kiezen. Daarom hebben we deze koopgids; hierin kun je namelijk heel duidelijk lezen op welke punten je moet letten, maar ook welke extra functies een dweilrobot kan hebben.

De ruimte

Niet elke dweilrobot is geschikt voor iedere ruimte. Zo zijn er robots te koop die vanwege hun kleine accu het beste werken in kleine ruimtes, robots die niet samen gaan met tapijten en kleden en robots die vrij grote oppervlakten aankunnen. Kijk dit dus vooraf goed na. Een automatische dweilrobot is heel erg leuk, maar als jij hem op afstand aanzet terwijl je aan het werk bent en je komt er thuis achter dat de helft maar gedaan is, is dit toch een tegenvaller.

Het geluid

De meeste dweilrobots maken niet teveel geluid; ze liggen meestal rond de 35 decibel en dat is prima te doen. Zeker wanneer je de robot ook aan kan zetten wanneer je slaapt of aan het werk bent, heb je er helemaal geen last van. Kan dit echter niet, of ben je vaak thuis? Dan is het zeker aan te raden goed na te kijken hoeveel geluid de robot maakt. Het droogblazen van de vloer kan enig geluid produceren, maar bij de meeste robots is dit geen hard geluid.

Sensoren

Er zijn bepaalde dweilrobots die over sensoren beschikken. Zo kan een robot een obstakel detectiesensor hebben waarmee hij de ruimte eerst volledig scant en op die manier weet waar zich obstakels bevinden. Deze kan hij na het scannen makkelijk ontwijken. Ook is er een afgrondsensor, die het verschil in hoogte detecteert. Een goed voorbeeld hierbij is het begin van de trap. Daarnaast zijn er ook nog robots die onthouden welke plekken ze al hebben gehad, en waar nog gedweild moet worden.

Bediening

Dit is ook een belangrijk punt want, wil je de robot handmatig besturen, met een afstandsbediening of met een app? Een app is ideaal want dat houdt in dat je de dweilrobot aan kan zetten terwijl je op het werk bent, en in een schoon huis thuis komt. Lang niet alle robots hebben dit, en degene die het wel hebben zijn over het algemeen een stuk duurder. Kijk dit dus goed na voordat je een robot aanschaft.

Opladen

Het opladen is minstens zo belangrijk als de overige punt, immers met een lege robot wordt je vloer niet schoon! Er zit veel verschil in tijd bij verschillende robots, je doet er dus goed aan hierop te letten. De ene robot heeft 2 uur nodig om op te laden en kan daarna 75-100 minuten mee, terwijl een andere robot er langer over doet. Waar je ook goed op moet letten, is of de robot zelf naar zijn laadplek teruggaat wanneer hij leeg is en of hij automatisch oplaadt of niet. Dit doen ze namelijk lang niet allemaal, waardoor het dus kan voorkomen dat je de robot moet gaan zoeken.

Het maken van de juiste keuze

Zoals je kan zien zijn er aardig wat punten waar je rekening mee moet houden als je een dweilrobot aan wilt schaffen. Uiteraard spelen hier ook je eigen voorkeuren bij mee. Als het voor jou niet uitmaakt hoeveel geluid hij produceert, of dat hij bestuurbaar is met een app of niet, zal je de juiste keuze waarschijnlijk sneller kunnen maken.