Dyson 360 Eye

De Dyson 360 Eye is pas op de markt, en behoort tot de topklasse onder de robotstofzuigers. Dit apparaat heeft volgens het bedrijf tweemaal zoveel zuigkracht dan andere robotstofzuigers, en is voorzien van verschillende handige functies waardoor het een erg gebruiksvriendelijk item is.

Als je op zoek bent naar een zeer degelijke robotstofzuiger, dan is dit wellicht de juiste keuze. De Dyson 360 Eye beschikt namelijk over alle belangrijke basiseigenschappen die we graag terugzien in een robotstofzuiger, en dit in een jasje van optimaal gebruiksgemak. 

We bespreken in dit artikel alle voor- en nadelen van de 360 Eye, alsook reviews van anderen en eventuele alternatieven zodat je een goed beeld krijgt over het apparaat.

Voordelen 

De Dyson 360 Eye heeft een hele lijst aan voordelen, dus laten we bij het begin beginnen. De zuigkracht. Volgens het bedrijf zelf heeft dit apparaat tweemaal zoveel zuigkracht vergeleken met andere stofzuigers. Hierdoor is het geschikt voor vrijwel alle vloeren. Zelfs tapijten worden netjes schoon gemaakt, en het laat geen enkel kruimeltje achter.

360 graden camera

Hier heeft deze Dyson robotstofzuiger zijn naam vandaan. Het heeft een camera bovenop, en kan daarmee alles om zich heen in één keer zien. 

Dyson 360 Eye camera

Hierdoor selecteert en herkent het referentiepunten om zijn positie te bepalen, en weet het waar het nog moet schoonmaken, en waar het al heeft schoongemaakt. 

Systematische schoonmaakroute

Dit is één van de punten waar goedkopere robotstofzuigers over het algemeen altijd tekort in schieten. Hun kriskras schoonmaakroutes waar je geen touw aan vast kunt knopen zorgt voor veel frustratie bij gebruikers. De Dyson 360 Eye heeft een systematische schoonmaakroute waarin hij in rasters van drie meter het huis schoonmaakt. 

Dyson 360 Eye systematisch

Innovatieve borstels

Ten eerste heeft deze robot een borstel over de hele breedte van de machine. Hierdoor neemt het een breder oppervlak mee dan andere robotstofzuigers.

Deze borstel bestaat uit koolstofvezelharen en nylonborstels. De koolstofvezelharen verwijderen het fijne stof op harde vloeren, en de nylonborstels zijn er om tapijten te verlossen van het ingetrapte vuil wat in de vezels terecht is gekomen.

Dyson 360 onderkant

Ook zijn geavanceerde filtersysteem zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk stof en allergenen opgevangen wordt, en je geen last zult hebben van verschillende allergenen in de lucht. 

Rupsbanden

Ook weer een innovatieve toevoeging die de meeste andere robotstofzuigers niet hebben; rupsbanden.

Hierdoor kan de stofzuiger zichzelf makkelijk over drempels verplaatsen, en hoeft hierbij niet af te remmen.

Dyson 360 Eye rupsbanden

Bedienbaar via app

Natuurlijk is deze topklasse robotstofzuiger bedienbaar via de Dyson app. Je kunt zien waar de robot is, schoonmaakroutes starten, inplannen, pauzeren, of stoppen. Als er een probleem voordoet, kan dit opgelost worden via de app. Ook worden door middel van deze app software updates uitgevoerd zodat je altijd het meeste haalt uit je 360 Eye. 

Dyson 360 Eye app

Elegant oplaadstation

Het heeft een stijlvol doorzichtig oplaadstation waardoor het goed past bij vrijwel elke achtergrond.

Chique. Precies wat we van Dyson gewend zijn.

Dyson 360 Eye oplaadstation

Nadelen 

Dit apparaat heeft niet veel nadelen, je kunt ze op één hand tellen. Het is duidelijk dat Dyson goed haar best heeft gedaan om een apparaat te ontwerpen dat echt gebruiksvriendelijk is op alle vlakken. De nadelen die er zijn, zijn dus geen hele lastige punten, maar wel belangrijk om te noemen zodat je er rekening mee kunt houden.

Werkt niet in het donker

Zoals gezegd heeft het apparaat een camera aan de bovenkant waarmee hij zijn omgeving verkent. Op het moment dat er geen licht is, ziet hij niks, en zal hij dus ook zijn werk niet kunnen verrichten. Het is dus niet mogelijk om deze robotstofzuiger ’s nachts zijn taken te laten doen als het pikkedonker is.

Hoogte

Door de maximale zuigkracht hadden ze wat extra plek nodig om al die power te verwerken. Een nadeel hiervan is wel dat deze robotstofzuiger hoger is dan normaal, en hierdoor moeilijker onder lage meubels komt. Zou een ander type robotstofzuiger makkelijk onder je lage kast heen rijden, kan de 360 Eye dit helaas niet door zijn hoogte van 12 cm.

Lange oplaadtijd

Het laatste nadeel van deze Dyson; het heeft een oplaadtijd van ongeveer 150 minuten. Op zich is dit wel logisch, aangezien het meer zuigkracht heeft dan andere stofzuigers, maar het kan toch lastig zijn als je zo lang moet wachten op je trouwe maatje.

Reviews

Aangezien het apparaat pas op de markt is, zijn er nog niet veel reviews te vinden online. De reviews die er wel zijn, zijn van enthousiaste gebruikers die erg blij zijn met hun aankoop. Ze vinden het apparaat van zeer goede kwaliteit, levert geweldige prestaties, en maakt ook hoekjes goed schoon.

Verder is het handig in gebruik, vereist het niet veel onderhoud, en heeft het een mooi design. De nadelen die de gebruikers noemden zijn het feit dat het apparaat niet werkt in het donker, en dat de oplaadtijd best lang is. Behalve dat, zal je dus geen verdere minpunten hoeven verwachten van de 360 Eye.

Alternatieven 

Twee alternatieven die dichtbij de Dyson 360 Eye liggen, zijn de iRobot Roomba i7 en de Neato Botvac D7 Connected.

iRobot Roomba i7

De iRobot Roomba i7 komt erg overeen met de Dyson 360 Eye. Het verschil tussen de twee ligt hem in de camera en de wielen. De Roomba i7 heeft geen 360 graden camera. Hij ziet enkel wat er voor zich bevindt, en zal hiermee dus een langere tijd nodig hebben om de omgeving te verkennen. Ook heeft het geen rupsbanden zoals de 360 Eye, maar normale wieltjes waardoor het niet zo soepel over drempels zal gaan als onze Dyson.


Neato Botvac D7 Connected 

Ook de Neato Botvac D7 is een rivaal van de Dyson 360 Eye. Deze robotstofzuiger heeft als voordeel dat het iets lager is dan de Dyson, en het heeft een speciale D-vorm waardoor het hoekjes makkelijker schoonmaakt.

Het geen 360 camera zoals de Dyson, en ook de rupsbanden ontbreken. Toch kan de D7 over drempels van zelfs 3 cm, dus dat is best knap. 

Andere voordelen van de D7 is dat het wel werkt in het donker, in tegenstelling tot de 360 Eye, en het heeft extra zijborstels waardoor het wellicht nog meer vuil met zich mee kan nemen.

Bent u er nog niet helemaal uit en wilt u nog meer weten over robotstofzuigers? Bekijk dan ons uitgebreide artikel over de beste robotstofzuigers.

We zijn al weer aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen u zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd.