Beste vleesmolen

 
 
 

Bent u op zoek naar een goede vleesmolen en wilt u weten welke machine u het beste kunt kopen? Er worden verschillende types vleesmolens aangeboden en de prijzen kunnen variëren van rond de 30 euro tot aan honderden euro’s. Vleesmolens zijn verkrijgbaar in elektrische varianten maar ook kunt u een handmatige variant kiezen. Maar wat is nu de beste vleesmolen en welke past het beste bij uw budget en  specifieke wensen?

 
 
 
 

De beste vleesmolens op een rijtje:

Afbeelding

Product


Onze beste koop!

Bosch MFW67440

Beste koop vleesmolen (elektrisch) 

                  óf

TEFAL Gehaktmolen HV8 NE6888

Beste vleesmolen om ook groenten mee te snijden

óf

Westmark Classic

Beste handmatige vleesmolen

óf

Mesko MS4805

Beste goedkope vleesmolen

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Bosch MFW67440 

Beste koop vleesmolen (elektrisch) 

TEFAL Gehaktmolen HV8 NE6888

Beste vleesmolen om ook groenten mee te snijden

Westmark Classic

Beste handmatige vleesmolen

Mesko MS4805

Beste goedkope vleesmolen

Als u echt wilt genieten van zelf gemengd vlees of zelf gedraaide worst, dan de aanschaf van een vleesmolen wellicht wel iets voor u. Met een vleesmolen draait u in een handomdraai de lekkerste worsten helemaal zelf. U mengt verschillende soorten vlees en/of kruiden zonder moeite en zet de lekkerste gerechten op tafel. U maakt eenvoudig de lekkerste pasta’s of ovenschotels met gemalen en gekruid vlees. Dus de aanschaf van een vleesmolen kan zeker een overweging zijn. Maar waar moet u nu opletten, welke vleesmolen best het bij uw budget en uw wensen en eisen?

Er is veel keuze qua handmatige en elektrische vleesmolen modellen, maar welke past nu het beste bij u? Het is verstandig om van tevoren te bedenken wat voor eisen u aan uw vleesmolen stelt. We kunnen ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet, want er zijn vleesmolen is verschillende vormen, formaten en designs. En ook het vermogen van de diverse vleesmolens loopt behoorlijk uiteen, van 550 W tot maar liefst 1500 W.

We hebben de beste vleesmolens in de verschillende categorieën voor u op een rijtje gezet. Hierbij hebben we gelet op de mogelijkheden, de prijs-kwaliteitsverhouding, het gebruiksgemak en ook de veiligheid. Want als het om een vleesmolen gaat, staat uw veiligheid natuurlijk voorop. Per product benoemen we de verschillende mogelijkheden, de voordelen maar natuurlijk ook de nadelen. Zo heeft u een goed en eerlijk beeld.  

In dit artikel staan achtereenvolgens de beste koop vleesmolen, de beste koop vleesmolen om ook groenten mee te snijden, de beste handmatige vleesmolen en ook de beste goedkope vleesmolen. We hebben al het voorwerk voor u gedaan, zo wordt het makkelijker voor u om een weloverwogen keuze te maken.  

Met onze duidelijke koopgids, leuke tips en handige informatie leest u binnen 10 minuutjes alles wat u moet weten over vleesmolen. Zo weet u met welke aspecten u rekening moet houden bij het uitkiezen van een goede vleesmolen. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Beste koop vleesmolen (elektrisch) |  Bosch MFW67440 

 

Bent u op zoek naar een snelle, krachtige, elektrische vleesmolen? De beste elektrische vleesmolen is op dit moment zonder meer de Bosch MFW67440. Deze kleine krachtpatser verwerkt maar liefst in één minuut ruim 3 kilo vlees. De molen zelf kan naast malen ook prima raspen. Zo heeft u in enkele luttele minuten een behoorlijke hoeveelheid geraspte kaas, maar kunt u er ook groenten en vis mee malen of raspen.

Snelle, sterke en betrouwbare vleesmolen 

De Bosch MFW67440 is een snelle, sterke en betrouwbare vleesmolen die snel werkt, dankzij zijn krachtige motor. Dit product is ook nog eens gemakkelijk in het gebruik. Dat laatste door een geïntegreerde opbergmogelijkheid voor het snoer en de schijven

Comfortabel in gebruik

Deze vleesmolen is comfortabel in gebruik. De rubberen voetjes zorgen ervoor dat het apparaat stabiel en stevig blijft staan terwijl u het vlees maalt. De integreerde opslag voor de bijbehorende accessoires zorgen dat de vleesmolen snel op geborgen kan worden.

Veilig in gebruik

Deze vleesmolen is veilig in gebruik. Naast de eerder genoemde rubberen voetjes, is dit product ook uitgerust met een beveiliging tegen onbedoelde overbelasting van het apparaat. Een geruststellende gedachten wanneer u dit apparaat gaat gebruiken.

Eenvoudig schoon te houden

Belangrijk bij een apparaat als een vleesmolen is natuurlijk dat het goed kan worden schoongehouden. En dat is bij de Bosch MFW67440 geen probleem. Na gebruik is de vleesmolen eenvoudig uit elkaar te halen waarna deze goed kan worden gereinigd. De diverse onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser worden geplaatst. Wel geven sommige gebruikers aan dat er wat veel vlees achterblijft na het gebruik, waardoor het wat lastig schoon te houden is.

Meer dan 10 functies

Deze vleesmolen is veelzijdig in gebruik dankzij het feit dat deze over meer dan 10 functies beschikt. Dankzij deze uitgebreide functies, we zeiden het al eerder, kunt u met deze vleesmolen vlees en vis hakken maar ook groenten en kaas versnipperen. En de bediening ervan is uitermate eenvoudig.

Gebruikte materialen

Een minpuntje van dit apparaat, is dat een aantal onderdelen van plastic zijn gemaakt. Zoals bijvoorbeeld de behuizing zelf waardoor het apparaat op een zeker moment wel last kan gaan krijgen van gebruikssporen (krassen) en ook het vleesbakje en sommige opzetstukjes zelf zijn van plastic.

Inhoud van de verpakking

De vleesmolen wordt compleet geleverd met een vulhulpstuk, een vulschaal, raspen voor bijvoorbeeld het rappen van kaas of wortelen, een vulschaal, een worstendraaier en een stopper.

Deze vleesmolen is een zeer veelzijdige en krachtige vleesmolen die ook gemakkelijk in gebruik is. Dit product is veilig in gebruik dankzij een overbelasting beveiliging en rubberen voetjes. Dat zorgt er voor dat de molen tijdens het gebruik stevig en stabiel staat. Met gemak mengt u ruim 3 kilo vlees in een enkele minuten. Wellicht een klein minpuntje is dat een aantal onderdelen van wat minder stevig plastic zijn. Hierdoor zult u wat eerder krassen op dit product gaan zien.

Dit apparaat is behoorlijk zwaar. 

Voordelen

 • Snelle en krachtige vleesmolen
 • Eenvoudig uit elkaar te halen voor het reinigen
 • Opbergvak voor het opbergen van de accessoires

Nadelen

 • Sommigen materialen zijn van plastic
 • Soms blijven er wat meer vleesresten achter volgens sommige gebruikers
 • Het apparaat is zwaar

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar een snelle en krachtige vleesmolen die eenvoudig te reinigen is en waar u de accessoires goed van kunt opbergen, dan is de Bosch MFW67440 een goed keuze. Helaas is dit apparaat behoorlijk zwaar, blijven er soms vleesresten achter en zijn enkele materialen van plastic.  

 
 
 
 

Beste vleesmolen om ook groenten mee te snijden | Tefal NE6888 Gehaktmolen HV8

 
 

Bent u op zoek naar een kwalitatieve vleesmolen waarmee u ook groenten kunt snijden? De beste vleesmolen om ook moeiteloos groenten mee te snijden, is op dit moment de Tefal NE6888 Gehaktmolen HV8. Laat u in dit geval niet misleiden door de naam, hoewel er gehaktmolen staat, kunt u er ook probleemloos groenten mee hakken en snijden.

De vleesmolen HV8 heeft krachtige motor en verwerkt binnen enkele minuten kilo’s vlees of groenten.


Robuuste vleesmolen

Deze vleesmolen oogt robuust zodra u het product in uw keuken op het aanrecht zet. En dat is het apparaat ook, het neemt veel ruimte in beslag en weegt maar liefst 5 kilo en is ruim 36 centimeter hoog. Niet een apparaat wat u na gebruik snel zult opbergen, daar dient u wel rekening mee te houden zodra u dit apparaat aanschaft.

Vlees verwerken

We zeiden het al, dit is een vleesmolen met veel vermogen. In vijf minuten heeft u maar liefst vijf kilo vlees verwerkt. Dat allemaal dankzij vier maalschijven en een vermogen van maar liefst 2200 W. Vleesgerechten bereiden is met dit apparaat dus echt een fluitje van een cent.

Geluid

Iedere vleesmolen maakt geluid zodra u deze gebruikt. Alleen de Tefal NE6888 Gehaktmolen HV8 maakt wel heel veel herrie. Deze herrie is onvermijdelijk, het apparaat kent ook maar een enkele stand om in te werken. Sommige gebruikers omschreven de herrie ‘alsof ze in een muur stonden te boren’.

Schoonmaak

Het schoonmaken van dit apparaat is wel een klusje. Niet alle onderdelen kunnen namelijk in de vaatwasser. De onderdelen die van plastic zijn kunnen zonder problemen in de vaatwasser, de rest van het apparaat niet. Een aantal onderdelen van dit apparaat zullen dus met de hand moeten worden gereinigd, iets wat bij een vleesmolen nog al een klusje is. Alles stukken van RVS zullen dus sowieso met de hand moeten worden schoongemaakt.

Beperkte handleiding

De handleiding van deze molen is wat aan de beperkte kant. Gaat u de Tefal NE6888 Gehaktmolen HV8 voor het eerst gebruiken, dan zul je dus heel even moeten ‘puzzelen’ om te zien hoe alles werkt. Daarna is alles een fluitje van een cent, en maakt u zonder problemen uw eigen worst of hakt u groenten.

Accessoires

Met de bijgeleverde accessoires kunt u dus, zoals we eerder aangaven ook diverse soorten groenten snijden, raspen en zelfs spiralen. Dat geeft deze gehaktmolen net dat beetje extra boven alle andere vlees- en gehaktmolens. De accessoires zijn na gebruik gemakkelijk te verwijderen en kunnen in een beetje water met wat afwasmiddel worden gereinigd.

Deze vleesmolen leent zich door de diverse accessoires het best van het verwerken van groenten. U heeft veel mogelijkheden voor het hakken, snijden en raspen van groenten. Een minpunt is wel het niet alle onderdelen van het apparaat in de vaatwasser kunnen, hierdoor is schoonmaken na afloop een lastige klus. Een minpunt van dit apparaat is het schoonmaken. Doordat de meeste onderdelen van RVS zijn, dient u deze met de hand schoon te maken.

 

Het kan niet in de vaatwasser

Voordelen

 • Zeer krachtige motor 
 • Verwerkt vlees in vijf minuten
 • Veel accessoires voor het hakken en raspen van groenten maar ook kaas

Nadelen

 • Het apparaat is zwaar
 • Maakt veel herrie
 • Schoonmaken is een lastige klus
 

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar een zeer krachtige vleesmolen om ook groenten mee te snijden, die in slechts vijf minuten het vlees verwerkt en ook veel accessoires heeft voor het hakken en raspen van groenten maar ook kaas, dan is de Tefal NE6888 een echte aanrader. Het nadeel is wel dat het apparaat zwaar in gewicht is, relatief veel herrie maakt en het schoonmaken een lastig klusje is. 

 
 
 
 
 
 

Beste handmatige vleesmolen |  Westmark Classic vleesmolen

 
 
 

Bent u op zoek naar een goede handmatige vleesmolen? Dan is de Westmark Classic vleesmolen u een goede keuze voor u. Met deze vleesmolen hakt of maalt u de heerlijkste vlees gerechten klaar.  Deze vleesmolen is van zeer goede kwaliteit en eenvoudig in gebruik.

De Westmark Classic vleesmolen is een klassieke, handmatige vleesmolen. De molen heeft een handaandrijving en heeft een houten handvat. Het is een zeer stevige vleesmolen welke vervaardigd is van vertind gietstaal. Het is daardoor een ijzersterk apparaat en tegelijkertijd is het ook een duurzame vleesmolen waar u lang van kunt genieten.

Bediening

Dit apparaat heeft een goede prijs en u maakt er perfect gehakt mee. Met de Westmark Classic gehaktmolen kunt u eenvoudig en snel vlees fijn malen of verkleinen. Het gemalen vlees kunt u gebruiken een hamburger, filet americain, tartaar of tal van andere gerechten. Met de juiste voorzetelementen is het ook mogelijk om met deze vleesmolen deeg te verwerken.

4 bladig maalmes

Dit product heeft een 4 bladig maalmes en een gehakt gaatjesschijf voor het maken van gehakt met een diameter van 4,5 mm.

Meegeleverde klem 

De vleesmolen wordt standaard geleverd met klem, waardoor u niet alleen veel grip hebt. U schroeft de klem gemakkelijk vast aan het werkblad. Bijvoorbeeld een tafelblad of een plank. Door de klem blijft de vleesmolen veilig en stevig staan tijdens het malen van het vlees. Wel zo handig en veilig. 

 

Compact

Het is een compact toestel is en neemt niet veel ruimte in beslag. U bergt het eenvoudig op. Bovendien kunt u het ook heel snel verplaatsen.

Beschermingselement

Deze vleesmolen wordt standaard geleverd met een kunststof beschermingselement. Hiermee voorkomt u dat het werkblad beschadigd wordt doordat u de schroefklem aandraait.

Praktisch en eenvoudig in gebruik

De vleesmolen is eenvoudig en erg praktisch in gebruik. Nadat u de vleesmolen hebt gebruikt is de gehaktmolen eenvoudig uit elkaar te halen.

Niet vaatwasserbestendig

Helaas is het niet vaatwasserbestendig en zult u de onderdelen handmatig moeten schoonmaken. Gelukkig kunt u dit op eenvoudige wijze reinigen met een vochtige doek. De maalschijven en molen kunt u afspoelen met warm water en een sopje. Droog het na het reinigen goed af. 

De onderdelen zijn niet vaatwasserbestendig

Voordelen

 • Handmatige vleesmolen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Deze vleesmolen is uitermate stevig 
 • Duurzaam en compact 

Nadelen

 • Niet elektrisch
 • Lastig schoon te maken
 • Niet vaatwasserbestendig
 

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar een kwalitatieve, handmatige vleesmolen, dan is de Westmark Classic een goede keuze voor u. Het heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding, is uitermate stevig en doordat het van gietstaal is vervaardigd is het duurzaam. Helaas is het niet elektrisch, dit betekent dat u wat uw eigen kracht moet gebruiken. Daarnaast is het niet vaatwasserbestendig en zijn de onderdelen lastig schoon te maken. 

 
 
 
 

Beste goedkope vleesmolen | Mesko MS4805 Gehaktmolen

 
 

Bent u op zoek naar een goede en goedkope vleesmolen? Dan is de Mesko MS4805 een goede keuze voor u. Het is een goede traditionele vleesmolen waar u gemakkelijk zelfgemaakte worstjes of gemalen vlees kunt bereiden.

U ontvangt de vleesmolen standaard met 3 verschillende zeven, een worstenvuller en een zuiger. Het is een zeer degelijke vleesmolen die netjes is afgewerkt.

Bediening

De Mesko MS4805 is een krachtige vleesmolen met een vermogen van 1500 Watt. U kunt er zelfs echt bevroren rundvlees in blokjes mee fijn malen.

Reverse functie 

Op deze vleesmolen wordt geleverd met voor- en achteruit functie. Zodra het vlees komt vast te zitten kunt u doormiddel van de reverse-functie vastzittende vlees naar het laadgat duwen.  

Eenvoudig in gebruik

Deze vleesmolen is zeer eenvoudig in gebruik en gemakkelijk mee te werken. De onderdelen zet u snel in elkaar. Het wijst voor zich hoe u dat doet. Ook het vleesbakje en de stamper is heel handig bij het gebruik. 

Geluid

Ondank het vermogen van 1500 Watt maakt het apparaat relatief weinig geluid. Het is niet anders dan bij een duurdere andere vleesmolen.

Schoonmaken

U maakt deze vleesmolen eenvoudig schoon. U schroeft de molen van de motor, neemt het even af met wat water en zeep of met een borsteltje en klaar. Helaas kan de vleesmolen niet in de vaatwasser.

De as zit in de zeef

De as van de doorvoerspiraal zit in de zeef. Door het draaien geeft dit zwart af aan het gehakt. Het blijft gelukkig wel bij de as zitten, het komt dus niet bij het gehakt. Wanneer u het gehakt van de zeef losmaakt moet u even opletten dat u het gehakt, wat rond de as zit weghaalt. Als u hier goed op let dan hoeft dit verder geen probleem te zijn.

Meegeleverde accessoires

U krijgt deze vleesmolen standaard geleverd met drie verschillende zeven, een worstenvuller en een zuiger. De meerdere meegeleverde schijven, klein, middel en middelgroot, zorgen ervoor dat u er verschillende vleesgerechten mee kunt klaarmaken. Een hamburger, een tartaar of een heerlijke filet americain, u maakt het binnen een mum van tijd klaar. 

Kortom dit is een goedkope, degelijk en goede vleesmolen. Waar u snel heerlijke vleesgerechten kunt voorbereiden. Ook al is het merk misschien wat minder bekend, het levert goede resultaten tegen een scherpe prijs

Er blijf vuiligheid zitten rond de as.

Voordelen

 • Gunstig geprijsd 
 • Krachtige motor
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen

 • Vuiligheid rond de as
 

Conclusie

De Mesko MS4805 is een goede en goedkope vleesmolen. Het heeft een krachtige motor en is makkelijk in gebruik. Helaas blijft er wel wat vuiligheid rond de as zitten. Hier moet u wel op letten tijdens het bereiden van het vlees. 

 
 

Koopgids met tips

Een vlees- of gehaktmolen werd vroeger in eerste instantie altijd en alleen maar gebruikt in een professionele omgeving. In slagerijen en in de keukens van restaurants en bistro’s was, en is, de vleesmolen een stuk gereedschap dat al heel wat jaren zijn diensten bewijst. Een vlees- of gehaktmolen staat al het wat jaren aan de basis van de meest heerlijke gerechten.

Tegenwoordig zien we dat de vleesmolen ook meer en meer gebruikt wordt in particuliere keukens. Want ga maar na, binnen enkele minuten heeft u gehakt voor in de soep, gehaktballen voor bij het avondeten of draait u zelf de lekkerste worsten. En zelfs het raspen en snijden van diverse groenten behoort bij de meeste vleesmolens tot de mogelijkheden.

Een vleesmolen kan ook in particuliere huishoudens prima van pas komen, dus wellicht is een vleesmolen iets voor u? Maar een keuze maken uit het enorme aanbod dat er is, is vaak lastig. Waar moet u opletten? Is een duurdere vleesmolen altijd direct een goede aanschaf? En hoe zit het met de veiligheid als u met een vleesmolen aan de slag gaat? Het begint ermee dat u rekening houdt met het doel en de frequentie van gebruik van de molen.

Gehakt- of vleesmolens kunt u vandaag de dag in alle soorten en maten krijgen en in iedere prijscategorie. De grote vraag is, welke past nu precies binnen uw budget en voldoet aan uw wensen en eisen? Want u heeft al een vleesmolen vanaf zo’n € 30 en zo loopt de prijs op tot maar liefst ruim € 200. Met andere woorden, waar moet u allemaal opletten?

Ook voor groenten

De vleesmolens van tegenwoordig zijn niet alleen geschikt voor het malen en mengen van vlees. U kunt er ook groenten mee hakken, raspen en snijden. En ook voor het bewerken van kaas of vis draaien de meeste vleesmolens hun hand niet meer om. Maar ook het draaien van worsten is voor de meeste vleesmolens een fluitje van een cent.

Schoonhouden en schoonmaken

Een goede hygiëne is, uiteraard, onontbeerlijk in het gebruik van keukenapparatuur. En dat geldt zeker ook voor vleesmolens. Niet alle vleesmolens, of de onderdelen ervan, kunnen in de vaatwasser. Deze zullen dus na gebruik met de hand moeten worden afgewassen. En het is natuurlijk aan te raden om een vleesmolen sowieso direct na gebruik schoon te maken.

Wachten met het schoonmaken zorgt er alleen maar voor dat de molen lastiger is schoon te krijgen, wat de kans op een eventuele voedselvergiftiging vergroot.

Vermogen

Het vermogen is een belangrijk deel van een vleesmolen. Dit zorgt onder andere voor een snelle verwerkingssnelheid van het vlees. Het vermogen van een vleesmolen begint bij 50 W en loopt door tot maar liefst 2500 W of zelfs meer. Met het grootste vermogen kunt u zo’n 1 tot 2 kilo per minuut aan vlees verwerken.

De stelregel is wel, hoe meer gehakt u wilt maken, hoe duurder de vleesmolen. Of eigenlijk, om precies te zijn, hoe meer gehakt u wilt malen zonder tussendoor de vleesmolen schoon te moeten maken.

Bij de vleesmolens met meer vermogen is het geluid vaak een minpuntje, let hier dus op zodra u overweegt een vleesmolen aan te schaffen.

Opbergen en afmetingen

Vleesmolens zijn over het algemeen behoorlijk uit de kluiten gewassen apparaten. Sommigen zijn vrijwel volledig uit RVS materiaal gemaakt, wat een vleesmolen nog eens erg zwaar maakt om te moeten optillen of verplaatsen. Dat laatste komt, natuurlijk, de veiligheid tijdens het werken alleen maar ten goede, maar maakt opbergen na gebruik wellicht nog een uitdaging.

De meeste fabrikanten hebben dan ook rekening gehouden met het feit dat u een vleesmolen wellicht op het aanrecht laat staan. De meeste van de vleesmolens die vandaag de dag worden verkocht hebben dan ook een mooi en tijdloos design wat prima bij iedere interieur past.

De meeste vleesmolens hebben vaak wel een opbergvak voor de losse accessoires die worden meegeleverd.

Reverse-functie

Wat bij een vleesmolen een nuttige functie kan zijn, is de zogenaamde reverse-functie. U zult het vast weleens gaan ervaren als u een vleesmolen gaat gebruiken, doordat er aders, vezels en pezen in vlees zit, kan een molen vastlopen of vertragen in de verwerking van het vlees. Zodra het vlees komt vast te zitten kunt u doormiddel van de reverse-functie vastzittende vlees naar het laadgat duwen.  Dan kunt u het verwijderen of proberen het nogmaals te verwerken. Het is in zo’n geval niet nodig de vleesmolen volledig uit elkaar te halen.

Overigens is het wel zo dat de apparaten met een groot vermogen hier geen last van hebben en dus meestal ook geen reverse-functie hebben. Wilt u dus een vleesmolen met een klein of middelgroot vermogen aanschaffen, kijk dan of deze is voorzien van een deze reverse-functie. Het kan u een hoop ellende besparen.

Veiligheid

Gaat u werken met een vleesmolen, dan is veiligheid iets dat zeker meer aandacht verdient. Onjuist gebruik van de molen, of een ongeluk ermee, is iets dat we natuurlijk altijd willen voorkomen. Let er bijvoorbeeld op dat de molen is uitgerust met rubberen voetjes aan de onderzijde van het apparaat. Zo voorkomt u dat het apparaat, zodra u het gebruikt, gaat schuiven en van uw aanrecht afvalt.

Naast het gebruik van rubberen voetjes is de beveiliging tegen overbelasting van het apparaat ook wel aan te raden. Sommige vleesmolens zijn inderdaad voorzien van een beveiliging tegen overbelasting. Stopt u er teveel vlees in, of blijft er vlees vastzitten in de molen, dan slaat het apparaat vanzelf uit. Haal de stekker uit het stopcontact en maak de molen direct schoon. Laat de molen daarna een paar minuten staan en u kunt het vervolgens weer met een gerust hart gebruiken. Wel zo’n prettige en veilig idee.

Welke vleesmolen u ook besluit aan te schaffen, we hopen dat u nog heel wat jaren er plezier van zult hebben. Bij klesto.nl blijven we de ontwikkelingen van huishoudelijke apparatuur volgen en brengen u daarvan graag op de hoogte. Zodat u altijd de keuze kunt maken die het beste bij u past.