Braun staafmixer

Wij willen een staafmixer, een goeie, van Braun, waar we veel mee kunnen en niet al te duur. Komt u dat bekend voor? Duidelijk, want anders was u vast niet hier terechtgekomen. Met meer dan 50 verschillende staafmixers en ruim 37 verschillende types in de Nederlandse winkels is Braun het populairste jongetje in de klas. De staafmixer als must have? Zover willen we bij klesto.nl niet gaan. Maar handig, praktisch en niet duur dat zijn de Multiquick staafmixers van Braun zeker. Als u tenminste weet bij welke staafmixer u ook echt waar voor uw geld krijgt.

Want waar moet u op letten bij keukenmixers en hoe werkt een staafmixer eigenlijk? Op deze vragen krijgt u hier antwoord. De werking van de staafmixers, de bediening en de mogelijkheden hebben we voor u uitgetest. Bovendien benoemen we de voordelen maar zeker ook de nadelen van de verschillende types. Het gaat er natuurlijk maar net om wat u allemaal met de staafmixer wilt doen. Oftewel: waar gebruikt u de staafmixer voor?

Heeft u belangstelling voor de Braun Multiquick serie voor het mixen van fruit en groente of het malen van nootjes? Wilt u een Braun voor het pureren van babyvoeding of zoekt u speciaal een staafmixer voor uw gevarieerde keuken recepten? Met onze selectie van de beste Braun staafmixers besparen we u tijd, moeite en geld. We hebben dan ook voor u de beste staafmixer geselecteerd, de Braun Multiquick 5 MQ5177BK Buffet+. Ook vindt u in onze test de beste staafmixer voor het bereiden van babyvoeding en pureren de Braun Multiquick 3 MQ3137WH Sauce+.
Uiteraard selecteren we in ons onderzoek ook de beste koop Braun staafmixer onder de € 40,- want de Braun Multiquick 3 MQ3000WH Smoothie+ maakt ons onderzoek compleet. Zullen we het kort houden en maar gelijk starten met de beste koop Braun staafmixer?

De beste Braun staafmixer (Braun Multiquick 5 MQ5177BK Buffet+ 123,-)

Braun staafmixer
Braun Multiquick 5

Bent u een liefhebber van multifunctionele keuken apparatuur en heeft u bij voorkeur een alles in één apparaat? De Multiquick 5 Buffet+ is zo'n apparaat bij uitstek. Ook qua uiterlijk mag de beste Braun staafmixer er zijn. Uitgevoerd in mat glans zwart kunststof en zilverkleurig RVS oogt de staafmixer modern en luxueus. Door de gematigde kleuren past het toch vrij onopvallende apparaat bij de meeste keukens.

De staafmixer valt echter wel op qua prestaties. Wilt u mixen, snijden, hakken of pureren? De Multiquick 5 Buffet+kan het allemaal. Met zijn handige bediening kunt u bovendien veel met één hand doen. Zullen we eerst de techniek doornemen?

De techniek van de Braun MQ5177BK Buffet

De Multiquick 5 Buffet+ heeft een vermogen van 750 watt en om maar even heel technisch te zijn, een automatische versnellingsbak met maar liefst 21 verschillende snelheden. Hiermee schakelt u traploos over. De techniek staat voor niets, want eigenlijk merkt u hiervan tijdens het gebruik ook echt weinig. Behalve dan in het resultaat.

Door aan de knop te draaien gaat de Multiquick 5 Buffet+ meteen sneller of weer langzamer bij het terugdraaien van de knop. De messen, die het uiteindelijke werk doen, zijn bevestigd in een abstracte, tegenover elkaar liggende hoek. Het mixen en pureren gaat door deze constructie gemakkelijk en vooral snel.

Heeft u wel eens een ‘ ongelukje’ meegemaakt tijdens het mixen of blenden van etenswaren en een paar uurtjes staan schoonmaken? De Braun 5 staafmixer is, om ongelukjes te voorkomen, voorzien van een roestvrijstalen uiteinde met een gepatenteerd Powerbell ontwerp. Hierdoor hoeft u tijdens het mixen niet bang te zijn voor rondspattende etenswaren. Het draaiend gedeelte van de staafmixer is namelijk omgeven door een soort van kapje. Hiermee voorkomt u de nachtmerrie van iedere keukenprins of prinses.

Uw muren, keukenkastjes en plafonds blijven met de beste koop Braun staafmixer spatvrij. Bent u op dit gebied nu een beetje gerustgesteld? Braun zelf noemt dit met een mooi woord SPLASHControl technologie. Ons gaat het vooral om de zekerheid van een schone keuken. Zullen we dan maar nu meteen verder gaan met de bediening?

De bediening van de Braun Multiquick 5 Buffet+

De gebruiksaanwijzing van de beste koop Braun staafmixer blinkt uit in plaatjes en beschrijvingen. Echt heel duidelijk wordt het niet in één oogopslag en bovendien heeft Braun voor drie verschillende types dezelfde gebruiksaanwijzing. Had u al eerder een Braun staafmixer in huis? Dan weet u wel gelijk hoe ze allemaal werken. Zo ziet u maar dat ieder nadeel ook een voordeel heeft.

We gaan toch even alles doornemen, ook voor de nieuwelingen onder ons. Zullen we beginnen met de mixer zelf? De 5 MQ5177BK Buffet+ beschikt over één draaiknop aan de bovenzijde van het apparaat en twee drukknopen aan de voorzijde. Deze knoppen zijn respectievelijk voor de snelheid (draaiknop), het mixen en de turbostand. Zullen we beginnen met iets simpels?

Voor kleine klusjes kunt u de staafmixer gemakkelijk gebruiken in een pannetje of kom. Door een handig kliksysteem (easy-click) kunt u het bijpassende attribuut met een simpele klik bevestigen of weghalen. U drukt 2 kleine knopjes aan de zijkant van de mixer gelijktijdig in tijdens het bevestigen of weghalen van de attributen. Hoort u een klik? Dan zittende attributen stevig vast. Voor de zekerheid is het trouwens nooit verkeerd om dit nog even te controleren door eraan te trekken.

De handgreep van het apparaat is gedeeltelijk gemaakt van zacht rubber en dit geeft een stevige grip. Gebruikt u de staafmixer alleen om te mixen? Voor soep en sauzen of het kloppen van slagroom stopt u de staafmixer met de bijbehorende messen of garde gewoon verticaal (dus rechtop) in de ingrediënten en u drukt op de aan/uit-knop.

De snelheid van de staafmixer regelt u zelf door te draaien aan de knop aan de bovenzijde van het apparaat. Dit kunt u gewoon doen tijdens het mixen en u hoeft, om de snelheid te veranderen dus niet eerst te stoppen. Wilt u mixen met een echte hoge snelheid? Dan drukt u de turbo knop in.

En nu de accessoires. Het ziet er allemaal een beetje verwarrend uit maar in de praktijk valt het reuze mee. Wilt u hartige en hardere ingrediënten zoals bijvoorbeeld broccoli, uien of nootjes hakken en mengen? Hiervoor maakt u gebruik van de bijgeleverde foodprocessor.

U plaatst deze op een stabiele ondergrond zoals natuurlijk het aanrecht of de keukentafel. Aan de bovenkant ziet u twee openingen. Een daarvan is voor de staafmixer en de andere dient om tijdens het mixen (oftewel hakken) ingrediënten te kunnen toevoegen. Voorzichtigheid is wel geboden, de Braun Multiquick 5 MQ5177BK Buffet+ 123,- is een echt apparaat voor volwassenen.

Wilt u aub nooit ofte nimmer uw vingers in het apparaat stoppen tijdens het toevoegen van extra groente of fruit? De snelheid van de ronddraaiende messen is namelijk bijzonder hoog en krachtig. Tijdens het toevoegen moet u daarom altijd gebruik maken van het aanduw accessoire. Oké? Dan gaan we terug naar het begin.

U heeft de foodprocessor klaarstaan, de messen bevestigd in het midden en de ingrediënten erin? Dan plaatst u het deksel vast op de bovenkant met het beugeltje aan de zijkant (met een klik) en doet de staafmixer in de bijbehorende opening. Heeft u bij alle bevestigingen de duidelijke klik gehoord? Hiermee weet u zeker dat alles ook goed is bevestigd en echt vastzit.

Voor het gebruiken van de foodprocessor heeft u trouwens wel twee handen nodig. Zijn alle ingrediënten in de kom en zitten het deksel en de staafmixer goed vastgeklikt? Dan kunnen we nu echt beginnen. Met uw ene hand houd u het dekseltje van de vulopening aangedrukt en met de andere hand bediend u de mixer.

Tijdens het mixen kunt u de voortgang precies volgen door het doorzichtige plastic van de kom. Is de mix naar wens en zijn de ingrediënten fijn genoeg? Dan doet u de staafmixer uit en uw mengsel is klaar voor consumptie of verdere bereiding. Viel dit u mee of tegen?

In het begin zult u zeker even moeten wennen aan het apparaat en alle verschillende accessoires, tenminste, wij wel. Vandaar dat we er nu zo uitgebreid over praten. Want heeft u het eenmaal door? Dan is de Braun Multiquick 5 Buffet een ideaal apparaat. Bent u een liefhebber van verse frietjes?

Het apparaat heeft een speciale frietschijf oftewel patatsnijder. U plaatst deze frietschijf in de foodprocessor in plaats van de reguliere snijschijf en maakt zo de lekkerste patat. Wat betreft de bediening zijn we nu trouwens wel klaar. Heeft u het al door of nog niet echt helemaal?

Bij een multifunctioneel apparaat zoals de Braun Multiquick 5 Buffet is het even een kwestie van alles doorhebben. Hierna heeft u dan ook zowel een staafmixer als een echte foodprocessor in uw keuken. Dit is natuurlijk ook de reden waarom we juist dit apparaat hebben geselecteerd als beste koop Braun staafmixer van 2018.

Uiterlijk en specificaties

De Braun Multiquick 5 MQ5177BK Buffet+ 123,- is gemaakt van zilverkleurig RVS in combinatie met zwarte kunststof en de accessoires zijn van BPA-vrij zwart en doorzichtig plastic. De staafmixer zelf is 40 cm lang en heeft een diameter van 6 cm. De foodprocessor is 1,5 liter groot en heeft aparte (meegeleverde) messen. De bijgeleverde kom heeft een formaat van 0,6 liter(600 ml). De motor van de staafmixer heeft een vermogen van 750 Watt en heeft 21 verschillende (traploze) snelheden. Ook heeft de staafmixer een aparte turbostand voor extra krachtig mixen. De motor kan een maximale snelheid bereiken van 13500 omwentelingen per minuut(TPM).

Wat zit er in de doos?

De Braun Multiquick 5 MQ5177BK Buffet+ 123,- wordt gebruiksklaar geleverd inclusief 6 accessoires. U vindt in de doos dan ook de foodprocessor, de frietschijf en de snijschijf. Apart erbij heeft u de pureestamper, de garde en de maatbeker. Ook de gebruiksaanwijzing vindt u in de doos. De beste koop Braun staafmixer wordt geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie van het type carry in. Oog voor details kan Braun zeker niet worden ontzegd: ook de doos zelf is prachtig.

De mixer heeft een vrij onduidelijke gebruiksaanwijzing, Ook is het apparaat helaas niet geschikt voor echt harde ingrediënten zoals ijsblokjes en bevroren groentes.
Conclusie:
Een veelzijdig apparaat met uitgebreide functies. Heeft u eenmaal door hoe het werkt? Dan krijgt u ook echt letterlijk de smaak te pakken. De beste koop Braun staafmixer is een mixer en foodprocessor in één. Gemakkelijk bij de bereiding van soepen, puree en smoothies en voor een redelijke prijs.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Veelzijdig
 • Mooi om te zien
 • Veel accessoires
 • Maakt weinig geluid
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen
 • Onduidelijke gebruiksaanwijzing
 • Niet geschikt voor echt harde ingrediënten

De beste Braun staafmixer voor babyvoeding en pureren (Multiquick 3 MQ3137WH Sauce+)

Braun staafmixer
Multiquick 3 MQ3137WH Sauce

Het pureren van voedsel waarbij de smaak en vitaminen behouden blijven is een must voor velen. Heeft u een baby en wilt u zelf de gezonde maaltijden bereiden? Of is het voor u of één van uw geliefden noodzakelijk om het eten zeer fijn te pureren? De beste koop staafmixer voor babyvoeding en pureren is dan speciaal voor u geselecteerd.

Qua uiterlijk is de Braun Multiquick 3 MQ3137WH Sauce+ vrij basic. Uitgevoerd in wit kunststof met grijze knoppen lijkt de Braun precies op wat hij is: een hele normale staafmixer. Door de bijgeleverde 5 accessoires en de krachtige motor is de Multiquick 3 MQ3137WH Sauce+ toch tegelijkertijd wel behoorlijk compleet. Zullen we de techniek onder de loep nemen?

Techniek van de Multiquick 3 MQ3137WH

De Multiquick 3 Sauce+ heeft een stille DC-motor van 750 Watt met 11 verschillende snelheden. Hiermee kunt u gekookte groenten en zachte fruitsoorten moeiteloos mixen en pureren.

De mixer is net zoals de andere staafmixers van Braun voorzien van de gepatenteerde PowerBell-technologie, een systeem waardoor spatten vrijwel is uitgesloten. Met deze SPLASHControl technologie blijft uw keuken dus schoon en netjes.

De machine heeft ook het handige Easy-Click systeem. Met dit kliksysteem kunt u, door het gelijktijdig indrukken van twee knopjes aan de zijkanten van het apparaat, de garde, pureerstaaf en RVS mixer simpel en veilig verwisselen. Zullen we in één moeite doorgaan met de bediening?

De bediening van de Multiquick 3 MQ3137WH Sauce+

De beste Braun staafmixer voor babyvoeding en pureren heeft 3 knoppen. Een draaiknop bovenop het apparaat en twee drukknopen aan de voorzijde. Met de draaiknop aan de bovenkant regelt u de snelheid (1 t/m 11) terwijl de bovenste knop aan de voorkant de aan/uit- knop is en de onderste knoop aan de voorkant de turbo stand.

Braun staafmixerU kunt de garde, de pureerstaaf en de mixstaaf gewoon gebruiken in een pannetje of een kom. Let u wel op dat het pannetje of de kom niet te vol is? De Multiquick 3 MQ3137WH Sauce+ wordt geleverd met een hakmolen.

Deze Hakmolen plaatst u op de tafel of het aanrecht en u draait vervolgens de messen vast in het midden. Hierna doet u de groenten erin of natuurlijk het fruit en u doet het deksel er op. Daarna klikt u de staafmixer vast op het gat aan de bovenkant en u bent klaar om te beginnen.

Tijdens het mixen kunt u via de doorzichtige hak kom gewoon volgen hoever het al is. Bent u tevreden met uw mix? Dan doet u de knop uit. Daarna heel eventjes wachten tot de messen zijn uitgedraaid en u haalt stekker eruit. Vervolgens verwijdert u de mixer, het deksel en de messen. Uw ingrediënten zijn klaar voor consumptie of verdere bereiding.

Uiterlijk en specificaties Multiquick 3 MQ3137WH Sauce+

De witte keukenmachine is gemaakt van kunststof en RVS en is voorzien van grijze bedieningsknoppen. De afmetingen zijn 5,3 cm bij 40 cm en het gewicht is 800 gram. De motor heeft een vermogen van 750 Watt en 11 verschillende snelheden. Ook een turbostand voor extra kracht en snelheid is aanwezig.

De Multiquick 3 MQ3137WH Sauce+ is voorzien van PowerBell-technologie, SPLASHControl technologie en het EasyClick-systeem. De BPA-vrije mengkom is 0,6 liter groot en de hakmolen heeft een formaat van 0,5 liter. Alle onderdelen, natuurlijk met uitzondering van de mixer zelf, mogen in de vaatwasser.

Wat zit er in de doos?

De Braun Multiquick 3 MQ3137WH Sauce+ wordt gebruiksklaar geleverd. In de doos vindt u de staafmixer, de garde, de pureerstaaf en een maatbeker van 0,6 liter (BPA-vrij). Ook de hakmolen inclusief messen en de gebruiksaanwijzing vindt u in de doos. De staafmixer wordt geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie van het type carry in.

Geen soft grip handvat.
Conclusie:
Een degelijk apparaat en gemakkelijk te bedienen. Doet waarvoor wij hem hebben dan ook prima. Met recht de beste koop Braun staafmixer voor babyvoeding en pureren.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Makkelijke bediening
 • Niet duur
 • Alle accessoires kunnen in de vaatwasser
Nadelen
 • Soms moeite met vasthouden

De beste Braun staafmixer onder de € 40,- (Braun Multiquick 3 MQ3000WH Smoothie+)

Braun Multiquick 3
Braun Multiquick 3 MQ3000WH Smoothie

De beste koop Braun staafmixer onder de € 40,- is toch weer een Multiquick uit de 3 serie, de Braun Multiquick 3 MQ3000WH Smoothie+
Gaat u voor een voordelige staafmixer maar wilt u wel de hoge kwaliteit en gebruiksgemak van het Duitse merk Braun? De in glanzend wit uitgevoerde mixer met de twee in één blauwe knop voldoet aan de eisen.

Techniek van de Braun Multiquick 3 MQ3000WH Smoothie+

Over de techniek kunnen we melden dat ook deze Braun is voorzien van
de PowerBell en de SPLASHControl technologie. Had u daar al min of meer op gerekend? Gelukkig maar want door deze gepatenteerde techniek van Braun zijn spatten in uw keuken er dus niet bij. De goedkoopste Braun staafmixer heeft bovendien een nog steeds zeer grondige werking. Zullen we gelijk de bediening bespreken?

De bediening van de Braun Multiquick 3 Smoothie

Een kind kan de was doen met de beste koop Braun onder de € 40,-. De mixer heeft twee standen en is met één hand makkelijk te bedienen. Zet u de blauwe knop op de voorzijde in de bovenste(1) stand? Dan mixt u met de normale snelheid. Wilt wat extra power? Dan zet u de knop naar onder in stand 2. Wilt u nog meer weten?

Braun Multiquick 3

U kunt de mixvoet losmaken van het apparaat door tegelijkertijd de twee knopjes aan de zijkanten in te drukken. Met ditzelfde one-click systeem plaatst u de mixervoet ook weer terug. Maar dit was dan toch echt alles wat de bediening betreft.

Uiterlijk en specificaties

De Braun Multiquick 3 MQ3000WH Smoothie+
is uitgevoerd in witte kunststof en RVS. De afmetingen zijn 40 cm bij 5,3 cm en het apparaat weegt 800 gram. De maatbeker is BPA-vrij en heeft een inhoud van 0,6 liter. De motor heeft een vermogen van 700 Watt en de machine beschikt over 2 snelheden: normaal of turbo.

Wat zit er in de doos?

De Braun Multiquick 3 MQ3000WH Smoothie+ word gebruiksklaar geleverd inclusief een handige maatbeker. (BPA-vrij) Ook de gebruiksaanwijzing vindt u in de doos en de beste koop Braun onder de € 40,- heeft 2 jaar fabrieksgarantie van het type carry in.

Geen echte nadelen maar gewoon een basic en goede staafmixer. O ja, deze mixer heeft helaas geen accessoires.
Conclusie:
De staafmixer functioneert naar behoren en heeft een krachtige motor voor het snel bereiden van soepen, sauzen en smoothies. Goede kwaliteit voor weinig geld.

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Goedkoop
 • Krachtig
 • Simpele bediening
Nadelen
 • Alleen de mixer, zonder accessoires

Handige tips over staafmixers van Braun

Wist u dat bepaalde groentes zoals bijvoorbeeld bietjes of wortels veel natuurlijke kleurstoffen bevatten? En dat die, tijdens het mixen, de accessoires van uw mooie staafmixer behoorlijk kunnen verkleuren? Door uw accessoires voordat u ze in de vaatwasser stopt even af te vegen met een klein beetje olijfolie of slaolie voorkomt u dat deze kleurstoffen in het plastic trekken.

Alle accessoires van de Multiquick staafmixer serie van Braun passen bij elkaar. Had u al eerder een staafmixer van Braun bijvoorbeeld een 5 of een 7 inclusief de verschillende accessoires? Dan kunt u volstaan met het kopen van uitsluitend een losse Braun staafmixer. De accessoires die u al heeft kunt u dan namelijk gewoon blijven gebruiken. Goed voor het milieu en uw portemonnee.

We zijn alweer bijna klaar met onze test van de beste Braun staafmixers. Heeft u een goede indruk kunnen krijgen over de beste Braun staafmixer voor uw persoonlijk behoeften? Prima, want daar gaat het tenslotte om. Bij klesto.nl vinden we het belangrijk om onze lezers goede en eerlijke informatie te geven over huishoudelijke apparatuur. Informatie waar u ook iets aan heeft.

Misschien twijfelt u nog tussen de aanschaf van een blender of een staafmixer? Over de beste blenders hebben we al een groot onderzoek gedaan, u kunt zich ook daar gemakkelijk oriënteren. U weet nu bovendien (bijna) alles over de beste Braun staafmixers. Mogen we u trouwens bedanken voor uw tijd en aandacht? Wilt u nog iets weten, iets toevoegen of gewoon uw commentaar geven? Wij stellen al uw reacties op prijs. Bij Klesto bent u belangrijk.