Beste wafelijzer

Uw wafels verdienen de Tefal Snack Time SW3418

Tefal Snack Time SW3418
Tefal Snack Time SW3418

De feestdagen liggen inmiddels achter ons. De overheerlijke geur van versgebakken wafels hangt bij wijze van spreke nog in onze neus. Daar hoeft u echt niet meer voor naar de warme bakker of de Hollandse gebakkraam. U maakt ze heel gemakkelijk en goedkoop zelf. Er gaat namelijk niets boven zelfgemaakte wafels. Eenmaal een wafelijzer aangeschaft? Dat levert na een paar maal wafels gebakken te hebben al voordeel op. U zult er gegarandeerd hoge ogen mee gooien.

Een wafelijzer koopt u echter niet zomaar. Daarom deelt Klesto.nl graag haar ervaringen met u. Op deze pagina leest u dan ook alles over het beste wafelijzer van 2018. U wordt geïnformeerd over de verschillende soorten wafelijzers en in welke vormen u ze kunt tegenkomen. Ook weet u hoeveel wafels u met een wafelijzer kunt bakken en wat voor soorten wafels er zijn. En als klap op de vuurpijl? Een recept voor ouderwets lekker wafeldeeg.

Beste koop wafelijzer (Tefal Snack Time SW3418 Tosti-ijzer / Wafelijzer)

Wij hebben diverse wafelijzers voor u bekeken en vergeleken met betrekking tot prijs, kwaliteit, bedieningsgemak en mogelijkheden. De Tefal Snack Time SW3418 steekt er, wat ons betreft, met kop en schouders bovenuit. De vormgeving, het gebruiksgemak en de degelijkheid worden door de gebruikers ervan als uitstekend ervaren. Een veelzijdig product tegen een aantrekkelijke prijs.

Een alleskunner, overal, keer op keer

Tefal Snack Time SW3418Dit apparaat is een echte alleskunner door de unieke combinatie van wafel- en tosti-ijzer ineen. Daardoor maakt u in een handomdraai verschillende soorten wafels, zoete en hartige snacks zoals bijvoorbeeld tosti’s. De buitenkant van uw product wordt heerlijk krokant, de binnenkant blijft juist lekker luchtig.

De Tefal Snack Time SW3418 wordt standaard geleverd met twee verschillende platen, te weten de wafelplaten en de tostiplaten. U kunt eventueel andere platen, zoals de poffertjes- en de grillplaten, bijbestellen.

De platen hebben een anti-aanbaklaag. Ze zijn gemakkelijk verwisselbaar en te verwijderen, dankzij het kliksysteem. De platen en het apparaat kunnen eenvoudig worden schoongemaakt. Na gebruik kunnen de platen in de vaatwasser worden gereinigd. Na het uitpakken, is de Tefal Snack Time direct klaar voor gebruik.

Heel veel lekkers: verschillende soorten wafels, heerlijke tosti’s en snacks

Met dit ijzer kunt u werkelijk alle soorten wafels maken. Met de standaard meegeleverde platen kunnen 2 wafels tegelijk worden gebakken. De wafels laten gemakkelijk los door de anti-aanbakplaten.
Als u in de Tefal Snack Time tosti’s bereid, komen deze er heerlijk krokant uit, terwijl de binnenkant met ham en/of kaas, juist lekker smeuig blijft.
Maar ook zoete sandwiches, crostini’ s en minipizza’s kunt u er prima mee klaarmaken.

Ruimtebesparend

Door de gecombineerde functie van dit keukenapparaat, bespaart u ruimte op het aanrecht of in uw keukenkastje. In plaats van een apart tosti-ijzer en een apart wafelapparaat, hoeft u slechts een toestel op te bergen. Door de ergonomische handgreep is het toestel gemakkelijk te verplaatsen. Het toestel heeft een compacte vormgeving. Het past zelfs in een keukenlade.

Nadelen

U kunt de kabel met een clip vastzetten. De kabel schiet hierbij echter steeds los. Ook schakelt het apparaat niet automatisch uit, maar deze moet met de aan- /uitknop worden uitgeschakeld.
Daarnaast is het ijzer helaas niet geschikt voor bevroren tosti’s.
Conclusie:
De Tefal Snack Time is een kwalitatief goed product. Weliswaar zitten er een paar kleine minpunten aan zoals het niet op te bergen snoer maar de voordelen winnen ruimschoots op de nadelen. Een dikke voldoende.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Temperatuur indicator
 • Verwisselbare platen
 • Anti-aanbaklaag
 • Platen zijn vaatwasserbestendig
 • Cool touch handgreep + vergrendeling
Nadelen
 • Temperatuurinstelling
 • Waarschuwingssignaal
 • Timer
 • Koord opslagruimte
 • Automatisch uitschakelen

Welke soorten wafels zijn er?

Brusselse wafels

Brusselse wafelDeze vrijwel vetarme wafels worden gemaakt van beslag zonder suiker en zonder gist. De Brusselse wafels hebben een strakke, rechthoekige vorm en ze hebben een afmeting van exact 16×18 cm. Ze worden gebakken op een plaat met twintig vakjes. Een wafel weegt 110 gram per stuk.

Luikse wafels

Luikse wafelDe Luikse wafels worden van deeg gemaakt en hebben vierentwintig ruitjes. Ze zijn wat ovaal van vorm en de hoeken zijn enigszins afgerond. Ze bevatten zichtbare suikerkristallen. Daarom kan het bakken van Luikse wafels wat lastiger zijn, omdat de suikers in het deeg karamelliseren. Ze kunnen daarom aan de wafelplaten blijven plakken.

Kniepertjes

KniepertjesKniepertjes zijn zoete, harde, dunne wafels, die vooral in het noorden van Nederland worden gegeten. Ze worden per stuk in een rond wafelijzer gebakken. Twee kniepertjes op elkaar met stroop ertussen en u heeft een stroopwafel.

Vaak worden ze gevouwen en gedraaid tot een kokertje, dat naar smaak gevuld kan worden. Er worden ook oubliehoorntjes van gemaakt. Er bestaat zelfs een NK kniepertjes bakken.

Hartjeswafels

HartjeswafelsDeze dunne, zoete wafels in hartjesvorm worden meestal per vier of vijf stuks tegelijk gebakken. Soms worden er rozijntjes aan het deeg toegevoegd. Om deze wafels te bakken, heeft u een rond wafelijzer nodig met een hartvormige bakplaat.

Het zijn dunnere wafeltjes dan Brusselse of Luikse wafels. Kniepertjes zijn harder dan deze hartjeswafels. Hartjeswafels worden meestal met een royale laag poedersuiker gegeten.

Recept harde wafels

ingrediënten

 • 2 pakjes roomboter
 • 500 gram witte basterdsuiker
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 800 gram witte bloem
 • 6 eieren
 • Mespuntje zout

Bereiden

Smelt de boter en houdt deze apart. Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en het zout in een kom. Klop dit 10 minuten met de mixer. Schep de boter erdoor en zeef de bloem erdoor. Schep om en zet een tijdje afgedekt weg in de koelkast. Succes!

Tot slot

Vroeger waren wafels een lekkernij voor rijkere mensen. De minder welgestelde mensen aten wafels alleen bij bijzondere gelegenheden, zoals doop of communie. De ingrediënten in een wafel, suiker, bloem en eieren, waren vroeger namelijk duur. Gelukkig kunnen we nu allemaal van de heerlijke wafels genieten…

► Check de prijs