Beste stoomreiniger

 

Op deze pagina leest u alles over een stoomreiniger. Wat is een stoomreiniger nu precies en welke stoomreiniger past nou bij uw situatie? Er zijn veel verschillende modellen en daarom hebben wij voor u een selectie gemaakt. Een selectie voor uw persoonlijke situatie. Dat is Klesto, en dat is wat wij doen.

Welke stoomreiniger past nu bij u?

Op deze pagina vind u een gecategoriseerde selectie van de beste stoomreinigers. Ga direct naar:

Beste stoomreinigers van het moment:

Kärcher SC4 EasyFix

Onze beste koop!

Kärcher SC4 EasyFix Premium

Alleskunner voor bijna alle situaties

óf

Stoomreiniger karcher

Kärcher SC3 EasyFix Premium

Perfect voor tapijt

óf

Bissel stoomreiniger

BISSEL - PowerFresh

Perfect voor laminaat

óf

BISSELL Steam Shot

BISSEL - SteamShot

Voor uw badkamer en aanrecht

óf

Black & Decker 17-in-1

Black & Decker 17-in-1

Voor uw bank of zetel en al uw interieur

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Kärcher SV4 EasyFix Premium

Alleskunner voor bijna alle situaties 

Kärcher SC4 EasyFix

óf

Kärcher SC3 EasyFix Premium

Perfect voor tapijt

Kärcher SC3 EasyFix Premium

óf

Bissel - PowerFresh

Perfect voor laminaat

Bissel stoomreiniger

óf

Bissel - SteamShot

Voor uw badkamer en aanrecht

BISSELL Steam Shot

óf

Black & Decker 17-in-1

Voor uw bank of zetel en al uw interieur

Black & Decker 17-in-1

óf

Beste koop (Kärcher SC4 EasyFix Premium)

De beste koop is een stoomreiniger die u kunt gebruiken voor alle vloeren. Zoals we hierboven al hebben gezegd zijn er meerdere typen stoomreinigers.

We hebben alle soorten en modellen met elkaar vergeleken en kwamen uit bij de slede-stoomreiniger.

We hebben het langst steel gestaan bij de stoom-moppen omdat hier meer variatie in was maar de slede-stoomreiniger presteerde duidelijk beter.

Het is voor ons altijd moeilijk om een beste koop te presenteren. We moeten ons dan afvragen welke pluspunten de gemiddelde huisvrouw of man het meest waardeert. 

We zijn uitgegaan van een gemiddeld rijtjeshuis.

Begane grond, bovenverdieping en zolder. Redelijk grote huiskamer, de keuken en de hal met de wc. U ziet het plaatje in uw hoofd al voor u en misschien wel uw eigen huis.

Kärcher SC4 EasyFix Premium

Kärcher is een bekend merk binnen het schoonmaken op professioneel gebied. Dit is het imago wat Kärcher heeft maar ook voor binnenshuis hebben zij tal van handige hulpjes.

Zo ook de Kärcher SC4 EasyFix Premium. Zoals we al zeiden gaan we uit van het gemiddelde huis. Laten we deze stap voor stap doorlopen.

Karcher SC 4 EasyFix los

Ergonomisch

Uit de kast ermee. De Kärcher stoomreiniger heeft een compact formaat van 24 cm breed bij 36 cm lang en 25 cm. hoog. Hierdoor bergt u hem erg makkelijk op in het opbergvak onder de trap of elders in uw huis. Groter hoeft niet, en kleinere stoomreinigers zijn minder effectief.

Waterreservoir

Om te beginnen met stomen zult u het waterreservoir van ca. 1 liter moeten vullen. Dit gaat erg gemakkelijk door de grote opening voorin het apparaat. 

U klikt simpelweg het reservoir los en vult deze onder de kraan. 

Nog een pluspuntje, u kunt non-stop blijven stomen want u kunt uw reiniger continue bijvullen tijdens gebruik. Niet dat dit vaak nodig is want als de 1 liter op is heeft u de begane grond zeker klaar.

Karcher SC 4 EasyFix Premium waterreservoir

Stoom en geïntegreerd ontkalkingspatroon

Een belangrijk facet in ons vergelijkingsproces. De Kärcher SC4 EasyFix Premium scoort uitstekend op de scorekaart met een stoomdruk van 3,5 bar en een gemiddelde stoom van 100 gram per minuut. In vergelijking met andere modellen zit de Kärcher op dezelfde lijn.

Dankzij het slimme ontkalkingspatroon wordt het water automatisch ontkalkt. Dit bespaart u een hoop tijd. Slimme zet en en pluspunt voor Kärcher.

Vloer en Sanitair

Dankzij het multifunctionele toebehoren van Kärcher zoals een vloermond, handsproeier, ronde borstel, enzovoorts, kunt u verschillende oppervlakken efficiënt reinigen. Kärcher levert de EasyFix 4 met een ‘carpet glider‘ waardoor u ook tapijten moeiteloos schoon stoomt.

Karcher SC 4 EasyFix Premium accessoires

Waarom is dit de beste koop?

Een goede vraag die we onszelf erg vaak hebben gesteld. We gaan uit van een gemiddeld rijtjeshuis en vinden gebruiksgemak het belangrijkste punt bij deze stoomreiniger. Zoals we zeiden heeft de Kärcher SC5 EasyFix Premium dan wel meer kracht en een groter waterreservoir, hij is ook dubbel zo duur en dubbel zo zwaar. Voor een grote kantoorruimte ideaal, maar voor uw huis is de SC4 zeker fijner.

Wat zit er in de doos?

 • Handsproeier
 • Puntstraalsproeier
 • Ronde borstel (klein)
 • Ronde borstel (groot)
 • Stoomslang met stoompistool (2 meter)
 • Microvezel overtrek voor de handsproeier en een vloer-reinigingsset + verlengbuis tube (2 x 0,5 m.)

De Kärcher heeft een ietwat korte steel en het 6 meter lange snoer had langer gekund.

Voordelen

 • Alle vloeren
 • Bijvullen tijdens gebruik
 • Ergonomisch, licht en wendbaar
 • Door het stille geluid maakt u de kinderen niet wakker

Nadelen

 • Het 4 meter korte snoer had langer gemoeten. (actieradius 6 meter)
 • Extra reinigingsdoeken zouden geen overbodige luxe zijn
 • Een ietwat korte steel

Conclusie

De Kärcher SC4 EasyFix Premium is door zijn compacte formaat en alle universele opzetstukken uiterst geschikt voor al uw vloeren en sanitair.

 

Beste stoomreiniger voor tapijt (Kärcher SC3 EasyFix Premium)

Veel stoomreinigers zijn te krijgen met verschillende universele voetstukken waardoor verschillende vloeren gereinigd kunnen worden.

Wij hebben gezocht naar een product, specifiek voor tapijtvloeren. Een goede prijs/kwaliteit verhouding en een uiterst functionele stoomreiniger. Dit was een lastige zoektocht.

Kärcher SC 3 EasyFix Premium

De meeste mensen zijn bang voor het gebruik van een stoomreiniger op tapijt en dat is begrijpelijk. Uw tapijt kan te nat worden en hierdoor zijn vuil-afstotende functie verliezen. Het is dus belangrijk dat uw tapijt kan luchten door een goede ventilatie of door tocht te creëren door wat deuren open te zetten. Ook is het slim om uw tapijt 's avonds te stomen voor u naar bed gaat, dan is het 's morgens droog, maar doe de deuren dan wel gewoon op slot…

We hebben ons best gedaan om een reiniger te vinden die voldeed aan onze criteria. We vonden deze. Een apparaat van Kärcher. 

Kärcher SC3 EasyFix Premium

De Kärcher SC3 EasyFix Premium is niet zomaar uit de selectie gerold. Door zijn uitstekende prijs kwam de reiniger bij ons in het vizier.  Met de Karcher SC 3 EasyFix Premium stoomt u naast kleine stoomklussen en harde vloeren ook laagpolige tapijten of vloerkleden schoon.

U ontvangt namelijk een speciale tapijtborstel. Deze borstel klikt u eenvoudig over de reguliere harde vloeren borstel om gemakkelijker over het tapijt te glijden en het grondig te reinigen.

Stoom

Een stoomdruk van 3,5 bar en een continue stoomproductie zorgt voor effectieve resultaten. Dit in combinatie met het 1 liter grote waterreservoir wat ervoor zorgt dat u niet continue uw water hoeft bij te vullen. Met een vol waterreservoir kunt u het apparaat 20 minuten gebruiken. Het reservoir van deze SC 3 Easyfix Premium kan worden bijgevuld terwijl u bezig bent met reinigen, hierdoor kun je non-stop doorgaan. U kunt het waterreservoir echter wel gemakkelijk uitnemen en meenemen naar de kraan.

Ontkalkingspatroon

Daarnaast ontvang je ook een ontkalkingspatroon. Ondanks dat de stoomreiniger kalk eenvoudig van de glazen badkamerwand stoomt, maakt het zelf ook gebruik van water. Door het ontkalkingspatroon in de stoomreiniger te stoppen, voorkomt u dat er kalk aan de binnenkant hecht en de stoomreiniger beschadigt. Zo gaat uw stoomreiniger langer mee en voorkomt u dat er kalkhoudend water op uw wastafel wordt gestoomd.

Kärcher SC3 EasyFix Premium

Schoonmaakmiddelen verleden tijd

Met de SC 3 EasyFix Premium stoomreiniger verwijderd u al het handnekkige vuil zonder gebruik te hoeven maken van chemische schoonmaakmiddelen. U door maar liefst 99,99% van alle bacterien in huis met de stoom. Ideaal voor bijvoorbeeld (badkamer)tegels, kookplaten en afzuigkappen.

Snel klaar voor gebruik

Binnen een halve minuut is deze stoomreiniger opgewarmd, u kunt dus vrijwel direct aan de slag!

Reservoir bijvullen

Het reservoir van de dit apparaat kan worden bijgevuld terwijl u bezig bent met reinigen, hierdoor kun je non-stop doorgaan. Ook is deze stoomreiniger voorzien van een slim ontkalkingsfilter.

Easyfix

De microvezel bodemdoek kan eenvoudig worden vastgemaakt aan de vloermond door middel van klittenband. De bodemdoek kunt u gemakkelijk verwijderen zonder dat u in contact komt met vuil.

Compleet pakket

De Kärcher SC 3 EasyFix Premium wordt standaard geleverd met veel extra accessoires. Hierdoor hebt u voor elke situatie het juiste gereedschap in huis. Zo kun je met de meegeleverde ‘carpet glider’ eenvoudig tapijten reinigen en opfrissen. Ten slotte is de stoomreiniger standaard uitgevoerd met een kinderbeveiliging en veiligheidsventiel.

Het snoer is wat aan de korte kant, deze had echt wat langer mogen zijn. 

Voordelen

 • Deze stoomreiniger gebruikt u ook om uw tapijt of vloerkeden mee te reinigen
 • De stoomreiniger kan non-stop worden bijgevuld. 
 • Water wordt automatisch ontkalkt door het slimme ontkalkingsfilter. 

Nadelen

 • Waterreservoir is niet afneembaar
 • De stoomkracht van deze stoomgenerator kunt u niet zelf instellen.
 • Het snoer is vrij kort

Conclusie

De Kärcher SC 3 EasyFix Premium is een prima stoomreiniger waarmee u eenvoudig uw tapijt reinigt en opfrist. Het apparaat wordt standaard met veel accessoires geleverd waardoor u vrijwel alle oppervlakken grondig reinigt. Het snoer had langer mogen zijn. 


Beste stoomreiniger voor laminaat (BISSELL 1897N)

We hebben voor u uitgezocht welke stoomreiniger u het best kunt gebruiken voor laminaat. Alleen laminaat. Een sterke en robuuste stoomreiniger van een compact formaat want u kunt hem zo in de hoek zetten. 

Laminaat moet speciaal worden behandeld (vooral gelakte vloeren) en het is gevaarlijk om hier zomaar met een hoge stoomdruk overheen te gaan. 

De stoomdruk moet tot een minimaal niveau worden teruggeschroefd en u moet gebruik maken van een dikke vloerdoek, zodat er niet teveel stoom in uw vloer dringt.

Daarom hebben wij voor u een speciaal product uitgezocht.

BISSELL

Bissel is een familiebedrijf dat inmiddels vijf generaties lang marktleider is in de zorg voor uw huis. Sussesvol sinds 1876. Door de tijd heen heeft het bedrijf diepgaand begrip ontwikkeld met betrekking tot het leven en de schoonmaakbehoefte van consumenten zoals u en ons. De grote jongens vinden zichzelf allemaal marktleider maar Bissel maakt op het gebied van stoomreinigers misschien wel een kans.

BISSELL 1897N – PowerFresh Lift-Off – 2-in-1

De Bissel Lift-Off stoommop is een multifunctionele 2-in-1 stoomreiniger voor ten eerste uw laminaat vloer, maar door de afneembare handstoomreiniger kunt u ook uw sanitair geweldig schoonmaken als u de losse 1,5 meter lange slang aankoppelt.

Door het bovengemiddeld lange snoer van 7,5 meter komt u verder dan met andere modellen.

Flash-verwarmingssysteem

Het krachtige 1600 watt flash-verwarmingssysteem gebruikt verhitte stoom en na 30 seconde opwarmen is deze al gebruiksklaar. De stoommop reinigt en ontsmet uw vloer uitstekend en verwijdert 99,9% van het vuil bacteriën.

BISSELL 1897N – PowerFresh Lift-Off – 2-in-1 sanitair

Afneembare stoommodule

Met de afneembare stoommodule met losse slang stoomt u het hele huis door. Ideaal voor de kleinere klusjes zoals de badkuip en het fornuis. Ook de tegels inclusief de voegen in de badkamer zijn makkelijk schoon te maken met de meegeleverde, speciale borsteltjes.

BISSELL 1897N – PowerFresh Lift-Off – 2-in-1 hand

Handmatige, variabele stoombeheersing

Wel zo handig bij een parket of laminaatvloer. U kunt de stoom op zijn zachts laten stomen op het parket, maar bij vieze tegeltjes in de badkamer de kraan helemaal opendraaien. Weg met die schimmel. Gemiddeld kunt u 15 minuten stomen voor uw reservoir leeg is.

Driehoekige voet voor de kleine hoekjes

De Bissel PowerFresh beschikt over een driehoekige, draaibare voet waardoor u gemakkelijk in de kleinste hoekjes komt. Veel modellen missen deze mogelijkheid maar gelukkig heeft Bissel hier gebruik van gemaakt. Zo komt u net wel in dat nisje onder de trap.

Inbegrepen

 • 1 zachte, wasbare mop-pad
 • 1 harde borstelige, wasbare mop-pad
 • 3 kleine detailborstels
 • Opzetslang voor losse module van 1,5 meter
 • Plat opzetstuk voor bijvoorbeeld uw douche muur

De prijs is aan de hoge kant. Hiernaast zijn volgens meerdere mensen de meegeleverde opzetstukken aan de kleine kant.

Voordelen

 • Uitstekende reiniging voor laminaat of parket
 • 7,5 meter lang snoer
 • Ook ideaal voor sanitair
 • Prijs/kwaliteit is perfect

Nadelen

 • De stoomreiniger is net iets te zwaar
 • Het snoer zult u zelf op moeten rollen

Conclusie

De stoomreiniger van Bissel is ideaal voor uw parket en laminaat vloer door de instelbare stoomfunctie en de dikke vloerdoek.

Beste stoomreiniger voor de badkamer en het aanrecht (BISSELL Steam shot)

Ja, dit moet een compacte stoomreiniger zijn. Het glas in de douche en de hoekjes in de badkuip. We hebben een poosje gezocht en vergeleken maar dit was geen moeilijke beslissing.

BISSELL 2635J – Steam Shot

De Bissell Steam Shot is ideaal om hardnekkig vuil, vet, kalk en andere vlekken te verwijderen of te weken van een harde ondergrond. De Bissell wordt geleverd met diverse hulpstukken voor gebruik in de badkamer en keuken.

Ook de stoomreiniger van Bissell doodt 99,9% van de bacteriën. De krachtige stoom unit heeft een vermogen van 1050 watt en bezit over een druk van 4,5 bar. Erg krachtig voor zo'n compact formaat, maar niet zo krachtig als slede-stoomreinigers. Met de Bissel kunt u 15 minuten achter elkaar doorstomen zonder onderbreking. Het apparaat wordt geleverd met 5 verschillende opzetstukken waardoor u elk hoekje perfect schoonmaakt.

Geleverd met:

 • Vulbeker
 • Verlengslang
 • 6 verschillende opzetstukken
 • Microvezeldoeken
 • Handleiding

De handstoomreiniger van Bissel had iets meer kracht mogen hebben. Hiernaast is het waterreservoir een stuk kleiner dan bij een slede-stoomreiniger.

Voordelen

 • Comfortabel en compact
 • Wordt geleverd met scala aan opzetstukken
 • Sterke stoomdruk 

Nadelen

 • Door de kleine tank van 0,4 liter zult u deze regelmatig moeten bijvullen
 • 5 minuten opwarmtijd is lastig voor ongeduldige mensen

Conclusie

Met de Bissell 2653J – Steamshot stoomt u het hele huis door en maakt u elk hoekje stof, vet en kalkvrij.

Beste stoomreiniger voor een bank of zetel (Black & Decker 17-in-1)

Ingewikkelde zoektocht. Als u zoekt op ‘stoomreininger voor meubels' in Google komen er genoeg resultaten maar het zijn allemaal stoommoppen, en dat is nou niet echt handig bij het reinigen van een bank of stoel. Daarom wouden we graag een compacte en lichte hand-stoomreiniger voor het reinigen van uw meubels.

We hebben er een paar gevonden die voldeden aan onze eerste criteria meer toch niet bleken te werken. We kwamen dus toch uit bij de multi-functionele stoommoppen van Black & Decker. Niet helemaal wat we zochten, maar beter kon niet. Hopelijk heeft de toekomst meer voor ons in petto. Hieronder ziet u de stoomreiniger die we voor u hebben geselecteerd, maar we willen u nog één ding meegeven.

Wees u bewust van uw stofsoort

Veel mensen denken dat het ideaal is om een stoomreiniger te bezitten omdat stoffen banken of stoelen dan zo gereinigd zijn. Dit kan inderdaad zo wezen, maar pas op: sommige stoffen kunnen niet tegen een hoge temperatuur! Neem bijvoorbeeld een wollen of katoenen stof. Wanneer dit onder een hoge temperatuur wordt gereinigd zal het zeker beschadigen of zijn oorspronkelijke vorm verliezen. Wees u dus bewust van uw stof als u de kamer rond gaat met uw stoomreiniger.

Black & Decker 17-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst

Black & Decker. Een in 1910 opgerichte, Amerikaanse fabrikant van elektrisch gereedschap en accessoires. Black en Decker gereedschap wordt vooral gebruikt door de doe-het-zelf'er.
Over hun gereedschap mogen we echter niet klagen…

Terwijl we dit schrijven twijfelen we waarom dit product niet op de positie van de beste koop is gepositioneerd. Het is namelijk een product waar u letterlijk ALLES mee kunt reinigen. Toch is de Kärcher (beste koop) net iets beter gebleken op het gebied van vloeren reinigen.

Black & Decker 17-in-1 Steam-mop

Waarom dan toch zo'n uitgebreid product voor alleen meubels?

 Een begrijpelijke vraag. We kwamen tot de conclusie dat er helaas geen compact formaat stoomreiniger op de markt is voor het grondig reinigen van een bank of stoel. Vandaar.

17 in 1

Alles wat u zich maar kunt bedenken kunt u reinigen met deze stoomreiniger.

Het is zeker een stoomreiniger die uw bank of stoel en andere meubels uitstekend reinigt, maar ook vloeren, kledij, badkamers, kookfornuizen, spiegels, gordijnen en barbeque's zijn binnen de kortste keren schoon.

Black & Decker 17-in-1 Steam accessoires

Stoomstoot

Bijna geen enkele stoomreiniger bezit over deze functie. Alle stoomreinigers hebben een continue stoomproductie wat meestal gewoon goed werkt, maar als het dan toch allemaal tegenzit kunt u bij deze machine nog een extra stootje geven om ook die ene vlek van 3 maanden oud uit uw bank te halen.

Eenvoudig

De Black & Decker is een van de meest eenvoudige stoomreinigers. Alles spreekt voor zich. Ook met het vullen van het reservoir hoeft u geen extra maatregelen te nemen. Gewoon kraanwater is voldoende en dankzij de Easy Glide microvezel stoomdoeken heeft u een uitstekende vuilafname en de stoomdoeken gaan tot meer dan dan 100 wasbeurten mee. Zijn ze dan toch versleten, dan kunt u ze altijd eenvoudig bestellen.

stoomreiniger

Wat zit er in de doos?

 • Opzetstuk voor uw meubels
 • 2 x standaard stoomdoeken
 • Stoomwisser voor uw ramen
 • Tapijtglijder
 • Flexibele slang
 • Variabel mondstuk
 • Stoomhandschoen glansdoek
 • Stoomhandschoen schuurdoek
 • Set van drie opzetstukken voor hardnekkig vuil
 • Handleiding
 • Een redelijk prijzig apparaat met een ietwat klein waterreservoir. Hiernaast had het aanbod aan accessoires voor sommigen beperkter gemogen.

  Voordelen

  • Ideaal voor uw meubilair
  • In 25 seconde al warm
  • De meegeleverde handschoen is een superuitvinding
  • Door het 6 meter lange snoer komt u in bijna elk hoekje

  Nadelen

  • Een beetje prijzig
  • U tilt de reiniger niet heel makkelijk op door haar 5,5 kg
  • Redelijk klein waterreservoir van 500ml.

  Conclusie

  De Black & Decker is ideaal voor het reinigen van uw meubels, maar kan ook voor vloeren en sanitair gebruikt worden

  Bekijk prijzen van de Black & Decker bij verschillende winkels:


  Koopgids

  Hoe werkt een stoomreiniger

  Zoals u misschien al hebt gelezen maakt een stoomreiniger alle soorten harde oppervlakken helemaal schoon. Het apparaat is voorzien van een stekker en een waterreservoir. Wat water in het reservoir wordt heet gestookt en wordt vervolgens hard naar buiten geblazen. Doordat de stoom een hoge temperatuur heeft dood een stoomreiniger zowel de kleinste bacteriën, alsook de vieze plekken in uw vloer.

  Welke stoomreiniger

  Er zijn drie soorten stoomreinigers namelijk: handstoomreinigers, stoommoppen en slede-stoomreinigers.

  Handstoomreiniger

  Bij een handstoomreiniger zegt de naam het al. Een reiniger die erg gebruiksvriendelijk is door het compacte formaat van een plantenspuit. Mede door dit formaat kunt u ze makkelijk overal in huis gebruiken. De gordijnen, de meubels en de badkamer is nooit meer vies.

  Stoommop

  Dit apparaat lijkt een beetje op een steelstofzuiger. Ze zijn alleen geschikt voor vloeren doordat het stoomapparaat in de steel zit. Deze steel houd je vast dus het is ongemakkelijk om andere dingen dan de vloer te reinigen.

  Slede-stoomreiniger

  Eigenlijk precies hetzelfde als een stofzuiger maar in plaats van het stof opzuigen stoomt deze machine de vloer schoon. Ook met deze machine maakt u alleen de vloer schoon. De reiniger zelf word net als een stofzuiger verplaatst door de wieltjes en u maakt schoon door de aangekoppelde slang met een steel.

  Keuze maken

  Hopelijk heeft dit artikel en deze koopgids u geholpen een goede keuze te maken voor een stoomreiniger.
  Een product kopen blijft lastig, maar Klesto helpt u op weg.