Dyson V11 Absolute Pro review

Dyson V11 Absolute Pro

Simpelweg de allerbeste Dyson


Het is dé steelstofzuiger van onder de steelstofzuigers. De Dyson V11 Absolute Pro overtuigt je meteen al door het stijlvolle gouden design en kwalitatieve uiterlijk. Het apparaat is voorzien van de nieuwste technologieën, en daardoor één van de beste steelstofzuigers van Dyson.


Dit apparaat heeft alles wat je nodig hebt, en meer. In dit artikel noemen we alle voordelen, maar ook de nadelen, en bekijken we de ervaringen van andere gebruikers.

Voordelen

De Dyson V11 Absolute Pro heeft een lange reeks aan pluspunten die we graag terugzien in een steelstofzuiger. 

Snoerloos

Dit is natuurlijk een pluspunt dat we zien bij alle steelstofzuigers van Dyson, maar daardoor niet minder belangrijk. Heerlijk is het dat je voortaan het huis kunt stofzuigen zonder te stoeien met een snoer, en de zoektocht naar het stopcontact over mag slaan. Ook het feit dat je geen zware stofzuiger meer achter je aan hoeft te slepen, zorgt ervoor dat stofzuigen voortaan veel leuker wordt. 

Stil in gebruik

Eén van de negatieve kanten aan basisklasse stofzuigers is dat ze veel tijd nodig hebben om schoon te maken (dit door hun inefficiënte schoonmaakroutes), en daarbij ook aardig wat lawaai maken. De Robovac 35 is daarentegen 75% stiller dan normale robotstofzuigers. Met een geluid van 55 decibel komt zijn geluid overeen met dat van een magnetron, en wordt dus als erg stil ervaren.

Licht in gewicht

De V11 Absolute Pro heeft een gewicht van maar 3,05 kilo en licht daardoor fijn in de hand. 

Dyson V11 Absolute Pro licht in gewicht

Vooral als je een groot huis hebt, en dus een groter oppervlak hebt om te stofzuigen is dit een mooi voordeel. Het is eenvoudiger om de taak af te ronden, en je krijgt minder snel last van je arm en rug.

Ook het schoonmaken van hogere items, zoals het plafond, is hierdoor een fluitje van een cent.

Topklasse zuigkracht

Als je op zoek bent naar de steelstofzuiger met een optimale zuigkracht, dan moet je bij de V11 Absolute Pro zijn. Het heeft de hoogste zuigkracht van alle steelstofzuigers door zijn digitale motor die in één seconde maar liefst tot 2000 keer draait en daarmee een luchtstroom van 190 km/u genereert. Geen haartje of stofje zal het nog overleven met deze stofzuiger.

Past zich automatisch aan

Dankzij de Torque zuigmond past de stofzuiger zich automatisch aan de ondergrond aan.

Dyson V11 Absolute Pro automatisch

 Dit houdt in dat de stofzuiger zelf het type vloer detecteert en dus de zuigkracht verhoogt of verlaagt naar gelang de ondergrond. Hierdoor kan je vrolijk het hele huis stofzuigen zonder zelf aanpassingen te maken, want de stofzuiger doet dit werk voor je.

Modern LCD scherm

Het LCD scherm bevestigt de intelligentie van deze stofzuiger. Je kan makkelijk de reinigingsmodus aanpassen waarbij je kunt kiezen tussen Eco, Medium, en Boost. 

Ook geeft het scherm de resterende batterijduur aan, en krijg je een melding als bijvoorbeeld het filter vervangen moet worden. 

Kruimeldief

Het handvat van de stofzuiger is te transformeren en daardoor de gebruiken als handige kruimeldief. 

Dyson V11 Absolute Pro kruimeldief

De verschillende opzetstukken helpen je nog een handje extra, en dit zorgt ervoor dat je het apparaat kunt gebruiken voor oneindig veel mogelijkheden. Daardoor is het een perfect hulpstuk voor het schoonmaken van meubels, de auto, en veel andere items in en rondom het huis. 

Eenvoudig te legen

​De opvangbak van 0,76l voor het vuil is eenvoudig te legen door het “point and shoot” systeem.

Door één klik kan je gemakkelijk het reservoir legen zonder het vuil aan te raken. Een geweldig systeem waar je blij van wordt. 

Dyson V11 Absolute Pro eenvoudig te legen

HEPA-filtratie

Natuurlijk bevat deze stofzuiger een efficiënt HEPA-filter. Deze filter houdt 99,95% van alle stofdeeltjes, bacteriën, en allergenen tegen, en zorgt er daardoor voor dat de lucht die het uitblaast schoner is dan de lucht die je inademt. Dit filter is overigens wasbaar, en gaat levenslang mee.

Drop-in oplaadstation

Netjes en altijd binnen handbereik kan je de V11 Absolute Pro in zijn oplaadstation hangen.

Dyson V11 Absolute Pro oplaadstation

Dit heeft als voordeel dat je altijd weet waar je het apparaat gelaten hebt, en dat hij standaard klaar staat voor gebruik. Het opladen van de stofzuiger duurt ongeveer 4,5 uur, en kan dan tot wel 60 minuten lang stofzuigen in de Eco-modus.

Dit is veel langer dan veel andere steelstofzuigers, en daarmee maakt de V11 Absolute Pro een grote voorsprong. 

Nadelen 

Er zijn hier en daar wat kleine minpuntjes aan dit apparaat.

Prijzig

De prijs van deze steelstofzuiger valt in de hoge prijsklasse, en er zijn weinig steelstofzuigers duurder dan de V11 Absolute Pro. Als we kijken naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit, dan is deze op zich goed.

Toch zijn er sommige gebruikers die er meer van hadden verwacht. Het is een duurzame en kwalitatieve steelstofzuiger met veel mogelijkheden, maar het prijskaartje wat daaraan hangt, is wel pittig.

Ophangsysteem

​Het ophangsysteem van het oplaadstation heeft hier en daar nog wat minpuntjes. Zo is het niet gemaakt van metaal, maar van degelijk kunststof. Metaal heeft toch de voorkeur, vooral voor die prijs. Ook is het jammer dat niet alle onderdelen opgeborgen kunnen worden bij het oplaadstation.

Je zult dus sommige onderdelen die je niet vaak gebruikt apart op moeten bergen. Je kan er de Dyson opbergtas voor aanschaffen, maar dan ben je ook weer een aantal euro’s verder en dat is zonde.

Nog een bijkomend klein detail wat mist, is dat de kleur van het oplaadstation niet overeenkomt met het apparaat. Het zou een goede afwerking meer bevestigen als dezen overeen zouden komen.

Onduidelijke handleiding

Een grote keuze aan hulpstukken waarvan je eigenlijk niet weet wat je er nou eigenlijk allemaal mee kunt. Een duidelijke handleiding met een beschrijving van de verschillende mondstukken zou dus wel op zijn plek zijn, en het is vreemd dat deze ontbreekt bij een uitgebreid apparaat zoals dit.

Geen gefixeerde aan-uit knop

De knop waarmee je het apparaat inschakelt moet ingedrukt blijven om de steelstofzuiger te laten werken. Dit is niet ergonomisch, en het zorgt bij veel schoonmaakwerk ervoor dat je last van je hand en/of arm kunt krijgen door het constant uit moeten oefenen van druk op de knop. Een systeem waarbij je de aan-uit knop kunt fixeren zou handiger en logischer zijn.

Geen verstelbare steel

Wat we bij veel simpele stofzuigers zien, is dat de steel van de stofzuiger verstelbaar is. Heel vreemd is het dan ook dat deze luxe steelstofzuiger dat niet heeft. Voor mensen met een lang postuur is dit dus een groot minpunt want het zorgt ervoor dat men met een kromme rug zal gaan stofzuigen, en dit is natuurlijk niet ergonomisch en kan zich uiten in rugklachten.

Op bepaalde standen sneller leeg

De steelstofzuiger is beduidend sneller leeg in de Auto modus of Boost modus. In de Auto modus kan je het apparaat ongeveer 30 minuten gebruiken, en in de Boost modus is dit maar zo’n 10 minuten.

Wel moet gezegd worden dat de Boost modus niet een stand is om de hele tijd aan te laten. Het is meer een extra hulpje voor zwaar bevuilde plekken. Over het algemeen is de zuigkracht van de Eco modus meer dan voldoende om alles goed schoon te krijgen.

Online reviews 

Gebruikers zijn over het algemeen erg te spreken over de Dyson V11 Absolute Pro. De optimale zuigkracht is geweldig, en het feit dat je voortaan zonder het omkijken naar een snoer of stofzuigerzak kunt stofzuigen is een werkelijke luxe.

Iedereen prijst de kwaliteit en duurzaamheid van het apparaat, alsook de verschillende hulpstukken en het gebruiksgemak van deze topper. Veel gebruikers geven aan dat het apparaat veel beter schoonmaakt dan het vorige apparaat dat ze in bezig hadden.

Wat geluid betreft zijn de meningen nogal verdeeld. Veel gebruikers geven aan dat het geluid goed meevalt, terwijl anderen weer aangeven dat ze verwacht hadden dat het stiller zou zijn. Het apparaat heeft een geluidsniveau van 84dB en is daarbij niet echt stil, maar ook geen ware herriemaker.

Verder geven meerdere gebruikers aan dat de hulpstukken erg handig zijn, maar het wel fijn was geweest als ze allemaal hun eigen plekje hadden bij het oplaadstation. Andere plus- en minpunten die gebruikers noemden hebben we al opgenoemd bij de voor- en nadelen.

Tot slot is het grootste minpunt van deze steelstofzuiger zijn prijs. Het is een groot bedrag, maar dan heb je wel een moderne en luxe steelstofzuiger in huis waarbij je veel nadelen, die we bij normale stofzuigers wel zien, kunt omzeilen.

De Dyson V11 Absolute Pro is de beste manier om stof en haren tegen te gaan. Goedkoop is het niet, maar hij is zijn prijs wel waard.

Op klesto.nl vindt u uitgebreide informatie over verschillende andere merken stofzuigers en over de beste steelstofzuigersOverweegt u de aanschaf van een andere Dyson steelstofzuiger? Raadpleeg dan vooral van te voren onze bevindingen en lees alles wat u wilt weten in de koopgids. Op klesto.nl staan verder een aantal informatieve en leuke blogs.