Dirt Devil robotstofzuiger

Dirt Devil robotstofzuiger
M612 Spider 2.0

De van oorsprong Amerikaanse fabrikant Dirt Devil produceert al jaren stofzuigers, kruimeldieven en stofzuigrobots. Vooral in de goedkoopste prijscategorie schoonmaak apparatuur is Dirt Devil zeer actief. Heeft u, of iemand in uw familie al een echte rode Dirt Devil in huis? Of overweegt u zelf momenteel de aankoop van een Spider, de Dirt Devil robotstofzuiger?

De massa productie en het succesverhaal van de fabrikant begon in 1984 met de uitvinding en lancering van de (Royal)Dirt Devil Hand Vac. Deze stofzuiger werd in korte tijd een grote hit en ging in Amerika meer dan 25 miljoen keer over de toonbank.

Het huidige Dirt Devil concern heeft vestigingen wereldwijd en brengt regelmatig nieuwe en verbeterde producten op de markt. Hierdoor kunnen u en ik profiteren van goedkope robotstofzuigers met een zeer redelijke kwaliteit. Reden genoeg om de Dirt Devils eens goed te bekijken en grondig uit te proberen.

Bent u op zoek naar een geschikte stofzuigrobot om mee te beginnen? Aangezien veel van onze lezers belangstelling hebben getoond voor de goedkopere instapmodellen onder de robotstofzuigers, hebben we bij onze test hierop gefocust. Daarom hebben we voor u alvast de beste Dirt Devil Robotstofzuiger geselecteerd: de M612 Spider 2.0.

We letten hierbij op de prijs-kwaliteit verhouding, het bedieningsgemak en uiteraard de schoonmaakprestaties. In onze test benoemen we de voordelen van deze robot maar zeker ook de nadelen en we geven u ook nog een paar goede alternatieven. Ook de ervaringen van andere gebruikers tellen mee bij onze conclusie. Door het lezen van de Beste Dirt Devil Robotstofzuiger bent u, binnen 10 minuten, helemaal op de hoogte. Zo kunt u precies bepalen of deze Dirt Devil, of een van de alternatieven, voor uw persoonlijke situatie de beste keus is.

Onafhankelijke reviews dat is waar u bij Klesto.nl op kunt rekenen. Bij Klesto vindt u dan ook altijd precies wat u wilt weten over huishoudelijke apparatuur, objectief, kritisch en actueel. Oké, let's go.

Dirt Devil Spider 2.0

Beste Dirt Devil robotstofzuiger (M612 Spider 2.0)

De M612 Spider heeft, qua uiterlijk, inderdaad wel iets weg van een spin. Met zijn ronde vorm en de 4 uitstekende rood zwarte borsteltjes aan beide zijden onder het apparaat, kom je met een beetje fantasie een heel eind. Het apparaat is vooral mooi. Met zijn zwart witte bovenkant en rode streep op de zijkant doet de fabrikant geen concessies aan het design. Bovenop het apparaat bevinden zich ook, vlak naast elkaar, drie kleine indicatielampjes. De merknaam met de duivelsstaart staat hier precies boven.

Een blikvanger is deze Spider zeker, maar ook de prestaties zijn boven verwachting goed. Verwacht u eigenlijk nooit echt zoveel bijzonders van goedkope apparaten? Dat hebben wijzelf ook hoor, dus zo'n gekke gedachte is dat helemaal niet. Maar soms kunt u toch bij een ‘goedkoop' apparaat ook best waar voor uw geld krijgen. Zullen we gewoon eens kritisch de prestaties bekijken?

De prestaties van de M612 Spider

De M612 is geschikt voor verschillende vloersoorten. Harde vloeren zoals tegels, laminaat en parket worden door de beste Dirt Devil uit onze test goed gereinigd. Ook voor kortharig tapijt is de robot geschikt. De hoekjes worden ook prima meegenomen in de test. Heeft u huisdieren en wilt u vooral daarom een robotstofzuiger in huis halen? Voor het opzuigen van dierenharen voldoet de M612 Spider redelijk tot voldoende met één kanttekening.

Door het kleine formaat van het opvangbakje(0,27 liter) moet u tijdens een stofzuigbeurt vaak tussentijds het stofbakje legen. Zit het opvangbakje vol met dierenharen of vuil? Dan is er op de spider aan de bovenkant, een rood knipperend lampje te zien, onder een symbooltje van een vuilnisbak. Toch blijft de M612, ook als het indicatielampje knippert wel gewoon doorgaan met stofzuigen. U moet hier dus wel aandacht aan geven, want uiteraard zuigt de robot met een vol stofbakje niets meer op.

De schoonmaakprestaties van de Spider 612 zijn qua reiniging, het meenemen van de hoeken en het stofzuigen van dierenharen verbazingwekkend goed. Ook het stofzuigen onder kasten, bedden en andere moeilijk bereikbare plekjes gaat de beste Dirt Devil robotstofzuiger prima af. Door zijn geringe hoogte van 7 cm gaat de robotstofzuiger bijna moeiteloos overal onderdoor.

De robot in de praktijk

De 612 Spider heeft een heleboel niet maar kan toch veel. U kunt de M612 Spider dan ook het beste zien als een echte basic robotstofzuiger. Eentje die gewoon zijn werk goed doet, in uw bijzijn. Er is geen app, geen afstandbediening en ook geen timer aanwezig op de Dirt Devil Spider.

Vindt u het geen probleem om de automatische stofzuiger aan te zetten vlak voordat u naar het werk gaat of om gewoon thuis te zijn terwijl de robot zijn taken vervuld? Gelukkig maar want hierop is de lage aanschafprijs natuurlijk gedeeltelijk gebaseerd. De bediening vindt namelijk plaats via één knop. Deze aan- en uit-knop bevindt zich aan de zijkant van het apparaat naast de ingang voor de oplader. De spider maakt trouwens vrij weinig geluid bij het stofzuigen(68 decibel) dus u kunt rustig tv kijken terwijl het apparaat uw woning stofzuigt.

Bediening en indicatielampjes Spider M612

Doet u de Dirt Devil M612 aan, dan is de robot goed voor het stofzuigen van 110 m2 vloeroppervlakte, non stop. Dit komt neer op bijna 1,5 uur stofzuigen. Is de accu leeg of bijna leeg? U ziet dat aan een knipperend rood lampje op het apparaat onder een batterij symbooltje. Maar ook geeft de Dirt Devil M612 als de accu leeg is iedere 60 seconden een luide piep, zodat u hem makkelijk kan vinden. Staat uw automatische stofzuiger stil en geeft hij piepjes? Dan tilt u de robot op, zet het knopje op uit (0) en verbindt hem aan de oplader. Tijdens het laden ziet u een knipperend blauw lampje. Na ongeveer 4 uur opladen brand het blauwe lampje continue en is de Dirt Devil M612 weer helemaal gebruiksklaar.
Wilt u iets meer weten over het inwendige van de robot spider? Dan bespreken we nu gelijk maar de techniek.

De techniek van de Dirt Devil M612

De M612 zuigt systematisch en maakt gebruik van twee meebewegende borstels om stof, vuil en dierenharen naar de zuigmond te begeleiden. De Dirt Devil M612 robotzuiger kan met drie verschillende methodes(routes) zelfstandig stofzuigen. De machine kan stofzuigen in (steeds grotere)cirkels, via de muren in rechte lijnen naar het midden van de ruimte of volledig zigzag.

Wilt u weten welke methode de M612 kiest? Dan zult u hem toch gewoon aan moeten zetten. De beste Dirt Devil robotstofzuiger bepaald namelijk, volledig willekeurig, welke methode hij gaat gebruiken. Pas als hij een obstakel ontmoet gaat hij automatisch over naar een andere methode. Veel eigenaren en eigenaressen van deze Dirt Devil vinden dit verfrissend. En zeg nou zelf? Dat vinden we inderdaad ook best verrassend. Voor het schoonmaakresultaat maakt trouwens de zuigmethode die de stofzuigrobot kiest niets uit. Het schoonmaakresultaat is altijd van hetzelfde niveau en dus voldoende.

Sensoren van de spider

Afgrondsensor

De M612 Spider is uitgerust met twee sensoren: een dubbele afgrondsensor om te voorkomen dat hij van de trap valt en een botssensor om te voorkomen dat er schade ontstaat aan het apparaat of uw meubels. Toch komt het, ook volgens anderen uit ons testpanel, regelmatig voor dat de stofzuigrobot met een behoorlijke snelheid in aanraking komt met stoel en tafelpoten.

Heeft u veel breekbare of dure spulletjes zoals vazen of beeldjes op de grond staan? U kunt deze dan beter even verplaatsen naar een veiliger plek voordat uw automatische stofzuiger begint met zijn ronde.

De Spider M612 is geschikt voor donkere vloeren en kan drempels van maximaal 1 centimeter overbruggen. Heeft u veel snoeren op de grond liggen? Het vast blijven zitten of haken achter kabels en snoeren komt bij deze basic robot regelmatig voor. Het is dus verstandig om deze zoveel mogelijk weg te werken van de vloer.

Uiterlijk en specificaties Dirt Devil M612 Spider 2.0

De M612 Spider is rond en weegt 1,5 kg. De kleuren zijn wit met zwart aan de bovenkant en aan de zijkant heeft de robot een streep in de karakteristieke rode kleur van de Dirt Devils. Ook aan de onderkant komt het opvallende rood naar voren, de wieltjes, de zuigmond en het accudeksel zijn uitgevoerd in hardrood. De afmetingen zijn 30 cm bij 30 cm en de hoogte is 7 cm.

De M612 Spider 2.0 beschikt over twee goed zichtbare vierdelige (zij)borstels onder het apparaat en heeft 3 automatische stofzuigmethodes. De accu heeft een vermogen van 14,4 volt en de automatische stofzuiger heeft een gebruikerstijd van 1,5 uur. Hierna moet de Dirt Devil 4 uur opgeladen worden om weer gebruiksklaar te zijn. Het stofbakje heeft een afmeting van 0.27 liter en de robot produceert tijdens het stofzuigen een geluid van 68 Decibel.

Wat zit er in de doos?

De M612 Spider 2.0 wordt gebruiksklaar geleverd dus inclusief de accu, borstels en een extra motorfilter. Het oplaadstation en de gebruiksaanwijzing vindt u ook in de doos. De fabrieksgarantie (carry in) voor deze robotstofzuiger is 2 jaar en 6 maanden op de accu.

De M612 Spider 2.0 heeft af en toe de neiging om vrij hard tegen obstakels aan te botsen en het is dus verstandig om uw breekbare spullen van de grond te halen. Daarnaast is het stofbakje van de M612 vrij klein (0,27 liter) en als u huisdieren heeft kan dit tijdens het stofzuigen vrij snel vol raken.
Conclusie:
Als hulp in de huishouding, zonder franje en ‘goedkoop', is de M612 Spider 2.0 een prima keuze. De schoonmaakresultaten zijn redelijk tot goed en door zijn geringe hoogte(7 cm) kan de M612 (bijna) overal bij. Door de willekeurige zuigmethode is het altijd weer een verrassing wat de Spider gaat doen: de randen, zigzag of cirkels. Zoekt u een geschikt instapmodel of gewoon een goede automatische stofzuiger voor een lage prijs? De beste Dirt Devil robotstofzuiger is zonder twijfel de Dirt Devil M612 Spider 2.0.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Wat zeggen andere gebruikers van de M612 Spider 2.0?

De gebruikers van de M612 zijn overwegend positief over hun aankoop. Voor veel mensen is deze Dirt Devil Spider 2.0 hun allereerste stofzuigrobot en dus een echte eyeopener. Een paar citaten uit hun ervaringen:

‘Wij genieten van ons spinnetje en staan iedere keer weer verbaasd van het resultaat.'

Een andere gebruiker meld het volgende: ‘Een heerlijk apparaat en scheelt ons een boel werk, wij ‘stofzuigen' nu zelfs iedere dag.'

Ook het kleine stofbakje komt in veel gebruikerservaringen aan bod: ‘Het bakje is snel vol maar hieraan kun je ook zien dat hij goed stofzuigt. Een aanrader.' Over het algemeen zijn de kopers van de M612 Spider 2.0 dan ook dik tevreden.

Wat vinden wij van de M612 Spider 2.0?

  • Prima apparaat om de voordelen van een robotstofzuiger te ontdekken
  • Simpel, niet duur een een handige schoonmaakhulp

Alternatieven

Vindt u de Dirt Devil M612 Spider 2.0 toch niet helemaal geschikt voor uw woning of appartement? Dan heeft Dirt Devil nog 3 andere robotstofzuigers in het assortiment. Dit zijn de iets goedkopere Dirt Devil Spider M607 en de iets duurdere Dirt Devil M611 Fusion met een ingebouwde timer. Ook de Dirt Devil M613 Tracker die goed is voor 45 minuten stofzuigen en ongeveer hetzelfde kost wordt veel gekocht. Ben u niet merkvast en wilt u toch nog even verder kijken? Dan kan onze test voor de Beste Robotstofzuiger van 2018 voor u interessant zijn. Ook hierin hebben we de beste robotstofzuiger onder de € 200,- (LINK) voor u geselecteerd.

ProductToepassing  
1. Dirt Devil Spider M607 Goedkoopste robot die simpel zijn werk doet Bestel direct!
2. Dirt Devil M611 FusionGoedkooop met ingebouwde timer Bestel direct!
3. Dirt Devil M613 TrackerIets duurder maar is 45 minuten werkzaam Bestel direct!

Het belang van een merk

Weet u nog dat, als het om bepaalde (dure)aankopen ging, mensen meestal of zelfs altijd hetzelfde merk kochten? Dit noemen we merkvastheid of merkentrouw en duidt op een constante kwaliteit. Hierdoor konden de consumenten ook trouw blijven aan één merk. Koopt u ook bij voorkeur hetzelfde merk of wisselt u toch vaak af? Merkvastheid is al een tijdje verwaterd, onder andere door de laksheid van gevestigde merken om te blijven verbeteren en hun producten voor concurrerende prijzen aan te bieden.

Praatjes vullen geen gaatjes, garantie wel

De moderne consument laat zich geen praatjes meer verkopen en wil gewoon een goed product voor een redelijke prijs. Toch is het een trend dat merkvastheid weer een beetje aan een comeback bezig is. Het is natuurlijk ook wel een prettige gedachte dat u, met de aankoop van bijvoorbeeld een Dyson, iRobot of een Philips stofzuiger, altijd een kwalitatief hoogstaand product in huis haalt. Bovendien geven gevestigde merken altijd een goede garantie. Zij hebben vertrouwen in hun producten en tonen dat aan de kopers door een ruime fabrieksgarantie. Is er toch iets niet in orde met uw merkartikel? Dan stuurt u het gewoon terug naar de dealer. Binnen de vaak ruime garantieperiode heeft u 100% recht op reparatie of vervanging.

Onderzoek loont

Met de komst van het internet en het gebruik voor onderzoek door consumenten wordt ook de markt van huishoudelijke apparatuur sterk beïnvloed. U kunt namelijk voor uw aankoop een onderzoekje online doen en hierdoor veel teleurstellingen voorkomen. Ziet u een leuke aanbieding op een website of heeft u van een nieuw product gehoord? Dan kunt u door het lezen van onafhankelijke reviews op sites zoals Klesto.nl precies uitvinden of een product echt goed is en bovendien of het geschikt is voor uw persoonlijke situatie.

Is uw vraag beantwoord?

Uw vraag om informatie over de Beste Dirt Devil robotstofzuiger hebben we alvast geprobeerd te beantwoorden. U weet nu alles wat voor u, als koper, van belang is. Objectief en gedetailleerd testen we dan ook graag alle nieuwe huishoudelijke apparatuur voor onze lezers.

Wij hopen dit nog lang te doen en zijn nu aan het einde gekomen van onze test over de Beste Dirt Devil Robotstofzuiger. Mogen we u bedanken voor uw tijd en aandacht? We hopen dat u met ons artikel de juiste aankoop kan doen en wensen u alvast veel plezier met uw nieuwe robotstofzuiger. Heeft u een verzoekje of wilt u iets melden? Stuurt u dan gerust een mailtje. Bij Klesto.nl bent u belangrijk.