Beste droogrek

Een droger is natuurlijk erg praktisch en fijn om in huis te hebben, want dit zorgt ervoor dat uw was al binnen een paar uur weer helemaal droog is. Maar de meeste drogers verbruiken veel energie, zeker als de droger al een paar jaar oud is. Daarnaast hebben ze ook behoorlijk wat ruimte nodig, en als u een kleine woning heeft kan dit een hele uitdaging worden. Ook is het niet onbekend dat de droger er zelfs voor kan zorgen dat kledingstukken beschadigt raken, iets wat u uiteraard niet wilt. Alleen al hierom is het droogrek nog steeds in bijna ieder huishouden te vinden, zowel bij mensen met als zonder droger. Want niet elk kledingstuk mag in de droger omdat dit slecht is voor de stof.

Er zijn dan ook veel verschillende droogrekken te vinden, en de meesten kunt u dan ook vrijwel overal ophangen. In de badkamer, aan de deur van de slaapkamer of op het balkon bijvoorbeeld. Maar ook de staande droogrekken worden regelmatig gebruikt. Deze zijn dan meestal op het balkon te vinden of, als daar plek voor is, in de badkamer. Het fijne aan droogrekken is dat ze ingeklapt of ingeschoven kunnen worden zodat ze vrijwel geen ruimte in beslag nemen wanneer hij niet wordt gebruikt.

Daarnaast zijn er ook droogrekken verkrijgbaar die aan de muur bevestigd worden. Deze schuift u uit op het moment dat u hem nodig heeft, en wanneer de was droog is schuift u hem weer in. Erg ruimtebesparend dus. Wel is het hierbij belangrijk dat u beschikt over een plek waar deze stevig genoeg opgehangen kan worden.

De beste droogrek op een rijtje:

Afbeelding

Product


Leifheit Pegasus 200 Solid

Onze beste koop!

Leifheit Pegasus 200 Solid

Beste koop droogrek

20 meter waslijn

óf

Tomado Tilburg Droogrek

Tomado Tilburg

Beste droogrek hangend

óf

Brabantia Hangend Droogrek

Brabantia Hangend droogrek

Beste droogrek voor deur

óf

Metaltex Den Haag

Metaltex Den Haag

Beste droogrek voor trapgat

óf

Brabantia WallFix Wanddroger

Brabantia WallFix Wanddroger

Beste droogrek voor aan de muur

óf

Leifheit Classic 200 Flex

Leifheit Classic 200 Flex

Beste droogrek staand

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Leifheit Pegasus 200 Solid

Beste koop droogrek

Leifheit Pegasus 200 Solid

Tomado Tilburg

Beste droogrek hangend

Tomado Tilburg Droogrek

Brabantia Hangend

Beste droogrek voor deur

Brabantia Hangend

Metaltex Den Haag

Beste droogrek voor trapgat

Metaltex Den Haag

Brabantia WallFix Wanddroger

Droogrek voor aan de muur

Brabantia WallFix Wanddroger

Leifheit Classic 200 Flex

Beste droogrek staand

Leifheit Classic 200 Flex

Al deze verschillende opties zorgen er bij u misschien voor dat u niet goed meer weet welk droogrek u nou het beste kunt kiezen. Daarom hebben wij dit voor u uitgezocht. U vindt hier alle informatie over de beste droogrekken, zodat u uw keuze ook snel kunt maken.

Beste koop droogrek | Leifheit Pegasus 200 Solid

De Pegasus 200 Solid van Leifheit heeft alle denkbare eisen die u kunt hebben voor een droogrek. Het rek heeft U-poten waardoor hij ontzettend stevig en stabiel staat, zowel binnen als buiten. Met dit droogrek heeft u ruimte voor twee wasmachineladingen, want hij heeft een drooglengte van 20 meter. Hij is erg eenvoudig op te zetten en in te klappen. Ook beschikt hij over een coating die het droogrek beschermd tegen roest.

Daarnaast heeft het droogrek twee uitklapbare vleugels van ruim een meter hoog waarop u met gemak grotere kledingstukken kunt laten droger. Doordat de vleugels zo ver omhoog staan zal een broek of strandlaken niet over de grond slepen. De twee buitenste stangen van de vleugels zijn geschulpt, zodat u hier makkelijk uw kledinghangers aan op kunt hangen.

Het droogrek beschikt over anti-slipvoetjes en is makkelijk inklapbaar. Verder is hij 174 centimeter breed, 66 centimeter lang en 89 centimeter hoog. Het rek weegt 4,9 kilogram en heeft een drooglengte van 20 meter in totaal. De twee vleugels kunnen uitgeklapt worden. Deze hebben een totale lengte van 107 centimeter.

Bij het droogrek worden ook 5 windvaste kledinghangers meegeleverd. Deze hangers worden vastgeklikt aan het rek en zullen bij een stevige wind niet van de stang vallen. Daarnaast krijgt u er ook 2 houders bij voor klein wasgoed zoals sokken, ondergoed of washandjes. Dit kunt u eenvoudig aan de hangers ophangen zonder extra gebruik van wasknijpers.

Inclusief kledinghangers en houders voor kleine was.

Voordelen

 • Ruimte voor twee wasmachineladingen
 • Goede hoogte zodat u niet hoeft te bukken
 • Eenvoudig op te zetten en in te klappen
 • Stevig en stabiel door de U-poten

Nadelen

 • Neemt door de vleugels extra ruimte in beslag

Conclusie

Als u op zoek bent naar een droogrek waar u voldoende was aan op kunt hangen en daarbij ook ruimte heeft voor grotere kledingstukken, is dit een heel fijn droogrek. De vleugels zijn hoog genoeg voor het ophangen van spijkerbroeken of grote handdoeken. Ook de geschulpte stangen zijn erg handig voor de meegeleverde kledinghangers, maar ook voor uw eigen hangers. Bang voor roest hoeft u ook niet te zijn, omdat het rek een speciale coating heeft die hiertegen beschermd.


Beste droogrek hangend | Tomado Tilburg

Kiest u liever voor een hangend droogrek, bijvoorbeeld omdat u niet veel ruimte heeft, dan is dit droogrek een goede keuze. Droogrek Tilburg van Tomado heeft 19 lijnen waar u uw was aan op kunt hangen, met in totaal 12 meter aan drooglengte. Het rek kan aan allebei de kant opgeklapt worden waarbij de twee buitenste delen iets omhoog staan.

Door middel van de twee hangbeugels kunt u het rek eenvoudig ophangen aan het balkon, uw slaapkamer deur of zelfs een radiator. Het rek is namelijk op 2 verschillende breedtes op te hangen: van 0 tot 5 centimeter en van 5 tot 10 centimeter. Dit zorgt ervoor dat u hem praktisch overal kunt gebruiken. Ook is hij ideaal wanneer u op vakantie gaat, op de camping of in de caravan.

Doordat u het rek eenvoudig kunt inklappen is hij erg compact. Wanneer deze niet gebruikt wordt kan hij bijvoorbeeld tussen de kast en de muur geschoven worden zodat hij u niet in de weg staat. Wel is het verstandig dat u het rek altijd binnen opbergt en niet buiten laat staan. Het droogrek heeft een coating van harde Epotherm dat niet alleen beschermd tegen roest, maar hem ook UV bestendig en antistatisch maakt.

De hangbeugels zijn op twee breedtes op te hangen.

Voordelen

 • Erg compact op te bergen
 • Kan vrijwel overal opgehangen worden
 • Is beschermd tegen roest, UV bestendig en is antistatisch

Nadelen

 • De lijnen zitten erg dicht bij elkaar
 • Kan krassen veroorzaken op de deur
 • De vleugels kunnen makkelijk losgaan

Conclusie

Het is een handig droogrek dat eenvoudig aan uw balkon, deur of radiator opgehangen kan worden en genoeg ruimte biedt voor uw was. Wel doet u er goed aan het droogrek aan het midden vast te pakken, omdat anders de vleugels makkelijk los kunnen laten. Wilt u geen krassen op uw deur maar het rek wel aan de deur hangen, dan kunt u hier het beste een laken tussen plaatsen om krassen te voorkomen.


Beste droogrek voor deur | Brabantia Hangend

Heeft u niet veel ruimte thuis, of wast u regelmatig kleine wasjes dan is dit hangend droogrek van Brabantia ideaal. Vooral wanneer u de was nu telkens over de verwarming en deuren heen hangt, biedt dit rek uitkomst. Hij is niet groot maar zorgt wel voor 4,5 meter aan droogruimte met de verschillende lijnen.

Het droogrek is eenvoudig aan deuren en radiatoren te hangen, maar bijvoorbeeld ook over de douchedeur, de rand van het bad, een muur of kast. Alles met een dikte tot 11 centimeter is geschikt voor het droogrek.

De armen van het rek zijn inklapbaar zodat het rek compact op te bergen is. Daarnaast zijn de armen ook instelbaar in de gewenste dikte, en herinnert het systeem de laatst gebruikte instelling. Dit is vooral ideaal wanneer u het rek eigenlijk altijd over de deur heen hangt. U hoeft dan niet de juiste instelling telkens opnieuw in te stellen, want dit wordt voor u onthouden.

Ook is er een vele minder grote kans op beschadiging van de deur of radiator omdat de armen zijn voorzien van een zacht beschermend materiaal dat ook antislip is. Het rek weegt 1,2 kilogram, is 71 centimeter breed, 69 centimeter hoog en 29 centimeter lang.

Het beschermend materiaal voorkomt krassen op uw deuren.

Voordelen

 • Klein droogrek wat ideaal is voor kleine wasjes
 • Eenvoudig op te hangen op veel verschillende plekken
 • Herinnert de laatst gebruikte instelling

Nadelen

 • Niet geschikt voor grote wasmachineladingen

Conclusie

Een perfect droogrek voor iedereen die weleens kleine wasjes draait en dit graag op wilt hangen. Het rek is niet groot, en ook ingeklapt is hij erg compact zodat hij eenvoudig op te bergen is. het beschermende materiaal om de armen is niet alleen antislip, maar zorgt er ook voor dat uw deur of radiator niet beschadigd.


Beste droogrek voor trapgat | Metaltex Den Haag

Wilt u uw was graag binnen ophangen omdat het buiten te vochtig is, omdat het dan dicht bij de wasmachine is of omdat u geen andere mogelijkheid heeft? Dan is het fijn wanneer u een droogrek heeft dat in het trapgat past. Ideaal wanneer u de wasmachine op zolder heeft staan, maar u niet telkens met een zware wasmand naar beneden wilt lopen om de was buiten op te hangen.

De Metaltex Den Haag is een handig droogrek met 13 lijnen die samen goed zijn voor een drooglengte van 9 meter. Aan de voorkant van het rek bevindt zich een vleugel die uitgeklapt kan worden voor extra ophangruimte, maar deze kan ook ingeklapt blijven. De beugels van het rek zijn te gebruiken op breedtes van 0 tot 4,5 centimeter en van 4,5 tot 9 centimeter, wat ervoor zorgt dat hij op veel plekken te gebruiken is. Niet alleen in het trapgat dus, maar ook aan een deur, radiator, op het balkon, aan de schutting of op de camping.

Het rek is eenvoudig in te klappen en erg compact op te bergen zodat hij u niet in de weg staat. Laat hem echter niet buiten staan wanneer u hem niet gebruikt, dit kan zorgen voor een versnelde slijtage. Het rek is voorzien van een harde Epotherm coating die ervoor zorgt dat het rek roestvrij is, maar ook bestand is tegen UV straling en antistatisch is. Het droogrek is 28 centimeter hoog, 55 centimeter breed en 82 centimeter lang.

Te gebruiken op verschillende breedtes waardoor hij overal gebruikt kan worden.

Voordelen

 • Eenvoudig in gebruik
 • Het rek is antistatisch, UV bestendig en roestvrij
 • Makkelijk binnenshuis te gebruiken

Nadelen

 • De waslijnen zitten vrij dicht op elkaar
 • Niet geschikt voor een grote wasmachinelading

Conclusie

Voor binnenshuis gebruik en niet al te grote wasjes is dit droogrek een goede keuze. Doordat hij vrij compact is kan hij in principe in elke ruimte gebruikt worden, wat zeker een pluspunt is. Wel zitten de waslijnen wat dicht op elkaar waardoor u lastiger bij de was kunt komen.


Beste droogrek voor aan de muur| Brabantia WallFix Wanddroger

Zou u graag uw was buiten willen laten drogen, maar heeft u geen plek om een droogrek op te hangen? Dan kunt u voor een staand droogrek kiezen echter neemt deze best wat ruimte in beslag. Een andere goede optie is te kiezen voor de WallFix Wanddroger van Brabantia. Deze wanddroger monteert u eenvoudig aan de muur, u hoeft hem dus niet elke keer te dragen en op te zetten. 

Ook wanneer uw ruimte maar beperkt is, is het mogelijk dit rek te gebruiken. Na gebruik klap u hem eenvoudig in waardoor hij in de opbergbox verdwijnt. Dit zorgt ervoor dat het een compacte en ruimtebesparende optie is om uw was eenvoudig op te hangen.

U bevestigt de wanddroger dus aan de muur en deze zit, ingeklapt, in een opbergbox. Hierdoor hangt hij niet in de weg, en beperkt het u niet in uw ruimte. Wanneer u hem nodig heeft is deze met één hand te bedienen en heeft u vervolgens 24 meter aan drooglijn tot uw beschikking voor het ophangen van de was. De wanddroger heeft uitgeklapt 2 vierkante meter aan ruimte nodig.

De opbergbox houdt de WallFixx droog en schoon, ook is hij weer- en windbestendig en heeft hij een solide constructie. Bij de waslijnen vindt u ook handige ophangogen waar u uw kledinghangers eenvoudig aan op kunt hangen.

Eenvoudig aan de muur te bevestigen.

Voordelen

 • Ingeklapt beperkt het u niet in de ruimte
 • 24 meter drooglijn is geschikt voor een volledige gezinswas
 • De opbergbox zorgt ervoor dat het rek schoon en droog blijft

Nadelen

 • U kunt er minder was op kwijt dan een vaste droogmolen

Conclusie

Een droogmolen neemt aardig wat ruimte in beslag in uw tuin, en een wasrek is niet altijd even handig. Deze wanddroger van WallFix heeft die twee gecombineerd, waardoor het een ideaal ontwerp is. U klapt de droger met één hand open, en ook het inklappen is zo gedaan. Wanneer hij schoon en droog ingeklapt staat heeft u er geen last van, maar ook wanneer hij vol hangt met was beperkt hij u niet teveel.


Beste droogrek staand| Leifheit Classic 200 Flex

De Classic 200 Flex is een erg fijn droogrek waar u veel was op kwijt kunt. Het rek heeft kunststof drooglijnen en kan eenvoudig aangepast worden wanneer u langer wasgoed heeft zoals bijvoorbeeld broeken of strandlakens. Aan de zijkant bevinden zich namelijk twee vleugels, deze kunnen horizontaal geplaatst worden zodat u hier extra was aan op kunt hangen, maar ook hoger geplaatst worden. Op die manier kunt u ook zonder moeite broeken, jurken en grote handdoeken ophangen zonder dat deze over de grond slepen en vies worden.

Het droogrek beschikt over een openingsmechanisme in het midden, waarmee u het rek met een simpele klik vast kunt zetten. Zo bent u er zeker van dat hij stevig staat en u veilig uw was op kunt hangen. Het rek heeft 20 meter drooglengte, wat betekent dat u er twee wasmachinevullingen aan op kunt hangen. Ideaal dus, in een huishouden met kinderen.

Ook is hij geschikt voor binnen en buitengebruik, omdat de drooglijnen weerbestendig geplastificeerd zijn. Is alle was droog, dan is het rek ook weer heel eenvoudig in te klappen en kunt u hem compact opbergen. Ook beschikt hij over antislip voetjes zodat het rekje niet wegglijdt wanneer u er per ongeluk tegenaan staat.

Het openingsmechanisme zorgt ervoor dat hij stabiel staat.

Voordelen

 • Ruimte genoeg voor twee wasmachinevullingen
 • Erg eenvoudig op te zetten en stabiel te maken
 • Weerbestendige geplastificeerde drooglijnen voor buitengebruik

Nadelen

 • Het openingsmechanisme kan als een zwak punt worden gezien
 • Teveel was kan ervoor zorgen dat hij onstabiel wordt

Conclusie

Als u op zoek bent naar een droogrek waar u veel was op kwijt kunt, dan is dit een goed droogrek. Het openingsmechanisme is handig want op die manier weet u wanneer hij stabiel staat. Echter wanneer hij volledig vol hangt met was kan het toch zo zijn dat hij minder stabiel is.


Koopgids

Zoals u kunt zien zijn er een aantal verschillende droogrekken waar u uit kunt kiezen. De kans is dus aanwezig dat u niet goed weet voor welk droogrek u het beste kunt kiezen. Wilt u er eentje die binnen makkelijk opgehangen kan worden, of liever een staand droogrek die u eenvoudig buiten neer kunt zetten?

In deze koopgids vindt u alle belangrijke punten waar u rekening mee kunt houden bij het aanschaffen van een droogrek. Om het voor uzelf zo makkelijk mogelijk te maken, zou u de punten die u belangrijk vindt op kunnen schrijven. Op die manier weet u snel welk droogrek het beste bij uw situatie past.

De grootte

De grootte van het wasrek is in veel gevallen erg belangrijk. Bijvoorbeeld wanneer u beperkte ruimte heeft, het rek perse op het balkon wilt hebben of wanneer het de bedoeling is dat hij opgehangen wordt. De droogrekken met vleugels zijn veel breder dan enkele droogrekken, deze zijn zowel hangend als staand te vinden. Wanneer u graag een droogrek wilt die u aan de deur of balustrade op kunt hangen dient u er rekening mee te houden of de hangers van het droogrek wel breed genoeg zijn.

Drooglengte

Draait u veel wassen per week, dan is de drooglengte ook zeker belangrijk. Een klein droogrek is voldoende voor een kleine was, maar er zitten ook droogrekken tussen waar u met gemak twee volle wasmachineladingen aan op kunt hangen.

Ophangen of neerzetten

Ook niet geheel onbelangrijk is de vraag of u een staand droogrek wilt, of dat u hem wilt ophangen. Een staand droogrek zorgt doorgaans voor meer drooglengte, maar dan moet u wel de ruimte hebben voor het droogrek. Ook zijn er droogrekken die opgehangen moeten worden waar u vervolgens ook veel was op kwijt kunt.

Compactheid

Wanneer u niet veel ruimte heeft wilt u natuurlijk dat het droogrek compact opgeruimd kan worden. Gelukkig zijn de meeste rekken inklapbaar, waardoor u hem heel makkelijk weg kunt zetten. Gebruikt u het rek echter dagelijks, dan kunt u hem beter laten staan of hangen wanneer daar de ruimte voor is.

Beschermend materiaal

Als u van plan bent het droogrek voornamelijk buiten te gebruiken is het fijn wanneer er speciale laag op zit zodat het rek niet kan gaan roesten. Er zijn ook rekken te verkrijgen die bestand zijn tegen UV straling en zelfs antistatisch zijn. Daarnaast is het ook fijn wanneer een droogrek antislip voetjes heeft, zodat het rek stabiel blijft staan op de grond. Bij een hangend droogrek is het aan te raden te kiezen voor een rek dat beschermend materiaal heeft, zodat uw deur of radiator niet beschadigd raakt.