Beste ruitenreiniger

Ruitenreiniger KärcherRamen zemen is leuk als het 25 graden is met een lekker warm zonnetje erbij. Dan is het niet zo erg om een paar uur buiten te staan met een emmer en een sopje. Ramen zemen is niet zo leuk als het koud is en er een vies koud windje staat. Dan wil je snel klaar zijn. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor. Een ruitenreiniger. Een emmer, een zeem en een sopje zijn verleden tijd. O ja, die vieze strepen ook. Er zijn altijd mensen die dingen op oma's manier willen doen. Niets mis mee, zeker niet bij ramen wassen. Het kan echter op een snellere manier.

Hoe werkt een ruitenreiniger?

Een ruitenreiniger is een handig alleskunner. Er wordt veel gedacht dat een ruitenreiniger met stoom werkt. Dit is niet zo. Bij de meeste ruitenreinigers zit een water flacon. Als u helemaal niet meer met een emmer wat wil lopen vult u deze met wat water en een sopje en draait u het gedeelte met het poetsstuk erop en kunt u aan de slag. U zult flink moeten spuiten voor u via het poetsstuk voldoende waswater op het raam hebt aangebracht om prettig te kunnen boenen. Voor de rest gaat het erg makkelijk.

Er zijn veel verschillende ruitenreinigers, en elk type heeft weer zijn eigen kwaliteiten. MAAR, welk type past nou het meest bij u?

Oplaadtijd, gebruikstijd, voltages, waterinhoud, werkbreedte, gewicht, prijs, enzovoorts. Wij hebben het voor u uitgezocht.

Op deze pagina vindt u een gecategoriseerde selectie van de beste strijkijzers. Ga direct naar:

ProductToepassing
  
1. AEG WX7 - 90B2BEBeste koop met 90 minuten gebruiksgemak
2. Nilfisk Smart ruitenreinigerBeste koop voor enkele ramen
3. Kärcher Window Vac WV 5Beste ruitenreiniger met steel

Beste Koop

U bent bij Klesto. Uw hele leven door maakt u keuzes. Soms maakt u domme keuzes. Dat is wat iedereen doet. Wij zorgen voor uw beste keuzes. Uw beste keuzes op het gebied van huishouden. Zo ook bij de ruitenreinigers. Wij vinden het leuk om u te helpen, en u bespaart een hoop tijd!

AEG werd in 1883 door Emil Rathenau opgericht. Een fusie met dochteronderneming Telefunken AG en daaropvolgende acquisities door Daimler Ag en ten slotte Electrolux heeft AEG gevormd tot het vooruitdenkende bedrijf dat het nu is. Innovatie staat centraal bij alles wat we doen bij AEG. Blablabla. Een leuk verhaaltje voor de zondagmiddag maar u bent hier voor hun beste product.

AEG WX7 – 90B2BE – Ruitenreiniger

Ruitenreiniger
AEG ruitenreiniger

Waarom is dit de beste ruitenreiniger? Zoals we een stukje terug al aangaven vergelijke we de producten op verschillende facetten zoals: oplaadtijd, gebruikstijd, waterinhoud, prijs, enzovoorts. De AEG WX7 blonk hier glorieus in uit. Het enige nadeel is een ietwat hoge prijs. Maar, het is niet voor niets de beste koop. Daar hoort een prijskaartje bij. Een gebruikstijd van 90 minuten wat gemiddeld 30 is. Daarbij hoort een oplaad tijd van 180 minuten (3 uur). Dit lijkt veel maar is heel gebruikelijk bij deze producten. Een concurrerend product, de Nilfisk Smart reiniger heeft een oplaadtijd van 120 minuten maar die wast geen tegels.  Inderdaad, met de AEG kunt u zowel glas als tegels wassen. Uw douchecabine is dus schoon voor u er erg in heeft.

Ook heeft de AEG een ergonomisch design. Het compacte formaat en de ronde handgreep zorgen ervoor dat de AEG heerlijk in de hand ligt. Door dit compacte formaat heeft de ruitenreiniger wel een klein waterreservoir van 0,1 liter. Als compensatie is de reiniger wel enorm stil. Wanneer u dit model besteld krijgt u er een grote zuigmond (29cm), een kleine zuigmond (17cm), reinigingsvloeistof en een sproeifles bij.

Gebruiksduur van 90 minuten

90 minuten is lang. Gemiddeld is de gebruiksduur 20 tot 35 minuten. De ruitenreiniger van AEG bevat een lithium batterij waardoor de gebruikstijd langer wordt. In totaal kunt u hier een oppervlakte van 180 vierkante meter mee reinigen. Zo krijg je snel veel gedaan, want de batterij hoeft niet tussentijds gewisseld te worden. Daarna zult u wel 3 uur moeten wachten tot u product volledig is opgeladen.

Ultrastil

60 decibel. Volgens de gegevens is dit de stilste ruitenreiniger die op dit moment op de markt is te verkrijgen. 60 dB is ongeveer net zo hard als een normaal gesprek op 1 meter afstand. Rustig dus.
Ruitenreinigers kunnen enorme herrie maken, en het is wel zo fijn als je nog een gesprekje kunt voeren onder het leuke klusje…

Crystal Clean Ruitenreiniger vloeistof

Als u de AEG WX7 wilt gaan gebruiken is de los verkrijgbare vloeistof van AEG onmisbaar! Natuurlijk kunt u uw eigen sopje gebruiken maar volgens de gebruikers is dit middeltje het einde. Nog nooit hebben de gebruikers zulke schone en streeploze ramen gehad. Dit schijnt dus erg goed te werken.

Bekijk de vloeistof op Bol.com

Bij de AEG wordt geen verlengstok meegeleverd. Hogere ramen zijn dus lastig te wassen. De microvezeldoek is wel te wassen maar zal op een gegeven moment vervangen moeten worden.
Conclusie:
De ultra stille AEG WX7 is de beste koop door zijn lange gebruiksgemak van 90 minuten en een oplaadtijd van 180 minuten. De ruitenreiniger wordt geleverd met 2 verschillende zuigmonden.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • 90 minuten gebruiksgemak
 • Ultrastil
 • Voor zowel glas als tegels
 • Ergonomisch design
Nadelen
 • Beetje prijzig
 • Klein waterreservoir van 0,1 liter
 • U moet 3 uur wachten voor uw reiniger weer is opgeladen

Beste ruitenreiniger voor enkele ramen

U heeft niet veel ramen, maar toch heeft u een hekel aan het werk en wilt u snel klaar zijn. Of u vindt het wel leuk maar u krijgt het niet onder de knie met de traditionele emmer, zeem, doek en trekker.
Een hele zoektocht. Het is geen product van honderden euro's dus de prijzen liggen redelijk dicht bij elkaar wat ervoor zorgt dat we vooral op specificaties moeten selecteren. 4 producten kwamen in onze radar.
We zijn uiteindelijk bij het mooie product van Nilfisk uitgekomen. Op veel vlakken was dit product beter als de concurrent.

Nilfisk Smart Ruitenreiniger

Ruitenreiniger
Nilfisk Smart Ruitenreiniger

Al sinds 1906 ziet Nilfisk zich als marktleider van innovatieve schoonmaakoplossingen. Hans Henrik Lund is de CEO van de Nilfisk Group. Hans heeft een sterke internationale achtergrond in technologie en productontwikkeling. Hans heeft een mooi bedrijf opgezet. Hans is slim. Be like Hans.

Hoezo zou u voor dit product kiezen als u maar enkele ramen hoeft schoon te maken? We hopen u dat hieronder goed uit te kunnen leggen. We lopen elk voordeel en nadeel even langs:

Korte oplaadtijd

Als u uw ruitenreiniger maar af en toe nodig heeft is het makkelijk dat deze snel is opgeladen. Het zou vervelend zijn als u eerst nog 4 zou moeten wachten om dit kleine klusje te klaren. De oplaadtijd van de Nilfisk Smart Ruitenreiniger bedraag maar 120 minuten
Als we het hebben over de gebruikerstijd hoort de Nilfisk met 90 minuten bij de absolute top. U hoeft uw apparaat dus niet lang op te laden en u kunt lang met uw batterij doen.

Wateropslag

Een wateropslag van 0,1 liter. Een voordeel en een nadeel. Door het zware gewicht van 1500 gram moest het reservoir zeker niet veel groter worden. Toch zou Nilfisk moeten werken aan een meer ergonomisch design met een grotere tank. De werkbreedte is met 28 centimeter gewoon netjes. Ook bij deze reiniger wordt een ruitenwisser van 17 centimeter meegeleverd dus deze reiniger is ideaal voor de kleine en grote ruiten…

De ruitenreiniger van Nilfisk is behoorlijk zwaar. Meer iets voor mannen dus.
Conclusie:
De Nilfisk is een prima reiniger voor een faire prijs met een lang uithoudingsvermogen. Hij is vrij onbekend maar Klesto geeft hem een voldoende.

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • 90 minuten gebruiksgemak
 • Korte oplaadtijd
 • Goedkoop
Nadelen
 • Met 1500 gram is hij behoorlijk zwaar
 • Alleen voor glas

Beste ruitenreiniger met steel

Met steel. Het is belangrijk dat u goed weet waar u uw reiniger voor wilt gaan gebruiken. Het is namelijk zo dat er bij een aantal reinigers een telescoopstok bijgeleverd kan worden. Dit geld bijvoorbeeld voor de bovenstaande Nilfisk. Hier kan een telescoopstok van 1,8 meter bij worden geleverd. Kärcher of Leifheit? De Leifheit raamzuiger kan geleverd worden met een korte steel van 43 centimeter. Toch kiezen we voor een ander product van een fabrikant die algemeen bekend is. Kärcher.

Alfred Kärcher is een van de vele uitvinders en ondernemers die het Zuid-Duitse Württemberg sinds het begin van de industrialisatie heeft voortgebracht, zoals Robert Bosch, Gottlieb Daimler en graaf Zeppelin. Met veel energie zette hij in voor de realisatie van zijn ideeën.
In 1950 zorgt Alfred Kärcher voor een doorbraak in de reinigingstechniek met de ontwikkeling van de eerste Europese heetwater hogedrukreiniger.

Kärcher WV 5 Premium

Ruitenreiniger Karcher
Kärcher WV5 Premium

We moesten 5 producten met elkaar vergelijken. Alle producten van Kärcher zijn in principe van uitstekende kwaliteit. Vooral de uitneembare accu maken het verschil met concurrerende producten. Het prijsverschil zit hem bij deze producten dan ook vooral in de extra opties zoals een extra accu en een smalle zuigmond. Daarom hebben we gekozen voor de Kärcher Window Vac 5 premium.

Uitneembare accu

De uitneembare accu zorgt ervoor dat u met een extra accu in plaats van 35 minuten, 70 minuten kunt schoonmaken. En als u de lege accu direct weer oplaad kunt u nog langer werken. Op zich natuurlijk ideaal. Het nadeel is dat deze extra accu niet bij de prijs is inbegrepen. U zult deze er extra bij moeten kopen. Maar als we zien dat de AEG WX7 (beste koop) met een vaste accu 90 minuten werkt valt het toch wel een beetje mee. Elke verbetering is echter een verbetering.

Verwisselbare zuigmond

Ook dit is ideaal. Heeft u kleine of smalle ramen van minder dan 28 centimeter, dan heeft u de optionele zuigmond nodig van 17 centimeter. Met een simpele klik vervangt u deze. Ideaal.

Comfortabele reiniging van de hoeken van ramen

Kärcher heeft een manueel instelbare afstandhouder en u behaald hierdoor streepvrije reinigingsresultaten, helemaal tot in de hoekjes.

Telescoopstok Kärcher
Kaercher WV steel 2 meter

Ruitenreiniger met steel

De bovenste ruiten reinigen van de tweede verdieping op een gammel laddertje is iets wat u liever niet doet. Begrijpelijk. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Daarom hebben we voor u de beste ruitenreiniger met steel opgezocht. Er waren verschillende modellen die het mogelijk maakte om op grotere hoogte te wassen. We hebben voor de Kärcher gekozen omdat dit model met de langste telescoopstok geleverd kan worden. De Leifheit ruitenreiniger met steel kan geleverd worden met een 43 centimeter lange telescoopstok. De telescoopstok die bij de Kärcher geleverd kan worden is maar liefst 2 meter lang. Met een gemiddelde lichaamslengte van 1,65 komt u dus met uitgestrekte handen op ongeveer 4,5 meter! Ook de bovenruiten dus ideaal schoonmaken met deze reiniger. De steel kunt u los bestellen en heeft een prijskaartje van €42,95. Als u toch bezig bent, doe het dan goed.

De oplaadtijd van de accu is relatief lang in vergelijking met overige ruitenreinigers en de extra accu is niet bij de prijs inbegrepen.
De Kärcher lost uw hoogte problemen op door de los verkrijgbare telescoopstok van 2 meter. Ook een extra accu is los te verkrijgen. Bovendien is de reiniger erg licht dus u zult geen last krijgen van een ‘lamme hand'.

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de losse steel van 2 meter op Bol.com

Voordelen
 • Uitneembare accu
 • Op grote hoogte werken door optionele telescoopstok van 2 meter
 • Randen comfortabel reinigen
Nadelen
 • Met 1,7 kilo is de Kärcher redelijk zwaar
 • Extra accu niet inbegrepen

 

Beste ruitenreiniger voor professionals

WVP 10 Adv.  

Het allernieuwste product van Kärcher. Verkrijgbaar vanaf eind maart 2018. Helaas niet verkrijgbaar voor consumenten zoals u en ik… Toch willen we u de beste ruitenreiniger laten zien. Klesto zoekt namelijk naar het beste. Als u in het bezit wilt komen van het onderstaande product moet u toch naar een verkooppunt van Kärcher. Waarschijnlijk staat de afkorting voor Window Vac Premium 10 Advanced. Advanced is hij zeker want de specificaties van deze reiniger verblufte ons. Het product is op het moment van schrijven helaas nog niet op de markt, maar dit zal niet lang duren.

Kärcher ruitenreiniger
Kärcher WVP 10

We hebben alle reinigers van Kärcher onderzocht op verschillende dingen zoals de oplaadtijd en gebruikstijd. We kwamen er al snel achter dat de eerste  11 modellen bijna identiek zijn. De oplaadtijd van de Kärcher's is bij allemaal 185 minuten. De gebruikstijd 35 minuten. Een waterinhoud van 0,1 liter wat aan de lage kant is. Een werkbreedte van 28 centimeter (meestal meegeleverd met smalle zuigmond), een productgewicht van 1700 gram en een aantal van de modellen zijn voor zowel glas als tegels. Dit geldt ook voor de WVP 10.

De Kärcher WVP 10 maakt een groot verschil met oudere modellen. Dit model komt net als de WV5 met een uitneembare accu. Het is dus mogelijk om de lege accu te verwisselen met de bijgeleverde extra accu die u met een compacte acculader gemakkelijk kunt opladen.

Licht, ergonomisch en universeel inzetbaar

De Kärcher WVP 10 is geschikt voor alle soorten gladde oppervlakken zowel horizontaal als verticaal en zelfs boven uw hoofd door het relatief lichte gewicht van 950 gram. Dit is op de beste koop, de AEG dus (588gr.), en de Thomas Windowjet (750gr.) na een van de lichtste apparaten op de markt. Gemiddeld licht het gewicht rondt de 1400 gram. Door dit lichte gewicht is het zelfs boven uw hoofd makkelijk schoonmaken en krijgt u geen last van spierpijn. Daar is de sportschool voor. Daarnaast kunt u het apparaat comfortabel hanteren door het ergonomische ontwerp en is de bediening erg eenvoudig. Pluspunten voor het ontwerp dus.

Verwisselbare accu

Bij de nieuwste Kärcher wordt een snellader en een tweede accu geleverd. Het principe is ideaal. Het feit dat één accu het maar 35 minuten volhoudt haalt deze prestatie een klein beetje naar beneden als we zien dat de beste koop op één accu 90 minuten draait. Kärcher lost dit probleem grotendeels op door een snellader bij te leveren met een korte oplaadtijd van maar 50 minuten. Dit is een serieuze tijd als we het vergelijken met de ruitenreiniger van Vileda. Deze lader doet er maar liefst 240 minuten over.
Ook is het ideaal dat het laadniveau op het handvat wordt aangegeven door drie streepjes boven de aan-uit knop. Weer pluspunten voor Kärcher.

Randen comfortabel reinigen  

Dit is eigenlijk het cruciale punt waar een ruitenreiniger aan moet voldoen. Dit is ook het punt waarom veel mensen twijfelen of ze wel een ruitenreiniger moeten aanschaffen. We snappen deze twijfeling heel goed. Met een emmer, een zeem en een sopje heeft u dit helemaal zelf in de hand. Kärcher zorgt voor een schoon en streepvrij raam tot aan de rand dankzij de handmatige instelbare afstandhouder. Kärcher blijft scorebord vullen met plusjes.

Vuilwaterreservoir met grotere inhoud

Volgens Kärcher is dit een hele verbetering. Het is een verbetering maar meeste reinigers hebben een inhoud van 0,1 of 0,2 liter. Om echt onderscheid te maken had het waterreservoir nog iets groter gemoeten. Waarschijnlijk moesten de ontwerpers van de nieuwe Kärcher kiezen tussen ontwerp en functionaliteit. Stressende ontwerpers maken nou eenmaal verkeerde keuzes. De eerste 11 reinigers hadden een watercapaciteit van 0,1 liter. De nieuwe reiniger krijgt er 0,1 liter bij. Een totale inhoud van 0,2 liter dus in dit vernieuwde product. Kleine pluspunt deze keer.

Keuze maken

Hopelijk heeft dit artikel over de beste ruitenreinigers en deze koopgids u geholpen bij het maken van een goede keuze. We hebben onze best gedaan om de juiste ruitenreinigers te selecteren voor uw specifieke situatie. Iedereen kan wel eens een foutje maken. Ook wij bij Klesto. Toch gaan we ervan uit dat de keuzes goed zijn en u zorgeloos op ons kunt vertrouwen.

Komt u er nog steeds niet uit, haast uw beslissing dan niet. Heeft u meer hulp nodig bij het maken van een beslissing die perfect aansluit op uw situatie, aarzel dan niet om een hulplijn in te schakelen. Leg uw situatie en wensen bijvoorbeeld eens voor aan Vonne, productspecialist bij Coolblue.nl. Zij helpt u met plezier om een goede keus te maken.

Wij hopen dat deze pagina u heeft geholpen bij het maken van een keuze en hopen dat het (over het algemeen) ietwat minder leuke klusje door uw nieuwe ruitenreiniger weer een leuke bezigheid wordt!

► Check de prijs