Tristar staafmixer

Wat als eerste opvalt bij de staafmixers van het merk Tristar is de prijs. Had u dat ook al gezien? Het kost letterlijk geen… (vult u maar in) en er is ook nog eens een ruime keuze. Meer dan 100 verschillende keukenapparaten zitten in het assortiment van Tristar, waaronder veel verschillende staafmixers met of zonder accessoires. Uiteraard komt dan gelijk de volgende vraag. Zo’n goedkope staafmixer, kan dat wel goed zijn? Bij Klesto.nl zeggen we de dingen zoals ze zijn en om het maar eens ronduit te zeggen: sommige van de staafmixers van Tristar kunt u net zo lief niet kopen. Nu geldt dit natuurlijk niet alleen voor Tristar maar ook voor een heleboel andere fabrikanten van goedkope staafmixers.

Toch zitten er tussen de staafmixers annex foodprocessors van Tristar ook echte goede en degelijke modellen. Welke dat zijn? Uiteraard hebben we alle types en modellen voor u getest en de twee besten voor u geselecteerd. Zoekt u een goedkope staafmixer om alle voorkomende klusjes in de keuken voor u te doen? De keuze voor beste koop Tristar staafmixer is gevallen op de Tristar Staafmixer MX-4801.

We benoemen in onze test de voordelen maar natuurlijk ook de minpunten van deze staafmixer. U krijgt te horen wat u er wel of niet mee kunt doen en, eerlijk is eerlijk, voor de prijs hoeft u het niet te laten. Gaat u voor het bereiden van smoothies, soepen of het pureren van groente, kruiden of fruit? Ook de beste koop Tristar staafmixer voor mixen en blenden, de Tristar Staafmixer set MX-4186 is voor u geselecteerd. Samen met een paar handige kooptips weet u binnen 10 minuten waar u staat. Zullen we meteen starten?

De Beste koop Tristar staafmixer (Tristar Staafmixer MX-4801)

Tristar Staafmixer
Tristar Staafmixer MX-48012

De glanzend witte Tristar MX-4801 met zijn licht grijze knopjes is klaar voor gebruik. Zo ziet hij er ook uit, want aan het ontwerp is verder niets op of aan te merken. Compleet met 4 accessoires is deze staafmixer dan ook duidelijk een keukenhulp voor de praktijk. Vindt u het uiterlijk van uw apparatuur niet echt een issue? Dat komt dan prima uit. De witte Tristar MX-4801 is voor het eerst uitgebracht in 2017 en vooral ontworpen om zijn werk te doen. Dit doet hij dan ook goed en ook nog behoorlijk snel. Zullen we in één moeite de techniek en de bediening even doornemen?

De mogelijkheden en de bediening

De Tristar MX-4801 staafmixer heeft 2 drukknoppen voor de bediening en is voorzien van een 250 Watt motor. U kunt met het apparaat mixen, klutsen en pureren en heeft hier in principe maar één hand voor nodig. De garde spreekt natuurlijk voor zich en de pureer kop met bijbehorende messen is gemaakt van RVS.

De vorm van de pureer kop voorkomt onnodig spatten maar een diepe kom of pannetje is wel aangeraden. Voor normaal mengen of klutsen gebruikt u de bovenste (1)knop. Zodra u de knop indrukt, begint het apparaat te werken. Laat u de knop weer los? Dan stopt de staafmixer ook weer gelijk.

Wilt u groente of fruit blenden oftewel hakken? Dan gebruikt u het bijgeleverde hak accessoire. U plaatst de hakmolen op een platte ondergrond, doet uw fruit en groente erin, deksel erop en bevestigd uw staafmixer in het gat aan de bovenzijde.

Zit alles goed vast? Dan drukt u op de onderste knop(2), de turbostand. De voortgang van uw mengsel kunt u zelf volgen, de hakmolen is van doorzichtig (BPA-vrij) kunststof. Is uw mix, soep of smoothie al helemaal naar wens? Dan laat u de knop los en de staafmixer is weer uit.

De verschillende hulpstukken, zoals de garde of de pureerstaaf draait u trouwens met de klok mee vast op de mixer. U hoort dan een klik. Uiteraard draait u alles weer los in de tegengestelde richting. Let u wel op dat u geen onderdelen verwisseld terwijl de stekker in het stopcontact is? De messen zijn behoorlijk scherp en voorzichtigheid is altijd geboden. Alle losse onderdelen kunt u trouwens gewoon in de vaatwasser doen.

Uiterlijk en specificaties

De witte Tristar Staafmixer MX-4801 is gemaakt van kunststof en RVS. Het apparaat is 12 cm bij 15 cm en inclusief opzetstuk 30 cm lang. Het snoer heeft een lengte van 1 meter en de beste koop Tristar staafmixer weegt precies 1 kg. De staafmixer heeft een normale en een turbostand en de motor heeft een vermogen van 250 Watt. Het formaat van de BPA-vrije maatbeker is 0,6 liter groot en de hakmolen met antislip pootjes heeft een inhoud van 0,5 liter. Alle losse onderdelen zijn vaatwasser bestendig.

Wat zit er in de doos?

De Tristar MX-4801 staafmixer wordt gebruiksklaar geleverd inclusief messen, pureervoet en garde. In de doos vindt u bovendien de hakmolen en een handige maatbeker. Ook de gebruiksaanwijzing is meeverpakt. De beste koop Tristar staafmixer wordt verkocht met 2 jaar fabrieksgarantie van het type carry in.

De Tristar is niet geschikt voor echte harde ingrediënten en kan maar 1 minuut worden gebruikt.
Conclusie:
Een handige en veelzijdige staafmixer voor een bijzonder lage prijs. Simpel te bedienen en makkelijk schoon te maken. Voor de dagelijkse kleine klusjes prima en met zijn meegeleverde hakmolen ook nog eens echt compleet.

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Compleet apparaat
 • Bijzonder voordelig
 • Redelijke kwaliteit
 • Makkelijk in gebruik
Nadelen
 • Saai uiterlijk
 • Geen krachtige motor

De beste koop Tristar staafmixer voor mixen en blenden (Tristar Staafmixer set MX-4186)

Tristar Staafmixer set
Tristar Staafmixer set MX-4186

Gaat u voor (iets meer) kracht en een luxere uitstraling in uw keuken?

De beste koop Tristar staafmixer voor mixen en blenden combineert deze eigenschappen. Alweer een witte uitvoering maar nu met zilverkleurige en grijze accenten. Hierdoor is deze keukenhulp toch, qua uiterlijk en prestaties, voor veel mensen iets aantrekkelijker. Ook de slanke vorm van de mixer draagt bij aan de populariteit. Het vermogen van de 400 Watt DC-motor maakt de Tristar Staafmixer set MX-4186 tot een volwaardige en complete staafmixer annex blender.

Mogelijkheden en bediening van de Tristar Staafmixer set MX-4186

De beste koop Tristar staafmixer voor mixen en blenden is qua bediening bijna hetzelfde als de MX-4801. We zeggen niet voor niets bijna, want er zijn qua mogelijkheden en bediening 2 belangrijke verschillen. Wilt u weten wat de verschillen tussen de beide beste koop Tristar staafmixers precies zijn?

Het eerste belangrijke verschil zit hem in de bevestiging van de hulpstukken. De Tristar MX-4186 is namelijk voorzien van een gemakkelijk kliksysteem. Aan de zijkanten van de mixer bevinden zich twee kleine drukknopjes. Deze drukt u gelijktijdig in en zo plaats en verwijderd u de verschillende accessoires met één simpele klik.

Het tweede verschil zit hem uiteraard in de power oftewel de kracht van de motor. Het verschil tussen 400 watt en 250 watt merkt u meteen. Zowel in de snelheid en de resultaten van het blenden en mixen. Zullen we verdergaan met de praktijk?

Op een simpele bediening lijkt Tristar het patent te hebben. De twee drukknoppen aan de voorzijde van de staafmixer zijn respectievelijk voor de gewone stand (de bovenste met een blauw randje) en de turbo stand. Zodra u de knoppen indrukt begint de staafmixer te draaien. Laat u de knoppen weer los? Dan stopt het apparaat.

Met het vermogen van de beste koop Tristar staafmixer voor mixen en blenden van 400 watt kunt u vrij moeiteloos mixen en blenden. Ook de wat hardere groentesoorten zoals gekookte broccoli, licht bevroren fruit soorten, pitten en specerijen worden door de bijgeleverde hakmolen snel en (redelijk) gemakkelijk vermalen.

Wat zit er in de doos?

De Tristar Staafmixer set MX-4186 wordt gebruiksklaar geleverd inclusief garde, pureervoet, mengbeker en hakmolen. De beste koop Tristar staafmixer voor mixen en blenden heeft een carry in fabrieksgarantie van 2 jaar. Uiteraard vindt u ook de gebruiksaanwijzing in de doos.

De Tristar Staafmixer is niet geschikt voor bevroren groente maar daarnaast zijn er geen minpunten.
Een goede staafmixer voor mensen die houden van smoothies of groenten mixen en iets meer kracht op prijs stellen. Ziet er aantrekkelijk uit en is nog steeds verbazingwekkend goedkoop.

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Gemakkelijke bediening
 • Mooi uiterlijk en afwerking
 • Alle losse accessoires kunnen in de vaatwasser
 • Redelijk krachtige motor
Nadelen
 • Voor hardere groenten of ijs niet geschikt

Tips en feiten over de staafmixers van Tristar

Tristar MX-4195 Staafmixerset

Zoekt u een extra krachtige staafmixer of houd u meer van zwarte keukenattributen? Voor nog geen € 10,- meer kunt u ook, met een gerust hart, de Tristar MX-4195 Staafmixerset -Krachtige 800W motor kopen. Ook deze staafmixer met accessoires kwam bijzonder goed uit onze test. Het enige nadeel dat wij konden ontdekken was eigenlijk het geluid dat de staafmixer produceert. Gaat u dus graag voor wat extra power en vindt u het glanzend zwarte uiterlijk mooi? Ga gerust uw gang. Qua bediening en accessoires zijn er geen grote verrassingen en ook de 2 jaar fabrieksgarantie is geldig voor de Tristar MX-4195 Staafmixerset met zijn krachtige 800 Watt motor.

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Nog even wat informatie over het merk Tristar en zijn staafmixers. Had u al eerder gehoord van Tristar of is het merk nog een onbekende voor u? Tristar valt met maar liefst 7 andere merken onder de Smartwares Group en is een zusje van het al iets meer bekendere merk Princess. Het wereldwijde overkoepelende concern Smartwares Group heeft in 16 landen kantoren en meer dan 400 werknemers. Ook in Nederland bevindt zich een vestiging. Het bedrijf maakt zich, naar eigen zeggen, sterk voor betaalbare huishoudelijke apparatuur.

Dat ze hierin redelijk slagen bewijst de uitslag van onze test voor de beste staafmixers van Tristar. Er zijn uiteraard voordelen en nadelen aan goedkoop. Een goedkope prijs komt natuurlijk wel altijd ergens vandaan. Of dit nu het gebruikte materiaal is of de minimalisering van de mogelijkheden, alles kan. Gaat u voor goedkoop en simpel? Dat is uw goed recht en we hopen dat we u met onze test voor de beste Tristar staafmixer van dienst hebben kunnen zijn.

Twijfelt u nog een beetje over uw aankoop en overweegt u toch een Braun staafmixer of zelfs een heel ander merk staafmixer? Ook dat vinden we best begrijpelijk. Over Braun staafmixers hebben we al een onderzoek gedaan en u kunt dit ook rustig even nalezen voor u beslist. Bij klesto.nl houden we onze lezers graag perfect op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Onze onderzoeken qua huishoudelijke apparatuur zijn kritisch, onafhankelijk en altijd actueel. Mogen we u trouwens weer bedanken voor uw tijd en aandacht? U weet nu alles wat u moet weten over de beste Tristar staafmixers. Heeft u een vraag, een verzoek of een opmerking? Laat het ons dan weten. Uw reacties zijn altijd welkom want bij Klesto bent u belangrijk.