Solis citruspers

Solis Citrus juicer pro limeKrijgt u bij het bekijken van de Solis citruspers ook bijna al automatisch trek in een glas lekkere vers geperste sinaasappelsap? De apparaten zijn absolute blikvangers, maar heeft u ook het prijskaartje gezien dat eraan hangt? Van die prijs moesten wij wel even slikken. Hoe goed zijn de citruspersen van het Zwitserse Solis eigenlijk en is een sinaasappelpers nou zo'n bedrag wel waard?

De resultaten van het grote onderzoek naar de citruspers van Solis vindt u hier. Heeft u belangstelling voor een citruspers en is uw oog daarbij gevallen op een sinaasappelpers van Solis? We kunnen u best begrijpen want inderdaad zijn de citruspersen van Solis aantrekkelijk om te zien. Met hun opvallende sapkegels en gestroomlijnde vorm zijn de apparaten duidelijk ontworpen om citrusvruchten te persen.

Het onderzoeksteam van klesto.nl heeft voor u dan ook alle modellen citruspers van Solis bekeken, gekeurd en uitvoerig onderzocht. We letten hierbij op gebruiksgemak, mogelijkheden en de prijs-kwaliteitsverhouding. Vindt u het belangrijk dat een sinaasappelpers makkelijk schoon te maken is? Het schoonmaakgemak komt in onze citruspers test ruim aan bod. Het lijkt op het eerste gezicht trouwens wel een hele collectie, maar er zijn maar twee verschillende types.

Wat zijn de verschillen tussen de Solis Citrus Juicer Pro Orange 856 en de duurdere Solis Citrus Press Pro Type 845? Ook op deze vraag krijgt u hier antwoord. De aparte kleuren van deze sinaasappelpersen doen denken aan mediterrane sferen en wekken associaties op met landen waar we de sinaasappels van de bomen kunnen plukken.

In Nederland groeien geen sinaasappels aan de bomen en een geldboompje hebben we ook nog niet. Eigenlijk willen we gewoon waar voor ons geld. Wilt u weten wat u in huis haalt en wat u wel en niet kunt doen met de citruspers van Solis? We benoemen uiteraard de pluspunten maar zeker ook de nadelen van de Solis citruspers. Onafhankelijk onderzoek van huishoudelijke apparatuur, dat is wat wij doen. Een consumenten test van Klesto.nl is kritisch, duidelijk en altijd actueel. Zullen we eens gaan kijken of de Solis citruspers goed genoeg is voor een plekje in onze keukens?

SOLIS Citrus Juicer Pro Type 856

Solis Citrus Juicer Pro Orange 856
Solis Citrus Juicer Pro Orange 856

Het best verkochte model citruspers van Solis, de Pro 856 ziet er uitnodigend uit. De bedenkers van Solis hebben zich bij de kleurkeuze ongetwijfeld laten inspireren door de citrusvrucht. De sinaasappelpers wordt verkocht in limoengroen, citroengeel en warm oranje. Bent u meer voor een strakke inrichting in uw keuken en zijn felle kleuren niet echt uw ding? Ook in glanzend zilverkleurig kunststof (ABS plastic) wordt de 856 citruspers verkocht.

Valt u op het eerste gezicht niet zoveel bijzonders op aan de Solis 856? Inderdaad is het apparaat qua ontwerp vrij tijdloos. De kwaliteit straalt er wel vanaf en de zwarte anti slip pootjes geven een mooi contrast, ongeacht welke kleur u kiest.

De machine is vrij compact, de omvang is een kleine 20 cm bij 20 cm. In de hoogte is de 856 wel behoorlijk, namelijk een ruime 45 cm, inclusief de hendel. De citruspers is voorzien van een 110 watt motor die in één richting draait.

Het apparaat bestaat uit 5 losse onderdelen inclusief de (motor)basis. U plaatst alle onderdelen vanaf de motor basis op elkaar, te beginnen bij de opvangbak met kraantje. Deze valt precies richting de voorkant van het apparaat. Hierna plaatst u de zeef met het pijltje precies op het pijltje van de opvangbak. Daar bovenop zet u de sapkegel. De perskegel plaatst u in de voorgevormde opening van de hendel. Deze blijft uit zichzelf vastzitten met magneetjes. Om aan te drukken doet u de hendel naar beneden.

Is het gelukt? De citruspers heeft een extra beveiligingsmechanisme en gaat niet aan als er een onderdeel fout is geplaatst. Zullen we eens kijken wat de SOLIS Citrus Juicer Pro Type 856 allemaal kan?

Solis citruspersAls u het apparaat van dichtbij bekijkt, ziet u vrijwel meteen dat de sapkegel een aparte vorm heeft. De sapkegel is het draaiende onderdeel in het midden van het apparaat. De Solis 856 citruspers onderscheidt zich daarmee van de standaard sinaasappelpers. Met de Quadra-Fin™ gevormde sapkegel garandeert fabrikant Solis ons een maximaal uitgeperste citrusvrucht ongeacht maat en vorm. De sapkegel heeft een scherpe punt en 4 uitstekende randen. Wilt u weten hoe de Solis citruspers werkt? Dan gaan we gelijk door met de praktijk.

Zullen we lekker een sapje gaan maken?

De bediening van de Solis citruspers 856

Sapkegel

De citruspers plaatst u stevig en met een ruime speling op uw tafel of aanrechtblad. Let u op dat u het apparaat niet te dicht bij de rand zet? Tijdens het persen komt er een behoorlijke kracht vrij en kan het apparaat verschuiven. Net nieuw en nu al stuk willen we natuurlijk liever voorkomen. Staat hij goed en vlakbij een stopcontact?

Het opgerolde snoer (100 cm) bevindt zich aan de onderkant van het apparaat. Gaat u voor een verse sap van grapefruits, sinaasappels, citroenen of limoenen? Een lekkere combinatie kan natuurlijk ook.

De stekker stopt u in het stopcontact en u zet de aan/uit-knop in stand 1. Deze knop zit aan de achterkant van het apparaat. De citrusvruchten van uw keuze snijdt u door de helft. Staat uw beker al klaar onder het tuitje? Dan prikt u de halve citrusvrucht vast op het puntje van de sapkegel en drukt de pershendel naar beneden. De sapkegel begint automatisch te draaien. Kracht zetten is niet nodig en het apparaat is behoorlijk snel.

Binnen ongeveer 2 seconden is een halve vrucht compleet uitgeperst. Zo perst u al uw vruchten achter elkaar uit, snel en moeiteloos. Is uw glas vol of heeft u voldoende aan een klein shotje vers sap? De schenktuit sluit u simpelweg door hem naar boven te klikken. U kunt hierna meteen uw glas weghalen en leegdrinken. Wat denkt u ervan? Dit was alles wat er te vertellen is over de bediening van de Citrus Juicer Pro 856.

Zullen we eens kijken hoe het staat met de schoonmaak?

De sinaasappelpers schoonmaken

Stekker uit het stopcontact en hup aan de schoonmaak. De Solis citruspers is best gemakkelijk schoon te maken. U moet dit wel even meteen doen, na ieder gebruik. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor Solis maar voor iedere willekeurige sinaasappelpers. In de hendel zit een klein drukknopje. Zo klikt u de perskegel moeiteloos los. U verwijdert alle losse onderdelen precies op dezelfde manier dat u ze geplaatst heeft, maar dan in één handbeweging. U kunt ze namelijk gewoon omhoog tillen.

Afspoelen en even borstelen onder de kraan is voldoende. Had u geen tijd voor de schoonmaak of bent u het gladweg vergeten? Aangekoekte of opgedroogde fruitresten kunt u laten weken in een sopje. Bleekmiddel of sterke schoonmaakmiddelen zijn niet nodig en kunnen zelfs schadelijk zijn. Alle losse onderdelen van de Solis citruspers kunnen trouwens wel gewoon in de vaatwasser.

De basis van het apparaat neemt u af met een licht vochtig doekje. De schoonmaak methode geldt zowel voor de SOLIS Citrus Juicer Pro Type 856 als de Solis Pro 845. We gaan straks ook de (duurdere) 845 even bespreken. Beide apparaten zijn wat het schoonmaken betreft in ieder geval volledig identiek. Zullen we alle informatie, over de 856 tot nu toe, even afronden?

Het apparaat is vrij duur.
Conclusie:
De Pro 856 is mooi en snel. Geruisloos is hij niet maar in vergelijking met andere sinaasappelpersen is de Solis citruspers 856 echt behoorlijk stil. Heeft u eenmaal door hoe gemakkelijk de onderdelen in en uit elkaar gaan? Dan is het een prachtig en simpel bedienbaar apparaat. Of wij hem zouden kopen? Dat laten we nog even in het midden. De SOLIS Citrus Juicer Pro Type 856 is absoluut een hoge kwaliteit sinaasappelpers voor regelmatig gebruik en geschikt voor alle soorten citrusfruit.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen en nadelen van de SOLIS Citrus Juicer Pro Type 856

Voordelen
  • Snelle persing
  • Optimale sapproductie door de Quadra-Fin™ sapkegel
  • Geschikt voor alle soorten citrusfruit
  • Makkelijke bediening
  • Simpel te reinigen
  • Goede kwaliteit
Nadelen
  • Duur in aanschaf
  • De citruspers kan voor kleine mensen ietwat hoog zijn

SOLIS Citrus Press Pro 845

SOLIS Citrus Press Pro 845
SOLIS Citrus Press Pro 845

De stevige broer van de 856 is bijna volledig gemaakt van gietijzer in combinatie met aluminium. Dit verklaard niet alleen de hogere aanschafprijs maar ook het verschil in gewicht. De Solis 845 weegt bijna 5 kg (tegen 3,7 kg van de 856). Qua afmeting zijn er nauwelijks verschillen. De 845 Pro is zelfs nog enkele centimeters kleiner dan de 856. De citruspers is 43,5 cm hoog en heeft een omvang van 19 cm bij 19 cm. Ook de hendel is trouwens niet alledaags.

Vervaardigd van hoogwaardig materiaal heeft de pershendel niet één maar twee schuine hoeken. Door de gepatenteerde scharnieren perst u moeiteloos en zonder enige druk te hoeven zetten.

Vindt u puur en helder sap lekker of is een beetje vruchtvlees voor u juist een extra traktatie? De 845 wordt verkocht inclusief 2 verschillende filters oftewel zeven. U kunt dus zelf bepalen hoe helder of juist hoe vezelrijk u uw verse juice wilt hebben. Gaat u voor citroensap, limoensap, sinaasappelsap of grapefruitsap met of zonder vruchtvlees? Bij de 845 kiest u zelf uw favoriete zeef. Zullen we maar gewoon alle verschillen tussen de twee sinaasappelpersen van Solis op een rijtje zetten?

De verschillen tussen de Solis 845 en de Solis 856 Citruspers

Solis citrus pers 845Solis citruspers 8565
845856
Duurder (€209,-)Goedkoper (€162,-)
100 Watt110 Watt
2 verschillende zeven1 zeef
zilver/zwartgeel / groen / oranje / zilver
4,9 kg.3,27 kg.
Behuizing: RVSBehuizing: Kunststof
Sapkegel: RVSSapkegel: Kunststof

Qua design, gebruiksgemak en schoonmaak zijn de beide apparaten vrijwel identiek en praktisch niet van elkaar te onderscheiden. Beide machines zijn geavanceerde citruspersen van zeer hoge kwaliteit.

Het apparaat is duur.
Conclusie:
De Solis Pro 845 is duur en dat ziet u er ook duidelijk vanaf. De citruspers is gemaakt van gietijzer met aluminium en het design is prachtig. Functioneel, snel en stil is de 845 ook nog. Alle citrusfruit past erin en de bediening is simpel en licht. Gaat u voor echt design, verse sapjes en kijkt u niet op een euro meer of minder? De SOLIS Citrus Press Pro 845 is een echt topmodel.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Tips en weetjes over de Solis citruspers

Het merk Solis staat voor degelijkheid en kwaliteit. In Zwitserland, waar het bedrijf ook gevestigd is, heeft de fabrikant een marktaandeel van ruim 60%. Dit komt erop neer dat er in bijna ieder Zwitsers huishouden wel een Solis te vinden is. Was u al bekend met het merk of is dit uw eerste kennismaking?

De visie van Solis is onder andere om, tijdens het bereiden van voedsel, zo min mogelijk te verspillen. Houdt u er ook niet van om eten weg te gooien? Dan zijn we het met elkaar eens. In het geval van het uitpersen van sinaasappels en ander citrusfruit behaald u met een Solis citruspers dan ook een maximale sapopbrengst.

De apparaten van Solis komen standaard met 2 jaar fabrieksgarantie en een duidelijke gebruiksaanwijzing. Wilt u leuke recepten voor lekkere en aparte sapjes?
Achterin de gebruiksaanwijzing van de sinaasappelpers vindt u verschillende leuke recepten. Bij Klesto.nl vinden we dat een goed pluspunt.

Door de combinatie van een simpele en lichte bediening met een snel resultaat zijn ook wij door de citruspers aangenaam verrast. Binnen 2 minuten stonden de gezonde sapjes al op tafel. Bent u net lekker bezig met het bereiden van verse sapjes en is er tijdens het persen veel vruchtvlees met pitten in de zeef achtergebleven?

Ook tijdens het persen kunt u de zeef gemakkelijk legen of even afspoelen. U zet gewoon de knop op nul, perskegel en zeef eruit, afspoelen, terugzetten en doorgaan. Tijdens het schoonmaken van uw zeef kunt u de schenktuit omhoog klikken. Zo is morsen uitgesloten en hebben we bij Klesto.nl geen druppel sap op tafel gevonden.

Weet u voldoende over de Solis citruspers?

We zijn al weer aan het einde van ons onderzoek naar de beste Solis citruspers. Bent u eruit en gaat u voor de Solis Pro 856? Of bent u in stilte verliefd geworden op de massieve SOLIS Citrus Press Pro 845? Dan wensen we u alvast veel plezier bij het klaarmaken van uw verse sap. Soms blijft het moeilijk kiezen, vooral omdat beide apparaten van hoge kwaliteit zijn en zeer mooi ontworpen.

Mogen we u in ieder geval bedanken voor uw tijd en aandacht? U weet nu alles over het Zwitserse kwaliteitsmerk Solis en de twee sinaasappelpersen in het assortiment. Bij Klesto.nl maken we ons sterk voor onafhankelijk onderzoek van huishoudelijke apparatuur. U kunt op uw gemak de resultaten vinden van onderzoeken naar de beste citruspers of de beste foodprocessor. Wilt u weten wat de beste slowjuicer is of de beste sapcentrifuge?

Snel en gemakkelijk kunt u bij Klesto.nl bepalen welk apparaat het beste is voor uw persoonlijke situatie. Gaat u bij het kopen van uw apparaten liever voor een (bekend) merk? Ook de verschillende merken worden bij klesto.nl onder de loep genomen. U vindt de onderzoeksresultaten overzichtelijk in de menubalk. Heeft u misschien een vraag, een opmerking of een verzoek? Dan horen we dat graag. U mag altijd contact met ons opnemen. Bij Klesto.nl bent u belangrijk.