Magimix foodprocessor

Magimix Cuisine Systeme 5200 XL zwartBetalen we bij de Magimix foodprocessors alleen voor de looks of kunnen de kleurrijke machines ook echt iets klaarmaken in onze keuken? Dat onderzoeken we hier.

Heeft u interesse in een foodprocessor en is uw blik daarbij gevallen op een Magimix? Opvallend zijn de keukenmachines van Magimix zeker, maar tegelijkertijd zijn ze ook peperduur.

Wilt u weten of u bij uw aankoop alleen voor de naam betaald of dat mooi in het geval van Magimix ook goed betekent? Met prijzen die beginnen rond de € 200,- voor het kleinste model foodprocessor, is dat absoluut een goede vraag. Het antwoord daarop kunnen we alvast geven.

U betaalt bij Magimix voor een combinatie van goede kwaliteit, moderne techniek en tijdloos design.

Het is maar net wat u ervoor over heeft.

Dat gezegd hebbende gaat het er natuurlijk wel om welk model van Magimix de beste foodprocessor is voor uw persoonlijke wensen en voorkeuren. En daar begint de test van Klesto.nl. Ons kritische onderzoek omvat alle actuele modellen foodprocessors van Magimix. We letten daarbij op de bediening, de mogelijkheden en de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Bent u bang dat we hiermee uren bezig gaan zijn? Dan kunnen we u meteen geruststellen: Binnen 10 minuten weet u alles over de foodprocessors van Magimix. Begrijpen doen we uw gedachte zeker, want door de grote hoeveelheid kleuren zou u kunnen denken aan tientallen verschillende types. Toch zijn er in de hele collectie Magimix foodprocessors ‘maar’ 4 modellen.

Bij ons onderzoek naar de beste foodprocessor vergelijken we de Magimix Cuisine Systeme 5200 XL en de 4200 XL. Wat zijn de verschillen tussen deze foodprocessors en wat kunnen we ermee doen? Vanzelfsprekend benoemen we de voordelen maar zeker ook de nadelen van de Magimix keukenmachines.

Zoekt u de beste Magimix foodprocessor, maar dan in een kleiner formaat? Ook de Magimix Compact 3200 XL en Le Mini Plus gaan onder het vergrootglas. Handige kooptips en feiten waar u iets aan heeft over Magimix Cuisine Systeme maken onze test compleet.

Wilt u duidelijkheid over wat u krijgt voor uw geld en bovendien weten welke Magimix foodprocessor de beste is voor uw keuken? Dat zoeken we hier voor u uit. Zullen we direct starten?

De duurste van Magimix onder de loep

De paradepaardjes onder de foodprocessors van Magimix zijn absoluut de beide modellen uit de Magimix Cuisine Systeme serie. We hebben het hier over de 4200XL en de 5200 XL Premium waarbij de recentere 5200 een flink stuk duurder is. Beide apparaten zijn, buiten het vermelde typenummer onder de vierkante drukknoppen, niet van elkaar te onderscheiden.

Dat is in dit geval maar 1 cijfertje verschil en dat verklaard natuurlijk niet de hogere prijs. Bent u net zo benieuwd als wij? Laten we het dan maar overzichtelijk houden en eerst alle verschillen tussen de 4200 en de 5200 voor u op een rijtje zetten.

De verschillen tussen de Magimix Cuisine Systeme XL

Cuisne Systeme 5200 XLCuisine Systeme 4200 XL
Magimix Cuisine systeme 5200Magimix 4200 XL Premium
€549,-€454,-
1100 Watt950 Watt
KunststofRVS
Formaat grootse mengkom: 3,6 literFormaat grootste mengkom: 3 liter
3 extra hulpstukken: Blendermix, citruspers, pureer mix1 extra hulpstuk: Blendermix
Beschikbare kleuren: 12Beschikbare kleuren: 5

Voor de volledigheid, de 5200 XL weegt 200 gram zwaarder en is 2 cm hoger(21 cm bij 26 cm en 44,5 cm hoog) dan de 4200 XL. Dat is natuurlijk niet echt boeiend, aangezien u een mooi ontworpen Magimix niet koopt om te verstoppen of regelmatig te verplaatsen.

Vindt u de hoeveelheid accessoires belangrijk? Het aantal accessoires is precies gelijk, beide machines hebben 10 verschillende raspen en messen(van Sabatier staal) plus kloppers. Ook de bediening, die bestaat uit 3 grote knoppen aan de voorzijde van de motor basis is identiek.

Zullen we er gewoon mee aan de slag? Hoe foodprocessors het doen tijdens het gebruik is vaak het belangrijkst.

Hoe werkt een Magimix foodprocessor?

Beide apparaten hebben we uitgeprobeerd en het zijn absoluut veelzijdige en krachtige foodprocessors. Stil zijn ze ook, de 1100 Watt zelfs nog ietsje stiller dan de 900 Watt en de bediening vinden we bijzonder gemakkelijk. Natuurlijk mag u daarover uw eigen mening bepalen.

Vraagt u zich af waar de letters XL voor staan? De toevoeging XL heeft bij Magimix te maken met de vulopening aan de bovenzijde van de foodprocessor. Deze is namelijk extra groot en dus hoeft u niet alles super klein te snijden. De meeste groenten en fruitsoorten passen er moeiteloos in.

Bij de XL serie is de vulopening extra groot

Heeft u uw worteltjes, appels of aardappels klaar om geraspt te worden en zit de juiste schijf op zijn plek? Dan drukt u op de middelste knop en de machine start meteen. Is alles klaar? Dan drukt u de linker stop knop in. Dit zijn met de foodprocessor echt snelle klusjes, hakken of raspen is meestal een kwestie van een paar seconden.

Voor het in plakjes snijden van tomaten of bijvoorbeeld komkommer geldt hetzelfde principe. U plaatst de snijschijf met de door u gewenste dikte en één druk op de knop is voldoende. De keukenmachines passen hun snelheid zelf automatisch aan bij de verschillende ingrediënten. Wel heeft u de mogelijk om eventjes de messen, schijven of deeghaak extra krachtig te laten roteren met de rechter (Pulse)knop.

De beide compacte foodprocessors (3200 XL en Le Mini) hebben dezelfde bediening, over deze apparaten gaan we het straks nog even hebben. Meer over de bediening is er alvast niet te melden, alle Magimix foodprocessors zijn très simple. Spreekt u geen Frans? Geeft niks, wij ook maar een paar woordjes. Bent u het wel of niet met ons eens over de bediening van de Magimix foodprocessors uit Frankrijk? In het gebruik vinden wij ze doodeenvoudig.

De 5200 of toch de 4200?

Heeft u het helemaal te pakken van de foodprocessors van Magimix? U bent niet de enige, deze design keukenmachines worden in ons zuinige Nederland verbazingwekkend veel verkocht. Maar wat kan nu uw keuze beïnvloeden om te kiezen voor de 5200 of de 4200? Het hogere vermogen, die iets grotere kan (3,6 liter tegenover 3,0 liter) of de ruimere keuze in kleuren bij de 5200 XL zijn leuk, maar niet echt bijzonder. Althans, wat ons betreft, niet voldoende om een prijsverschil van bijna € 200,- te verklaren.

Het aantal opzetstukken, Magimix noemt dit ‘kitten’ kan voor u wel de doorslag geven. Gaat u voor de duurste 5200 XL uitvoering vanwege het blender, pureer of citruspers opzetstuk en de krachtige motor? Of maakt dat u niet zoveel uit en gaat u voor de meer economische 4200XL? Het prijsverschil is best behoorlijk en het is natuurlijk ook een kwestie van hoeveel u bereidt bent te spenderen.

Bij Magimix kunt u, als u dat wilt, extra opzetstukken gewoon aanschaffen. Wilt u uw foodprocessor gebruiken om spaghetti of tagliatelle te maken? Met de recent uitgebrachte Spiral Expert Kit gaat dit makkelijk en vlotjes. Houdt u ervan om met uw apparaat blokjes of staafjes snijden van fruit en groenten? Ook hiervoor is een originele Magimix Kit oftewel opzetstuk te koop. Het kost u wel een paar centen, maar alle mogelijkheden tot uitbreiding van uw keukenmachine zijn wel beschikbaar. Uitzonderingen op deze regel van (bijna) onbeperkte Magimix accessoires is de Le Mini Plus. Voor deze mini foodprocessor zijn er maar 2 extra raspschijven te koop. (golfjes of Parmezaan)

Wilt u overigens graag nog iets meer info over de mogelijkheden en de praktijk van de 4200 XL? In de grote klesto.nl test over de beste foodprocessor van 2019 is deze machine ook in de prijzen gevallen. U kunt daarvan de duidelijke testresultaten op uw gemak doornemen en bekijken. De Magimix Cuisine Systeme 4200 XL is dit jaar geselecteerd als beste foodprocessor voor dagelijks gebruik. Hier gaan we nu even de ‘kleine’ Magimix foodprocessors voor u uitdiepen.

Waarop letten bij de compacte Magimix foodprocessor

Heeft u een kleine keuken, bestaat uw huishouden uit 2 of 3 personen of staat u gewoon niet zo vaak achter het fornuis? De Compact 3200 XL en de schattige Le Mini Plus kunnen dan best iets geschikter voor u zijn. Zullen we eerst de verschillen weer even op een rijtje zetten?

 

De verschillen tussen de Magimix Compact 3200 LX en de Le Mini Plus

Magimix 3200 LX CompactMagimix Le Mini Plus
Magimix 3200 LX compact tabelMagimix Le Mini Plus Rood tabel
€299,-€199,-
650 Watt400 Watt
KunststofKunststof
9,3 kg4,4 kg
Formaat grootste mengkom: 2,6 literFormaat grootste mengkom: 1,7 liter
2 extra hulpstukken: Blendermix, hakmolen2 extra hulpstukken: Blendermix, citruspers
11 accessoires8 accessoires
Verkrijgbare kleuren: 5Verkrijgbare kleuren: 11

Heeft u het al een beetje door met Magimix? Echt heel erg klein worden ze niet. Nou hoeft dat ook niet, we wonen tenslotte niet in Madurodam, maar het kiezen wordt er niet gemakkelijker op.

Is de grootte van de mengkom voor u wel belangrijk? Vanwege de 1,7 liter mengkom, waarmee u in de praktijk maar 0,6 liter soep, saus of smoothie kunt bereiden, vinden we Le Mini Plus eigenlijk voornamelijk voor 1 of 2-persoonshuishoudens geschikt.

De 3200 XL is daarbij qua afmetingen nauwelijks kleiner dan zijn twee grote broertjes maar heeft wel een flink lager motorvermogen. Hierdoor wordt het prijsverschil wel duidelijker verklaard.

Maakt u vaak gerechten waarbij u deeg wil mengen? Het (langdurig) kneden van deeg is bij de 3200 XL een lastig klusje en bij Le Mini hoeft u daaraan al helemaal niet te denken. Voor het mixen, mengen, snijden en raspen zijn beide keukenmachines wel goed, stil en snel.

Wilt u niet zoveel uitgeven, is het kneden van deeg niet zo belangrijk en wilt u toch een echte Magimix foodprocessor? Dan zou u kunnen kiezen voor de Compact 3200 XL bij wijze van instapmodel. In de loop van de tijd kunt u namelijk extra accessoires erbij kopen.

Alles heeft, zoals u merkt, voors en tegens. Verleidelijk zijn de foodprocessors van Magimix absoluut. Mogen we, voor we afsluiten nog even een paar feiten over Magimix met u doornemen?

Feiten over Magimix (‘t is maar ‘n weet)

Bent u iemand die kiest voor zekerheid, vooral als het om dure aankopen gaat? Een positief punt bij Magimix is de ruime garantie. Bij alle apparaten krijgt u 3 jaar volledige fabrieksgarantie. Op de motor van de foodprocessors geldt zelfs een garantie van 30 jaar.

Ook de eerder door ons onderzochte Magimix blenders hadden deze lifetime guarantee. Worden de Magimix keukenmachines in uw familie echte erfstukken? Dat is natuurlijk ook weer een beetje overdreven, maar de kwaliteit en de lange levensduur van de foodprocessor wordt door de producent wel gegarandeerd.

Gaat er, na de drie jaar garantie toch iets stuk aan uw Magimix foodprocessor of wilt u gewoon uitbreiden qua mogelijkheden? Accessoires zijn sinds jaar en dag goed verkrijgbaar. Er komen bijna nooit nieuwe types uit, hooguit worden er, in de Franse fabrieken, puntjes op de i gezet qua verbeteringen. Dit heeft als voordeel dat uw apparaat, ook over bijvoorbeeld 5 jaar of langer nog steeds actueel is.

Onderdelen blijven daardoor redelijk betaalbaar en zijn gemakkelijk te bestellen.

Een tip als afsluiter

Hierbij zijn we toch echt aan het einde gekomen van ons onderzoek over de foodprocessors van Magimix. Mogen we u bedanken voor uw tijd en aandacht? U kent nu alle verschillen tussen de Magimix Cuisine Systeme 5200 XL Premium en de lichtere 4200 XL. Ook weet u precies wat u heeft aan de Magimix Compact 3200 XL – Foodprocessor en de Le Mini Plus.

Gaat u voor één van deze 4 mooie foodprocessors van Magimix? Dan wensen we u alvast heel veel plezier met uw aanwinst.

Mogen we u toch als afsluiter nog één kleine tip geven? Tijdens onze test naar de beste Magimix foodprocessor viel het ons op dat er best grote prijsverschillen zijn bij de gerenommeerde webwinkels. Bij Klesto.nl hebben we voor u de werking en de mogelijkheden van alle Magimix foodprocessors vergeleken. Het was leuk om te doen en we denken dat hiermee uw voordeel kunt behalen. De actuele prijzen mag u dan ook zeker zelf even vergelijken.