Dyson V8 Absolute review

Dyson V8 Absolute

'Absolute' topklasse


Daar je met een normale stofzuiger het apparaat met je mee moet zeulen, en telkens rekening moet houden met het snoer dat te kort is om het hele huis te stofzuigen… Met de snoerloze steelstofzuigers van Dyson heb je daar geen last meer van.


Dyson is dan ook erg trots op deze uitvinding en heeft verschillende steelstofzuigers ontworpen, waaronder de V8 Absolute. Het is één van de meest gewilde steelstofzuigers van Dyson, en waarom dat zo is, leggen we je precies uit in dit artikel.

Voordelen

De Dyson V8 Absolute heeft een scala aan voordelen welke we bondig op zullen noemen. 

Geen snoer, duh

Geen gestoei meer met een snoer wat klem komt te zitten onder de tafelpoot, of jou tegenhoudt tijdens het stofzuigen omdat het te kort is. Deze snoerloze steelstofzuiger zorgt ervoor dat je het makkelijk even erbij kunt pakken, zonder telkens te wisselen naar een ander stopcontact.

Je kunt 40 minuten lang zonder zorgen stofzuigen met deze stofzuiger. Bij gebruik van de gemotoriseerde zuigmond is dit 25 minuten.

Dyson V8 Absolute snoerloos

Lichtgewicht

Met een gewicht van 2,63 kilo ligt deze steelstofzuiger heerlijk in de hand, en is het praktisch in gebruik. Het achter je aan sleuren van een zware stofzuiger is eindelijk verleden tijd.

Optimale zuigkracht 

De Dyson V8 is voorzien van een optimale zuigkracht waardoor het veel meer vuil opzuigt dan normale stofzuigers. Vooral voor tapijten en vloerbedekking is dit geweldig, want het zorgt ervoor dat zelfs het vuil onderin het tapijt opgezogen wordt. Dit resulteert zich in verbazingwekkende resultaten waar gebruikers dachten dat hun tapijt gewoon schoon was, maar de Dyson er nog een flinke hoeveelheid stof en haren eruit heeft gezogen.

Turbomodus

Alhoewel het apparaat zonder de turbomodus al een sterke zuigkracht heeft, zuigt deze nog sterker als je gebruik maakt van de Max modus. Deze stand komt goed van pas voor zwaar bevuilde plekken zoals deurmatten, tapijten, vloerbedekking op trappen, etc..

Dyson V8 Absolute turbo

Topklasse bouwkwaliteit

De V8 Absolute scoort zeer goed als het gaat om bouwkwaliteit. Dit zorgt ervoor dat zijn levensduur veel langer is dan andere steelstofzuigers, en je dus verzekerd bent van een apparaat waar je nog lange tijd gebruik van kunt maken.

Verschillende onderdelen en accessoires 

Met deze steelstofzuiger vind je voor elk werkje het juiste onderdeel. Het heeft twee verschillende zuigmonden; een gemotoriseerde zuigmond (beschermd je harde vloer tegen krassen), en een direct aangedreven zuigmond (perfect voor het verwijderen van hardnekkig vuil en haren in tapijt).

Kruimeldief

Eén van de grote pluspunten aan deze stofzuiger: je kan hem eenvoudig transformeren naar een handige kruimeldief waardoor je kunt genieten van een optimaal gebruiksgemak.

Dyson V8 Absolute kruimeldief

 Het heeft een gemotoriseerde miniborstel wat perfect is voor meubels zoals banken en fauteuils. Verder heeft het een kierenmond voor de lastige hoekjes en gaatjes, en een zachte borstel waarmee je delicate items schoon kunt maken alsook plinten en randjes. 

Handig oplaadstation

De stofzuiger is eenvoudig op te bergen in het handige oplaadstation dat wordt bevestigd aan de muur. Hierdoor heeft het zijn eigen plekje, en is het eenvoudig om hem er snel even bij te pakken. De stofzuiger is na vijf uur weer volledig opgeladen en klaar om weer aan de slag te gaan. 

Dyson V8 Absolute oplaadstation

Tevens kan je verschillende accessoires opbergen bij het oplaadstation, en hierdoor is het nog makkelijker om snel je klusjes af te ronden.

Efficiënt HEPA-filter

Het HEPA-filter zorgt voor een algehele filtratie waardoor het 99.95% van alle stofdeeltjes, bacteriën en allergenen tegenhoudt, en hierdoor is het dus erg geschikt voor mensen met een allergie. Maar natuurlijk ook mensen die geen last hebben van soortgelijke kwaaltjes is schone lucht meer dan gewenst, en dus is dit een groot pluspunt. 

Handig voor hogere items 

Door zijn lichte gewicht en compacte formaat kun je het eenvoudig gebruiken voor hogere plekken. Spinnenwebben in de hoeken van het plafond zijn bijvoorbeeld makkelijk te verwijderen, en zelfs kasten en kan je voorzichtig even schoonzuigen met de Dyson V8 Absolute.

Nadelen 

Na deze lange lijst aan voordelen zijn er ook wat minpuntjes die genoemd moeten worden. 

Prijzig

Waarschijnlijk het grootste nadeel van deze stofzuiger; hij is erg prijzig. Aangezien snoerloze steelstofzuigers nog tot de luxere apparaten behoren, zijn de prijzen over het algemeen meestal niet laag. Toch zijn er aardig wat steelstofzuigers voor minder dan de helft van de prijs. Wel zal je dan qua kwaliteit natuurlijk ook wat in moeten leveren. Als we kijken naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit vergeleken met andere steelstofzuigers, dan zit je met de V8 Absolute goed.

Werktijd turbomodus

Alhoewel de turbomodus in de praktijk zeer goede resultaten geeft, is het erg jammer dat deze met een volle accu maar 7 minuten werkt. Je zult dus snel te werk moeten gaan om het klusje af te kunnen ronden. 

Niet stil

Het is helaas niet de stilste stofzuiger die er is. Met een geluidsniveau van 82 decibel kan je nog maar net met iemand praten als je aan het stofzuigen bent. Toch zijn we dit wel gewend van de meeste stofzuigers, dus iets nieuws is het niet.

Knop moet ingedrukt blijven

Een vreemd verschijnsel bij deze stofzuiger is dat je de knop ingedrukt moet houden tijdens het gebruik. Dit kan natuurlijk erg lastig worden als je 40 minuten lang wilt stofzuigen. Van de ene kant is het logisch, want het zorgt ervoor dat je niet per ongeluk de stofzuiger aan laat staan, en zo sneller leeg gaat. Maar het zou handiger zijn geweest als je deze knop bijvoorbeeld vast kunt zetten zodat je niet de hele tijd druk hoeft te zetten met je hand. Een klein detail dus, waar nog wat verbetering nodig is. 

Ervaringen 

Van de vele reviews die te vinden zijn over de Dyson V8 Absolute krijgt het gemiddeld 4,5 sterren, en dat is natuurlijk erg positief.

Pluspunten 

Iedereen is erg te spreken over de zuigkracht, zijn toegankelijkheid, en het gebruiksgemak. Het apparaat is eenvoudig erbij te pakken, zuigt perfect, makkelijk wendbaar, en is voorzien van verschillende mondstukken waardoor je voor elk werkje het juiste vindt.

Alhoewel het een geluidsniveau heeft van 82 decibel, vinden veel gebruikers dit toch erg meevallen. Ook de opbergmogelijkheden worden vaak geprezen; Dicht binnen handbereik, maar toch netjes opgeborgen.

Het apparaat voelt duurzaam aan, heeft een licht gewicht, maar is toch krachtig genoeg om het huis stralend schoon en stofvrij te krijgen. En dat alles zonder dat lastige snoer, of een zware stofzuiger die je met je mee moet slepen. 

Minpunten 

Ook minpunten zijn natuurlijk genoemd. Veel gebruikers vinden deze steelstofzuiger prijzig. Wel zeggen velen dat de verhouding tussen prijs en kwaliteit goed overeenkomt, maar er zijn ook hier en daar wat gebruikers die daar anders over denken.

Ook is het voor velen lastig dat de accuduur kort is, en dat je daarna vijf uur moet wachten tot het weer volledig opgeladen is. Het ingedrukt moeten houden van de knop is lastig, en het apparaat blaast lucht in je gezicht als je moet bukken of het apparaat optilt om het plafond te stofzuigen, en dat is natuurlijk niet heel prettig. 

Voordelen

  • Zuigkracht
  • Gebruiksgemak
  • Handige opberging door laadstation
  • Lichtgewicht

Nadelen

  • Duur
  • 'Korte' accuduur
  • Knop moet je ingedrukt houden

Alhoewel het grootste gedeelte helemaal weg is van deze V8 Absolute zijn er ook kopers die het een totale miskoop vinden, dus het is goed om hier rekening mee te houden.

Alternatieven

Wilt u toch meer weten over Dyson steelstofzuigers? Bekijk dan ons uitgebreide artikel over alle beschikbare modellen. 

Op klesto.nl vindt u uitgebreide informatie over verschillende andere merken stofzuigers en over de beste robotstofzuiger. Overweegt u de aanschaf van een ander huishoudelijk apparaat? Raadpleeg dan vooral van te voren onze bevindingen en lees alles wat u wilt weten in de koopgids. Op klesto.nl staan verder een aantal informatieve en leuke blogs.