Blender recepten : voor de beste smoothies en meer

smoothies vruchten

Vertrouw eens wat meer aan uw blender toe

Philips Vacuüm blender
Philips Vacuüm blender

Daar staat ie dan te blinken op uw aanrecht. Een gloednieuwe blender, zorgvuldig uitgezocht na het lezen van het onafhankelijk advies van Klesto over de beste blender.
Dat was een goede keuze, maar u haalt letterlijk en figuurlijk nog meer uit uw blender na het lezen van ons blog. Hierin geven wij u tips over de beste, gezondste en lekkerste ingrediënten en blenderrecepten. Ook tippen wij u over een aantal mooie boeken over dit onderwerp. Want een mens is een gewoontedier. Mogelijk maakt u altijd op dezelfde wijze uw soepen, sauzen of smoothies. Met een kleine toevoeging of weglating bereikt u soms een ongekend (lekker) resultaat. Die inspiratie willen wij u graag aanreiken. Met variatie op een thema of combinatie van ongewone ingrediënten, scoort u bij uw gasten of huisgenoten vast hoge ogen.

Meer lezenBlender recepten : voor de beste smoothies en meer

Silvercrest slowjuicer

Silvercrest slowjuicer

Silvercrest logoHeeft u interesse in een keukenmachine van Silvercrest? Met prijzen om van te dromen lijkt het wel alsof de glanzende staafmixers, foodprocessors en slowjuicers speciaal op ons staan te wachten. Er is duidelijk een markt voor goedkope huishoudelijke apparatuur, maar hoe goed is Silvercrest en wat kunnen we ervan verwachten? Het antwoord op deze vragen vindt u hier.

Hebben we met het kopen van een Silvercrest slowjuicer een buitenkansje te pakken of een echte miskoop? Voor een prijs waar we bij een doorsnee webwinkel nog niet eens een accessoire voor onze keukenmachines kopen vinden we bij, of all places Lidl, een complete slowjuicer. Het assortiment blenders, keukenmixers en citruspersen van Silvercrest breidt zich daarbij ook steeds verder uit.

Wilt u weten hoe dat zit? Zoals altijd houdt het team van klesto.nl de vinger aan de pols. Door onze onafhankelijke onderzoeken naar huishoudelijke apparatuur kennen we de markt redelijk goed. Met uitgebreide testen over onder andere slowjuicers, blenders en sapcentrifuges besparen we onze lezers al jarenlang tijd en geld.

De bizar goedkope slowjuicer van Silvercrest is ons dan ook niet ontgaan. Zullen we spijkers met koppen slaan en dit eens tot op de bodem uitzoeken? U bent namelijk niet de enige die zich afvraagt wat nu het verhaal is achter Silvercrest, Lidl en de verbazingwekkend lage prijzen voor keukenmachines.

Meer lezenSilvercrest slowjuicer

Blender schoonmaken

Blender schoonmaken

Blender schoonmakenEen blender schoonmaken, hoe makkelijk of moeilijk is dat? Niet alle blenders zijn natuurlijk hetzelfde en vaak zijn de losse onderdelen niet geschikt voor de vaatwasser. Wilt u uw vieze blender schoonmaken in minder dan 2 minuten? De handigste schoonmaak methode voor blenders delen we graag met u. Wilt u het truukje doorvertellen? Dat mag, het schoonmaken van een blender is geen staatsgeheim, uw vrienden en kennissen mogen ervan meegenieten. Niemand wil uiteraard blender onderdelen, zoals schenkkan of messen, beschadigen of zelfs stukmaken. Toch is de hygiëne belangrijk, want wie lust er nou graag een smoothie uit een vieze blender?

Regelmatig ontvangen we bij klesto.nl dan ook mailtjes van onze lezers met de vraag: Hoe maak ik een blender schoon? Deze vraag beantwoorden we hier. Gelukkig is een blender schoonmaken een fluitje van een cent. Gemakkelijk, simpel en to the point, dat is waar we bij klesto.nl voor gaan. Heeft u ook een blender en gebruikt u het apparaat voor smoothies, soepen en sauzen? Prachtig, want een blender is, samen met de foodprocessor en de slowjuicer, ideaal om gezonde groentes en vers fruit te verwerken in uw maaltijden. In veel Nederlandse keukens is de blender dan ook een gewaardeerde kracht. Over blenders zijn we niet snel uitgepraat.

Wat kunt u wel doen met uw blender en wat moet u nou beslist niet doen? Ook hierover is best het een en ander te vertellen. Met onze handige tips haalt u het maximale uit uw blender. Wilt u weten wat de beste manier is om het klusje blender schoonmaken te beperken tot een werkje van 2 minuutjes? Dat gaan we doen, maar eerst even een lekkere smoothie. Daarna gaan we meteen beginnen met de schoonmaak.

Meer lezenBlender schoonmaken

Is een slowjuicer gezond?

Hoe gezond is slowjuicen nu eigenlijk en hoe zit het met de voordelen van tarwegras in uw dieet? Over slowjuicers wordt op het moment veel verteld en nog meer geschreven. Is Nederland klaar om massaal te gaan slowjuicen?

Slowjuicen gezondAls u alle reclames ziet en het grote aanbod van slowjuicers zou dat best mogelijk kunnen zijn. Belangstelling voor gezonde voeding is natuurlijk nooit verkeerd maar is tarwegras nou echt zo gezond? Dat gaan we hier eventjes haarfijn uitzoeken.

Bent u ook een liefhebber van verse groenten en fruitdrankjes? Dan heeft u misschien zelfs ook al een blender in huis voor het bereiden van smoothies. Tussen smoothies en sap zit best een groot verschil qua smaak en samenstelling. Over smaak valt niet te twisten en dat gaan we dan ook niet doen.

Heeft u de positieve verhalen gehoord over de slowjuicer en overweegt u om zo’n apparaat aan te schaffen? Of heeft u ons onderzoek over de beste slowjuicer van 2018 gelezen en bent u zo hier terecht gekomen? Uiteraard wilt u weten hoe het precies zit met de gezondheidsaspecten van de slowjuicer. Dat komt dan goed uit want klesto.nl maakt zich sterk voor onafhankelijk onderzoek naar huishoudelijke apparatuur. Onze belangstelling voor slowjuicers komt dan ook niet uit de lucht vallen.

Meer lezenIs een slowjuicer gezond?

Waarom zoveel stof in huis?

”Een blog dat geen stof doet opwaaien,,

StofzuigenU heeft zich vast wel eens afgevraagd, waar al dat stof in uw woning toch vandaan komt. Wij gingen daarom op stofonderzoek uit en delen deze, soms verrassende inzichten en uitkomsten, graag met u. Wij verduidelijken in deze blog wat stof eigenlijk is en u krijgt antwoord op de vraag of stof schadelijk is.

Ook geven wij u een aantal tips hoe stof kan worden bestreden en met welke middelen het kan worden tegengegaan. Zo voorkomt of beperkt u de kans op een mogelijke stofallergie, een onderwerp waar nader op wordt ingegaan.

Stof, wat is dat eigenlijk?

Stof bestaat uit hele kleine deeltjes uit elkaar gevallen materie. Officieel wordt er pas over stof gesproken wanneer de deeltjes kleiner dan 0,06 millimeter zijn. Voor uw beeldvorming, dit is nog minder dan een tiende deel van de doorsnee van een van uw hoofdharen.

Neerdwarrelend stof kan de bodem verrijken en voedt zelfs microscopisch kleine levensvormen. Anderzijds kan (fijn-)stof ook ziek maken, bijvoorbeeld wanneer het in grote hoeveelheden in de longen terechtkomt. Daarover leest u later meer.

Meer lezenWaarom zoveel stof in huis?

Broodrooster schoonmaken

broodrooster schoonmaken

Brabantia broodroosterIn 1919 kwamen de eerste broodroosters met pop-up op de markt en sindsdien is er veel verbeterd. Bij al die ontwikkelingen blijft er toch nog vaak een belangrijke vraag onbeantwoord. Want hoe maakt u een broodrooster nu eigenlijk goed schoon? Na het lezen van dit artikel weet u precies hoe u uw broodrooster schoonmaken moet.

Een broodrooster is bijna niet meer weg te denken in de Nederlandse keuken en wordt in steeds meer huishoudens vaak, zo niet dagelijks, gebruikt. Hierdoor blijven er in uw broodrooster natuurlijk ook de nodige kruimels en broodresten achter. Vindt u dat ook niet zo’n fijn idee? Daar kunnen we helemaal inkomen, want bij voedselbereiding is hygiëne natuurlijk belangrijk.

Meer lezenBroodrooster schoonmaken

Spiraalsnijder bij Blokker kopen? Dit zijn ze!

Uiteraard kun je voor een spiraalsnijder ook bij Blokker terecht. Echter heeft niet elk Blokker filiaal het volledige assortiment. Met name de kleinere winkels zullen de wat meer nicheproducten als een spiraalsnijder niet opnemen of kiezen voor één uitvoering.

Online op Blokker.nl vind je natuurlijk wel alle producten. Maar ze zijn niet even makkelijk te vinden met de zoekfunctie. Ik heb er vier gevonden en voor je op een rij gezet.

Update: hoera!

Ondertussen heeft Blokker.nl het veel makkelijker gemaakt om jouw nieuwe spiraalsnijder te vinden op hun website.

Je kunt online bestellen en de spiraalsnijder bij een plaatselijke Blokker klaar laten leggen zodat je hem kunt afhalen. Of je laat hem gewoon thuis bezorgen.

Meer lezenSpiraalsnijder bij Blokker kopen? Dit zijn ze!

Vogelnestjes van zoete aardappel met een kakelvers eitje erin

We mochten dit recept van Mitchel van Paleo met je delen om te laten zien dat je meer dan alleen courgettes kunt omtoveren tot slierten met je spiraalsnijder.

Ideaal als snel ontbijtje.

Afhankelijk van je trek en de grootte van de zoete aardappel is dit recept geschikt voor 2 personen. Je kunt altijd een extra aardappel schillen.

Kijk ook eens naar onze blog over spiraalsnijder recepten.

Meer recepten van Mitch en andere Paleo liefhebbers vind je in de Paleo kookboeken bij bol.com.

Meer lezenVogelnestjes van zoete aardappel met een kakelvers eitje erin

Stofzuiger schoonmaken

Stofzuiger Rowenta
Rowenta Silence Force cyclonic
Een schoon huis wordt regelmatig gestofzuigd. Om de twee a drie dagen het hele huis stofzuigen is in Nederland en België vrij gangbaar. U hoeft niet te schrikken want natuurlijk verschilt dit van huis tot huis. Heeft u huisdieren dan zult u ietsje vaker stofzuigen en bent u bijna nooit thuis dan is misschien zelfs één keer per week voor u ruim voldoende. Maar wist u al dat ook de stofzuiger zelf regelmatig moet worden schoongemaakt? Doet u dat namelijk niet en zuigt u door met een vuil stoffilter of volle zak dan wordt de zuigkracht aanzienlijk minder en verbruikt uw apparaat veel stroom. In het ergste geval verspreid u het stof juist door uw woning in plaats dat u het opzuigt. Hoe dat precies zit en vooral hoe u dat kunt voorkomen leest u hier. Bovendien wordt de levensduur van uw kostbare apparaat door kundig schoonmaken aanzienlijk verlengd. Het is trouwens helemaal niet moeilijk, iedereen kan het. In dit artikel leest u hoe u uw stofzuiger schoonmaken kunt.

Meer lezenStofzuiger schoonmaken