Beste citruspers

De beste citruspers voor een mooie prijs, dat willen we allemaal wel. Maar welke elektrische sinaasappelpers is nu echt goed? Dat hebben we voor u uitgeprobeerd. Daarbij hebben we natuurlijk graag niet te veel herrie aan ons hoofd tijdens het uitpersen van onze sinaasappeltjes. Een goede citruspers die zowel snel als stil is, dat is ons ideaal.

De beste citruspersen op een rijtje:

Afbeelding

Product


Philips Avance HR2752/90

Onze beste koop!

Philips Avance HR2752/90

De beste citruspers voor dagelijks gebruik

Princess Master Juicer 201851

Princess 201851 Master juicer

Beste citruspers met hefboom

Braun CJ3000 - Citruspers

Braun CJ3000

Beste citruspers met reservoir

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Philips Avance HR2752/90

Beste citruspers voor dagelijks gebruik

Philips Avance HR2752/90

of

Princess 201851 Master juicer

Beste citruspers met hefboom

Princess Master Juicer 201851

of

Braun CJ3000

Beste koop citruspers met reservoir

Braun CJ3000 - Citruspers

of

Wilt u regelmatig of zelfs iedere dag verse sapjes maken met uw automatische sinaasappelpers? We hebben voor u alvast de beste koop citruspers van 2019 voor dagelijks gebruik geselecteerd, de Philips Avance HR2752/90 – Citruspers.

Ook de beste sinaasappelpers met hendel, de Princess 201851 Master juicer is gekozen. Perst u graag een ruime hoeveelheid sap om (gedeeltelijk) te bewaren in de ijskast? Daarmee bent u zeker niet de enige. Meerdere lezers van Klesto.nl hebben geïnformeerd naar een goede sinaasappelpers met ingebouwde sapkan.

Als beste citruspers met reservoir is de Braun CJ3000 Citruspers uitgekozen. Er is een prettig bijkomend voordeel aan dit onderzoek verbonden. De beste citruspersen van 2019, in alle drie de categorieën, kunt u ruim onder de € 60,- kopen. Lekker vers sap en voor een lage prijs, beter kan het niet worden.

Wilt u trouwens ook nog even weten wat de verschillen tussen een sapcentrifuge en een sinaasappelpers zijn? Ook deze vraag komt in de grote citruspers test van 2020 aan bod. Aangevuld met handige kooptips en leuke wetenswaardigheden weet u binnen 10 minuten precies wat u wilt weten over de moderne citruspers. Gaat u met ons mee voor een rondleiding in de wereld van de vers geperste sapjes voor thuis?

De beste citruspers voor dagelijks gebruik de Philips Avance HR2752 90

Een zwart glanzend emmertje voor op de keukentafel, dat is de Philips Avance HR2752/90 – Citruspers ten voeten uit. Het ontwerp is speels en tegelijkertijd functioneel. Het is trouwens ondertussen een echte klassieker want de (eerste versie van) de Avance HR2752 is al een aantal jaartjes te koop. Met een hoogte van 29.5 cm en een omvang van 26,5 cm is de beste koop citruspers van 2019 niet heel erg groot maar zeker ook niet klein. 

De RVS zeef is van bovenaf goed zichtbaar. Dit zorgt samen met de zilverkleurige merknaam in hoofdletters, aan de voorkant onder het saptuitje, voor een leuk contrast.​

Met het uiterlijk zit het allemaal wel goed, de Avance HR2752 is apart en mooi om te zien. Maar hoe goed is de Philips sinaasappelpers oftewel, wat kunnen we ermee?

De Techniek van de Avance

De techniek van de citruspers winnaar van 2019 komt vooral tot uiting in de snelheid tijdens het persen en de stille werking. De motor heeft een vermogen van 85 Watt en is volledig geïsoleerd tegen vocht. Onder andere hierdoor hoort u tijdens het uitpersen van uw citrusvruchten de motor nauwelijks. Houdt u niet van veel geluiden als u net wakker bent maar wel van echt versgeperst sinaasappelsap? Dat komt dan mooi uit. De Avance HR2752 is niet alleen bijzonder stil maar ook nog eens snel. Over een halve sinaasappel doet u nog niet eens 2 seconden.

Het apparaat heeft degelijke anti-slip rubbers aan de onderkant en weegt 2,1 kg. Voor een citruspers is dat een redelijk gewicht en hierdoor verschuift het apparaat niet snel tijdens het persen. Heeft u een stopcontact vlak in de buurt van uw tafel of aanrecht? Het snoer van de Philips Avance HR2752 Citruspers is precies 1 meter lang en kunt u gedeeltelijk opgerold laten onder het apparaat. Wilt u nu weten hoe de beste koop werkt?

De Avance HR2752 in de praktijk

De bediening van de beste koop citruspers voor dagelijks gebruik is zo simpel als maar kan. Voor het eerste gebruik spoelt u alle onderdelen, behalve natuurlijk het motorgedeelte, even af onder de kraan. 

Philips Avance HR2752/90

De Philips HR2752 Citruspers bestaat uit 5 losse onderdelen inclusief de basis waarin de motor zich bevindt. Na het spoelen zet u ze in elkaar, de houder eerst, daarna de zeef en hier weer bovenop de sapkegel.

Dit wijst zich vanzelf, alles past maar op één manier. Het afdekkapje van doorzichtig plastic hebben we niet nodig tijdens het persen. Dit gebruikt u om de citruspers stofvrij te houden voor en na het gebruik.U plaatst een glas of kan onder het tuitje en drukt dit naar beneden(open). Bent u klaar voor de start en zit de stekker in het stopcontact? Dan snijdt u uw citrusfruit door de helft en drukt een halve sinaasappel of citroen gewoon op de sapkegel.

De sinaasappelpers begint automatisch te draaien en stopt meteen weer als u niet meer drukt. Het sap stroomt aan de voorzijde rechtstreeks in uw glas.

De Philips Avance HR2752/90 – Citruspers is geschikt voor alle citrusfruit, zowel groot als klein. Vond u het makkelijk of moeilijk? We gokken op gemakkelijk. Het leuke is ook dat u precies kunt doseren hoeveel sap u maakt. 

Philips Avance HR2752:90 sapstop

Is uw glas vol en de vrucht nog niet helemaal uitgeperst? Dan sluit u het tuitje door het omhoog te klikken. Dit wordt met een mooi woord een druppelstop genoemd. Het sluitsysteem voorkomt morsen tijdens het verwisselen van uw glas of bij de schoonmaak. Zullen we meteen eens kijken hoe het schoonmaken van de beste koop sinaasappelpers werkt?

Het schoonmaken van de sinaasappelpers

In principe is het schoonmaken van een sinaasappelpers een klusje van niks, als u het maar meteen doet. U kunt bij de Philips Avance HR2752 alle losse onderdelen zonder moeite eraf halen(omhoog tillen) en gewoon afspoelen onder de kraan. Het tuitje op de zeefhouder laat u open zodat het goed kan doorspoelen. Heeft u te lang gewacht lang met schoonmaken?

Philips Avance HR2752/90 schoonmaken

Dan zijn de fruitresten aangekoekt en kunt u ze beter eerst even laten weken in een sopje. Wist u dat de zeef, sapkegel en zeefhouder ook gewoon in de vaatwasser kunnen? Het apparaat zelf kunt u even afnemen met een vochtig doekje. Is alles weer schoon en fris? Dan plaatst u de 3 onderdelen terug op de machine en hier komt dan de doorzichtige stofkap bovenop. De HR2752/90 Citruspers is weer brandschoon en klaar voor de volgende ronde.

Het tuitje is vrij laag waardoor er geen kan of longdrink onder past. U kunt de pers natuurlijk wel op de rand van de wasbak zetten. Zo past een kan er prima onder.

Voordelen

 • Mooi apart design
 • Goede kwaliteit
 • Perst snel en goed
 • Maakt weinig geluid
 • Gemakkelijk te reinigen

Nadelen

 • Geen sapreservoir
 • Londrink of kan past niet onder het tuitje
 • Lastig op te bergen door groter formaat

Conclusie

De zwarte Philips HR2752 Citruspers is mooi genoeg om gewoon te blijven staan na het uitpersen. De sinaasappelpers is bijzonder stil en perst alle citrusfruit goed en ook nog eens behoorlijk snel uit. Gaat u dagelijks voor een uitgeperst vers sapje?


De bediening is simpel en de beste koop 2019 sinaasappelpers is gemakkelijk schoon te maken. Over de lekker lage prijs gaan we het niet eens hebben, de Philips Avance HR2752/90 Citruspers voldoet aan de verwachting en is van goede kwaliteit.

De beste sinaasappelpers met hefboom de Princess 201851 Master juicer

De zilverkleurige Princess 201851 Master juicer met hendel ziet er efficiënt uit. Bent u een liefhebber van het klassieke model sinaasappelpers met hefboom?

Het strakke en zakelijke ontwerp uit 2016 wordt nog versterkt door de contrasterende zwarte anti-slip voetjes met rand. Ook de zwart glanzende strook rond de schenktuit en het zwarte softgrip handvat geven een mooie finishing touch aan het geheel.

Het apparaat is gemaakt van kunststof met metaal(aluminium) en heeft een flinke motor met een vermogen van 160 Watt. De citruspers is 21,3 cm breed, bijna 33 cm diep en is 34 cm hoog. Het apparaat is behoorlijk zwaar, namelijk rond de 3 kg en kan dus het beste een vast plekje houden op uw aanrecht of keukentafel. Het ingebouwde sapreservoir(zonder handvat) heeft een formaat van 0,5 liter.

De prijs van de beste citruspers met hendel is aantrekkelijk laag en u mag zich verheugen op een goede prijs kwaliteitsverhouding. Bij dit zilverkleurig prinsesje mogen ook de pers resultaten er prima zijn. Door de kracht bij het persen met de hendel, worden de vruchten echt tot aan de schil leeg geperst. Zullen we maar meteen een sinaasappeltje uitpersen?

Hoe werkt de beste koop citruspers met hendel?

De losse onderdelen van de Princess 201851 Master Juicer spoelt u eerst even af onder de kraan. Doet u dat altijd al met uw nieuwe aankopen? Dat is heel verstandig, er kan namelijk tijdens de productie stof of andere onzuiverheden zijn achtergebleven op een apparaat.

Is alles aan de sinaasappelpers in orde? Dan zet u de losse onderdelen in elkaar op de uitstekende buis van de draaias waarbij u eerst het reservoir met tuitje plaatst en daarna de zeef gevolgd door de sapkegel. In de hendel plaatst u vervolgens de drukkegel en hoppa, u bent klaar voor de start.

Princess Master Juicer 201851 werking

Staat uw glas al onder de tuit? Het tuitje kun u open laten of dicht doen. Hiervoor duwt u het simpelweg omlaag of omhoog. U drukt nu een halve citrusvrucht op het puntje van de sapkegel en doet de hendel naar beneden. Dit kunt u het beste met beleid doen. De motor heeft een behoorlijke power en draait, bij druk op de sapkegel, uit zichzelf zowel naar links als naar rechts.

Hoort u tijdens het persen een zwaar geluid of gaat de motor een beetje langzaam? Dan kunt u even de druk op de hendel verminderen. Veel kracht heeft u niet nodig bij het persen en het gaat allemaal vliegensvlug. U kunt de Princess 201851 trouwens ook gewoon handmatig gebruiken. Binnen een paar minuten heeft u meerdere glazen verse sap.

Bent u met veel mensen of wilt u grote hoeveelheden sap persen? Voor echt grote hoeveelheden is de Princess 201851 Master Juicer niet geschikt. Door de krachtige motor wordt het apparaat vrij snel warm. U kunt met de Princess 201851 maximaal 10 minuten non-stop sinaasappels uitpersen. Bent u alleen, met z’n tweetjes of met z’n drietjes? Dan heeft u met de relatief stille sinaasappelpers met hendel in no time uw verse sap kant en klaar. Zullen we gelijk aan de schoonmaak?

Princess Master Juicer 201851 lemon

De citruspers schoonmaken

Het schoonmaken van het uit 5 losse onderdelen(inclusief motor basis) bestaande apparaat gaat vlot en moeiteloos. Meteen na iedere gebruik schoonmaken werkt het beste. U kunt de onderdelen afspoelen onder de kraan, even afborstelen, drogen en meteen terugplaatsen. Schuursponsjes of sterke schoonmaakmiddelen zijn niet nodig. Gaat u voor het gemak? Alle losse onderdelen mogen ook gewoon in de vaatwasser. Uiteraard valt de motor basis hier niet onder. Deze neemt u het beste af met een stukje keukenrol of een zachte doek.

Kan maar 10 minuten persen en moet dan afkoelen.

Voordelen

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding(goedkoop)
 • Tijdloos ontwerp
 • Geluidsarm en snel
 • Simpel in gebruik
 • Makkelijk te reinigen

Nadelen

 • Kan maximaal 10 minuten non-stop draaien

Conclusie

De Princess 201851 sinaasappelpers is mooi, redelijk stevig en niet duur. Voor het snel en in één keer moeiteloos persen van een paar glazen sap een prima apparaat. Door de hendel gaat het persen licht en het apparaat is geluidarm. De beste koop citruspers met hendel is economisch en voldoet aan de eisen.

De beste koop citruspers met reservoir de Braun CJ3000 Citruspers

Het oerdegelijke Duitse merk Braun is ook op het gebied van citruspersen weer in de prijzen gevallen. Bij de winnaar van de beste koop citruspers met reservoir, de Braun CJ3000 kunt u kiezen uit de kleuren zwart(BK) of wit(WH). Houdt u van simpel, goed en goedkoop? Voor een paar tientjes bent u, met de beste citruspers met reservoir van 2020, al voorzien van dagelijks vers geperst sinaasappelsap. 

Qua ontwerp is de sinaasappelpers niet mooi en niet lelijk. Het is een doodnormale en zeer functionele elektrische sinaasappelpers en sapkan in één.

Heeft u al eerder apparatuur gehad van Braun of bent u nog niet bekend met het merk? Op het gebied van kleine huishoudelijke apparatuur zoals staafmixers en strijkbouten is Braun goed bezig. Kwaliteit voor een lage prijs wordt door Braun al sinds 1921 geleverd.

We hebben bij Klesto.nl regelmatig producten van dit merk onderzocht. Hoewel niet alles even perfect is, dat kan ook niet natuurlijk, zitten er wel echte pareltjes tussen. De Braun CJ3000 – Citruspers past goed in het plaatje en is een uiterst functionele citruspers zonder poespas, voor een zeer laag bedrag. Zullen we de techniek even bespreken?

De techniek van de Braun CJ3000

De CJ3000 citruspers uit de Tribute Collectie van Braun is klein en zoals gezegd uiterst functioneel. Het apparaat is 17 cm hoog met een omvang van 17 cm en de sinaasappelpers weegt nog niet eens een kilo(exact gewicht 787 gram). De doorzichtige ingebouwde sapkan met handige maatindicatie is goed voor 350 milliliter sap. Zegt dit u niet zoveel? Het formaat van de schenkkan is voldoende voor 2 ruime glazen sap. 

Braun CJ3000 - Citruspers maatbeker

De motor heeft een vermogen van 20 Watt en is zowel links- als rechtsdraaiend. Houd u van helder sap of vindt u een beetje vruchtvlees wel lekker? Dit kunt u met de instelbare zeef(stand 1 tot en met 5) gewoon zelf bepalen. Zullen we kijken hoe makkelijk(jawel) dit allemaal gaat?

Het formaat van de schenkkan is voldoende voor 2 ruime glazen sap. 

Eerst rolt u het snoer af van de motor basis. Is het snoer te lang omdat uw stopcontact vlakbij is? U kunt voor de netheid overbodig elektriciteitsdraad weer terug oprollen. De beste koop sinaasappelpers met reservoir bestaat uit 4 onderdelen inclusief basis. De sapkegel drukt u vast op de zeef tot u een klik hoort. 

Braun CJ3000 - Citruspers plaatsing

De zeef/sapkegel die nu één geheel is geworden past precies met zijn uitstekende deel op het handvat van de kan. U plaatst de kan, met zeef en sapkegel al erop, dan weer op de as van de motor basis.

Het pijltje aan de zijkant van de kan zet u precies op het pijltje dat op de motor basis staat. Vervolgens draait u het geheel ongeveer een kwartslag met de klok mee tot deze goed vastklikt. Is het allemaal gelukt? Dan is de beste koop citruspers met reservoir helemaal gebruiksklaar.

De bediening van de CJ3000 Tribute citruspers

Het sinas uitpersen gaat met de beste koop Braun CJ3000 – Citruspers snel en simpel. Wilt u helder sap of wat meer vruchtvlees? We zeiden het net al, dit kunt u zelf instellen. Onderaan de sapkan ziet u de letters 1, 3 en vijf staan. Door de kan een stukje te draaien ten opzichte van de pijl op de motor basis, verandert u de instelling van de zeef. Stand 1 geeft u hierbij het minste vruchtvlees en stand 5 garandeert u een ruime hoeveelheid vruchtvlees in uw sap.

Staat de zeef op uw favoriete stand en heeft u de sinaasappels al door de helft gesneden? Dan drukt u de helften een voor een op de sapkegel. De CJ3000 begint automatisch met draaien en stopt meteen als u de druk verminderd.

Is uw sinaasappel of limoen nog niet helemaal uitgeperst? Dat drukt u gewoon nog een keertje. De machine draait nu automatisch de andere richting uit. Hierdoor worden de vruchten maximaal uitgeperst.

Braun CJ3000 - Citruspers draairichting

Bent u tevreden met uw sapopbrengst of is het reservoir bijna vol? Dan haalt u de stekker uit het stopcontact en draait u de sapkan, tegen de klok in, weer net zo makkelijk los. Uw verse sap is klaar en u kunt meteen uitschenken. Smaakt het goed? Ons sapje smaakte prima. Dit was het hele verhaal, want meer valt er over de bediening van de Braun CJ3000 – Citruspers niet te vertellen.

Schoonmaak van de Braun CJ3000

Het schoonmaken van de automatische citruspers is net zo simpel als de bediening. U kunt de kan en de zeef/sapkegel gewoon zelf afwassen bij de vaat of in de vaatwasser doen. Het motorblokje kunt u, als het nodig is, eventjes afnemen met een licht vochtig doekje. Laat u de sinaasappelpers op het aanrecht staan of ruimt u op en gaat de Braun CJ3000 – Citruspers meteen in de kast? Bij de compacte machine kan beide, net wat u wilt.

Het hele apparaat inclusief de perskegel is van kunststof.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Handig reservoir
 • Compact formaat
 • Perst de vruchten goed leeg
 • Ook geschikt voor klein citrusfruit
 • Stil in het gebruik

Nadelen

 • Het hele apparaat is van kunststof inclusief de perskegel

Conclusie

De citruspers is klein, simpel te gebruiken en goedkoop. Het functionele uiterlijk nemen we op de koop toe. Hij doet het en hij doet het snel en goed. De beste koop sinaasappelpers met reservoir mag blijven.

Wat kunt u met een citruspers en wat niet?

Dit waren alweer de drie beste sinaasappelpersen die momenteel worden verkocht in verschillende categorieën. Heeft u de juiste machine gevonden voor uw persoonlijke situatie? Vers vruchtensap is gezond en met een goede citruspers in uw keuken kunt u uw dagelijkse dosis vitaminen behoorlijk boosten. Natuurlijk is een citruspers een prima start maar kent uiteraard ook zijn beperkingen.

Met een citruspers, de naam zegt eigenlijk het al, kunnen alleen citrusvruchten uitgeperst worden. Wilt u meer mogelijkheden wat soorten verse groenten en fruit betreft? Voor groentesap of verschillende fruitsoorten zoals appels of kiwi heeft u meer aan apparaten zoals een sapcentrifuge. Overweegt u om meteen maar een sapcentrifuge of zelfs een slowjuicer te kopen en wilt u hier meer over weten? Ook over deze apparaten hebben we bij Klesto.nl al handig en informatief onderzoek verricht. U kunt de resultaten van de grote slowjuicertest en de beste Philips sapcentrifuges rustig op uw gemak doornemen.

Als kanttekening willen we wel graag even wat kwijt. Zowel sapcentrifuges maar vooral slowjuicers zijn een stuk duurder dan een elektrische citruspers. Gaat het u voornamelijk om gezond vers sinaasappelsap en vindt u het uitpersen van vruchten ook nog leuk om te doen? De beste koop citruspers van 2020 is dan speciaal voor u geschreven. Zullen we eerst nog even wat tips en leuke weetjes over de sinaasappelpers bespreken?

Wanneer is de eerste citruspers uitgevonden en door wie?

Deze vraag blijft helaas onbeantwoord. Er is niet één uitvinder bekend die de allereerste was maar wel een die zeer veel heeft bijgedragen aan de hedendaagse citruspers, sapcentrifuges en slowjuicers. Hoe gezond het drinken van verse groente en fruitsap is, bewees Norman W. Walker(1886-1985), door zelf maar liefst 99 jaar te worden. De goede man was zijn tijd ver vooruit en wordt wereldwijd, samen met Ann Wigmore (1909-1994), gezien als de pionier van de verse groente en fruitsappen.

Norman Walker was schrijver, hij heeft meerdere boeken over gezond eten gepubliceerd, maar ook uitvinder. Zijn uitvinding, de Norwalk Juicer wordt zelfs nog steeds geproduceerd. Het is een zeer inventief apparaat en een bijzonder uitgebreide versie van de citruspers. De Norwalk Juicers worden voor een geselecteerd publiek(de machine kost ruim € 2500,-) op maat vervaardigd.

Wist u dat de zoektocht naar gezond en vers vruchtensap al begon in de oudheid? Tijdens lezingen over de Dode Zee rollen (oude handgeschreven Joodse documenten) kwam naar buiten dat sap van de granaatappel en vijgen al zo’n 150 jaar voor Christus werd gedronken. Hierbij werd de krachtige werking van deze sapjes al geroemd.

Ook in oude grotten zijn resten gevonden van citroensap en sinaasappelsap in stenen. Het is waarschijnlijk dat onze verre voorouders gewoon hun sinaasappeltje uitpersten door twee stenen tegen elkaar te drukken. Gelukkig zijn de tijden veranderd. Er zijn momenteel gemakkelijkere mogelijkheden om citrusfruit uit te persen.

Weetjes over de sinaasappelpers

Vanaf de beginjaren 1900 kwamen wereldwijd de handmatige sinaasappelpersen op de markt. Kent u ze nog, deze perskegels met sapreservoir die u op tafel gebruikte en leeg gooide in een kom of beker? Ook deze pers units worden, voor kampeerders, kinderen en liefhebbers van retro nog steeds verkocht.

In de jaren 50 van de vorige eeuw verschenen de eerste elektrische sinaasappelpersen waaronder een uniek exemplaar van de Philips fabriek. Door de herrie en het gespetter zijn deze voorlopers van de huidige citruspers niet erg lang populair gebleven.

Helemaal verdwenen zijn ze echter ook nooit. Gelukkig maar want dat is natuurlijk ook de reden dat we vandaag de dag in een handomdraai een verse jus d'orange op onze ontbijttafel kunnen zetten.

Hiermee zijn we trouwens toch alweer aan het einde gekomen van ons onderzoek naar de beste citruspers van 2019. Bent u er uit en gaat u voor het gemak van een goede elektrische sinaasappelpers? Of u daarbij een voorkeur heeft voor een citruspers met of zonder hefboom maakt voor de kwaliteit van het sap niets uit. De keuze is persoonlijk en geheel aan u.

Bent u eruit en gaat u voor de beste citruspers van 2020?

We hebben ons best gedaan om voor u de meest voordelige en gebruiksvriendelijke citruspers te selecteren, van goede kwaliteit. Heeft u uw keuze voor één van de drie beste citruspersen bepaald? Dan wensen we u alvast heel veel gezond plezier van uw aankoop. U bent nu weer helemaal op de hoogte en weet net zoveel als wij over de automatische sinaasappelpers.

Heeft u een vraag, een verzoek of wilt u gewoon een opmerking maken? Dit mag u altijd doen. Bij Klesto.nl maken we ons sterk voor onderzoek naar huishoudelijke apparatuur. We zijn daarbij kritisch, onafhankelijk en graag actueel. U mag ons daar gerust bij helpen en uw mening stellen we altijd op prijs. Bij Klesto.nl bent u belangrijk.

Bekijk alle citruspersen op Bol.com