Beste stoomkoker

Een stoomkoker is ideaal wanneer u graag gezonder eten klaar maakt, maar hier niet meer moeite voor wilt doen dan dat u al deed. Een stoomkoker is erg makkelijk in gebruik en bestaat daarnaast vaak uit verschillende lagen. Dit stelt u in staat verschillende ingrediënten tegelijk klaar te maken.

Deze manier van het klaarmaken van eten is één van de gezondste manieren. Dit komt omdat alle vitamines en mineralen die te vinden zijn in uw eten bewaard blijven wanneer het eten wordt gestoomd. De meeste voedingsstoffen zijn gevoelig voor warmte en lossen voor het grote deel op in kokend water. Dit betekent dus dat wanneer u uw groenten zou koken, de meeste voedingsstoffen in het kookwater verdwijnt wat later wordt afgegoten. Bij het stomen van deze groenten heeft u dit niet, omdat de groenten niet direct in contact komen met het water. Daarnaast wordt er ook geen vet gebruikt bij het stomen van uw eten, waardoor het ook goed is voor het afvallen.

Er zijn verschillende manieren om uw eten te stomen. U kunt het doen met een pan en een zeef, waarbij u de groenten in de zeef legt en deze boven de pan met het kokend water hangt, maar ook in de magnetron is het mogelijk. In dat geval heeft u een speciale stoomschaal nodig waar u de ingrediënten in plaatst. Echter bent u hierbij wel beperkt in de grootte die u klaar kunt maken.

Een duurdere optie is een stoomoven aanschaffen. Hierin is het mogelijk een complete maaltijd in één keer klaar te stomen omdat u met verschillende niveaus kunt werken. Er zijn stoomovens verkrijgbaar die alleen voor het garen, opwarmen en ontdooien bestemd zijn, maar ook gecombineerde stoomovens. Deze kunnen ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld taart en pizza.

De beste stoomkokers op een rijtje:

Afbeelding

Product


philips avance HD9170

Onze beste koop!

Philips Avance HD9170/91

Beste koop stoomkoker

óf

kinghoff stoompan

Kinghoff Stoompan

Beste inductie stoomkoker

óf

easycook stoomkoker

Easycook Stoomkoker

Beste magnetron stoomkoker

óf

livoo 4 in 1

Livoo 4-in-1

Beste stoomkoker voor babyvoeding

óf

mastrad minute cooker

Mastrad Minute Cooker

Beste kleine stoomkoker

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Philips Avance HD9170/91

Beste koop stoomkoker

philips avance HD9170

Kinghoff Stoompan

Beste inductie stoomkoker

kinghoff stoompan

Easycook stoomkoker

Beste magnetron stoomkoker

easycook stoomkoker

Livoo 4-in-1

Beste stoomkoker voor babyvoeding

livoo 4 in 1

Mastrad Minute Cooker

Beste kleine stoomkoker

mastrad minute cooker

Een goede middenweg hierin is het aanschaffen van een stoomkoker. Dit is niet zo prijzig als een volledige stoomoven en daarnaast hoeft u hiervoor niet uw hele keuken aan te passen. Er zijn verschillende varianten te koop en de beste stoomkokers hebben wij voor u uitgezocht.

Beste koop stoomkoker | Philips Avance HD9170/91

De Philips Advance is geschikt voor het stomen van groenten, vlees, vis, aardappelen en eieren en is hierdoor erg veelzijdig. Met deze stoomkoker met drie manden bent u er zeker van dat zowel de geur, smaak, kleur en voedingswaarde behouden blijft tijdens het stoomproces.

Er zijn verschillende maaltijdprogramma’s waar u uit kunt kiezen, dit is verschillend per mand in te stellen. Ook de kooktijden zijn afzonderlijk van elkaar in te stellen zodat alles perfect gaar wordt. U hoeft dus niet eerst de groenten klaar te maken en daarna pas het vlees, dit kan allemaal tegelijk. En heeft u haast, dan is er ook een Turbo Start knop aanwezig. Hiermee wordt uw eten sneller bereidt maar blijven de voedingswaarden wel behouden.

Ook beschikt deze stoomkoker over een unieke Aroma Infuser waarmee de gerechten eenvoudig verrijkt kunnen worden met verschillende kruiden en specerijen. De benodigde kruiden en specerijen worden eenvoudig in de booster geplaatst, en de stoom zal verder al het werk doen. Door de hitte die van de stoom afkomt zullen de verschillende aroma’s vrijkomen, die vervolgens in uw voedsel zullen trekken.

De stoomkoker heeft een vermogen van 1350 Watt en heeft een waterreservoir van 1,1 liter. Dit reservoir is makkelijk bij te vullen en heeft daarnaast een digitale indicator dat een signaal afgeeft wanneer hij bijgevuld moet worden. De drie schalen hebben een capaciteit van 3,2, 2,8 en 2,6 liter. Verder beschikt het apparaat over onderdelen die in de vaatwasser mogen, heeft hij een droogkook veiligheid, warmhoudfunctie, een timer en is de binnenpan makkelijk uitneembaar.

Met uniek Aroma Infuser voor het toevoegen van kruiden en specerijen.

Voordelen

 • Drie ruime schalen voor het bereiden van een complete maaltijd
 • Programma’s zijn voor elke schaal apart in te stellen
 • Turbo Start voor het sneller bereiden van eten

Nadelen

 • Door de grootte is hij minder geschikt voor een klein huishouden
 • Schalen kunnen kwetsbaar worden bij veelvuldig gebruik, waardoor ze scheuren

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar een stoomkoker waarmee u complete maaltijden kunt bereiden, maar ook voedsel afzonderlijk van elkaar klaar kunt maken, zit u met deze koker goed. Doordat de tijden voor de schalen los van elkaar in te stellen zijn heeft u hier geen omkijken naar. Het sneller bereiden van het eten door middel van de Turbo Start kan voor sommigen ook erg fijn zijn.


Beste inductie stoomkoker | Kinghoff Stoompan

Wilt u graag af en toe uw groenten stomen, maar heeft u niet de ruimte voor een stoomkoker? Kies dan voor de Kinghoff Stoompan. Deze pan is geschikt voor inductie, maar ook alle andere soorten kookplaten en is dus in iedere keuken te gebruiken. De pan is gemaakt van RVS en heeft een strak en modern uiterlijk.

De pan bestaat uit twee delen; de pan waar u het water in doet en een tweede pan die u daar bovenop zet en waar u de groenten in plaatst.

Uiteraard zit er ook een glazen deksel bij, deze heeft een diameter van 18 centimeter. De bodem van de pan bestaat uit maar liefst negen lagen waardoor hij warmte vasthoudt en uw groenten niet af zullen koelen.

Alle onderdelen van deze stoompan kunnen in de vaatwasser. Ook beschikt de pan over een cool touch handgreep, zodat u de pan vast kunt pakken wanneer deze in gebruik is. De stoompan heeft een inhoud van 2,5 liter en is 20 centimeter hoog.

Geschikt voor inductie en alle andere soorten kookplaten.

Voordelen

 • Makkelijk in gebruik
 • Eenvoudig op te bergen
 • Vaatwasmachinebestendig

Nadelen

 • Beschikt niet over een antiaanbaklaag
 • Heeft geen schenktuit

Conclusie

Vooral wanneer u op zoek bent naar een eenvoudige manier om uw groenten te stomen of wanneer u geen ruimte heeft voor een uitgebreide stoomkoker is deze stoompan een goede keuze. De pan is 20 centimeter hoog waardoor hij makkelijk bij de andere pannen geplaatst kan worden. De stoompan is niet alleen geschikt voor inductie, maar ook voor alle andere kookplaten.


Beste magnetron stoomkoker | Easycook Stoomkoker

Ook wanneer u een kleine keuken heeft of niet de financiële middelen heeft om een grote stoomkoker aan te schaffen, kunt u uw groenten stomen. Dit kunt u bijvoorbeeld heel eenvoudig doen met de Easycook Stoomkoker. Deze is speciaal ontworpen voor de magnetron en door zijn formaat ook nog eens makkelijk op te bergen.

 De stomer beschikt over twee verschillende bakken zodat u in één keer een complete maaltijd klaar kunt maken. Niet alleen groenten kunnen erin bereid worden maar ook vis, schaaldieren en zelfs vlees. 

Uiteraard zorgt ook deze stoomkoker ervoor dat uw eten snel en gezond klaargestoomd wordt, en dat alle vitaminen, mineralen en voedingswaarden behouden blijven.

De witte stoomkoker heeft een waterreservoir van één liter die eenvoudig afneembaar is en heeft een gewicht van slechts 450 gram. Ook beschikt hij over antislipvoetjes zodat de schalen op het aanrecht stevig blijven staan en beschikt hij over een warmhoudfunctie wanneer u de schalen dicht laat totdat u het eten op gaat dienen.

Eenvoudig te gebruiken in combinatie met de magnetron.

Voordelen

 • Is niet groot en daardoor makkelijk op te bergen
 • Twee schalen zodat u een complete maaltijd kunt bereiden
 • Eenvoudig afneembaar waterreservoir

Nadelen

 • Is beperkt in zijn functies
 • Niet geschikt voor grote families vanwege het kleine formaat

Conclusie

Een kleine keuken hoeft nog niet te betekenen dat u uw eten niet kunt stomen. Met deze stoomkoker die u eenvoudig in de magnetron plaatst, is het stomen van uw eten ook voor u mogelijk. Wel is het zo dat u hiermee geen verschillende programma’s heeft, aangezien het twee plastic schalen zijn die in de magnetron worden geplaatst. Ondanks dat zorgt het er wel voor dat uw eten zo gezond mogelijk klaargemaakt wordt.


Beste stoomkoker voor babyvoeding | Livoo 4-in-1

Babyvoeding kan natuurlijk in potjes gekocht worden, maar het is net zo makkelijk en bovendien veel gezonder om dit zelf klaar te maken. Met de Livoo 4-in-1 kunt u heel eenvoudig fruithapjes en groente maaltijden voor uw baby blenden en stomen. De stoomkoker is tegelijkertijd ook een blender wat het voor u nog makkelijker maakt de voeding klaar te maken. Alle maaltijden kunnen in 30 minuten bereid worden waarbij de smaak, vitaminen en mineralen behouden blijven.

Naast het stomen en blenden van de voeding kunt u hiermee ook voeding ontdooien en verwarmen zodat het gebruik van de magnetron niet nodig is. groenten, fruit, vis en vlees kunnen hierin klaargemaakt worden en het is zelfs mogelijk te mixen en stomen tegelijkertijd. In de gebruiksaanwijzing vindt u een handig overzicht met alle geschatte stoomtijden van de verschillende ingrediënten. En doordat u zelf bepaalt hoe lang u de verschillende ingrediënten pureert, kunt u de voeding naar leeftijd aanpassen. Zo kunt u een papje klaarmaken voor baby’s vanaf 4 maanden, maar ook grovere maaltijden klaarmaken voor kinderen vanaf 11 maanden.

De mengkom heeft een inhoud van 0,5 liter en het waterreservoir heeft een inhoud van 0,2 liter. Ook beschikt de stoomkoker over een timer van 30 minuten en zal deze daarna automatisch uitschakelen. De koker werkt op netstroom en is niet geschikt voor de vaatwasser.

Ideaal voor het pureren, stomen en opwarmen van babyvoeding.

Voordelen

 • Mogelijkheid om te mixen en stomen tegelijkertijd
 • Makkelijk in gebruik
 • Eenvoudig op te bergen door het compacte formaat

Nadelen

 • Niet geschikt voor flessen
 • Er kunnen geen grote hoeveelheden ineens klaargemaakt worden
 • Onderdelen mogen niet in de vaatwasser

Conclusie

Een erg fijn apparaat wanneer u graag zelf uw babyvoeding klaarmaakt. Doordat hij meerdere functies heeft bent u in één keer klaar en hoeft u geen andere apparaten erbij te gebruiken. Groenten, fruit, vlees en vis kunnen zonder moeite klaargemaakt worden en hoe grof of fijn u de voeding wilt heeft u zelf in de hand. Nadeel is wel dat de onderdelen niet in de vaatwasser kunnen en dat er geen grote hoeveelheden ineens klaargemaakt kunnen worden.


Beste kleine stoomkoker | Mastrad Minute Cooker

Woont u alleen en bent u daarom op zoek naar een kleine stoomkoker zodat u ook gezonde maaltijden klaar kunt stomen? Dan is de Mastrad Minute Cooker wellicht een goede optie voor u. deze stoomkoker heeft twee mini schalen met een inhoud van 360 milliliter, zodat u uw gerecht heel eenvoudig klaar kunt stomen. 

Hiermee kunt u op een makkelijke manier uw maaltijden gezond klaarmaken waarbij alle vitamines en mineralen behouden blijven. Het werkt heel eenvoudig; het enige dat u hoeft te doen is uw gerecht in de schaal plaatsen, het deksel erop doen en deze vervolgens in de magnetron of oven te plaatsen op de gewenste temperatuur.

De twee kleine schalen zijn geschikt voor zowel de magnetron als de oven, en kunnen een temperatuur aan van -40 tot 220 graden. De schalen zijn gemaakt voor siliconen en het deksel is van nylon. Ook kunnen de schalen in de vaatwasser en zijn ze makkelijk op te bergen door het kleine formaat.

Handig voor mensen die alleen wonen.

Voordelen

 • Erg compact en makkelijk in gebruik
 • Geschikt voor magnetron, oven en vaatwasser

Nadelen

 • Niet geschikt voor een groot gezin

Conclusie

Een prima oplossing voor iemand die alleen woont, niet veel ruimte in de keuken heeft maar wel graag zijn maaltijden wil stomen. De schalen zijn door het kleine formaat makkelijk op te bergen en nemen niet teveel ruimte in. Ook het klaarmaken van de maaltijden werkt erg eenvoudig, en doordat de onderdelen in de vaatwasser kunnen heeft u ook daar geen omkijken naar.


Koopgids

Ieder huishouden is anders, en zo ook de wensen voor een stoomkoker. Door de verschillende kokers die te koop zijn kan het goed zijn dat u niet weet welke er nou het beste bij uw situatie past. Door de meest belangrijke punten voor uzelf op te schrijven krijgt u sneller duidelijkheid in welke stoomkoker voor u de beste optie is.

In deze koopgids vindt u alle belangrijke punten die bij een stoomkoker horen. Deze gids is voor u samengesteld zodat u direct inzage krijgt in deze punten en zo kunt bepalen welke voor u wel of niet belangrijk zijn.

De inhoud

De inhoud is natuurlijk een ontzettend belangrijk punt, zeker wanneer u een groot gezin heeft. U wilt natuurlijk wel dat alles tegelijkertijd klaargemaakt kan worden, zodat jullie gezamenlijk aan tafel kunnen. Bij een groot gezin kunt u dan ook het beste kiezen voor een stoomkoker met drie schalen van minimaal 2 liter.

Het onderhoud

Wilt u graag dat de onderdelen van de stoomkoker in de vaatwasser kunnen, dan is dit een belangrijk punt om rekening mee te houden. Vrijwel de meeste schalen kunnen in de vaatwasser maar nemen wel veel ruimte in, hier dient u dus wel aan te denken.

Te bereiden voedsel

Over het algemeen kan in elke stoomkoker zowel groente, vlees, vis, aardappelen en eieren klaargemaakt worden. Wanneer u echter op zoek bent naar een koker speciaal voor het klaarmaken van bijvoorbeeld babyvoeding, kunt u beter kiezen voor een model dat hiervoor ontworpen is.

Timer

Het is fijn wanneer u niet zelf op de tijd hoeft te letten en tijdens de bereiding ook wat anders kan gaan doen. Er zijn stoomkokers te vinden waarbij u de tijd voor elke schaal apart in kan stellen en u een signaal krijgt wanneer het eten klaar is.

Waterreservoir

Hoe groter de stoomkoker is, hoe meer het waterreservoir meestal ook heeft. Dit is fijn, want zo hoeft u niet tussendoor het reservoir bij te vullen terwijl u eten in de stoomkoker aan het bereiden bent. Daarnaast is het ook fijn wanneer het reservoir makkelijk los te halen en bij te vullen is.

Kookprogramma’s

Werkt u graag met verschillende kookprogramma’s, dan is het goed om hier ook rekening mee te houden. Het ene gerecht is natuurlijk het andere niet, en wanneer er verschillende programma’s mogelijk zijn kan dit het voor u nog makkelijker maken het eten te bereiden.