Beste pastamachine

 
 
 

Bent u op zoek naar een goede pastamachine en wilt u weten welke machine u het beste kunt kopen? Er worden verschillende types pasta machines aangeboden en de prijzen kunnen variëren van een paar tientjes tot aan honderden euro’s. Sommige pasta machines zijn elektrisch maar ze kunnen ook handmatig zijn. Maar wat is nu de beste pastamachine en welke past het beste bij uw specifieke wensen?

 
 
 
 

De beste pastamachines op een rijtje:

Afbeelding

Product


Onze beste koop!

Philips Avance Pastamaker HR2375/00

Beste koop pastamachine (elektrisch) 

                  óf

Marcato Atlas 150

Beste koop pastamachine

óf

Haushalt Pastamachine RVS150

Beste goedkope pastamachine

óf

Imperia Pastamachine

Beste handmatige pastamachine

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Philips Avance Pastamaker HR2375/00

Beste koop pastamachine (elektrisch) 

Marcato Atlas 150

Beste koop pastamachine

Haushalt Pastamachine RVS 150

Beste goedkope pastamachine

Haushalt Pasta RVS 150

Imperia Pastamachine

Beste handmatige pastamachine

Imperia pastamachine

We hebben de beste pastamachines in verschillende categorieën voor u op een rijtje gezet. We hebben daarbij gelet op de bediening, de prijs-kwaliteitsverhouding, het gebruiksgemak en de meegeleverde accessoires. Per product benoemen we de verschillende mogelijkheden, de voordelen maar natuurlijk ook de nadelen. Zo heeft u een goed en eerlijk beeld.  

In dit artikel staan achtereenvolgens de beste koop elektrische pastamachine, de beste koop pastamachine, de beste goedkope pastamachine en de beste handmatige pastamachine. Zo wordt het makkelijker voor u om een keuze te maken.  

Er is veel keuze qua handmatige en elektrische pastamachines modellen, maar welke past nu het beste bij u? Bent u een ervaren pasta chef? Of wilt u gewoon eens kijken of een pastamachine bevalt? Bedenk van tevoren goed wat voor eisen u aan uw pastamachine stelt. Daarnaast kan het handig zijn als u een machine koopt die mee kan groeien met uw ervaring. Er zijn verschillende pastamachines die u bijvoorbeeld kan uitbreiden met extra opzetstukken.

Met onze duidelijke koopgids, leuke tips en handige informatie leest u binnen 10 minuutjes alles wat u moet weten over pastamachines. Zo weet u met welke aspecten u rekening moet houden bij het uitkiezen van een goede pastamachine. Gaat u mee met een kennismaking met de beste pastamachines van 2020?

Wat is een pastamachine?

Met een pastamachine kunt u verse pasta maken. Er zijn echter verschillende soorten pastamachines. Zo hebt u de keuze uit een handmatige of elektrische pastamachine.

Handmatige pastamachines: rollen en snijden

Er worden verschillende pastamachines aangeboden. De meest oude vorm van een pastamachine is de handmatige, welke al meer dan 800 jaar bestaat. De bediening is vrij eenvoudig, u stopt de pastavellen in de pastamachine en draait met een hendel de pasta door de machine. Een handmatige pastamachine bestaat uit vier onderdelen:

 1. De rollers
 2. De snijders
 3. Het handvat
 4. De dikte-draaiknop

Met een pastamachine kunt u veel diverse pasta vormen maken. Met een handmatige pastamachine maakt u met de snijders vooral de langere vormen van pasta zoals spaghetti, tagliatelle, ravioli en lasagnebladen. Handmatige pastamachines zijn de perfecte keuze als u de tijd en moeite wilt nemen om een heerlijke pasta te maken. Het leuke hieraan is dat u uw pasta echt zelf maakt. De prijzen van variëren, u bent voor een simpele versie gemiddeld 30 euro kwijt, voor een luxere versie betaalt u al snel boven de 100 euro.

Elektrische pastamachines: mixen en persen

Tegenwoordig is het ook mogelijk om elektrische pastamachines te kopen. Daar waar ze in het begin nog van lage kwaliteit waren, zijn er de afgelopen jaren een groot aantal hoogwaardige elektrische pastamachines op de markt gekomen. Een elektrische pastamachines gebruikt geen rollers en snijders. Dit is wel het geval bij handmatige pastamachines. Een elektrische pastamachine bestaat in het algemeen uit twee onderdelen: de persvormen en de mixer.

Het voordeel van een elektrische pastamachine is dat u het deeg niet zelf hoeft te mixen, dit gebeurt door de ingebouwde mixer. Daarnaast hoeft u alleen maar een pastavorm uit te kiezen, deze vast te draaien op de pastamachine en de machine zal de pastavorm er voor u uitpersen. Wel zo makkelijk.

Doordat een elektrische pastamachine de pasta perst in plaats van snijdt, kan het ook andere pastavormen voor u klaarmaken. Denk bijvoorbeeld aan penne. De bediening van een elektrische pastamachine is vrij eenvoudig, vooraf stelt u de snelheid en dikte in en het apparaat snijdt de pastabladen vervolgens in pastaslierten.

Een elektrische pastamachines biedt vaak meer opties dan een handmatige pastamachine. Het apparaat neemt een groot gedeelte van het werk uit uw handen. Als u één of twee keer per week verse pasta wilt maken, dan is een elektrische pastamachine de beste keuze. Dit bespaart u tijd en energie. Houdt er wel rekening mee dat een elektrische pastamachine vaak lastiger is om schoon te maken.

 
 
 
 
 
 
 
 

Beste koop pastamachine (elektrisch) |  Philips Avance Pastamaker HR2375/00

 

Bent u op zoek naar een elektrische pastamachine met veel functionaliteiten en ook nog eens een fraai design? Dan is de Philips Avance Pastamaker HR2375/00 de beste keuze voor u. 

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om uw eigen verse pasta te bereiden met deze automatische pastamachine. Binnen 10 minuten kunt u genieten van vers bereide pasta. Het enige wat u hoeft te doen is de ingrediënten in de machine te stoppen, even wachten en uw pasta is klaar. 

Pastamachine van hoge kwaliteit

De Philips Avance Pastamaker HR2375/00 is een elektrische pastamachine van hoge kwaliteit. De machine doet als het ware alles voor u, het enige wat u hoeft te doen is de ingrediënten van het pastadeeg in de machine te leggen. De machine kneedt het vervolgens in een deegbeslag en vormt de pasta naar keuze. U kunt er spaghetti, penne, fettuccine en lasagna mee bereiden. Voor deze machine hoeft u dus absoluut geen culinaire chef te zijn, maar zet u wel hoogwaardige pasta op tafel.

Mogelijkheden en bediening:

De Philips Avance Pastamaker HR2375/00 heeft een eenvoudige en prettige bediening. De machine komt met vier vormschijven, waarmee u kunt kiezen welke soort pasta u wilt klaarmaken. Deze zitten handig opgeborgen in het vak onder de machine. Daarnaast is de machine makkelijk uit elkaar te halen en de onderdelen zijn vaatwasser bestendig. U verschillende programma’s kiezen en het proces starten door op de startknop te drukken. 

Accessoires:

Deze pastamachine wordt standaard geleverd met een uitgebreide set van accessoires. Het wordt geleverd met speciaal schoonmaakhulpmiddel, een maatbeker en verder komt er nog een receptenboek bij om u inspiratie te geven voor heerlijke pasta gerechten. De snoerlengte is 1 m en het apparaat heeft een vermogen van 200 W.

Zoals u kunt lezen, kunt u met dit apparaat heerlijke culinaire pasta gerechten klaarmaken zonder al te veel moeite te doen. Het nadeel is dat de machine aardig zwaar is, wel 10kg, u moet er dus enorm voorzichtig mee zijn dat ie niet valt en dat u er genoeg grip op heeft. Daarnaast kunt er maximaal 4 porties pasta per keer mee klaarmaken. Als u voor meer mensen pasta wilt bereiden dan kan het wat moeilijker zijn om hetzelfde resultaat te krijgen. Verder is deze pastamachine ideaal om heerlijke gerechten mee klaar te maken.

Er hangt een hoog prijskaartje aan dit apparaat. 

Voordelen

 • Volautomatsch
 • Eenvoudige en prettige bediening
 • Uitgebreide set aan accessoires

Nadelen

 • Hoge prijs
 • U kunt er slecht maximaal 4 porties mee maken.  
 • Het apparaat is zwaar

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar een elektrische pastamachine met een eenvoudige en prettige bediening en die u ook een uitgebreide set biedt aan accessoires, dan is de Philips Avance Pastamaker HR2375/00 een goed keuze. Helaas hangt er wel een behoorlijk prijskaartje aan het apparaat, is het apparaat zwaar in gewicht en kunt u slechts maximaal 4 porties per keer bereiden. 

 
 
 
 

Beste koop pastamachine | Marcato Atlas 150 Multi Pastamachine

 
 

Bent u op zoek naar een kwalitatieve pastamachine waarmee u verschillende pasta's kunt klaarmaken? Dan is de Marcato Atlas 150 Multi Pastamachine de beste keuze voor u.

Met deze machine kunt u de perfecte pasta maken zonder veel gedoe. Het is mogelijk om meerdere soorten pasta’s mee te maken door de verschillende opzetstukken die er bij horen te bestellen zijn. U heeft er geen stroom bij nodig,  zoals bij sommige elektrische pastamachines. Echter werkt hij eenvoudig en snel. Probeer het nu zelf uit en verras uzelf met een verrukkelijke zelfgemaakte verse pasta. 


Mogelijkheden en bediening:

De Marcato Atlas 150 Multi Pastamachine is een Italiaanse pastamachine van topkwaliteit en de beste die er te vinden is. Met de verschillende opzetstukken kunt u meerdere soorten pasta maken en die allemaal van de perfecte dikte en de perfecte slierten. Met de accessoires kunt u onder andere fettuccine, taglioline, spaghetti, lasagne, raviolini en reginete maken. U kunt zo dus blijven experimenteren met het maken van verschillende soorten pasta’s. Het beste ervan is dat door ze zelf te maken de pasta echt vers is en een hele andere smaak heeft dan uit een verpakking. Het smaakt alsof u echt in Italië bent met deze heerlijke verse romige smaakvolle pasta’s.

Maar liefst 10 standen

U kunt de dikte aanpassen van 4,8 mm tot 0,6 mm met de 10 verschillende standen knop. Deze pastamachine komt met een handige klem om het aan een tafel, het aanrecht of het werkblad te bevestigen.

Gepatenteerde rollers

De gepatenteerde rollers zijn uniek gemaakt. Ze zorgen ervoor dat er geen metalen reststoffen achter laten op het deeg.

Eenvoudig in gebruik

De machine is makkelijk te gebruiken. De opzetstukken zijn zo opgesteld dat u zich geen zorgen hoeft te maken of het deeg te dik of te dun is. Ze zijn makkelijk op het apparaat te zetten en te verwijderen. Het enige wat u hoeft te doen is het deeg in de machine te leggen en de schroefbevestiging te draaien en uw pasta rolt er zo uit. Om het deeg te maken kunt het receptenboek gebruiken en daar verder ook inspiratie uithalen om het gerecht af te maken.


Meegeleverde accessoires:

De machine is gemaakt van RVS en in meerdere kleuren beschikbaar. Ook zit er 10 jaar fabrieksgarantie op mocht er iets stuk gaan. Maar over het algemeen gaat deze machine een leven lang mee. Het enige minpunt is dat het niet in de vaatwasser kan en niet met water te wassen is. U moet voorzichtig het apparaat schoonmaken om zo de langdurigheid te bewaren.

Kortom, de Marcato Atlas 150 Multi Pastamachine is een perfect pastamachine zonder al te veel gedoe. Met deze pastamachien kunt zes verschillende soorten pasta perfect bereiden. Het Italiaanse product geeft u de mogelijkheid om pasta te bereiden zoals ze dat in Italië doen en hiernaar zal het ook smaken. Schaf deze pastamachine nu aan om generaties lang te genieten van heerlijke pasta en deze momenten te delen met speciale mensen in uw leven.

 

Het kan niet in de vaatwasser

Voordelen

 • Eenvoudig en handig in gebruik
 • Fraai design
 • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Kan niet in de vaatwasser
 • Niet de goedkoopste
 

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar een kwalitatieve pastamachine waarmee u verschillende pasta's kunt klaarmaken, dan is de Marcato Atlas 150 Multi Pastamachine de beste keuze voor u. Het is eenvoudig in design, heeft een fraai design en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Helaas kunnen de onderdelen niet in de vaatwasser en is het ook niet de goedkoopste pastamachine. 

 
 
 
 
 
 

Beste goedkope pastamachine |  Haushalt pastamachine RVS – 150 mm rollerbreedte

 
 
 

Bent u op zoek naar een goede en goedkope pastamachine? Dan is de Haushalt pastamachine RVS - 150 mm rollerbreedte een goede keuze voor u. Met deze pastamachine maakt u eenvoudig heerlijke pasta's klaar. 

Als u voor een simpelere uitvoering wilt gaan van een pastamachine dan is de pastamachine van Haushalt iets voor u. Het betreft een handig en klein apparaat, maar met stabiliteit en soepelheid. Waardoor u alsnog makkelijk heerlijke verse pasta kan bereiden. 

Simpel en uitstekend resultaat

De Haushalt pastamachine RVS – 150 mm rollerbreedte is dus een simpele pastamachine die uitstekend resultaat biedt. Het is een goedkope pastamachine, waarmee je alsnog drie verschillende soorten pasta mee kunt bereiden, dit zijn spaghetti, lasagne en tagliatelle. Het is makkelijk op te bergen en schoon te maken, waar het u daar moeite en tijd afneemt.

Verschillende dikten

Het is mogelijk om de pasta om verschillende dikten te bereiden en ook verschillende soorten zoals als eerder is vermeld. Hij is daarnaast makkelijk schoon te maken, daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken zoals bij veel andere machines wel, waar dat wat lastiger is.

Veel grip

De pastamachine komt met een tafelgreep, waardoor u veel grip heeft, wat u nodig heeft tijdens het maken van de pasta. Het apparaat is te gebruiken door het deeg er in te leggen en aan de schroefbevestiging te draaien tot het gewenste resultaat van de pasta is bereikt. 

 

Mogelijkheden en bediening:

Het apparaat is gemaakt van RVS, wat het een lange levensduur geeft en hem soepel maakt. De rollerbreedte is 15 cm en de dikte is af te stellen. Daarbij zit er een tafelgreep bij voor grip en handigheid. Hij is in verschillende kleuren te verkrijgen. Ook wordt er een deegrecept bij geleverd, zodat u als het ware meteen aan de slag kan gaan met het maken van de pasta.

Garantie

Op de pastamachine zit 2 jaar fabrieksgarantie en service inbegrepen voor als er iets stuk gaat aan het apparaat. Dat is fijn want het enige nadeel is dat de machine kwetsbaarder is voor problemen, omdat het klein en licht van gewicht is. Daarnaast is het natuurlijk ook heel fijn dat service bij zit voor wanneer er is stuk mag gaan aan de pastamachine. 

Makkelijk en handig

Het is een goedkope pastamachine waarmee u voldoende pasta’s mee kunt maken en dat op een makkelijke en handige manier. Het feit dat het makkelijk is schoon te maken is een van de grootste pluspunten van de pastamachine. Met deze machine kunt u makkelijk en goedkoop uw eigen verse pasta bereiden.

De machine is kwetsbaarder is voor problemen, omdat het klein en licht van gewicht is

Voordelen

 • Goede kwaliteit
 • Gunstige prijs 

Nadelen

 • Kwetsbaar
 • Licht en klein van gewicht
 

Conclusie

Wanneer u op zoek bent  naar een goede en goedkope pastamachine, dan is de Haushalt pastamachine RVS - 150 mm rollerbreedte een goede keuze voor u. Het nadeel is dat het apparaat door zijn gewicht kwetsbaarder is voor problemen. Door de service en garantie die erbij zitten, hoeft dat eigenlijk geen probleem voor u te zijn. 

 
 
 
 

Beste handmatige pastamachine | Imperia Pastamachine

 
 

Bent u op zoek naar een goede handmatige pastamachine? Dan is de Imperia Pastamachine een goede keuze voor u. Met de Imperia Pastamachine maakt u snel en eenvoudig pasta klaar en u kunt er verschillende soorten pasta mee maken. U krijgt er een klem en afneembaar handvat bij. Dit maakt het mogelijk om de machine vast te klemmen aan het werkblad. Bij de pastamachine krijgt u ook twee verschillende snijders. Zo is het mogelijk om zelf spaghetti, fettuccine, tagliatelle en lasagne te maken. Ook is een raviolimaker met deegroller inbegrepen. 

Verschillende diktes en rollers

De pastamachine heeft op dikte instelbare rollers. In totaal kunt u uit 6 diktes kiezen. U krijgt er twee rollers bij. De grote roller gebruikt u om lasagnevellen van 14 cm breed te maken. Hiermee maakt u heerlijke lasagne. Maar u kunt deze vellen ook door de andere roller doen om bijvoorbeeld fettuccine, reginette of tagliatelle van te maken. Met de kleine deegroller maakt u bijvoorbeeld een heerlijke ravioli, in ster of hartvorm. 

Niet vaatwasserbestendig

De producten en onderdelen van deze pastamachine zijn niet geschikt voor de vaatwasser. Deze zult u met de hand moeten schoonmaken. Wacht even totdat de pasta droog is zodat u het makkelijk kunt schoonvegen met een droge doek.

Meegeleverde accessoires

Deze set wordt dus standaard geleverd met een klem en afneembaar handvat. Met de klem kunt u het apparaat gemakkelijk aan het werkblad klemmen. 


 Daarnaast ontvangt u ook twee verschillende snijders, waarmee u tagliatelle, lasagne of fettuccine kunt maken. Voor de ravioli liefhebbers, er zit ook een raviolimaker inbegrepen met de deegroller. Het leuke is dat u de ravioli ook in stervorm kunt maken. Vooral voor kinderen is dit natuurlijk enorm leuk. Wanneer u ervoor kiest om de Imperia pastamachine set aan te schaffen, krijgt u er ook nog eens een hartjesvorm bij voor ravioli. Dan gaat de liefde van de man echt door de maag.

Tevens krijgt u hier een houten pastadroogrek, een kleine houten deegroller en een opzetstuk voor reginette pasta bij. Genoeg om de mooiste Italiaanse pasta klaar te maken in uw keuken. 

Het apparaat en de onderdelen zijn niet vaatwasserbestendig. 

Voordelen

 • Makkelijk in gebruik 
 • Verschillende snijders

Nadelen

 • Niet vaatwasserbestendig
 • Het schoonmaken is een werkje
 

Conclusie

De Imperia pastamachine is een goede handmatige pastamachine. Het is makkelijk in gebruik en komt met verschillende snijders. Helaas is het niet vaatwasserbestendig en blijft het goed schoonmaken een werkje. 

 
 

Koopgids met tips

Als u van koken houdt en van experimenteren in de keuken dan heeft u vast wel eens bedacht om uw eigen pasta te maken. Dat kan nog best wel ingewikkeld zijn. Om het u wat gemakkelijker te maken maar alsnog de uitdaging aan te gaan om zelf pasta te maken zijn er pastamachines. En daarin zijn er nog een heel hoop verschillende soorten. Er zijn hele simpele, uitgebreide en elektrische pastamachines te vinden. Deze machines verschillen enorm in prijs en functionaliteit, het is maar net waar u naar op zoek bent.

Verschillende soorten pastamachines

Een pastamachine is een handig gereedschap om u te helpen verse pasta te maken. Denk hierbij aan allerlei soorten pasta’s, fettuccine, spaghetti, tagliolini, ravioli, lasagne etc. Alles is mogelijk met verschillende soorten pastamachines. De verschillen tussen deze machines kunnen groot zijn. U kunt een pastamachine kopen waar maar een pasta optie op zit. In de meeste gevallen gaat het dan om tagliatelle. Deze machines zijn in veel winkels te vinden en niet zo duur. Dan zijn er nog machines die op de zelfde manier werken, handmatig met een schroefbevestiging, maar die verschillende opties hebben of verschillende accessoires om zo meerdere soorten pasta’s te bereiden en het net wat makkelijker te maken. En als laatste zijn er ook nog elektrische pastamachines. Deze maken het al helemaal eenvoudig om verse pasta klaar te maken, maar zijn vaak wat prijzig.

Kwaliteit en materiaal

Dan is de kwaliteit van de machine, van welk materiaal is het gemaakt en hoe is het in elkaar gezet, natuurlijk ook erg belangrijk. Een hoog kwaliteit product maakt het eenvoudiger om de pasta te bereiden en geeft de machines een langere levensduur. De kwaliteit is vaak af te lezen aan de prijs. De goedkope machines gaan sneller stuk en zijn minder precies. U moet vaker het deeg door de machine halen om een goed eindresultaat te krijgen. Bij wat duurdere versies hoeft u het deeg er maar een keer doorheen te halen om de perfecte pasta te creëren. Een machine gemaakt van RVS gaat langer mee en is veel soepeler te gebruiken dan een machine gemaakt van chroom of aluminium bijvoorbeeld. Bij de elektrische pastamachines geldt hetzelfde dat de prijs veel zegt over de kwaliteit.

Levensduur

De elektrische machines zijn over het algemeen het makkelijkst in gebruik, maar helaas ook het snelst kapot te krijgen. Ze zijn moeilijk schoon te maken en hierdoor kunnen de resten de machine verstopt doen raken, waardoor de pasta er niet goed uitkomt. Gaat u er zorgvuldig mee om dan kunt u er een hoop tijd plezier van hebben en lekker eten. De handmatige machines hebben, als ze van de juiste materialen zijn gemaakt, vaak een levensduur van een eeuwigheid. Generaties lang kunnen genieten van het maken en eten van verse pasta. Maak het zo een familietraditie en geniet er met iedereen van.

Design

Het design is vaak ook iets wat u dient mee te nemen in uw overwegingen. Een pastamachine is vaak nogal groot. Waarschijnlijk komt het bij u op uw aanrecht te staan. Het is dan wel prettig als het design fraai is en niet storend is. Tegenwoordig hebt u de keuze uit verschillende soorten designs en zijn veel pastamachines voorzien van een hip, retro jasje. Wel geldt vaak hoe hipper de pastamachine, hoe hoger de prijs.

Gebruiksgemak

Elke pastamachine, handmatig of elektrisch, betekent sowieso tijdwinst en gemak bij het maken van uw verse pasta. Vooral elektrische pastamachines voorzien in het gebruiksgemak. Deze zijn namelijk ontworpen om de ingrediënten te mixen en het pasta deeg voor u te kneden. Vooral als het gaat om het deeg kneden, bespaart u niet alleen veel tijd, maar het is ook een nogal intensief werkje.

Als het gaat om handmatige pastamachines, dan is de klemschroef belangrijk. Deze zorgt er namelijk voor dat de machine niet verschuift tijdens het draaien van de pasta. De klemschroef kunt u aan het aanrecht of werkblad bevestigen. Daarnaast is het belangrijk dat er een knop aanwezig is om de dikte van de pasta te kunnen bepalen en ook een hendel heeft die standvastig is en vooral gemakkelijk te gebruiken is.

Met een elektrische pastamachine hoeft u enkel de ingrediënten toe te voegen en rustig te wachten tot het klaar is. Bij veel volautomatische pastamachines duurt het meestal ongeveer 10-20 minuten voordat het er geperst uitkomt.

Snelheid 

Pasta maken met een mechanische ofwel met de hand te bedienen gaat langzaam en over het algemeen is er niet veel verschil tussen hoe diverse handmatige modellen in deze categorie zijn. Als snelheid een belangrijk aspect voor u is, kijk dan voor een aantal elektrische pasta makers en vergelijk hoe snel deze zijn. Lees de productspecificaties, kijk wat de fabrikant zegt over de snelheid van de machine, maar lees ook de reviews van verschillende klanten.

Schoonmaken en onderhoud van pastamachine

Omdat u voedsel aan het bereiden bent is het natuurlijk belangrijk dat u het apparaat goed kunt schoonmaken. Een pastamachine is soms lastig schoon te maken en er bestaat een kans op het achterblijven van kleine stukjes deeg die bacteriën kunnen achterlaten. Het makkelijkste is wanneer u het apparaat uit elkaar kunt halen, zodat u overal goed bij kunt. Vervolgens kunt u de machine weer in elkaar zetten. Meestal worden pastamachines geleverd met een mengbeker, borstels en ook bepaalde reinigingsmiddelen om de machine goed te kunnen reinigen.

Vaatwasserbestendigheid

Een ander aspect om naar te kijken, is hoe vaatwasserbestendig de accessoires van de pastamachine zijn. Er zijn een groot aantal pastamakers die u alleen kunt afnemen met een doekje. Om te voorkomen dat het apparaat gaat roesten mag u geen water gebruiken. U zult deze dan met een droge doek moeten schoonmaken.

Garantie

Nog een belangrijk punt om te overwegen is de garantie die door de fabrikant wordt geboden. Standaard krijgt u een jaar garantie. Bij de betere merken ontvangt u vaak meerdere jaren garantie. Vooral als het gaat om een elektrische pastamachine is de garantie belangrijk. Dit omdat deze apparaten gevoeliger zijn voor gebreken, haperingen, beschadigingen of in het ergste geval dat het helemaal niet meer werkt. Bij een handmatige pastamachine weet u meestal al naar een jaar of er iets aan mankeert. Bij een elektrisch apparaat blijkt dit vaak pas later. Daarom is het advies om voor een elektrisch apparaat minimaal twee jaar garantie te nemen, maar er zijn ook merken die 5 jaar garantie bieden.

Accessoires

De accessoires maken vaak het onderscheid. Zo krijgt u bij de duurdere varianten vaak verschillende opzetstukken meegeleverd. Bij de goedkopere pastamachines moet u die vaak zelf aanschaffen. Bedenk dus goed, voordat u een pastamachine aanschaft, wat u nodig hebt en hoe uitgebreid u uw machine wil gebruiken. Accessoires die fijn zijn voor het maken van pasta is een droogrek, deegroller en bijvoorbeeld een goede mengkom.

Het maken van de juiste keuze

Zoals u hebt kunnen lezen, zijn er behoorlijk wat punten waar u rekening mee dient te houden. De beste pastamachine kopen begint eigenlijk met een gedegen en goede voorbereiding. Uw eigen voorkeuren spelen hierbij uiteraard een belangrijke rol. Wilt u snel verse pasta maken, of wilt u het hele proces van pasta bereiden beleven. Wat het antwoord ook is, schaf een pastamachine aan om nu aan de slag te gaan en Italië naar de eettafel te brengen. Bij de pastamachine reviews kunt u goed bekijken welke het beste bij uw wensen past en zo kunt u binnenkort al beginnen met klaarmaken van heerlijke pasta’s. Hopelijk hebben wij u van alle informatie voorzien om een weloverwogen besluit te maken en de beste pastamachine voor u te kopen. Buon appetito alvast!