Beste luchtreiniger

Een luchtreiniger zorgt ervoor dat alle onzuiverheden uit de lucht worden gehaald. Je kan hierbij denken aan bacteriën, allergenen en stof. Op deze manier kunnen klachten van astma, hooikoorts en een huisstofmijt allergie verminderd worden.

Door het gebruik van een luchtreiniger kan het stof in huis verminderd worden, maar ook worden de schadelijke stoffen die vrijkomen tijdens het koken op het gasfornuis of het roken van een sigaret verminderd. Maar bijvoorbeeld ook na een avond gourmetten, deze geur kan lang blijven hangen. Door het gebruik van een luchtreiniger is de lucht in je huis niet alleen veel schoner, het ruikt ook veel frisser in huis.

De beste luchtreinigers op een rijtje:

Afbeelding

Product


ProAirTech ZX 9000

Onze beste koop!

ProAirTech ZX 9000

Beste koop luchtreiniger

óf

Brise C200

Brise C200

Beste luchtreiniger met HEPA-filter

óf

Winix U300

Winix U300

Beste luchtreiniger met ionisator

óf

Dyson Pure Cool tower 2018

Dyson Pure Cool

Beste luchtreiniger met airco/koelfunctie

óf

Airfree Iris 80

Airfree Iris 80

Beste luchtreiniger zonder filter

óf

Clean Air Optima CA-605

CA-605

Beste luchtreiniger met water

óf

Er zijn verschillende luchtreinigers te koop, die allemaal een ander doel hebben. Ben je op zoek naar een speciale luchtreiniger, of wil je gewoon graag de beste luchtreiniger die er op dit moment is? Wij hebben de beste voor jou uitgezocht!

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

ProAirTecht ZX 9000

Beste koop luchtreiniger

ProAirTech ZX 9000

Brise C2000

Beste luchtreiniger met HEPA-filter

Brise C200

Winix U3000

Beste luchtoreiniger met ionisator

Winix U300

Dyson Pure Cool

Beste luchtreiniger met koelfunctie

Dyson Pure Cool tower 2018

Airfree Iris 80

Beste luchtreiniger zonder filter

Airfree Iris 80

CA-605

Beste luchtreiniger met water

Clean Air Optima CA-605

Beste Koop luchtreiniger | ProAirTech ZX 9000

De beste koop is wat ons betreft de ProAirTech ZX 9000 luchtreiniger. Deze luchtreiniger is geschikt voor ruimtes tot 100 m2 of 250 m3 en werkt met sensoren die de verontreinigde lucht meten.

De lucht wordt vervolgens gereinigd aan de hand van deze informatie. Echter kan hij ook handmatig worden bediend met het digitale soft-touch bedieningspaneel.

De kleurenindicator zorgt ervoor dat de luchtreiniger een modern design heeft met de nieuwste technologieën.

Ook is de luchtreiniger fluisterstil, want hij zit op een geluidsniveau van 20 tot 55 dB. Ook het stroomverbruik is laag; deze ligt tussen de 8 en 40 watt. Een stille en krachtige luchtreiniger dus, zonder vervelende geluiden en een extreem hoog stroomverbruik.

Door de ingebouwde sensoren past de luchtreiniger zich aan, aan de omstandigheden. Dit doet hij door middel van een licht, stof en geur sensor. Op de kleurenindicator is makkelijk te zien hoe de luchtkwaliteit in de ruimte is. voor astma en hooikoortspatiënten is de ProAirTech ZX 9000 een uitstekende luchtreiniger, omdat hij de lucht heel effectief zuivert door middel van 5 verschillende filters. Dit zorgt ervoor dat fijnstof, pollen, vogelstof, huisstofmijt, virussen, schimmels, kooklucht en bacteriën effectief verwijderd worden.

De luchtreiniger beschikt over 5 verschillende filters te weten: de HEPA-filter, een voorfilter, een antibacteriële coating filter, een koolstoffilter en een cluster ionisator. De HEPA-filter is ozonvrij en door de vijfvoudige filtertechniek is deze heel effectief tegen alle bovengenoemde stoffen. Door het toepassen van de ionisator ben je er zeker van dat je een gezonde, zuivere en schone lucht in de ruimte krijgt, net zoals in de natuur.

Daarnaast heeft hij 6 standen, waarbij de laagste stand wordt gebruikt voor een normale reiniging van de lucht en de hoogste stand voor het snel reinigen van de ruimte.

Staat de luchtreiniger op de automatische stand, dan zal hij op de laagste stand blijven staan zolang de kwaliteit van de lucht goed is. Wil je de reiniger gebruiken in de slaapkamer? Dan is er ook de fluisterstand, die hier zeer geschikt voor is. Zodra de ruimte donker is, gaat de luchtreiniger automatisch over op ‘sleep mode’. Dit houdt in dat hij op de laagste stand draait en alle verlichting uitgaat.

ProAirTech ZX 9000 standen

De kleurenindicator geeft aan wat de luchtkwaliteit van de ruimte is. Bij blauw is de luchtkwaliteit uitstekend, bij paars is het goed, bij een donkerpaarse kleur is de lucht verontreinigd en bij rood is de lucht ernstig verontreinigd. Wanneer je de luchtreiniger handmatig bediend kun je door middel van de kleurenindicator dus duidelijk zien wat de toestand is en of je de reiniger aan moet passen.

Bij huisdieren en/of sigarettenrook moeten de filters vaak gereinigd worden

Voordelen

 • Geschikt voor ruimtes tot 100 m2 of 250 m3
 • Stil en energiezuinig
 • Ionisator
 • 6 verschillende standen
 • Werkt zowel automatisch als handmatig
 • Met handige kleurenindicator
 • Nachtmodus

Nadelen

 • Filters moeten vaak gereinigd worden bij huisdieren en/of sigarettenrook
 • Duur
 • Het apparaat is vrij groot

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare luchtreiniger die ozonvrij is, beschikt over onder andere een HEPA-filter en een ionisator, energiezuinig en stil is, dan is de ProAirTech ZX 9000 een uitstekende keus. Zeker wanneer je last hebt van astma, hooikoorts of andere stoffen. Let wel; wanneer je huisdieren hebt en binnen rookt zul je de filters vaker moeten reinigen dan de aanbevolen één keer per jaar.


Beste luchtreiniger met HEPA-filter | BRISE C200

Ben je op zoek naar een luchtreiniger die speciaal ontwikkeld is voor mensen met astma en/of andere allergische aandoeningen? Dan is de BRISE C200 de beste keuze. De BRISE C200 luchtreiniger is namelijk de eerste reiniger met kunstmatige intelligentie. De luchtreiniger beschikt over een HEPA-filter en is geschikt voor ruimtes tot 35 m2.

Last van vervelende geluiden heb je niet bij deze luchtreiniger, de geluidsproductie zit tussen de 5 en de 45 dB, afhankelijk van op welke stand hij staat. Daarnaast werkt hij met een handige app waarop je duidelijk kunt zien wanneer het filter vervangen moet worden. Ook kun je hiermee de luchtreiniger op afstand bedienen, bijvoorbeeld wanneer je op weg naar huis bent na een vakantie.

Hoe meer de app over je te weten komt, hoe beter hij kan zorgen voor een gepersonaliseerde schone omgeving. Het hele systeem is gebaseerd op het ontwerp van HEPASmart en heeft één multi-integrale filter die makkelijk te vervangen is. Het reinigingssysteem bestaat uit 5 samengestelde lagen die ervoor zorgen dat alle schadelijke stoffen uit de lucht worden gehaald.

De kunstmatige intelligentie (AI) rekent de levensduur van het filter uit zodat jij precies weet wanneer het filter toe is aan vervanging. Met behulp van AI wordt de lucht in je huis gezuiverd, hierbij wordt rekening gehouden met jouw omstandigheden. Stof, fijnstof, bacteriën, schimmels, geurtjes, gassen en dampen worden verwijderd en de lucht wordt gezuiverd voor een optimale omgeving.

Het AI-systeem heeft vier sensoren die heel nauwkeurig de luchtkwaliteit in je huis meten. Zo is er een stofsensor die de fijnstof opmeet, een VOS-sensor die benzine, schoonmaakmiddelen en verf meet, een sensor voor de luchtvochtigheid en eentje voor de temperatuur. Al deze gegevens staan in de app, samen met andere data van de experts zodat je de luchtreiniger perfect af kunt stellen op jouw eigen situatie.

Enkel geschikt voor ruimtes tot 35 m2

Voordelen

 • Uitermate geschikt voor mensen met astma en andere aandoeningen
 • Zelfdenkend AI-systeem
 • Volledig aan te passen aan jouw situatie
 • Handige app met informatie en meldingen
 • Op afstand bedienbaar

Nadelen

 • Is enkel geschikt voor ruimtes die niet groter zijn dan 35 m2

Conclusie

Als je op zoek bent naar een luchtreiniger die ontworpen is voor mensen met astma, COPD, hooikoorts of andere luchtweginfecties, dan is de BRISE C200 zeker aan te raden. Door middel van het zelfdenkende AI-systeem en de bijbehorende app kan alles perfect aan jouw situatie aangepast worden. Daarnaast is hij stil en op afstand bedienbaar, wat het ideaal maakt. Het enige minpunt is in onze ogen dat hij enkel geschikt is voor ruimtes die niet groter zijn dan 35 m2.


Beste luchtreiniger met ionisator | WINIX U300

Ben je op zoek naar een luchtreiniger met ionisator? Dan is de Winix U300 luchtreiniger wat ons betreft de beste keuze. Deze luchtreiniger is AHAM & ECARF gecertificeerd en is daarnaast erg intelligent. Hij combineert namelijk 5 luchtreiniging technologieën die allemaal uitermate geschikt zijn voor het verwijderen van rooklucht, kooklucht, fijnstof, pollen, nare geurtjes en schimmels. De verschillende filters zijn daarnaast in een cassette geplaatst zodat de luchtreiniger ook nog eens heel makkelijk in onderhoud is. Ook is hij erg energiezuinig; op de laagste stand verbruikt hij maar 4 watt en op de hoogste maar 60 watt.

Vooral astma, hooikoorts en COPD-patiënten hebben veel baat bij deze luchtreiniger omdat hij aan veel hoge eisen voldoet. Zo is hij ozonvrij, werkt hij automatisch maar kan hij ook met de hand of afstandsbediening bediend worden. En doordat hij te gebruiken is in ruimtes tot 66 m2 kan hij de lucht in je woonkamer, slaapkamer of kantoor met gemak reinigen. Ook heeft de reiniger een duidelijk scherm met status indicaties.

De 5 verschillende filters die je in deze luchtreiniger vindt zijn natuurlijk essentieel om ervoor te zorgen dat hij zijn werk juist kan doen. Naast het voorfilter en de koolstoffilter vind je er ook een HEPA-filter, een WINIX Cleancel en een plasmawave ionisator. Dit laatste filter zorgt ervoor dat de lucht ozonvrij gezuiverd wordt door middel van positieve en negatieve ionen.

Ionisatie houdt in dat alle negatief geladen ionen de lucht in gaan om de lading van de ionen die positief geladen zijn, te veranderen.  Een luchtreiniger met ionisator veranderen de lading van de ionen. De deeltjes verzwaren dan en komen in de reiniger terecht. Gebruikt de reiniger naast een ionisator ook nog een filter, dan schieten alle negatieve ionen mee met de lucht die gereinigd is. Alle verontreinigingen die in de lucht te vinden zijn zullen dan verzwaren en naar beneden zakken, waardoor jij alleen nog maar schone lucht inademt.

Handmatig kan de WINIX U300 luchtreiniger ingesteld worden op 4 verschillende standen, waarbij de stille stand erg geschikt is voor de slaapkamer, kinderkamer of studeerkamer. Is de ruimte echter zwaar verontreinigd omdat er binnen wordt gerookt of omdat je huisdieren hebt, dan kan je de luchtreiniger het beste op de turbostand zetten om de ruimte snel te reinigen.

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk de luchtreiniger automatisch zijn werk te laten doen. In dit geval staat de luchtreiniger altijd op de juiste stand door middel van de stof, geur en lichtsensor. Zodra één van de sensoren opmerkt dat de lucht vervuild is, zal de reiniger overgaan op een hogere stand. Is de lucht weer helemaal schoon, dan wordt de fluisterstand ingeschakeld.

Het blauwe indicatielampje kan als storend worden gezien

Voordelen

 • Energiezuinig
 • Fluisterstil in de laagste stand
 • HEPA-filter
 • Ionisator
 • Ozonvrij
 • Ideaal voor mensen met astma, COPD, hooikoorts en andere problemen
 • Te gebruiken in ruimtes tot 66 m2

Nadelen

 • Het blauwe indicatielampje kan als storend worden gezien
 • Met zijn ruim 7 kg iets aan de zware kant

Conclusie

Ben je op zoek naar een luchtreiniger met een HEPA-filter en een ionisator die ervoor zorgt dat de verontreinigde lucht snel weer schoon is en erg fijn is voor astma, COPD of hooikoortspatiënten? Dan is de WINIX U300 een goede keuze. Hij kan zowel handmatig als automatisch behandeld worden en doordat de filters in cassettes zitten is hij erg makkelijk in onderhoud.


Beste luchtreiniger met airco/koelfunctie | Dyson Pure Cool

Wil je graag een luchtreiniger aanschaffen, maar wil je daarnaast ook dat hij een koelfunctie heeft? De Dyson Pure Cool is een luchtreiniger die daarnaast ook een ventilatiefunctie heeft. Let wel, dit is dus géén airco of een koeler, een luchtreiniger heeft dat niet.

De Dyson Pure Cool werkt verkoelend doordat hij de lucht verplaatst. Door de 3 ingebouwde sensoren meet deze luchtreiniger niet alleen de verschillende stoffen en gassen in huis, maar ook de luchtkwaliteit, luchtvochtigheid en de temperatuur in huis.

Het HEPA-filter zuivert de luchtreiniger van allergenen, virussen en stoffen en de koolstoffilter zuivert de vieze geurtjes en gassen uit de lucht.

Uniek voor een luchtreiniger is dat de Dyson Pure Cool 350 graden om zijn eigen as kan draaien. Dit zorgt ervoor dat de reiniger geen enkel punt in de kamer mist. De maximaal te reinigen oppervlakte is 26 m2, bij een allergie is dit 15 m2 en bij astma 10 m2. Geluidsstil is hij niet, het geluidsniveau ligt tussen de 42 en de 60,4 dB.

Er zitten 10 standen op de luchtreiniger, inclusief een nachtmodus. Ook is er de optie om hem na een paar uur automatisch uit te laten schakelen, zit er een afstandsbediening bij en is hij compatibel met je telefoon door middel van een app. Daarnaast kun je ervoor kiezen de lucht jouw kant op te laten blazen voor een koele bries, of van je af te blazen zodat je niet op de tocht zit.

Bij een 24/7 gebruik dien je de filters binnen 6 maanden te vervangen

Voordelen

 • HEPA-filter
 • 350 graden draaibaar
 • Afstandsbediening
 • Compatible met telefoon
 • Ventilatie functie
 • Timer functie

Nadelen

 • Verplaatst lucht maar koelt het niet
 • Niet geschikt als airco
 • Produceert redelijk veel geluid

Conclusie

Als je echt op zoek bent naar een goede ventilator of airco, is de Dyson Pure Cool niets voor jou. Het is een luchtreiniger en dit is dan ook wat hij doet. De koele lucht die je voelt, is afkomstig van de luchtreiniger die de lucht verplaatst. Ben je echter op zoek naar een luchtreiniger, dan is dit een goede keus. Doordat hij 350 graden draaibaar is kan hij letterlijk overal bij, wat zeker een voordeel is.


Beste luchtreiniger zonder filter | Airfree Iris 80 32M2

Als je op zoek bent naar een luchtreiniger zonder filter, zou je jezelf eerst af moeten vragen waarom je dat wilt. Het filter in een luchtreiniger zorgt er immers voor dat alle verontreinigde lucht wordt vastgehouden en niet meer terug de lucht in kan. De Airfree Iris 80 heeft geen filter, wat het ideaal maakt wanneer je hier echt naar op zoek bent. Airfree steriliseert de verontreinigde lucht door het te vernietigen op 200 graden in plaats van het op te vangen in filters. Vervolgens wordt de lucht afgekoeld en teruggeblazen in de ruimte.

De Airfree Iris 80 is geluidloos wat het ideaal maakt voor bijvoorbeeld de slaapkamer of studeerkamer. Ook heeft hij allergeendichte hoezen, die zorgen voor een optimale bescherming. Een leuke toevoeging is de sfeerverlichting die je zelf in de gewenste kleur aan kunt passen.

Afgezien van de sfeerverlichting die je aan kunt passen zijn er verder geen bijzonderheden te vinden bij de Airfree Iris 80. Er is geen ionisatie, geen display en ook geen afstandsbediening. Wel heeft hij een kinderbeveiliging en een oververhittingsbeveiliging, wat je ook wel nodig hebt omdat alle lucht op 200 graden wordt verbrand voordat het terug de kamer in gelaten wordt.

Vangt de verontreinigde lucht niet op in filters

Voordelen

 • Geluidloos
 • Lichtgewicht
 • Heeft aanpasbare sfeerverlichting
 • Kinderbeveiliging
 • Oververhittingsbeveiliging

Nadelen

 • Heeft geen HEPA -of koolstoffilter om de verontreinigde lucht in op te vangen
 • Lucht wordt verbrand en vervolgens weer terug de kamer ingeblazen
 • Niet op afstand te bedienen
 • Geen ionisatiefunctie
 • Geen nachtmodus

Conclusie

Ben je echt op zoek naar een luchtreiniger die je verontreinigde lucht steriliseert en daarna weer terug de kamer in blaast? Dan is deze luchtreiniger een goede keuze. De sfeerverlichting zorgt ervoor dat hij in iedere kamer past en de kinder -en oververhittingsbeveiliging zijn essentieel. Ben je echter op zoek naar een luchtreiniger die gebruikmaakt van de verschillende filters, dan is dit apparaat niet geschikt voor jou.


Beste luchtreiniger met water | luchtbevochtiger met ionisator CA-605

Als je op zoek bent naar een luchtreiniger met water, ben je eigenlijk op zoek naar een luchtbevochtiger, wat een ander product is. een luchtreiniger gebruikt nooit water, maar zuigt alle verontreinigde lucht op en vangt het op in de verschillende filters, om de lucht in je huis weer schoon te krijgen. ben je op zoek naar een luchtbevochtiger, dan is de ionisator CA-605 een uitstekende keuze.

Deze luchtbevochtiger heeft niet alleen een ionisator maar ook koude en warme verneveling. Hij regelt automatisch de luchtvochtigheid die van tevoren is ingesteld en verbetert de luchtkwaliteit in kamers tot 65 m2. Een goede luchtvochtigheid is niet alleen goed voor het verminderen van allergenen maar het helpt bijvoorbeeld ook tegen een jeukende en droge huid, keelpijn en gebarsten lippen.

De CA-605 heeft vier verschillende programma’s. Zo is er de optie ultrasoon koud of warm te bevochtigen met luchtreiniging door de ionisator of alleen ultrasoon koud of warm te bevochtigen. Verder beschikt de luchtbevochtiger over een hygrostaat regeling, een handmatige -en afstandsbediening, een display die duidelijk leesbaar is, een timer, een filter voor waterontharding en Nano-zilver tegen bacterievorming.

Het is geen luchtreiniger maar een luchtbevochtiger

Voordelen

 • Hygrostaat regeling
 • Zowel met de hand als afstandsbieding te bedienen
 • Regelbare bevochtigingscapaciteit
 • Filter voor waterontharding
 • Nano-zilver tegen bacterievorming
 • Schakelt automatisch uit bij leeg waterreservoir

Nadelen

 • Het is geen luchtreiniger maar een luchtbevochtiger
 • Het waterreservoir moet regelmatig bijgevuld worden

Conclusie

Ben je op zoek naar een luchtreiniger met water, dan ben je op zoek naar een luchtbevochtiger. In dit geval is de CA-605 een hele goede keuze. Hij is erg uitgebreid en heeft vele opties, wat ervoor zorgt dat hij altijd handig in gebruik is. ben je daarentegen echt op zoek naar een reiniger voor je lucht, dan is deze minder geschikt.


Koopgids

Zoals je hierboven kan zien zijn er veel verschillende luchtreinigers te koop. De ene wat meer uitgebreid dan de ander en sommige zijn speciaal ontworpen voor mensen met bepaalde allergieën. Het kan nu goed zijn dat je even niet meer weet welke voor jou nou de beste keuze is. Daarom is er deze koopgids; hierin kun je duidelijk lezen op welke punten je moet letten en welke extra opties er bij een luchtreiniger kunnen zitten.

De grootte van de ruimte

In welke ruimte je de luchtreiniger zet is eigenlijk het belangrijkste punt waar je op moet letten bij de aanschaf. Kijk goed voor hoeveel vierkante meter de reiniger geschikt is, zo voorkom je dat je een luchtreiniger koopt die veel te klein is voor bijvoorbeeld de woonkamer. Er zijn luchtreinigers die alleen kleine ruimtes kunnen reinigen tot 10 m2, maar ook reinigers die tot 100 m2 gaan.

Bereken dus goed hoe groot de ruimte is waar je de luchtreiniger wilt plaatsen, zodat je daar op kunt zoeken als je op zoek gaat naar de perfecte luchtreiniger.

Welke soort ruimte

Naast de grootte is ook de soort ruimte waar je de luchtreiniger neer wilt zetten erg belangrijk. Niet elke luchtreiniger is namelijk geschikt voor elke kamer. Zo zijn er sommige die niet geschikt zijn voor de badkamer maar kan het ook zijn dat er luchtreinigers zijn die niet goed tegen de kou kunnen. In dat geval is het plaatsen van de luchtreiniger in een kelder ook geen goed idee. Wil je de luchtreiniger in de slaapkamer of kinderkamer gebruiken? Dan is het handig wanneer hij een nachtmodus heeft, zodat je geen last hebt van geluiden.

Licht en geluid

Bij de aanschaf van een luchtreiniger moet je er rekening mee houden dat er altijd wel iets van geluid te horen zal zijn. Misschien niet of nauwelijks wanneer hij op de laagste stand of in de nachtmodus staat, maar als de lucht erg verontreinigd is en het apparaat op de hoogste stand moet draaien, zul je hem altijd wel iets horen. Toch zit er ook hierin weer een verschil, want de ene luchtreiniger maakt nou eenmaal meer geluid dan de ander.

Ook hebben sommige luchtreinigers een display waarop duidelijk te zien is hoe vuil de lucht is en soms wordt zelfs aangegeven of de filters al vervangen moeten worden of niet. De lampjes op het display kunnen als storend worden gezien, zeker wanneer ze knipperen. Weet jij van jezelf dat jij je daar snel aan irriteert? Dan is het misschien het beste te kiezen voor een luchtreiniger zonder opvallend licht.

Energieverbruik

Ook het energieverbruik van luchtreinigers kan heel erg verschillen. Het aantal watt is afhankelijk van onder andere de capaciteit en het formaat. Maar het ligt er natuurlijk ook aan hoe vaak de luchtreiniger aan staat. Sluit je hem aan, en staat hij vervolgens elke dag aan, al dan niet automatisch? Dan is het verbruik vanzelfsprekend hoger dan wanneer je hem één of twee keer per week aanzet.

Wil je het energieverbruik zo laag mogelijk houden? Vergelijk dan eerst de verschillende luchtreinigers die dezelfde capaciteit hebben met elkaar, om te zien of het energieverbruik verschilt. Is de lucht in je huis gereinigd? Dan kan je ervoor kiezen hem automatisch op de laagste stand te zetten maar je kunt er ook voor kiezen hem helemaal uit te zetten, zodat hij niks verbruikt.

Sensoren

Een luchtreiniger beschikt over licht, geur en stof sensoren die waarnemen wanneer de lucht verontreinigd is, en de luchtreiniger op een hogere stand gezet moet worden. Bij sommige luchtreinigers krijg je dit op het display of via de app te zien zodat je precies weet wat er gebeuren moet.

Verschillende filters

Elke luchtreiniger beschikt over verschillende filters waarmee het vuil en het stof uit de lucht wordt gefilterd. De meest simpele luchtreinigers hebben vaak maar één of twee filters, terwijl de meer uitgebreide luchtreinigers er veel meer kunnen hebben. Hieronder lees je meer over de verschillende filters.

HEPA-filter

De HEPA-filter zorgt ervoor dat alle bacteriën, allergenen en stofdeeltjes uit de lucht verwijderd worden.

Koolstoffilter

Een koolstoffilter zorgt ervoor dat alle nare geurtjes en gassen uit de lucht gehaald worden.

Ionisator

Een ionisator verwijdert schimmels, bacteriën, pollen, sigarettenrook en stofdeeltjes uit de lucht. Door de ionen worden de stofdeeltjes geneutraliseerd en naar beneden gehaald.

Timer

Sommige luchtreinigers hebben de mogelijkheid een timer aan te zetten. Op deze manier kun je van tevoren heel makkelijk instellen op welke tijden de reiniger aan moet staan. Heb je de luchtreiniger in de slaapkamer staan? Dan zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen de timer aan te zetten een uur voordat je gaat slapen.

De juiste keuze maken

 Er zijn aardig wat punten waar je rekening mee moet houden wanneer je een luchtreiniger aan wilt schaffen. Het is in ieder geval belangrijk goed na te denken over de ruimte waarin je hem wilt gaan gebruiken, en hoe groot deze ruimte is. Bekijk ook goed welke extra opties je echt nodig hebt, en bepaal welk bedrag je hiervoor uit wilt geven.