iRobot roomba 605 review

IRobot Roomba 605

We ontkomen er niet aan: schoonmaken. Vroeg of laat moet er worden gedweild, gesopt en gezogen. Gelukkig biedt een tal van huishoudelijke apparaten daarbij ondersteuning. Ook op het gebied van stofzuigen is er een hoop verbeterd.

Zo heeft de robotstofzuiger inmiddels, niet zonder succes, zijn intrede in ons huishouden gedaan.

Wanneer u eenmaal met de robotstofzuiger heeft kennisgemaakt, wilt u niet meer zonder. Het apparaat heeft een mooi design, is vrij compact en doet zijn werk zonder dat u er omkijken naar heeft. Geen te korte snoeren meer, geen stofzuigerzakken verwisselen en niet meer op de knieen om onder bedden of kasten te zuigen.

Een van die robotstofzuigers is de iRobot Roomba 605, die wij graag introduceren en de voor- en nadelen ervan nader voor u uitlichten. Ook delen wij de ervaringen van andere gebruikers met u en leggen u een aantal alternatieve producten voor.
Want Klesto ondersteunt u graag in uw keuze door onafhankelijke productbeschrijvingen.

iRobot 

Het merk verraad direct al de kracht. Robot verwijst naar de zelfstandigheid van deze stofzuiger.

Hij waant zelf zijn weg door de ruimte, rekening houdend met obstakels, trappen en hoogteverschillen

Roomba verwijst naar de ruimte(s) waar het apparaat moeiteloos de vloeren schoonhoudt.

Wat zijn de voordelen van de iRobot Roomba 605?

  • Haren van uw huisdier worden moeiteloos verwijderd dankzij de draaiende borstels en de zuigmond
  • De stofzuiger rijdt automatisch terug naar het laadstation. Zo is uw iRobot Roomba 605 met een volle accu altijd klaar voor gebruik en hoeft u hem niet te zoeken. De oplaadtijd bedraagt 3 uur
  • Plaatsen waar zich extra stof, haren of vuil bevinden, worden automatisch herkend middels de spotclearing. Het toestel reinigt daar extra grondig
    Door de tegengestelde, ronddraaiende borstels, blijft de zuigmond vrij en komt er geen vuil vast te zitten
  • Het toestel is eenvoudig in gebruik en heeft geen extra toeters en bellen, maar reinigt uitstekend
  • Losliggende kabels worden gedetecteerd
  • Het toestel beweegt zich over drempels tot 1,6 cm

Wat zijn de nadelen van de iRobot Roomba 605?

  • dit model is vrij basic uitgevoerd. Het apparaat beschikt niet over een timer, noch kunt u het apparaat middels een app of afstandsbediening aansturen. Hierdoor kunt u het apparaat niet van te voren programmeren
  • het toestel functioneert minder goed in ruimtes met tapijt of ruimtes met donkere vloeren

Ontwerp

Met een diameter van 34 cm en een hoogte van slechts 9,2 cm vindt u voor deze robotstofzuiger gemakkelijk een plekje en is dus ook geschikt voor mensen met beperkte ruimte.
Het gewicht is slechts 3,6 kilogram en het toestel is in zwart en wit kunststof uitgevoerd.

Ervaringen:

Helemaaaaal super!!!!

Geweldig!!! Neemt veel werk uit handen, van 7x per week stofzuigen naar 2x per week! Heerlijk.

Milou Derksen

Goede prijs kwaliteit verhouding

Hij is ideaal voor mensen die veel werken, of huisdieren hebben. Zo kan er toch elke dag stofgezogen worden. Alleen één keer in de week het plafond en achter de kastjes is dan voldoende.

Karlijn Akkerhuis

Niet perfect, maar prima product

Ik ben zwanger en heb geen kracht om te bukken om onder meubels te komen en stofzuigen valt mij zwaar. Met deze Irobot Rooma 605. Hoef ik geen inspanning te leveren. Ik druk 2 keer op een knop en de rest gaat vanzelf. Het laat wat vuil liggen, maar het ziet er een stuk netter uit. Ik ben er blij mee! Ik heb wel laminaat liggen. Dus weet niet hoe het met andere vloeren zit.

Ieneke Rijnhorst

Het schoonmaakresultaat wordt alom geprezen. Vooral eigenaren van honden en katten zijn helemaal lyrisch over de Roomba 605. Ook de hoekjes worden meegenomen. Er is weinig omkijken naar en het is een uiterst nuttige hulp in de huishouding. Het toestel is stiller dan een traditionele stofzuiger, maar maakt toch meer lawaai dan gedacht.

De prijs/kwaliteitverhouding wordt als uitstekend ervaren.
Reserve-onderdelen zijn aan de dure kant. Het toestel werkt minder goed op donkere ondergronden.


Alternatieven

Klesto zou Klesto niet zijn als we u geen alternatieven voor het bovenstaande product zouden aanbieden. Twee goede alternatieven zijn de Princess Deluxe 33900 en de iRobot Roomba 671

De Princess Deluxe 33900

Een iets luxere robotstofzuiger dan de bovenstaande is de Princess Deluxe 33900.

Door de geringere hoogte van slechts 7,5 cm ten opzichte van de iRobot Roomba 605, past dit toestel nog beter onder al uw meubels en verwarmingen. 

Daar waar u de Roomba 605 steeds moet aanzetten, kan deze Princess heel eenvoudig via een app worden bediend, dus ook wanneer u niet thuis bent. U ontvangt bovendien regelmatige een update van de app.

Het toestel is verder uitgerust met het HEPA filter. Hiermee is het een geschikt apparaat voor mensen met een stofallergie.Dit filter ontbreekt bij de Roomba 605.

De twee zuigmonden kunt u naar wens instellen. De zuigmond zonder borstel is geschikt voor grover vuil, de middelste zuigmond mét borstel is juist geschikt voor stof en (dieren-)haren.

Ook is deze robotstofzuiger geschikt voor het reinigen van laagpolig tapijt of vloerbedekking.

Met een gewicht van ruim 6 kilo is deze robotstofzuiger wel bijna twee keer zo zwaar als de Roomba 605. Het geluidsniveau is 65 DB en daarmee minder stil dan de iRobot 605. Het apparaat kan over een drempel van maximaal 1,5 cm.

De iRobot Roomba 671

Deze mooi vormgegeven, zwarte robotstofzuiger is net iets stiller als zijn voorganger, de Roomba 605. Door het geluidsniveau van 58 DB kunt u dit apparaat ook rustig ´s nachts aanzetten of als u TV aan het kijken bent.

Door de geheugenfunctie wordt uw woning systematisch schoongemaakt. 

Deze mooi vormgegeven, zwarte robotstofzuiger is net iets stiller als zijn voorganger, de Roomba 605. Door het geluidsniveau van 58 DB kunt u dit apparaat ook rustig ´s nachts aanzetten of als u TV aan het kijken bent. Door de geheugenfunctie wordt uw woning systematisch schoongemaakt. De robot onthoud de route. Drempels kunnen tot 2 cm worden genomen, bijna een halve cm meer dan bij de Roomba 605.

U kunt deze stofzuigrobot aansturen met Google Assistent, een slimme, stemgestuurde ondersteuninig die uw opdrachten uitvoert of uw vragen vrijwel allemaal beantwoordt. De Roomba 605 kunt u in het geheel niet aansturen.Ook beschikt de Roomba 671 over een aantal voorgeprogrammeerde schoonmaakprogramma´s.

Een volle acculading is voldoende voor een maximale gebruikstijd van 90 minuten, exact dezelfde tijd als bij de Roomba 605. Met een hoogte van 9 cm is dit apparaat net een beetje lager als de Roomba 605. Het gewicht is eveneens drie kilo. Het opvangbakje is met 0,6 liter net iets groter en hoeft dus minder vaak te worden geleegd.

Conclusie 

Een robotstofzuiger is zonder meer een goede aanwinst voor uw huishouden. Voor een robotstofzuiger zonder poespas is de iRobot Roomba 605 de beste keus. Wanneer u een nog gestroomlijnder model wilt dat u op afstand kunt inschakelen of u bent gevoelig voor stof, dan is de Princess Deluxe 33900 uw toestel. Maar ook de iRobot Roomba 671 is zonder waar voor zijn geld. Een basic apparaat met uitstekende schoonmaakresultaten dat wel aanstuurbaar is en net iets uitgebreider dan de iRobot Roomba 605. 

Op klesto.nl vindt u uitgebreide informatie over verschillende andere merken robotstofzuigers en over de beste robotstofzuiger. Overweegt u de aanschaf van een ander huishoudelijk apparaat? Raadpleeg dan vooral van te voren onze bevindingen en lees alles wat u wilt weten in de koopgids. Op klesto.nl staan verder een aantal informatieve en leuke blogs. 

Wij houden u graag op de hoogte. 

Bekijk alle robots op Coolblue