Hurom

Over Hurom als bedrijf is niet veel informatie bekend, over de producten des te meer. De slowjuicers van Hurom worden wereldwijd verkocht en gooien, zowel voor het ontwerp als voor het resultaat qua sap, hoge ogen.

Verschillende internationale awards en prijzen zijn voor het ontwerp al aan de slowjuicers toegekend. Hieronder bevinden zich de prestigieuze Reddot Design Award. Ook de iF Product Design Award en de International Design Excellence Award (IDEA) werd in verschillende jaren gewonnen voor diverse slowjuicers van Hurom.

Oprichter van Hurom

De oprichter en directeur van Hurom, toen nog Donga Industry(1974), is de Koreaanse wetenschapper en zakenman Kim Young-ki. Hij maakt zich, naar eigen zeggen, sterk voor een gezonde mens. Om dit te bevorderen is, volgens CEO Young-ki, een gezond en afwisselend dieet noodzakelijk.

Hierbij is de consumptie van verse groenten en fruit met behoud van zoveel mogelijk vitamines en mineralen cruciaal. Ook het behouden van de smaak en het aroma is daarbij belangrijk, lekkere smaken worden immers vaker gegeten. Om dit mogelijk te maken is de Hurom slowjuicer ontwikkeld en steeds verder geperfectioneerd.

De gepatenteerde schroef van de Hurom slowjuicers, een van PEI gemaakte persschroef met asymmetrische inkepingen, speelt bij alle innovaties een belangrijke rol. Het langzame perssysteem van de Hurom slowjuicers is geluidsarm en volgens Young-ki daardoor uitermate geschikt voor thuisgebruik. Succesvol is Hurom zeker.

Hurom slowjuicer wint prijzen

De slowjuicer producent won voor de innovatieve onderdelen aan zijn keukenmachines de gouden medaille bij de International Exhibition of Inventions in Zwitserland. De uitvinding prijs voor huishoudelijke apparatuur zette Hurom, voor de eerste keer in 2010, volop in the spotlights. Daarmee hield het niet op, dit was het startsein voor een echte zegetocht.

De successen, van de toen nog beginnende multinational Hurom, zetten door met het behalen van de gouden INPEX in Amerika en de gouden iENA in Nuremberg, Duitsland.

De Hurom sapmachines worden op dit moment in meer dan 75 landen verkocht. Dit plaatst het concern, als toonaangevend producent van slowjuicers, stevig op de kaart. Daarbij doet Hurom behoorlijk veel aan wetenschap en onderzoek.

In het Hurom Bio-Food Research Center en het Hurom Product Laboratory zijn onderzoekers dagelijks bezig met het bestuderen van voedselbereiding vanuit wetenschappelijk oogpunt.

Met het bezit van ruim 250 octrooien en patenten op het gebied van sappen en de productie hiervan, heeft Hurom ook op innovatief gebied een stevige toppositie in de markt.

Hurom de grootste in Korea

De slowjuicer producent Hurom, ofwel HUROM LS. CO., LTD zoals het bedrijf officieel heet, is opgericht en nog steeds gevestigd in Korea. In Gimhae, een stad met bijna 500.000 inwoners in de Zuid-Koreaanse provincie Gyeongsangnam-do, zetelt het hoofdkantoor van Hurom.

Het bedrijf biedt daarbij direct werkgelegenheid aan ruim 1000 mensen en indirect nog veel meer. Bovendien is Hurom voor de Koreaanse economie een belangrijk bedrijf en een zeer grote exporteur.

In maart 2019 ontving oprichter Kim Young-ki, vanwege zijn grote successen met verantwoord zaken doen, van de Industrial Bank of Korea (IBK) een mooie award. Hij kreeg toegang tot de in Korea zeer befaamde IBK Hall of Fame.

Bij deze gelegenheid maakte Kim Young-ki bekend dat Hurom binnenkort ook met andere keukenmachines op de markt gaat komen. Uiteraard volgens de beproefde bedrijfsfilosofie gericht op het bevorderen van de gezondheid, waarbij iedere gezin thuis verse sappen kan maken en drinken. Dat klinkt heel positief, vindt u ook niet?

Wat kunnen we (nog meer) verwachten van Hurom?

Of dit allemaal klopt onderzoeken we natuurlijk graag. Onafhankelijk onderzoek naar huishoudelijke apparatuur, daar kunt u bij klesto.nl op rekenen. In ons uitgebreide onderzoek naar de slowjuicers van Hurom komt de onderste steen boven.

Daarbij houden we natuurlijk graag een oog op de actualiteit. Komt Hurom, zoals in maart 2019 aangekondigd door topman Kim Young-ki, inderdaad binnenkort op de markt met andere keukenmachines? Dan zijn wij er als eerste bij.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van innovaties en onderzoeken naar huishoudelijke apparatuur? Geef u dan nu op voor de nieuwsbrief van Klesto.nl. Zodra er iets interessants gebeurt waar ons huishouden van kan profiteren, dan weet u het meteen.