Beste snijmachine

 
 
 

Bent u op zoek naar een goede snijmachine en wilt u weten welke machine u het beste kunt kopen? Er worden verschillende types snijmachines aangeboden en de prijzen kunnen variëren van een paar tientjes tot aan honderden euro’s. Je kunt een snijmachine kopen die zeer geschikt is om papier, vlees, brood, groenten of kaas mee te snijden. Maar wat is nu de beste snijmachine en welke past het beste bij uw specifieke wensen?

 
 
 
 

De beste snijmachines op een rijtje:

Afbeelding

Product


Onze beste koop!

Graef Classic C20

Beste koop snijmachine

                  óf

Dahle Rolsnijmachine 

Beste snijmachine voor papier

óf

Domo DO521S

Beste snijmachine voor vlees

óf

Domo MS171

Beste snijmachine voor brood

óf

KitchenAid cutter

Beste snijmachine voor groenten

óf

Severin AS3915

Beste snijmachine voor kaas

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Graef Classic C20 

Beste koop snijmachine

Dahle Rolsnijmachine

Beste snijmachine voor papier

Domo DO521S

Beste snijmachine voor vlees 

Domo MS171

Beste snijmachine voor brood

KitchenAid cutter 

Beste snijmachine voor groenten 

Severin AS3915 

Beste snijmachine voor kaas

Zoals u van ons gewend bent, hebben we de beste snijmachines in verschillende categorieën voor u op een rijtje gezet. In dit artikel staan achtereenvolgens de beste koop snijmachine, de beste snijmachine voor papier, de beste snijmachine voor vlees, de beste snijmachine voor brood, de beste snijmachine voor groenten en de beste snijmachine voor kaas. Per product benoemen we de verschillende mogelijkheden, de voordelen maar zeker ook de nadelen. Zo wordt het makkelijker voor u om een keuze te maken.  

Gemak dient de mens, en geldt natuurlijk zeker voor in ons huis of in onze keuken. Want nog niet zo lang geleden sneden we brood, vlees, kaas en groenten met de grootst mogelijk moeite sneden met een mes. En vaak was dat een heel geploeter om mooie, even stukken of plakken te krijgen. Of wat dacht u van het perfect op maat moeten snijden van papier? Vroeger een enorme klus.

Tegenwoordig kunnen ook u en ik de beschikking hebben over de meest professionele snijmachines voor in de keuken of in en om het huis. Voor iedere wens en ieder budget is tegenwoordig wel een snijmachine te koop. Nu kunt u altijd plakjes en stukjes snijden van exact dezelfde grootte of papier snijden in exacte stukken.

Maar waar dient u nu op de letten als u een snijmachine wilt kopen. Is een duurdere snijmachine altijd beter? En wat zegt de dikte van het mes over de kwaliteit van de machine zelf? En ieder mes is ook nog eens anders, gladde messen voor vlees en kaas snijden of gekarteld voor boord en groenten. En dan kunt u ook nog eens kiezen voor een veiligheidsschakelaar. De beste keuze voor u zal vooral bepaald worden door het feit hoe frequent u de snijmachine gebruikt. 

Met onze duidelijke koopgids, leuke tips en handige informatie leest u binnen 10 minuutjes alles wat u moet weten over snijmachines. Zo weet u precies met welke factoren u rekening moet houden bij het uitkiezen van een goede snijmachine. Gaat u mee met een kennismaking met de beste snijmachine van 2020?

 
 
 
 
 
 
 
 

Beste koop snijmachine |  Graef Classic C20 

 

Bent u op zoek naar de beste koop snijmachine en ook nog eens een fraai design? De beste koop voor wat betreft een snijmachine is zonder meer de Graef Classic C20. Naast het feit dat deze machine goed doet wat het moet doen, namelijk snijden, is deze machine ook nog eens zeer fraai van uiterlijk. Deze snijmachine staat prachtig in uw keuken.

Snijmachine van hoge kwaliteit

U kunt zelf instellen hoe dik u uw etenswaren wilt snijden. Of het nu gaat brood, fruit, groenten, kaas of vlees, met de Graef Classic C20 heeft u in een oogwenk perfect gesneden plakken. Ook het schoonmaken, niet onbelangrijk, is met deze snijmachine een fluitje van een cent. De slede zelf kunt u van het apparaat verwijderen, waarna u deze gemakkelijk kunt schoonmaken. Ook het messtuk zelf is demonteerbaar.

Instellen snijdiktes

De snijdiktes van dit apparaat zijn veilig, gemakkelijk, precies en snel in te stellen. Van 0 tot maar liefst 20 millimeter. Ook de zwaardere snijklussen voert hij zonder moeite uit. Op die manier kunt u zelfs gemakkelijk dunne plakken van uw eigen vers gebakken brood snijden. Met de hand bent u daar wel even zoet mee, maar met de Graef Classic C20 hebt u in een paar minuten perfect gesneden brood.

Kort of lang snijden

Deze snijmachine heeft een moment- en duurschakelaar. Hiermee kunt u kort of langdurig snijden. 

Stevig en stabiel

Bij een apparaat als een snijmachine staat veiligheid natuurlijk voorop. Het apparaat staat stevig en stabiel op uw aanrecht. De onderkant van de snijmachine is voorzien van vier rubberen voetjes die zich bijna vasthechten aan het aanrecht waardoor de snijmachine niet verschuift zodra u deze in gebruik neemt.

Krachtige motor

Het vermogen van deze snijmachine is maar liefst 170 W. Dat betekent dat zelfs plakkerige jonge kaas, of een stevig stuk vlees voor deze snijmachine geen probleem is. Moeiteloos snijdt de Graef Classic C20 perfecte plakken rosbief of jonge kaas.

Vrijwel geluidloos

Ondanks het feit dat deze snijmachine voorzien is van een krachtige 170 W motor, is de machine zelf vrijwel geluidloos. Wel zo comfortabel als u bijvoorbeeld een open keuken heeft.

Veiligheid voor alles

We hadden al gezegd dat deze snijmachine stabiel en stevig staat. Maar dat is nog niet alles. Deze snijmachine is voorzien van een zogenaamde kinderbeveiliging. Als u even wegloopt bij de Graef Classic C20, vergrendelt u hem gewoon. Blijft het apparaat zonder toezicht achter, dan kunt u met wat eenvoudige handelingen ervoor zorgen dat kinderhandjes zich niet aan het mes kunnen snijden. Wel zo’n prettig idee.

Prijs en kwaliteit

Voor alles wat deze snijmachine biedt, gebruiksgemak, mooi design en veiligheid, is de Graef Classic C20 een prima aanschaf. De prijs kwaliteit verhouding van deze snijmachine is prima.

Slede

De afneembare slede kunt u gemakkelijk schoonmaken. Wellicht dan toch een klein minpuntje van deze snijmachine, is dat de slede zelf niet kan worden vastgezet. Dus als u de machine wilt verplaatsen of verschuiven, dan dient u goed op te letten. De slede kan dan gaan schuiven. Hij zal er niet zomaar afvallen, maar het wordt wel door de meeste gebruikers als lastig ervaren.

Vrij kort snoer

Door sommige gebruikers wordt het snoer van de snijmachine als vrij kort ervaren. Dat maakt het plaatsen van de machine in uw keuken natuurlijk lastig. Dat stelt wat eisen aan waar u de machine plaatst, de machine zal altijd wat dichter in de buurt van een stopcontact geplaatst moeten worden. U kunt het namelijk niet overal op uw aanrecht kwijt. Daarnaast kan de slede niet worden vastgezet, wat lastig kan zijn bij het verplaatsen.

Extra's

De kabels kunt u eenvoudig kwijt in het kabeldepot. Standaard wordt deze snijmachine geleverd met een kunststof opvangschaal voor uw snijwaar. 

Helaas kunnen de onderdelen niet in de vaatwasser. 

Voordelen

 • Mooi design
 • Stevig en stabiel
 • Voorzien van kinderbeveiliging
 • Krachtige motor

Nadelen

 • Onderdelen kunnen niet in de vaatwasser
 • Kort snoer
 • Slede kan niet worden vastgezet

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar de beste snijmachine, dan is de Graef Classic C20 een prima snijmachine die, dankzij een zeer krachtige motor geen moeite heeft met vlees, groenten of brood. Het is stevig en stabiel en voorzien van kinderbeveiliging. Helaas kunnen de onderdelen niet in de vaatwasser, heeft het een relatief kort snoer en kan de slede niet worden vastgezet. Maar dankzij het mooie design staat deze machine prachtig in uw keuken.

 
 
 
 

Beste snijmachine voor papier | Dahle 507 Rolsnijmachine 

 
 

Ook een papier snijmachine kan bij u thuis goed van pas komen. Met een papier snijmachine heeft u altijd de exact afmetingen voor flyers, folders, brochures, posters en foto’s. Alleen zijn er zoveel soorten papiersnijders die u kunt kopen. Diverse systemen zoals rolsnijders en hefboomsnijders, snijders die een maximale grootte kunnen snijden en papiersnijders die zich beperken tot een enkel formaat om te snijden. Maar wat is nu voor u de beste papier snijmachine om thuis te gebruiken?

Om maar direct met de deur in huis te vallen, de beste snijmachine voor thuis is de Dahle 507 Rolsnijmachine - A4 formaat. Een papier snijmachine voor het veilig, precies en haaks snijden van foto’s, karton, film, folie en gewoon papier in diverse dikten.


Mogelijkheden en bediening:

De Dahle Rolsnijmachine - A4 formaat heeft een roterend mes dat, veiligheid voor alles, is verpakt in een kunststof huls. Bang zijn voor ongelukken is met deze snijmachine dus niet nodig.

Maten tabel

Het werkblad van deze snijmachine is voorzien van een maten tabel. Op die manier kunt u altijd tot op de millimeter nauwkeurig papier of karton in de juiste maten snijden.

Mesjes los verkrijgbaar

Wordt het mesje van deze papier snijmachine bot, dan kunt u vrij eenvoudig altijd aan een set nieuwe komen. Het enige minpuntje hier wellicht is dat de losse mesjes in verhouding een stuk duurder zijn in de aanschaf.

Nauwkeurig

Deze rolsnijmachine werkt zeer nauwkeurig in vergelijking met bijvoorbeeld een hefboomsnijmachine. U kunt tot op de millimeter precies papier en karton in de juiste formaten snijden. En dat allemaal zonder lelijke snijranden.

Flink formaat

Er is natuurlijk niet aan te ontkomen dat dit een papiersnijder is van een flink formaat. Tenslotte is de maximale afmeting wat deze machine kan snijden A4. U zult de Dahle 507 Rolsnijmachine dus op een vaste plek moeten zetten in bijvoorbeeld uw eigen werkkamer of studeerkamer. De afmetingen van de Dahle Rolsnijmachine zijn 440 bij 211 mm, en de snijmachine weegt 1 kilo. Opbergen na gebruik is dus wat lastiger.

Losse messen duur in aanschaf

De minpunten die dit, verder prima, apparaat kent zijn dat de losse mesjes duur in aanschaf zijn. En snijmesjes slijten nu eenmaal, dus zult u regelmatig losse mesjes moeten aanschaffen. En het apparaat zelf is wat lastiger op te bergen nadat u deze heeft gebruikt.

De Dahle Rolsnijmachine is een prima papiersnijmachine. De machine snijdt nauwkeurig en precies door papier, karton en fotopapier. En dat dankzij het nauwkeurige rolsnijsysteem. De formaten van de snijmachine zijn wel dusdanig dat plaatsen op een vaste plek aan te raden is. Na gebruik de snijmachine moeten opbergen kan wat lastig zijn. Maar als u daar aan oplossing voor heeft of het niet erg vindt een dergelijke snijmachine in het zicht te hebben staan, dan is de Dahle Rolsnijmachine een prima product.

 

Het kan niet in de vaatwasser

Voordelen

 • Snijmaten staan aangegeven op het werkblad, u snijdt dus altijd nauwkeurig
 • Stevig apparaat
 • Mes is verpakt in een kunststof huls, geen kans op eventuele ongelukjes

Nadelen

 • Losse mesjes zijn relatief duur in de aanschaf
 • Lastiger opbergen na gebruik
 

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar een kwalitatieve pastamachine waarmee u verschillende pasta's kunt klaarmaken, dan is de Marcato Atlas 150 Multi Pastamachine de beste keuze voor u. Het is eenvoudig in design, heeft een fraai design en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Helaas kunnen de onderdelen niet in de vaatwasser en is het ook niet de goedkoopste pastamachine. 

De Dahle Rolsnijmachine is een prima papiersnijmachine. De machine snijdt nauwkeurig en precies door papier, karton en fotopapier. En dat dankzij het nauwkeurige rolsnijsysteem. De formaten van de snijmachine zijn wel dusdanig dat plaatsen op een vaste plek aan te raden is. Na gebruik de snijmachine moeten opbergen kan wat lastig zijn. Maar als u daar aan oplossing voor heeft of het niet erg vindt een dergelijke snijmachine in het zicht te hebben staan, dan is de Dahle Rolsnijmachine een prima product. 


 
 
 
 
 
 

Beste snijmachine voor vlees  |  DOMO DO512S

 
 
 

Bent u op zoek naar een goede snijmachine voor vlees? Dan is de Domo DO512S een goede keuze voor u. Met deze snijmachine snijdt u met gemak het vlees.  

Deze snijmachine is prima te gebruiken voor de wat simpelere snijklussen. Deze snijmachine staat stevig op rubberen voetjes, u hoeft dus niet bang te zijn dat de machine per abuis gaat schuiven zodra u deze gebruikt.

Het snijden van vlees stelt weer andere eisen aan een snijmachine dan bijvoorbeeld groenten, kaas of brood. Voor het snijden van vlees is de Domo DO521S snijmachine voor u de beste keus, Voor het snijden van andere etenswaren is de Domo DO521S snijmachine wat minder geschikt.

RVS mes

De Domo DO521S snijmachine wordt standaard geleverd met een RVS mes met een diameter van 19 centimeter. U kunt zelf de breedte instellen van 1 tot 15 millimeter, waarna u moeiteloos door de vleeswaren van uw keuze snijdt. Het mes is na gebruik gemakkelijk te verwijderen, waarna u het kunt schoonmaken.

Overigens kan het messtuk niet in de vaatwasser worden geplaatst, u dient deze dus na afloop met de hand te moeten reinigen. Dit mes is erg scherp, dus weer hierbij wel heel voorzichtig.

Motorvermogen

De Domo DO521S heeft een motorvermogen van maar liefst 150 W. Dat in combinatie met het scherpe en gekartelde RVS mes maakt dat deze zeer comfortabel vlees kan snijden. Overigens is het wel mogelijk om andere etenswaren hiermee te snijden, maar dat gaat minder gemakkelijk.

Brood snijden

We zeiden het al, dit product kan voornamelijk vlees goed snijden. Zo is brood wel te doen, maar erg lastig. Volgens sommige gebruikers wordt het brood als het ware eerst platgedrukt voordat je het kunt snijden. Een optie is om het zelf gebakken brood eerst beter te laten afkoelen. Maar brood snijden lijkt een lastige klus te zijn met de Domo DO521S.

Weinig geluid

Een pluspunt van deze snijmachine is dat deze weinig geluid maakt. Erg fijn dus als u een open keuken heeft en gasten.

Opvangschaal

Er wordt geen opvangschaal meegeleverde met deze snijmachine. Zodra u aan de slag gaat valt alles (vlees, kaas, brood) los op uw aanrechtblad of snijmachine.

 

Beveiliging:

Beveiliging is bij een snijmachine eigenlijk wel noodzakelijk. Helaas heeft deze snijmachine geen beveiliging. Dus het mes blijft draaien zodra u het apparaat aanzet, deze stopt pas als u het apparaat via de schakelaar weer uitzet. Het mes stopt niet vanzelf bij eventuele ongelukken, opletten dus.

De Domo DO521S snijdt prima diverse vleeswaren. Fijne vleeswaren, brood en (jonge) kaas gaan, door het gekartelde mes iets lastig. Ook het feit dat deze machine geen noodstop kent is wel iets om mee te nemen in uw overweging dit apparaat te kopen. Verder een goed apparaat in een prima prijs kwaliteit verhouding.

De machine is kwetsbaarder is voor problemen, omdat het klein en licht van gewicht is

Voordelen

 • De machine maakt weinig geluid bij gebruik
 • Sterke motor en een gekartelde mes prima voor het snijden van vlees
 • Mes is nagebruik te verwijderen
 • De machine staat stevig dankzij de rubberen voetjes

Nadelen

 • Beveiliging ontbreekt, motor blijft draaien als u het apparaat aanzet
 • Brood en kaas snijden is lastig
 • Mes is van RVS kan dus niet in de vaatwasser
 • Er wordt geen opvangschaal meegeleverd
 

Conclusie

Wanneer u op zoek bent  naar een goede snijmachine voor vlees, dan is de Domo DO521S een goede keuze voor u. Deze machine is niet echt geschikt om brood en kaas mee te snijden en kan helaas niet in de vaatwasser. Deze snijmachine kent geen beveiliging, en dat is wat ons betreft wel een zwaarwegend minpunt. Het mes gaat draaien en blijft draaien zodra u de machine aanzet. Bij eventuele calamiteiten stopt de machine niet vanzelf. Standaard krijgt u geen opvangschaal meegeleverd. Daarentegen heeft het een sterke motor, maakt het weinig geluid, kunt u het mes na gebruik verwijderen en staat de machine stevig dankzij de rubberen voetjes. 

 
 
 
 

Beste snijmachine voor brood | Domo MS171

 
 

Bakt u zelf brood, dan is een broodsnijmachine een apparaat dat eigenlijk niet in uw keuken kan ontbreken. Want brood met een eenvoudig broodmes snijden is nu eenmaal een lastige en tijdrovende klus. Bakt u vaak uw eigen brood, dan is de aanschaf van een broodsnijmachine dus zeker een overweging waard.

Maar wat is nu de beste snijmachine voor bij u thuis? Eentje die niet te duur is, maar zeker zijn klus aan kan. Eentje die niet in de weg staat, maar wel gewoon doet wat hij moet doen namelijk brood snijden. Kijkt u dan eens naar de Domo MS171.

Verschillende standen

Op de Domo MS171 kunt u diverse standen instellen voor het perfect gesneden brood. Deze snijmachine is eenvoudig in gebruik en snijdt moeiteloos door vers gebakken brood heen. Door de ruime keuze aan snijstanden heeft u altijd de perfecte sneden.

RVS mes

Deze snijmachine is voorzien van een gekarteld RVS mes met een diameter van 17 millimeter. Hiermee snijdt u moeiteloos brood in perfecte sneden. Het is ook mogelijk bijvoorbeeld groenten en kaas te snijden, maar deze snijmachine leent zich bij uitstek voor het snijden van brood.

Compact apparaat

De Domo MS171 is een wat kleiner en compacter apparaat, het staat dan ook zeker niet de in de weg staat op uw aanrecht. Het is wel wat lichter dan de meeste andere snijmachines. Het nadeel daarvan is, is dat het makkelijk van uw aanrecht kan schuiven op het moment dat u het gebruikt.

Beveiliging tijdens het snijden

De Domo MS171 is voorzien van een beveiliging. Om te kunnen snijden met de Domo MS171 dient u een tweede knop in te drukken. Dit voorkomt dat de machine per abuis of door kleine kinderen kan worden aangezet.

Vermogen van de motor

Het vermogen van de motor van deze snijmachine is niet heel groot, slechts 120 W. Grotere stukken vlees of wat steviger brood ermee snijden kan, maar moet zeer voorzichtig worden gedaan.

Schoonmaken

Het schoonmaken van de Domo MS171 na gebruik is een eenvoudig klusje. Het mes kunt u na gebruik demonteren, waarna u het met de hand kunt afwassen. Het is sowieso aan te raden deze snijmachine met de hand schoon te maken.

Geschikt voor een klein gezin

De Domo MS171 is dus klein, compact en licht. Enerzijds is dit gemakkelijk in gebruik, anderzijds is deze snijmachine minder geschikt voor gebruik in grotere huisgezinnen. Snijden van kleinere stukken brood of kaas gaan prima. Het is een snijmachine die echt is bedoelt voor kleinere gezinnen of alleenstaanden.

Het apparaat en de onderdelen zijn niet vaatwasserbestendig. 

Voordelen

 • Klein en compact 
 • Gemakkelijk op te bergen
 • Eenvoudig te demonteren mes
 • Voorzien van beveiliging

Nadelen

 • Wat lichter dan andere machines, schuift gemakkelijk weg
 • Motor heeft niet zo’n groot vermogen
 • Klein formaat, grotere broden passen niet op deze machine
 • Wordt slechts geleverd met een enkel snijmes
 

Conclusie

Bent u op zoek naar een goede snijmachine voor brood? Dan is de Domo MS171 is een prima en compacte snijmachine die goed werk levert in vergelijking met de prijs die u ervoor betaalt. Het is klein en compact, heeft een eenvoudig te demonteren mes en is voor van beveiliging. Zo kunt u veilig uw broden snijden. Helaas schuift het gemakkelijker weg en heeft de motor geen groot vermogen. Het heeft een klein formaat waardoor grote broden of bijvoorbeeld grote stukken kaas niet echt geschikt zijn om met deze snijmachine te snijden. Heeft u een kleine keuken of is uw budget niet zo groot dat is dit een goede keus voor u.


Beste snijmachine voor groenten | KitchenAid cutter

Bent u op zoek naar een goede snijmachine voor groenten? Wat groentesnijders betreft heeft u ruime keuze, van de professionele snijmachine tot aan de allessnijders voor de uw keuken. Maar wat is voor u nu de beste groentesnijder op dit moment? Wij zochten het voor u uit en kwamen uit bij de KitchenAid cutter en groentesnijder.

Een apparaat dat is ontworpen voor gebruik in de professionele horeca maar doordat deze zo scherp geprijsd is, ook bereikbaar is voor ons als goedwillende amateurkok.

Twee verschillende standen

De KitchenAid cutter is een gewoon een mooie snijmachine dat prachtig staat op uw aanrecht. De snijmachine kent twee toerentallen, namelijk 900 en 1750 rpm. U kunt dus moeiteloos kneden, hakken, snijden, pureren en malen. Kort gezegd: u kunt er verschrikkelijk veel mee doen.

Brede vulopening

De KitchenAid cutter is voorzien van een extra grote brede vulopening. Deze opening in het deksel van het apparaat maakt het u een stuk gemakkelijker allemaal. Zonder enige moeite kunt u teentjes knoflook toevoeren maar ook stukken komkommer en zelfs hele tomaten.

Drie messen

Bij de levering van deze snijmachine worden drie S-messen meegeleverd met een verschillend blad. Met behulp van deze messen kunt u kneden, emulgeren, pureren, malen en hakken. En in een oogwenk heeft u dus een goede groentesnijder tot uw beschikking dankzijn de meegeleverde rasp- en snijschijf.

Ijzersterke motor

Deze snijmachine is voorzien van een ijzersterke motor. Deze heeft een vermogen van maar liefst 300 W. Dankzij deze motor en de scherpe S-messen hakt u moeiteloos de hardste groenten in kleine stukjes.

Fraai design

Deze snijmachine staat heel fraai op uw aanrecht. De snijmachine is tevens verkrijgbaar in diverse kleuren. 

Snel vers gesneden groenten 

Met de hand groenten snijden kan een tijdrovende klus zijn. De gemiddelde chefkok zal er zijn hand niet voor omdraaien, maar de gemiddelde amateurkok zal er wat langer mee druk zijn. Deze groentesnijder kan dan zeker een uitkomst bieden! Want zeg nu zelf, het is toch heerlijk om in enkele minuten vers gesneden groenten te hebben voor bijvoorbeeld in de eigen gemaakte groentesoep.

Professionele horeca

Eigenlijk klopt alles aan deze snijmachine. Gebruiksvriendelijk, sterk en staat ook nog eens mooi op uw aanrecht. Een minpuntje kan zijn dat de prijs voor sommige wat te hoog ligt. Het is een apparaat wat echt kan worden ingezet in de professionele horeca maar in het thuisgebruik ook zeker zijn waarde bewijst. De KitchenAid is voorzien van een schuifknop waarmee u de dikte van de te snijden plakjes traploos kunt instellen.

Kortom, de KitchenAid cutter is een fraaie en professionele groentesnijder die van alle gemakken is voorzien. Het enige minpuntje is wellicht dat de prijs wat boven budget is voor sommige huishoudens,

Er hangt een relatief hoog prijskaartje aan dit apparaat. 

Voordelen

 • Grote vulopening in de deksel
 • Sterkte motor van 300 W
 • Twee toerentallen, 900 en 1750 rpm

Nadelen

 • De prijs is wellicht wat aan de hoge kant
 • Eigenlijk bedoelt voor horeca

Conclusie

Bent u op zoek naar de beste snijmachine voor groenten? Dan is de KitchenAid cutter en groentesnijder zeker een goede optie. Het is een mooi vormgegeven snijmachine, en eentje die ook nog eens moeiteloos grotere stukken groenten hak en maalt. Het is duidelijk een apparaat dat bedoelt is voor de professionele horeca, maar ook prima thuis kan worden gebruikt. Het heeft een sterke motor en twee toerentallen. Daarnaast heeft het een grote vulopening in de deksel. Is de wat hoge prijs voor u geen probleem? Dan is de aanschaf van deze snijmachine zeker het overwegen waard.


Beste snijmachine voor kaas | Severin AS3913 

Het snijden van kaas is, als u geen machine, een lastige klus. Kaas blijft vaak plakken aan een kaasschaaf of aan een mes en wilt u exacte plakken snijden dan is dat sowieso al onmogelijk.

Denkt u na over de aanschaf van een snijmachine voor kaas? En wilt u niet de hoofdprijs betalen? Bekijk dan eens de Severin AS 3915 snijmachine. Dat is een alles snijder die het ook goed doet als kaassnijder.

Robuuste machine

De Severin AS 3915 is een robuuste machine. De snijmachine is voorzien van rubberen zuignappen en weegt ruim 4440 gram. Tijdens het gebruik zal deze snijmachine in ieder geval stevig staan en niet van zijn plaats af schuiven.

Niet echt dunne plakjes

De snijdiepte van de Severin AS 3915 traploos is in te stellen tot een diameter van 15 millimeter. De meeste gebruikers vinden van deze snijmachine tot echt dunne plakjes er niet mee gesneden kunnen worden.

U kunt er ook andere producten mee snijden

Naast het snijden van kaas kunt u ook andere producten snijden met deze snijmachine. Zo is het snijden van brood en sommige vleeswaren ook zeker mogelijk.

Beveiliging

Vrijwel de meeste snijmachines zijn voorzien van een vorm van beveiliging. Zo ook, gelukkig, deze snijmachine. De RVS schuifplaat is voorzien van een zogenaamde ‘vingerbescherming’. Ook krijgt u bij de levering van deze machine een kunststof aandrukplaat om het product dat u wilt snijden aan te duwen. Geen kans dus op ongelukken terwijl u kaas aan het snijden bent.

Glad RVS mes

Het meegeleverde, gladde, RVS mes snijdt moeiteloos door kaas heen. Oud, jong of belegen kaas, voor deze snijmachine is dat geen enkele moeite.

Prijs/kwaliteit

De Severin AS 3915 past in ieder budget en kent een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ook voor de mensen met een kleiner budget is deze snijmachine te betalen.

Schoonmaken

Doordat het RVS mes gedemonteerd kan worden, is de snijmachine gemakkelijk te maken. Er blijven sowieso weinig snijresten achter na gebruik. Wel zult u het mes met de hand moeten reinigen.

Kwetsbaar

Sommige onderdelen van deze snijmachine zijn van plastic. Hierdoor kan deze wat meer kwetsbaar overkomen en aanvoelen. Daarnaast is het vermogen van de motor ‘slechts’ 180 W, wees voorzichtig met het hard aanduwen van kaas of brood dat gesneden dient te worden. Laat vooral het mes zijn werk doen.

Niet geschikt voor broden of kazen

Door de afmeting van deze snijmachine, 27 centimeter in hoogte, is deze niet geschikt voor het snijden van grotere broden of kazen.

Kortom, de Severin AS 3915 snijmachine is voor mensen die incidenteel een snijmachine gebruiken een goede aanschaf. Voor het af en toe snijden van wat plakken kaas draait deze snijmachine zijn hand niet om. Voor zwaarder en frequenter snijwerk kunt u beter uitkijken naar andere snijmachines. 

Zwakke motor en kwetsbaar door gebruik van plastic onderdelen

Voordelen

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Gemakkelijk schoon te houden
 • Voorzien van beveiliging tijdens het snijden

Nadelen

 • Zwakke motor
 • Niet geschikt voor bijvoorbeeld grotere kazen of broden
 • Kwetsbaar door gebruik van plastic onderdelen

Conclusie

Bent u op zoek naar een goede snijmachine voor kaas, dan is de Severin AS3915 een goede keuze. De zwakke motor en sommige kwetsbare onderdelen zorgen ervoor dat deze snijmachine niet geschikt is voor dagelijks, regelmatig gebruik. Voor het incidenteel snijden van kaas is dit een goede aanschaf.


Koopgids met tips

Zagen we snijmachines nog niet zo lang geleden alleen bij de slager, de kaaswinkel, de bakker of in de horeca, tegenwoordig hebben steeds meer huishoudens een snijmachine. Hoewel nog niet iedereen heel warm loopt voor de aanschaf van een snijmachine, de prijs kan nog steeds een struikelblok zijn, schaffen wel steeds meer mensen een snijmachine voor in de keuken aan.

Want laten we eerlijk zijn, zonder aparte en speciale hulpmiddelen zal het niet eenvoudig zijn om bijvoorbeeld een stuk vlees in flinterdunne plakjes te snijden. Zoals bijvoorbeeld bij een goede carpaccio. Met een (vlees)snijmachine is dat een fluitje van een cent, het snijden gaat sowieso veel sneller en u kunt zelf instellen hoe dik de plakken moeten worden.

Met een snijmachine wordt het bereiden van uitgebreidere gerechten nog makkelijk en leuker. Overweegt  u de aanschaf van een snijmachine? Lees dan deze koopgids vooral door. Wij geven u in deze koopgids extra informatie over de aanschaf van snijmachines. U weet dan zeker dat u de juiste keuze maakt en een snijmachine aanschaft die precies bij u past.

Veiligheid voor alles

Bij de aanschaf van een snijmachine is het belangrijk dat de veiligheid tijdens, en ook na, het gebruik goed geregeld is. Sommige machines hebben bijvoorbeeld een noodstop of bij sommige machines is het mes voorzien van een kunststof kap waardoor u zich niet kunt snijden.

In ieder geval moet u, voordat dat u het apparaat gaat gebruiken al bepalen hoe dik u het vlees of de kaas gesneden wilt hebben. En bent u klaar met het gebruik van het apparaat, zet het dan ook direct weer uit. Mocht het mogelijk zijn, dan is goed opbergen na gebruik de beste optie wanneer u kleine kinderen heeft. Dat is wel zo veilig.

Het formaat

Een belangrijk aspect om op te letten bij de aanschaf van een snijmachine is het formaat. Het groter het formaat, hoe groter de stukken vlees, kaas of brood die u kunt snijden. Er zijn al modellen te koop met een mes van 17 millimeter tot maar liefst diameters van 300 millimeter.

Papiersnijders

Bij papiersnijders is het vooral belangrijk om te kijken naar grootte van het papier en karton dat u regelmatig snijdt. Bij papiersnijders kunt u kiezen uit hefboomsnijders en rolmessnijders. Die laatste zijn een stuk nauwkeuriger is over het algemeen de ervaring. De hoeveelheid papier of karton dat in een enkele keer kan worden gesneden is ook een belangrijk criterium dat moet worden meegenomen in uw keuze.

Reiniging

Een goede reiniging van een (vlees)snijmachine is van levensbelang. En dat is niet overdreven, een voedselvergiftiging loopt u ongemerkt op zodra de reiniging van dergelijke apparaten te wensen overlaat. Dus koppel na gebruik van de machine het mes los en reinig het goed met water en afwasmiddel. Maar daarna de rest van de onderdelen van de machine goed schoon. Maak ook het snijplateau van de machine goed schoon na gebruik. Ga u diverse vleeswaren en kazen snijden? Ook dan is het belangrijk dat u tussen iedere snijbeurt door de machine en het mes heel goed schoonmaakt.

Vrijwel alle messen die in dergelijke machines worden gebruikt zijn van RVS en kunnen dus niet in de vaatwasser. U zult dus alles met de hand moeten reinigen.

Onderhoud en levensduur

Wilt u zo lang mogelijk van uw machine gebruik kunnen maken, dan zijn een aantal dingen belangrijk om te onthouden. Zorg er in ieder geval voor dat u altijd met een scherp mes snijdt. Sommige, wat duurdere snijmachines, leveren een speciaal opzetstuk mee zodat u eenvoudig het mes kunt slijpen. Vergeet ook niet om na iedere snijbeurt de snijdikte weer op 0 te zetten, op die manier blijft het mes beter beschermd tegen bot worden.

Verschillende messen

De meeste snijmachines worden met diverse messen geleverd. Zo kunt u met een gekarteld mes meestal prima brood of groenten snijden en met de gladdere messen snijdt u kaas en vlees. Dus is het voor dat u een dergelijke machine aanschaft gaat na te gaan wat u het meeste zult gaan snijden.

Intensief gebruik

De keuze van een snijmachine staat en valt grotendeels met hoe intensief u de machine zult gaan gebruiken. Bepaal op basis daarvan welk motorvermogen u nodig gaat hebben, het soort behuizing (plastic versus metaal) en de verdere kwaliteit van de machine. Gaat u een snijmachine frequent gebruiken, dan ontkomt u bijna niet aan de wat duurdere modellen. Hou daar in uw keuze voor een snijmachine zeker rekening mee.

Het oog wil ook wat

Als u een snijmachine niet dagelijks gebruik, dan is deze opbergen in een kast of keukenkastjes wellicht een optie. U moet daar natuurlijk wel de ruimte voor hebben, want wat nu als u wat kleiner woont? Of als de betreffend snijmachine niet zo compact is? Dan moet de snijmachine wellicht bij u op het aanrecht blijven staan? Daar zitten we natuurlijk niet op te wachten, want de meeste snijmachine zijn nu eenmaal niet een lust voor het oog. Maar gelukkig zien we de laatste tijd verandering komen in het uiterlijk van de meeste snijmachines. Fabrikanten besteden niet ook meer aandacht aan het uiterlijk. Verkrijgbaar in diverse hippe en frisse kleuren of voorzien van een fraai en modern uiterlijk misstaan zulke snijmachines niet in uw keuken.

De beste snijmachine

U wilt voor gebruik in uw keuken de beste snijmachine. Want zo’n apparaat aanschaffen is natuurlijk een flinke uitgave. Het moet er dus een zijn die doet wat hij moet doen, een die ook stil en vooral veilig is. Bij klesto.nl maken we het kiezen van een snijmachine voor u een stuk gemakkelijker. Op basis van onafhankelijke en goed onderbouwde reviews laten wij u zien wat voor u de beste snijmachine voor in uw keuken is. Of het nu gaat om een kaas-, vlees- of een groentesnijder. Of zelfs de keuze voor een papiersnijder. Met de hulp van klesto.nl haalt u de snijmachine in huis die voldoet aan uw wensen en eisen en waar u nog jarenlang plezier aan zult beleven.