Ecovacs robotstofzuiger

Ecovacs Deebot Slim2
Ecovacs Deebot Slim2

Heeft u belangstelling voor een stofzuigrobot van Ecovacs en wilt u hier informatie over? U bent dan zeker niet de enige. Meerdere van onze lezers hebben interesse getoond voor de automatische stofzuigers van dit 20 jaar jonge merk. Wilt u weten welke robotstofzuiger de beste is of het meest geschikt voor het opzuigen van dierenharen? Of is juist de combinatie van automatisch stofzuigen en dweilen voor u belangrijk en zoekt u de beste koop?

Al deze vragen worden hier beantwoord. Er worden regelmatig behoorlijke kortingen gegeven op verschillende Ecovacs modellen en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. We hebben dan ook alle stofzuigers in het assortiment van Ecovacs grondig bekeken, vergeleken en beoordeeld. Hierbij letten we op de schoonmaak prestaties en de prijs-kwaliteitverhouding.

Vindt u het vooral belangrijk dat een huishoudelijk apparaat gemakkelijk is in het gebruik?

Dat vinden wij van Klesto.nl ook. Niet iedereen heeft zin om urenlang gebruiksaanwijzingen te moeten bestuderen, dus ook de bediening komt aan bod. Uiteraard benoemen hierbij de voordelen maar ook de nadelen van de Ecovacs stofzuigrobots. Ook een handige koopgids en nuttige tips vindt u hier. Met een paar leuke weetjes en de slimme koopgids weet u binnen 10 minuten alles over de verschillende robotstofzuigers van Ecovacs. Gaat u met ons mee?

Het Chinese elektronicabedrijf Ecovacs is vooral bekend vanwege zijn automatische raamreiniger, de WINBOT en zijn robotstofzuigers, de DEEBOT. Wist u al dat Ecovacs op vier punten actief is? Dan bent u goed op de hoogte. De multinational is innovatief bezig met de ontwikkeling van robot toepassingen voor in huis.

Ze maken namelijk ook nog luchtzuivering robots, de AMOBOT en entertainment annex beveiliging robots, de FAMIBOT. Ook automatische winkelwagentjes worden sinds kort door Ecovacs Robotic geproduceerd. Een veelzijdig assortiment dus waar, zeker de laatste jaren, behoorlijk belangstelling voor is.

Het bedrijf is opgericht in 1998 en heeft in Azië en dan vooral China zelf, een marktaandeel van ruim 60%. Dit aandeel is veelzeggend en betreft uitsluitend de verkoop van huishoudelijke robots. De robot producten van Ecovacs worden in ruim 37 landen verkocht en het bedrijf heeft dan ook meer dan 5000 werknemers in dienst.

In Nederland is Ecovacs vooral bekend door zijn Deebot serie waarvan de Ozmo stofzuigerrobot, die zowel kan stofzuigen als dweilen, het paradepaardje is. Qua prijs opereert Ecovacs duidelijk in de middenklasse en de kwaliteit van de producten is goed tot uitstekend.

Of ze goed genoeg zijn voor uw persoonlijke situatie? Dat weet u straks precies. Zullen we beginnen met een van de goedkoopste types van Ecovacs, de Slim2 in de zwarte of witte uitvoering?

Ecovacs Deebot Slim2

Ecovacs Deboot Slim 2 zwart app
Ecovacs Deboot Slim 2 zwart

De prijscategorie van robotstofzuigers is meestal gebaseerd op de:

 • Bedieningsmogelijkheden
 • Wijze van navigatie
 • Kwaliteit

Stofzuig robots waarbij u aanwezig moet zijn om ze te bedienen zijn daarbij het goedkoopste. De Ecovacs Deebot Slim2 is de uitzondering die de regel bevestigd. U koopt namelijk een robot die bedienbaar is via de app en ook nog eens zichzelf oplaad als de batterij leeg raakt.

Denkt u bij slim ook meteen aan intelligent? Dat is een veelgemaakte denkfout. Het slim van Ecovacs is een Engels woord. In dit geval kunt u het vertalen in slank of dun. Dit houdt verband met de dunheid van de Deebot Slim2 die ‘maar' 5,7 cm hoog is en een diameter heeft van 31,5 cm.

Ecovacs Deboot Slim 2Wilt u een robot die ook kan dweilen? De Ecovacs Deebot Slim2 heeft geen dweilfunctie maar u kunt wel het fiber doekje onder de robot zelf vochtig maken en dat is dan precies wat de Slim2 kan: een vochtig doekje over de vloer halen.

De Ecovacs Deebot kan niet over drempels en blijft vaak haken. Hiernaast laad de robot zichzelf wel op maar hervat zijn taken niet.
Conclusie:
Een mooie vormgeving en goede prestaties bij het stofzuigen van dierenharen. Een prima koop robotstofzuiger voor mensen die een basic apparaat zoeken voor een lage prijs.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Goede prijs kwaliteitsverhouding
 • Bediening via app en afstandsbediening
 • Stille motor (60 decibel)
 • Redelijk goede schoonmaak prestaties
 • Mooi design
Nadelen
 • Kan soms zijn lader moeizaam vinden
 • Oplaadtijd ruim 4 uur
 • Hervat zijn taken niet automatisch

Een robotstofzuiger die kan stofzuigen, dweilen en geschikt is voor dierenharen voor veel mensen ideaal. Voor een dergelijk model bent u meestal toch snel € 500,- of meer kwijt. Heeft u al ervaring met robotstofzuigers of bent u helemaal nieuw op dit gebied?

De reden waarom ik dit vraag is simpel. We hebben namelijk eerder dit jaar een uitgebreide test gedaan over De Beste Robotstofzuiger van 2018. We hebben daarbij verschillende merken onder de loep genomen en in deze test is ook een Ecovacs geselecteerd. Als de beste robot met dweilfunctie is de Ecovacs Deebot OZMO930 verkozen. Wilt u over dit model wat meer informatie? U kunt alles over deze automatische stofzuiger met dweilfunctie hier vinden.

Koopgids en tips

Waar moet u op letten bij de aankoop van een Ecovacs robotstofzuiger? U kunt Ecovacs toch wel beschouwen als een echte middenklasser. Het Chinese bedrijf verbeterd regelmatig zijn producten en komt ook bijna ieder jaar met nieuwe stofzuigrobots op de markt. Standaard krijgt u bij producten van Ecovacs 2 jaar garantie.

Gaat u bij uw aankopen altijd voor het nieuwste van het nieuwste of vindt u dat niet zo belangrijk? Niet alle nieuwe modellen zijn per definitie beter dan hun voorgangers. Een prettige bijkomstigheid is wel dat de ´oudere´ modellen meteen in prijs zakken zodra er een nieuw type verschijnt. Hiermee kunt u uw voordeel doen. Vaak scheelt dit behoorlijk, soms zelfs honderd of meer euro’s en dat is altijd meegenomen. Zullen we even alle modellen op een rijtje zetten?

Ecovacs begon in 2006 met zijn robot productie en is daarmee dus al 12 jaar actief. Hiermee is het internationale bedrijf een van de pioniers.
Een chronologische lijst van alle modellen vindt u hier.

2006: De oprichting van ECOVACS Electrical Co, LTD is een feit en ECOVACS ROBOTICS richt zich op de ontwikkeling van verschillende robots voor huishoudelijk gebruik.

2007: Ecovacs Robotics introduceert de eerste robotstofzuiger uit de DEEBOT serie.

2009: De DEEBOT 7 wordt gelanceerd.

2013: De DEEBOT 9-serie komt op de markt met sensoren, smartphone bediening en lasernavigatie.

2014: De DEEBOT M8-serie komt uit.

2015: Ecovacs sluit een overeenkomst met Marvel Comics. Een limited edition van 200 exemplaren wordt uitgegeven. Deze zeer exclusieve stofzuigrobots hebben als thema de film Avenger. De Marvel Edition Deboot Slim zijn in no time verkocht.

2016: De UNIBOT wordt gelanceerd. Een slimme robot met functies voor de schoonmaak, luchtreiniging en meekijk functies via camera’s.

2016: De DEEBOT D77 wordt opgevolgd door de D79. Deze robotstofzuiger leegt, bij het terugkeren naar zijn laadstation, zijn eigen stofbakje. Een unicum waardoor u slechts om de zoveel weken handmatig de grote stofbak hoeft te legen.

2017: De DR98(mei) en de Ozmo D930(september) worden gelanceerd. Vooral de D930 geldt door de combinatie van grondig stofzuigen en dweilen als het topmodel uit de DEEBOT-serie.

2018: Verschillende verbeteringen vinden plaats aan bestaande modellen en de slim-uitvoeringen met een hoogte van slechts 5,7 cm vervangen bestaande types.

De lijst met de verschillende modellen robotstofzuigers van Ecovacs kan iets missen. Wilt u de lijst aanvullen? Dan mag u ons een berichtje sturen. Twee weten meer dan één en al uw commentaar is welkom. Bij klesto.nl stellen we uw reacties bijzonder op prijs. Gaat u voor een basic model, een middenklasser of een hoge kwaliteit robot zuiger met geavanceerde functies? Met een volledig assortiment aan robots voor huishoudelijke toepassingen is Ecovacs Robotics ook in Nederland goed vertegenwoordigd.

Veelzijdigheid is daarbij zeker aanwezig. De goedkoopste automatische stofzuiger van Ecovacs wordt verkocht voor een bedrag rond de € 200,- en voor de duurste DEEBOT moet u een kleine € 650,- neertellen.

Wist u dat Ecovacs ook nog eens milieubewust is? De bedrijfspanden van de fabrikant zijn allemaal voorzien van zonnepanelen. Hiermee wordt voor ruim 30 % van het stroomverbruik voorzien door middel van zonne-energie. Ook de stofzuigrobots van Ecovacs hebben een relatief laag energieverbruik en dat is natuurlijk altijd meegenomen.

We zijn hiermee weer bijna aan het einde gekomen van ons onderzoek naar de stofzuigrobots van Ecovacs. Heeft u uw keuze kunnen maken en gaat u voor een echte Ecovacs robotstofzuiger? Dan wensen we u alvast veel plezier met uw aankoop.

Wilt u nog even verder kijken naar andere merken robotstofszuigers? Klesto.nl heeft onafhankelijk onderzoek gedaan naar de beste robotstofzuigers van fabrikanten zoals Neato Botvac, iRobot, LG, Dirt Devil en Blaupunkt. U kunt deze ook op uw gemak even nakijken.

Ook het meest gelezen onderzoek naar de beste robotstofzuigers van 2018 is voor u beschikbaar. Hierin vindt u snel en gemakkelijk de beste robotstofzuigers voor uw persoonlijke situatie. Mogen we u trouwens alvast bedanken voor uw tijd en aandacht? U weet nu alles over Ecovacs en de verschillende robotstofzuigers uit het assortiment.

Heeft u een vraag, een opmerking of een verzoek? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Bij klesto.nl doen we aan onderzoek van huishoudelijke apparatuur. We zijn daarbij kritisch en volgen altijd de actuele ontwikkelingen. U kunt dan ook rekenen op informatie waar u echt iets aan heeft.

Bekijk de Ecovacs Deebot SLIM2 in het wit of zwart: