Beste handmixer

 
 
 

Bent u op zoek naar een goede handmixer en wilt u weten welke mixer u het beste kunt kopen? Er worden verschillende types handmixers aangeboden en de prijzen kunnen variëren van een paar tientjes tot aan honderden euro’s. Sommige handmixers hebben een vaste mengkom, andere mixers worden geleverd met deeghaken. Maar wat is nu een goede handmixer en welke past het beste bij uw specifieke wensen?

 
 
 
 

De beste handmixers op een rijtje:

Afbeelding

Product


Onze beste koop!

KitchenAid 5KHM9212 

Beste koop handmixer

                  óf

Bosch MFQ36460 ErgoMixx

Beste handmixer met kom

óf

Braun HM 5100 WH

Beste handmixer met deeghaken

óf

OXO Good Grips

Beste handmixer zonder stroom

óf

Bosch  MFQ4070

Beste handmixer met standaard

óf

Inventum CHM425B

Inventum-CHM425B

Beste goedkope handmixer 

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

KitchenAid 5KHM9212

Beste koop handmixer

kitchenaid handmixer

  óf

Bosch MFQ36460 ErgoMixx

Beste handmixer met kom

Bosch handmixer ergomixx

óf

Braun HM 5100 WH

Beste handmixer met deeghaken

Braun HM 5100 WH

óf

OXO Good Grips

Beste handmixer zonder stroom

óf

Bosch  MFQ4070 

Beste handmixer met standaard

óf

Inventum-CHM425B

Beste goedkope handmixer

óf

Zoals u van ons gewend bent, hebben we de beste handmixers in verschillende categorieën voor u op een rijtje gezet. We hebben daarbij gelet op de bediening, de prijs-kwaliteitsverhouding, het gebruiksgemak en de meegeleverde accessoires. Per product benoemen we de verschillende mogelijkheden, de voordelen maar zeker ook de nadelen. 

In dit artikel staan achtereenvolgens de beste koop handmixer, de beste handmixer met kom, de beste handmixer met deeghaken, de beste handmixer zonder stroom, de beste handmixer met standaard en de beste goedkope handmixer. Zo wordt het makkelijker voor u om een keuze te maken.  

Met onze duidelijke koopgids, leuke tips en handige informatie leest u binnen 10 minuutjes alles wat u moet weten over handmixers. Zo weet u precies met welke factoren u rekening moet houden bij het uitkiezen van een goede handmixer. Gaat u mee met een kennismaking met de beste handmixers van 2020?

Voor iedereen die houdt van koekjes, taarten of cakes bakken, mag een handmixer eigenlijk niet ontbreken in de keuken. Het is een keukentoestel die bijna onmisbaar is geworden. Door de verschillende accessoires kunt u met allerlei soorten deeg- en etenswaren werken. Maak gebruik van een handige vaste mengkom of meng ingrediënten samen met deeghaken of gardes. Doordat de meeste accessoires afneembaar zijn, kunt u ze eenvoudig schoonmaken of in de vaatwasser doen. Maar welke accessoires passen het beste bij uw voorkeuren? 

Er zijn verschillende soorten mixers, bijvoorbeeld handkloppers of elektrische handmixers. Bij een handklopper of mixer zonder stroom gebruikt u uw handen om het apparaat te laten bewegen. Vroeger waren er enkel handkloppers. Gelukkig zijn er tegenwoordig elektrische handmixers om dit werk makkelijker en efficiënter te doen. Het voordeel van de elektrische handmixer is dat u geen zwaar werk hoeft te doen. U zet de mixer aan en het apparaat doet de taak voor u. Uw beslag is daardoor ook sneller goed gemixt.  

Het mixen van cakebeslag, slagroom en sauzen neemt veel tijd in beslag. Het is ook een pittig klusje en vaak moet u snel kloppen om de inhoud lekker luchtig te maken. Met een handmixer gaat dit makkelijker en sneller. Bovendien zijn de meeste handmixers niet zo groot en nemen daardoor weinig ruimte in beslag in uw keuken.  

Over het algemeen heeft een elektrische handmixer meerdere snelheden. Afhankelijk van de type ingrediënten kunt u bepalen welke snelheid u gebruikt. Een handmixer wordt met twee kloppers en twee deeghaken geleverd. De kloppers zijn, zoals de naam al zegt, vooral geschikt voor het opkloppen of mixen van cakebeslag. De deeghaken gebruikt u om stevig deeg, bijvoorbeeld brood, maar ook koekjes te mengen en te kneden.  

 
 
 
 
 
 
 
 

Beste koop handmixer | KitchenAid 5KHM9212  

 

Bent u op zoek naar een krachtige handmixer met veel functionaliteiten en ook nog eens een fraai design? Dan is de KitchenAid Artisan Handmixer 5KHM9212EER de beste keuze voor u. 

De beste koop handmixer van 2020 heeft niet alleen geweldige functionaliteiten, het mag er ook zijn qua design en mogelijkheden. Met zijn sierlijke vorm, prachtige afwerking en mooie kleur is het design bijzonder smaakvol.

U kunt kiezen uit vier klassieke kleuren: keizerrood, amandelwit, contour zilver of onyx zwart. De keizerrode kleur zorgt ervoor dat dit apparaat een echte blikvanger is in uw keuken. De handmixer heeft een gewicht van 1,1 kilogram en heeft een zachte grip.

Het is licht en comfortabel genoeg om met één hand te mixen. 

Het apparaat heeft een efficiënte en krachtige gelijkstroommotor met maximaal 1300 rotaties per minuut en een vermogen van 85 watt. Deze handmixer is zeer geschikt voor kloppen, mixen, kneden en mengen van bijvoorbeeld groente- en fruitsappen en smoothies.

Mogelijkheden en bediening:

De KitchenAid Artisan Handmixer 5KHM9212EER heeft een eenvoudige en prettige bediening. Het heeft een zachte grip en ligt dankzij het ergonomische ontwerp goed in de hand. Dit apparaat heeft ook een led-indicatie voor de geselecteerde snelheidsinstelling, wat erg nuttig kan zijn. 

Verder heeft deze handmixer een royaal netsnoer van 160 cm. Hiermee krijgt u maximale bewegingsruimte. Dit is ook heel handig wanneer u maar beperkte ruimte heeft op uw werkblad. 

snelheden kitchenaid handmixer

Het apparaat heeft negen verschillende snelheidsinstellingen. Voor ieder type gerecht is een passende snelheid in te stellen. De lage snelheden zijn ideaal om milkshakes of sauzen te roeren zonder dat het alle kanten op spettert. Met de hogere snelheden kunt u dik beslag en zwaar deeg mengen. U kunt ook de hoogste snelheden gebruiken om eiwitten goed stijf te kloppen. Kortom, de verschillende snelheidsinstellingen vergroten uw creatieve mogelijkheden in de keuken. 

Dankzij de soft-start functionaliteit kunt u het apparaat heel precies elektronisch bedienen. Ga van langzaam roeren naar snel kloppen en meng de ingrediënten zonder te spetteren. Daarnaast kunt u heerlijke milkshakes maken met de mengstaaf. 

Accessoires:

De KitchenAid Artisan Handmixer 5KHM9212EER wordt standaard geleverd met een uitgebreide set van accessoires. Zo kunt u ieder type bak- of banketrecept aan. Gebruik de twee roestvrijstalen turbokloppers om zware mengsels met gemak te roeren en te kloppen. Daarnaast ontvangt u een 16-draadgarde, een mengstaaf, twee kneedhaken en een katoenen opbergzak. De garde is ideaal voor het kloppen van ingrediënten. De mengstaaf is zeer geschikt voor het maken van heerlijke smoothies en milkshakes, maar ook om een geweldige saus, pudding of sladressing mee te maken. De kneedhaken gebruikt u om bijvoorbeeld brooddeeg met gist te mengen en vervolgens te kneden. Kortom, deze handmixer is ideaal voor elke hobbykok.  

bovenkant kitchenaid handmixer

Er hangt een hoog prijskaartje aan dit apparaat. 

Voordelen

 • Soft-start voorkomt spetteren
 • Ergonomische, zachte handgreep en led-snelheidsregelaar

Nadelen

 • Hoge prijs
 • Geen turbostand 

Conclusie

Als je van plan bent een dweilrobot aan te schaffen, en je wilt daar vervolgens geen omkijken naar hebben, kun je het beste voor deze dweilrobot kiezen. Hij doet vrijwel alles automatisch en doordat hij de verschillende ruimtes in je woning herkent, hoef je alleen maar aan te geven welke ruimte er gedaan moet worden. Ook het opladen en hervatten van de werkzaamheden gebeurt automatisch. Het enige dat jij hoeft te doen is het waterreservoir legen en nieuw water geven.

 
 
 
 

Beste handmixer met kom | Bosch MFQ36460 ErgoMixx

 
 

Bent u op zoek naar een krachtige, lichtgewicht handmixer inclusief mengkom en vijf snelheden? Dan is de Bosch MFQ36460 ErgoMixx de beste keuze voor u.

De beste koop handmixer met kom heeft niet alleen een vermogen van maar liefst 450 watt, maar het heeft ook verschillende snelheden waardoor u bijna alle gerechten kunt klaarmaken.

Dit apparaat is zeer geschikt om mee te kloppen, mixen, kneden en mengen.

Verder is het een lichtgewicht, waardoor u het toestel handig en probleemloos kunt
gebruiken. Het wordt geleverd in de kleur wit en heeft vijf snelheidsstanden, waardoor u de
snelheid voor elk mengsel kunt aanpassen. Daarnaast is de mixer volledig vervaardigd uit
stevig plastic. Kortom, dit is een degelijke handmixer die prima thuishoort in de keuken van
een hobbykok.


Mogelijkheden en bediening:

Dit Bosch model is makkelijk in gebruik en beschikt over vijf snelheden. Daarnaast kunt u ook kiezen voor de turbostand. Dit laatste kan handig zijn wanneer u iets snel wilt bereiden.

De praktische opzet van dit apparaat zorgt ervoor de mixvoet en de kom binnen enkele seconden kunnen worden aangesloten of verwijderd. Dit werkt prettig, wanneer u bijvoorbeeld lang moet kloppen of wanneer u grote hoeveelheden moet gaan mixen.

bosch handmixer

Bovendien is deze handmixer krachtig en licht in gewicht, waardoor het een fijn apparaat is
om mee te werken.

De stille functie maakt het gebruik van deze handmixer zeer aangenaam. Daarnaast heeft het apparaat een ergonomisch ontwerp en biedt het Softgrip. Bovendien kunt u door de prettige Soft-Touch handgreep antislip werken. Wanneer u klaar bent met mengen, drukt u op een knopje om de gardes te ontkoppelen. Dit is erg handig, want zo maakt u de handmixer eenvoudig schoon met een vochtig doekje. De gardes en deeghaken zijn vaatwasserbestendig, dus deze kunt u gewoon in de vaatwasser doen. Bovendien is er een
ingebouwde opslagruimte voor het snoer, waardoor u het apparaat eenvoudig kunt opbergen.


Meegeleverde accessoires:

Deze handmixer wordt standaard geleverd met een kunststof mengkom, twee roergardes en twee kneedhaken voor een optimaal klop- en mengresultaat. Hiermee kunt u zowel beslag kloppen als brooddeeg mengen. Belangrijk om te weten is dat het apparaat niet met een staander komt. Deze kunt u er eventueel wel bij bestellen. Er is een optie om een staafmixvoet aan de mixer te bevestigen. Kortom, de Bosch MFQ36460 ErgoMixx is een prima handmixer. Het biedt niet bijzonder veel extra’s, maar het komt wel met alles wat u echt nodig heeft in de keuken.

 

Beschikt niet over veel extra opties. 

Voordelen

 • Ergonomisch ontwerp met Soft-Touch grip en anti-slip
 • Krachtige lichtgewicht handmixer met mengkom

Nadelen

 • In de standaarduitvoering wordt geen staander meegeleverd
 • Niet heel veel extra opties.
 

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar een krachtige, lichtgewicht handmixer inclusief mengkom en vijf snelheden, dan is dit de juiste keuze. Het heeft een ergonomisch ontwerp met Soft-Touch en anti-slip. Helaas beschikt de standaarduitvoering niet over veel extra opties of een staander. 

 
 
 
 
 
 

Beste handmixer met deeghaken | Braun HM 5100 WH 

 
 
 

Bent u op zoek naar een uitgebreide, krachtige handmixer met deeghaken? Dan is de Braun MultiMix 5 HM 5100 WH de beste koop voor u. Met deze kunt u kloppen, kneden en mixen.

Dit is een krachtige handmixer met maximale precisie. De intelligente SmartMix-technologie zorgt voor 40% minder inspanning tijdens het kneden of mixen. Door de verticale plaatsing van de motor rust het gewicht in de mengkom en niet in uw hand.

Daarnaast heeft het apparaat een zeer krachtige motor van 750 watt voor ongekende bakcreativiteit en een snelle en eenvoudige bereiding. Dankzij de VarioControl-snelheidsknop en maar liefst negen snelheden kunt u zonder onderbreking van de snelheid het perfecte eindresultaat bereiken. 

De slimme functies, de krachtige motor en het
gebruiksgemak zorgen ervoor dat deze handmixer een goed keukenhulpmiddel is voor
iedere thuisbakker.

 

Mogelijkheden en bediening:

Met deze handmixer kunt u ingrediënten simpel en makkelijk mengen, pureren en fijnmalen.

Wilt u een beetje snelheid in de keuken? Dan is dit apparaat ideaal voor u. Deze handmixer heeft niet alleen een vermogen van 750 watt, maar het heeft ook negen variabele snelheden en een turbostand. U zal dus veel sneller klaar zijn dan u denkt!

Deze mixer is voorzien van slimme functies zoals het EasyClick en ComfortClick systeem. Hierdoor kunt u de accessoires gemakkelijk in het apparaat klikken en eraf halen. Daarnaast is de handmixer voorzien van het SmartMix-design, een Softgrip-handgreep en een flexibel snoer.

De SmartMix motor is direct boven de opzetstukken geplaatst. Hierdoor ligt het gewicht in de mengkom en niet in uw hand. Hierdoor kost het mengen 40% minder energie.

Dankzij de EasyClick wisselt u met één druk op de knop eenvoudig van de beschermer naar andere accessoires.

Met de VarioControl schakel u met één vinger tussen de negen snelheden voor de perfecte snelheid en het gewenste eindresultaat.

Dankzij de Ergonomische Softgrip Plus handgreep met Soft-Touch rubber aan de boven- en onderkant van het handvat heeft u een nog betere grip en meer controle tijdens het mengen.

Dit apparaat heeft een EasyClean ontwerp, een naadloos ontwerp zonder ventilatiesleuven maakt het reinigen snel en eenvoudig voor optimale hygiëne.


Meegeleverde accessoires:

De Braun MultiMix 5 HM5100WH wordt standaard geleverd met twee roestvrijstalen gardes en twee roestvrijstalen kneedhaken. U kunt dit gebruiken voor het pureren van zachte en harde ingrediënten of voor het mengen van bijvoorbeeld sauzen. Er wordt standaard een extra lang snoer van 1,55 meter meegeleverd. Hierdoor heeft u veel bewegingsruimte en het is handig als u weinig ruimte op het werkblad heeft.

Alle meegeleverde accessoires kunnen in de vaatwasser worden geplaatst. Dit maakt het apparaat eenvoudig te gebruiken. Bovendien bespaart u tijd tijdens het opruimen. Alle onderdelen kunnen in een paar stappen gedemonteerd worden en gereed gemaakt worden voor de vaatwasser. Daarnaast is ook het motorgedeelte gemakkelijk te reinigen. Door het naadloze ontwerp zijn er geen ventilatiesleuven, waardoor u de behuizing van de mixer eenvoudig kunt reinigen met een doek. 

De mixer is minder krachtig dan verwacht.

Voordelen

 • Comfortabele handgreep met de Softgrip
 • Extra lang 1,55 meter snoer
 • Met de VarioControl knop kunt u schakelen tussen negen snelheden.

Nadelen

 • Iets minder krachtig dan verwacht.
 • Minder geschikt voor zwaar kneden.
 • Niet de goedkoopste handmixer
 

Conclusie

Wanneer u op zoek bent op naar een uitgebreide, krachtige handmixer met deeghaken, dan  is de Braun MultiMix 5 HM 5100 WH de beste koop voor u. Het heeft een comfortabele handgreep met Softgrip en een extra lange snoer zodat u meer bewegingsruimte hebt. Met de VarioControl kunt u snel schakelen tussen de verschillende snelheden. Helaas is het iets minder krachtig dan verwacht, waardoor het minder geschikt is voor zwaar kneden. Tot slot is het ook niet de goedkoopste handmixer.  

 
 
 
 

Beste handmixer zonder stroom | OXO Good Grips

 
 

Bent u op zoek naar een lichtgewicht handmixer zonder stroom? Dan is de handmixer van OXO Good Grips een goede optie voor u. Met deze mixer klopt u alle ingrediënten in een handomdraai. U hoeft verder niet na te denken over het vermogen of de stroom toevoer. U bent zelf de krachtige bron bij dit apparaat.   

Deze handmixer werkt soepel en licht. De draaiknop en de voorgevormde greep bieden een comfortabele anti-slip grip. Ook wanneer uw handen nat zijn.

 De roestvrije brug rust op de bodem van de kom, omdat deze net iets langer is dan de gardes. Dit heeft het voordeel dat uw hand en arm minder belast worden. Als u klaar bent met mixen, klikt u de twee gardes eenvoudig los en kunt u ze schoonmaken. 

Zowel de gardes als de basis zijn vaatwasserbestendig. Deze handmixer weegt slechts 250 gram en heeft een klein formaat. Daardoor is het apparaat niet alleen eenvoudig in gebruik, maar u kunt de mixer ook snel opbergen in uw keuken. 

Tot zover de beschrijving van de handmixer van OXO Good Grips. Heel veel meer dan dit kunnen we er eigenlijk niet over zeggen. De mogelijkheden en bediening spreken voor zichzelf.  

Niet elektrisch en weinig opties. 

Voordelen

 • Makkelijk in gebruik. 
 • Anti-slip grip.
 • Licht in de hand. 
 • Goedkoopst

Nadelen

 • Niet elektrisch
 • Weinig opties.
 

Conclusie

Deze handmixer zonder stroom is makkelijk in gebruik. Het heeft een anti-slip functie en ligt licht in de hand. Er zitten weinig opties op en is natuurlijk niet elektrisch. Het is eenvoudig in gebruik, hetgeen ook weer beperkend is in de mogelijkheden. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beste handmixer met standaard  | Bosch MFQ4070 

Bosch staat ook een tweede keer in deze top 6. Deze keer met de Bosch MFQ4070. Deze handmixer is één van de meest complete producten op de markt. Wat ons betreft is dit de beste handmixer met standaard. 

Mogelijkheden en bediening:

Deze mixer heeft naast twee kloppers en twee deeghaken ook een RVS staafmixervoet. Verder is het een krachtige en stille handmixer

Het heeft een lichte motor met een vermogen van 500 watt. Deze mixer wordt geleverd met vijf snelheidsstanden en een turbofunctie. Dit is genoeg om een heel scala aan ingrediënten te kloppen, roeren, kneden en mixen. Zelfs op de laagste stand kneedt de mixer het deeg goed. Met dit apparaat kunt u eenvoudig verschillende keukenapparaten combineren. Bovendien neemt het niet veel ruimte in beslag.

Bosch handmixer MFQ4070
 

Deze handmixer is verkrijgbaar in verschillende kleurrijke ontwerpen. Verder ligt de mixer comfortabel in de hand en is het vrij stil. 

Meegeleverde accessoires:

Met de meegeleverde RVS staafmixervoet bereidt u eenvoudig soepen, toppings en nog veel meer recepten. Dit apparaat wordt geleverd met twee RVS kneedhaken die voor een perfect kneedresultaat zorgen. Daarnaast ontvangt u standaard een transparante mix/maatbeker met deksel voor het bereiden van drankjes en sauzen.

Geen opbergbox voor de accessoires. 

Voordelen

 • Krachtige, lichte en stille motor.

 • RVS staafmixervoet inbegrepen: sterk en vaatwasserbestendig

Nadelen

 • De accessoires hebben geen opbergbox om ze in op te bergen.
 

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar een krachtige, licht en stille handmixer met standaard, dan is dit de juiste keuze. De RVS Staafmixervoet is inbegrepen en is sterk en vaatwasserbestendig. Het nadeel is dat u de meegeleverde accessoires niet in een meegeleverde opbergbox kunt opbergen. 


Beste goedkope handmixer  | Inventum-CHM425B

 
 
 

Ook in onze top 6 staat deze elektrische handmixer van het merk Inventum: Inventum-CHM425B. Het heeft een mooi design en is erg handzaam. Gezien de kenmerken van deze handmixer valt het apparaat in de categorie budgettoestellen.

Bij aankoop krijgt u een handmixer met bijpassende accessoires. Een mengkom en een standaard zijn niet inbegrepen. Deze mixer is een kwalitatief goede en goedkope keuze

Mogelijkheden en bediening:

De Inventum CHM425B heeft een solide behuizing. Het is handzaam en compact en daardoor zeer handig in gebruik, zeker als u weinig ruimte heeft in de keuken. Als we kijken naar de technische specificaties, zien we dat deze mixer in totaal vijf snelheden heeft. Er zit ook een turbofunctie op, waardoor er extra vermogen is tijdens het mixen. Bovendien is het vermogen van dit apparaat 250 watt, iets minder dan de andere handmixers in deze top 6.

Deze handmixer van Inventum heeft een goed  ontwerp. Het is een handzame en compacte keukenhulp. Met de motor van 250 watt en vijf verschillende snelheden kunt u in principe alles mengen, roeren en kloppen. Van het bereiden van beslag, aardappelpuree of deeg tot het kloppen van slagroom, eieren of vloeistoffen. Na het mengen kunt u de accessoires eenvoudig losmaken met de ontgrendelingsknop. Wij raden daarom deze Inventum aan voor iedereen die zo nu en dan zin heeft in het bakken van een klein gebakje of een lekker broodje. Dit is geen geschikt apparaat voor de professionele bakker of pattisier.

Meegeleverde accessoires:

Bij deze handmixer krijgt u standaard twee gardes en twee deeghaken. Deze accessoires zijn gemakkelijk los te koppelen van de mixer, dankzij de eenvoudige ontgrendelingsknop. Wat kunt u met de Inventum doen? Vrijwel alles is mogelijk. De mixer werkt prima. U kunt denken aan het kloppen van eieren of slagroom en het bereiden van cakebeslag, brooddeeg of aardappelpuree.  

 

Deze handmixer is minder krachtig. 

Voordelen

 • Goed design.
 • Goede kwaliteit.

Nadelen

 • Laagste stand is vrij hoog.
 • Minder krachtig. 
 
 

Conclusie

Dit is een compacte handmixer met een goede prijskwaliteit verhouding. De handmixer is minder krachtig en beschikt de laagste stand is vrij hoog. Maar als u echt let op de prijs dat is dit de juiste keuze. 

 
 

Koopgids met tips

Voordat u een handmixer koopt, is het belangrijk om te kijken welke mixer u nodig hebt. Over welke functies moet het apparaat beschikken, welke accessoires heeft u nodig en wat bent u bereid te betalen voor de mixer? Om u te helpen een goede keuze te maken, hebben we de belangrijkste kenmerken voor u op een rijtje gezet.

Wat is een handmixer?

Een handmixer wordt soms ook wel een klopper genoemd, maar eigenlijk is dit slechts één van de functies van een handmixer. Een handmixer is beter te omschrijven als een mengapparaat.

Hoe werkt een handmixer?

Een handmixer bestaat uit twee onderdelen, namelijk een body met daarin de elektrische aandrijfmotor en de afneembare kloppers. Meestal is de body gemaakt van kunststof of RVS. Het is niet alleen de behuizing van de motor, ook het handvat bevindt zich in de body. Door de kloppers of deeghaken in een mengkom te plaatsen en deze vervolgens met een bepaalde snelheid te laten draaien worden de ingrediënten geklopt, gemengd of gekneed. De kloppers worden aangedreven door een groot elektrisch aangedreven tandwiel die in verbinding staat met twee kleinere tandwielen.

Wat zijn de functies van een handmixer?

Een handmixer is bedoeld om mee te kloppen, kneden, mixen of roeren. U kunt een mixer voor verschillende toepassingen gebruiken, bijvoorbeeld voor het mixen van soep of sauzen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het maken van deeg om koekjes of pannenkoeken te bakken. Moderne handmixers bieden ook de optie voor verschillende functies.

Soms worden de mixers geleverd met een bijpassende mengkom en houder. Het voordeel hiervan is dat u de handmixer het werk kan laten doen zonder dat u de mengkom hoeft vast te houden. Dit is handig wanneer u meerdere dingen tegelijkertijd wilt doen. Sommige mixers beschikken over een turbofunctie, waardoor deze apparaten extra krachtig zijn. Dit biedt een uitkomst als u bepaalde ingrediënten snel wilt mengen.

Losse handmixer

Een losse handmixer is een bekend keukenapparaat. Dit is het elektrische gedeelte met de bijbehorende kloppers en/of deeghaken. Bij dit model moet u dus zelf voor een mengkom zorgen. Dit type is een aanrader als u niet zo vaak een handmixer nodig heeft en weinig opbergruimte in de keuken hebt.

Handmixer met mengkom

Handmixers, die met een mengkom worden geleverd, zijn bevestigd aan een soort staander. Het voordeel van dit type handmixers is dat u zelf niet hoeft te mengen, waardoor u andere dingen kunt gaan doen in de keuken. Ook is het makkelijk om ingrediënten toe te voegen tijdens het mengen, omdat uw handen vrij zijn. Handmixers met een mengkom zijn meestal te vinden in bakkerijen en op plekken waar deeg of beslag meerdere keren per dag en in grote hoeveelheden wordt gemaakt.

Vermogen en kracht

Dit is een belangrijk aspect om naar te kijken wanneer u een handmixer gaat aanschaffen. Vermogen wordt aangegeven in watt. Bij handmixers geeft het vermogen in feite aan hoeveel kracht het apparaat heeft en wat u er dus mee kunt doen.

De handmixers zijn te verdelen in modellen met een lichte motor, met een vermogen tot 400 watt. Deze zijn vaak gevoeliger voor overbelasting. Ze zijn geschikt voor het mengen van kleine hoeveelheden, bijvoorbeeld voor het maken van een cake. Modellen met meer dan 400 watt hebben een krachtigere motor. Deze handmixers vindt u meestal in professionele keukens, bijvoorbeeld in een kleine bakkerij of een taartenwinkel.

Hoe krachtiger de motor, hoe groter het aantal watt. Een hoger vermogen maakt het makkelijker om dikke, stugge etenswaren te bereiden. Vooral bij deegwaren is het vermogen belangrijk. Voor het mengen van vloeistoffen is een hoog vermogen niet noodzakelijk.

Beschikbare snelheden

De meeste deeg- en beslagsoorten vereisen dat u tijdens het mengen op verschillende snelheden werkt. Het is dus handig om een handmixer aan te schaffen met meerdere standen. De meeste mixers beschikken over twee tot drie instelbare snelheden. Daarnaast zijn er ook mixers beschikbaar die over meerdere snelheden beschikken, zodat u elk ingrediënt op een specifieke snelheid kan bereiden.

Hoe meer snelheden u kunt gebruiken, des te makkelijker het wordt om gerechten te bereiden. Neem bijvoorbeeld slagroom. In de eerste minuten wilt u misschien op hoge snelheden mixen, terwijl u in de laatste minuten op een lagere snelheid wilt kunnen mixen. Als de handmixer slechts één of twee snelheden heeft, kan het vrij lastig zijn om de juiste snelheid te vinden.

Turbofunctie

Als u vaak beslag of deeg op extra hoge snelheden moet kneden of mengen, biedt een turbofunctie een uitkomst. In dit soort gevallen heeft u een krachtig apparaat nodig.

Opzetstukken

De meeste handmixers worden standaard geleverd met gardes en deeghaken. Daarnaast worden veel mixers tegenwoordig ook met een staafmixer functie geleverd. Dit kan interessant zijn, want het biedt meer creatieve mogelijkheden in de keuken.

Vaatwasserbestendig

Een ander aspect om naar te kijken, is hoe vaatwasserbestendig de accessoires van de handmixer zijn. Als u bijvoorbeeld vaak brooddeeg bereidt met de mixer, dan is het lastig om de deeghaken zelf schoon te maken en op te bergen. Er zijn ook handmixers waarbij de deeghaken helemaal niet los gemaakt kunnen worden. U zult deze dan met een sponsje of afwasborstel moeten schoonmaken.

Het maken van de juiste keuze

Zoals u kunt zien zijn er aardig wat punten waar u rekening mee dient te houden. De beste handmixer kopen begint eigenlijk bij een goede voorbereiding. Uiteraard spelen hier ook uw eigen voorkeuren bij mee. U wilt er zeker van zijn dat de handmixer past bij uw wensen. Hopelijk hebben wij u van alle informatie voorzien om een weloverwogen besluit te maken en de beste handmixer voor u te kopen.