Bosch stofzuiger

Als je een nieuwe stofzuiger nodig hebt, is het verstandig om vooraf te bedenken waar je naar op zoek bent, en je daarnaast goed te laten informeren over de verschillende eigenschappen van het product wat je op het oog hebt. Zit je erover te denken om een Bosch stofzuiger aan te schaffen? In dat geval kan dit artikel je helpen. In dit stuk worden namelijk de twee beste Bosch stofzuigers van dit moment uitgelicht. Het gaat hierbij om de Bosch BGL8508 In'Genius ProPerform (stofzuiger met zak) en de Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5PET1 (stofzuiger zonder zak).

Op deze pagina vindt u een gecategoriseerde selectie van de beste strijkijzers. Ga direct naar:

ProductToepassing  
1. Bosch BGL8508 In'Genius ProPerformBeste Bosch stofzuiger met zak Bestel direct!
2. Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5PET1Beste Bosch stofzuiger zonder zak Bestel direct!

In dit artikel krijg je een beschrijving van de voor- en nadelen die ze hebben en wat eventueel een goed alternatief is voor de stofzuigers van Bosch. Ook hoor je welke ervaringen andere klanten met deze stofzuigers hebben. Na het lezen weet je dus wat voor jou de beste Bosch stofzuiger is of dat een apparaat van een ander merk voor jou misschien een geschiktere keuze is.

Beste Bosch stofzuiger met zak – Bosch BGL8508 In'Genius ProPerform

Voordelen van de In'Genius ProPerform

Bosch stofzuiger
Bosch In'genius ProPerform

Met de keuze voor deze A-klasse Bosch stofzuiger, ben je verzekerd van een schoon huis. Of er nu vloerbedekking ligt of parket, de Bosch In'Genius reinigt de oppervlakten erg goed. En ook aan jouw gebruiksgemak is gedacht, want de stofzuiger heeft een extra lang snoer van van maar liefst 12 meter. Dit betekent dat je een actieradius van 15 meter hebt. Regelmatig van stopcontact moeten wisselen omdat je snoer zijn maximale lengte heeft bereikt is er dus niet meer bij. Erg makkelijk, vooral als je de trap aan het stofzuigen bent.

Ook prettig is dat de Bosch stofzuiger, ondanks zijn krachtige motor, een laag energieverbruik heeft. Daarnaast is het apparaat zeer goed afgedicht, wat betekent dat er bijna geen luchtlekkage is. Dit heeft weer een positief effect op de zuigkracht. Tot slot zit er een zogenoemde PowerProtect stofzak in deze machine. Die stofzak zorgt ervoor dat de stofzuiger optimaal blijft presteren, ook wanneer de stofzuigerzak zich begint te vullen.

Vaak merk je aan de zuigkracht dat de stofzak aan vervanging toe is, en als je de stofzuiger dan vervolgens opent om de zak te verwisselen, kom je tot de ontdekking dat die nog lang niet vol is. Daar heb je dus geen last van met de In'Genius Properform, want de zuigkracht van je stofzuiger blijft tijdens de levensduur van de stofzuigerzak gewoon goed. Ook prettig (en logisch) is dat er verschillende mondstukken bij het  apparaat geleverd worden, zoals een parketborstel en een combiborstel. De parketborstel beschermt je parketvloer tegen krassen en de combiborstel is geschikt voor meerdere ondergronden, zodat je niet steeds hoeft te wisselen.

Nadelen van de In'Genius ProPerform

De nadelen van dit apparaat liggen vooral op praktisch gebied: zo heeft de stofzuiger geen handig opbergvakje voor de accessoires, waardoor je die los moet bewaren. Moet je toch nog die trap af om de hulpstukken op te halen… Daarnaast is de stofzuiger met afmetingen van 32x48x27,5 centimeter en een gewicht van 7,7 kilo niet heel handzaam. Ook kan de prijs van gemiddeld 200 euro, ondanks de goede prestaties die geleverd worden, voor sommige mensen een drempel zijn. Daarbij komt dat ook de stofzuigerzakken met een vraagprijs van 13,50 euro per stuk niet tot de goedkoopste behoren. En ook al gaan ze lang mee, ze zullen toch eens vervangen moeten worden. Tot slot is de Bosch stofzuiger met een geluidsniveau van 74 decibel niet heel stil.

Ervaringen van klanten

De meeste gebruikers zijn het erover eens dat de In'Genius ProPerform een goede koop is. De kwaliteit van de stofzuiger is goed: hij zuigt zeer grondig, ook in lastige hoekjes en het lange snoer is heel fijn tijdens het gebruik. Ook wordt opgemerkt dat het apparaat goed wendbaar is, ondanks de grootte en het gewicht. Als er nadelen worden genoemd, is dat in de meeste gevallen de prijs: de prijs-kwaliteitverhouding mag dan uitstekend zijn, het is wel even een uitgave voor een stofzuiger. Een ander punt is de zwaarte van het apparaat, wat vooral tijdens het stofzuigen op de trap wel eens lastig kan zijn.

De stofzuiger is zwaar, maakt met 74 decibel behoorlijk veel herrie en is met gemiddeld zo'n €200,- redelijk prijzig

Conclusie:
Ben jij een fan van Bosch stofzuigers en heb je die altijd al gehad? Dan is dit een goede keuze. De zuigkracht is uitstekend en alle vloeren kunnen gemakkelijk gezogen worden. Toch zult u moeten afwegen of de prijs en het gewicht voor u een probleem zijn.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Alternatieven voor de In'Genius Properform

Een alternatief voor de In'Genius Properform, is de AEG VX8-4-ECO. Qua prijsklasse en prestaties zijn beide stofzuigers goed met elkaar te vergelijken, maar anders dan de Bosch stofzuiger, is dit apparaat met ongeveer 6 kilo iets lichter en ook het geluidsniveau bij de AEG ligt behoorlijk lager: 58 decibel versus de 74 decibel van de Bosch stofzuiger. Ook de stofzuigerzakken van de AEG zijn iets goedkoper: ongeveer 7,50 per zak (de zakken worden per vier verkocht).

Bovendien is de stofzuiger gemaakt van gerecycled materiaal. Een milieuvriendelijke keuze dus. Daar staat weer tegenover dat de snoerlengte bij de AEG 3 meter korter is en dat hij iets minder goed presteert op hoogpolig tapijt en harde vloeren, dan de stofzuiger Bosch. Een andere vergelijkbare stofzuiger is de Rowenta Silence Force Compact RO6371EA. De prestaties zijn nagenoeg hetzelfde, alleen presteert de Rowenta Silence Force iets minder goed op harde vloeren.

Deze stofzuiger wordt ook geleverd met een uitgebreide mondstukkenset (waaronder een flexibel mondstuk voor lastige kieren en hoeken) en is, net als de In'Genius Properform met energieklasse A+ zeer energiezuinig. Met 8,126 kilo is de stofzuiger wel zwaarder en ook hier is de snoerlengte korter: 8,4 meter. Qua prijs (229 euro)komt deze stofzuiger overeen met de In'Genius Properform. Bekijk de AEG VX8-4-ECO op Coolblue.

Beste Bosch stofzuiger zonder zak – Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5PET1

Voordelen van de Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5PET1

Bosch stofzuiger
Bosch Zoo'o ProAnimal BGS5PET1

De Zoo’o ProAnimal is, zoals in de inleiding al even gezegd, een Bosch zakloze stofzuiger. Je hoeft dus niet meer naar de winkel voor een nieuwe stofzuigerzak. Aan de naam van deze stofzuiger is ook al een beetje af te lezen dat die vooral geschikt is als je huisdieren hebt. Honden- en katteneigenaren zullen het wel herkennen: ook al verwissel je je stofzuigerzak regelmatig, je apparaat ruikt toch niet echt fris vanwege alle ‘beharing' die ermee opgezogen is.

Daar heb je met deze stofzuiger geen last meer van. En ook in huis geven dierenharen niet langer overlast, want door de speciale borstelset worden haren van elke ondergrond verwijderd: tapijt, houten vloeren, meubels… Zo beschikt de bijgeleverde mondstukkenset bijvoorbeeld over een turboborstel. Dit mondstuk bestaat uit een automatisch roterende borstel waarmee je de oppervlakte in een handomdraai vrij maakt van dierenharen.

Ook ontvang je een parketborstel, die speciaal gemaakt is om te voorkomen dat je parketvloer beschadigt. Een speciale meubelborstel wordt ook bijgeleverd, want bij Bosch weten ze als geen ander dat je hond of kat nu altijd precies daar gaat liggen waar je hem liever niet hebt. Ken je dat: met plakbandjes in de weer moeten om de hardnekkige haren van je meubels (en daarom ook van je kleding) af te moeten halen?

Dat hoeft nu niet meer, want met de extra brede meubelborstel is het verwijderen van dierenharen van je meubilair een fluitje van een cent.

Nadelen van de Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5PET1

Net als bij de Bosch In'Genius Properform is ook hier de prijs een eventueel nadeel. Met een aankoopbedrag van ongeveer 350 euro is deze Bosch zakloze stofzuiger best een investering. Ook heeft deze stofzuiger geen opbergvakje voor de accessoires, terwijl de meeste mensen waarschijnlijk juist voor deze stofzuiger kiezen vanwege de mondstukken set voor dierenharen. Bovendien is de stofzuiger niet heel handzaam, hij is met zijn 8,7 kilo, nog een kilo zwaarder dan de In'Genius Properform en ook een stukje groter(32x47x31cm). Tot slot heeft dit apparaat ook een maximaal geluidsniveau van 74 decibel, dus hij behoort niet tot de stillere stofzuigers.

Ervaringen van klanten

Klanten zijn het erover eens dat de stofzuiger Bosch Zoo’o ProAnimal zijn werk goed doet: hij zuigt goed en de dierenharen in huis zijn snel verdwenen vooral dankzij de bijgeleverde turboborstel. Ook het legen van de stofzuiger gaat makkelijk. Wel is het apparaat een beetje zwaar en log in gebruik.

De stofzuiger mag dan goed zijn, de prijs is net iets te duur. Daarnaast ontbreekt het opbergvakje voor accessoires en is de stofzuiger naar onze mening te zwaar.
Conclusie:
De Bosch Zoo'o ProAnimal is een dure, zware stofzuiger die zijn werk uitstekend uitvoert. Bent u een fan van Bosch stofzuigers en heeft u last van een stof allergie of dierenharen? Dan is dit een goede keuze.

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue

Alternatieven voor de Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5PET1

Als je op zoek bent naar een andere zakloze stofzuiger die vooral geschikt is voor het opzuigen van dierenharen, dan is de Philips FC9745/09 PowerPro Expert een goed alternatief. Ook deze stofzuiger heeft een turboborstel en wordt daarnaast geleverd met drie verschillende opzetborstels voor verschillende vloeren. Het apparaat is ook ruim 3 kilo lichter, maar het snoer is met 7 meter wel wat korter. Deze stofzuiger is verkrijgbaar voor 199 euro. Bekijk de Philips op Coolblue.

Als je op zoek bent naar een iets goedkoper alternatief, is de AEG LX7-2-CR-A een goede optie. Deze stofzuiger is ook speciaal ontwikkeld voor dierenharen, heeft geen stofzuigerzak en is 5 kilo zwaar. Hij presteert wel iets minder goed dan de hierboven genoemde apparaten: de AEG valt in de categorie ‘middenklasse' als het gaat om de zuigkwaliteit op de verschillende ondergronden. Ook het snoer is een stuk minder lang (6 meter) en het geluidsniveau is met 72 decibel nagenoeg gelijk. Wel betaal je dus fors minder en binnen die prijsklasse heb je met de AEG een prima stofzuiger. Bekijk de AEG op Coolblue.

Bent u er nog niet helemaal uit en twijfelt u nog? Dan raden wij u aan om onze pagina over de beste stofzuiger eens te lezen. Daar leest u alle informatie over de beste stofzuigers in specifieke situaties.