Beste tosti-ijzer

 
 
 

Heeft u nog geen tosti-ijzer dan is het wellicht de moeite waard om eens te kijken of dat wel iets voor u is. En misschien bent u zich wel al aan het oriënteren? In ieder geval heeft u met een tosti-ijzer in een handomdraai een heerlijk tosti met lekker gesmolten kaas, wellicht ham en een heerlijk knapperig randje. Maar wat is nu voor u de beste keuze? Er zijn er met uitneembare platen of met een koude wand waardoor deze nooit worden aan de buitenkant. Ook zijn er tosti-ijzers die worden geleverd met verschillende platen zodat u bijvoorbeeld ook eens wafels kunt maken. Of wat dacht u van een tosti-ijzer met een regelbare thermostaat. En zegt een hogere prijs wel altijd iets over de kwaliteit van het ijzer zelf?

In de onderstaande tekst zetten wij de beste tosti-ijzers voor u op een rijtje zodat u de beste keuze kunt maken.

De beste tosti-ijzers op een rijtje:

Afbeelding

ProductTefal SW852D12

Onze beste koop!

Tefal SW852D12

Beste koop tosti-ijzer

óf

Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058

Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058

Beste tosti-ijzer grill

óf

Tefal Snack Time SW3418

Tefal Snack Time SW3418

Beste tosti-ijzer met verwisselbare platen

óf

Emerio ST-109562

Emerio ST-109562

Beste goedkope tosti-ijzer

óf

Mestic MC-100t

Mestic MC-100t

Beste tosti-ijzer voor op de camping

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Tefal SW852D12

Beste koop tosti-ijzer

Tefal SW852D12

óf

Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058

Beste tosti-ijzer grill

Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058

óf

Tefal Snack Time SW3418 

Beste tosti-ijzer met verwisselbare platen

Tefal Snack Time SW3418

óf

Emerio ST-109562

Beste goedkope tosti-ijzer

Emerio ST-109562

óf

Mestic MC-100

Beste tosti-ijzer voor op de camping

Mestic MC-100t

óf

Zoals u onderhand gewend bent van Klesto.nl, hebben we de beste tosti-ijzers in de diverse categorieën voor u onderzocht en voor u op een rijtje gezet. In dit artikel staan opeenvolgend de beste koop tosti-ijzer, de beste tosti-ijzer grill, de beste tosti-ijzer met verwisselbare platen, de beste goedkope tosti-ijzer en de beste tosti-ijzer voor op de camping. U hebt dus verschillende tosti-ijzers waar u uit kunt kiezen. Per tosti-ijzer benoemen we de diverse mogelijkheden, de voordelen en ook de nadelen. Zo krijgt u een goed beeld over wat u kunt verwachten van de tosti-ijzer. Het maken van een keuze wordt zo een stuk makkelijker voor u. 

Wilt u graag weten waar u op dient te letten bij het aanschaffen van een nieuw tosti-ijzer? Uiteraard is dit sterk afhankelijk van uw persoonlijke wensen en voorkeuren, of u het enkel wilt gebruiken om tosti's mee te maken of bijvoorbeeld ook voor wafels, poffertjes of zelfs vleesgerechten. En daarnaast zijn er nog een aantal andere belangrijke aspecten waarmee u rekening dient te houden.

Met onze heldere koopgids, praktische tips en nuttige informatie weet u binnen een paar minuten eigenlijk alles wat u dient te weten over een tosti-ijzer. U weet zo gelijk met welke aspecten u rekening moet houden bij de juiste tosti-ijzer. Veel plezier tijdens het lezen van de koopgids, maar vooral ook tijdens het lezen van de productreviews. 


 
 
 
 

Beste koop tosti-ijzer | Tefal SW852D12

 
 

Bent u op zoek naar de beste koop tosti-ijzer? Het beste tosti-ijzer van dit moment is de Tefal SW852D12. Het fijne aan dit apparaat is dat het geschikt om zowel wafels als tosti mee te maken.

Dit tosti-ijzer wordt dan ook standaard geleverd met aparte platen, een set voor het maken van tosti’s en eentje voor het maken van wafels. Eventuele andere platen kunt u er los bijkopen.

Afvoer

De afvoer van het tosti-ijzer zit overigens boven de aan en uitknop van het apparaat. Eerlijk gezegd een beetje een onhandig plek, aangezien het vet en de gesmolten kaas dan in en op de aan en uitknop kunnen lopen bij het gebruik.

Opbergbox

De Tefal SW852D12 wordt geleverd met een mooie aparte opbergbox. Op die manier kunt u de losse platen en het apparaat zelf altijd bij elkaar houden en netjes opbergen, geen troep en rommel meer in uw keukenkastjes. Ook is het tosti-ijzer zelf voorzien van een snoeropbergsysteem, u heeft dus geen last van loshangende snoeren.

Indicatielampje

De Tefal SW852D12is voorzien van een indicatielampje dat aangaat zodra het tosti-ijzer warm genoeg is. Er klinkt dan overigens geen signaal. U zult dus zelf altijd goed moeten opletten of het tosti-ijzer al op temperatuur is of wellicht een kookwekker of iets dergelijks gebruiken.

Losse platen

De Tefal SW852D12 wordt, zoals we al zeiden, geleverd met standaard twee sets aparte platen. Een set voor wafels en een voor het maken van tosti’s. Andere sets, zoals bijvoorbeeld voor het maken van poffertjes zoals u apart erbij moeten kopen. Overigens zijn alle platen vaatwasserbestendig en kunt u deze na gebruik met gemak reinigen in uw vaatwasser.

Anti-aanbaklaag

De meegeleverde platen, en de platen die u later kunt bij bestellen, zijn voorzien van een anti-aanbaklaag. Hierdoor is schoonmaken een vrij eenvoudig klusje.

Prijs

De prijs van de Tefal SW852D12 is behoorlijk aan de hoge kant. Zeker aangezien het merendeel van de platen er los bijgekocht dienen te worden. Dat kan dit tosti-ijzer een behoorlijk prijzig apparaat maken om te gaan gebruiken.

Kortom, dit tosti-ijzer is de beste koop op dit moment. U kunt er zowel tosti's als wafels of poffertjes mee maken. Dankzij de anti-aanbaklaag is het apparaat makkelijk schoon te maken en de platen zijn vaatwasserbestendig dus u stopt ze na gebruik gewoon in de vaatwasser.  

De afvoer van het vet en de gesmolten kaas zit op dit tosti-ijzer boven de aan en uitknop. Hierdoor kan het gebeuren dat het vet op de aan en uitknop.

Voordelen

 • De platen van het tosti-ijzer kunnen in de vaatwasser
 • Het tosti-ijzer wordt geleverd met een aparte opbergbox

Nadelen

 • Er klinkt geen geluidsignaal als het ijzer op temperatuur is
 • De vele extra ijzers dienen apart te worden bijgekocht wat dit een duur tosti-ijzer kan maken
 

Conclusie

De Tefal SW852D12 is een duur, maar verder prima tosti-ijzer. De hoge prijs maakt het dat dit apparaat voor sommige gebruikers wellicht niet binnen hun budget zal passen. Is het budget voor u geen probleem dan is dit tosti-ijzer wellicht het overwegen waard.

 
 
 
 

Beste tosti-ijzer grill  | Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058

 
 

Wilt u naast het maken van tosti’s ook af en toe eens lekker een avondje grillen? Gezellig met vrienden of familie? Dan is de Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058 wellicht voor u een goede keuze.

De Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058 is ook te gebruiken als tosti-ijzer, maar wanneer u deze helemaal openklapt kunt u het apparaat gebruiken om bijvoorbeeld vlees op te grillen.

Vet

Het vet dat vrijkomt bij het grillen van vlees of vis, of de gesmolten kaas bij het maken van een tosti, wordt netjes opgevangen in een opvangbakje. Hierdoor wordt een heleboel troep voorkomen. Het vetopvangbakje kunt u na afloop gewoon laten reinigen in uw vaatwasser.

Vaatwasser

De platen van dit product zijn gewoon prima schoon te maken. Na afkoelen even laten afkoelen en vervolgens zet u de platen gewoon in de vaatwasser. Een fluitje van een cent.

Opbergen

Het opbergen van dit apparaat is wellicht wat lastig als u een kleinere keuken heeft. Doordat u de Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058 niet op zijn kant wegzetten, neemt deze wat meer ruimte in beslag dan wenselijk kan zijn. En dit tosti-ijzer is sowieso wat groter dan een gemiddeld tosti-ijzer aangezien dit apparaat ook dienst kan doen als contactgrill of tafelgrill.

Contactgrill

Doet u het apparaat dicht dan kan deze als contactgrill worden gebruikt. Helaas beschikt de Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058 niet over een vergrendeling waardoor uw gerechten niet altijd even egaal worden opgewarmd.


Warmt snel op

Het apparaat is snel opgewarmd. Verder blijft het dan ook lang op de gewenste temperatuur, dus dient u ook wel rekening te houden met kinderen die zich per abuis kunnen branden aan de platen van dit tosti-ijzer.

Drie standen

De Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058 kent drie standen voor wat betreft de temperatuur. Wilt u een kipfilet grillen dan zet u de grill op een wat lagere temperatuur dan wanneer u bijvoorbeeld met een biefstukje aan de gang gaat. 

Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058

Kort snoer

De Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058 is uitgerust met een wat kort snoer. Hierdoor zal deze altijd wat dichter bij een stopcontact moeten geplaatst worden.

Prijzig apparaat

Doordat dit tosti-ijzer ook prima geschikt is als contactgrill is de prijs van dit product wellicht wat aan de hoge kant voor sommige gebruikers.

Kortom, deze grill is multifunctioneel, niet alleen kunt u er heerlijke tosti's mee maken. Als u het apparaat helemaal openklapt dan kunt u het ook prima gebruiken om andere gerechten mee te bereiden. Zo kunt u er bijvoorbeeld vlees op grillen.  Dit tosti-ijzer is wel wat duurder dan een normale tosti-ijzer, maar u krijgt ook meer waar voor u geld. 

Voor sommige geïnteresseerden zal de prijs van de Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058 wellicht wat aan de hoge kant zijn.

Voordelen

 • Dit apparaat kent drie standen wat betreft de temperatuur, geschikt voor vlees, vis of tosti’s
 • De platen en het vetopvangbakje zijn in de vaatwasser gemakkelijk schoon te krijgen

Nadelen

 • Contactgrill beschikt niet over een vergrendeling waardoor het verwarmen niet even egaal gebeurt
 • Het apparaat is uitgerust met een wat korter snoer
 

Conclusie

De Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058 is een prima tosti-ijzer die ook nog eens heel goed dienst kan doen als contact- en tafelgrill. Het nadeel in dit kader kan wellicht de hoge prijs zijn, maar u krijgt hier dan ook een multifunctioneel apparaat voor terug.

 
 
 
 

Beste tosti-ijzer met verwisselbare platen  | Tefal Snack Time SW3418

 
 

Bent u op zoek naar een tosti-ijzer met verwisselbare platen? Dan is de Tefal Snack time SW3418 een uitstekende keuze. Naast het maken van heerlijke tosti's kunt u met dit tosti-ijzer ook prima heerlijke wafels maken. 

Na gebruik en het afkoelen zet u de platen eenvoudig weg in de vaatwasser om deze te reinigen. De apparaat wordt geleverd met twee aparte sets platen, één voor het maken van tosti’s en één voor het maken van wafels. 

Losse platen

Zoals we net al aangaven, de Tefal Snack Time SW3418 wordt geleverd met losse platen voor wafels en voor tosti’s. Andere losse platen dient u zelf los erbij te kopen. De platen zijn overigens vaatwasserbestendig en dus gemakkelijk schoon te maken.

Cool touch handgreep

Dit tosti-ijzer is voorzien van een cool touch handgreep. Met andere woorden, u kunt de handgreep gewoon beetpakken terwijl het tosti-ijzer in gebruik is. Let er wel op dat de verdere buitenkant van het tosti-ijzer wel gewoon warm kan worden, daar dient u wel rekening mee te houden.

Vermogen

De Tefal Snack Time SW3418 heeft een vermogen van maar liefst 700 W. En dat zult direct merken bij het in gebruik nemen, het apparaat is vrij snel op de juiste temperatuur.

Snoer opbergen

Dit tosti-ijzer is voorzien van een soort van snoer opbergsysteem. Echter in de praktijk blijkt dat niet altijd even gemakkelijk in gebruik, waardoor sommige gebruikers klagen over het feit dat het snoer niet gemakkelijk op te bergen is. Dat in combinatie met het feit dat dit een groot en zwaar apparaat is, zorgt ervoor dat u wel rekening moet houden met de kastruimte die dit apparaat in beslag neemt.

Ruimtebesparend

Doordat dit keukenapparaat een gecombineerde functie heeft, bespaart u ruimte in uw keukenkastje of op het aanrecht. U hoeft namelijk niet een apart tosti-ijzer en een apart wafel apparaat op te bergen. Doordat het toestel een ergonomische handgreep heeft kunt u het apparaat gemakkelijk verplaatsen. Dankzij de compacte vormgeving, past het in vrijwel elke keuken. 

Prijzig

De Tefal Snack Time SW3418 is wel een prijzig apparaat. Wellicht voor sommigen is de prijs wat aan de hoge kant. Zeker als u er extra platen los wilt bijkopen kan het prijskaartje alleen maar oplopen.

Kortom, deze tosti-ijzer is een handig in gebruik, waarmee u snel en gemakkelijk tosti's maakt. Dankzij de cool touch handgreep zult u niet snel u vingers branden en met een vermogen van 700 W is het apparaat snel op temperatuur om een heerlijk tosti voor u te bereiden. 

De Tefal Snack Time SW3418 wordt standaard geleverd met twee soorten platen. Wilt u er meer dan zult u deze er los bij moeten kopen wat dit tosti-ijzer een erg duur apparaat kan maken.

Voordelen

 • Dit tost-ijzer is voorzien van een cool touch handgreep
 • De losse platen zijn vrij eenvoudig schoon te maken
 • De Tefal Snack Time SW3418 zit kwa prijs wel in het hogere segment, zeker als u platen los erbij wilt kopen

Nadelen

 • Overige platen dient u los erbij te kopen, wat dit apparaat op termijn wat duurder maakt
 • Het snoer laat zich niet gemakkelijk opbergen
 • Een erg groot en zwaar apparaat, lastig om eenvoudig en snel op te bergen
 

Conclusie

De Tefal Snack Time SW3418 is een prima tosti-ijzer waarmee u direct tosti’s of wafels kunt gaan maken. En na afloop is het een eenvoudig klusjes om de platen in de vaatwasser te reinigen. De prijs van dit tosti-ijzer is voor sommigen wellicht wat aan de hoge kant. Is de prijs voor u geen probleem dan heeft u hier een prima tosti-ijzer aan.

 
 
 
 

Beste goedkope tosti-ijzer  | Emerio ST-109562

 
 

Bent u op zoek naar een tosti-ijzer met een prijs die wat vriendelijker is? Dan is wellicht de Emerio ST-109562 iets voor u. De Emerio ST-109562 is een flink tosti-ijzer waarop u, met gemak, twee tosti’s tegelijkertijd kunt klaarmaken.

Dit is een prima tosti-ijzer met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor een klein bedrag heeft u een prima tosti-ijzer waar u heerlijke tosti's mee maakt. 

Anti-aanbak

De tostiplaten zijn voorzien van een anti-aanbaklaag waardoor deze vrij snel en gemakkelijk te reinigen zijn. U dient er wel rekening mee te houden dat u in dit geval de platen met de hand zult moeten reinigen. Deze kunnen namelijk niet in de vaatwasser aangezien ze bij dit model niet uitneembaar zijn. Maar gelukkig is het reinigen, zoals we aangaven, vrij gemakkelijk en snel te realiseren.

Snoer

Een aantal gebruikers van de Emerio ST-109562 vond het snoer erg kort, het apparaat dient dus wel wat dichter bij een stopcontact te staan. Daarnaast heeft het apparaat geen aparte opbergmogelijkheid voor het snoer zelf. Bergt u het tosti-ijzer in een kast op, dan zal het snoer er dus altijd los naast liggen.

Grotere platen

De tosti-platen in dit apparaat zijn overigens wel groter dan in een normaal tosti-ijzer. Het brood stuk dus niet uit, en uw kaas blijft ook gewoon tussen het brood zitten.

Indicatielampje

Dit tosti-ijzer is voorzien van een indicatielampje dat aangeeft wanneer het apparaat warm genoeg is om voor u tosti’s te maken. Helaas bezit de Emerio ST-109562 geen aparte regeling voor de temperatuur. Ook klinkt er geen signaal zodra het tosti-ijzer warm genoeg, u zult het dus zelf in de gaten moeten houden.

Prijs-kwaliteit

De prijs-kwaliteit verhouding van de Emerio ST-109562 is overigens prima. Verwacht voor deze prijs overigens geen extra functionaliteiten. Dit tosti-ijzer doet wat het moet doen, namelijk tosti’s maken.

Vermogen van 900 W

Het tosti-ijzer heeft een vermogen van 900 W. Daardoor heeft u niet zo lang te wachten voordat het tosti-ijzer warm genoeg is en u uw tosti’s kunt gaan maken.

Kortom, deze tosti-ijzer is een prima en goed betaalbare tosti-ijzer. Dankzij de anti-aanbaklaag is dit apparaat eenvoudig en snel schoon te maken. U kunt er met gemak twee tosti's tegelijkertijd mee klaar maken. 

Dit apparaat heeft geen aparte opbergmogelijkheid voor het snoer. Hierdoor zal dit altijd los naast uw tosti-ijzer in de kast slingeren. Wat voor een extra rommelige kast kan zorgen.

Voordelen

 • Prima prijs-kwaliteit verhouding
 • Vriendelijke prijs wat het apparaat geschikt maakt voor elk budget
 • Indicatielampje geeft aan wanneer het apparaat warm genoeg is

Nadelen

 • Geen aparte opbergmogelijkheid voor het snoer van dit tosti-ijzer
 • Bij dit model kunnen de tostiplaten niet in de vaatwasser omdat deze niet uitneembaar zijn
 • Er kan geen temperatuur apart worden geregeld op dit tosti-ijzer
 • Er klinkt geen signaal als het tosti-ijzer warm genoeg is, u zult het dus zelf in de gaten moeten houden
 

Conclusie

De Emerio ST-109562 is een vrij standaard tosti-ijzer wat ook nog eens bijzonder vriendelijk van prijs is. Dank het grotere formaat passen er twee tosti’s naast elkaar. Verwacht verder geen extra functionaliteiten of veel extra’s. Voor deze prijs doet dit apparaat wat het moet doen, namelijk tosti’s maken.


Beste tosti-ijzer voor op de camping | Mestic MC-100

Bent u opzoek naar de beste tosti-ijzer voor op de camping? Omdat u ieder weekend of regelmatig op een camping te vinden bent? Dan is een tosti-ijzer dat geschikt is voor gebruik op de camping wellicht voor u een prima aankoop?

De Mestic MC-100 contactgrill is dan een goede keuze. Het heeft een prima vermogen en maakt het daardoor ideaal voor het gebruik op de camping. 

Lager wattage

De Mestic MC-100 heeft een lager wattage, want hoewel u op de meeste campings gewoon stroom kunt afnemen, is het aantal ampère dat beschikbaar is meestal wel beperkt. Om te achterhalen hoeveel apparaten u op de camping kunt gebruiken kunt u de volgende rekensom in het achterhoofd houden. Ampère x voltage = watt, met andere woorden, wordt er bij u op de camping 6 ampère aangeboden en het voltage is bijvoorbeeld 230 volt? Dan kunt u dus op uw camping 1380 watt gelijktijdig gebruiken.

Vermogen

Het vermogen van de Mestic MC-100 is 760 W. Een prima vermogen dus voor het gebruik op de camping.

Niet alleen tosti’s

Met de Mestic MC-100 kunt u niet alleen tosti’s maken. Klapt u hem helemaal open dan kunt u dit apparaat zelfs als grillplaat gebruiken. Zo grillt u in een handomdraai een heerlijk stuk vlees of vis. Gezellig tijdens het avondeten voor de camper, caravan of tent. Overigens kunt u met de Mestic MC-100 ook heerlijke panini’s maken.

Weinig extra’s

Dit apparaat heeft verder weinig extra’s. Het is een zeer eenvoudig vormgegeven apparaat met geen extra functionaliteiten. De temperatuur is niet apart in te stellen en er klinkt ook geen waarschuwingssignaal als de Mestic MC-100 de juiste temperatuur bereikt heeft. Wel zit er een indicatielampje op het apparaat dat aangeeft wanneer deze warm genoeg is.

Handgreep

Wel is dit tosti-ijzer voorzien van een zogenaamde ‘koude’ handgreep. De handgreep van het apparaat wordt niet heet terwijl u een tosti aan het maken bent. Een wel zo prettig idee, geen kans meer op kinderen die hun vingers verbranden.

Dit tosti-ijzer is voorzien van vast tosti-platen. Hierdoor zult u, helaas, dus alles altijd met de hand moeten schoonmaken.

Voordelen

 • Een laag vermogen, dus prima geschikt voor op de camping
 • Voorzien van antislip zodat de apparaat stevig en stabiel blijft staan.
 • Het apparaat is voorzien van een zogenaamde ‘koude’ handgreep

Nadelen

 • Vaste tosti-platen, u zult deze dus met de hand moeten schoonmakenKan niet in de vaatwasser
 • Temperatuur is niet apart te regelen of in te stellen
 • Het apparaat heeft een wat laag vermogen, handig voor op de camping maar u zult wat langer moeten wachten

Conclusie

De Mestic MC-100 is een prima tosti-ijzer ook geschikt voor het maken van panini’s of het grillen van vlees en vis. Door het lage vermogen bij uitstek geschikt voor op een camping. Wilt u liever een tosti-ijzer voor thuis dan zijn er betere en meer uitgebreidere exemplaren te krijgen.

 
 

Koopgids met tips

Met een tosti-ijzer zet u in een handomdraai thuis de heerlijkste tosti’s klaar, of het nu gaat om een Tosti Hawaii of een simpele ham en kaas tosti. In een handomdraai staat er een heerlijk tosti op u te wachten. Was een tosti-ijzer vroeger nog een simpel soort wafelijzer, tegenwoordig kunt u er heel veel meer mee.  Zo zijn er tosti-ijzers met uitneembare platen die gemakkelijker kunnen worden schoongemaakt en zijn er ook tosti-ijzers die als tafel- of contactgrill kunnen worden gebruikt. 

Tefal SW852D12

Wat voor u het meest geschikte exemplaar is, hangt af van die wensen en eisen die u aan het apparaat stelt. En natuurlijk ook wat wilt u voor een tosti-ijzer betalen? Wat is uw budget? We zetten een aantal punten voor u op een rij waarop u in ieder geval moet letten als een tosti-ijzer wilt aanschaffen.

Tosti-ijzer of contactgrill

Met een contact- of tafelgrill kunt u ook prima tosti’s en panini’s maken. Het verschil zit hem onder andere in het feit dat een tafelgrill ook helemaal kan worden opgeklapt om op die manier te grillen. Een contactgrill kent diverse instellingen om op die manier vlees of vis te grillen. Gaat het u alleen maar om het maken van een tosti. Dan bent u met de aanschaf van een gewoon tosti-ijzer het goedkoopst uit. Wilt u af en toe met het helemaal gezien lekker aan tafel grillen? Dan is een contact- of tafelgrill zeker een goede overweging.

Vermogen

Het vermogen van het tosti-ijzer zegt veel over hoe snel deze opgewarmd en u dus uw tosti’s of panini’s kunt maken. Hoe hoger het vermogen hoe beter zou u dus kunnen zeggen. Maar dat is niet helemaal waar. Wilt u het tosti-ijzer bijvoorbeeld weleens op de camping gebruiken dan is een exemplaar met een lager vermogen zeker een uitkomst. Thuis kunt u natuurlijk gewoon een tosti-ijzer met een wat hoger vermogen gebruiken, geen enkel probleem.

Grillplaten

Bij sommige tosti-ijzers zijn de grillplaten uitneembaar, handig vooral bij het schoonmaken. Wanneer deze niet uitneembaar zijn, zult u dus met de hand moeten schoonmaken. Maar dat is meestal een redelijk eenvoudig klusje aangezien dergelijk platen meestal wel zijn voorzien van een anti-aanbaklaag.

 
 

Temperatuur

Goedkopere tosti-ijzers hebben slechts een temperatuur waarop zij uw tosti’s klaarmaken. De duurdere exemplaren, vaak ook geschikt als contactgrill, kunnen worden ingesteld op verschillende temperaturen naar gelang wat u wilt gaan klaarmaken. Ook hiervoor geldt natuurlijk weer, hoe uitgebreider de mogelijkheden, hoe duurder het tosti-ijzer.

Tefal Grill Ultracompact Grill GC3058

Vetopvangbakje

De duurdere tosti-ijzers, die ook te gebruiken zijn als contactgrill, zijn voorzien van een zogenaamd vetopvangbakje. Op die manier wordt eventueel vet op gesmolten kaas opgevangen. Het bakje kan na afloop gewoon in de vaatwasser worden gereinigd.

Handvat wordt niet heet

De meeste tosti-ijzers zijn uitgerust met de techniek die ervoor zorgt dat in ieder geval het handvat niet heet wordt zodra u het ijzer gebruikt. Zeker als u wat kleinere kinderen heeft is dat wel iets om goed om te letten.

Losse platen bijkopen

De duurdere tosti-ijzers hebben vaak ook de mogelijkheid om andere platen los bij te kopen. Op die manier kunt u bijvoorbeeld ook eens wafels maken. Hou er wel rekening mee dat, zodra u platen los bijkoopt, het op den duur wel een heel duur tosti-ijzer kan gaan worden.

Meerdere tosti’s in één keer

Heeft u een groter gezin of heeft u regelmatig mensen over de vloer? Dan verdient het wellicht aanbeveling om te kijken naar een groter tosti-ijzer. Op die manier kunt u twee tosti’s tegelijkertijd maken en hoeven mensen minder lang op hun tosti te wachten.

Signaal en lampje

Een tosti-ijzer dient natuurlijk eerst voor te verwarmen. De wat duurdere exemplaren laten door middel van een lampje en een geluidsignaal duidelijk horen dat de temperatuur goed is en u uw tosti kunt gaan maken. De wat goedkopere exemplaren hebben ‘alleen’ een lampje dat aangeeft zodra de juiste temperatuur is bereikt.


Lengte van het snoer

Iets waar u zeker op dient te letten, is de lengte van het snoer. Sommige tosti-ijzers worden met een wat kort snoer uitgerust. Hierdoor kan het wat lastig zijn het ijzer op een praktische plek neer te zetten.

Prijs

Tosti-ijzers variëren enorm in prijs. De simpele modellen voor op de camping kosten een paar tientjes. Wilt u meer functionaliteiten en meer mogelijkheden om de temperatuur te regelen dan gaat u meer betalen. Alles hangt natuurlijk samen met wat u zelf wilt en wat de ruimte in uw budget is.

Onafhankelijk en onpartijdig

Welk tosti-ijzer u ook zult kiezen, een contactgrill of gewoon een tosti-ijzer, met klesto.nl weet u zeker dat u altijd de juiste keuze maakt. Dankzij de onafhankelijke en onpartijdige reviews kunnen wij u goed voorlichten om op die manier uw keuze makkelijker te maken. Met klesto.nl zit u altijd goed. Eet alvast smakelijk!