Beste droogtoren

De was, iedereen kent het en iedereen werkt ermee. De ene dagelijks, de ander een paar keer per week. Nadat de vuile was schoongewassen is in de wasmachine, is het uiteraard tijd om de was te drogen. U kunt hier uiteraard een droger voor gebruiken maar dit kost veel energie. Daarnaast neemt een wasdroger ook veel ruimte in beslag en is hij vrij prijzig in de aanschaf.

U kunt er dan voor kiezen een droogrek aan te schaffen maar, is dat ook praktisch wanneer u een groot gezin heeft of de was op één dag ineens doet? In dat geval kunt u wellicht beter kiezen voor een droogtoren. Deze zijn veelal groter waardoor u er meer was in één keer op kwijt kunt.

Een droogtoren kan prima buiten neergezet worden in de zon, of juist wanneer het een beetje waait en de was sneller droog is, maar kan ook heel goed binnen geplaatst worden. Vlak bij de radiator of juist naast de wasmachine, zodat u het direct op kunt hangen. Ook wanneer u maar een klein balkon heeft kunt u de toren vaak gewoon kwijt. Het opbergen gebeurt erg compact, zodat hij niet in de weg staat wanneer u hem even niet nodig heeft.

De beste droogtoren op een rijtje:

Afbeelding

Product


Tomado Ciclone

Onze beste koop!

Tomado Ciclone

Beste koop droogtoren

40 meter waslijn

óf

Molino Inklapbaar Wasrek

Molino Inklapbaar Wasrek

Beste inklapbare droogtoren

9 meter waslijn

óf

Leifheit Classic Tower

Leifheit Classic Tower 

Beste droogtoren op wieltjes

45 meter waslijn

óf

Tomado Metaltex Faro

Tomado Metaltex Faro 

Beste hoge droogtoren

38 meter waslijn

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Tomado Ciclone

Beste koop droogtoren

Tomado Ciclone

Molino Inklapbaar Wasrek

Beste inklapbare droogtoren

Molino Inklapbaar Wasrek

Leifheit Classic Tower

Beste droogtoren op wieltjes

Leifheit Classic Tower

Tomado Metaltex Faro

Beste hoge droogtoren

Tomado Metaltex Faro

Doordat er verschillende droogtorens verkrijgbaar zijn kan het zijn dat u niet goed weet waar u voor moet kiezen. Daarom hebben wij voor u de beste droogtorens uitgezocht en hier in een handig overzicht geplaatst.

Beste koop droogtoren | Tomado Ciclone

De droogtoren Ciclone van Tomado kan maar liefst twee volle wasmachineladingen in één keer drogen, omdat u de beschikking heeft over 40 meter drooglengte.

De toren heeft 6 vleugels voor het drogen van grote was zoals broeken, strandlakens, beddengoed of zelfs gordijnen. Hierdoor is hij heel erg flexibel. Uiteraard kunnen de vleugels ook voor de normale was gebruik worden.

Ook is het mogelijk met kledinghangers te werken. Er zit namelijk een kledinghangerhouder bij waardoor u de hangers eenvoudig op kunt hangen. 

De droogtoren is eenvoudig in gebruik, ook in kleinere ruimtes zoals de waskamer of badkamer. U kunt de Ciclone namelijk ook halfopen gebruiken zodat hij minder ruimte in beslag neemt.

De Ciclone is een robuuste droogtoren maar is wel licht in gebruik. Hij is gemaakt van aluminium en heeft daarnaast een Epotherm coating dat hem antistatisch maakt. Ook zorgt deze coating ervoor dat hij roestvrij is en bestand is tegen UV straling. De coating zorgt voor stevigheid en een langere houdbaarheid en zal niet barsten, roesten of afbladderen.

Wanneer u de toren volledig heeft opengeklapt neemt hij een ruimte in van 78x72x137 centimeter. Indien hij opgevouwen is, is hij maar 7,7 centimeter breed waardoor hij erg compact op te bergen is. Het rek weegt 6,3 kilogram en er zitten twee kledinghangerhouders bij, deze zitten in de poten geklemd.

Beschikt over 40 meter drooglengte.

Voordelen

 • Ook grote stukken kleding kunnen opgehangen worden
 • Neemt minder ruimte in beslag dan een droogrek
 • Staat erg stabiel, ook wanneer hij vol hangt

Nadelen

 • Heeft geen wieltjes om hem eenvoudig te verplaatsen
 • De plastic/aluminium onderdelen kunnen afbreken

Conclusie

Het is een erg fijn en handige droogtoren die u ook half uit kunt klappen wanneer u minder was heeft. Door de verschillen vleugels is het mogelijk ook grotere kledingstukken op te hanen, en de kledinghangerhouders zorgen voor het eenvoudig ophangen van bijvoorbeeld blouses. Het nadeel is alleen dat er geen wieltjes onder zitten. Op deze manier is hij niet te verplaatsen wanneer hij vol hangt met was, omdat de stabiliteit dan vaak wegvalt.


Beste inklapbare droogtoren | Molino Inklapbaar Wasrek

Heeft u geen ruimte of geld voor een droger, maar is het wel nodig dat uw was snel droog is, bijvoorbeeld omdat u dit dagelijks nodig heeft voor uw werk? Dan is deze droogtoren van Molino wellicht een goede keuze. Deze innovatieve toren heeft namelijk een ingebouwde ventilator. Deze ventilator, die zich onder in de toren bevindt, blaast koele lucht over uw was heen waardoor de was veel sneller droogt. Dit alles zonder dat uw kleding beschadigd of stug kan raken, wat wel kan gebeuren bij het gebruik van een wasdroger.

Aan de bovenkant van de toren bevinden zich uitklapbare droogsystemen die het voor u mogelijk maken overhemden kreukvrij te drogen. Daarnaast zijn er ook speciale klemmen te vinden voor het drogen van kleine was zoals ondergoed en sokken. Dit zorgt ervoor dat u in principe geen wasknijpers nodig heeft.

Wilt u uw was ook graag binnen drogen en heeft u dan de ventilator niet nodig, dan is dat ook geen enkel probleem. De ventilator is afneembaar voor de momenten waarop u deze niet nodig heeft. Ook beschikt de toren over wieltjes zodat het rek eenvoudig te verplaatsen is, ook wanneer er al was op hangt.

De droogtoren is voor uw gemak in hoogte verstelbaar met een maximale hoogte van 142 centimeter. Verder is hij 65 centimeter breed en 87 centimeter lang. Hij weegt 2 kilogram en beschikt in totaal over 2 meter drooglengte.

De ventilator zorgt ervoor dat uw was veel sneller droog is.

Voordelen

 • Wanneer u de ventilator niet gebruikt is deze te verwijderen
 • Beschikt over wieltjes om hem makkelijk te verplaatsen
 • Inclusief droogsysteem voor het kreukvrij drogen van overhemden

Nadelen

 • Het geluid van de ventilator kan als negatief worden gezien
 • Bij te veel zware was gaat hij wankelen

Conclusie

Wanneer het nodig is dat uw was snel droog is en u deze niet over de radiator kunt of wilt hangen, is deze droogtoren zeker de moeite waard. Uiteraard kan het rek ook zonder ventilator gebruikt worden wanneer deze niet nodig is. Ook is er een droogsysteem voor het kreukvrij drogen van overhemden, wat een voordeel is. Het nadeel bij deze droogtoren is echter wel, dat hij kan gaan wankelen wanneer er teveel was aan hangt en dat de ventilator veel geluid kan maken.


Beste droogtoren op wieltjes | Leifheit Classic Tower

Bent u op zoek naar een droogtoren waarop u veel was kwijt kunt, maar die niet ontzettend veel ruimte in beslag neemt, dan is de Classic Tower van Leifheit een serieuze optie.

Door zijn standvlak van 69 bij 73 centimeter past hij vrijwel overal. Of dit nou in een kleine badkamer of douchecabine is, een klein balkon of een andere smalle ruimte. 

De droogtoren beschikt over vier droogrekken wat in totaal genoeg is voor 45 meter aan drooglengte. Omgerekend betekent dit dat u hier zeker 4 wasmachineladingen op kwijt kunt.

Wat ook fijn is, is dat het frame ingeklapt kan worden waardoor u maar de helft van de droogtoren gebruikt. Op deze manier kunt u ook langer wasgoed ophangen, zoals broeken of beddengoed. De vier soepele wieltjes die zich onder de droogtoren bevinden zorgen ervoor dat u de toren eenvoudig kunt verplaatsen wanneer dit nodig is, ook wanneer deze volhangt met was.

Bent u klaar met de was, dan kan de Classic Tower compact ingeklapt en opgeborgen worden. Ook beschikt de toren over twee houders aan de zijkanten waar u kledinghangers aan op kunt hangen en zijn er daarnaast ook nog zes extra openingen boven op de toren te vinden voor de kledinghangers.

De droogtoren is 176 hoog, 69 centimeter breed en 73 centimeter lang en hij weegt 5,6 kilogram. In totaal heeft u 45 meter aan drooglengte en is hij voorzien van antislip materiaal.

Neemt niet veel ruimte in beslag waardoor hij ideaal is in elke ruimte.

Voordelen

 • Veel drooglengte voor meerdere wasmachineladingen
 • Extra ruimte voor het ophangen van kledinghangers
 • Het is ook mogelijk de helft in te klappen zodat hij minder ruimte inneemt

Nadelen

 • De wieltjes zijn van plastic waardoor ze snel kunnen breken
 • De lijnen hangen iets te dicht bij elkaar
 • Door het plastic kan de toren snel doorbuigen bij teveel was

Conclusie

Op het ook een fijne droogtoren met een aantal positieve functies. Echter is de toren gemaakt van plastic wat ervoor kan zorgen dat hij niet zo stabiel is als dat hij zou moeten. De wieltjes kunnen breken als er teveel was op hangt er de toren vaak verplaatst wordt. Ook is het mogelijk dat de lijnen doorbuigen bij teveel of te zware was. Wanneer u de toren echter gebruikt zoals hij zou moeten en er niet teveel was op hangt, is hij erg fijn in gebruik.


Beste hoge droogtoren | Tomado Metaltex Faro

De Faro droogtoren van Tomado is een hoge droogtoren met een drooglengte van 38 meter, die niet veel ruimte in beslag neemt. Daardoor is hij zeker geschikt voor kleine ruimtes.

Daarnaast kunt u er ook voor kiezen niet alle rekken te gebruiken, waardoor de toren halfopen te zetten is en bijvoorbeeld tegen een muur te plaatsen. Ook dit zorgt ervoor dat hij minder ruimte inneemt. 

Uiteraard is het ook mogelijk groter wasgoed op te hangen, zoals bijvoorbeeld handdoeken of beddengoed.

De droogtoren beschikt over 4 wielen waardoor hij makkelijk te verplaatsen is, ook wanneer er was aan hangt. Verder is de toren gemaakt van geplastificeerd staaldraad, in combinatie met een sterke zachte coating. De overige onderdelen zijn gemaakt van satijn zwarte kunststof.

Met een lengte van 171 centimeter heeft de droogtoren een ideale werkhoogte. Verder is hij 64 centimeter lang, 69 centimeter breed en weegt hij 3,8 kilogram. Ingeklapt is de toren maar 3 centimeter breed waardoor hij heel compact opgeborgen kan worden.

Erg compact op te bergen doordat hij ingeklapt maar 3 centimeter breed is.

Voordelen

 • Is 171 centimeter lang waardoor hij erg fijn in gebruik is
 • De wielen willen vaak gaan schuiven in plaats van rijden

Nadelen

 • De lijnen kunnen verbuigen bij natte, zware kleding
 • De wielen willen vaak gaan schuiven in plaats van rijden

Conclusie

Door de hoogte is de droogtoren ideaal om mee te werken, zeker wanneer u wat langer bent of snel last van uw rug krijgt. Ook kan de toren maar halfopen gebruikt worden, waardoor hij bijvoorbeeld tegen een muur geplaatst kan worden. Dit is vooral ideaal wanneer u niet veel ruimte hebt. Wel is het verstandig er rekening mee te houden dat u de toren niet te zwaar maakt, hierdoor kunnen de lijnen gaan verbuigen.


Koopgids

Nadat u bovenstaande droogtorens heeft bekeken is de kans aanwezig dat u niet goed weet voor welke toren u het beste kunt kiezen. Daarom hebben wij deze koopgids voor u samengesteld. Hierin vindt u alle belangrijke punten waar u rekening mee kunt houden bij het maken van uw keuze. Indien nodig zou u voor uzelf de belangrijkste punten op kunnen schrijven zodat u al gauw weet welke droogtoren het beste bij u past.

De grootte

De grootte, en dan met de name de hoogte en de breedte wanneer hij is ingeklapt, is voor veel mensen belangrijk. Vooral wanneer u maar beperkte ruimte heeft is het handig dat de droogtoren niet teveel ruimte in beslag neemt en daarnaast eenvoudig op te bergen is.

De drooglengte

De drooglengte van de droogtoren is minstens zo belangrijk. Vooral wanneer u veel wassen draait per week is het belangrijk dat u al deze was ook kwijt kunt op de droogtoren. Dit kan per merk erg verschillen. Er zijn droogtorens verkrijgbaar waar één wasmachinelading per keer aan opgehangen kan worden, maar ook torens die met gemak drie ladingen aan kunnen.

Compactheid

Als u rekening houdt met de grootte omdat u niet veel plek heeft voor een droogtoren, dan is de compactheid hiervan ook belangrijk. De meeste droogtorens zijn echter erg compact op te bergen, waardoor ze in vrijwel alle gevallen tussen de wasmachine en de muur passen.

Makkelijk verplaatsbaar

Is het voor u nodig dat de droogtoren makkelijk te verplaatsen is, dan is een droogtoren met wieltjes de meest logische keuze. Wel dient u er hierbij op te letten dat de wielen het gewicht van de natte was ook kunnen dragen, anders bestaat er een kans dat de wielen afbreken.

Beschermend materiaal

Voor een droogtoren die veelal buiten staat is het fijn wanneer hier een extra laag op zit zodat de toren niet gaat roesten of de laag afbrokkelt. Ook de aanwezigheid van antislip voetjes zijn een fijne bijkomstigheid, zodat de toren altijd stabiel staat, ook wanneer er veel was aan hangt.