Karcher stoomreiniger

Op zoek naar een manier om het huis grondig schoon te maken zonder chemische producten? Een stoomreiniger biedt de uitkomst. Heet stoom zorgt ervoor dat 99,99% van alle huishoudelijke bacteriën op harde oppervlakken in huis worden verwijderd, en dus zorgt het voor een schoon huis waar je u tegen kan zeggen. Schoonmaken met chemische schoonmaakmiddelen is lang niet zo effectief én slecht voor het milieu. Wil je dus genieten van een écht schoon huis? Dan is het een goed idee om de aanschaf van een stoomreiniger te overwegen. 

De Karcher stoomreinigers op een rijtje:

Afbeelding

Product


Karcher SC1 EasyFix

Onze beste koop!

Karcher SC1

Om er even snel bij te pakken

óf

Karcher SC2 EasyFix

Karcher SC2

Het instapmodel 

óf

Karcher SC3 EasyFix

Karcher SC3

Altijd klaar voor gebruik - snelste opwarmtijd

óf

Karcher SC4 EasyFix

Karcher SC4

De comfortabelste 

óf

Karcher SC5 EasyFix

Karcher SC5

De sterkste 

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Productnaam 1

Toepassing 1

Clean Air Optima CA-707

Productnaam 2

Toepassing 2

Clean Air Optima CA-707

Productnaam 3

Toepassing 3

Clean Air Optima CA-707

Productnaam 4

Toepassing 4

Clean Air Optima CA-707

Productnaam 5

Toepassing 5

Clean Air Optima CA-707

Het reinigt belangrijke items in huis die snel vies worden zoals verschillende items in badkamer en keuken en verwijdert daarbij al het hardnekkige vuil. Je kunt het gebruiken voor het schoonmaken van tegels, kranen, ramen, spiegels, de kookplaat en afzuigkap, en ook voor de kleine hoekjes en randjes in huis is dit apparaat ideaal om het goed schoon te krijgen.

Een extra voordeel aan de stoomreinigers van Karcher is dat ze ook geschikt zijn voor het reinigen van de vloer, en dit zorgt voor een hygiënisch schoon huis. We bekijken in dit artikel alle stoomreinigers van Karcher. Door het samenvatten van deze informatie scheelt jou dat veel zoekwerk, en weet je na het lezen van deze tekst precies of een stoomreiniger van Karcher geschikt voor je is, en zo ja, welk model het beste bij je past. 

Karcher SC1

​De SC1 handstomer is een compact maar handig hulpmiddel voor kleine klusjes in huis. Deze serie bestaat uit vier verschillende modellen die allen dezelfde basiskenmerken hebben maar voorzien zijn van verschillende accessoires waardoor de mogelijkheden qua gebruik verschillen.

De SC1 pak je er snel even bij en is ook eenvoudig weer op te bergen en dat maakt hem erg gebruiksvriendelijk. De voornaamste toepassing van een handstomer is het schoonmaken van apparatuur in de keuken en items in de badkamer. Het is geschikt voor het schoonmaken van kalkaanslag op tegels en kranen, hardnekkig vuil en vetafzettingen op kookplaten en afzuigkappen, en het maakt hoekjes en randjes waar je normaal niet goed bij kunt netjes schoon.

Het heeft een stoomdruk van 3.0 Bar waardoor vuil eenvoudig en snel verwijderd wordt. Het apparaat zelf heeft een gewicht van 1.6 kg en een ergonomisch ontwerp waardoor het prettig in de hand ligt. Het bereik van het apparaat is redelijk ver aangezien het een kabellengte heeft van vier meter. Verder is het voorzien van kinderbeveiliging, een veiligheidsventiel, en een geïntegreerde vultrechter voor het eenvoudig vullen van de handstomer.

Karcher SC1 

De SC1 is het basismodel in deze serie zonder veel extra hulpstukken. De accessoires die je wél meegeleverd krijgt zijn voldoende voor het schoonmaken van verschillende items in de badkamer en keuken alsook ramen en spiegels.

Je krijgt bij dit model een power- en puntstraalsproeier, een handsproeier met microvezel overtrek, een kleine ronde borstel voor de precieze werkjes, en een maatbeker voor het vullen van de handstomer. 


Karcher SC1 Premium

​De SC1 Premium komt erg overeen met zijn voorganger. Het heeft dan ook alle accessoires die de SC1 ook heeft, plus één extra accessoire: een verlengslang. Deze verlengslang helpt je erg in het bereiken van moeilijke plekjes aangezien het apparaat zelf niet overal tussen zal passen.

Door het gebruik van de verlengslang heb je dus een groter bereik, en kan je het gebruiken voor meer doeleinden dan de normale SC1. Een ander klein detail is dat de Premium wit van kleur is, en de SC1 kanariegeel.


Karcher SC1 EasyFix

​Het speciale aan de EasyFix is dat je hem ook kunt gebruiken als dweilstomer en dus is dit model ook geschikt voor een grondige vloerreiniging.

De vloerreiniging-set bestaat uit een Easyfix vloerreiniger met verlengstuk en vloerdoek. De vloerdoek is eenvoudig te bevestigen door het klittenband, en blijft daardoor netjes op zijn plek. Verder heeft dit model dezelfde accessoires als de SC1; een power en puntstraalsproeier, een handsproeier met microvezel overtrek, een kleine ronde borstel, en een maatbeker.


Karcher SC1 EasyFix Premium

​Het speciale aan de EasyFix is dat je hem ook kunt gebruiken als dweilstomer en dus is dit model ook geschikt voor een grondige vloerreiniging.

De vloerreiniging-set bestaat uit een Easyfix vloerreiniger met verlengstuk en vloerdoek. De vloerdoek is eenvoudig te bevestigen door het klittenband, en blijft daardoor netjes op zijn plek. Verder heeft dit model dezelfde accessoires als de SC1; een power en puntstraalsproeier, een handsproeier met microvezel overtrek, een kleine ronde borstel, en een maatbeker.


Eén van de grootste minpunten aan de Karcher SC1 modellen is de kleine watertank. Doordat het zo’n compact model is heeft het een erg kleine watertank (0,2l) en dit heeft als resultaat dat je het snel weer bij moet vullen. Je wint dus wat door het kleine formaat maar moet daar wel weer wat gebruiksgemak voor inleveren. 

Voordelen

 • Compact
 • Voordelig
 • Lang snoer

Nadelen

 • Kleine watertank

Conclusie

De SC1 modellen van Karcher zijn kwalitatief, duurzaam, en handig voor verschillende kleine klusjes in huis. Door zijn compacte formaat pak je het er snel even bij, en ben je dus sneller geneigd om het meer te gebruiken. Een nadeel van deze serie is wel dat de watertank best klein is en je deze dus vaak bij moet vullen. Toch is dit op zich geen probleem als je vóór elk gebruik de tank eventjes vult. De SC1 is een handig hulpje in keuken en badkamer, en helpt jou de strijd aangaan tegen hardnekkig vuil.

Afbeelding

Product


Karcher SC1 EasyFix

Onze beste koop!

Karcher SC1

Basismodel

óf

Karcher SC1 Premium white

Karcher SC1 Premium

+ verlengslang

óf

Karcher SC1 EasyFix

Karcher SC1 EasyFix

Ook geschikt voor vloerreiniging

óf

Karcher SC1 EasyFix Premium

Karcher SC1 EasyFix Premium

Voor als je alles uit je handstomer wilt halen

óf


Karcher SC2

De SC2 is een stoomreiniger dat je doet denken aan een stofzuiger aangezien je het achter je aan laat rijden terwijl je schoonmaakt. Een groot voordeel hiervan is dat het een veel grotere tank (1liter) heeft waardoor je wel een tijdje vooruit kan voordat je deze weer moet vullen. Ook heeft het een iets krachtigere stoomdruk van 3,2 Bar. Verder is het voorzien van verschillende handige functies die het gebruiksgemak optimaliseren, zoals opbergruimte op het apparaat voor verschillende accessoires en een parkeerstand voor het vloermondstuk.

Het handvat is voorzien van stoomregeling en een vergrendelsysteem zodat nieuwsgierige kinderhandjes niet met de bediening kunnen spelen. Verder heeft het apparaat een stoomslang van 2 meter en een kabel van 4 meter en dus een groot bereik. De SC2 modellen hebben net als de SC1 modellen verschillende accessoires waardoor elk apparaat geschikt is voor verschillende doeleinden die we hieronder zullen bespreken. 

Karcher SC2 EasyFix

De SC2 EasyFix is het meest simpele model in de SC2 serie. Het bevat een handsproeier met microvezel overtrek, een puntstraalsproeier, en een rond klein borsteltje voor precisiewerkjes.

Ook heeft het een EasyFix vloerreiniging-set waardoor ook je vloeren stralend schoon zullen zijn. Deze set bestaat uit een EasyFix vloermondstuk met verlengstuk en een microvezelvloerdoek.


Karcher SC2 EasyFix Premium

Dit apparaat is iets veelzijdiger dan zijn voorganger door een groter pakket aan accessoires. Het heeft dezelfde accessoires als de SC2 EasyFix maar daarbij toegevoegd: een middelgrote ronde borstel, een extra microvezelvloerdoek, en een powersproeier die nog meer kracht inzet tegen hardnekkig vuil.

Ook de kleur van dit model verschilt; in plaats van vrolijk geel is dit apparaat schoon wit. 


Karcher SC2 Deluxe EasyFix

De Deluxe EasyFix heeft een ander design dan de twee eerder genoemde apparaten, en verschilt dus qua uiterlijk van zijn voorgangers. Het is voorzien van een LED-ring op de handgreep dat door middel van kleur de bedrijfsmodus weergeeft.

Je kunt de verschillende accessoires opbergen op het apparaat zelf, maar ook kan je ze opbergen in de meegeleverde opbergtas. 

Je krijgt bij deze SC2 Deluxe een Easyfix vloerreiniging-set, een handsproeier met microvezel overtrek, een puntstraalsproeier, en een klein rond borsteltje voor de hoekjes en randjes. 


Karcher SC2 Deluxe EasyFix Premium

​Het meest veelzijdige apparaat uit de SC2 serie is de Deluxe EasyFix Premium. Het heeft hetzelfde design als de Deluxe EasyFix, maar is voorzien van meer accessoires waardoor je nog meer profijt hebt aan het apparaat.

Het heeft dezelfde hulpstukken als zijn collega met daarbij opgeteld: een powersproeier, een middelgrote ronde borstel, en een extra microvezelvloerdoek. Vooral als je de stoomreiniger geregeld gaat gebruiken voor het reinigen van de vloer is dit handig, want je hebt op deze manier altijd een schone vloerdoek bij de hand. De kleur van de Deluxe EasyFix Premium is wit. 


De SC2 serie heeft als minpunt dat je het apparaat achter je aan moet laten rijden terwijl je schoonmaakt. De SC1 heeft wat dat betreft een voorsprong aangezien het makkelijk in de hand ligt, en je het niet achter je aan hoeft te slepen. Een ander nadeel is dat het zes minuten duurt voordat het apparaat opgewarmd is, en als je het water bij wilt vullen moet je het apparaat eerst uitzetten en dus het schoonmaakproces onderbreken. 

Voordelen

 • Eenvoudig in gebruik
 • Reinigt uitstekend
 • Grote watertank
 • Stoomregeling op handgreep
 • Lang snoer

Nadelen

 • 6 minuten opwarmtijd

Conclusie

De Karcher SC2 is een goede keuze als je niet telkens onderbroken wilt worden door een lege watertank, en wilt profiteren van extra functies die het gebruiksgemak bevorderen. Functies zoals de stoomregeling op de handgreep, de LED-ring van de Deluxe modellen, en de parkeerstand en opbergmogelijkheid zorgen allen voor meer plezier aan het apparaat tijdens je dagelijkse klusjes. 

Afbeelding

Product


Karcher SC2 EasyFix

Onze beste koop!

Karcher SC2 EasyFix

Basismodel

óf

Karcher SC2 Deluxe EasyFix

Karcher SC2 EasyFix Premium

+ verlengslang

óf

Karcher SC2 Deluxe EasyFix Premium

Karcher SC2 Deluxe EasyFix Premium

Ook geschikt voor vloerreiniging

óf


Karcher SC3

Aangekomen bij de SC3 serie zien we dat deze modellen krachtiger zijn dan de stoomreinigers uit de vorige series. Zo heeft deze serie een stoomdruk van 3,5 Bar, en dus kan je gebruik maken van een sterkere stoomtoevoer waardoor hardnekkig vuil nog makkelijker loskomt. Ook is deze serie voorzien van een ontkalkingspatroon. Dit zorgt ervoor dat het water automatisch wordt ontkalkt en er dus geen kalkvlekken achterblijven op schoongemaakte oppervlakken. Belangrijk om aan te geven is dat de SC3 serie vier verschillende modellen bevat die we kunnen onderscheiden in twee verschillende designs; het “stofzuiger” design zoals de SC2 serie, en de SC3 Upright stoom-mop welke we hieronder verder zullen beschrijven.

Karcher SC3 EasyFix

De SC2 EasyFix is het meest simpele model in de SC2 serie. Het bevat een handsproeier met microvezel overtrek, een puntstraalsproeier, en een rond klein borsteltje voor precisiewerkjes.

Ook heeft het een EasyFix vloerreiniging-set waardoor ook je vloeren stralend schoon zullen zijn. Deze set bestaat uit een EasyFix vloermondstuk met verlengstuk en een microvezelvloerdoek.


Karcher SC3 EasyFix Premium

​Deze Premium heeft veel weg van de SC3 EasyFix. Het verschil tussen de twee is enkel dat er bij dit model meer accessoires bij inbegrepen zitten.

Zo krijg je een extra microvezelvloerdoek, een powersproeier, De middelgrote ronde borstel, en een carpet-glider zodat je ook het tapijt snel schoon kunt maken met deze stoomreiniger. 


Karcher SC3 Upright EasyFix

De Upright stoom-mop heeft andere kenmerken en functies dan de normale SC3, en is enkel bedoeld voor het grondig reinigen van vloeren en tapijten. Het heeft een kabel van 5 meter, een watertank van 0,5 liter, en een LED-strip op het apparaat dat de bedrijfsmodus aangeeft door middel van kleur.

Natuurlijk is het voorzien van kinderbeveiliging, een veiligheidsventiel en geïntegreerde vultrechter. 

Ook deze stoom-mop kan je eenvoudig instellen door de stoomregeling aan het handvat dat naar vloersoort in te stellen is. Het heeft net als de normale SC3 een opwarmtijd van 30 seconden en een ontkalkingspatroon voor het ontkalken van het water waardoor je vloeren streeploos schoon worden. Qua accessoires blijft het bescheiden met dit apparaat. Je krijgt een microvezelvloerdoek, een carpet-glider voor het schoonmaken van het tapijt, en het ontkalkingspatroon. 


Karcher SC3 Upright EasyFix Premium

​Deze Upright EasyFix Premium komt erg overeen met de vorige Upright. Het enige verschil tussen de twee is dat je bij deze Upright twee extra vloerdoeken krijgt. J

e krijgt één extra normale microvezelvloerdoek én een schurende vloerdoek. Deze vloerdoek is geschikt voor krasbestendige stenen vloeren en helpt in het verwijderen van hardnekkige vlekken.


Nadelen heeft deze serie minder dan de SC2 serie. De opwarmtijd van zes minuten is hier vervangen voor een tijd van maar 30 seconden, en ook het schoonmaakproces hoeft niet meer onderbroken te worden als je de watertank bij wilt vullen. Een minpunt dat hier uit voort komt is wel dat de prijs natuurlijk wat duurder is dan de SC2 serie. Verder hebben ook de eerste twee SC3 modellen, de sledestoomreinigers, nog steeds het nadeel dat je het achter je aan moet slepen terwijl je schoonmaakt, dus om het apparaat er even snel bij te pakken is hier niet van toepassing. 

Voordelen

 • 30 seconden opwarmtijd
 • Bijvullen tijdens gebruik
 • Stoomdruk van 3,5 bar
 •  Ontkalkingspatroon

Nadelen

 • Duurder dan SC2

Conclusie

Zoals je ziet, zitten er niet veel nadelen meer aan de SC3 stoomreinigers. Het grote nadeel aan de sledestoomreiniger is dat je het achter je aan moet laten rijden, en dat verminderd het gebruiksgemak. Verder zijn verschillende minpunten, zoals de lange opwarmtijd en het niet zomaar kunnen bijvullen van de watertank, opgelost en dit zorgt voor een soepeler gebruik van het apparaat. 

Afbeelding

Product


Karcher SC3 EasyFix

Onze beste koop!

Karcher SC3 EasyFix

Basismodel

óf

Karcher SC3 EasyFix Premium

Karcher SC3 EasyFix Premium

+ verlengslang

óf

Karcher SC3 Upright EasyFix

Karcher SC3 Upright EasyFix

Ook geschikt voor vloerreiniging

óf

Karcher SC3 Upright EasyFix Premium

Karcher SC3 Upright EasyFix Premium

Voor als je alles uit je handstomer wilt halen

óf


Karcher SC4

​Met de SC4 stoomreinigers ga je er deels op vooruit, maar toch moet je ook weer wat handige kenmerken inleveren. Een groot voordeel aan deze modellen is dat ze een afneembare watertank hebben. Dit houdt in dat je niet het water naar het apparaat hoeft te brengen, maar de tank af kan nemen om deze onder de kraan snel even bij te vullen. De SC4 heeft een tweetanksysteem met een inhoud van 0,5 tot 0,8 liter en is daarmee kleiner dan de tank van de sledestoomreinigers die we al besproken hebben.

Een ander voordeel wat we zien bij deze SC4 serie is dat het is voorzien van een geïntegreerd kabelvak en dus ook de kabel na gebruik weer netjes opgeborgen kan worden. Een vreemd nadeel dan weer aan deze serie is dat het een opwarmtijd heeft van vier minuten, dus wat dat betreft ga je er op achteruit. Verder mist ook het ontkalkingspatroon, en zal je dus zelf af en toe het apparaat moeten ontkalken met ontkalkingspoeder. Behalve dat hebben de SC4 sledestoomreinigers dezelfde kenmerken als de SC3 serie. Een stoomdruk van 3,5 Bar, een kabellengte van 4 meter, en verschillende kenmerken voor dat stukje gebruiksgemak en veiligheid zoals de kinderbeveiliging en de geïntegreerde vultrechter. 

Karcher SC4 EasyFix 

​De SC4 EasyFix is het bescheiden model in deze serie.

Het is voorzien van een vloerreiniging-set, een handsproeier met microvezel overtrek, en een puntstraalsproeier alsook het kleine ronde borsteltje.

Deze EasyFix is vrolijk geel van kleur.

> Bekijk de uitgebreide review

Karcher SC4 EasyFix

Karcher SC4 EasyFix Premium

De witte EasyFix Premium is voorzien van wat extra accessoires zodat je een nog groter geschut hebt tijdens het schoonmaken van verschillende items in huis. Zo heeft dit model dezelfde accessoires als zijn voorganger met daarbij een extra microvezelvloerdoek, een powersproeier, een middelgrote ronde borstel, en een carpet-glider waarmee je ook het tapijt kunt reinigen. 


Karcher SC4 EasyFix Iron

​Als je nou toch toevallig ook op zoek was naar een nieuw strijkijzer, dan is dit model van Karcher misschien een goede keuze voor je.

Bij deze EasyFix Iron krijg je alle accessoires die je ook bij het vorige model zou krijgen maar daarbij toegevoegd een strijkijzer en een zakje ontkalkingspoeder.


Karcher SC4 EasyFix Premium Iron

​Zoals we dat zien bij elke serie, het laatste model is het meest veelzijdige model dat voorzien is van tal van accessoires waardoor je misschien zelfs even op je hoofd moet krabben om te bekijken welk accessoire je vandaag eens zult gaan gebruiken.

Het is voorzien van alle accessoires die de vorige modellen ook hebben met daarbij opgeteld: een extra vloerdoek, een powersproeier, een middelgrote ronde borstel, en natuurlijk het strijkijzer en een zakje ontkalkingspoeder.


Grote minpunten heeft deze serie niet, maar het is wel opmerkelijk dat handige functies die we wel bij de SC3 zagen hier uitblijven. De opwarmtijd is langer, en de watertank iets kleiner. Verder mis je hier ook het ontkalkingspatroon, en zal je dus zelf af en toe het apparaat moeten ontkalken. 

Voordelen

 • Afneembare watertank
 • Geïntegreerd kabelvak
 • Stoomregeling op handvat
 • Reinigt uitstekend

Nadelen

 • Duurder dan SC3
 • Watertank kleiner
 • Geen ontkalkingspatroon
 • Langere opwarmtijd

Conclusie

Je mist bepaalde functies bij de SC4 modellen, maar krijgt daar wel weer wat voor terug. Vooral de afneembare watertank zorgt voor een groter gebruiksgemak tijdens het vullen van de tank, en ook het geïntegreerde kabelvak zorgt voor een stukje plezier aangezien je niet hoeft te stoeien om de kabel netjes op zijn plek te krijgen. Het is dus jammer dat hier het ontkalkingspatroon mist, en ook dat de opwarmtijd weer iets langer is. 

Afbeelding

Product


Karcher SC4 EasyFix

Onze beste koop!

Karcher SC4 EasyFix

Basismodel

óf

Karcher SC4 EasyFix Premium

Karcher SC4 EasyFix Premium

+ verlengslang

óf

Karcher SC4 EasyFix Iron

Karcher SC4 EasyFix Iron

Ook geschikt voor vloerreiniging

óf

Karcher SC4 EasyFix Premium iron

Karcher SC4 EasyFix Premium Iron

Voor als je alles uit je handstomer wilt halen

óf


Karcher SC5

De SC5 is de meest geavanceerde stoomreiniger van Karcher. Het heeft een krachtige stoomdruk van 4,2 Bar en een afneembare watertank waardoor het apparaat 0,5 tot 1,5 liter kan dragen. Dit betekent dat je een hele tijd vooruit kan voordat je de tank weer moet vullen. Ook de kabel van de SC5 is langer (6 meter) en zorgt dus voor een nog groter bereik. Verder is het voorzien van een VapoHydro functie waardoor je kunt kiezen uit drie vermogensstanden voor reiniging op maat.

Ook zien we hier het geïntegreerde kabelvak weer terug, alsook de opbergruimte voor accessoires en de parkeerstand voor het vloermondstuk. Het ontkalkingspatroon is ook hier weer niet te bekennen, en dus zal je zelf af en toe het apparaat moeten ontkalken. Een nadeel aan dit apparaat is dat het een zwaar gewicht heeft (6 kg). De opwarmtijd is hier iets minder lang (3 min), maar nog steeds niet zo kort als de SC3. 

Karcher SC5 EasyFix

​De SC5 EasyFix heeft een eenvoudig pakket aan accessoires. Het bevat de vloerreinigingset dat bestaat uit het vloermondstuk met verlengbuis en een microvezelvloerdoek. Verder krijg je een handsproeier met microvezel overtrek, een puntstraalsproeier, het kleine ronde borsteltje, en een zakje ontkalkingspoeder.


Karcher SC5 EasyFix Premium

​De EasyFix Premium heeft net zoals de andere series extra accessoires waardoor je meer profijt hebt aan het apparaat. Zo bevat het de vloerreiniging-set, de handsproeier met overtrek, puntstraalsproeier, en het kleine ronde borsteltje.

Ook krijg je een middelgrote ronde borstel, een powersproeier, een carpet-glider voor het reinigen van je tapijt, en een extra microvezelvloerdoek alsook het zakje ontkalkingspoeder. 


Karcher SC5 EasyFix Iron

​Het speciale aan de EasyFix Iron is het strijkijzer. Je krijgt dus dezelfde accessoires als dat je zou krijgen bij het normale EasyFix model, maar krijgt hier een strijkijzer bij dat de normale strijktijd met de helft verkort.


Karcher SC5 EasyFix Iron

​Het neusje van de zalm als het gaat om stoomreinigers van Karcher is deze SC5 EasyFix Premium Iron.

Dit apparaat is voorzien van alle handige functies van de SC5 serie en ook voorzien van alle mogelijke accessoires die je kunt krijgen bij een stoomreiniger van Karcher. 

Om het kort te houden kunnen we stellen dat het dezelfde accessoires heeft als de EasyFix Premium, met daarbij opgeteld het stoomstrijkijzer dat de strijktijd voor de helft verkort en je je strijkwerk binnen een mum van tijd weer afgerond hebt. 


Het grootste minpunt van de SC5 is wellicht de prijs. Je betaalt een flink bedrag om de SC5 in huis te halen. Wel krijg je daar natuurlijk dan de beste kwaliteit voor terug, maar het is toch even slikken. Andere nadelen aan de SC5 serie zijn de opwarmtijd van 3 minuten die nog steeds niet even snel is als van de SC3 en ook het ontkalkingspatroon dat mist. Verder is dit apparaat zwaarder in gewicht dan de andere series (6 kilo) en dat merk je tijdens het gebruik ervan. 

Voordelen

 • Grote afneembare watertank
 • Stoomdruk van 4,2 bar
 • Reinigt meer dan goed
 • Langste snoer
 • Drie standen

Nadelen

 • 3 minuten opwarmtijd
 • Geen ontkalkingspatroon
 • Zwaarder in gewicht

Conclusie

De SC5 is het apparaat dat het meest geschikt voor je is als je wilt profiteren van de beste kwaliteit van Karcher, en het geen probleem vindt om daar wat meer voor te betalen. Het is voorzien van verschillende handige functies, zoals de grote afneembare watertank, de verschillende vermogensstanden, langer snoer (6m), en misschien wel het belangrijkste van alles: de krachtige stoomdruk van 4,2 Bar waardoor je het beste kunt halen uit het apparaat en het je nieuwe trouwe vriend wordt tijdens het schoonmaken. 

Afbeelding

Product


Karcher SC5 EasyFix

Onze beste koop!

Karcher SC5 EasyFix

Basismodel

óf

Karcher SC5 EasyFix Premium

Karcher SC5 EasyFix Premium

+ verlengslang

óf

Karcher SC5 EasyFix Iron

Karcher SC5 EasyFix Iron

Ook geschikt voor vloerreiniging

óf

Karcher SC5 EasyFix Premium Iron

Karcher SC5 EasyFix Premium Iron

Voor als je alles uit je handstomer wilt halen

óf


Vergelijking van producten

Als we de verschillende stoomreinigers bekijken van Karcher, dan zien we een stijgende lijn in gebruiksgemak en capaciteit naarmate het nummer van het model hoger wordt. Toch zijn er ook weer voordelige functies die je bij duurdere modellen weer moet missen. Daarom ligt het vooral aan jouw persoonlijke voorkeuren wat je het liefste wilt zien in een apparaat als dit.

Wil je een apparaat dat je er snel even bij pakt? Dan raden wij de SC1 aan. Het is een compact model dat fijn in de hand ligt, en makkelijker is om mee te werken dan de sledestoomreinigers.

Wil je enkel een stoomreiniger om de vloeren te reinigen? Dan kies je de Upright versies aangezien deze voor het dweilen van de vloer makkelijker werken dan een sledestoomreiniger.

De sledestoomreinigers zijn vooral bedoeld voor intensieve reiniging en leveren betere prestaties naarmate het nummer van het model hoger wordt.

De Karcher stoomreinigers zijn kwalitatieve en duurzame apparaten die nog een hele tijd mee zullen gaan. Door het hete stoom verwijder je 99.99% van alle huishoudelijke bacteriën op harde oppervlakken, en kun je jezelf ervan verzekeren dat het schoongemaakte item ook écht schoon is. Geen nood meer aan het kopen van verschillende schoonmaakmiddelen in de winkel want het hete stoom is voldoende om alles netjes schoon te krijgen. Verder hebben alle stoomreinigers van Karcher verschillende functies en kenmerken die het gebruiksgemak verhogen, en dat is ook de reden dat erg veel gebruikers meer dan tevreden zijn over het apparaat. 

Koopgids met tips

Alhoewel nog niet iedereen bekend is met het concept van een stoomreiniger, zijn er veel gebruikers die lang al niet meer zonder kunnen. Het zorgt voor een veel snellere schoonmaak van verschillende items in huis, en natuurlijk is het een pluspunt dat je daarbij geen schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken. Ook de resultaten van het reinigen met een stoomreiniger zijn verbluffend. Zo zal je de eerste weken tijdens het gebruik van de stoomreiniger in huis merken dat sommige items toch niet zo schoon waren als je zou denken. Om dus je huis in perfecte staat te houden is een stoomreiniger een zeer goede hulp. Om je verder op weg te helpen bij het maken van een keuze welk apparaat je het beste zult schaffen, noemen we hier nog wat punten waar je op kunt letten.

Gebruiksgemak 

Een fijne manier van werken tijdens het schoonmaken is natuurlijk erg belangrijk. Het kan namelijk zijn dat je een apparaat koopt dat op zich goed werkt, maar gewoonweg niet handig is om mee te werken waardoor je het in de kast laat staan. Om dit te voorkomen is het goed om voor jezelf bepaalde punten in acht te nemen.

Ben jij een persoon dat echt voor dingen gaat zitten, en de puntjes graag op de i zet? Dan is een sledestoomreiniger voor jou een goede keuze. Het is het beste hulpmiddel waarmee je werkjes snel maar precies af kunt ronden, en waarvan je tevreden kunt zijn met het eindresultaat.

Een nadeel aan de sledestoomreiniger is wel dat je het achter je aan moet laten rijden, en dat je er niet overal even makkelijk bij komt. Als je bijvoorbeeld de tegels in de badkamer aan de bovenkant schoon wilt maken, zal je het apparaat op een verhoogd stuk moeten zetten omdat je er anders niet bij komt. Bij de SC1 bijvoorbeeld heb je dit probleem niet omdat het in je hand ligt en je dus meer bewegingsvrijheid hebt. 

Lengte snoer

Nog een punt waar je rekening mee moet houden is hoe lang je het snoer van het apparaat wilt hebben. Waar ga je het apparaat voor gebruiken, en hoe lang is de afstand die je nodig hebt om bij het schoon te maken oppervlak te komen? Als een kabel van vier meter net te kort is, maar je met een kabel van zes meter wel goed uit de voeten kunt, dan kies je dus beter voor een SC5 aangezien deze een langer snoer heeft van 6m. Anders zou je natuurlijk altijd kunnen kiezen voor een verlengsnoer maar dat haalt wel weer wat weg van het gebruiksgemak. 

Onderhoud

Nog een klein maar toch belangrijk puntje om over na te denken is het onderhoud van het apparaat. De SC3 modellen zijn voorzien van een ontkalkingspatroon waardoor je zelf het apparaat niet hoeft te ontkalken. Als je vrij wilt zijn van onderhoud, dan zijn de SC3 modellen een goede keuze. 

Prestaties 

Naar gelang het getal stijgt van het model gaan de prestaties er ook op vooruit. Dit komt onder andere door de hoeveelheid stoomdruk waar je gebruik van kunt maken en verschillende andere functies die je helpen om voor elk klusje de juiste kracht te gebruiken zoals de stoomregeling en de verschillende vermogensstanden. Je zou dus bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een SC2 of SC3 model, maar hou er dan wel rekening mee dat je niet zoveel power kunt verwachten als dat van een SC5 model. 

Verschillende accessoires 

Zoals je hebt kunnen zien hebben de modellen in elke serie een verschillend pakket aan accessoires. Ook hier is het dus weer verstandig om na te gaan waar je het apparaat ongeveer voor wilt gaan gebruiken, en welke accessoires je daarvoor nodig hebt. Als je bijvoorbeeld zeker weet dat je het apparaat ook gaat gebruiken om regelmatig de vloer te reinigen, dan is een Premium model een betere keuze aangezien je dan een extra microvezelvloerdoek meegeleverd krijgt. Als de doek na het dweilen vies is en in de was moet, heb je altijd de reservedoek bij de hand en kom je niet zo snel zonder dweildoek te zitten.

Ook de carpet-glider is een handig accessoire waar je gebruik van wilt maken als je een tapijt of vloerbedekking in huis hebt liggen.

Als je nou je oog hebt gelegd op een specifiek apparaat waar nou net dat ene accessoire niet bij zit, dan kan je ook losse onderdelen bij bestellen.