Magimix blender

Heeft u belangstelling voor een blender van het merk Magimix en wilt u hier informatie over? We hebben het huidige assortiment van de Magimix blenders bekeken, onderzocht en vergeleken. We komen daarbij tot opmerkelijke conclusies.

Magimix Blender
Magimix 11613

Bent u op zoek naar een blender die veel kan en ook nog eens power heeft? Dan kunnen we u alvast melden dat de Magimix blenders zeker uw aandacht waard zijn. Het Franse merk bestaat al bijna 50 jaar en werd, door in 1971 als eerste een keukenmachine voor particulieren op de markt te brengen, in één klap wereldberoemd.

Tegenwoordig wordt de keukenapparatuur van Magimix veel door professionele eetgelegenheden voor gebruikt. Voor koks en vakmensen dus een goede bekende. Bij Klesto.nl willen we vooral weten welke blenders Magimix aanbiedt voor in huis.

Daarbij willen we het volgende weten; wat is de beste keuze voor:

 • Het crushen van ijs en bereiden van smoothies
 • Het bereiden van sauzen en soepen

Wilt u meer weten over de voordelen en de nadelen van de Magimix blenders? Op al deze vragen krijgt u hier antwoord. Onafhankelijk onderzoek van huishoudelijke apparaten is wat wij doen. Bovendien vertellen we u precies waar u op moet letten bij uw aankoop en geven we u leuke tips en wetenswaardigheden. Gaat u met ons mee om de blenders van Magimix eens even helemaal door te lichten?

Het assortiment van Le Blender

Het assortiment blenders van Magimix lijkt groot maar is dat niet. Door de verscheidenheid aan kleuren en typenummers zou u kunnen denken dat het moeilijk kiezen is. Toch zijn er maar twee verschillende modellen waarbij het verschil nog niet eens in de bediening of het uiterlijk zit. U heeft namelijk bij Le Blender de keuze tussen een 1200 Watt motor en een 1300 Watt motor. Daarbij hebben de 1200 Watt modellen 4 automatische programma’s en de 1300 watt Magimix blenders 5 programma's.

1200 Watt 4 automatische programma's
1300 Watt 5 automatische programma's

Wilt u weten wat het verschil is tussen deze twee types en hun motoren? Het grootste verschil zit hem in het vermogen oftewel het aantal omwentelingen per minuut (TPM).

De zwaardere versie bereikt een snelheid van 22000 rotaties en de lichtere versie kan maximaal 15.000 keer roteren per minuut. Toch vallen beide modellen onder de categorie power blenders en zijn allebei in staat om ijs, nootjes en bevroren ingrediënten moeiteloos te blenden.

Zoekt u een blender voor het maken van smoothies en ijs? De blenders van Magimix kunnen dit prima en snel. Bent u meer geïnteresseerd in het pureren van groenten of het bereiden van soepen of babyvoeding? Ook dit is voor deze keukenapparaten geen enkel punt. Zullen we gewoon maar eens checken hoe de bediening werkt?

De bediening van de Magimix blender

Magimix power blenderDe blenders hebben voor de bediening een draaiknop en 3 drukknoppen op de voorzijde. De draaiknop gebruikt u voor de snelheid en ook voor de automatische programma's. Op de draaiknop ziet u cijfers voor snelheden en bijpassende icoontjes voor automatische programma’s. Van bovenaf zijn deze gemakkelijk te zien. U heeft de keuze uit 1 tot en met 4, smoothies, soepen, ijs en gestampt ijs. Bij de 1300 watt versie komt daar nog de automatische bevroren toetjes annex schoonmaakfunctie bij. Met de draaiknop kunt u dus zowel de snelheid aanpassen (tussen de 600 en 12000 toeren per minuut) en een automatisch programma instellen.

Zullen we snel iets klaarmaken om het te proberen? Nadat u uw eerst uw vloeistoffen en daarna uw hardere ingrediënten in de kom (natuurlijk tot onder het maximum pijltje) heeft gedaan plaatst u het deksel erop. Hierna drukt u de doseerdop vast op het deksel. U draait nu de knop op het juiste programma voor uw recept. Hierna drukt u op de (middelste) aan-knop en de blender doet zijn werk en stopt automatisch.

Wilt u tussentijds iets toevoegen of even de ingrediënten aandrukken met de meegeleverde spatel? Dan drukt u gewoon op de stop knop (links). Wacht u wel even tot de messen echt helemaal stilstaan? Dit kunt u trouwens altijd doen wanneer u wilt. Bijvoorbeeld als u vindt dat uw mix al voldoende smooth is kunt u, voordat het programma uit zichzelf stopt, al op de stop knop drukken.

Wilt u zelf de snelheid en de tijd van uw mix bepalen? Hiervoor gebruikt u de meest rechtse pulse knop. U kunt tijdens het mixen ook nog van snelheid wisselen. Meestal is een paar seconden de pulse knop indrukken al genoeg om tot een smeuïg resultaat te komen. Laat u de pulse knop los? Dan stopt het apparaat automatisch. Wat denkt u ervan? Valt de bediening van de Magimix blender u mee of valt het u tegen? Het gaat bij het blenden natuurlijk ook vooral om het resultaat van de mix en de snelheid waarmee u wilt werken.

Duidelijke gebruiksaanwijzing

Een leuke geste van de fabrikant vonden we dat er in de gebruiksaanwijzing een paar lekkere recepten staan. Compleet met de blender bereidingswijze is dit een prettige manier om te starten. Ook de gebruiksaanwijzing zelf is duidelijk en overzichtelijk. We noemen geen namen maar we hebben dat wel eens anders meegemaakt.

De blenders van Magimix zijn verkrijgbaar in de kleuren rood, crème, mat chroom, zwart, wit en ijsblauw. Deze 6 kleuren hebben allemaal hun eigen typenummers en u kunt kiezen voor een 1200 Watt of een 1300 Watt versie met een extra automatisch programma. De prijzen van de blenders liggen meestal rond de € 200,-.

De Magimix blenders zijn duur in aanschaf en de glazen schenkkan is vrij zwaar (bijna 1 kg).
Conclusie:
Na het uitgebreide onderzoek naar beide modellen zijn we overtuigd van de kwaliteit en het bedieningsgemak. Het blenden gaat snel en moeiteloos. De prijs is zeker in verhouding met de resultaten. Kortom, een professionele en veelzijdige blender voor dagelijks gebruik.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Gemakkelijk in het gebruik
 • Stil en snel
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Kan ook warme gerechten bereiden
 • Geschikt voor het crushen van ijs
 • Grote glazen schenkkan van 1.8 liter
 • 3 jaar volledige garantie
Nadelen
 • Duur in aanschaf
 • De molen voor nootjes moet apart worden gekocht
 • De schenkkan is vrij zwaar

Weetjes over Magimix

Magimix, opgericht in het begin van de jaren 70, is een Frans bedrijf met een goede naam. In tegenstelling tot veel andere fabrikanten van huishoudelijke en keukenapparatuur volgt Magimix een geheel eigen principe. Het bedrijf breng uitsluitend apparatuur op de markt van extreem goede kwaliteit en ziet niets in een uitgebreid assortiment of goedkopere uitvoeringen van hun bestaande producten.

Wilt u toch iets kunnen kiezen? Bij Magimix kiest u dan gewoon voor uw favoriete kleur. Er worden trouwens wel verbeteringen aangebracht aan de blenders maar regelmatig nieuwe types hoeft u bij Magimix niet of nauwelijks te verwachten. Hierdoor hoeft u dus niet lang te zoeken of te twijfelen. Alle blenders hebben vrijwel dezelfde mogelijkheden en zitten, min of meer, in dezelfde prijscategorie.

Wist u dat de allereerste foodprocessor een Franse uitvinding is? Met de uitvinding van de eerste multifunctionele foodprocessor voor professioneel gebruik schreef Pierre Verdun in 1960 geschiedenis. De oprichter van het bedrijf Robot-Coupe werd daarbij geïnspireerd door praktische motieven. De eerste foodprocessor volgde hetzelfde principe als de huidige blender, namelijk een kom met bewegende messen.

Pierre Verdun wilde met zijn uitvinding de bereidingstijd van voedsel verkleinen voor zijn klanten. Tijdens zijn observaties zag hij dat het klein maken van uien, groenten en fruit veel tijd in beslag nam. Hij heeft met zijn automatische groentesnijder de weg vrijgemaakt voor een veelvoud aan apparaten die het koken vergemakkelijken.

Vanuit zijn allereerste foodprocessor is na een aantal aanpassingen en verbeteringen de huidige blender van Magimix ontstaan. We praten dan natuurlijk wel over een periode van tientallen jaren. Vooral het toevoegen van de asynchrone motor gaf de productie een flinke boost. De allereerste foodprocessor van Magimix kwam in 1971 op de markt, de Magimix R1-1800 (Cuisinart) voor huishoudelijk gebruik.

De Magimix producten worden wereldwijd verkocht in meer dan 60 landen en ook Nederland kent zijn eigen vertegenwoordiging. Wist u dat Nestlé (Nescafé) en Magimix samen hebben gewerkt bij de productie van espresso apparaten(Nespresso)? Deze Nespresso machines zijn in Nederland nog steeds bijzonder populair. Vooral de M-100 serie koffiemachine is daarbij een echte blijver.

Bijzonderheden en tips over Magimix blenders

Gaat u bij uw aankopen altijd voor de kwaliteit? De blenders en andere huishoudelijke apparaten van Magimix worden verkocht met een volledige fabrieksgarantie van 3 jaar. Dit is vaak in combinatie met een aparte en langere garantie van (soms maar liefst 30 jaar) op het motorisch gedeelte. Vindt u dit ook best wel bijzonder lang? Dan zijn we het met elkaar eens, dit is inderdaad een uitzonderlijk lange garantie. Vertrouwen schept het absoluut.

Alle onderdelen van de Magimix producten worden vervaardigd van hoogwaardige materialen waaronder Sabatier-staal. De glazen kom van de blenders is van bijzonder hard en dik thermoglas en wordt speciaal voor Magimix geproduceerd. De apparaten worden tot op heden volledig geproduceerd en vervaardigd in Frankrijk. Is er aan uw blender een onderdeel stuk? Nieuwe vervangende onderdelen kunnen altijd besteld worden.

Het schoonmaken van foodprocessors en blenders is vaak een vervelende en tijdrovende klus. Magimix blenders zijn ingesteld op een gemakkelijke reiniging. Bent u klaar met blenden? Dan spoelt u de blenderkan even om onder de kraan en doet een kwart liter schoon water erin. Een klein druppeltje zeep mag u erbij doen. Hierna zet u de blender op het schoonmaakprogramma of drukt 3 seconden op de pulse knop in de laagste snelheid. Voilà, le Blender is weer brandschoon.

Tot slot…

We zijn alweer bijna aan het einde van ons onderzoek naar de blenders van Magimix. Heeft u uw keuze gemaakt en gaat u voor een 1200 of de 1300 Watt Magimix blender in een kleur die u mooi vindt? Dan wensen we u veel plezier met uw aankoop. Wij op onze beurt hebben genoten van deze test en het uitproberen van Le Blender.

Twijfelt u nog en wilt u toch nog even wat andere merken bekijken? We hebben recent een groot onderzoek gedaan naar de beste blenders van 2018. Hierbij hebben we ruim honderd blenders getest en de beste blender in vijf verschillende categorieën voor onze lezers geselecteerd. U kunt op uw gemak een kijkje nemen naar de resultaten.

Mogen we u trouwens alvast bedanken voor uw tijd en aandacht? U bent nu volkomen op de hoogte en weet alles wat van belang over de blenders van Magimix. Heeft u misschien een vraag voor ons, wilt u iets melden of een persoonlijk verzoek doen voor een onderzoek naar huishoudelijke apparatuur? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Klesto.nl maakt zich sterk voor onafhankelijk en kritisch onderzoek van huishoudelijke apparatuur. Wij benoemen voordelen en zeker ook de nadelen van verschillende merken en types. Binnen 10 minuten lezen weet u met onze testen precies waar u aan toe bent. Klesto.nl biedt u graag de mogelijkheid voor een goede persoonlijke keuze en de zekerheid van de beste koop voor uw wensen en voorkeuren.