Beste contactgrill

 
 
 

Bent u op zoek naar een goede contactgrill en bent u benieuwd naar welke u het beste kunt kopen? Het fijne van een contactgrill is dat u deze voor diverse dingen kunt gebruiken. Het grillen van groenten, vlees en vis is voor een contactgrill geen enkel probleem. Maar u kunt er ook prima tosti’s mee maken. Een bijkomend voordeel van een contactgrill is dat er eigenlijk geen olie of boter nodig is.  Hieronder leest u meer over de verschillende soorten contactgrills en leest u ook over waar u op moet letten bij het aanschaffen van de beste contactgrill. 

De beste contactgrills op een rijtje:

Afbeelding

ProductTefal Optigrill+ XL

Onze beste koop!

Tefal Optigrill+ XL

Beste koop product 

óf

Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058

Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058

Beste contactgrill met losse platen

óf

Tefal Gril Supergrill XL GC461B12

Tefal Gril Supergrill XL GC461B12

Beste grote contactgrill

óf

Tefal Ultra Compact Classic GC3050

Tefal Ultra Compact Classic GC3050

Beste contactgrill met regelbare thermostaat

óf

Tefal Snack Collection SW854D

Tefal Snack Collection SW854D

Beste contactgrill met wafelplaten

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Tefal Optigrill+ XL

Beste koop product 

Tefal Optigrill+ XL

óf

Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058

Beste contactgrill met losse platen

Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058

óf

Tefal Gril Supergrill XL GC461B12

Beste grote contactgrill

Tefal Gril Supergrill XL GC461B12

óf

Tefal Ultra Compact Classic GC3050

Beste contactgrill met regelbare thermostaat

Tefal Ultra Compact Classic GC3050

óf

Tefal Snack Collection SW854D

Beste contactgrill met wafelplaten

Tefal Snack Collection SW854D

óf

Een standaard contactgrill dient u volledig te sluiten om te kunnen grillen. Andere modellen kunt u gebruiken als tafelgrill en hier kunt u dan met meerdere mensen tegelijk gebruik van maken. Denkt u na over de aanschaf  van een contactgrill dan is het wel zaak om u eerst even goed te oriënteren. Want welk exemplaar is nu het meest geschikt voor u? Is de duurste altijd de beste en want is nu het voordeel van een tafelgrill. In dit artikel zetten we er een aantal voor u op een rijtje zodat u altijd de juiste keuze maakt.

Zoals u inmiddels van Klesto.nl gewend bent, hebben we de beste contactgrills in de verschillende categorieën voor u op een rijtje gezet. In dit artikel staan achtereenvolgens de beste koop contactgrill, de beste contactgrill met losse platen, de beste grote contactgrill, de beste contactgrill met regelbare thermostaat en de beste contactgrill met wafelplaten. Genoeg contactgrills om er eentje uit te kiezen dus. Per product hebben we de verschillende mogelijkheden en de voor- en nadelen benoemd. Op die manier wordt het eenvoudiger voor u om een goede keuze te maken. 

Vraagt u zich af waar u op dient te letten als u een contactgrill gaat kopen? Uiteraard is dit volledig afhankelijk van uw persoonlijke wensen en voorkeuren, hoe u het apparaat wenst te gebruiken, met hoeveel mensen en hoe vaak u het apparaat gaat gebruiken. Maar zo zijn er nog een aantal andere aspecten waar u rekening mee moet houden als u een contactgrill aanschaft.  

Met onze overzichtelijke koopgids, praktische tips en nuttige informatie krijgt u binnen een paar momenten alles te weten over een contactgrill. Zo ontdekt u met welke factoren u rekening dient te houden bij het selecteren van een goede contactgrill. We wensen u in ieder geval veel leesplezier met ontdekkingsreis op het gebied van de diverse contactgrills. 


 
 
 
 

Beste koop  | Tefal Optigrill+ XL

 
 

Bent u op zoek naar de beste koop contactgrill? Dan is de Tefal Optigrill + XL een zeer goede keuze. Op dit moment is dit de beste contactgrill die te verkrijgen is. 

 Dit is een grill met een groot grill oppervlak waarmee u met maximaal acht personen aan kunt grillen. Deze grill heeft de keuze uit maar liefst 9 bereidingsprogramma’s voor diverse soorten gerechten.

Kookindictor

De Tefal Optigrill+ XL is voorzien van een kookindicator. Deze laat u door middel van een signaal weten wanneer de bereiding van uw vlees gereed is.

Kort snoer

Het snoer van de Tefal Optigrill+ XL is wel wat aan de korte kant. Hier zult u dus wel rekening mee moeten houden voor wat betreft het plaatsten van de grill.

Dikte vlees

De Tefal Optigrill+ XL detecteert automatisch de dikte van het door u te grillen vlees. Het apparaat past hierop de grilltijd automatisch aan. Hierdoor heeft u eigenlijk altijd het perfect gegrilde vlees.

Schoonmaken

Gelukkig is het schoonmaken van de Tefal Optigrill+ XL een relatief eenvoudig klusje. De losse onderdelen van de grill kunnen in de vaatwasser en het apparaat zelf kunt u met een stukje keukenpapier afnemen. Het scheelt ook dat de Tefal Optigrill+ XL vlees kan grillen zonder gebruik van vet of olie.

Opbergen

Het opbergen na gebruik is wel even een uitdaging met de Tefal Optigrill+ XL. Het is sowieso een fors apparaat, en meet maar liefst 38 centimeter bij 45 centimeter bij 17 centimeter. Daarnaast kunt u het apparaat niet rechtop in de kast zetten. U zult het altijd plat moeten neerzetten.

Geen vergrendeling

Er zit geen vergrendeling op deze contactgrill. Het opwarmen en grillen gebeurt hierdoor iets minder egaal.

Tosti’s

U kunt met deze contactgrill zelfs tosti’s maken. En het fijne in dit geval is dan dat u er meerdere in een enkele keer kunt maken. Niemand hoeft op zijn tosti te wachten.

Prijs-kwaliteit verhouding

De prijs-kwaliteitverhouding van deze grill wordt de alle gebruikers eigenlijk als prima ervaren. Het is een gemakkelijk te bedienen contactgrill met een hoop mogelijkheden en dat tegen een zeer schappelijke prijs.

Kortom, de Tefal Optigrill + XL is een contactgrill met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het schoonmaken gaat relatief eenvoudig en u heeft een groot grill oppervlak. Het apparaat heeft maar liefst 9 bereidingsprogramma’s voor diverse soorten gerechten. Het is een prima contactgrill voor mensen met een groter gezin of mensen die regelmatig eters over de vloer hebben.

De Tefal Optigrill+ XL is geschikt voor 8 personen. Hierdoor is het wel een flink apparaat wat dan ook lastig is om na afloop van het grillen op te bergen. Bovendien kan deze grill alleen maar plat worden neergezet.

Voordelen

 • Grillen zonder vet of olie
 • Voorzien van een kookindicator
 • Platen en losse onderdelen kunnen in de vaatwasser

Nadelen

 • Groot apparaat en lastig opbergen
 • Kort snoer
 • Deksel is niet te vergrendelen
 

Conclusie

De Tefal Optigrill+ XL is een prima contactgrill geschikt voor het gebruik door wat grotere groepen. Grillen kan vrijwel zonder olie of vet en dat scheelt ook weer in het schoonmaken van het apparaat, bovendien kunnen de losse grillplaten gewoon in de vaatwasser. 

 
 
 
 

Beste contactgrill met losse platen | Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058

 
 

Ben u op zoek naar de beste contactgrill met losse platen? Het is een fijne bijkomstigheid als een contactgrill losse uitneembare grillplaten heeft.

De beste in deze soort is op dit moment de Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058. Het voordeel aan deze contactgrill is dat u deze ook nog eens helemaal kunt openklappen. Zo kunt u deze ook nog eens als tafelgrill gebruiken.

Schoonmaken

Het schoonmaken van de Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058 is vrij eenvoudig. De grill is voorzien van losse geribbelde bakplaten die u na afloop in de vaatwasser kunt zetten. Het eventuele vet wordt opgevangen in het vetopvangbakje. Ook dat kunt u in de vaatwasser laten reinigen.

Kort snoer

Helaas heeft deze contactgrill een snoer wat aan de korte kant. Hierdoor kunt u deze niet zondermeer overal neerzetten wanneer u een avondje gezellig wilt gaan grillen met vrienden en familie.

Opbergen

Het opbergen van de Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058 kan wellicht als lastig worden ervaren. U kunt deze grill niet op de zijkant plaatsen, deze zal altijd liggend in de kast moeten worden gezet. Het is ook nog eens best een groot apparaat dat niet gemakkelijk te hanteren is volgens sommige gebruikers.

Uitneembare platen

We zeiden het al, de platen van deze grill zijn uitneembaar. Hierdoor is deze contactgrill sowieso gemakkelijk schoon te maken, de platen kunnen namelijk gewoon direct in de vaatwasser worden geplaatst. Eventueel vet wordt apart opgevangen in een speciaal daarvoor bedoelt opvangbakje. Ook dat bakje kunt u gewoon reinigen in de vaatwasser.

Vermogen van 2000 W

Het vermogen van deze grill is maar liefst 2000 W. Dat betekent dat de grill snel op temperatuur is en dat u snel van uw gegrilde vlees kunt genieten. Wanneer de grill op de juiste temperatuur is wordt dat aangegeven dat het geïntegreerde lampje.

Beperkte aantal functies

Anders dan andere contactgrillen in deze prijsklasse heeft deze een wat beperkt aantal functies. De grill doet wat hij moet doen maar is kwa functionaliteit wat basaal ingericht.

Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058

Prijs-kwaliteit

De prijs-kwaliteitverhouding van deze contactgrill waren de meeste gebruikers zeer over te spreken. Daarnaast vond men het zwarte design zeker een aanrader en een mooie eyecatcher voor op uw aanrecht of tafel.

Kortom, de Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058  is een fijne contactgrill dat u ook nog eens helemaal kunt openklappen. Helaas heeft dit apparaat maar een beperkt aantal functies. Maar met een vermogen van maar liefst 2000 W is de grill snel op temperatuur en kunt u snel van uw gegrilde vlees genieten. 

Dit is een grill die wel een groot formaat heeft. Doordat deze ook niet op zijn kant gezet kan worden, neemt deze grill dan ook behoorlijk wat kastruimte in beslag.

Voordelen

 • Groot vermogen, de grill is snel op temperatuur
 • Uitneembare platen, kunnen in de vaatwasser

Nadelen

 • Grill is groot en wat lastig te hanteren
 • Snoer is erg kort, hierdoor kan de grill niet overal op tafel worden geplaatst
 • Lorem ipsum dolor sit amet
 

Conclusie

De Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058 is een prima contactgrill die ook gebruikt kan worden als tafelgrill. Door de uitneembare platen is de grill gemakkelijk en snel schoon te maken. De grill zelf is wat groot en lastig op te bergen. Als dit geen probleem voor u is, dan heeft u hier een prima grill tot uw beschikking.

 
 
 
 

Beste grote contactgrill  | Tefal Gril Supergrill XL GC461B12

 
 

Bent u opzoek naar een grote contactgrill? Dan is de Tefal Gril Supergrill XL GC461B12 wellicht iets voor u. Dit is een contactgrill van een flink formaat waarop u diverse soorten gerechten kunt bereiden.

Een flinke steak of meerdere tosti’s in één keer? Voor de Tefal Gril Supergrill XL GC461B12 lijkt het allemaal een fluitje van een cent. En na gebruik is het schoonmaken vrij eenvoudig te regelen, de losse onderdelen kunnen namelijk gewoon in de vaatwasser worden gezet.

Maximale temperatuur

De Tefal Gril Supergrill XL GC461B12 heeft een vermogen van maar liefst 2400 W en kan hierdoor worden snel een temperatuur bereiken van maar liefst 275 °C. Zo zorgt u ervoor dat het vlees een heerlijk krokant buitenkantje krijgt

Temperatuurboost

De Tefal Gril Supergrill XL GC461B12 is voorzien van een zogenaamde temperatuurboost. Hiermee kunt u het vlees goed aan braden en krijgt uw vlees een mooie en krokante buitenkant. Terwijl de binnenkant van uw vlees heerlijk mals en sappig blijft.

Groot en zwaar

Een aantal gebruikers vonden het formaat en gewicht van deze grill wel een minpunt. Daarnaast kan ook deze contactgrill alleen maar liggend worden opgeborgen. Hierdoor neemt deze flink wat ruimte in beslag.

Vaatwasser

Zoals we al zeiden, het schoonmaken van de Tefal Gril Supergrill XL GC461B12 is een fluitje van een centje. De losse platen kunt u in de vaatwasser zetten. Ook het opvangbakje voor het vet kunt u in de vaatwasser laten reinigen.

Kort snoer

Helaas heeft deze contactgrill een snoer dat wat aan de korte kant is. Heeft u meerdere eters dan dient u hier dus wel rekening mee te houden in waar u de grill op tafel plaatst.

Vetvrij grillen

Met deze grill kunt u vrijwel vetvrij grillen. U heeft geen olie of vet nodig om toch een lekker stukje vlees of vis te kunnen grillen.

Duur exemplaar

In tegenstelling tot andere exemplaren is dit een wat duurdere contactgrill. Overigens was dat voor de meeste gebruikers geen probleem.

Kortom, de Tefal Gril Supergrill XL GC461B12 is een contactgrill van groot formaat waar u diverse gerecht op kunt bereiden. En na gebruik is het vrij gemakkelijk om dit apparaat schoon te maken. Dit omdat de losse onderdelen vaatwasserbestendig zijn. 

Deze grill is wat groter en zwaarder dan de meeste andere exemplaren. Hierdoor is deze wat lastiger te hanteren. Houdt u met het opbergen rekening dat u deze contactgrill alleen platliggend in een kast kwijt kunt. 

Voordelen

 • Voorzien van een temperatuurboost voor een krokante buitenkant aan uw vlees
 • Losse onderdelen kunnen direct in de vaatwasser worden geplaatst
 • Flink vermogen, de grill is dus snel op temperatuur
 • Gemakkelijk schoon te maken, losse onderdelen kunnen in de vaatwasser

Nadelen

 • Een grote en zware grill
 • Lastig op te bergen, kan alleen plat gelegd worden
 • Kort snoer
 • Wat duurder dan andere exemplaren
 

Conclusie

De Tefal Gril Supergrill XL GC461B12 is een grote contactgrill die ook nog eens te gebruiken is als tafelgrill. De grill is wel aan de grote kant maar is verder van alle gemakken voorzien en kent zelfs wat extra functionaliteiten zoals bijvoorbeeld een temperatuurboost voor een extra krokant laagje op uw vlees.

 
 
 
 

Beste contactgrill met regelbare thermostaat | Tefal Ultra Compact Classic GC3050

 
 

Wilt u graag een contactgrill die voorzien is van een regelbare thermostaat? Kijk dan eens naar de Tefal Ultra Compact Classic GC3050 Contactgrill.

De Tefal Ultra Compact Classic GC3050 Contactgrill is een prima en gebruikersvriendelijke grill die voorzien is van een regelbare thermostaat. Dit is een grill en barbecue in één en is voorzien van een handig indicatielampje zodat u direct kunt zien wanneer deze warm genoeg is om gebruikt te worden. 

Eenvoudig schoonmaken

Het schoonmaken van de Tefal Ultra Compact Classic GC3050 Contactgrill is een gemakkelijk klusje. De losse onderdelen kunt u direct in de vaatwasser laten reinigen terwijl u de rest van de grill met een keukendoek kunt afnemen.

Losse platen

Er zijn voor deze grill geen losse platen te verkrijgen. Dus gaat er een keer een plaat kapot dan bent u bijna verplicht een nieuwe contactgrill te kopen.

Losse platen

Er zijn voor deze grill geen losse platen te verkrijgen. Dus gaat er een keer een plaat kapot dan bent u bijna verplicht een nieuwe contactgrill te kopen.

Grillen zonder vet of olie

Deze contactgrill is voorzien van een opvangbakje van het eventuele vet. En dankzij de aluminium anti-aanbakplaten hoeft u helemaal geen olie of vet te gebruiken tijdens het grillen. Deze Tefal grill is voorzien van een ingebouwd opvangbakje, waarmee je het vet gemakkelijk afvoert. Zo wordt koken nog gezonder. Dankzij de aluminium anti-aanbakplaten hoef je zelfs geen vet of olie toe te voegen.

Tefal contact grill gc3050

Flink vermogen

De Tefal Ultra Compact Classic GC3050 Contactgrill heeft een behoorlijk vermogen van maar liefst 2000 W. U heeft dus niet lang te wachten voordat u kunt beginnen met het grillen van uw vlees of vis.

Flink formaat

Een aantal gebruikers gaf aan dat zij de grill wat aan de grote kant vonden. Ook het gewicht werd als een nadeel gezien. Het formaat zorgt er in ieder geval voor dat het opbergen van de contactgrill wel een uitdaging kan zijn. De grill neemt vrij veel kastruimte in beslag in uw keuken, dat is iets waar u wel rekening mee dient te houden.

Hoge prijs

Een aantal gebruikers gaven aan de ze deze contactgrill wel flink aan de prijs vonden. Maar verder waren zij dik tevreden of de grill, het gebruiksgemak en de veelheid aan functionaliteiten.

Kortom, dit is een grill en barbecue in één die is voorzien van een handig indicatielampje. Zodoende ziet u direct wanneer de contactgrill voldoende op temperatuur is om gebruikt te worden. De grill heeft een flink vermogen waardoor u snel vlees, vis of groenten kunt gaan grillen. 

Een aantal gebruikers gaven aan dat de grillplaten niet los te verkrijgen zijn. Bij schade bent u dus genoodzaakt een nieuwe grill aan te schaffen.

Voordelen

 • Grillen zonder olie of vet, dus veel gezonder
 • Voorzien van een regelbare thermostaat
 • Flink vermogen, de grill is dus snel op temperatuur

Nadelen

 • Grillplaten zijn niet los te verkrijgen
 • Wat aan de grote en zware kant
 • Sommige gebruikers vonden de prijs wat aan de hoge kant
 

Conclusie

De Tefal Ultra Compact Classic GC3050 is een prima contactgrill voorzien van een regelbare thermostaat. Dankzij het vermogen van maar liefst 2000 W kunt u in ‘no time’ beginnen met grillen van vlees, vis en zelfs groenten. Maar u kunt deze grill ook prima gebruiken voor het bereiden van tosti’s of panini’s.

 
 
 
 

Beste contactgrill met wafelplaten | Tefal Snack Collection SW854D

 
 

Bent u dol op wafels en wilt u deze heel graag zelf maken? Bent u op zoek naar een contactgrill met wafelplaten? Dan is deze contactgrill wellicht iets voor u. We hebben het hier over de Tefal Snack Collection SW854D  contactgrill. 

Dit is een zogenaamde multisnack contactgrill voorzien van diverse platen. De platen zijn vrij eenvoudig te vervangen door de andere meegeleverde platen.

Twaalf verschillende platen

Tefal Snack Collection SW854D wordt standaard geleverd met vier verschillende platen voor het maken van panini’s, wafels, tosti’s en zelfs poffertjes. U kunt bij deze contactgrill twaalf verschillende platen los kopen. Zo kunt u tijdens gezellige avondjes of op feesten diverse snacks en lekkernijen maken voor familie en vrienden.

Gemakkelijk op te bergen

De Tefal Snack Collection SW854D heeft een wat kleiner formaat dan de gemiddelde contactgrill. Tevens kunt u deze contactgrill ook verticaal opbergen. Hierdoor neemt deze grill niet al teveel kastruimte in en is deze dan ook gemakkelijk op te bergen.

Veel mogelijkheden

Deze contactgrill heeft kwa grillen wel veel mogelijkheden. Zo kunt u er vlees, vis en groenten mee grillen. Maar u kunt er ook heerlijke tosti’s, wafels en panini’s mee maken. En er zijn ook diverse soorten grillplaten los te koop.

Hoge prijs

Een aantal gebruikers gaf aan dat zij deze contactgrill kwa prijs wel wat aan de hoge kant vinden. Zeker als je nagaat dat deze grill bijvoorbeeld ‘alleen maar’ kleinere snacks kan maken.

Vermogen

Het vermogen van de Tefal Snack Collection SW854D is wel wat aan de lage kant, namelijk 700 W. Dit houdt in dat u bijvoorbeeld langer moet wachten voordat deze contactgrill op de juiste temperatuur is.

Geen vetverzamelbakje

Deze contactgrill heeft helaas geen vetverzamelbakje. Hierdoor kan het risico ontstaan dat vet, terwijl u aan het grillen bent, onder grillplaten loopt met alle gevolgen van dien.

Cool touch handgreep

Als u de grill in gebruik hebt, dan hoeft u niet bang te zijn dat u een keer uw vingers brandt. De grill is namelijk voorzien van zogenaamde cool touch handgrepen. De handgrepen blijven dus koud terwijl u uw kipfilet aan het grillen bent.


Kortom, de Tefal Snack Collection SW854D is een uiterste geschikt contactgrill om de lekkerste wafels mee te maken. Daarnaast is de grill ook geschikt voor het grillen van vlees, vis en groenten. Helaas is het vermogen niet bijzonder hoog, hierdoor zult u wat langer moeten wachten voordat de contactgrill op temperatuur is. 

Het vermogen van de grill is wat beperkt namelijk 700 W. Hierdoor zult u langer moeten wachten voordat uw grill goed en wel is opgewarmd.

Voordelen

 • Gemakkelijk na gebruik op te bergen doordat u de grill verticaal kunt neerzetten
 • Grillplaten zijn eenvoudig schoon te maken, deze kunnen namelijk in de vaatwasser worden geplaatst
 • U kunt diverse grillplaten er los bij kopen voor diverse andere snacks

Nadelen

 • Deze contactgrill is, zeker gezien de grootte van het apparaat, flink aan de prijs
 • Het vermogen van de grill is wat aan de beperkte kant, namelijk 700 W
 

Conclusie

De Tefal Snack Collection SW854D  contactgrill is een wat kleinere contactgrill waarmee u diverse snacks kunt maken. Heeft u geen problemen met het feit dat u over het algemeen wat langer moet wachten voordat deze grill is opgewerkt, dan is dit apparaat prima geschikt voor u.


 
 

Koopgids met tips

Bent u zich aan het oriënteren op het kopen van een contactgrill? Dan is de eerste vraag natuurlijk welke voor u het meest geschikt. Want wat voor de een prima werkt hoeft voor de andere helemaal niet zo’n goed apparaat te zijn natuurlijk. En wat voor soorten contactgrillen zijn er eigenlijk? Wat is een contactgrill en welke mogelijkheden biedt dergelijk apparaat? 

Tefal Optigrill+ XL

Wat kunt u met een contactgrill?

De eerste vraag is uiteraard, wat kunt u eigenlijk met een contactgrill? Met een contactgrill kunt u vlees, vis, groenten maar ook tosti’s en panini’s grillen. Het grillen gebeurt met weinig tot geen vet of olie, dus is op deze manier grillen ook een stuk gezonder. De meeste modellen hebben gewoon twee grillplaten. De ruimte tussen deze platen kunt u verstellen wat natuurlijk weer handig is als u bijvoorbeeld een groter stuk vlees wilt grillen.

Wat voor soorten zijn er?

U zult wellicht snappen dat er veel diverse soorten op de markt zijn. Zo zijn er modellen die u helemaal kunt openklappen, hierdoor kunt u de grill als een tafelgrill gebruiken. U heeft dan eigenlijk een soort barbecue maar dan binnen. Gezellig voor met de feestdagen of gewoon een keer in een weekend met familie en vrienden. En zo zijn er ook modellen met grillplaten die u kunt wisselen. Zo kunt u bijvoorbeeld wafels maken of andere lekkere snacks.

De bediening

Over de bediening van een contactgrill kunnen we kort zijn, met een aparte aan- en uitknop zet u de grill aan of uit. Heeft de grill een instelbare temperatuur dan kunt u, traploos, de temperatuur van de grill hoger of lager zetten. Natuurlijk afhankelijk van het soort gerecht dat u klaarmaakt.

Daarnaast hebben de wat uitgebreidere modellen vaste programma’s voor vlees, vis of het grillen van groenten.

Boost

Sommige modellen hebben wel een zogenaamde boost functie. Hierdoor grilt u uw vlees sneller, waardoor er aan de buitenkant van het vlees een lekker knapperig korstje ontstaat en het vlees binnen mals en sappig blijft.

Vermogen van de grill

Het vermogen van de grill is wel iets om mee te nemen in uw keuze. Een grill met een hoog vermogen zal eerder op temperatuur zijn dan eentje die niet zo’n hoog vermogen heeft. Dus een grill met een vermogen 2000 W zal eerder heet zijn dan eentje met een vermogen van 700 W.

Reinigen van de grill

Het na gebruik reinigen van uw contactgrill is, over het algemeen, een fluitje van een cent. De meeste grillplaten kunnen los in de vaatwasser worden gereinigd. Ook het opvangbakje voor het vet, waarmee de meeste modellen zijn uitgerust, kan los in de vaatwasser worden gereinigd. De grill zelf kan met een vochtig doekje en een mild reinigingsmiddel prima worden schoongemaakt.

Randen

Het is aan te raden te controleren of de contactgrill opstaande randen heeft voordat u tot de koop overgaat. Op die manier kunt u een knoeiboel voorkomen op het moment dat er toch vet naast de grill dreigt te gaan lopen.

Timer of kookwekker

Eerder handig dan echt noodzakelijk is een eventueel geïntegreerde timer in uw contactgrill. Zo kunt u even iets anders dan continue bij de grill opletten. Een geïntegreerde timer schakelt de grill ook direct uit zodra de ingestelde tijd voorbij is.

Lengte van het snoer

Een contactgrill is een apparaat dat werkt op netspanning. Let er dus op dat, zodra u met meerdere personen gaat grillen, u altijd in de buurt van een stopcontact zit. De meeste modellen hebben namelijk een snoer dat wat aan de korte kant is, waardoor de grill een handig plek geven wat lastig kan zijn.

Opbergen

De meeste modellen zijn flink aan de maat, zeker die geschikt voor meerdere personen. Daarnaast kunnen de meeste van deze apparaten alleen maar verticaal worden opbergen, waardoor ze weer extra ruimte in beslag nemen. Wel iets om rekening mee te houden dus.

Prijzen

De prijzen van de diverse modellen lopen behoorlijk uiteen. Zou zult u voor meer vermogen, een groter model en meer functies uiteraard ook veel meer betalen dan het meest basale dat standaard op dit moment op de markt te verkrijgen. Maar alles hangt natuurlijk met uw eigen budget en waar uw behoeften liggen op dat moment.

Maak de beste keuze voor u

Het gaat er uiteraard bij het bepalen van een geschikte contactgrill altijd om wat u uw persoonlijke wensen en voorkeuren zijn. Wat geeft u eigenlijk het meeste plezier. Op basis van uw eigen wensen kunt u een eerste keuze maken. Welke contactgrill u ook kiest, voor welke soort contactgrill u ook gaat, met klesto.nl maakt u altijd een goed onderbouwde en juiste keuze. Klesto.nl geeft onafhankelijke en onpartijdige reviews zodat u altijd een juiste keuze kunt maken. 

Eet smakelijk

Wat voor contactgrill u ook gaat kiezen, bij klesto.nl zorgen wij ervoor dat u eenvoudig voor u de beste keuze zult maken. Of het nu een zeer geavanceerd model of een standaard contactgrill is, met klesto.nl kiest u de contactgrill die bij u past. We hopen dat u jarenlang plezier heeft van uw contactgrill zult hebben. Eet smakelijk!