Dyson steelstofzuiger

Steeds meer mensen kiezen voor een steelstofzuiger, en dat is niet meer dan logisch. Je bespaart jezelf namelijk veel nadelen die je ziet bij normale stofzuigers, en dat zorgt voor meer plezier tijdens het stofzuigen. Een steelstofzuiger werkt zonder snoer, en heeft als voordeel dat je geen apparaat achter je aan hoeft te slepen. Het heeft een licht gewicht, licht fijn in de hand, en is wendbaar en flexibel. Hierdoor is het veel eenvoudiger om even de stofzuiger erbij te pakken voor verschillende klusjes in huis.

Product:

Toepassing:

Dyson V11 Absolute Pro

Dyson V11 serie

Het vlaggenschip. Fantastisch maar te duur.

Dyson Cyclone V10 Absolute

Dyson V10 serie

Het tussenmodel van de V8 en V11. Nog steeds prijzig.

Dyson V8 Absolute Pro

Dyson V8 serie

Het meest verkochte model. Een stuk goedkoper.

Dyson V7 Animal Extra

Dyson V7 Animal Extra

Het goedkoopste 'nog leverbare' model


De steelstofzuigers van Dyson hebben geen stofzuigerzak maar een stofreservoir, en dat scheelt je dus telkens nieuwe stofzuigerzakken kopen. Ook is het vaak te gebruiken als kruimeldief waardoor het geschikt is voor oneindig veel doeleinden.

Dyson is één van de koplopers als het gaat om steelstofzuigers, en heeft dan ook een uitgebreid assortiment waarbij je kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen. In dit artikel bieden we je een uitleg over de verschillende modellen, een overzicht van de verschillen tussen de steelstofzuigers van Dyson, en bekijken we de voor- en nadelen ervan.

Dyson V11

De verschillende types steelstofzuigers van Dyson worden aangeduid met de letter V met daarbij een cijfer wat de klasse van het apparaat aangeeft. Dit gaat van 6 tot 11. Hoe hoger het cijfer, hoe beter het apparaat. De V11 is dus de meest luxe steelstofzuiger op dit moment, en ook hier vinden we weer verschillende uitvoeringen zodat elke consument de steelstofzuiger kan kiezen die het beste bij hem past.

Het grootste voordeel van de V11-serie is het feit dat de accu maar liefst 60 minuten meegaat. Dit houdt in dat je dus veel meer tijd hebt om alles schoon te maken. Ook heeft de V11-serie een LCD display waar je onder andere de reinigingsmodus op aan kunt passen, en informatie af kunt lezen zoals de resterende accuduur, etc.. Verder is het voorzien van een slimme torque vloerzuigmond dat zelf het type vloer kan detecteren en zijn zuigkracht daarop aanpast. Hierdoor zal het op tapijt automatisch de zuigkracht verhogen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. De V11 steelstofzuigers hebben een gewicht van 3,0 kg, en een stofreservoir van 0,76l waardoor je (vergeleken met de andere series) minder snel het reservoir hoeft te legen.


Dyson V11 Absolute Pro

De Absolute Pro kenmerkt zich door een combinatie van twee verschillende vloerzuigmonden, een gemotoriseerde miniborstel, zes verschillende accessoires en een vrijstaand oplaadstation. Wat betreft de vloerzuigmonden, dan krijg je bij deze steelstofzuiger een torque vloerzuigmond en een vloerzuigmond met zachte roller. Deze zachte roller is speciaal ontworpen voor houten vloeren en gietvloeren, en zorgt ervoor dat de vloer niet beschadigd raakt. 

Dyson V11 Absolute Pro

De torque vloerzuigmond is geschikt voor zowel tapijt als harde vloeren, en kan zoals gezegd zichzelf aanpassen aan de vloer.

De gemotoriseerde miniborstel kan eenvoudig bevestigd worden op het handstuk waardoor dit verandert in een kruimeldief en zo jouw perfecte hulpje wordt bij het schoonmaken van meubels, de trap, etc.. Bij deze V11 Absolute Pro krijg je alle accessoires die Dyson te bieden heeft. Dit bevat een flexibel up-top verloopstuk dat perfect is voor het schoonzuigen van hoge items zoals kasten etc.. 

Ook krijg je een normale kierenzuiger en een flexibele kierenzuiger voor smalle plekken waar zich stof verzameld. De zachte afstofborstel is ideaal voor onder andere plinten en delicate items zoals het toetsenbord etc. Verder krijg je een borstel voor hardnekkig vuil en een combinatie accessoire dat op twee manieren te gebruiken is, dus je hebt voor elke klus altijd het juiste hulpmiddel in huis.

Last but not least krijg je ook een vrijstaand oplaadstation. Dit heeft als voordeel dat je geen oplaadstation aan de muur hoeft te monteren, en het oplaadstation altijd kunt verplaatsen indien gewenst.


Dyson V11 Absolute Extra Pro

Kenmerkend aan de Absolute Extra Pro is de extra accu. De steelstofzuiger kan al 60 minuten non stop gebruikt worden in de Eco modus. Maar als zelfs dat niet genoeg is, is dit type de beste keuze voor je. Je kunt namelijk de accu eenvoudig wisselen, en daardoor kun je maar liefst 120 minuten stofzuigen voordat de accu weer opgeladen moet worden. Nog een ander bijkomend voordeel aan dit type is dat de zuigkracht nog krachtiger is.

Dyson V11 Absolute Extra Pro

De normale types hebben in Boost modus een zuigkracht van 185 AW, maar de Absolute Extra Pro heeft in Boost modus een zuigkracht van 220 AW. Dit geldt overigens voor alle types waarin “Extra” vermeld staat. Verder wordt deze steelstofzuiger geleverd met twee vloerzuigmonden (torque en zachte roller), de gemotoriseerde miniborstel, het vrijstaande oplaadstation, en vier accessoires.

Wat betreft accessoires mis je bij dit type de flexibele kierenzuiger en de up-top borstel. Ook het design van de Absolute Extra Pro is verschillend. Het heeft een modern blauw-paars design terwijl de Absolute Pro een stijlvol gouden design heeft.


Dyson V11 Absolute Extra + 

Vind je een extra accu niet nodig, maar heb je liever alle accessoires zodat je nog meer profijt uit het apparaat kunt halen? Dan is de Absolute Extra + wellicht een betere keuze. Het kenmerkt zich met twee vloerzuigmonden, de gemotoriseerde miniborstel, en alle zes accessoires zodat je het kunt gebruiken voor oneindig veel mogelijkheden.

Dyson V11 Absolute Extra +

Ook hier is de zuigkracht in de Boost modus sterker dan normaal, en dit is handig voor bijvoorbeeld dikke tapijten of meubels die nog wat extra kracht nodig hebben om het goed schoon te krijgen. 

Wat je mist bij deze steelstofzuiger is het vrijstaande oplaadstation. Opladen gaat dus gewoon via het oplaadstation dat aan de muur bevestigd wordt. Het verschil tussen de Absolute Pro en de Absolute Extra + is dus de sterkere zuigkracht en het feit dat de Extra + geen vrijstaand oplaadstation heeft. Dit zorgt voor een lichte verhoging in de prijs, maar wel eentje die het waard is als je bijvoorbeeld dikke tapijten in huis hebt liggen of andere meubels/items die moeilijk schoon te maken zijn.


Dyson V11 Absolute Extra 

De Absolute Extra komt erg overeen met de Absolute Extra +. Het verschil tussen de twee is dat je bij deze steelstofzuiger enkel vier accessoires meegeleverd krijgt. Je mist dus de flexibele kierenzuiger en de up-top borstel. Verder is ook het design anders. De Absolute Extra heeft een paars-blauw design terwijl de Absolute Extra + een gouden design heeft. 

Dyson V11 Absolute Extra

Verder krijg je de twee vloerzuigmonden meegeleverd waardoor deze steelstofzuiger ook geschikt is voor delicate vloeren, en natuurlijk de gemotoriseerde miniborstel.

Ook hier profiteer je van de extra zuigkracht. Wat je wel moet missen is het vrijstaande oplaadstation, en dus zal je het hangende oplaadstation aan de muur moeten monteren om het apparaat op te kunnen laden.


Dyson V11 Animal + 

De Dyson V11 Animal + is, zoals de naam het al zegt, geschikt voor een huis met huisdieren. Toch moet er gezegd worden dat ook de voorgaande zeer geschikt zijn voor een huis met huisdieren.

Dit omdat de andere types voorzien zijn van meer accessoires, en de types met daarin “Extra” voorzien zijn van extra zuigkracht in de Boost modus wat je wel kunt gebruiken als er harige vrienden in huis rond lopen. 

Dyson V11 Animal +

Je mist dus net dat beetje zuigkracht, drie extra accessoires (flexibele kierenzuiger, up-topborstel, en borstel voor hardnekkig vuil), en een extra vloerzuigmond (met zachte roller).

Hierdoor is deze steelstofzuiger niet geschikt voor houten vloeren en gietvloeren. Wel krijg je de gemotoriseerde miniborstel meegeleverd, en dit is het ideale hulpmiddel om dierenharen van meubels te verwijderen. De V11 Animal + wordt geleverd met het vrijstaande oplaadstation, en dat heeft als voordeel dat je niet per se het oplaadstation aan de wand hoeft te monteren. Door het gemis van de verschillende accessoires, de extra zuigmond, en de extra zuigkracht, scheelt het je wel wat in de kosten, en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen als je de extra onderdelen toch niet nodig hebt.


Dyson V11 Torque Drive Extra 

Het laatste type uit de V11 serie is de Torque Drive Extra. Zoals de naam het al zegt gaat het hier vooral om de torque vloerzuigmond en de extra zuigkracht in Boostmodus.

Hierdoor is deze steelstofzuiger niet geschikt voor houten vloeren en gietvloeren omdat je de vloerzuigmond met zachte roller er niet bij meegeleverd krijgt. 

Dyson V11 Torque Drive Extra

De Torque Drive Extra bevat vier accessoires, namelijk: de kierenzuiger, het combinatie accessoires, de zachte afstofborstel, en een borstel voor hardnekkig vuil. Je mist hier dus de flexibele kierenzuiger, en de up-topborstel waarmee je hoge items schoon kunt zuigen zoals kasten etc.. Ook mis je het vrijstaande oplaadstation en zal het oplaadstation dus aan de muur gemonteerd moeten worden. De Torque Drive Extra heeft een modern paars-blauw design net als de Absolute Extra Pro, Animal +, en de Absolute Extra.


Minpunten 

Aangezien de V11 series van de Dyson steelstofzuigers tot de luxere modellen behoren, vinden we bij deze uitvoeringen heel wat minder minpunten dan andere series. Toch zijn er nog wat puntjes die verbeterd mogen worden aan de V11 steelstofzuigers. Zo zou het fijn zijn als het een telescopische steel heeft. Hierdoor kunnen ook mensen met een langer postuur ergonomisch stofzuigen. Ook zou het beter zijn als de aan-uit knop gefixeerd kan worden. Dit kan momenteel niet, en dat houdt in dat je deze knop constant ingedrukt moet houden om het apparaat te laten werken, en dat kan soms lastig zijn. Verder zou het natuurlijk geweldig zijn als het decibel nog wat naar beneden kan en zo ook de prijs. Hierbij komen we ook gelijk bij het grootste minpunt van de V11 serie. Je moet er een aardig bedrag voor betalen. En alhoewel de prijs op zich goed overeenkomt met de kwaliteit, is het toch een groot bedrag.

Voor- en nadelen van de Dyson V11 

Voordelen

 • 60 min accuduur
 • LCD display
 • Torque vloerzuigmond past zichzelf aan
 • Zuigkracht nog sterker
 • Grotere opvangbak
 • Regelbare zuigkracht
 • Betere schoonmaak resultaten
 • Betere wendbaarheid
 • Eenvoudig te legen (point en shoot system)

Nadelen

 • Duurder
 • Iets zwaarder (0,4 tot 0,5 kg zwaarder)

Conclusie

Zoals je ziet, zitten er dus niet veel nadelen aan de V11 steelstofzuigers. Het is lastig dat je extra moet betalen, maar je kunt daardoor wel profiteren van de voordelen die het met zich meebrengt. De Dyson V11 steelstofzuigers hebben een sterkere zuigkracht, zijn beter wendbaar en zorgen voor betere schoonmaakresultaten.


Ook het gebruiksgemak is geoptimaliseerd door de slimme Torque vloerzuigmond, het LCD display, en de grotere opvangbak met zijn point and shoot systeem. Als je dus echt iets goeds in huis wilt, kies je het beste voor een Dyson V11 steelstofzuiger.

Bekijk de prijzen van de Dyson V11

Producten:

Toepassing

Dyson V11 Absolute Pro

Dyson V11 Absolute Pro

Alle accessoires, geen extra accu

Dyson V11 Absolute Extra Pro

Dyson V11 Absolute Extra Pro

Alle accessoires + extra accu

Dyson V11 Absolute Extra +

Dyson V11 Absolute Extra +

Alles behalve het oplaadstation en de extra accu

Dyson V11 Absolute Extra

Dyson V11 Absolute Extra 

Identiek aan de +, maar hier ontbreekt de flexibele kierenzuigmond en de up-top borstel

Dyson V11 Animal +

Dyson V11 Animal +

Voor dierenharen maar zuigkracht en accessoires ontbreken

Dyson V11 Animal +

Dyson V11 Torque Drive Extra

Speciale zuigmond en extra zuigkracht. Veel accessoires ontbreken.


Dyson V10

De Dyson V10 series komt sterk overeen met de Dyson V11. Het heeft een accuduur van 60 minuten, een groter stofreservoir van 0,76 l, en ook hier kun je kiezen uit verschillende accessoires en uitvoeringen. Wat mist bij de Dyson V10 is de slimme Torque vloerzuigmond die zelf het type ondergrond detecteert en de zuigkracht daarop aanpast. Ook heeft het geen LCD display waar je informatie op af kunt lezen zoals de resterende accuduur, de zuigstand, en wanneer het filter vervangen moet worden.

Wel heeft het nog steeds een krachtige zuigkracht, is het soepel in gebruik, en zorgt het voor zeer goede schoonmaakresultaten. De zuigkracht van de V10 is iets minder. De V11 heeft een zuigkracht van 185 tot 220 AW, de V10 heeft daarentegen een zuigkracht van 151AW. Verder heeft de Dyson V10 een klein pluspuntje in vergelijking met de V11. Hij is namelijk iets lichter in gewicht (2,67 kg).

Dyson Cyclone V10 Absolute

Deze steelstofzuiger van Dyson heeft een gemotoriseerde vloerzuigmond én een vloerzuigmond met zachte roller en is daardoor ook geschikt voor houten vloeren en gietvloeren. Het bevat de gemotoriseerde miniborstel dat perfect is voor het schoonzuigen van meubels, en ook zes verschillende accessoires, waaronder de kierenzuiger, up-top borstel, het combinatie accessoires, de zachte afstofborstel, flexibele kierenzuiger, en een borstel voor hardnekkig vuil.

Dyson Cyclone V10 Absolute

Dit is daardoor het meest uitgebreide type van de V10 serie.

Dyson Cyclone V10 Total Clean

De V10 Total Clean heeft een wat simpeler pakket. Je krijgt bij deze steelstofzuiger de twee vloerzuigmonden, en daardoor is ook deze V10 geschikt voor delicate vloeren.

Wat je wel moet missen is de gemotoriseerde miniborstel, en drie verschillende accessoires. 

Dyson Cyclone V10 Total Clean

De accessoires die je wél meegeleverd krijgt bij dit apparaat zijn de kierenzuiger, een flexibele verlengslang, en het combinatie accessoire. Het combinatie accessoire kan op twee verschillende manieren gebruikt worden; met borstel of zonder borstel.

Hierdoor is het geschikt voor meerdere klusjes, en eigenlijk een manusje van alles. Je hebt dus een compacter pakket, maar dat scheelt je wel wat in de prijs.

Dyson Cyclone V10 Animal

De V10 Animal is geschikt voor een huis met dieren. Dit door de gemotoriseerde vloerzuigmond én de gemotoriseerde miniborstel.

Beiden zorgen ze voor uitstekende resultaten als het gaat om het verwijderen van dierenharen. 

Ook de drie verschillende accessoires zijn een goede hulp om het huis netjes en haarvrij te houden. Je krijgt bij deze V10 de zachte afstofborstel, de kierenzuiger, en het combinatie accessoire, en hierdoor heb je alles wat je nodig hebt om de strijd aan te gaan tegen dierenharen etc..

Dyson Cyclone V10 Animal

Wat je mist bij deze V10 is de vloerzuigmond met zachte roller. Hierdoor is deze stofzuiger niet geschikt voor houten vloeren of gietvloeren. Je betaalt door het gemis van deze vloerzuigmond en de drie accessoires wel heel wat minder geld, en dat komt natuurlijk altijd goed uit als je het toch niet nodig hebt. 

Dyson Cyclone V10 Motorhead

De V10 Animal is geschikt voor een huis met dieren. Dit door de gemotoriseerde vloerzuigmond én de gemotoriseerde miniborstel. Beiden zorgen ze voor uitstekende resultaten als het gaat om het verwijderen van dierenharen. Ook de drie verschillende accessoires zijn een goede hulp om het huis netjes en haarvrij te houden. Je krijgt bij deze V10 de zachte afstofborstel, de kierenzuiger, en het combinatie accessoire, en hierdoor heb je alles wat je nodig hebt om de strijd aan te gaan tegen dierenharen etc..

Dyson Cyclone V10 Motorhead

Wat je mist bij deze V10 is de vloerzuigmond met zachte roller. Hierdoor is deze stofzuiger niet geschikt voor houten vloeren of gietvloeren. Je betaalt door het gemis van deze vloerzuigmond en de drie accessoires wel heel wat minder geld, en dat komt natuurlijk altijd goed uit als je het toch niet nodig hebt. 


Voor- en nadelen van de Dyson V10 

Voordelen

 • Voordeliger
 • Krachtige zuigkracht
 • Zeer goede schoonmaak resultaten 
 • 60 min accuduur
 • Regelbare zuigkracht
 • Goede wendbaarheid
 • Iets lichter dan de V11 
 • Eenvoudig te legen (point en shoot system)

Nadelen

 • Geen slimme torque vloerzuigmond 
 • Geen LCD display
 • Geen vrijstaand oplaadstation
 • Geen extra accu verkrijgbaar (zoals bij de V11 Absolute Extra Pro)

Conclusie

Ook de V10 steelstofzuigers zijn kwalitatieve en duurzame stofzuigers die zorgen voor zeer goede schoonmaakresultaten, en handig zijn in gebruik. Toch mis je hier net dat beetje optimale gebruiksgemak wat je bij de V11 wel hebt door het gemis van de slimme Torque vloerzuigmond, het LCD display, en het vrijstaande oplaadstation.


Toch hoeft dit voor velen niet nadelig te zijn, want niet iedereen is op zoek naar het nieuwste van het nieuwste.


Als jij dus tevreden bent met een degelijke steelstofzuiger met alle basisvoordelen van de steelstofzuigers van Dyson, dan is dit wellicht een goede keuze voor je.

Bekijk prijzen van de Dyson V10 

Producten:

Toepassing

Dyson Cyclone V10 Absolute

Dyson V10 Absolute 

Lorum Ipsum

Dyson Cyclone V10 Total Clean

Dyson V10 Total Clean

Lorum Ipsum

Dyson Cyclone V10 Animal

Dyson V10 Animal

Lorum Ipsum

Dyson Cyclone V10 Motorhead

Dyson V10 Motorhead

Lorum Ipsum

Minpunten 

Veel werkelijke minpunten heeft de V10 steelstofzuiger niet. Je zult wat luxe voordelen missen en net dat beetje extra kwaliteit en gebruiksgemak. Maar de V10 steelstofzuigers zorgen nog steeds voor zeer goede resultaten, zijn handig in gebruik, en ook wat milder voor de portemonnee. Dus het is maar net waar jouw voorkeuren liggen. Ga je voor de meest moderne steelstofzuiger? Of neem je genoegen met goede kwaliteit zonder de nieuwste snufjes?


Dyson V8

De Dyson V8 serie lijkt misschien wat ouderwets vergeleken met de V11 serie, maar nog steeds zijn het sterke, kwalitatieve, en duurzame steelstofzuigers. De V8 series is al wat ouder, en je mist daardoor wat luxe kenmerken die de V10 en V11 wel hebben. Toch zorgt dit er wel voor dat je heel wat minder betaalt. Qua zuigkracht en gebruiksgemak zit je met dit apparaat nog steeds goed.

Dyson V8 Absolute Pro

Ook hier beginnen we weer met het meest luxe apparaat uit de serie. De V8 Absolute Pro is de steelstofzuiger met het meeste accessoires van de V8 steelstofzuigers.

Het bevat de direct aangedreven vloerzuigmond en de vloerzuigmond met zachte roller. 

Dyson V8 Absolute Pro

Deze stofzuiger is hierdoor ook geschikt voor houten vloeren en gietvloeren. Verder krijg je bij dit apparaat de gemotoriseerde miniborstel waarmee je meubels snel en eenvoudig schoon kunt maken.

Daar je bij de luxe types uit de V10 en V11 serie zes verschillende accessoires kreeg, krijg je hier maar vier accessoires. Toch is dit geen groot probleem want deze zijn eenvoudig te vervangen door de onderdelen die je wél krijgt, namelijk: de kierenzuiger, flexibele kierenzuiger, het combinatie accessoire, en het up-top verloopstuk waarmee je eenvoudig de bovenkant van kasten en dergelijke schoon kunt zuigen.

Ook krijg je bij deze steelstofzuiger een opbergtas, en dat is handig want zo hebben alle accessoires altijd hun eigen plekje.

Dyson V8 Absolute 

De V8 Absolute komt sterk overeen met de V8 Absolute Pro. Het bevat de twee vloerzuigmonden waardoor het geschikt is voor alle vloeren.

Ook bevat het de gemotoriseerde miniborstel waarmee je eenvoudig verschillende meubels schoon zuigt. 

Dyson V8 Absolute

De accessoires verschillen licht. Je krijgt bij deze steelstofzuiger het combinatie accessoire, de kierenzuiger, en de zachte afstofborstel. Watl mist bij deze steelstofzuiger is de handige opbergtas. Wel zou je deze apart erbij kunnen bestellen.

Dyson V8 Animal +

Als je geen houten vloer of gietvloer in huis hebt liggen, maar wel huisdieren rond hebt lopen, is deze steelstofzuiger misschien een goede optie voor je.

Het bevat de gemotoriseerde vloerzuigmond waarmee je eenvoudig alle dierenharen verwijdert. 

Dyson V8 Animal +

Ook heeft het een gemotoriseerde miniborstel waardoor je ook de meubels van tijd tot tijd kunt ontdoen van haren en al het andere vuil dat deze harige vrienden met zich meebrengen. Tot slot krijg je drie accessoires meegeleverd: de kierenzuiger, de flexibele kierenzuiger, en het combinatie accessoire.


Voor- en nadelen van de Dyson V8

Voordelen

 • Voordelig
 • Sterke zuigkracht
 • Duurzaam en kwalitatief
 • Iets stiller
 • Gebruiksgemak

Nadelen

 • Korte accuduur 
 • Geen regelbare zuigkracht
 • Geen point and shoot systeem zoals de V10 en V11
 • Geen slimme torque vloerzuigmond
 • Geen LCD display
 • Geen vrijstaand oplaadstation
 • Geen extra accu verkrijgbaar (zoals bij de V11 Absolute Extra Pro)

Minpunten

Een minpunt aan deze stofzuigers is dat ze een kortere accuduur hebben. Daar de V11 en de V10 een accuduur hebben van 60 minuten, heeft deze steelstofzuiger een accuduur van maar 40 minuten. Toch hoeft dit voor velen geen probleem te zijn, en dan is het mooi als je wat kunt besparen in de prijs.

Verder is ook het stofreservoir iets kleiner, en dit zorgt er logischerwijs voor dat je het sneller zult moeten legen. Ook ontbreekt hier het handige point and shoot systeem wat we bij de V10 en V11 series wel zien, en daardoor moet je net wat meer moeite doen om het reservoir te legen.

Conclusie

Het is duidelijk dat je qua luxe wat achteruit gaat vergeleken met de V10 en V11 serie. Toch hoeft dit niet voor iedereen een probleem te zijn. Vooral als je een kleiner huis hebt, en geen behoefte hebt aan de nieuwste technologieën en een uitgebreid pakket aan accessoires zal deze steelstofzuiger misschien zelfs beter bij je passen, en natuurlijk scheelt dat dan ook heel wat in de kosten.

Bekijk prijzen van de Dyson V8

Producten:

Toepassing

Dyson V8 Absolute Pro

Dyson V8 Absolute Pro 

Lorum Ipsum

Dyson V8 Absolute

Dyson V8 Absolute

Lorum Ipsum

Dyson V8 Animal +

Dyson V8 Animal +

Lorum Ipsum


Dyson V7

De V7 is al een tijdje op de markt, en is samen met de V6 serie dat wat de steelstofzuigers van Dyson zo bekend heeft gemaakt. Alhoewel de nieuwste series heel wat meer handige functies bieden, is de Dyson V7 nog steeds een zeer kwalitatieve steelstofzuiger met een goede dosis gebruiksgemak en duurzaamheid.

Dyson V7 Animal Extra

De Animal Extra is de populairste steelstofzuiger uit de V7 serie.

Dit apparaat heeft een zee aan positieve reviews gekregen, en het is de steelstofzuiger waar de meeste gebruikers voor kiezen als ze wat willen besparen in de portemonnee. 

Dyson V7 Animal Extra

Het heeft een accuduur van 30 minuten, maar samen in gebruik met de gemotoriseerde vloerzuigmond is dit 20 minuten. In de Max modus werkt het apparaat zelfs maar 7 minuten, en zal daarna weer volledig opgeladen moeten worden. Bij deze steelstofzuiger krijg je een gemotoriseerde miniborstel en drie verschillende accessoires. Deze onderdelen zijn aan te sluiten op het handstuk, en daardoor verandert het in een handige kruimeldief.

De accessoires bestaan uit een kierenzuiger, combinatie accessoire, en een borstel voor hardnekkig vuil. Het heeft net als de V8 een stofreservoir van 0,54l wat je eenvoudig kunt legen. Een ander voordeel aan dit apparaat is dat het vergeleken met zijn grote broers iets lichter is; enkel 2,5 kg, dus je vliegt er zo mee weg.


Voor- en nadelen van de Dyson V7 steelstofzuigers

Voordelen

 • Voordeligste steelstofzuiger van Dyson
 • Eenvoudig
 • Goede zuigkracht
 • Degelijke kwaliteit
 • Duurzaam

Nadelen

 • Korte accuduur 
 • Geen regelbare zuigkracht
 • Geen point and shoot systeem zoals de V10 en V11
 • Geen slimme torque vloerzuigmond
 • Geen LCD display
 • Geen vrijstaand oplaadstation
 • Geen extra accu verkrijgbaar (zoals bij de V11 Absolute Extra Pro)

Conclusie

De V7 is dus een simpel model vergeleken met de nieuwste series. Toch is niet iedereen op zoek naar de meest moderne steelstofzuiger die Dyson op dit moment te bieden heeft. Vooral als je een klein oppervlak hebt om schoon te houden, en dus geen lange accuduur nodig hebt, is ook dit een zeer goede optie.


Je profiteert van veel van de voordelen van de kwaliteit van Dyson zonder dat je portemonnee hier veel dunner van wordt.

Bekijk de prijs van de Dyson V7

Producten:

Toepassing

Dyson V7 Animal Extra

Dyson V7 Animal Extra

De goedkoopste Dyson steelstofzuiger


Vergelijken

 • Dyson V11

 • Dyson V10

 • Dyson V8

 • Dyson V7

Beste zuigkracht

Erg duur maar een fantastisch apparaat.

Met 2 accu's tot 120 minuten constante

gebruiksduur. 


Je moet flink betalen, maar je kunt daardoor wel profiteren van de sterkste zuigkracht, zijn betere wendbaarheid en volgens velen beste schoonmaak resultaten.

Ook het gebruiksgemak is geoptimaliseerd door de slimme Torque vloerzuigmond, het LCD display, en de grotere opvangbak met zijn point and shoot systeem. Als je dus echt iets goeds in huis wilt, kies je het beste voor een Dyson V11 steelstofzuiger.


Koopgids

Zit je nog met de handen in het haar welke steelstofzuiger het beste bij je past? Zoals je ziet is er aardig wat keuze, en elke steelstofzuiger heeft weer zijn eigen kenmerken die het speciaal maken. In deze koopgids helpen we je daarom bij het maken van deze keuze, en bespreken we de belangrijkste kenmerken van de Dyson steelstofzuigers, en welke opties je daarin hebt.

Zuigkracht

Natuurlijk één van de belangrijkste zaken als het gaat om een steelstofzuiger. Het apparaat moet voldoende zuigkracht hebben om vuil goed op te kunnen zuigen. De Dyson steelstofzuigers hebben allemaal een goede zuigkracht waar mensen zeer tevreden over zijn. Wel is het zo dat, hoe luxer het model, hoe sterker de zuigkracht. Zo heeft de Dyson V11 in Boost-modus een zuigkracht van 185 AW, en sommige modellen (alle “Extra” modellen) zelfs een zuigkracht van 220 AW. Dit is dus veel sterker dan bijvoorbeeld de V7 die een zuigkracht heeft van maar 100 AW. Dus hoe nieuwer het model, hoe beter de zuigkracht.

Accuduur

Ook qua accuduur gaat elke serie er weer wat op vooruit. De keuze die je maakt wat betreft dit punt ligt vooral aan de grootte van je huis, en hoelang je ongeveer nodig hebt om alles schoon te zuigen. Voor een klein appartement zou een V7 niet voor problemen zorgen, maar als je een groot huis hebt kan die korte accuduur erg in de weg zitten en kies je dus beter voor een nieuwer model. De V7 heeft een accuduur van 30 minuten, de V8 40 minuten, en de V10 en V11 zelfs een accuduur van 60 minuten. Als ook dat nog niet genoeg is, zou je kunnen kiezen voor het V11 model met verwisselbare accu, waardoor je 120 minuten non-stop kunt stofzuigen met de Dyson steelstofzuiger.

Accessoires 

Ook qua accessoires is het belangrijk om op te letten welke accessoires het beste aansluiten op jouw situatie. Heb je bijvoorbeeld huisdieren in huis, dan kies je voor accessoires die erbij helpen om haren en ander vuil wat dieren mee naar binnen brengen goed schoon te kunnen maken. Dit is bijvoorbeeld de kierenzuiger, en de borstel voor hardnekkig vuil. Heb je veel delicate items in huis? Zoals lampenkappen en lamellen, dan kies je voor de zachte borstel.

Allergie 

Veel mensen hebben tegenwoordig last van stofallergie of huismijtallergie. Dan is een stofzuiger met een goed HEPA filter erg belangrijk. Gelukkig hebben de meeste Dyson modellen een HEPA filter dat 99.95% van alle stofdeeltjes en allergenen uit de lucht haalt dat het opzuigt. Enkel de V7 modellen hebben dit filter nog niet, en dus is het beter om niet voor deze serie te gaan als je inderdaad last hebt van een allergie.

Prijs 

Ook niet onbelangrijk; de prijs. Logischerwijs; hoe nieuwer en luxer het model, hoe hoger de prijs. Er hangt een flink prijskaartje aan de nieuwe modellen. Wel is het zo dat je dan kunt genieten van veel handige functies die de oudere modellen niet hebben, zoals betere wendbaarheid, sterkere zuigkracht, en een stofreservoir dat makkelijker te legen is.

Als je toch wilt genieten van zeer goede kwaliteit maar niet de volle pond wilt betalen, dan adviseren wij de V10. Deze steelstofzuiger verschilt qua basiskwaliteiten (zoals zuigkracht, wendbaarheid, en accuduur) niet veel van de V11, maar het scheelt je wel weer wat in de portemonnee.