Hurom slowjuicer

Hurom Verticale slowjuicer H100 werkingBent u op zoek naar een slowjuicer van Hurom en wilt u weten wat de beste koop is? Of vindt u het ontwerp gewoon mooi en zoekt u meer informatie over wat u met de Hurom slowjuicer kunt doen? Wie meer wil weten over de slowjuicers van Hurom is hier op de juiste plek. Dit onderzoek toont u binnen 10 minuten alle details over de verschillende types en modellen Hurom sapmachines.

Bent u aan het afvallen, volgt u een gezonde levensstijl of wilt u gewoon uw dieet aanvullen met verse vruchten en groentesappen? De Hurom slowjuicer is in Nederland nog vrij onbekend, maar dat zou wel eens heel snel kunnen veranderen. Wist u al dat er regelmatig verbeteringen doorgevoerd worden aan bestaande modellen? Ook hierover vindt u bij klesto.nl meer informatie.

Hurom timmert aan de weg en wint, met verschillende slowjuicers, al jaren de ene award na de andere. Deze awards gelden zowel het uiterlijk, maar recentelijk ook steeds vaker de mogelijkheden van de slowjuicers van Hurom. Op dat punt wordt het voor onze Nederlandse keukens gelijk interessant.

Het in 1974 in Korea opgerichte bedrijf heeft namelijk als filosofie het bevorderen van onze gezondheid. Dit is, volgens het bedrijf zelf, de belangrijkste reden dat ze zich richten op het produceren van slowjuicers. Ze willen ons graag voorzien van maximale hoeveelheden vitamines, mineralen en enzymen in onze verse drankjes.

Is dit een verkooppraatje of is Hurom inderdaad de goedheid zelve? Dat zoeken we hier haarfijn voor u uit. Hoe goed of helemaal niet goed zijn de slowjuicers van Hurom en zijn ze hun prijs waard? Hurom is namelijk bepaald niet goedkoop. In deze test is Hurom aan de beurt. Uiteraard benoemen we in ons onderzoek de voordelen maar net zo goed de nadelen van de Hurom slowjuicers. Hoe werkt het, en waar moeten we op letten bij de Hurom slowjuicers? We controleren hier de werking, de functionaliteit en de prijs kwaliteitsverhouding van de Hurom slowjuicer.

Onafhankelijk onderzoek naar huishoudelijke apparatuur, daar we zijn bij klesto.nl goed in. De beste Hurom slowjuicer van 2019 is daarbij alvast voor u geselecteerd. De H100, het nieuwste model uit de Easy serie blinkt uit in prestaties en is voorzien van zeer interessante opties. De in 2018 uitgebrachte beste koop Hurom heeft een gepatenteerde vulopening voor het veilig toevoegen van alle ingrediënten.

Uw vingers of een stamper heeft u met de verticale H100 alvast niet meer nodig.
Hierover straks meer, want ook over de laatste technische ontwikkelingen krijgt u alle details. Daarbij hebben we voor u een aantal handige feiten en nuttige kooptips klaarstaan. Zoekt u uw voordeel en wilt u alles weten over de slowjuicers van Hurom? Dan beginnen we gelijk met de beste koop Hurom van 2019.

De beste koop Hurom slowjuicer (Hurom Verticale slowjuicer H100)

Hurom Verticale slowjuicer H100
Hurom Verticale slowjuicer H100

Het paradepaardje van Hurom is de in 2018 gelanceerde H100. De slowjuicer ziet er imposant uit. Het imposante zit hem niet zozeer in de grootte, het apparaat is dan wel 46,2 cm hoog maar met zijn omvang van 29,2 bij 21 cm niet noemenswaardig groot. Verkrijgbaar in de kleuren zilver(platinum silver), rood(deep wine), grijs(titanium grey) en zwart (pearl black) is de motor basis voorzien van een schuine met chroom afgewerkte bovenzijde. Het Tritan persgedeelte is daar naadloos in verzonken waarbij de uitstekende vulopening van doorzichtig (BPA-vrij)kunststof is voorzien van 2 ingangen.

Over alle snufjes gaan we zo dadelijk uitgebreid hebben, zullen we eerst nog even onze ogen de kost geven? Het model laat zich eigenlijk het beste omschrijven als statig en is van goede kwaliteit. De uitstraling en het tijdloze ontwerp zijn duidelijk op één aspect gericht. Dit is een keukenmachine om te gebruiken. De winnaar uit de Easy Serie is gemaakt van ABS (hard kunststof) en afgewerkt met chroom en RVS.

Aan de voorzijde bevindt zich het schenk kraantje met druppelstop, daaronder een plateautje met een afneembare rvs plaat. Aan de ene zijkant heeft de keukenmachines een chromen draaiknop en aan de andere zijde een drukknop om het pers opzetstuk te vergrendelen met daaronder een opening voor pulp of het maken van ijs. Ook over het maken van vers ijs(mjammie) gaan we het straks hebben. In ieder geval zijn we qua uiterlijk best tevreden, de meest recente Hurom ziet er goed uit. Nu willen we natuurlijk wel weten wat we kunnen met de Easy H100.
Zullen we de mogelijkheden even doornemen?

De mogelijkheden van de Hurom – H100 Verticale slowjuicer

Bij de H100 lijkt het alsof de modernste slowjuicer methodes zijn samengevoegd in één apparaat. Zullen we de nieuwste snufjes eens bekijken? De Dual Hopper oftewel dubbele vulopening hadden we al genoemd. U kunt aan de bovenzijde van de slowjuicer uw kleine ingrediënten allemaal tegelijk in de schuine ingang laten glijden maar ook langwerpige stukken verticaal in de buis zetten. De verticale slowjuicer is zelfvoerend, dat wil dus zeggen dat de keukenmachine zelf als het ware de ingrediënten naar binnen trekt. Handig dat zeker, maar wat is er nog meer bijzonder aan de H100?

Hurom Verticale slowjuicer H100 zijkantHet apparaat is een echte slowjuicer, letterlijk, want de H100 heeft een extreem laag toerental van maar 43 rotaties per minuut(RPM). Onder andere hierdoor kunt u een maximale sapopbrengst verwachten. Zelfs uit relatief droge ingrediënten zoals noten, tarwegras of bananen perst u de vloeibare vitaminen moeiteloos naar buiten. Met deze maar ook alle andere groentes en fruit behaalt u een maximale sapopbrengst.

Houdt u niet van veel herrie aan uw hoofd? De H100 is buitengewoon stil in het gebruik. U kunt dus een gewoon gesprek voeren of naar de radio of tv luisteren, terwijl het apparaat zijn werk doet.

De dubbele persschroef van Hurom maakt gebruik van (alweer) gepatenteerde Squeezing Technology, een uitvinding van Hurom zelf. Het sapreservoir heeft een schuine (7 graden) bodem richting het kraantje. Hierdoor blijven er geen restjes sap op de bodem achter. Het sapreservoir is trouwens wel klein, de inhoud is exact 0,35 liter. Zegt dit u niet zoveel? Dit is ongeveer hetzelfde als de inhoud van een ruim glas.

Wilt u meerdere glazen sap maken? Dit is voor de H100 geen punt, u verwisseld de glazen zonder morsen met de kliksluiting op het kraantje. Het probleem van veel keukenmachines voor een beperkte gebruiksduur heeft de H100 niet. U kunt met de Easy Hurom ruim 30 minuten non stop en zonder onderbreking persen. Zullen we eens kijken hoe het werkt in de praktijk en vooral of dat inderdaad zo easy gaat?

De bediening van de Hurom Easy H100 slowjuicer

Hurom Verticale slowjuicer H100 werkingHeeft u de slowjuicer al een goed plekje toegedicht? Door het snoer van 1,4 meter is de keuze daarbij, bij ons in ieder geval, iets gemakkelijker. Bij het uitpakken vinden we een ruim arsenaal van 4 pers zeven, het sapreservoir, de schroef, wat rubberen ringen en het duo hopper opzetstuk. Bent u handig en een klein beetje technisch of zijn bouwpakketjes niet echt uw ding?

Gelukkig geeft de duidelijke tekening in de gebruiksaanwijzing snel duidelijkheid. Eerst maar even de losse onderdelen afspoelen onder de kraan. Alles past prima in elkaar en binnen een paar minuten is het apparaat klaar voor gebruik en netjes vergrendeld. Zullen we iets lekkers maken? U kunt dan gelijk de juice beker onder de schenk kraan en de pulp beker onder pulp opening zetten.

Wilt u meteen tijdens het persen ook de pulp opvangen? Dat kan, hiervoor trekt u de vergrendelknop aan de onderkant naar u toe. Nu is het alleen nog maar een kwestie van de ingrediënten toevoegen aan de bovenkant en een draai aan de knop. De chromen draaiknop kan naar rechts en hiermee draait de schroefpers met een langzame snelheid.

Zit er iets vast of gaat het u net iets te langzaam? Dan draait u de knop eerst naar nul tot de schroef stilstaat. Daarna houdt u de knop een paar seconden naar links en de persschroef draait dan de andere kant uit.

Heeft u het sap geproefd en smaakt het? Dit was de hele gebruiksaanwijzing, want meer is er over de bediening van de Hurom Easy H100 niet te melden. Nog wel even een kleine opmerking: De vulopening van de slowjuicer is niet echt heel groot, dus het is wel zaak om alles in blokjes van ongeveer 2 a 3 cm te snijden. Zoals bij alle slowjuicers geldt hierbij dat wat erin past ook erin mag.

Een leuke optie aan de beste koop Hurom slowjuicer is dat u er ook bevroren fruit in kunt persen. Hiervoor dient de kleine ijs annex pulp opening onder het vergrendelmechanisme. Voor het maken van vers ijs krijgt u bij de Easy H100 aparte binnenste en buitenste zeven meegeleverd. Zullen we kijken of de schoonmaak van de machine ook zo easy gaat?

De schoonmaak van de H100 is simpel alleen moet u het wel meteen na gebruik eventjes doen. U kunt alle losse onderdelen afspoelen onder de kraan en gewoon laten drogen of afdrogen met een doek. Er zijn geen scherpe onderdelen of moeilijke hoekjes aan de H100 slowjuicer van Hurom. Een verademing, want dat hebben we bij verschillende keukenmachines wel eens anders meegemaakt. De motor basis kunt u bij de schoonmaak, zoals gebruikelijk, eventjes afnemen met een vochtige doek.

Wat zit er in de doos?

De Hurom – H100 Verticale slowjuicer wordt kant en klaar verkocht. U vindt in de doos dus een volledige slowjuicer inclusief alle opzetstukken en de verschillende zeven voor sap, smoothies en ijs. Ook vindt u in de doos 2 bekers, een stamper en een kleine schoonmaakborstel. De gebruiksaanwijzing en 2 jaar fabrieksgarantie maakt uw aankoop compleet.

De slowjuicer is niet goedkoop en de vulopening is een tikje (te)klein.
Conclusie:
De beste koop Hurom van 2019 is mooi en bijzonder degelijk. De bediening is gemakkelijk en dat geldt bij de Easy H100 eigenlijk voor alles. Een verbazingwekkend simpele en praktische slowjuicer van goede kwaliteit voor intensief en dagelijks gebruik.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Mooi design en hoge kwaliteit uitvoering
 • Dual hopper om gemakkelijk ingrediënten toe te voegen
 • Simpele bediening met 1 draaiknop
 • Hoge sap opbrengst en schuin sap reservoir
 • Aparte bevroren fruit zeef om ijs te maken
 • Geschikt voor zowel smoothies als helder sap
 • Geschikt voor tarwegras, walnoten en amandelen
 • Gemakkelijk te reinigen onder de kraan
Nadelen
 • De slowjuicer is duur
 • Vulopening een tikje (te)klein

Bij Hurom bestaat het assortiment slowjuicers uit series die allemaal beginnen met en een hoofdletter H en 1 of 2 letters. Echt overzichtelijk is het allemaal niet want er zijn er ook nog modellen met cijfers. Gelukkig springt Klesto.nl in.

In totaal bestaat het assortiment slowjuicers van Hurom uit ruim 35 verschillende modellen. Op dit moment althans, want we verwachten zeker nog meer uit Korea. De huidige modellen zijn ook nog eens in verschillende kleuren verkrijgbaar dus al bij al hebben we het hier over een zeer ruime keuze.

We hebben van Hurom de series en de types even voor u op een rij gezet. Wel opletten, want daarbij zijn er ook nog verschillende generaties en dit verklaard meteen de reden van het omvangrijke assortiment. Een Hurom slowjuicer uit 2010 uit dezelfde serie heeft heel andere mogelijkheden dan een exemplaar uit 2017. We hebben alle modellen zoveel mogelijk voor u op volgorde van verschijnen geplaatst.

Het overzicht met alle modellen Hurom slowjuicers:

 • Easy serie: H100
 • Basic serie: HU100, 200, 300, 400, HA, HB, HC, HD, HE, HP en HQ.
 • Classic serie: HH, HI, HJ, HK, HL, HM, HN, HO, HS, HT, HV, HX, HI, H-AA, H-AB, H-AC.
 • Premium serie: HZ, HF, HG, HU, H-AI.
 • Special Edition serie: HR, H-AD, H-AE, H-AF
 • Professional serie: HWS

Een imposant rijtje of niet soms? Toch is Hurom in Nederland beslist geen mainstream merk. Sterker nog, veel mensen in ons kleine landje hebben er zelfs nog nooit van gehoord. Momenteel zijn de slowjuicers van Hurom in meer dan 75 landen (wereldwijd) verkrijgbaar. In deze tijd, waarbij het belang van verse sappen steeds meer wordt erkend, zal ook de populariteit van Hurom waarschijnlijk snel toenemen.

Kooptips Hurom slowjuicers

De Basic, Easy en Classic Series, maar ook de Professional, de Premium en niet te vergeten de Special Edition Series van Hurom hebben we bekijken, onderzocht en vergeleken. De Professional(HWS) is bij onze test wel vrij snel afgevallen. Weliswaar een prima machine en inderdaad zeer professioneel, maar voor huishoudelijk gebruik een tikje te groot en ook te pittig geprijsd.

Opvallend goede slowjuicers waren bij onze test uiteraard de best koop Hurom slowjuicer H100 maar ook de duurdere Hurom H34 uit de Platinum Serie scoorde goed. Heeft u een kleinere keuken of zoekt u gewoon een iets compacter en (iets) lager geprijsd model? De Hurom Verticale slowjuicer H16 HQ uit de Basic Serie zou dan voor u geschikt kunnen zijn. Bekijk op Coolblue.nl

Wilt u echt klein beginnen en vindt u het persen van tarwegras niet belangrijk? We blijven in de Basic Serie, want als instapmodel kunt u even kijken naar de Hurom HH-IBE04 – H5.
Deze compacte witte slowjuicer is een van de goedkoopste uit het Hurom assortiment. De Hurom HE zoals hij officieel heet wordt zo rond de €200,- aangeboden. De mini slowjuicer heeft wel een iets ander systeem bij het persen, de Basic HE bedient u via een knop aan de achterzijde. Bekijk op Bol.com

Bent u eruit met Hurom?

Weet u genoeg en gaat u voor een hoogwaardige en zeer praktische slowjuicer van Hurom? Dan wensen we u alvast veel plezier met uw aankoop. Twijfelt u toch een beetje en wilt u nog wat andere merken en mogelijkheden bekijken? Al zijn de slowjuicers bijzonder goed van kwaliteit en simpel te bedienen, goedkoop is Hurom beslist niet. Mogelijk kan dan de grootste slowjuicer test van 2019 u uitkomst bieden.

In deze uitgebreide slowjuicer test hebben we integraal de verschillende merken slowjuicers onderzocht. Hierbij zijn, onder andere, de beste slowjuicer voor dagelijks gebruik en de beste slowjuicer onder de €100,- geselecteerd. Ook zijn we in de grote slowjuicer test van 2019 uitgebreid ingegaan op de gezondheidsaspecten van het slowjuicen en het drinken van tarwegras sap.

Hiermee zijn we dan toch aan het einde gekomen van ons onderzoek naar de beste Hurom slowjuicer. Mogen we u bedanken voor uw tijd en aandacht? U bent op dit moment helemaal op de hoogte van het assortiment en de mogelijkheden van de Hurom slowjuicers.

Wilt u iets weten, iets melden of iets toevoegen aan deze test? Dan mag u ons gewoon een berichtje sturen. Bij Klesto.nl, de meest gelezen site voor het testen en onderzoeken van huishoudelijke apparatuur, stellen we uw mening op prijs.