Beste slowjuicer

Heeft u interesse voor het kopen van een slowjuicer om af te vallen of gevarieerder te eten en wilt u hier meer informatie over? Er wordt veel verteld over vitamines met enzymen en hoe gezond en goed een slowjuicer wel niet is. Zijn dit verkooppraatjes en dus onzin of is een sapje uit de slowjuicer echt gezonder?

Uiteraard is dit een interessante vraag, want hiermee valt of staat de populariteit (en dus de verkoop) van de slowjuicers. Overweegt u de aanschaf van een slowjuicer en wilt u weten welke de beste koop is? Of vraagt u zich af hoe een slowjuicer eigenlijk werkt en wat het verschil is tussen een horizontale en een verticale slowjuicer?

Afbeelding

Product


horizontale slowjuicer

Onze beste koop!

Philips Avance Masticating Juicer

Beste slowjuicer voor dagelijks gebruik

Verticale slowjuicer

Kuvings Big Mouth B6000

Beste slowjuicer met grote opening

Princess 202042 Juice Center

Princess 202042 Juice Center

Beste slowjuicer onder de €100,-

Al deze vragen worden hier beantwoord. Bij klesto.nl willen we natuurlijk ook wel weten wat er allemaal waar is en wat niet. De meningen over de gezondheidsaspecten van slowjuicers zijn namelijk behoorlijk verdeeld. Zou de waarheid in het midden liggen of worden we hier bedonderd? Wat is het verschil is tussen een slowjuicer, een citruspers, een blender en een sapcentrifuge en hoe werken deze apparaten precies? Ook op deze vragen krijgt u hier antwoord.

We hebben (bijna) alle slowjuicers die momenteel worden verkocht bekeken, onderzocht en met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we opmerkelijke verschillen gevonden en daarmee kunt u uw voordeel doen. Bovendien hebben we alvast de beste koop slowjuicer van 2018 voor u geselecteerd. Ook de beste slowjuicer met grote opening is voor u gekozen uit tientallen modellen en merken. Vindt u een slowjuicer duur in aanschaf? Daar kunnen we u geen ongelijk in geven en daarom hebben we ook de beste slowjuicer onder de € 100,- voor u uitgezocht. Wilt u meer weten over de voordelen en nadelen van slowjuicers en wat u er allemaal mee kunt doen? Binnen 10 minuutjes weet u alles wat u moet weten over de beste slowjuicer van 2018. Zullen we meteen beginnen?

De beste slowjuicer van 2018 (Philips Avance Masticating Juicer HR1947 30)

Het Nederlandse bedrijf Philips maakt zijn visie om ons te voorzien van apparatuur om gezonder en comfortabeler te leven weer helemaal waar.

De beste slowjuicer van 2018 is een product uit de Avance collectie van Philips. Met de grote concurrentie van nationale en internationale producenten van slowjuicers een behoorlijke prestatie.

Qua uiterlijk is de HR1947/30 geen opvallende verschijning. De Masticating Juicer oogt vooral robuust en is dat ook.

Hoeveel de grootte van het apparaat voornamelijk in de hoogte lijkt te zitten is de 38,9 cm hoge toch ook nog een ruime 43 cm lang en bijna 15 cm breed. Het apparaat weegt een flinke 4,5 kg en staat op zijn 4 antislip pootjes als een blok. Gemaakt van rvs en zilverkleurig hard kunststof tegen metallic aan, past de Philips Avance HR1947/30 in de meeste keukens.

Heeft u een RVS gootsteen of aanrecht? Dan begrijpt u het helemaal. Het uiterlijk van de Philips Avance Masticating Juicer HR1947/30 straalt kwaliteit uit en dat heeft zo zijn redenen. De beste koop slowjuicer is namelijk een alleskunner. Zullen we gelijk doorgaan met de mogelijkheden?

Wat kan de HR1947/30?

Waar veel slowjuicers komen met een lijst van wat u er wel of niet in kan stoppen, is dit bij de Philips Avance Masticating Juicer HR1947/30 overbodig. Het befaamde tarwegras mag erin en ook vezelhoudende vruchten zoals mango en natuurlijk bleekselderij. Verbazingwekkend genoeg kunt u met de winnaar van 2018 zelfs amandelen verwerken in uw sappen.

Alles wat past kan erin.

Houdt u van afwisseling en verse groentes en fruit? Dan kunt u helemaal los gaan met de beste koop slowjuicer, want het meeste (en lekkerste) sap haalt u namelijk uit verse producten. De lijst van mogelijke ingrediënten is trouwens bijna onbeperkt. Bovendien haalt de machine een ook nog eens een behoorlijke hoeveelheid sap uit de vruchten en groenten. Appels kunnen ongeschild in de machine maar sinaasappels, watermeloen, ananas en rauwe bietjes dient u wel eerst te schillen.

Houdt u nou net van fruit met pitten? De grotere pitten van bijvoorbeeld perziken en pruimen moet u wel vooraf verwijderen. Echt heel fijn snijden is bij de Philips HR1947/30 trouwens niet nodig. De vulopening is vrij ruim aan de maat. Wilt u iets meer weten over hoe het apparaat werkt? Dan kunnen we gelijk verder want ook dat hebben we onderzocht.

De techniek van de Philips Avance Masticating Juicer HR1947/30

De Avance HR1947/30 is een verticale slowjuicer. Later in dit artikel vertellen we daar nog wat meer over maar voor nu mag u alvast weten dat een verticale juicer als het ware de ingrediënten zelf naar binnen trekt. .

U hoeft ze dus niet de hele tijd aan te stampen. Ook heeft een verticale juicer standaard een kraantje waaronder u extern, dus buiten het apparaat, de gemaakte sappen kunt opvangen.

De Masticating Juicer HR1947/30 heeft een (redelijk lang) snoer van 1 meter. Hierdoor kunt u toch wat vrijer de plaats uitkiezen waar u de slowjuicer neer gaat zetten. De motor heeft een vermogen van 200 Watt en is goed voor 300 omwentelingen per minuut. De doorzichtige pulp opvangbak en de sapkan hebben beide indicatie streepjes en een capaciteit van 1 liter.

Voor het ‘kauwen’ van sap maakt de beste koop slowjuicer gebruik van MicroMasticating-technologie. Er komt bij de persing geen lucht of wrijving aan te pas. Hierdoor blijven de vitamines maximaal aanwezig en is het sap helder en puur. Houdt u er niet van om eten of drinken te vermorsen? Het behaalde rendement, dus de hoeveelheid sap per hoeveelheid groente en fruit, is behoorlijk. Volgens Philips zelf heeft de juicer een rendement aan voedingstoffen van maar liefst 90%.

De machine heeft een ingebouwde veiligheidspin en een metalen veiligheidsvergrendeling. Heeft u de onderdelen, zoals de pulp opvangbak of de sap unit niet goed bevestigd? Dan gaat het apparaat niet aan. De Philips Avance HR1947/30 heeft een simpel filter in het aftapkraantje en dit werkt afdoende om kleine schilletjes of pitjes uit uw sap te filteren. Op datzelfde kraantje zit een drukknop om het kraantje te sluiten en druppelen te voorkomen. Voor de rest wijst alles zich vanzelf. Zullen we even proefdraaien?

De bediening en de schoonmaak

U kunt nadat u alle onderdelen heeft afgespoeld en u het apparaat in elkaar gezet heeft, meteen beginnen. Alle groente en fruit die door de opening van de vultrechter past, kunt u erin doen. Het apparaat heeft 2 duidelijk zichtbare knoppen op de bovenkant. De eerste is de aan/uit-knop en de tweede is de knop om achteruit te persen(reverse voor als er iets vast zit). Deze tweede knop is tegelijkertijd de knop voor de schoonmaak (pre-clean).

Kiest u voor een recept uit het meegeleverde receptenboekje of gaat u juicen met fantasie? Het resultaat, de smaak en de hoeveelheid sap zal u aangenaam verrassen.

Bent u klaar met sap maken en is het tijd voor de schoonmaak?

Dan doet u de machine uit en drukt u even op de pre-clean knop. Hierdoor wordt het laatste beetje sap uit het apparaat gedrukt en kunt u dus schoonmaken zonder te vermorsen. Had u de statement van Philips, over de QuickClean in één minuut al gehoord?

Als de schoonmaak u lukt binnen 1 minuut dan vinden we u echt geweldig.

Philips Avance Masticating Juicer kraantje

Alle onderdelen zijn inderdaad wel zeer simpel te verwijderen en afspoelen onder de kraan volstaat. Het feit dat Philips überhaupt nadenkt over gemak in de schoonmaak vinden we lovenswaardig. Ook qua opbergen is er nagedacht. De stamper en de schenkkan passen beide in de pulp opvangbak.

Oh Ja, alle losse onderdelen met uitzondering van de motorunit kunnen gewoon in de vaatwasser.

Het apparaat is niet goedkoop.

Voordelen

 • Goede kwaliteit
 • Mooi en degelijk ontwerp
 • Ruime vulopening
 • Krachtig en snel
 • Hoge, heldere sapproductie
 • Makkelijk te reinigen
 • Simpel te bedienen
 • Handig receptenboekje meegeleverd

Nadelen

 • Heeft geen schuim afscheiding
 • Niet goedkoop (prijs/kwaliteit is goed)

Conclusie

De HR1947/30 is een volwaardige verticale slowjuicer van goede kwaliteit. De slowjuicer maakt veel en zuiver sap, kan (bijna) alle ingrediënten aan en is gemakkelijk te bedienen. De schoonmaak gaat snel en de vultrechter is ruimer dan gemiddeld, waardoor echt fijn snijden niet nodig is. De beste koop van 2018 wint glansrijk de competitie met veel duurdere slowjuicers.

Bekijk prijzen van de Philips HR1947/30 bij verschillende winkels:


De verschillen tussen de 147/30 en de (goedkopere)146/70

Er is van de beste koop slowjuicer van 2018 ook een iets ander model op de markt. Deze 146/70 is een flink stuk goedkoper. Maar wat is het verschil tussen de beide Avance juicers? Qua uiterlijk en specificaties zijn de twee slowjuicers vrijwel identiek. Bij de in mat zwart uitgevoerde 147/70 krijgt u er geen schenkkan bij maar dat zal ons natuurlijk ook de kop niet kosten.

Het grote verschil zit hem in het systeem van fruit uitpersen. De 146/70 is namelijk een horizontale slowjuicer en de 147/30 (onze beste koop) is een verticale slowjuicer. Weet u al wat de verschillen zijn tussen een verticale en een horizontale slowjuicer? Dan kunt u het hoofdstuk hieronder gewoon overslaan. Wilt u weten wat de verschillen zijn tussen beide types of uw geheugen even opfrissen? Dan gaan we dat voor eens en altijd even duidelijk maken. Komt u mee?

VerticaalHorizontaal
Verticale slowjuicerhorizontale slowjuicer
Kleiner formaat (elegant)Groter formaat (vooral in lengte)
Zelfvoerend Ingrediënten moeten worden aangeduwd
Geschikt voor (bijna) alle soorten groente en fruit Geschikt voor (bijna) alle soorten groente en fruit
Kan tarwegras persenHoog rendement uit tarwegras
Kraantje om sap te tappenDuurdere modellen geschikt voor babyvoeding en pasta
Makkelijk schoon te makenMoeilijk schoon te maken

Heeft u al ontdekt welk type slowjuicer voor uw persoonlijke situatie de juiste keuze is? De gemiddelde prijs van een horizontale slowjuicer is ietsje hoger dan de prijs van een verticale slowjuicer. Daar staat tegenover dat de echt professionele modellen, zoals die gebruikt worden in de horeca of voedselverwerkingsbedrijven, allemaal van het horizontale type zijn.

De verticale types worden verkocht tot ongeveer € 600,- en naar beneden. Hier hebben we het dan wel over de duurste (design) slowjuicers van merken als SMEG en Hurom. De prijs die u wilt neertellen voor een slowjuicer voor huishoudelijk gebruik bepaald u uiteraard helemaal zelf. In ieder geval weet u nu alle verschillen tussen de horizontale en de verticale slowjuicers. Wat uiteraard ook een belangrijk aspect is van de slowjuicers is de grootte van de vulopening. Zullen we gaan kijken wat hiervoor de beste koop is van dit jaar?


Beste slowjuicer met grote opening (Kuvings Big Mouth B6000)

De recente verbeteringen aan de Big Mouth van Kuvings hebben geresulteerd in de vernieuwde B6000. Het van oorsprong Koreaanse bedrijf claimt dan ook dat een grote vulopening voor slowjuicers de nieuwe norm gaat zijn. Denkt u dat ook? Daar zou u best wel eens gelijk in kunnen hebben.

Wilt u een echte blikvanger in uw keuken? Verkrijgbaar in de kleuren zilver of warm rood met donkere semi doorzichtige opbouw is dit absoluut een opvallend apparaat

Het ontwerp is mooi en ziet er gestroomlijnd uit. Heeft u weinig ruimte in uw keuken? Met een hoogte van 48,4 cm, een lengte van 20,8 cm en een breedte van 22,8 cm valt dit apparaat toch nog redelijk mee qua omvang. De grootte zit hem dan ook vooral in de hoogte.

Heeft u uw Kuvings met zijn grote vulopening eenmaal neergezet? Dan hoeft u hem hopelijk niet meer te verplaatsen. De beste verticale slowjuicer met grote opening weegt namelijk maar liefst 6,7 kg. Dat de grote vulopening van 7,5 cm niet voor de sier is bewijst het apparaat meteen als we hem uitproberen. Hele appels, stukken bloemkool en (geschilde) sinaasappel passen er gemakkelijk in.

Wat kan de Kuvings Big Mouth?

De motor met een vermogen van 240 Watt is relatief stil. Bovendien perst de Big Mouth schijnbaar zonder enige moeite met 60 omwentelingen per minuut (TPM) alle sap uit de ingrediënten. Langzaam maar zeker lijkt de B6000 op het lijf geschreven. Ook tarwegras, nootjes en wortels worden getransformeerd tot een helder sap. Heeft u ook een hekel aan schuim op uw verse vruchtendrankjes? Bij de Kuvings Big Mouth B6000 is dat probleem opgelost, want door een ingebouwde schuimafscheider blijft het schuim in de machine achter.

Bent u met meerdere mensen in huis en maken jullie regelmatig samen gebruik van de slowjuicer?

De B6000 kan behoorlijke hoeveelheden sap produceren en heeft een opvangbak voor pulp van maar liefst 1,5 liter. U kunt uiteraard ook een glas of schenkkan onder het aftapkraantje zetten en door de handige druppelstop en sluiting deze verwisselen zonder te morsen.

Het apparaat bestaat uit 6 losse onderdelenplus de basis waarin de motor zich bevindt. Zullen we het bouwpakket eens proberen?

Kuvings Big Mouth B6000

Voor het eerste gebruik spoelt u alles af en plaatst de losse onderdelen op elkaar op de basis. Heeft u de rode stipjes gezien? Deze zijn om de onderdelen gemakkelijk te kunnen vastdraaien. Dit doet u met de klok mee en wijst zich, door de aangebrachte merktekentje eigenlijk vanzelf.

De Kuvings Big Mouth B6000 heeft trouwens meerdere beveiligingen waardoor bij foutieve plaatsing het apparaat niet functioneert. Heeft u ook het afneembare dopje op het kraantje geplaatst? Dan kunnen we bijna beginnen. Heeft u de ingrediënten geselecteerd, is de stekker in het stopcontact en staat uw glas al te wachten onder het kraantje?

De bediening van de Big Mouth

Alle groenten en fruit kunt u gebruiken voor uw sap. Houdt u van avocado, perzik of andere fruitsoorten met pitten? Deze pitten moet u wel eerst verwijderen.

Bent u klaar voor de start?

Dan stopt u het eerste stukje groente of fruit in de vulmond en drukt u de ronde knop naar boven(I). De Big Mouth begint met persen. 

Wilt u een sap maken van meerdere ingrediënten, bijvoorbeeld tomaat-wortelsap of een nog exotischer mix? Dan laat u eventjes het kraantje dicht zodat het sap in de machine optimaal vermengt.

Zit er iets vast? Dan drukt u dezelfde knop naar beneden(II), dit is de reverse en hiermee komen de meeste ingrediënten weer los om verder geperst te worden.

Bent u klaar met uw sap creaties? Dan drukt u de knop weer naar het midden(0) en het apparaat is uit. Wat denkt u ervan? Het lijkt een beetje omslachtig, zeker in het begin, maar in de praktijk valt het reuze mee. De eerste paar keer kunt u altijd de gebruiksaanwijzing nog even erbij nemen maar dat zal voor de tweede of derde keer waarschijnlijk niet nodig zijn.

Heeft u uw sap gedronken en wilt u meteen aan de schoonmaak? Verstandig want opgedroogd fruit is lastig te verwijderen. Om het apparaat voor te reinigen laat u de machine even draaien met water en het kraantje dicht. Hierna opent u het kraantje en de meeste etensresten zijn dan al weg. Dit kunt u een of twee keer herhalen.

Om echt perfect schoon te maken haalt u alle onderdelen weer uit elkaar en spoelt dit af onder de kraan. U krijgt er een schoonmaakborstel bij want de losse onderdelen zijn niet geschikt voor de vaatwasser.

Onderdelen kunnen niet in de vaatwasser en de juicer is duur in aanschaf.

Voordelen

 • Grote vulopening (7,5 cm) waardoor fijnsnijden niet nodig is
 • Schuimafscheider, anti-drup en sluitkraan
 • Stil in het gebruik
 • Goed voor het bereiden van 1,5 liter sap
 • Kan bijzonder veel soorten groente en fruit moeiteloos aan
 • Produceert bijzonder puur sap
 • Receptenboekje en borstel erbij

Nadelen

 • Onderdelen niet vaatwasser bestendig
 • Yoghurt- en ijsmaker moet apart worden gekocht
 • Schenkkan wordt niet meegeleverd

Conclusie

Gemakkelijk, mooi en solide. Een dijk van een apparaat en doordat alles er in past heerlijk in het gebruik. Goedkoop is de Kuvings Big Mouth B6000 niet maar voor dagelijks gebruik en grote hoeveelheden sap ideaal. De beste slowjuicer met grote vulopening produceert schuimloos sap van hoge kwaliteit.

De beste slowjuicer onder de € 100,- (Princess 202042 Juice Center Slowjuicer en Citruspers)

Wilt u wel gezonde groente- en fruitsapjes maar liever niet te veel geld uitgeven? Ook voor de kleine beurs hebben we de beste koop slowjuicer geselecteerd.

 Zoekt u een goedkope slowjuicer om het sap maken allemaal eerst eens goed uit te proberen? Met de Princess 202042 koopt u zelfs twee in één.

Met de beste slowjuicer onder de € 100,- koopt u namelijk een horizontale slowjuicer plus een aparte citruspers.

Bent u niet zo’n fan van het schillen van fruit? Dat komt dan mooi uit. Door de geïntegreerde sinaasappelpers hoeft u de sinaasappels (of citroenen) namelijk niet te schillen zoals bij andere slowjuicers maar perst u ze gewoon apart uit.

Gaat u toch meer voor de slowjuicer? De meeste groenten zoals wortel, tomaat en broccoli kunt u gewoon juicen. Zelfs tarwegras kunt u met de slowjuicer van de Princess 202042 zonder al te veel moeite uitpersen.

Qua uiterlijk ziet de Princess 202042 er goed verzorgd uit. Natuurlijk is dit een kwestie van smaak, maar met zijn zilverkleurige basis en zwarte en doorzichtig kunststoffen delen, oogt het geheel glad en professioneel.

De vier ronde knopjes (tiptoets)op de zijkant zijn voorzien van blauwe indicatielampjes en geven een leuk effect. Het apparaat is groot, namelijk 42 cm hoog, heeft een lengte van 41,9 cm en is 30,3 cm breed.

Een lichtgewicht is het Princess 202042 Juice Center zeker niet, de machine weegt ruim 4,5 kg. Zullen we kijken wat ons prinsesje allemaal kan?

Wat kan de Princess 202042 Juice Center – Slowjuicer en Citruspers?

De Princess 202042 Slowjuicer en Citruspers beschikt over twee aparte motoren van 150 watt. Hierdoor kunt u langzaam fruit en groentesappen maken met de slowjuicer en tegelijkertijd (of apart) snel een sinaasappeltje uitpersen met de citruspers.

Weet u hoe een sinaasappelpers werkt? Dat dachten we natuurlijk wel en deze uitvoering heeft 2 verschillende maten perskegels voor kleine of grote citrusvruchten. Het sap wordt apart opgevangen onder de pers. 

Princess Juice Center Citruspers

Wilt u de beide smaken weer vermengen? Dan voegt u ze gewoon samen, even roeren en klaar.

De slowjuicer bevindt zich precies aan de andere kant van het apparaat. U kunt hier kleine stukjes fruit en groente aan de bovenkant in de vulopening stoppen. Komkommer of kiwi’s hoeft u niet te schillen. Deze schillen worden gewoon gescheiden van het sap.

De opvangbak voor pulp bevindt zich buiten het apparaat. Deze plaatst u aan de voorzijde en de sapkan staat daar weer tussen. Zullen we maar gewoon iets lekkers maken?

De bediening en de schoonmaak

Alle ingrediënten stopt u aan de bovenzijde in de vulopening. De beste koop onder de € 100,- is een horizontale slowjuicer en u moet dus de groente en het fruit (af en toe) aanduwen met het meegeleverde duw dekseltje.

De machine heeft 2 snelheden. Voor zachte ingrediënten is stand 1 prima.

Zijn uw ingrediënten iets harder zoals bijvoorbeeld wortels of (gekookte) bietjes? Dan gebruikt u stand 2.

Princess Juice Center slowjuicer

Zit er iets vast in de zeef of in de schroefpers? Dan kunt u ook nog op de achteruit knop(r) drukken. Dit is in vrijwel alle gevallen voldoende om de blokkade op te heffen en weer verder te gaan met persen.

Bent u tevreden en klaar met uw sapjes? Dan drukt u op de uit-knop(0) en de motor stopt met draaien. Gelijk schoonmaken is bij een slowjuicer standaard. Zullen we kijken hoe dit met de beste koop slowjuicer onder de € 100,- werkt?

De slowjuicer bestaat uit 8 losse onderdelen (inclusief schenkkan en pulp opvangbak) die u gemakkelijk los kunt maken. U kunt deze afspoelen onder de kraan en daarna met het meegeleverde borstel handmatig schoonmaken.

De citruspers bestaat uit 5 losse onderdelen (inclusief schenkkan) en voor het schoonmaken van deze onderdelen geldt hetzelfde verhaal. Wilt u liever alles in de vaatwasser doen? Ook dat kan. Alle losse onderdelen van de Princess 202042 Slowjuicer en Citruspers(met uitzondering van de basis) zijn vaatwasserbestendig.

De juicer is een vrij groot apparaat.

Voordelen

 • 2 in 1 slowjuicer en citruspers met aparte motoren
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding met 2 jaar garantie
 • Simpele bediening
 • Gemakkelijk te demonteren en schoon te maken

Nadelen

 • Groot apparaat neemt veel ruimte in
 • De vulopening is vrij klein

Conclusie

Als basic slowjuicer annex sinaasappelpers is het Princess 202042 Juice Center
vooral praktisch. De prijs-kwaliteitverhouding is in orde en de bediening is simpel. De machine heeft z’n beperkingen maar compenseert dat met de lage prijs. Wat wij een echt pluspunt vinden? De beste slowjuicer onder de € 100,- is ook geschikt om gewoon even snel een verse jus d'orange te maken.

Enzymen en vitaminen wat is er van waar? (en wat niet)

Nu u ondertussen kennis heeft gemaakt met de beste slowjuicers van 2018 komen we aan bij een van de belangrijkste aspecten van het slowjuicen. Hoe gezond is het allemaal nou echt? Als we de producenten moeten geloven is het gebruik van een slowjuicer welhaast ideaal.

Door het langzame persproces zouden namelijk enzymen in de sappen behouden blijven en u zou dus optimaal vitaminen binnen krijgen. Om het maar even heel bot te stellen: dit kunt u rustig vergeten.

Enzymen, zo die al behouden blijven tijdens en na de persing, vervliegen vrijwel meteen zodra ze in aanraking komen met zuurstof. Optimaal vitaminen binnen krijgen door het gebruik van een slowjuicer klinkt uiteraard wel goed. Wilde u hierom nu juist een slowjuicer aanschaffen? Toch hoeft u om deze reden alleen, geen slowjuicer te kopen. Wetenschappelijk bewijs voor deze stelling is er namelijk niet.

De hoeveelheid vitaminen in het sap van een slowjuicer is niet noemenswaardig groter dan in het sap van bijvoorbeeld een blender of citruspers. Bovendien worden te grote hoeveelheden vitaminen door uw lichaam weer snel afgevoerd. Wilt u een makkelijk voorbeeld? Of u nu 2 sinaasappels juiced of 100 (even overdreven), de overbodige vitamine C plast u gewoon weer uit.

Wel of niet een slowjuicer kopen

Waarom zou u dus wel een slowjuicer kopen? Bij een langzaam persprocedure zoals een slowjuicer krijgt u een maximale opbrengst aan sap uit uw fruit en groentes. U scheidt als het ware de pulp (droog) van de vloeistof (sap). Hierdoor heeft u bijna ongekende mogelijkheden voor variatie en het bereiden van vitaminerijk en dus gezond eten en drinken. De pulp hoeft u namelijk niet weg te gooien. U kunt hiermee allerlei heerlijke gerechten maken zoals omeletten, vegaburgers en soepen.

Variatie en afwisseling in uw menu door het gebruik van groenten zoals broccoli, wortels, kool, spinazie en andere bladgroenten inclusief het befaamde tarwegras is bij een slowjuicer gemakkelijk en binnen handbereik. Combineert u dit met vers fruit zoals ananas, kiwi, appels, peer en citrusvruchten dan bent u absoluut goed en gezond bezig. De smaak is natuurlijk ook belangrijk. Houdt u van heldere en verse groentesappen en fruitdranken?

De smaak van het sap dat u met een slowjuicer produceert, is optimaal. Alleen al hierom geven professionals en fijnproevers de voorkeur aan slowjuicen boven bijvoorbeeld blenden of hakken. Gelukkig zijn de slowjuicers ook voor normale huishoudens binnen bereik en betaalbaar. Wilt u trouwens meer weten over de gezondheidsaspecten van de slowjuicer?

In onze blog hebben we hierover een uitgebreid en zeer gedetailleerd artikel geschreven. U kunt dit rustig op uw gemak doorlezen. De stelling ‘Is een slowjuicer gezond? Zoja, waarom?’ komt daarin uitgebreid aan de orde. Zullen we nu nog even, zoals beloofd aan het begin van ons onderzoek, de verschillen tussen een slowjuicer, een citruspers en een sapcentrifuge doornemen?

De verschillen tussen de slowjuicer, sapcentrifuge en citruspers.

Soms is het moeilijk kiezen, vooral als het gaat om huishoudelijke apparaten. Er worden tientallen nieuwe apparaten per jaar toegevoegd aan het toch al uitgebreide assortiment. Gelukkig vinden wij dat al jaren en doen we daarom ons onafhankelijk onderzoek naar de beste apparatuur voor in huis.

Hierdoor wordt het selecteren van uw aankoop een stukje gemakkelijker en kunt u precies de beste machines kiezen voor uw persoonlijke situatie. Zullen we de verschillen tussen de slowjuicer, de blender, de sapcentrifuge en de citruspers even snel op een rijtje zetten? Die zitten uiteraard vooral in het proces om sap te maken.

Slowjuicer:

Perst groente en fruit langzaam door een schroef met filter. Hierdoor blijft de celstructuur en dus ook de smaak onaangetast en scheidt u het pulp optimaal van het sap.

Sapcentrifuge:

Drukt (ongeschild) fruit en ook groente als het ware plat en doet dit snel en met grote kracht. Hierdoor krijgt u sap waarin vaak nog wel vezels aanwezig zijn.

Citruspers:

Met een citruspers perst u, gedeeltelijk handmatig, citrusfruit. Dit apparaat heeft overeenkomsten met de welbekende sinaasappelpers. U snijdt de citrusvruchten door de helft voordat u ze elektrisch uitperst en maakt zo dus vers sinaasappelsap.

Blender:

De blender snijd voorbewerkte groente en fruit in hele kleine stukjes. Hierdoor ontstaat er dus een soort pap oftewel puree. Voor het bereiden van (puur)sap is de blender niet echt geschikt. Wel kunt u door verschillende groentes en fruitsoorten te blenden smoothies maken.

Weet u het al?

Hiermee zijn we nu toch echt aan het einde gekomen van ons artikel over slowjuicers. Bent u eruit en gaat u voor de aanschaf van één van de beste koop slowjuicers? Dan wensen we u alvast veel plezier met uw aankoop. Vindt u bij nader inzien een blender, een sapcentrifuge of zelfs een citruspers of foodprocessor toch meer iets voor uw keuken? Ook dan kunnen we u voorzien van goed advies.

Over al deze apparaten hebben we namelijk al onderzoeken gedaan. U kunt deze vinden in ons menu. Mogen we u trouwens bedanken voor uw aandacht en uw tijd? U bent weer helemaal op de hoogte en weet nu alles wat u moet weten over de slowjuicer, de werking en alle verschillende perssystemen. Heeft u trouwens een vraag, een verzoek of een opmerking? Dan horen we dat graag. U mag ons dan gewoon een berichtje sturen en dat stellen we ook op prijs. Bij klesto.nl bent u belangrijk.