Philips sapcentrifuge

Volgt u de hype van de gezonde drankjes, smoothies of sapjes en wilt u daarom een apparaat dat de vitamines behoudt en ook nog eens snel is? Terwijl voor onze ouders een sinaasappeltje uitpersen een gezonde start van de dag was, worden we nu overspoeld met apparaten. Zo is er de keuze tussen het persen, centrifugeren, blenden en slowjuicen van groente en fruit. Wilt u niet te veel geld uitgeven en toch genieten van lekker vers sap zonder allerlei poespas? Dan zijn sapcentrifuges een goed alternatief.

Deze moderne variant van de sinaasappelpers is geschikt voor zowel citrusfruit als groente. Ook Philips heeft verschillende modellen van de sapcentrifuge in het assortiment en denkt daarbij ook nog eens aan de vaat. Binnen 1 minuut zou u, volgens de fabrikant, de juicer helemaal schoon kunnen maken.

Wilt u graag weten of de Philips sapcentrifuges echt zo goed zijn en zo ja, welke de beste koop is? Dat onderzoeken we hier. Alle (meer dan 10) modellen Philips sapcentrifuge hebben we uitvoerig onderzocht en vergeleken. We letten daarbij op:

 • De bediening
 • De snelheid
 • Het gebruiksgemak
 • Prijs-kwaliteitverhouding

Uiteraard benoemen we de voordelen en ook de nadelen van de Philips sapcentrifuges. Wilt u duidelijke informatie waar u iets aan heeft? Grondig onderzoek naar de beste koop in keukenapparatuur dat is wat we doen. De testresultaten van klesto.nl zijn onafhankelijk en altijd actueel. Binnen 10 minuten weet u alles wat van belang is over de juicers van Philips. Gaat u mee, dan starten we meteen?

Philips Viva of Avance wat zijn de verschillen?

Kiest u bewust voor een Philips sapcentrifuge of bent u de draad allang kwijt en gaat u gewoon voor de zekerheid van een bekende naam? Het merk Philips is over het algemeen goed en betrouwbaar, dus uw inschatting is zeker terecht. Toch zijn er ook tussen de juicers van Philips belangrijke verschillen. Dit begint eigenlijk meteen al bij de prijs. Had u ook al gezien dat er behoorlijk dure apparaten tussen zitten? Dit zijn de juicers van de Avance en de Quick Clean Collectie. Gaat uw belangstelling uit naar een iets goedkoper apparaat? De goedkopere sapcentrifuges van Philips vindt u in de Viva collectie. Mooie namen allemaal, maar wat zijn de verschillen precies?

Viva Avance
Goedkoop maar minder sterk Duur maar sterk
 De grote verschillen tussen de Philips Avance en Viva series zitten vooral in in het vermogen van de motor. 

De Avance en Quick Clean sapcentrifuges hebben een motorvermogen tussen de 1200 en 900 Watt. Hiermee kunt u behoorlijk uit uw dak gaan. Ongeschilde appels, sinaasappels, stukken wortel of broccoli worden, zolang ze maar door de vulopening passen, moeiteloos geperst.

De pulp wordt gescheiden van het sap en u zult nog verrast zijn over de mogelijkheden en de hoeveelheden. Hier komen we straks nog even op terug. Bij de Viva modellen vindt u motoren met een lager vermogen, namelijk tussen de 700 en de 400 watt. Ook de meeste van deze modellen presteerden in onze test behoorlijk, alleen maakten ze meer geluid en moesten de ingrediënten wat fijner worden gesneden. Zullen we er maar gewoon eens de twee toppers eruit pikken?


De beste koop Philips Sapcentrifuge van 2018 (Philips Avance HR1922 20)

Philips Avance sapcentrifuge
Philips Avance HR1922/20

Bij onze uitgebreide test sprong de Philips Avance HR1922/20 er met kop en schouders uit.
Vervaardigt van metaal en hoogwaardig kunststof is de machine stevig en robuust. Groot is de 1922/20 ook maar daarbij zit het formaat vooral in de hoogte. De machine is 43 cm hoog bij 26,6 cm in de lengte en 25 cm in de breedte. Staat het apparaat eenmaal op uw aanrecht of keukentafel? Dan staat hij ook echt want de verticale sapcentrifuge weegt bijna 4 kg (3800 gram) en staat op stevige antislip pootjes.

Gelooft u dat vezels gezond zijn of proeft u graag nog wat van de originele structuur van groente en fruit in uw sappen? Het apparaat heeft 2 standen met een simpele draaiknop waarbij u kunt kiezen tussen dik sap (rechts) met nog wat vezels erin en helder sap waarbij alle pulp verwijderd is (links).

Bent u klaar uw sapjes en komt er niets meer uit het tuitje? Dan zet u de draaiknop terug op de middelste stand (0). Hiermee is ook gelijk de hele bediening besproken. Bepaald moeilijk is het dus niet.

Maar wat kunnen we allemaal centrifugeren in de Philips Avance HR1922/20 of met andere woorden welke sapjes kunnen we ermee maken?

Grote vulopening voor groente en fruit

 In de Philips Avance HR1922/20 kunt u alles wat door de opening past bereiden.  Dat is behoorlijk wat, want de sapcentrifuge heeft een XXL-opening van ruim 8 cm. Dat betekend dus dat hele appels, kiwi’s, citrusvruchten, kool of wortels gewoon zonder voorbewerking zoals schillen of snijden erin kunnen. Zonder voorbewerking erin? Jawel, u leest het goed, u hoeft uw appels of sinaasappels niet meer eerst te schillen.

De vitaminen zitten meestal vlak onder de schil dus dat komt hier heel mooi uit. Het enige dat u eigenlijk nog hoeft te doen is uw fruit en groente goed afspoelen onder de kraan. Maar hoe zit het met pitjes en steeltjes? Alle harde gedeelten zoals de pitjes, het klokkenhuis en de schil wordt door de sapcentrifuge perfect gescheiden van het sap en vindt u later terug in het pulpbakje.

Het enige dat u eigenlijk nog hoeft te doen is uw fruit en groente goed afspoelen onder de kraan.

Geschikt voor grote huishoudens

Philips Avance HR1922/20 gebruikBent u met meerdere personen in huis en delen jullie daarbij een gezonde levensstijl? Met de beste sapcentrifuge uit het Philips assortiment kunt u gelijk grote hoeveelheden sap bereiden. Door het handige aftapkraantje aan de voorzijde van het apparaat kunt u tijdens het toevoegen van ingrediënten ook tegelijkertijd al sap aftappen.

De bijgeleverde schenkkan is 1 liter groot maar door de druppelstop op het kraantje kunt u moeiteloos een andere kan plaatsen. Het enige dat u in de gaten moet houden is de container voor de pulp restjes. Dit is 2,1 liter groot en vol is vol.

De Philips Avance HR1922/20 kan dus behoorlijke hoeveelheden sap produceren.

Maar hoe zit het met de opbrengst?

Ook daarin scoort het topmodel uit de Avance collectie prima. We waren aangenaam verrast om te zien dat ook de sap opbrengst per stukje fruit of groente groter is dan we gewend zijn. Uit één appel plus twee sinaasappels haal je een mooi vol glas puur en helder sap.

Het apparaat is vrij duur en de schoonmaak duurt nog wel eens langer dan de beloofde 2 minuten.
Conclusie:
Gemakkelijk te bedienen met simpele draaiknop, veilig en snel. De sapmaker kan veel en is door zijn grote vultrechter geschikt voor flinke stukken groente, complete appels of citrusfruit. Goedkoop is hij niet maar door de kwaliteit en de resultaten is de Avance HR1922/20 absoluut de beste koop Philips sapcentrifuge.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Mooi ontwerp en solide gebouwd
 • Grote vulopening(8 cm) voor fruit en groente
 • Krachtige motor, snelle productie
 • Keuze uit dik of helder sap
 • Geen voorbewerking nodig van de ingrediënten
 • Geschikt voor grotere hoeveelheden sap
Nadelen
 • Niet goedkoop(maar zeker niet te duur)
 • Maakt in stand 2 vrij veel geluid

Wordt u al een beetje enthousiast over de sapcentrifuges van Philips? Nog eventjes wachten met kopen want voor de volledigheid hebben we ook de beste koop uit de (goedkopere) Viva collectie voor u geselecteerd. Hierbij is de keuze gevallen op een moderne klassieker, namelijk de in 2017 voor het eerst uitgebrachte Philips Viva Collection HR 1836.


De beste koop Philips sapcentrifuge onder de € 100,-(Philips Viva Collection HR 1836)

Philips Viva Collection HR 1836
Philips Viva Collection HR 1836

Bent u alleen of met z’n tweetjes en heeft u weinig ruimte in uw keuken? De compacte zilverkleurige HR 1836 met zwarte accenten en beugels, past door zijn kleine afmetingen overal.

De mini sapcentrifuge is 42 cm hoog, 23,3 cm lang en heeft dezelfde breedte. Toch weegt de kleine krachtpatser nog bijna 3 kg (2832 gram) en staat op stevige antislip pootjes.

Als sapcentrifuge voor kleine huishoudens is dit apparaat bijzonder geschikt.

Vindt u het niet erg om appels, groente of ander fruit eerst in stukjes te snijden? De vulopening aan de bovenkant van de machine is 5,5 cm groot dus als u binnen dit formaat blijft, komt het helemaal goed. In één keer persen kunt u ruim 1,5 liter sap produceren. Hierna is het pulp bakje vol en dient dan geleegd te worden.

Heeft u nog niet zoveel ervaring en zoekt u een basic sapcentrifuge? Ook om eens voordelig uit te proberen of een dergelijke sapmachine iets voor u is, kunnen we de Viva Collection HR 1836 aanraden.

Maar wat kan de mini uit de Viva Collectie van Philips voor ons doen? Met andere woorden: hoe snel en gemakkelijk maken we lekkere sapjes?

De bediening van de Philips Viva Collection HR 1836

Met een motorvermogen van 500 Watt is het apparaat toch nog behoorlijk pittig. De motor heeft maar één snelheid en met de draaiknop in de rechter stand kunt u ook hardere groentes en fruit moeiteloos verwerken tot een vitaminerijk sapje. Dit was gelijk trouwens de hele gebruiksaanwijzing, want ook bij de beste koop sapcentrifuge onder de € 100,- is de bediening meer dan simpel.

Het sap komt aan de zijkant van het apparaat naar buiten en heeft daarvoor een beweegbaar kraantje. U kunt dus de schenkkan eronder zetten maar ook meteen uw drinkglas. Wilt u even pauzeren of een ander glas plaatsen? Dan schuift u het kraantje simpelweg omhoog en het kraantje stopt met druppelen.

Schoonmaken in 1 minuut?

Philips Viva Collection schoonmakenHet schoonmaken van de Philips Viva Collection HR 1836 is, als u het na ieder gebruik doet bijzonder gemakkelijk. Wilt u even voor de compleetheid weten hoe dat gaat? Eerst haalt u de stekker uit het stopcontact. Het apparaat bestaat uit 7 losse onderdelen en een basisdeel waar de motor zich bevindt.

Om het apparaat in en uit elkaar te halen maakt u de zwarte beugels aan de zijkanten los.
Hierna kunt u alle losse onderdelen gemakkelijk verwijderen en afwassen in een sopje of in de vaatwasser doen. Het basisdeel(motorgedeelte) neemt u eventjes af met een licht vochtig doekje. Krijgt u het apparaat niet meer meteen in elkaar?

Geen paniek want het is hooguit de eerste en misschien de tweede keer een puzzeltje. Hierna gaat het moeiteloos en snel. Bovendien kunt u niet fout gaan want het apparaat werkt alleen als alle onderdelen op de juiste manier zijn bevestigd. Is het u gelukt om de HR 1836 binnen 1 minuut schoon te maken? Dan bent u een stukje handiger dan de meesten. De meeste mensen doen er toch ruim 2 minuten over.

Af en toe zit er een blaadje of brokje in het sap en ook schuim is niet altijd afwezig.
Conclusie:
Een handig klein en toch krachtig apparaatje om van alle gezonde groenten en fruit lekkere sapjes te maken. Simpel in de bediening en door de lage prijs absoluut de beste koop Philips Sapcentrifuge onder de € 100,-

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Goedkoop en goede kwaliteit
 • Ook voor hardere groentes en fruit
 • Compact formaat
 • Mooi om te zien
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Sap maken gaat snel
Nadelen
 • Schoonmaken duurt iets langer dan de beloofde 1 minuut
 • Kleine vulopening (55 mm)
 • Soms schuimig sap
 • Het sap kan ietwat warm worden door het persen

Tips bij het kopen van Philips sapcentrifuges

Kijkt u bij het kopen van huishoudelijke apparatuur altijd even rond voor u beslist? Dat is zeker een aanrader want soms zijn er aanmerkelijke prijsverschillen. U moet daarbij wel in gedachte houden dat de service en betrouwbaarheid van een verkoper ook vaak tot uiting komen in de prijs. Garantie(2 jaar op alle Philips producten) is natuurlijk fijn en een goed aanspreekbare verkoper heeft hierdoor ook altijd onze voorkeur.

Ook bij ons onderzoek naar de beste Philips sapcentrifuge zagen we (kleine) verschillen in de prijs. Maar we zagen nog meer.
Wist u dat er regelmatig acties zijn voor apparatuur van Philips? Met uw aankoopbon in combinatie met het unieke serienummer op de sapcentrifuge kunt u geld terugkrijgen. U kunt uw aankoop hiervoor opgeven ongeacht waar u deze heeft gekocht.

Tips voor het maken van gezonder sap

Vindt u sommige groenten lekkerder dan andere? Vanzelfsprekend heeft u uw eigen smaak en voorkeuren. Helaas is het vaak wel zo dat de gezondste groenten niet zo lekker smaken. Een groot voordeel van een sapcentrifuge is dan ook dat u de ‘vieze’ groenten gewoon in een sapje kunt verwerken. Hierdoor proeft u niet of nauwelijks de smaak van bijvoorbeeld spinazie, bietjes of spruitjes. De vitaminen krijgt u zo echter wel naar binnen.

Mengen naar smaak is met een sapcentrifuge natuurlijk altijd mogelijk. Wist u dat u uw sapjes door er bijvoorbeeld limoen, gember of citroen doorheen te mengen een geheel nieuwe smaak kunt geven? Hierdoor kunt u op een prettige manier dagelijks alle gevarieerde en gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen die u nodig heeft, zonder dat u zich hiermee hoeft te forceren.

Welke sapcentrifuge wordt het voor u?

We zijn alweer aan het einde van ons onderzoek naar de sapcentrifuges van Philips, hun bediening en de gebruiksmogelijkheden. Is het u ook opgevallen dat de door ons geselecteerde beste koop sapcentrifuges zowel de goedkoopste als de duurste zijn in het assortiment van Philips? Frappant maar daarom zeker niet minder waar. Het zal wel z’n reden hebben. Heeft u gevonden wat u zocht en gaat u voor het gemak en de veelzijdigheid van een echte beste koop Philips sapcentrifuge? Dan wensen we u alvast veel en gezond plezier met uw aankoop.

Twijfelt u nog een beetje? Misschien aarzelt u tussen een sapcentrifuge, een slowjuicer, een blender of een citruspers? Ook naar deze apparaten hebben we onderzoek gedaan.
U kunt deze tests op uw gemak even nalezen of er gewoon nog een nachtje over slapen.

U weet nu in ieder geval precies wat u kunt verwachten en doen met de sapcentrifuges van Philips. Mogen we u voor nu alvast bedanken voor uw tijd en aandacht?
Heeft u trouwens een vraag, een verzoek of wilt u zelf een onderzoek aanvragen naar huishoudelijke apparatuur? Dan mag u ons altijd een berichtje sturen. Bij klesto.nl bent u belangrijk.