Beste gourmetstel

 
 
 

Bent u op zoek naar een goede gourmetstel en wilt u weten welke u het beste kunt kopen? Er worden tegenwoordig veel verschillende types gourmetstellen aangeboden. Of u nu op zoek bent naar een gourmetstel voor 8, 4 of 2 personen, met borden of met branders, er is keuze genoeg om heerlijk aan tafel te gourmetten. Maar wat is nu de beste gourmetstel en welke past het beste bij uw specifieke voorkeuren en wensen?

 
 
 
 

De beste gourmetstellen op een rijtje:

Afbeelding

Product


Onze beste koop!

Solis Tafelgrill 5 in 1

Beste koop gourmetstel

                     óf

Princess Oval Grill Party

Beste gourmetstel voor 8 personen

óf

Princess 162900 Raclette Pure 4

Beste gourmetstel voor 4 personen 

óf

Princess Dinner 4 all 2 personen

Princess Dinner 4 all 2 personen

Beste gourmetstel voor 2 personen 

óf

BOURGINI Chef’s Dinner Party

BOURGINI Chef’s Dinner Party

Beste gourmetstel met borden 

óf

Tefal Wokparty Duo PY5828 Wokset

Tefal Wokparty Duo PY5828 Wokset

Beste gourmetstel met pannetjes

óf

Cosy en Trendy gourmetstel voor 2 personen

Cosy en Trendy gourmetstel voor 2 personen

Beste gourmetstel met branders

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Solis Tafelgrill 5 in 1

Beste koop gourmetstel

Princess Oval Grill Party

Beste gourmetstel voor 8 personen

Princess 162900 Raclette Pure 4

Beste gourmetstel voor 4 personen 

Princess Dinner 4 all 2 personen

Beste gourmetstel voor 2 personen 

Princess Dinner 4 all 2 personen

BOURGINI Chef’s Dinner Party

Beste gourmetstel met borden 

BOURGINI Chef’s Dinner Party

Tefal Wokparty Duo PY5828 Wokset

Beste gourmetstel met pannetjes

Tefal Wokparty Duo PY5828 Wokset

Cosy en Trendy gourmetstel voor 2 personen

Beste gourmetstel met branders

Cosy en Trendy gourmetstel voor 2 personen

Zoals u inmiddels gewend bent van Klesto.nl, hebben we de beste gourmetstellen in de verschillende categorieën voor u op een rijtje gezet. In dit artikel staan achtereenvolgens de beste koop gourmetstel, de beste gourmetstel voor 8 personen, de beste gourmetstel voor 4 personen, de beste gourmetstel voor 2 personen, de beste gourmetstel met borden en de beste gourmetstel met branders. Ruim voldoende gourmetstellen om uit te kiezen dus. Per product benoemen we de verschillende mogelijkheden, de voordelen maar zeker ook de nadelen. Zo wordt het makkelijker voor u om een keuze te maken.  

Het toppunt van de Hollandse gezelligheid is, uiteraard, lekker een avondje gourmetten met vrienden en familie. Gourmetten kunt u altijd en overal doen, maar gourmetten tijdens Kerst of Oud en Nieuw maakt het natuurlijk wel heel bijzonder. U kunt kiezen uit een heel breed assortiment van gourmetstellen, maar over het algemeen is een gourmetstel voorzien van meerdere pannetjes en heeft een platte, stenen of geribbelde plaat waarop u kunt bakken en braden. Een gladde, natuurstenen, bakplaat heeft als voordeel dat u hier geen olie op hoeft te gebruiken. Deze is dan bijvoorbeeld prima geschikt voor het bakken van kleinere pannenkoeken of eieren. Het grillen van vlees of vis, of zelfs groenten gaat prima op de geribbelde grillplaat.

Gourmetstellen zijn niet alleen maar voorbehouden aan grotere gezinnen of grotere gezelschappen. U kunt ook prima gourmetten met twee personen. Gourmetstellen zijn dan al te koop voor twee personen tot maar liefst acht of tien personen. In dit overzicht zetten wij in ieder voor u de beste gourmetstellen op rij. Allemaal met hun eigen functies, voor- en ook nadelen.

Vraagt u zich af waar op te letten bij het aanschaf van een gourmetstel? Dat hangt natuurlijk af van uw persoonlijke voorkeuren, waarvoor u het gaat gebruiken, met hoeveel mensen en hoe vaak u het gaat gebruiken. Maar er zijn ook andere aspecten waar u rekening mee dient te houden. 

Met onze duidelijke koopgids, leuke tips en handige informatie leest u binnen een paar minuutjes alles wat u moet weten over een gourmetstel. Zo weet u precies met welke factoren u rekening moet houden bij het uitkiezen van een goede gourmetstel. Veel plezier met uw kennismakingsreis op het gebied van de verschillende beste gourmetstellen van 2020. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Beste koop gourmetstel (Solis Tafelgrill 5 in 1) 

 

Bent u op zoek naar de beste koop gourmetstel die multifunctioneel is? De beste koop voor wat betreft een gourmetstel is zonder meer de Solis Tafelgrill 5 in 1.

De Solis Tafelgrill is een zogenaamde 5 in 1 gourmetstel. U kunt er letterlijk alle kanten mee op. Of het nu gaat om raclette, grillen, bakken of wokken. Met dit gourmetstel is het allemaal mogelijk. Het is ook een gourmetstel waar u met een groot gezelschap gebruik van kunt maken, deze is dan ook geschikt voor maar liefst 8 personen.

Verschillende bereidingsmogelijkheden

Iedereen aan tafel kan kiezen uit diverse manieren van gerechten bereiden. Grillen of bakken op de bakplaat of direct wokken in de bijgeleverde wokpannetjes. En heeft u de pannetjes niet direct nodig dan kunt u deze kwijt in de koude zone.

Instelbare temperatuur

Ieder gerecht vraagt om een andere temperatuur om te worden bereidt. Met de Solis Tafelgrill is dat geen probleem, de temperatuur van dit apparaat kan ingesteld worden naar uw behoeften.

Vermogen van 1400 W

De Solis Tafelgrill heeft een vermogen van 1400 watt. Hierdoor duurt het goed opwarmen van het apparaat wat langer dan wellicht wenselijk is. Ook kan de temperatuur bij het bereiden van bepaalde gerechten als wat aan de lage kant worden ervaren.

Kwaliteit anti aanbaklaag

De kwaliteit van de meegeleverde gladde bakplaat laat soms te wensen over. Na enkele keren wat intensiever gebruik laat de anti aanbaklaag soms los, waarna er een nieuwe moest worden aangeschaft. Dit is overigens niet altijd het geval. 

Flink formaat

De Solis Tafelgrill is een gourmetstel van een flink formaat, er moeten tenslotte maximaal acht personen gebruik van kunnen maken. Het nadeel van dat formaat is dat het na gebruik wat lastiger is op te bergen.

Schoonmaken

Een gourmetstel kan na gebruik behoorlijk smerig zijn. Etensresten en bakresten zult u helaas nu afloop van uw feestmaal met de hand met verwijderen. De onderdelen van dit gourmetstel zijn niet vaatwasserbestendig. Dat is wel een beetje jammer voor een dergelijke apparaat van deze prijsklasse.

Prijs

En dan zijn we direct bij de prijs aangekomen. De prijs van de Solis Tafelgrill is hoog. U moet, wilt u dit gourmetstel aanschaffen flink in de buidel tasten.

Stekker snoer

De lengte van het stekker snoer wordt door sommige gebruikers aan de korte kant ervaren. Hierdoor kan het zijn het opstellen van het apparaat voordat u gaat beginnen wat lastiger kan zijn.

Helaas kunnen de onderdelen niet in de vaatwasser. 

Voordelen

 • Veelzijdig apparaat, wokken, grillen, fonduen en racletten
 • Ruimte voor maar liefst 8 personen
 • Apart in te stellen temperatuur

Nadelen

 • Lastig schoonhouden, kan niet in de vaatwasser
 • Een groot apparaat, is wat lastig op te bergen
 • Flink aan de prijs

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar de beste gourmetstel dan is de Solis Tafelgrill 5 in 1 een prima keuze. Solis Tafelgrill is een veelzijdig 5 in 1 gourmetstel wat zich prima leent voor wokken, bakken en braden, grillen, racletten of wokken. Is het formaat en de prijs van dit gourmetstel voor u geen probleem, dan is de aanschaf van dit gourmetstel zeker het overwegen waard. 

 
 
 
 

Beste gourmetstel voor 8 personen (Princess Oval Grill Party) 

 
 

Bent u op zoek naar de beste gourmetstel voor 8 personen? Dan is de Princess Oval Grill Party een goede optie voor u. Dit gourmetstel is namelijk geschikt voor maximaal 8 personen en door de ovale vorm is het voor iedereen gemakkelijk om overal bij te kunnen tijdens een gezellig avondje.

Het is een apparaat dat een mooie combinatie laat zien tussen een gourmetstel en een crêpemaker. Dus wilt u liever gourmetten of zelfs racletten? Maar uw kinderen vinden het leuker om hun eigen pannenkoekjes te bakken? Dan is de Princess Oval Grill Party de beste keuze voor u.

Multifunctioneel

De Princess Oval Grill Party is een prima gourmetstel dat multifunctioneel is in te zetten. Of het nu gaat om het bakken van pannenkoekjes, het bakken van een omelet of het braden van vlees. Met dit apparaat kunt u niet alleen heerlijk gourmetten, maar ook racletten, grillen en zelfs pannenkoeken bakken met de kinderen. Met deze gourmetstel hoeft u zich nooit te vervelen. Met dit gourmetstel kunt u echt alle kanten uit. 

Vermogen van 1200 W

De Princess Oval Grill Party heeft een vermogen van 1200 W. Het duurt hierdoor wat langer voordat alles goed op temperatuur is en u kunt beginnen met gourmetten. Het is dus wel zaak om het gourmetstel op tijd aan te zetten.

Princess Oval Grill Party

Temperatuur

De Princess Oval Grill Party heeft een geïntegreerde thermostaat. Zo kunt u de juiste temperatuur vinden bij ieder gerecht. Het opwarmen duurt wat langer, maar ss de Princess Oval Grill Party eenmaal warm, dan blijft deze ook lang warm en kunt u langer lang natafelen.

Schoonhouden

Na gebruik van de Princess Oval Grill Party kunt u de pannetjes gewoon in de vaatwasser kwijt. De grillplaat is vrij eenvoudig schoon te houden met een stukje keukenpapier. Doordat de grillplaat, en ook de pannetjes, voorzien zijn van een anti aanbaklaag is het schoonmaken vrij eenvoudig te realiseren is. Eventueel kunnen de restjes die achterblijven eenvoudig worden verwijderd met een vochtige, zachte doek. Na afloop is het schoonmaken binnen enkele minuten gedaan en kan het gourmetstel worden opgeborgen. 

Prijs/kwaliteit

Dit gourmetstel heeft een prima prijs/kwaliteit verhouding. Een multifunctioneel gourmetstel dat van alle gemakken is voorzien en dus zeker niet te duur. Door de prima prijs/kwaliteit verhouding is dit gourmetstel een goede aanschaf voor de komende feestdagen

 

Warmt wat langzaam op, dus zet op tijd dit gourmetstel aan. 

Voordelen

 • Betaalbaar
 • Multifunctioneel
 • Eenvoudig schoon te maken, pannetjes vaatwasserbestendig

Nadelen

 • Warmt wat langzaam op, dus zet op tijd dit gourmetstel aan
 • Snoer zit vast, is dus lastig met opbergen
 

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar een kwalitatieve gourmetstel dan is de Princess Oval Grill Party een uitstekende keus. Het is betaalbaar, multifunctioneel en eenvoudig schoon te maken. Zet het wel op tijd aan, want het warmt langzaam op. 

Bekijk prijzen van de Princess Oval Grill Party bij verschillende winkels:

 
 
 
 
 
 

Beste gourmetstel voor 4 personen (Princess 162900 Raclette Pure 4) 

 
 
 

U hoeft natuurlijk niet altijd te kiezen voor zo’n groot gourmetstel, er zijn namelijk genoeg kleinere modellen op de markt. Zoals bijvoorbeeld de Princess 162900 Raclette Pure 4. Een mooi vormgegeven en luxe gourmetstel, prima geschikt voor 4 personen.

Het apparaat kenmerkt zich door het gebruik van bamboe materiaal. Niet alleen ziet dit materiaal er prachtig uit, het is ook slijtvast en duurzaam. Ook zorgt het ervoor dat de huizing koel blijft, waardoor het eenvoudig is om te verplaatsen. Schroeiplekken en vetvlekken op uw eettafel zijn hierdoor onvoltooid verleden tijd. 

Schoonhouden

Het is natuurlijk erg prettig als een gourmetstel na gebruik gemakkelijk is schoon te maken. Gelukkig is dat ook zo bij de Princess Raclette Pure 4. De gegoten aluminium bakplaat is voorzien van een anti-aanbaklaag waardoor er geen resten achterblijven. De plaat kunt u eenvoudig reinigen door deze af te nemen met een stukje keukenpapier. De bamboebehuizing is goed schoon te maken met behulp van een vochtig doekje en een beetje sop.

Het oog wil ook wat

Natuurlijk is het eerste waar u aan denkt als u een gourmetstel koopt, ‘Wat kan ik hier allemaal op klaar maken’. Maar laten we niet vergeten, gaat u gourmetten dan moet u de hele avond tegen een dergelijk apparaat aankijken. Gelukkig is de Princess Raclette Pure 4 heel mooi en hip vormgegeven. Want het oog wil natuurlijk ook wat. Door het bamboe materiaal heeft het ook nog eens een chique en feestelijk uiterlijk.  

Vermogen van 700W

Het vermogen van dit gourmetstel is 700 W. Dat is wat beperkt en zult u vooral merken in het opwarmen van het apparaat. Het duurt erg lang voordat dit gourmetstel klaar voor gebruik is. U zult deze dus ruim van tevoren moeten aanzetten voordat u echt kunt beginnen met gourmetten.

Princess 162900 - Gourmetstel - 4 personen

Typische geur bij het uitpakken

Een nieuwe gourmetstel van Princess kan de eerste uren nadat deze uit de doos komt wel wat typisch ruiken. Dat zal ongetwijfeld de bamboe zijn die in dit apparaat is verwerkt. Het is dus wel een idee om het gourmetstel even te laten luchten nadat het uit de doos is gehaald.

Snoerlengte

De lengte van het stekkersnoer is maar liefst 2 meter. Dat geeft u genoeg mogelijkheden op dit gourmetstel op een zo gunstig mogelijke plek te zetten. Wanneer u klaar bent met gourmetten, dan bergt u het snoer gewoon op in het speciaal daarvoor bestemde opbergvak.

Het duurt lang voordat deze Princess is opgewarmd. 

Voordelen

 • Erg mooi en hip ontwerp
 • Voorzien van een zogenaamd ‘parking deck’, handig om warme pannetjes tijdelijk weg te zetten
 • Lang stekkersnoer, maar liefst 2 meter

Nadelen

 • Duurt erg lang voordat deze is opgewarmd. 
 • Nieuw uit de verpakking kan deze even stinken
 

Conclusie

De Princess 162900 Raclette Pure 4 is een compact gourmetstel prima geschikt voor kleinere huishoudens en gezelschappen. Het is een mooi en hip vormgegeven apparaat wat niet misstaat op uw eettafel. Dankzij de parking deck kunt u de pannetjes gemakkelijk tijdelijk wegzetten en met een 2 meter stekkersnoer kunt u het altijd op een gunstige plek zetten. Door zijn beperkte vermogen duurt het opwarmen langer. 

 
 
 
 

Beste gourmetstel voor 2 personen (Princess Dinner 4 all 2 personen)

 
 

Bent u op zoek naar de beste gourmetstel voor 2 personen? Kies dan voor de Princess Dinner 4 all 2 personen. Het is een gourmetstel dat bestaat uit twee aparte gladde bakplaten. U heeft dus bij dit gourmetstel uw eigen bakplaat waarop u alleen maar de gerechten bereidt die u zelf lekker vindt.

Dit apparaat bestaat uit een centrale unit die je in het midden van de tafel zet, de ronde bakplaten sluit je aan op de twee stekkerdozen in deze centrale unit. En dan kan het gourmetten eigenlijk beginnen.

Samen maar toch individueel

Met dit gourmetstel kunt u prima samen gourmetten, maar bereidt u geheel individueel je eigen eten. Prima dus voor iemand met een voedselallergie of een vegetariër. En zo kunt u dus toch gezellig samen gourmetten.

Opbergen

Door het compacte formaat van dit gourmetstel is het vrij eenvoudig op te bergen na gebruik. Het snoer kunt u kwijt in een speciale opbergruimte voor het snoer.

Schoonmaken

Dit is een gourmetstel dat eenvoudig is schoon te maken. De borden zijn van aardewerk en eenvoudig los te halen.

Gebruik van olie of boter is op de bakplaten overbodig vanwege de anti-aanbaklaag er zullen geen etensresten achterblijven.

De platen kunt u dus afnemen met een stukje keukenpapier en vervolgens afspoelen onder de kraan.


Princess Dinner 4 all 2 personen

Vermogen

Het vermogen van de Princess Dinner 4 all 2 personen is beperkt tot 250 W. Dat betekent dat het lang duurt voordat dit gourmetstel voldoende warm is. U dient deze dus ruim op tijd aan te zetten voordat u kunt beginnen met gourmetten.

Temperatuur regelen

Ook de temperatuur is niet te regelen, dat wil zeggen dat u dit gourmetstel niet warmer of kouder kunt zetten.

Prijs

Dit gourmetstel is, gezien het formaat en de beperkte functionaliteit, wel wat stevig aan de prijs. Zeg maar gerust wat duurder dan de meeste kopers in eerste instantie hadden gedacht.

Kwetsbare bordjes

De bordjes zijn wat kwetsbaar en, als u er eentje breekt, niet eenvoudig te vervangen. Het zal lastig worden om direct een ander exemplaar te bemachtigen. 

Duur, vooral gezien de beperkte functionaliteiten. 

Voordelen

 • Apart bereiden van diverse hapjes
 • Goed en eenvoudig schoon te houden
 • Compact van formaat, dus gemakkelijk op te bergen

Nadelen

 • Duur, vooral gezien de beperkte functionaliteiten
 • Beperkt vermogen, het duurt lang voordat dit gourmetstel warm is
 • Kwetsbare bordjes
 

Conclusie

De Princess Dinner 4 all 2 is een prima gourmetstel voor twee persoons huishoudens, zeker als een van de twee vegetariër is of, bijvoorbeeld, een voedselallergie heeft, biedt dit gourmetstel zeker een uitkomst. Als de hoge prijs voor u geen probleem is, dan is dit gourmetstel voor u een prima aankoop.


Beste gourmetstel met borden (BOURGINI Chef’s Dinner Party)

Bent u op zoek naar een goede gourmetstel met borden? Dan is de BOURGINI Chef's Dinner Party een uitstekende keuze voor u.  

Dit gourmetstel met borden is bedoelt voor 4 personen. De BOURGINI Chef’s Dinner Party bestaat uit vier kookunits die allemaal individueel te gebruiken zijn. Het is eventueel uit te breiden met een extra set. 

Vermogen

Het vermogen van dit gourmetstel is 1000 W. Dat had wat ons betreft wel wat meer mogen zijn, het duurt nu wat langer voordat dit apparaat volledig en goed is op gewarmd. U dient dit apparaat dus wat eerder aan te zetten om op tijd te kunnen gaan gourmetten.

Lengte snoer

Waar u bij de meeste gourmetstellen een kort snoer ziet, is dat bij dit gourmetstel niet het geval. Aan dit gourmetstel zit een snoer van maar liefst 2 meter. U heeft dus alle ruimte om dit gourmetstel te plaatsen waar het u het beste uitkomt. 

Temperatuur

De BOURGINI Chef’s Dinner Party kent maar één temperatuur instelling. U kunt dus niet per unit een apart temperatuur instellen voor het te bereiden gerecht.

BOURGINI Chef’s Dinner Party

Schoonmaken

Ook het schoonmaken is bij dit gourmetstel geen enkel probleem. Iedere unit is voorzien van een eigen bakplaatje en keramisch bord. Deze kunt u met de hand schoonmaken of zelfs in de vaatwasser plaatsen.

Opbergen

De BOURGINI Chef’s Dinner Party is een flink gourmetstel en u kunt deze zelfs uitbreiden met een extra unit. Gelukkig krijgt u bij dit stel standaard een tas meegeleverd zodat u vrij simpel de BOURGINI Chef’s Dinner Party na afloop kunt opbergen.

Veiligheid voor alles

Natuurlijk wilt u zonder zorgen kunnen genieten van het gourmetten. Daarom is het goed te weten dat dit gourmetstel is voorzien van antislip rubbertjes. Het stel met de aparte units blijft dus staan op de plek waar u deze neerzet, u heeft niet bang te zijn dat de boel gaat verschuiven.

Handige opstelling

Een erg handig opstelling wanneer sommigen te kampen hebben met een voedselallergie of vegetariër zijn.

Keramische bordjes

De kookunits zijn, zoals we eerder aangaven, voorzien van een keramisch bordje en een bakplaatje. Beiden kunt u los maken van de unit en deze in de vaatwasser plaatsen.

BOURGINI Chef’s Dinner Party

Kortom, de BOURGINI Chef’s Dinner Party is een gourmetstel met vier aparte kookunits waardoor iedereen het eten van zijn of haar eigen voorkeur kan klaarmaken. 

Het vermogen is niet zo hoog, daardoor duurt het lang voordat dit gourmetstel is opgewarmd. 

Voordelen

 • Apart kookunits, handig wanneer er mensen een voedselallergie hebben
 • Keramische borden en bakplaten kunnen in de vaatwasser
 • BOURGINI Chef’s Dinner Party is uit te breiden met een extra unit

Nadelen

 • Vermogen is niet zo hoog, 
 • Het duurt lang voordat dit gourmet stel is opgewarmd
 • Bij bepaalde gerechten kan het flink spetteren

Conclusie

Bent u op zoek naar de beste gourmetstel met borden? Dan is de BOURGINI Chef's Dinner Party zeker een goede optie. De vier kookunits zijn handig en praktisch en de borden en bakplaten vaatwasserbestendig. Helaas is het vermogen niet hoog en kan het flink spetteren. 


Beste gourmetstel met pannetjes (Tefal Wokparty Duo PY5828 Wokset)

Bent u op zoek naar een gourmetstel met wok pannetjes? Dan is de Tefal Wokparty Duo PY5828 Wokset een goede keuze.  Alle wokpannetjes zijn voorzien van de bekende Tefal anti-aanbaklaag, geen zorgen dus om het achterblijven van etensresten en ook het schoonhouden is werkelijk een fluitje van een cent. Het is een ideale set voor een gezelschap van 6 personen. 

Doordat ieder pannetje voorzien is van een zogenaamde Thermo-spot, weet u altijd direct wanneer de pan de juiste temperatuur heeft bereikt. De Thermo-spot kleurt dan namelijk rood.

Vermogen

Het vermogen van dit gourmetstel is maar liefst 1000 Watt. De pannetjes zijn snel goed op temperatuur waarna het feestmaal snel kan beginnen.

Tefal Wokparty Duo PY5828 Wokset

Bakken van pannenkoeken

Overigens kunt u niet alleen maar wokken met de Tefal Wokparty Duo PY5828 Wokset. Als u de pannetjes weglaat, kunt u plaat waarop de pannetjes staan gebruiken om pannenkoekjes te bakken

Op die plek waar de pannetjes staan zit een uitsparing, hier kunt u dan het beslag voor uw pannenkoek verder in bakken. Het beslag loopt dus niet van de bakplaat af.

Afmetingen

Wat betreft de afmetingen kunnen we wel zeggen dat de Tefal Wokparty Duo PY5828 Wokset een flink omvang heeft. De afmetingen van de complete set zijn 50.8 x 31.9 x 18.2 cm. Dit gourmetstel neemt dus wel wat ruimte in beslag, iets om rekening mee te houden.

Kleine pannetjes

Hou er overigens wel rekening mee dat de pannetjes van de Tefal Wokparty Duo PY5828 Wokset een diameter hebben van slechts 12 centimeter. U kunt er dus geen complete maaltijden mee wokken.

Handvatten

De handvatten van de wokpannetjes hebben ieder hun eigen kleurcode. Zo weet u precies welk pannetje van wie is. Ook fijn om te weten is dat de handvatten van de pannetjes gedurende het gourmetten niet heet worden.

Tefal Wokparty Duo PY5828 Wokset

Schoonmaken platen

De bakplaten zijn eenmaal afgekoeld vrij eenvoudig met een vochtige doek af te nemen. Na afloop van een gezellige avond is het schoonmaken op deze manier erg snel en gemakkelijk geregeld.

Prijs

De Tefal Wokparty Duo PY5828 Wokset wordt qua prijs wel wat aan de hoge kant bevonden.

Pannetjes slechts een diameter van 12 centimeter

Voordelen

 • Pannetjes zijn voorzien van een Thermo-Spot
 • Gemakkelijk schoon te houden
 • Multifunctioneel

Nadelen

 • Pannetjes hebben een diameter van slechts 12 centimeter
 • Prijs is wat aan de hoge kant

Conclusie

De Tefal Wokparty Duo PY5828 Wokset is een prima gourmetset waarmee u hele avond lekker kunt wokken. Bent u een liefhebber van lekker wokken, en is de prijs van dit gourmetstel voor u geen belemmering? Dan is de aanschaf van de Tefal Wokparty zeker voor u het overwegen waard. 


Beste gourmetstel met branders (Cosy en Trendy gourmetstel) 

Bent u op zoek naar de beste gourmetstel met branders? Ja, ze zijn er nog, gourmetstellen die werken op basis van een of meerdere branders, zoals dit Cosy en Trendy gourmetstel voor 2 personen.

De branders dient u vooraf te vullen met een brandpasta waarna u deze kunt aansteken.

Regelbare vlam

Dit apparaat beschikt over een regelbare vlam. De vlam van de brander regelt u door de gaten die in de brander zitten te openen of te sluiten door middel van het handvat dat aan de brander zit. Doven van de brander is vrij simpel, u plaatst de meegeleverde deksel op de brander waarna de vlam vanzelf dooft.

Brandpasta

De branders werken op basis van speciaal daarvoor bedoelde brandpasta. Deze zal bij aanschaf apart gekocht moeten worden. En uiteraard moet deze bij tijd en wijle opnieuw worden aangeschaft.

Kleine kinderen

Met het gebruik van branders is het wel zaak dat u kleine kinderen aan tafel goed in de gaten houdt. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje.

Cosy en Trendy gourmetstel voor 2 personen

Eindeloze mogelijkheden

De mogelijkheden die u heeft met dit gourmetstel zijn eindeloos. In de bijgeleverde pannetjes kunt u eieren bakken, groenten en aardappelen bakken en vlees of vis braden.

Schoonhouden

Helaas is dit gourmetstel niet geschikt voor de vaatwasser. Na afloop zal dus alles met de hand moeten worden afgewassen.

Compact van formaat

Het Cosy en Trendy gourmetstel is een compact gourmetstel, het is tenslotte bedoelt voor twee personen. Zonder de verpakking kent dit gourmetstel de volgende afmetingen, 15,5 centimeter bij 8,5 bij 30 centimeter. Het voordeel is dat het weinig ruimte in beslag neemt op uw tafel en ook het opbergen zal weinig problemen opleveren.

Rooster 

Het rooster waarop de pannetjes staan kunnen helaas verbuigen naar een aantal keren gebruiken. 

Kleine pannetjes

De pannetjes kunnen als te klein worden ervaren. Ook lijkt het er in sommige gevallen op dat de pannetjes niet heet genoeg worden om bijvoorbeeld een stukje vlees goed te kunnen braden.

Niet duur

Het Cosy en Trendy gourmetstel is een eenvoudig en vrij basaal gourmetstel. Alles zonder enige poespas of verdere liflafjes. De prijs is er dan ook naar, dit is, voor zover wij kunnen inschatten, een gourmetstel dat past binnen ieder budget.

Pannetjes worden niet altijd goed heet.

Voordelen

 • Een compact gourmetstel, neemt weinig ruimte in beslag op de tafel
 • Wat betreft de prijs past dit gourmetstel in ieder budget
 • Kan voor het bereiden van diverse gerechten worden gebruikt

Nadelen

 • Pannetjes worden niet altijd goed heet   
 • Werkt op basis van brandpasta, moet dus regelmatig worden aangevuld
 • In sommige gevallen kon het rooster verbuigen

Conclusie

Bent u op zoek naar een goed gourmetstel met branders, dan is de compacte Cosy en Trendy gourmetstel voor 2 personen een goede keuze. Qua prijs past het in ieder budget. Houdt er wel rekening mee dat de pannetjes niet altijd goed heet worden en dat het rooster kan verbuigen.  


Koopgids met tips

Gourmetten met vrienden of familie is niet meer weg te denken. Het gemiddelde huishouden grijpt iedere gelegen aan om weer eens met meerdere mensen een avond lang gezellig te gourmetten. Waar we vroeger uren in de keuken stonden voor het bereiden van een diner voor meerdere mensen, is het nu gewoon dat iedereen zijn eigen maaltijd direct aan tafel klaarmaakt.

Waar op letten bij het aankopen van een gourmetstel?  

Wilt u de feestdagen eens een extra feestelijk tintje geven en u overweegt de aanschaf van een gourmetstel, waar moet u dan echt opletten en rekening mee houden? Bepaal allereerst met hoeveel personen u regelmatig zult gaan gourmetten. Let dan op de grootte van de set zelf, de grootte van de pannetjes en het aantal pannetjes. Ook is het wel handig om te letten op de lengte van het elektra snoer. Dat bepaalt namelijk ook voor een deel de plek waar uw gourmetstel op uw tafel komt te staan. Maar zo zijn er ook andere aspecten waar u op kunt letten. Deze benoemen we hieronder voor u. 

Veel veranderd

Het gourmetstel is in de loop der jaren behoorlijk veranderd. Zo is het gourmetten ooit begonnen met een eenvoudig brandertje en een of meerdere pannetjes. Nu hebben we de keuze uit diverse soorten gourmetstellen en de een nog mooier en uitgebreider dan de ander.

Traditie

Bij de meeste mensen is gourmetten inmiddels traditie geworden, gezellig met familie of vrienden aan tafel terwijl het buiten donker is en regent of sneeuwt. Overweegt u de aankoop van een gourmetstel dan is de keuze echt enorm. Dus is de grote vraag nu, wat is voor u de beste keuze? Moet u juist gaan voor de duurdere modellen? Of juist niet? Of misschien wel een steengrill? En hoe zit het eigenlijk met het schoonmaken van een gourmetstel? Is dat wel een beetje makkelijk te doen?

Aantal personen

Er zijn gourmetstellen geschikt voor twee personen tot gourmetstellen voor maar liefst acht tot tien personen. Het is dus allereerst goed om u af te vragen met hoeveel personen u vaak zult gaan gourmetten. Heeft u regelmatig mensen over de vloer of heeft u een groot gezin? Dan is de keuze voor een gourmetstel geschikt voor 10 personen voor u een logische overweging. Kies dan niet exact voor het aantal mensen dat regelmatig gourmet. Het is beter om altijd een pannetje extra te kiezen, als reserve maar ook leuk als er een keer onverwacht bezoek komt.

Temperatuur

Het gebruik van branders onder een gourmetstel zult u bijna nergens meer zien. Of het moet uit budgettaire overwegingen zijn dat mensen hiervoor kiezen, dergelijke gourmetstellen zijn nu eenmaal een stuk goedkoper. In ieder geval kunt u bij de meeste toestellen de temperatuur nu gewoon regelen aan de hand van een instelbare thermostaat. Op die manier kunt u eenvoudig de gewenste temperatuur kiezen waarmee u uw gerechten wilt bereiden.

Anti-aanbaklaag

De meeste gourmetstellen zijn voorzien van pannetjes en een bakplaat met een anti-aanbaklaag. Hierdoor wordt er in ieder geval voorkomen dat eten aanbakt en er dus etensresten op de plaat of in de pannetjes achterblijft. Schoonmaken is op die manier een vrij eenvoudig klusje. U kunt dan bijvoorbeeld de bakplaat eerst afnemen met een stuk keukenpapier en daarna, eventueel, nog onder de kraan afspoelen.

Schoonmaken

Het schoonmaken van een gourmetstel is, over het algemeen, geen lastig klus. Doordat de pannetjes en de plaat voorzien zijn van een anti-aanbaklaag, is de boel even afwegen met een keukenpapier vaak voldoende. Uiteraard dient u wel daarna de boel nog af te nemen met een vochtige doek. Let er overigens op dat niet alle onderdelen van een gourmetstel in een vaatwasser kunnen. Bij de aanschaf is dat wel iets om rekening mee te houden.

Steengrill

U zult zich nu waarschijnlijk afvragen, maar hoe zit dat dan met een steengrill? Een steengrill is een gepolijste steen, en deze dient u eerst in een oven goed heet te laten worden voordat u deze op uw toestel plaats. Sommige gourmetstellen worden inderdaad ook geleverd met een steengrill.

Verschillende vormen

U heeft voor wat betreft een gourmetstel zelfs de keuze uit diverse vormen. Natuurlijk valt en staat alles met persoonlijk smaak, maar het voordeel van een vierkant of rechthoekig model is dat het eenvoudiger is om de pannetjes te plaatsen. En zo is een rond of ovaal model echter beter bereikbaar voor alle mensen die rond de tafel zitten.

Wokken

Een bijzondere manier van een avondje gourmetten is het wokken met meerdere mensen. Bij een wok gourmetstel heeft iedereen zijn of haar eigen wokpan. De handvatten van de pannetjes zijn voorzien van hun eigen, unieke, kleur. Dit zodat hier verder geen vergissingen over kunnen bestaan. De wokpannen kunnen worden geplaatst in een uitsparing op de bakplaat van de gourmetset. In de uitsparing zelf kunt u zelf pannenkoekjes bakken. Hou er wel rekening mee dat dergelijke wokpannetjes klein zijn, u kunt er geen heel uitgebreide maaltijden mee bereiden. Dit is, net als alle andere gourmet varianten, bedoelt voor kleine hapjes. Kleine stukjes vlees, vlees, groenten of vega varianten.

Voedselallergie

Zijn er mensen in uw omgeving (gezin of vrienden en familie) die een voedselallergie hebben of bijvoorbeeld vegetariër zijn? Dan kunt u het best een gourmetstel overwegen met gescheiden kookunits. Gourmetstellen zoals bijvoorbeeld de BOURGINI Chef’s Dinner Party. Deze set is voorzien van vier aparte kookunits, waar iedereen dus zijn of haar eigen voedsel kan bereiden. Het voordeel van deze set is dat de platen en de aparte borden gewoon in de vaatwasser kunnen.

Maak de beste keuze voor u

Het gaat er uiteraard bij het bepalen van een geschikte gourmetset altijd om wat u het liefste wenst. Waar haalt u het meeste plezier uit. Op basis daarvan is het een idee om uw eerste keuze te maken. Welk gourmetstel u ook kiest, voor welke variant u ook gaat, met klesto.nl maakt u altijd een goed onderbouwde en juiste keuze. Klesto.nl geeft onafhankelijke en onpartijdige reviews zodat u altijd de juiste keuze maakt. We hopen dat u nog jaren plezier van uw gourmetstel zult hebben. Eet alvast smakelijk.