Dyson V7 Trigger

Dyson V7 Trigger

Topklasse kruimeldief


​Het is onbekend waarom een bedrijf ervoor kiest om een kruimeldief in het assortiment te hebben van matige kwaliteit. Toch is dit helaas wel vaak het geval als het gaat om kruimeldieven. Als je op zoek gaat naar een krachtige kruimeldief waar je echt wat mee kunt, dan is deze nog best moeilijk te vinden. Er zijn veel klachten te vinden in de reviews van veel kruimeldieven, en dan blijf je niet enthousiast om dit apparaat aan te schaffen.


Dyson heeft echter de oplossing, want zij kwamen met de beste kruimeldief ooit: de Dyson V7 Trigger Pro. Dit apparaat is zonder overdrijven uniek in zijn soort door zijn uitstekende kwaliteit en gebruiksgemak. Daarom gaan we in dit artikel uitgebreid in op de voor- en nadelen van dit handige apparaat, en bekijken we ook de ervaringen van andere gebruikers.

Voordelen

De Dyson V7 Trigger Pro is een topklasse kruimeldief en bevat daarom veel voordelen.

Zuigkracht van Dyson

Het is een veelvoorkomend probleem bij veel kruimeldieven; te zwakke zuigkracht. De V7 Trigger Pro is voorzien van een zuigkracht van 22 AW. Hierdoor is het een perfect hulpmiddel voor veel klusjes in huis, en kan het gebruikt worden voor oneindig veel doeleinden.

Max modus

​Voor de momenten dat je nog wat extra zuigkracht nodig hebt, komt de Max modus je te hulp schieten. Daar de zuigkracht in de normale stand tot 22 AW reikt, kan het in de Max modus zelfs tot 100 AW wat overeenkomt met de zuigkracht van een normale stofzuiger. En dat is echt wat je nodig hebt voor hardnekkig vuil en dierenharen in huis.

Dyson V7 Trigger max modus

30 minuten accuduur 

Eén van de klachten bij veel kruimeldieven is de korte batterijduur. Met de V7 Trigger Pro kan je maar liefst 30 minuten lang in de normale stand vrolijk kruimels en vuil zuigen, en hierdoor is het de kruimeldief met de langste accuduur. Als de kruimeldief eenmaal leeg is, is hij na 3,5 uur opladen weer klaar voor gebruik. 

Dyson V7 Trigger accu

Zes verschillende accessoires 

Naast de gemotoriseerde miniborstel krijg je bij deze kruimeldief nog zes verschillende accessoires waardoor dit apparaat een manusje van alles is.

Kierenzuiger
Ten eerste krijg je bij dit apparaat een kierenzuiger. Hiermee reinig je eenvoudig nauwe ruimtes, zoals naast het bureau of achter kasten. 

Afstofborstel
Ook krijg je een zachte afstofborstel. Dit onderdeel is ideaal om plinten of lamellen mee schoon te zuigen, maar ook geschikt voor delicate items in huis zoals bijvoorbeeld het toetsenbord of lampenkappen.

Borstel voor hardnekkig vuil, een matrasborstel, en een combinatie accessoire
Verder krijg je een borstel voor hardnekkig vuil, een matrasborstel, en een combinatie accessoire. Dit accessoire is op twee manieren te gebruiken; met borstel of zonder borstel. 

Flexibele verlengstang
Als laatste krijg je ook een flexibele verlengslang meegeleverd voor de moeilijk te bereiken plekjes.

Groot stofreservoir

​De V7 Trigger heeft een stofreservoir van 0,54l waardoor je een aardig tijdje door kunt zuigen eer dat je het weer moet legen.

Ook is dit reservoir eenvoudig te legen door één simpele handeling, en kun je dus snel weer aan de slag.


Dyson V7 Trigger groot stofreservoir

Wasbaar filter

Een ander pluspunt aan deze kruimeldief van Dyson is dat het een wasbaar filter heeft dat levenslang meegaat. Hierdoor hoef je geen nieuwe filters aan te schaffen, en dat scheelt jou dus tijd en moeite.

Nadelen 

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Alhoewel deze kruimeldief van Dyson een apparaat is met veel voordelen, heeft het ook wat nadelen die we hier bondig op zullen noemen.

Prijzig

Zoals bijna alle apparaten van Dyson is ook hier het grootste nadeel weer de prijs. Je betaalt een aardig bedrag voor deze kruimeldief, en eigenlijk zou je kunnen zeggen dat het geen kruimeldief-waardig bedrag meer is.

Toch moet er wel gezegd worden dat het wel een heel veelzijdige kruimeldief is waardoor je er veel meer klusjes in huis kunt verrichten dan enkel de klusjes die je normaal zou doen met een soortgelijke machine. Vanuit dit oogpunt, en daarbij ook de kwaliteit van de V7 Trigger in acht nemend, kunnen we zeggen dat de verhouding tussen prijs en kwaliteit goed overeenkomt.

Zwaar

Kwaliteit weegt wat? Dat zou je zeggen als je het gewicht bekijkt van deze kruimeldief, want het heeft een gewicht van 1,71kg. Eigenlijk zouden we het ook als voordeel kunnen zien, omdat het wat zegt over de kwaliteit en duurzaamheid van het apparaat. Wel is het hierdoor redelijk zwaar in gebruik, en dat is vooral voor mensen met minder kracht in de armen soms lastig.

Geen wandhouder

Vreemd aan dit apparaat is dat het geen wandhouder heeft. Bij de normale steelstofzuigers van Dyson krijg je een handig oplaadstation dat aan de wand gemonteerd kan worden, en zo heeft het apparaat altijd zijn eigen plek. Aangezien de kruimeldief van Dyson een soortgelijk systeem heeft zou het logischer zijn als dit oplaadstation voor aan de wand ook hier standaard meegeleverd zou worden. Dit is dus een best groot minpunt.

Wel zou je de wandhouder apart bij kunnen bestellen.

Luid

Dat deze kruimeldief hard bezig is met schoonmaken laat hij goed horen. Het heeft een geluidsniveau van 85 dB en dat is ongeveer even hard als het geluid van een normale stofzuiger. Maar eerlijk is eerlijk, met deze zuigkracht is het niet meer dan logisch dat hij zoveel lawaai maakt. Dus het is een minpuntje, maar wel met een zoete ondertoon.

Korte accuduur Max modus

Een nadeel van deze kruimeldief is dat de accuduur aanzienlijk verkort wordt in de Max modus. Daar je normaal 30 minuten lang fluitend stof kunt zuigen met dit apparaat, is dit in de Max modus enkel 7 minuten. Dat scheelt zoals je ziet heel wat, en dat is jammer. Wel moet er gezegd worden dat deze Max modus enkel bedoeld is voor de momenten dat het echt nodig is. Voor normale klusjes is de zuigkracht in de normale stand voldoende.

Geen batterij indicatie

Deze V7 Trigger is niet voorzien van een indicatie wanneer de batterij leeg is, en dat mis je wel. Je zult dus zelf in moeten schatten hoelang je het apparaat al in gebruik hebt, en het op tijd weer aan de lader moeten leggen.

Online reviews 

De reviews van andere gebruikers zeggen natuurlijk ook heel veel over deze kruimeldief. Mensen zijn over het algemeen erg tevreden over dit apparaat, en prijzen de sterke zuigkracht, de vele accessoires, en zijn gebruiksgemak.

De V7 Trigger Pro ligt fijn in de hand, en is erg krachtig en gebruiksvriendelijk. Wat betreft gewicht, grootte, en geluid, dan zijn de meningen daar nogal over verdeeld. Veel gebruikers geven aan dat het een redelijk zwaar en groot apparaat is dat veel geluid produceert, terwijl anderen weer aangeven dat dit best meevalt.

Een minpunt waar wel alle gebruikers het over eens zijn is natuurlijk de prijs, en dit zie je bij ongeveer elke review terug. Toch vinden de meeste kopers het zijn prijs zeker waard, en zijn ze erg tevreden met hun aankoop.

De Dyson is dus een apparaat dat je wel even voelt in je portemonnee, maar dat vergeet je snel als je hem eenmaal in huis hebt.

Conclusie

De Dyson is  een apparaat dat je wel even voelt in je portemonnee, maar dat vergeet je snel als je hem eenmaal in huis hebt.

Op klesto.nl vindt u uitgebreide informatie over verschillende andere merken robotstofzuigers en over de beste kruimeldief. Overweegt u de aanschaf van een andere Dyson stofzuiger? Raadpleeg dan vooral van te voren onze bevindingen en lees alles wat u wilt weten in de koopgids. Op klesto.nl staan verder een aantal informatieve en leuke blogs. 

Bekijk alle Dyson's op Coolblue