iRobot Roomba 671 review

iRobot Roomba 671

Basis robotstofzuiger met app


De iRobot Roomba 671 is een relatief goedkope robotstofzuiger met veel handige functies die we ook terugzien bij duurdere robotstofzuigers. Door zijn goede prestaties is hij in juni 2018 als “best reviewed” gekozen door kieskeurig.nl.


Deze robot neemt je veel werk uit handen door zijn goede kwaliteit, en dat voor niet veel geld. Daarom is het niet meer dan logisch dat het zo’n gewild product is bij zijn gebruikers. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van de Roomba 671, een aantal reviews, en eventuele alternatieven.

Voordelen

De Roomba 671 heeft de belangrijkste functies die we graag terug zien bij een robotstofzuiger. Door deze combinatie is het een robot die zeer goede prestaties levert, en eenvoudig in gebruik is.

Multi surface borstels

Bij veel robotstofzuigers zien we enkel zijborstels. De Roomba 671 daarentegen heeft een twee ronde borstels over de breedte, en een extra zijborstel waarmee hij alle randjes goed schoonmaakt. Deze combinatie zorgt ervoor dat al het vuil goed meegenomen wordt, en geeft dus zeer goede resultaten.

iRobot Roomba 671 Multi surface borstels

Ook heeft deze robot een speciaal systeem waardoor hij zijn hoogte aanpast aan de ondergrond. Hierdoor zijn de borstels altijd op de beste manier in contact met de ondergrond, en is hij dus geschikt voor alle vloertypen alsook tapijten.

iRobot Roomba 671 dirt detect

Slim

Deze robotstofzuiger is voorzien van een intelligent navigatie systeem. Hierdoor wordt de kamer op de meest efficiënte manier schoongemaakt. Natuurlijk is de robot voorzien van een Cliff Detect sensor zodat hij niet van de trap valt, en ook heeft het een Dirt Detect sensor waarmee hij vuilere plekken herkent en extra reinigt.

Plan zijn taken in via de App of spraakbesturing

De Roomba 671 kan zeer eenvoudig bestuurt worden via de iRobot Home App. Je kunt precies zien waar hij mee bezig is, zijn schoonmaakgeschiedenis bekijken, en een schoonmaakschema instellen voor de hele week.

Ook via Alexa en Google Home kun je de Roomba eenvoudig vertellen wat te doen. Dit scheelt je dus zelfs je telefoon oppakken.

iRobot Roomba 671
iRobot Roomba 671 laag design

Laag design

Door zijn lage model kan de robotstofzuiger erg makkelijk onder verschillende soorten meubels. Vroeger zou je vaak op de knieën moeten met de stofzuiger in de hand om goed schoon te kunnen maken onder verschillende meubels, maar tegenwoordig hoeft dat niet meer. De Roomba 671 kan met zijn hoogte van maar 8 cm onder de meeste meubels door, en dat scheelt je dus veel tijd. 

Natuurlijk gaat hij na zijn schoonmaakronde netjes terug naar zijn oplaadstation om zich daar op te laden, zodat hij binnen een paar uur weer klaar staat voor een nieuwe ronde.

Nadelen : Geen virtual wall

De Roomba 671 heeft geen Virtual Wall, en je kunt dus geen gebieden afbakenen. Als er bepaalde meubels zijn waar hij net niet onder door kan of op vast loopt, vormt dit dus een probleem. Andere duurdere Roomba’s zoals de Roomba e5 hebben wel gebiedsafbakening.

Online reviews 

Het overgrote deel van de gebruikers van de Roomba 671 is zeer tevreden over het apparaat. Het maakt alles goed schoon, is eenvoudig in gebruik, en makkelijk te onderhouden. Ook de App is makkelijk te installeren en te gebruiken.

Sommigen vinden het apparaat wat luid en prijzig, alhoewel anderen daar weer een andere mening over hebben. Qua prijs en kwaliteitverhouding zit je met de Roomba 671 wel goed.

Qua geluid is er gezegd dat je het apparaat wel ’s nachts zijn ronde kan laten doen zonder daar last van te ondervinden.

Alternatieven

iRobot Roomba E5

iRobot Roomba E5


Het overgrote deel van de gebruikers van de Roomba 671 is zeer tevreden over het apparaat. Het maakt alles goed schoon, is eenvoudig in gebruik, en makkelijk te onderhouden. Ook de App is makkelijk te installeren en te gebruiken.


Sommigen vinden het apparaat wat luid en prijzig, alhoewel anderen daar weer een andere mening over hebben. Qua prijs en kwaliteitverhouding zit je met de Roomba 671 wel goed. Qua geluid is er gezegd dat je het apparaat wel ’s nachts zijn ronde kan laten doen zonder daar last van te ondervinden.


Princess Deluxe 339000

Princess Deluxe 339000


Ook de Princess Deluxe 339000 is een goed alternatief. Het is iets goedkoper dan de Roomba 671, maar heeft ongeveer dezelfde functies. Wel heeft deze robot wat meer moeite met hoogpolige tapijten, en is de functionaliteit van de App niet optimaal.

Op klesto.nl vindt u uitgebreide informatie over verschillende andere merken robotstofzuigers en over de beste robotstofzuiger. Overweegt u de aanschaf van een ander huishoudelijk apparaat? Raadpleeg dan vooral van te voren onze bevindingen en lees alles wat u wilt weten in de koopgids. Op klesto.nl staan verder een aantal informatieve en leuke blogs. 

Bekijk alle robots op Coolblue