Beste blender

Blendtec blender
Blendtec Classic 575 Zwart

Bent u op zoek naar een goede blender en wilt u het liefst maximale mogelijkheden voor zo weinig mogelijk geld? Begrijpelijk, maar door het gigantisch grote aanbod van goedkope, standaard en ook hele dure blenders wordt het kiezen u niet gemakkelijk gemaakt. In iedere prijscategorie zijn er tientallen blenders te verkrijgen en hierdoor lijkt het kiezen toch een beetje op een gok.

Bent u niet zo’n gokker en wilt u weten wat in de verschillende categorieën de beste koop is? Voor informatie over de beste blender van 2018 bent u bij klesto.nl op de juiste plek.

We hebben de moderne blenders uitgebreid bekeken en letten hierbij op de mogelijkheden, het bedieningsgemak en uiteraard de juiste prijs-kwaliteit verhouding.

Daarbij hebben we alvast de beste koop blender, de Blendtec Classic 575 Zwart voor u geselecteerd. Ook de beste blender voor onderweg en de beste vacuüm blender voor smoothies is gekozen. Bent u op zoek naar de perfecte low budget blender? De winnaar voor de kleine beurs is ook bekend: de beste blender onder de € 30,- is geselecteerd.

Wilt u meer weten over blenders, de veiligheid en de hygiëne? Ook het schoonmaken van blenders komt aan bod samen met handige tips en een duidelijke koopgids. In Nederland liepen we, op het gebied van blenders, toch wel een beetje achter, maar nu steeds meer Nederlanders gaan voor vers fruit en gezond eten is dat snel aan het veranderen.

Bent u ook al helemaal om of twijfelt u nog? Blenden heeft voordelen en de apparaten zijn bezig aan een grote opmars in de Hollandse keukens. Houdt u van vers fruit, noten, smoothies en cocktails of wilt u uw blender vooral om er verse soepen mee te maken? Is het blenden voor u misschien zelfs noodzaak, omdat u alle voedsel moet pureren?

Inhoud beste blender

ProductToepassing  
1. Blendtec Classic 575 ZwartAlleskunner voor een gepaste prijsBlendtec Classic 575 tabel
2. Domo MyBlenderBlender voor een snelle smoothie onderwegDomo MyBlender tabel
3. Philips Vacuüm blender Blender voor de gezondste smoothiesPhilips Vaccuum blender tabel
4. Philips HR2056/00Blender onder de €35,-Philips HR2056/00 tabel

U heeft het zeker al door, de verschillende toepassingen zijn bij een goede blender van belang en tegelijkertijd ook echt persoonlijk. Zullen we samen de beste blenders van 2018 maar eens doornemen? Oké, we beginnen dan ook maar gelijk met de beste koop en tegelijkertijd een van de krachtigste blenders die op dit moment verkrijgbaar is.

Beste koop Blender (Blendtec Classic 575 Zwart)

Blendtec Classic 575 Zwart
Blendtec Classic 575 Zwart

Een alleskunner voor de bereiding van smoothies, sappen, soepen en sauzen, met een flinke power die zichzelf ook nog eens automatisch kan schoonmaken. En als deze er dan ook nog eens mooi uitziet, dan kun je zomaar gekozen worden tot de beste koop blender van 2018.

De Blendtec Classic 575 heeft de prijs van een middenklasser met de mogelijkheden van een blender voor professioneel gebruik.

Can it blend? Natuurlijk wel, maar laten we beginnen met de buitenkant, want het uiterlijk van de 575 mag er zijn. In de naam zag u het waarschijnlijk al: classic oftewel klassiek. De 575 is dan ook overduidelijk een blender met een klassieke look. Het massief ogende vierkante onderstel met afgeronde hoeken is van zwart kunststof op kleine anti-slip pootjes. Heeft u liever een andere kleur dan zwart?

De Classic 575 wordt wel in 6 verschillende kleuren geproduceerd, zoals wit, turquoise, rood, grijs en violet maar is in deze kleuren in Europa moeilijk te verkrijgen of gelijk een stuk duurder. Vandaar dat we ons in deze test beperken tot de voordeligste en overal in Nederland verkrijgbare zwarte uitvoering. Zullen we maar gewoon verder gaan met de looks? Want ook in de zwarte uitvoering is deze blender een echte blikvanger.

LCD-display en touchscreen knoppen

De naam mag dan wel klassiek zijn, de techniek is helemaal up to date. Dat had u ook al geraden natuurlijk, want aan de voorzijde bevindt zich een modern digitaal display. Ook de 11 touchscreen bedieningsknoppen aan de bovenzijde precies voor de schenkkan zijn bepaald niet ouderwets.

Houdt u van compacte apparatuur of heeft u weinig ruimte over in uw keuken? Het apparaat oogt groot maar neemt qua omvang niet veel ruimte in. Aan een kleine 30 cm heeft u voldoende om de Blendtec te kunnen neerzetten. Gaat u voor volume en maakt u regelmatig ruime hoeveelheden sap of smoothies?

De doorzichtige BPA-vrije schenkkan van de beste koop blender is 1,9 liter groot en dus behoorlijk aan de maat. De vierkante schenkkan heeft een aangepast ontwerp waardoor de inhoud van de kan als het ware richting het (draai)mes stroomt. Door dit op maat gemaakte ontwerp blend u de ingrediënten op een natuurlijke wijze, die de structuur en de smaak ten goede komen.

Wilt u een vooral een snelle blender met veel mogelijkheden? Met de zeer krachtige motor van 2200 watt van de Blendtec kunt u (bijna) alles blenden, ijs crushen en warme soepen bereiden. De benaming powerblender is op de Blendtec 575 dan ook echt van toepassing. Zullen we alle technische mogelijkheden maar gelijk even checken?

De techniek van de Blendtec Classic 575 Zwart

Bediening

De buitenkant met maar liefst 11 knopjes beloofde het al en de techniek van de geavanceerde mixer mag er dan ook zijn. Compact, krachtig en van hoge kwaliteit materiaal heeft de Blendtec een gewicht van ruim 3 kg. Een lichtgewicht is het apparaat zeker niet maar dat is natuurlijk in dit geval alleen maar positief.

Gaat u de blender op uw tafel of aanrecht plaatsen? Door het gewicht in combinatie met de antislip onder de 4 pootjes staat het apparaat op een vlakke ondergrond stabiel en stevig. Heeft u al wat meer ervaring met blenders? Dan zal de term rechtsdraaiende bladen u vast wel iets zeggen. Zegt dat u helemaal niets?

Voor de beginners onder ons: rechtsdraaiende bladen of messen zorgen voor een optimale vermenging van ingrediënten en slaan bij het mengen geen stukjes over. Hierdoor ontstaat een egale mix, de echte smoothie. De motor van 2200 watt heeft 3 pk tot zijn beschikking.

Bent u een fan van nootjes, groenten of iets harder fruit? De classic 575 verpulverd alles tot een vloeibare mix. Ook ijs wordt door de beste koop blender moeiteloos in stukjes gehakt.

Rvs-onderdelen en 8 jaar garantie

Het relatief grote mes van gehard staal in de machine draait met een behoorlijke snelheid rond. Denkt u bij een mes ook gelijk aan een scherp puntig object? In het geval van de Blendtec zit het ietsje anders. Het wordt dan wel een mes genoemd maar is eigenlijk meer een stompe en vrij dikke stalen propeller. In het midden bevestigd aan de aandrijfas van de motor, haalt het ‘mes’ tijdens het ronddraaien snelheden van meer dan 480 km per uur.

Het gaat dus bij de Classic 575 niet meer om snijden of hakken maar u kunt rustig het woord verpulveren gebruiken. Het merk Blendtec maakt dan ook reclame met hun messen van gehard roestvrij staal die, volgens de fabrikant zelf, zo’n 80 % dikker en 10 keer sterker zouden zijn dan die van andere blenders. We laten dat maar eventjes in het midden, de krachtige mogelijkheden van de blender mogen er in ieder geval zijn.

Ook de fabrieksgarantie van 8 jaar op het gehele motorblok is helemaal top. Wat dat betreft, is de Blendtec Classic 575 prima in orde, maar alles valt en staat natuurlijk met de bediening. Zullen we kijken hoe de keukenmachine zich houdt qua gebruiksgemak?

De bediening van de Blendtec Classic 575

BlendtecU zet de blender natuurlijk op een makkelijke en stabiele plek zoals een tafel of het aanrecht, vlakbij een stopcontact. Dit in verband met het snoer dat maar 61 cm lang(oftewel kort) is.

Achter op de 575 zit een vrij onopvallende aan/uit-knop. Heeft u de stekker in het stopcontact geplaatst? Pas dan hoeft u de Blendtec 575 ‘aan’ te doen. Zullen we een simpele smoothie maken? Lekker, u doet gewoon uw selectie van gewassen fruit in de kan met een beetje water erbij, het deksel zet u erop en vervolgens plaatst u de kan op de basismachine. Het past altijd door de vierkante vorm dus dat is gemakkelijk.

Bent u linkshandig en wilt u dus de kan ‘andersom’ plaatsen? Ook dan past de schenkkan gewoon op de basis. De beste koop blender van 2018 is geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen. Staat ie goed? Dan drukt u op het programma van uw keuze. U kunt daarbij kiezen uit de bovenste rij knopjes, dit zijn de 4 automatische programma’s met uit zichzelf wisselende snelheden.

De knopjes en hun functies

We beginnen aan de linkerkant, het knopje met een beker erop. Wilt u een smoothie maken van fruit in combinatie met water of melk? Dan drukt u op het meest linker knopje in de bovenste rij. Indrukken is eigenlijk een groot woord want de knopjes hebben aan een aanraking van uw vingertop genoeg. De blender doet zijn werk goed en gaat tijdens het smoothie programma automatisch sneller en langzamer. Hierdoor worden alle verschillende (bevroren) ingrediënten gelijkmatig gemixt en blijft tegelijkertijd de structuur optimaal behouden.

Het smoothie programma duurt stopt uit zichzelf als uw smoothie klaar is. Ondertussen kunt u dus gewoon iets anders kunt gaan doen. Houd u ervan om naar de blender te kijken terwijl die bezig is met mixen? Dan bent u niet alleen. Of dit nu een kwestie is van bij de les blijven of een natuurlijke fascinatie kunnen we u niet zeggen. Feit is wel dat de meeste eigenaren en eigenaresses van een blender het zelfs leuk vinden om de volle 60 of 90 seconden dat een automatisch programma duurt gewoon ‘erbij te blijven’.

Handige pulse functie

Op het LCD-display kunt u de tijd zien wegtikken en weet u dus precies hoe lang het blenden nog duurt. Trouwens, werkt u vaak met uw eigen recepten voor sauzen of cocktails en gebruikt u daarom de pulsknop? Dan moet u natuurlijk zelf de tijd en de voortgang in de gaten houden. Ook om even snel iets te blenden, zoals bijvoorbeeld ijs, is de pulse-knop ideaal.

De pulse functie werkt overigens met een behoorlijke kracht, om precies te zijn de snelheid 4, dus het op twee na rechtse onderste knopje. Ziet u door de doorzichtige schenkkan dat uw ingrediënten al gereed zijn en voldoende gemengd? Dan laat u de pulse-knop weer los en de blender stopt meteen met mengen. U kunt trouwens bij alle programma's ook à la minute de blender laten stoppen. Drukt u namelijk handmatig op de stopknop? Dan stoppen meteen alle functies en programma’s.

Automatische afslag bij alle programma's

De Blendtec heeft, voor de veiligheid sowieso een automatische afslag. Bij het smoothies programma is dit 30 seconden en de 60 en 90 seconden cyclus spreken natuurlijk voor zich. De automatische afslag van de Blendtec Classic 575 werkt niet alleen bij de 4 vaste programma’s maar ook bij de 5 snelheden van de blender.

Gebruikt u bijvoorbeeld voor uw recept de lo, de hi of één van de middelste knopjes? Ook dan slaat de blender automatisch af na 50 seconden. Heeft u zich tijdens het blenden bedacht en wilt u van snelheid veranderen? Dit kunt u gewoon tussendoor doen en u hoeft de blender niet eerst te laten stoppen.

Handige schoonmaakfunctie

Een andere handige functie van de Blendtec Classic 575 is het (4e knop van boven) schoonmaakprogramma. Bent u klaar met uw soep of smoothie en wilt u de kan van de blender en de bladen gemakkelijk reinigen? Dit doet de beste koop blender ook volledig automatisch. U schenkt gewoon een kopje warm water in de kan met een druppeltje sop erin, deksel erop en de meest rechtse bovenste knop indrukken. Op dit knopje ziet u trouwens een soort druppeltje staan.

Nadat het schoonmaakprogramma is gestopt spoelt u de kan nog even goed na met schoon water om alle zeep en etensresten te verwijderen. Voilà, uw blender is weer helemaal fris en klaar voor gebruik. Wilt u de kan liever gewoon in de vaatwasser doen? Dit kan wel maar wordt door de fabrikant niet aanbevolen. Om de levensduur en de glans van de kan te verlengen wordt door Blendtec zelf het wassen met de hand geadviseerd.

Uiterlijk en specificaties

De zwarte Blendtec Classic 575 is gemaakt van solide kunststof en RVS en heeft een antislip bodem. Met een vermogen van 2200 Watt en een gewicht van 3,2 kg is de blender zowel krachtig als stevig. Inwendig zijn de messen en de aandrijfas gemaakt van dik staal en dit verklaard voor een gedeelte de zwaarte van het apparaat.

De afmetingen zijn redelijk compact, de basis is 20.3 cm bij 17,8 cm en de hoogte inclusief kan bedraagt 38,1 cm. De doorzichtige kan, met maataanduiding, heeft een inhoud van 1,9 liter en is volledig BPA-vrij. Het snoer van de Classic 575 is 61 cm lang en kunt u netjes oprollen aan de onderkant van het apparaat.

De blender is uitgerust met een anti drup functie en heeft 4 standaard programma’s waaronder een schoonmaakprogramma en 5 verschillende snelheden. Alle functies hebben een automatische afslag. De bediening vindt plaats via touchscreen knoppen en de blender is voorzien van een digitaal display. Ook een continue functie (pulse) is op het apparaat aanwezig.

Wat zit er in de doos?

De Blendtec Classic 575 wordt gebruiksklaar geleverd inclusief kan. Ook de gebruiksaanwijzing (in het Engels) en een receptenboek (ook in het Engels) vindt u in de doos. De beste koop blender wordt verkocht met 8 jaar fabrieksgarantie van het type carry in.

De machine maakt tijdens het blenden veel geluid. Hiernaast is hij vrij duur in aanschaf en heeft hij een vrij kort snoer. Ook is de gebruiksaanwijzing in het Engels.
Conclusie:
De zwarte Blendtec Classic 575 is een ideaal en stevig apparaat dat bijna alles kan. Soepen, sauzen en smoothies worden snel en moeiteloos bereid. Ook voor echt zware ingrediënten zoals ijsblokjes, nootjes en rauwe broccoli voldoet de blender prima. Na afloop is de automatische schoonmaak een fluitje van een cent. De beste koop power blender is zijn prijs zeker waard. Oh ja, we vinden hem nog mooi ook.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Mooi ontwerp
 • Voor de functies redelijk in prijs
 • Kan alles
 • Zeer krachtige motor
 • Romige egale smoothies
 • Simpele bediening
 • Makkelijk schoon te maken
Nadelen
 • Maakt veel herrie
 • Niet goedkoop
 • Gebruiksaanwijzing niet in het Nederlands

Beste blender voor onderweg (Domo DO436BL MyBlender)

Domo blenderEen grappig maar functioneel apparaatje leverbaar in vier verschillende frisse kleuren voor een zacht prijsje dat is de Domo DO436BL ten voeten uit. Met de twee meegeleverde schenkkannen die tegelijkertijd afsluitbare drinkbekertjes zijn is de beste blender voor onderweg bijzonder praktisch. Bent u echt iemand voor een smoothie of sapje on the go?

De DO436BL is speciaal gemaakt om even snel een meeneem smoothie te maken. Het Belgische bedrijf Domo heeft met de beste blender voor onderweg dan ook echte aanwinst gemaakt voor mensen die van snelheid en een gezonde levensstijl houden. Zullen we beginnen met het eerste dat ons opvalt?

Het uiterlijk van de blender is vrolijk gekleurd en de kunststoffen basis bestaat uit wit en gedeeltelijk dezelfde kleur als het drinkbekertje. Ook in de vier pootjes met antislip ziet u de bijpassende kleur weer terug. Gaat u voor een heldere kleur oranje of groen in uw keuken?

Wel even opletten als u deze blender koopt, want de kleuren hebben verschillende typenummers. Zo is de 436BL lichtgroen, de 434 rood, de 435 oranje en de uitvoering in het blauw met typenummer 481 is € 2,- duurder. Waarom dat is mag Joost weten maar misschien horen we dat nog? Al deze Domo’s hebben namelijk wel dezelfde specificaties en er zit, buiten de kleur dan, geen enkel verschil in. Zullen we verder gaan met de mogelijkheden en de techniek?

De techniek van de Domo DO436BL – MyBlender

De blender staat door zijn antislipvoetjes behoorden stabiel en de motor van het apparaat heeft een vermogen van 300 Watt en bereikt daarmee een toerental van 25.825 omwentelingen per minuut (TPM). De machine is daarmee in staat om ook bevroren fruit en groentes te blenden tot een formaat van ongeveer 2,5 cm. Met zijn 7 roterende mesjes op het aparte messenstuk is de on the go blender toch behoorlijk pittig.

Bij het schoonmaken van het apparaat moet u voorzichtig en secuur te werk gaan. De messen, die een los onderdeel vormen van de blender, zijn behoorlijk scherp.

Wist u dat de Domo DO436BL – MyBlender ook al in 2017 is verkozen tot de beste blender door de Belgische consumentenbond?

De tritan (meeneem) drinkbekers van 300 en 600 milliliter hebben handige sluiting en zijn BPA-vrij. Op het dekseltje bevindt zich een afsluitbare drinktuit. De Belgen hebben goed nagedacht, want de drinkbekers passen perfect in de bekerhouders van zowel fietsen als auto’s. Ook qua veiligheid is de beste blender voor onderweg goed doordacht.

De beste koop Domo heeft een oververhittingsbeveiliging en een startbeveiliging. Zit de beker niet goed bevestigd aan het apparaat ? Dan gaat de keukenmachine niet aan. Verschillende snelheden of programma’s zijn voor de on the go blender niet van toepassing. Een automatische afslag heeft het apparaat niet, maar dat is ook niet nodig. De beste blender voor onderweg bediend u namelijk volledig met de hand. Zullen we gelijk kijken naar de praktijk?

De bediening van de Domo DO436BL – MyBlender

De bediening is redelijk simpel maar toch zijn er wel een paar belangrijke punten die u even moet weten. Staat uw blender al op de juiste plek en heeft u uw groente, fruit of ijs in de drinkbeker gedaan? Zorg ervoor dat er u er altijd voldoende vloeistof bijdoet. De schenkkannen annex drinkbekers hebben een maximale inhoud en die staat aangegeven op de zijkant.

Zitten uw lievelings ingrediënten met voldoende water of melk in de beker?
Dan draait u het ronde messenstuk (met de messen richting de beker) voorzichtig en stevig vast aan de bovenkant van de beker. Op de blender ziet u een klein driehoekje en datzelfde driehoekje staat ook op de beker. Precies met beide driehoekjes op elkaar plaatst u de beker (op zijn kop) in de blender en drukt die naar beneden om vervolgens vast te draaien. Het vastdraaien doet u zoals altijd met de klok mee. Bent u er klaar voor?

Op de keukenmachine zit maar 1 knop, duidelijk zichtbaar aan de voorkant. Deze drukt u in en het blenden begint. Tijdens het blenden brand er een indicatielampje in de knop. De gekleurde drinkbeker is doorzichtig genoeg om de voortgang van uw ingrediënten goed te kunnen zien. Is de mix al naar uw zin? Dan laat u de knop los en de blender stopt gelijk met draaien.

De drinkbeker draait u los (nu tegen de klok in) en keert u om. Nu kunt u het messenstuk eraf draaien. Alleen nog het dekseltje met de drinktuit erop en u bent gereed. Dit was alles wat betreft de bediening. Gaat u uw sap of smoothie gelijk drinken of meenemen? Gelijk een tweede maken kan natuurlijk ook. De beste blender voor onderweg wordt geleverd met twee drinkbekers.

Uiterlijk en specificaties

Het formaat van de Domo DO436BL – My Blender is 23 cm bij 16 cm breed en 23 cm hoog en heeft een gewicht van 1,7 kg. De machine is gemaakt van ABS-kunststof in combinatie met metaal voor de (7)messen en de aandrijfas. De twee kunststoffen drinkbekers met maataanduiding zijn BPA vrij. De bekers hebben een inhoud van 0,6 en 0,3 liter en zijn voorzien van een deksel met afsluitbare drinktuit. De motor heeft 300 Watt vermogen en bereikt een toerental van 25.825 TPM. De bodem is voorzien van antislip zuignapjes en het snoer heeft een lengte van 1,5 meter. De beste blender om smoothies mee te nemen heeft één stand en de drukknop is voorzien van een indicatielampje. De drinkbekers en de messen kunnen in de vaatwasser.

Wat zit er in de doos?

De beste blender on the go wordt kant en klaar geleverd met twee drinkbekers. De drinkbekers zijn resp. 0,3 en 0,6 liter groot en hebben beide een deksel met afsluitbare drinktuit. In de doos vindt u ook een kookboek en de gebruiksaanwijzing. De Domo DO436BL – My Blender wordt verkocht met 2 jaar fabrieksgarantie van het type carry in.

Het messenstuk van de Domo moet voorzichtig schoongemaakt worden. Hiernaast kunt u geen warme dranken maken en is de machine niet geschikt voor deeg.
Conclusie:
De beste blender voor onderweg is simpel in het gebruik en door de meegeleverde drinkbekers scheelt het behoorlijk in de vaat. De messen leken in het begin een beetje eng maar het apparaat is simpel schoon te maken. Voor een snelle smoothie of sap om mee te nemen een heerlijk apparaat. Ook van de kleuren en de prijs worden we helemaal vrolijk.

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Lang snoer (1,5 m)
 • Simpel en snel te bedienen
 • Gemakkelijke drinkbekers
 • Lage prijs
 • Een echte on the go blender
Nadelen
 • Niet geschikt voor warme ingrediënten
 • Je moet erbij blijven c.q. de knop indrukken
 • Het deksel van de bekers is niet helemaal waterdicht

Beste blender voor smoothies (Philips Vacuüm blender HR3756 00)

Philips Vacuüm blender
Philips Vacuüm blender

Vacuüm blenders zijn een hoofdstuk apart. Proeft u het verschil tussen een ‘gewone’ smoothie en een smoothie die met een vacuümblender is bereid? Als u een liefhebber bent van smoothies zal dit vast en zeker zo zijn. Zelfs voor professionele koks is de vacuüm blender het neusje van de zalm. De beste blender voor smoothies heeft qua uiterlijk wel wat weg van een klassiek koffieapparaat. Kent u deze zwart zilveren apparaten nog die vaak in een kantine of vergaderzaaltje stonden?

Met zijn zilverkleurige (metallic) RVS basis, doorzichtige glazen kan en zwarte handvat, deksel en accenten oogt de Philips vrij klassiek. Eigenlijk zie je alleen maar dat het om een blender gaat als er fruit in zit. Maar dan is het ook gelijk een echte blender, want met de handige naar voren uitstekende draaiknop met de vier tiptoetsen midden op het apparaat, wordt het blenden met één druk op de knop geregeld. Maar wat is vacuüm blenden nu eigenlijk en hoe werkt het?

Hoe werkt de vacuüm blender?

Philips heeft, met de productie van de Philips Vacuüm blender HR3756/00 alweer een winnaar in huis. Door alle lucht uit de ingrediënten te zuigen en pas daarna te blenden ontstaat een egale en compacte maar tegelijkertijd zachte mix. Zonder vezels en zonder luchtbelletjes. Hierdoor blijven de vitaminen 100 % intact en uw smoothie proeft niet alleen beter maar blijft ook langer vers.
Zullen we gelijk de hele techniek bespreken? De beste blender voor smoothies is absoluut interessant.

Groot vermogen

Qua vermogen is de Philips Vacuüm blender HR3756/00 een echte powerblender. Met de beschikking over 1400 Watt kan de machine (bijna) alles aan. Houdt u van gevarieerde smoothies? Bevroren groente en harde ingrediënten zoals pitten, ijs of nootjes gaan moeiteloos in de mix. Met 35000 toeren per minuut gaat het blenden ook nog eens supersnel. De vier antislip zuignappen onder het apparaat zijn dan ook geen overbodige luxe.

ProBlend 6 3D-technologie

De keukenmachine beschikt over ProBlend 6 3D-technologie. Deze techniek haalt de voedingsstoffen uit hun natuurlijke celstructuur en vermengt tegelijkertijd alle ingrediënten. Het resultaat is een smoothie waarvan de vitaminen en bouwstoffen bij het drinken meteen door uw lichaam worden opgenomen. Vindt u dat allemaal wel prima en wilt u gewoon een lekkere smoothie? De smaak wordt, volgens onze gebruikers, met de Philips 3D-technologie een stuk intenser beleefd. Maar nu de bediening, want daarmee valt of staat, wat ons betreft, iedere blender. Bent u het daarmee eens? Oké laten we maar eens kijken.

De bediening van de Philips Vacuüm blender HR3756/00

Bediening philips blenderOp de beste blender voor smoothies zit maar één knop. Dit is een grote ronde draaiknop en hiermee zet u het apparaat aan of uit en bedient u alle functies. Bovendien kunt u tijdens het blenden de snelheid regelen door eraan te draaien.

Voor we beginnen even een vraag: Heeft u de blender goed neergezet met de zuignapjes vastgeplakt op de ondergrond? Dit is namelijk voor de krachtige Philips vacuüm blender wel een must. Anders is het niet uitgesloten dat de blender een wandelingetje gaat maken tijdens het blenden en misschien zelfs op de grond terechtkomt.

Automatische programma’s

Zit de stekker in het stopcontact en zijn de ingrediënten al in de kan? Dan gaan we weer verder met de knop. Deze zelfde ronde knop heeft in het midden 4 tiptoetsen en die staan respectievelijk voor: alleen vacuümzuiger, automatisch smoothie programma (vacuümzuiger plus blenden 30 seconden), pulse en ijscrusher.

Met de draaiknop kunt u tijdens het blenden de snelheid aanpassen. Heeft u al een beetje door hoe het werkt? Dan kunt u echt spelen met uw apparaat variërend tussen voorzichtig blenden van zachte fruitsoorten tot aan het (letterlijk) verpulveren van ijs of groentes. De blender is trouwens (helaas) niet geschikt voor het bereiden van warme ingrediënten.

Uiterlijk en specificaties Philips Vacuüm blender HR3756/00

De Philips HR3756/00 is gemaakt van metaal en kunststof in combinatie met onderdelen van RVS. Ook de messen zijn van gehard roestvrijstaal. De BPA-vrije schenkkan is gemaakt van triton en heeft een inhoud van 1,8 liter. De motor heeft een vermogen van 1400 watt en kan traploos instelbaar een snelheid bereiken van 35.000 toeren per minuut.

De afmetingen van de beste blender voor smoothies zijn 24 cm bij 20 cm en de hoogte is 30 cm en het apparaat weegt 5 kg. De onderkant is voorzien van 4 antislip zuignapjes. Het snoer van het keukenapparaat is precies 1 meter lang en de blender heeft een indicatielampje. De blenderkan, bekers en deksels zijn vaatwasserbestendig. De messen kunt u beter met de hand reinigen.

Wat zit er in de doos?

De beste blender voor smoothies wordt compleet geleverd. Gebruiksklaar met 1,8 liter schenkkan en 2 afsluitbare drinkbekers om uw smoothie mee te nemen.
Ook een receptenboekje en de gebruiksaanwijzing vindt u in de doos. De Philips Vacuüm blender HR3756/00 heeft 2 jaar fabrieksgarantie wereldwijd van het type carry in.

Het uiterlijk is een beetje saai. De machine kan geen warme ingrediënten blenden en maakt in de pulse stand veel geluid.
Conclusie:
Hij mag er dan gewoontjes uitzien, de kwaliteit straalt er wel van af. De gemakkelijke bediening en de zeer krachtige motor zijn absolute pluspunten. De mogelijkheden van het apparaat spreken voor zich en de beste blender voor smoothies is zijn prijs zeker waard. De vacuüm bereide smoothies zijn erg lekker en blijven zeer lang vers. De Philips HR3756/00 is als vacuüm blender voor smoothies tot nu toe ongeëvenaard.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Makkelijk in het gebruik
 • Maakt perfecte smoothies
 • Powerblender
 • Makkelijk schoon te maken
 • Grote schenkkan
Nadelen
 • Maakt vrij veel geluid
 • Moet echt ‘vastgeplakt’ worden aan de tafel of aanrecht
 • Kan geen warm voedsel blenden

Beste blender onder de € 35,- (Philips HR2056 00)

Philips Viva BlenderPhilips is de laatste tijd goed bezig want ook de beste blender onder de
€ 35,- is van het Nederlandse kwaliteitsmerk. Dat vinden trouwens niet alleen wij van Klesto.nl. Ook de consumentenbond heeft de HR2056/00 ontdekt en gekozen tot beste blender in 2017. De eerste modellen van de HR2056 serie rolden al in 2015 uit de fabriek en na enkele kleine verbeteringen (onder andere aan het mes en de schenkkan) is de beste blender onder de € 35,- dan ook een prima apparaat voor een hele mooie prijs.

Zoekt u een goedkope blender zonder poespas? De Philips HR2056/00 is voorzien van één knop, heeft antislipvoetjes en is voor de rest wit en eenvoudig. Met eenvoudig bedoelen we zowel de uitvoering als de mogelijkheden. Maar toch kunt u ook met deze budget blender van Philips behoorlijke resultaten bereiken. Zullen we eens kijken naar de techniek en wat we ermee kunnen doen?

De techniek en mogelijkheden van de Philips HR2056/00

De keukenmachine heeft een vermogen van 350 watt en kan daarmee, onder andere dankzij het verstevigde roestvrij stalen mes, toch een behoorlijke kracht ontwikkelen. Het mes is trouwens volgens de fabrikant van 4 sterren RVS. Zegt dat u iets? Wij hebben deze benaming wat RVS betreft niet helemaal kunnen plaatsen, maar het resultaat van het mes is in ieder geval wel prima. Ook wat hardere ingrediënten en ijsblokjes kunt u moeiteloos in de blender doen. Met de Philips HR2056/00 kunt u zowel smoothies als sappen en sauzen maken.

Ook droge ingrediënten zoals kruiden of koffie kunt u fijnmaken met de meegeleverde maalmolen. Maakt u met meerdere mensen gebruik van uw blender? De plastic schenkkan heeft een capaciteit van 1 liter en is daarmee groot genoeg om voor meerdere mensen tegelijk smoothies te maken.

Voor de veiligheid beschikt de Philips HR2056/00 over een oververhittingsbeveiliging van de motor. Is er een storing of wordt het apparaat te warm? Dan schakelt de blender automatisch uit. Zullen we kijken hoe de bediening werkt?

De bediening van de beste blender onder de € 35,-

Philips Viva BlenderDe compacte witte HR2056/00 bediend u maar met 1 knop. Met deze grote knop op de voorkant van het apparaat kunt u kiezen uit 3 standen. Wilt u ijs crushen? Voor extra power drukt u de knop naar onderen in de pulse stand.

Voor het blenden van smoothies of sappen zet u de knop in de bovenste stand. De beste koop blender onder de € 35 heeft geen automatische afslag. U moet er dus echt bijblijven en de knop zelf op nul (in het midden) terugzetten als u klaar bent met het maken van uw smoothies.

Wilt u droge ingrediënten mixen en fijnmalen?
Voor bijvoorbeeld koffie of specerijen krijgt u er een aparte maalmolen bij. Met de pulsestand kunt u de beste koop Philips dus ook nog als koffiemolen gebruiken. Dit was eigenlijk alles, over de bediening van de beste blender onder de € 35,- zijn we snel klaar en uitgepraat.

Uiterlijk en specificaties

De witte Philips HR2056/00 is gemaakt van kunststof (Polypropyleen) en RVS en ook de messen zijn van hoogwaardig roestvrij staal. De blender is 32 cm bij 18 cm en de hoogte is 21,2 cm en heeft antislip pootjes. Het gewicht van de blender is iets meer dan 1,5 kg. De motor heeft een capaciteit van 350 Watt en kan in 1 snelheid blenden met maximaal 22000 toeren per minuut.
Het snoer van de keukenmachine 80 cm lang en kan onder het apparaat worden weggeborgen. De BPA vrije schenkkan is gemaakt van plastic en heeft een inhoud van precies 1,25 liter. Alle losse onderdelen zijn geschikt voor de vaatwasser.

Wat zit er in de doos?
De beste blender onder de € 35,- wordt kant en klaar verkocht inclusief schenkkan. Ook de hakmolen voor droge ingrediënten vindt u in de doos.De blender heeft een carry in fabrieksgarantie van 2 jaar. Uiteraard zit ook de gebruiksaanwijzing in de doos.

De Philips Viva maakt veel geluid en de motor is niet geschikt voor hard fruit.
Conclusie:
De beste koop onder de € 35,- is eenvoudig maar voldoet aan de basisvereisten van een blender. De droge functie is handig voor koffie en kruiden. Eigenlijk is de keukenmachine een echte blender voor beginners en ook heel geschikt voor mensen die gewoon af en toe een smoothie willen maken. De prijs kwaliteitsverhouding is bij de Philips HR2056/00 toppie.

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Goedkoop
 • Simpel in de bediening
 • Kan ook droog blenden
 • Makkelijk schoon te maken
 • Grote schenkkan
Nadelen
 • Maakt veel geluid
 • Alleen de basisfuncties
 • Geen krachtige motor

Waar moet u op letten als u een blender koopt?

Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een blender? Onze eerste tip zal u meteen geld opleveren. Tip voor onze lezers: er zit een vrij groot verschil in de prijzen van dezelfde blenders bij de verschillende aanbieders. Kijkt u eventjes voor u koopt? Het grootste verschil dat wij hebben opgemerkt voor de beste koop blender bedroeg al € 50,- en dat is alvast mooi meegenomen. Zullen we alle tips even doornemen

Hoeveel Watt moet een blender eigenlijk hebben?

Deze vraag hebben we van de lezers van klesto.nl meerdere keren gehoord. Er is natuurlijk geen wet voor, maar rond de 1200 watt is voor een power blender toch wel de norm. Blenders worden verkocht vanaf 300 Watt voor smoothies, 500 watt voor verschillende toepassingen inclusief het malen van ijs en 1200 watt of hoger voor alle toepassingen inclusief warme sauzen en soepen. Door de snelheid van de omwentelingen verwarmd een blender met een hoge wattage uit zichzelf uw voedsel.

Formaten van de blenderkan

Ook de vraag wat een goed formaat is voor een blenderkan horen we regelmatig. Bent u alleen of met z’n tweetjes? Dan kunt u meestal volstaan met een kan vanaf 0,7 liter. Het is nooit verkeerd om een grote kan te hebben, u hoeft de kan namelijk niet te vullen. In een grote kan, van bijvoorbeeld 1,9 liter kunt u net zo gemakkelijk één milkshake maken als in een kleinere kan. En mocht u eens een grote hoeveelheid soep of groentesap willen maken? Dan kunt u altijd nog invriezen.

Schoonmaken van de blender

Een schone blender is natuurlijk belangrijk en de vraag: ‘hoe maak ik mijn blender het beste schoon?’ beantwoorden we dan ook graag. Een blender kunt u het beste gelijk na ieder gebruik reinigen. Hiermee voorkomt u dat ingrediënten opdrogen en aankoeken op het apparaat.
Scherpe schoonmaakmiddelen of schuursponsjes zijn niet geschikt voor het reinigen van een blender. De basis van de blender mag niet nat worden en kunt u met een licht vochtig doekje afnemen.

De meeste mensen vullen na het gebruik de schenkkan met schoon water en blenden deze gewoon. U moet wel het deksel vasthouden en aandrukken tijdens het blenden van water. Na één of twee keer blenden met water is het apparaat schoon. Alle losse onderdelen kunt u vanzelfsprekend ook met de hand wassen. Een warm sopje en een afwasborstel zijn voldoende. Hierna spoelt u alles af onder de kraan. Voor het terugplaatsen alles wel even goed afdrogen om roest of bacterievorming te voorkomen.

Sommige (wat duurdere) blenders hebben ook een automatisch reinigingsprogramma. Heeft u wel eens een blender schoongemaakt? Dat weet u dat het best een werkje is om dit grondig te doen. Een automatisch schoonmaakprogramma is een bijzonder handige optie. De meeste losse onderdelen van blenders zijn geschikt voor de vaatwasser. Dit kunt u nakijken in de gebruiksaanwijzing. Vaak wordt de vaatwasser niet aangeraden. Hoge temperaturen kunnen dofheid en verkleuringen veroorzaken en vooral aan de schenkkan is dat niet echt wat u wilt.

Nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan eens de uitgebreide blog over het schoonmaken van een blender.

Heeft u uw favoriete blender gevonden?

We zijn er alweer doorheen, de grote test over de beste blender van 2018 is alweer bijna klaar. Sinds de uitvinding van de eerste blender, in 1922 door Stephen Poplawski, is er aan het apparaat veel verbeterd. Heeft u voldoende informatie over de beste moderne blenders en weet u nu welke u gaat kopen? Dan wensen we u veel plezier met uw nieuwe blender. U weet nu in ieder geval alles over de verschillende soorten blenders en hun mogelijkheden. Bent u er toch nog niet helemaal uit?

Misschien twijfelt u tussen een blender, een citruspers of misschien zelfs een staafmixer of foodprocessor? Ook over deze handige keukenapparatuur vindt u op klesto.nl alle informatie. Onafhankelijk onderzoek over huishoudelijke apparaten dat is wat wij doen. Bij al onze testen volgen we de actuele ontwikkelingen op de voet.

U kunt rekenen op duidelijke conclusies waarin de voordelen maar ook de nadelen van apparaten juist worden genoemd. Mogen we u trouwens bedanken voor uw tijd en aandacht? Heeft u een verzoek, een opmerking of een vraag? Dan mag u altijd contact met ons opnemen. Bij Klesto bent u belangrijk.

► Check de prijs