Beste keukenmixer

 
 
 

Bent u op zoek naar zo’n mooie mixer met kom en wilt u weten welke u het beste kunt kopen? Of staat u straks tijdens het koken helemaal rood en bezweet te worstelen met een ingewikkelde keukenrobot, terwijl ondertussen het eten aanbrandt? Het grote onderzoek van 2021 over de beste keukenmixer geeft u duidelijkheid met de zekerheid van een goede koop.

De beste keukenmixers op een rijtje:

Afbeelding

ProductKenwood Chef Titanium KVC7320S

Onze beste koop!

Kenwood Chef Titanium KVC7320S

Beste koop keukenmixer voor dagelijks gebruik 

óf

Domo puur do917kr

Domo Puur DO9175KR

Beste keukenmixer voor de beginner

óf

Bosch MUM52120 Keukenmachine

Bosch MUM52120

Beste keukenmachine met blender

óf

Clatronic KM 3711

Clatronic KM 3711

Beste retro keukenmachine

óf

Bella Argentea 2G

Klarstein Bella Argentea

Beste keukenmachine met glazen kom

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Kenwood Chef Titanium KVC7320S

Beste koop keukenmixer

Kenwood Chef Titanium KVC7320S

óf

Domo Puur DO9175KR

Beste keukenmixer voor de beginner

Domo puur do917kr

óf

Bosch MUM52120

Beste keukenmixer met blender

Bosch MUM52120

óf

Clatronic KM 3711

Beste retro keukenmixer

Clatronic KM 3711

óf

Klarstein Bella Argentea

Beste keukenmixer met glazen kom

Klarstein Bella Argentea

óf

De moderne keukenrobot kan veel maar gaat u alle mogelijkheden ook benutten of zou een foodprocessor toch handiger zijn? Onze duidelijke checklist helpt u om precies te bepalen wat u nodig heeft in uw keuken. Als u trouwens de reclames mag geloven is een keukenmachine precies wat u nodig heeft, maar is dit nu wel zo? Het lijkt allemaal zo makkelijk en vooral moeiteloos te gaan met keukenmixers maar de beperkingen worden er niet bij verteld.

Het grote onderzoek naar de beste keukenmixer komt precies op het juiste moment. In de uitgebreide keukenmixer test van Klesto.nl letten we op het bedieningsgemak, de mogelijkheden en de prijs kwaliteitsverhouding. Hierbij benoemen we de voordelen maar ook de nadelen van de keukenrobots. Daarbij hebben we de beste koop keukenmachine van 2019 voor dagelijks gebruik, de Kenwood Chef Titanium KVC7320S alvast voor u geselecteerd.

U kunt trouwens nog meer verwachten op het gebied van keukenmachines. Houdt u de keukenmachines af en toe soms moeilijk uit elkaar?

Door de uitgebreide mogelijkheden van de moderne foodprocessors zijn de verschillen tussen keukenmachines inderdaad vaak niet helemaal duidelijk. De verschillen tussen de foodprocessor en de keukenmixer zetten we hier voor eens en altijd op een rijtje. Wordt het voor u een keukenmixer voor brooddeeg of toch een foodprocessor voor hakken en raspen?

U weet binnen 10 minuutjes lezen alles over keukenmachines en hun mogelijkheden. Bent u nieuw op het gebied van keukenmachines en zoekt u een voordelige keukenmixer om het eens uit te proberen? Ook de beste keukenmachine voor beginners, de Domo DO9175KR is gekozen uit het aanbod van ruim 70 keukenmixers. Wilt u weten hoe het zit met de beste keukenmachine van 2019?

We beginnen bij de bijzonder professionele en beste mixer met kom van dit jaar. Gaat u mee voor een blik in de keuken bij Chef Kenwood?


Beste koop keukenmachine voor dagelijks gebruik | Kenwood Chef Titanium KVC7320S

 
 

Bij de top van de moderne keukenmixers is Kenwood goed vertegenwoordigt. Het van oorsprong Japanse bedrijf is, met zijn keur aan keukenmachines, bijna niet over het hoofd te zien. De Chef Titanium KVC7320S is dan ook het paradepaardje uit de Chef collectie.

Houdt u wel van een beetje luxe en uitstraling bij uw keukenapparatuur? Volledig uitgevoerd in zilverkleurig RVS glanst de machine u tegemoet.

De beste koop keukenmixer zou in de keuken van een toprestaurant zeker niet misstaan. Door de chromen draaiknop, het chromen Kenwood naamplaatje en de heldere led verlichting bij de knop en mengarm wordt dit effect nog versterkt. Tel daarbij op een grote mengkom van 4,6 liter en de KVC7320S oogt precies als wat hij is: de beste keukenmixer van 2019.

De recent vernieuwde Chef Titanium is groot, 30,5 cm hoog en 28,5 bij 38 cm breed. Zwaar is de keukenmixer voor brooddeeg ook, namelijk 9,2 kg. Nu vinden we dat bij een keukenmachine vaak een voordeel. Door het gewicht blijft het apparaat tijdens het gebruik prima op zijn plaats, waar lichte apparaten soms aan de wandel willen gaan.

Met een motorvermogen van 1500 Watt is de winnaar bovendien een van de krachtigste keukenmixers die momenteel beschikbaar is. Het ontwerp, de gebruikte materialen en de afwerking zijn van hoge kwaliteit. De prijs is er dan ook naar, ruim € 500,- moet u voor deze krachtpatser neertellen. Vindt u dat veel geld voor een keukenmixer?

Dat vinden wij ook, de Kenwood Chef Titanium KVC7320S bevindt zich in ieder geval qua prijs duidelijk bij de professionele keukenmixers. Natuurlijk willen we wel weten of we ons geld nuttig besteden. Zullen we kijken of de mogelijkheden van deze keukenrobot ons hiervoor een goede verklaring geven?

De mogelijkheden en bediening van de Chef KVC7320S

De mixer met kom ziet er imposant uit, maar wat kan deze keukenrobot en hoe doen we dat? Bij het uitpakken vinden we 5 opvallend solide gardes. Leuk is vooral de K-vormige deeghaak maar degelijk zijn ook de S-vorm en de dubbele garde. De gebruiksaanwijzing is behulpzaam en het plaatsen van de accessoires wijst zich eigenlijk vanzelf.

K-Klopper

K-Klopper

Met deze unieke klopper kunt u werkelijk alles kloppen.

Flexi-Klopper

Flexi-klopper

Dit flexibele hulpstuk schraapt alle ingrediënten van de zijkant van de kom en mengt ze goed onder elkaar voor een romig glazuurmengsel of cakebeslag.

Power garde

Power garde

Met de power-garde creëert u stevige eiwitpieken, klopt u fluweelzachte room en mengt u gelijkmatig beslag voor perfect gerezen bereidingen.

Spatel

Spatel

De spatel glijdt voorzichtig door de ingrediënten, waardoor de optimale hoeveelheid lucht behouden blijft om luchtige macarons en mousses te bereiden.

Deeghaak

Deeghaak

De krachtige deegheek kneedt alle soorten deeg, van pizza- tot pastadeeg, voor een romige brioche of knapperig brood.

Keukenmixer

Veelzijdig

Met de Kenwood Chef kunt u op vele verschillende manieren verrukkelijke gerechten bereiden.

 
 
 
 

De Kenwood KVC7320S is beveiligd tegen onjuiste vergrendeling van de accessoires en hulpstukken. Heeft u iets niet correct geplaatst? Dan gaat de keukenrobot niet aan. U ziet wel een knipperend stand-by lampje. Ook tegen oververhitting heeft het apparaat een beveiliging volgens hetzelfde principe. Bent u klaar om te beginnen?

In het gebruik werken alle Kenwood keukenmachines volgens hetzelfde simpele principe. Heeft u al eerder een Kenwood keukenmachine gehad of zou dit uw eerste worden? Qua bediening staan Kenwood keukenmachines bekend als makkelijk. Zullen we kijken als dit bij de beste keukenmixer van 2019 ook opgaat?

Alle accessoires bevestigt of verwijdert u door ze aangedrukt naar links dan wel naar rechts te draaien. Dit geldt zowel voor de opzetstukken, die u dan op de motor basis plaatst als voor de gardes en meng accessoires.

De mixer bediend u met de grote ronde draaiknop. U drukt deze in en de machine kan meteen beginnen. Door de knop naar rechts te draaien laat u de motor sneller draaien waarbij uiterst rechts de snelste stand(max) is.

Kenwood Chef Titanium KVC7320S draaiknop

Wilt u even een krachtige draai geven aan uw ingrediënten? Dan draait u de knop naar links, hier bevindt zich zowel de fold(voor mengen met zeer lage snelheid) als de pulse stand. Aan de achterkant van de motor basis zit een rechthoekige schuifknop. Wilt u de mengarm naar boven doen? Dan duwt u deze naar onderen. Bij het naar beneden doen valt de mengarm automatisch in de vergrendeling terug.

Houdt u van opletten en wilt u goed zien wat er in uw mengkom gebeurt tijdens het kneden van het deeg of beslag? Met de handige led verlichting aan de rand van de mengarm heeft u prima zicht op de voortgang van uw beslag. De kleine aan/uit-knop voor het licht bevindt zich bovenop de mengarm.

Maakt u graag warme gerechten zoals pasta saus of een lekkere verse soep? Bij het apparaat krijgt u een blender met een inhoud van 1,6 liter gemaakt van Thermo-Resist glas. Thermo-Resist wil zeggen dat u ook warme ingrediënten zoals soepen en sauzen kunt bereiden. Bovendien is deze glassoort sterk en nagenoeg onbreekbaar.

Wat vindt u er allemaal van? Over de bediening zijn we namelijk al helemaal uitverteld. In het gebruik vinden wij de Kenwood Chef Titanium KVC7320S vooral snel, krachtig en stil. Daarbij hebben we met de keukenrobot ruim een uur non stop deeg gekneed en gemengd zonder enige moeite of onderbreking.

Oh Ja, voor we het vergeten. De RVS-mengkom heeft twee handvatten voor het gemakkelijk verplaatsen. Hierdoor kunt u snel uw mengsels overgieten in één van uw pannen of bakvormen. Gaat u eerst eten of meteen aan de schoonmaak? De afwas is met de KVC7320S gelukkig redelijk snel klaar. De accessoires mogen wel in de vaatwasser maar de RVS-mengkom niet. Als u die toch met de hand afwast, kunt u natuurlijk de deksels en gardes ook meteen afwassen. Even een vochtig doekje over de motor basis en klaar is Kees. Zullen we nu maar eens kijken wat er allemaal in de doos zit?

Wat zit er in de doos?

De Chef Titanium KVC7320S wordt kant en klaar geleverd inclusief de 4,6 liter RVS-mengkom en een tweedelig deksel. Ook vindt u in de doos een volledig roestvrijstalen K-klopper, garde en deeghaak in S vorm(spiraal). Meeverpakt is daarbij een flexiklopper, een fold accessoire en de Termo-Resist glazen blender van 1,6 liter.
U vindt in de doos ook nog een aanvraagformulier waarmee u een gratis receptenboek kunt aanvragen en de gebruiksaanwijzing. De Chef Titanium KVC7320S wordt verkocht met 2 jaar fabrieksgarantie en 10 jaar garantie op de motor van het type carry in.

Het apparaat is duur en de losse accessoires zijn ook vrij prijzig.

Voordelen

 • Mooi uiterlijk en in hoge kwaliteit uitgevoerd (RVS)
 • Grote solide mengkom met handvatten (4,6 liter)
 • Krachtige motor voor langdurig gebruik (1500 Watt)
 • Geschikt voor warme ingrediënten (ook de blender)

Nadelen

 • De keukenmachine is duur
 • Het is een vrij groot apparaat
 • Losse opzetstukken zijn ook duur (foodprocessor, sapcentrifuge enz.)
 • Niet alle onderdelen mogen in de vaatwasser 
 

Conclusie

De Kenwood Chef Titanium KVC7320S is een zeer imposante en duurzame keukenmachine. De resultaten bij alle ingrediënten waren boven verwachting. De beste keukenmixer van 2019 is makkelijk te bedienen, bijzonder krachtig en geeft een mooie en egale mix. Duur is hij wel, maar voor intensief, langdurig en regelmatig gebruik een perfecte mixer voor deeg.

 
 
 
 

Beste keukenmachine voor de beginner | Domo Puur DO9175KR

 
 

Het Belgische bedrijf familiebedrijf Domo, opgericht in 1986, maakt zich sterk voor innovatieve huishoudelijke apparatuur voor een betaalbare prijs. Dat ze daarin succesvol zijn bewijst hun grote assortiment van ruim 300 verschillende apparaten.

De Domo Puur DO9175KR bevestigd daarbij absoluut hun reputatie. Een no nonsense apparaat voor een redelijk bedrag, dat is de beste keukenmixer van 2019 voor de beginner.

Wat het design betreft, doet de mixer voor deeg alvast niet onder voor vele duurdere apparaten. Het ontwerp doet een beetje retro aan, veel ronde hoeken, een zilverkleurige streep rondom de bovenzijde van de mengarm en chromen accenten. 

Wat het design betreft, doet de mixer voor deeg alvast niet onder voor vele duurdere apparaten. Het ontwerp doet een beetje retro aan, veel ronde hoeken, een zilverkleurige streep rondom de bovenzijde van de mengarm en chromen accenten. Het apparaat is vrij compact, de hoogte is 31 cm en de omvang is 21,3 cm bij 33 cm. De keukenrobot weegt nog net geen 5 kg en staat op 4 anti slip pootjes.

U heeft bij de DO9175KR keuze uit één kleur. De motor basis is gemaakt van wit kunststof met daarbij een RVS-mengkom van 4 liter. Een leuk detail: de vrij grote ronde draaiknop aan de zijkant van de machine heeft, als u het apparaat gebruikt, een opvallende neon blauwe cirkel. De looks zijn dus wel in orde maar wat heeft deze kleine witte keukenrobot ons te bieden?

Mogelijkheden en bediening van de DO9175KR

De Domo Puur DO9175KR is een echte basis mixer voor deeg. Geavanceerde snufjes of bijzonderheden heeft de machine niet. Met zijn 700 Watt motor doet hij wat hij moet doen en ietsje meer.

U kunt kloppen, mengen en mixen voor maximaal 10 minuten achter elkaar.

Domo Puur DO9175KR werking

Kortom, de ProPlus droogmolen is een compacte droogmolen die ook prima binnen te gebruiken is. Dankzij zijn compacte formaat zal de molen niet snel in de weg staan. Wilt u de molen wel buiten gebruiken, dan kunt u deze extra stevig vastzetten dankzij de meegeleverde extra haringen.

Lijkt dit u een beetje kort? In de praktijk was dit voor ons ruim voldoende om het beslag van twee taarten te mengen. Wilt u meer of langer uw keukenmixer gebruiken? Na ongeveer 10 minuten afkoelen is de Domo Puur weer klaar voor een nieuwe ronde. Zullen we even de bediening doornemen?

Bij de DO9175KR Puur draait alles om twee knoppen. De ene is een kleine hendel van chroom. Deze bevindt zich aan de zijkant van de machine en gebruikt u om de mengarm omhoog te kunnen doen. Zodra u een klik hoort zit de mengarm stevig en vast omhoog. De accessoires (garde, deeghaak of klopper) draait u aan de onderkant van de mengarm tegen de klok in en trekt u vervolgens een klein stukje naar beneden waardoor ze worden vergrendeld.

De RVS-mengkom plaatst u met de klok mee op de motor basis. U kunt nu alvast uw ingrediënten in de kom doen. Daarna doet u de mengarm weer naar beneden tot u een klik hoort. Hiermee is de mengarm meteen weer veilig vergrendeld. U doet nu het spatdeksel op de mengkom en uw keukenmixer voor deeg is klaar voor gebruik. We gaan nu over naar de tweede (ronde)knop die ook aan de zijkant van de machine zit.

De keukenmachine bedient u door deze ronde draaiknop naar links te draaien. U kunt daarbij kiezen uit 6 snelheden. Voor de kneedhaak is stand 1 aanbevolen. Wilt u tijdens het mixen nog iets extra’s toevoegen? U hoeft daarvoor niet te onderbreken. Het spatdeksel heeft een ruime opening waardoor u tijdens het mengen of mixen eieren, meel of melk kunt toevoegen.

Is alles goed gemengd en bent u klaar? Dan draait u de knop weer naar rechts tot aan de nul en het apparaat is uit. Wat denkt u ervan, zou het u lukken met de DO9175KR? Bij klesto.nl vinden we de eenvoud van de beste keukenmixer voor beginners in ieder geval verfrissend. Zullen nog even de hygiëne doornemen?

Schoonmaak en opties(voor meer power)

Meteen na gebruik kunt u alles schoonmaken. De mengkom mag u met de hand afspoelen en wassen. De deeghaak, garde, klopper en het deksel met vulopening mogen ook in de vaatwasser. Even een vochtig doekje om het apparaat zelf af te nemen en uw mooie keukenmixer is weer helemaal schoon.

Heeft u toch liever een mixer voor brooddeeg met een iets krachtig motor? De grote grijze broer van de beste keukenmixer voor beginners valt in dezelfde prijscategorie. Heeft u een kleinere keuken of weinig ruimte op uw aanrecht? Wel opletten dan, want deze deeg mixer is met zijn 40 cm hoogte en 50 cm bij 31 cm omvang bepaald niet compact.

De flinke Domo DO9070KR heeft daarbij wel een motorvermogen van 1000 Watt. Ook deze mixer met kom hebben we voor onze keukenmixer test uitvoerig onderzocht. De mogelijkheden en de bediening zijn daarbij vrijwel identiek. Beide keukenmachines functioneren dan ook prima. We vinden, voor beginners, de Domo Puur DO9175KR al ruimschoots voldoen aan de eisen maar laten uiteraard de keuze aan u.

Wat zit er in de doos?

De Domo Puur DO9175KR wordt gebruiksklaar geleverd inclusief 4 liter RVS-mengkom en deksel met vulopening. In de doos vindt u verder nog een klopper, een deeghaak en een garde. Uiteraard is ook de gebruiksaanwijzing aanwezig. De keukenmixer voor deeg wordt verkocht met 2 jaar fabrieksgarantie van het type carry in.

Er zijn geen accessoires te koop.

Voordelen

 • Goede prijs kwaliteitsverhouding
 • Mooi ontwerp met ruime 4 liter mengkom
 • Goed resultaat voor deeg en beslag

Nadelen

 • Geen accessoires te koop
 • Maakt vrij veel geluid tijdens het gebruik
 

Conclusie

Voor mensen die weinig ervaring hebben met keukenmachines is de DO9175KR een prima instapper. Staat u regelmatig in de keuken? Dan is de Domo Puur een zeer praktische mixer voor deeg en voor zijn prijs een bijzonder degelijk en mooi apparaat. De beste keukenmixer voor beginners is simpel te bedienen en geeft een goed resultaat.

 
 
 
 

Beste keukenmachine met blender  | Bosch MUM52120

 
 

Wanneer u op zoek bent naar een basis keukenmachine die eenvoudig in gebruik is en daarnaast beschikt over extra accessoires, dan is de Bosch MUM52120 de ideale keukenmachine voor u.

De keukenmachine heeft een prachtig design dat in iedere keuken mooi zal staan, met een kunststof behuizing in het grijs en wit, en een RVS hakoppervlak.

De MUM52120 wordt niet alleen geleverd met een blender, maar ook met een rasp- en snijapparaat, RVS kneedhaak, klop- en roergarde, een anti-spatdeksel met vulschacht en een handige opbergtas voor alle accessoires.

De Bosch keukenmachine beschikt over een vermogen van 700 Watt. Dit is minder dan andere modellen van Bosch, echter hoeft u niet bang te zijn dat de machine niet genoeg aan kan. De machine is met dit vermogen nog steeds in staat een lastige taak als het kneden van deeg te volbrengen. Wel dient u er op te letten dat het (brood)deeg niet te zwaar is, om problemen te voorkomen.

Tevens hoeft u er ook niet bang voor te zijn dat het apparaat oververhit raakt. Dankzij de oververhittingsbeveiliging is dit namelijk niet mogelijk. Gebruikt u te harde ingrediënten, teveel inhoud of heeft u de machine te lang laten draaien, dan zal hij automatisch uitschakelen. In dat geval dient u de stekken uit het stopcontact te halen en hem te laten rusten. De aangeraden tijd hiervoor kunt u in de handleiding terugvinden, evenals welke ingrediënten u wel en beter niet kunt gebruiken.

Deze veelzijdige keukenmachine beschikt over een EasyArmLift, wat inhoudt dat u de 3-zone multifunctionele arm met één druk op de knop makkelijk en eenvoudig kunt verplaatsen. Wanneer u de zwenkarm draait, kunt u boven op de blenderbeker aansluiten. Dit stelt u in staat naast heerlijke baksels, ook nog lekkere smoothies te maken.

Ook beschikt de machine over een 3D PlanetaryMixing-functie. Hiermee worden alle ingrediënten snel en perfect gemengd. De roterende beweging die hierbij wordt gemaakt is uniek, want hij draait in drie dimensies tegelijk.

Hiermee voorkomt u dat een deel van de kom wordt overgeslagen. U heeft dus geen last van meel dat op de bodem blijft liggen omdat dit niet mee gemixt wordt.

Bosch MUM52120

De foodprocessor accessoire plaats u ook boven op de keukenmachine en zorgt ervoor dat u snel eten kunt raspen of snijden. Het enige dat u hoeft te doen is één van de drie meegeleverde schijven in de molen te plaatsen en de groenten erin te doen. De gesneden groentes zullen vervolgens in de mengkom terecht komen.

De RVS mengkom heeft een inhoud van 3.9 liter, en de blender heeft een inhoud van 1.25 liter. Verder beschikt de multifunctionele arm over drie aandrijvingsopties en zijn er vier snelheden op de keukenmachine te vinden. Ook zijn er anti-slipvoetjes aanwezig, een automatische parkeerstand, oververhittings- en herinschakelingsbeveiliging, kan het snoer praktisch opgeborgen worden en mogen vrijwel alle onderdelen in de vaatwasser.

De blender is van plastic en dus gevoelig voor verkleuring.

Voordelen

 • Komt met veel accessoires
 • EasyArmLift
 • 3D mixfunctie

Nadelen

 • Niet geschikt voor zwaar brooddeeg
 • Niet alles mag in de vaatwasser
 • Redelijk prijzig
 

Conclusie

Wanneer u op zoek bent naar een goede keukenmachine met een blender, verschillende andere accessoires en een fraai design, dan is de Bosch MUM52120 voor u de beste keuze. De machine beschikt over een multifunctionele arm en unieke mixfunctie. Nadeel is echter wel, dat hij door zijn lage vermogen niet geschikt is voor heel zwaar brooddeeg.

 
 
 
 

Beste retro keukenmachine  | Clatronic KM 3711

 
 

Bent u op zoek naar een mooie retro keukenmachine, met de techniek van nu? Dan is de Clatronic KM 3711 precies wat u zoek. De keuken- en kneedmachine heeft een retro design in een mooie lichtblauwe kleur met een kunststof behuizing en RVS hakoppervlak.

De bediening van de keukenmachine doet u door middel van een draaisysteem, welke erg eenvoudig werkt.

De grote kom is van RVS en heeft een inhoud van maar liefst 5 liter. Dit is voldoende voor het bereiden van 2,5 tot 3 kilogram deeg, afhankelijk van wat u maakt. Met de meegeleverde garde, deeg- en kneedhaak kunt u al uw favoriete recepten uitproberen.

De keukenmachine heeft een vermogen van 1000 Watt en beschikt over zes verschillende snelheden die traploos instelbaar zijn. Ook beschikt hij over anti-slipvoetjes, is de bedieningsknop voorzien van een draaisysteem en beschikt hij over een zwenkarm.

Beschikt niet over een oververhittingsbeveiliging.

Voordelen

 • Vermogen van 1000 Watt
 • Grote RVS kom

Nadelen

 • Onderdelen mogen niet in de vaatwasser
 • Maakt redelijk wat geluid
 

Conclusie

Een mooie retro keukenmachine met de hedendaagse techniek. De machine beschikt over een vermogen van 1000 Watt en de grote RVS kom heeft een inhoud van 5 liter. Het nadeel is wel dat de machine redelijk wat geluid kan produceren, en dat de onderdelen niet in de vaatwasser mogen.

 
 
 
 

Beste keukenmachine met glazen kom  | Klarstein Bella Argentea

 
 

Wilt u graag een keukenmachine aanschaffen met een glazen kom, zodat u exact kunt zien wat er allemaal gebeurt? Dan is de Bella Argentea van Klarstein een goede oplossing. Deze machine is snel, eenvoudig te bedienen en betrouwbaar.

Wanneer u maaltijden klaarmaakt verwacht u natuurlijk dat deze perfect worden. Daar heeft u dan uiteraard wel een machine voor nodig die kwalitatief, geschikt en perfect functionerend is.

De kom is gemaakt van robuust en breukvrij glas, en heeft een inhoud van 5,2 liter. Hierin kun u met gemak 2,5 liter deeg in één keer klaarmaken.

Daarnaast beschikt de kom ook over een handvat, zodat u ook handmatig kan kneden of roeren wanneer dit nodig is. Ook beschikt hij over een systeem waarmee u heel eenvoudig kunt wisselen van accessoire.

Er zijn zes verschillende standen aanwezig voor het kneden, kloppen, mengen en roeren. Deze standen zijn in te stellen door middel van een handig draaisysteem. De behuizing is van kunststof en heeft een fraai design zodat hij in ieder huishouden past. Verder heeft hij een vermogen van 1200 Watt, beschikt hij over anti-slipvoetjes en een anti-spatdeksel. Wel belangrijk om te weten is dat de glazen kom enkel met de hand afgewassen mag worden. In de vaatwasser zou het glas barsten kunnen krijgen door de hoge temperatuur.

De glazen kom mag niet in de vaatwasser.

Voordelen

 • Grote glazen kom
 • Zes snelheden

Nadelen

 • Weinig accessoires
 • Niet geschikt voor de vaatwasser
 

Conclusie

Als u graag een keukenmachine wilt met een glazen kom, is dit de beste optie. De kom heeft een inhoud van ruim 5 liter en de machine zelf een vermogen van 1000 Watt. Ook zijn er zes snelheden in te stellen met het draaisysteem. Het nadeel is wel, dat de glazen kom niet in de vaatwasser mag omdat er dan barsten in kunnen komen door de hoge temperatuur.

 
 

Koopgids 

De keukenmachine van vroeger en nu laat een groot verschil zien. Dit geldt zowel voor het uiterlijk, de mogelijkheden en het gebruiksgemak. Wist u dat in de jaren 70-80 de meeste Nederlandse gezinnen een keukenmachine in huis hadden? Zelfs 7 tot 8 van de 10 gezinnen had er een. Deze apparaten waren eerder een ruimtegebruiker dan een echte keukenhulp en stonden de meeste tijd gewoon nutteloos in een keukenkast. In het gebruik waren deze voorlopers van de huidige keukenmachine wel praktisch maar tegelijkertijd bijzonder omslachtig.

De schoonmaak was tot zo'n 10 à 12 jaar geleden een absoluut drama en ook het uiterlijk liet te wensen over. De tijden zijn veranderd en de moderne keukenmixer is simpel te gebruiken en gemakkelijk schoon te maken. Houdt u van mooi en gemakkelijk? Qua design zijn de huidige keukenmixers zeker aantrekkelijker geworden.

Door de keuze uit mooie ontwerpen en sprekende kleuren is opbergen na gebruik niet meer nodig. De keukenmachine anno 2019 mag gezien worden.

Planetaire werking is een woord dat we bij keukenmachines regelmatig tegenkomen. Maar wat is dit nu eigenlijk en wat betekent dat? Het woord planetair verwijst naar de draaibeweging van de planeten ten opzichte van de (bewegende) zon. Bij een keukenmixer wordt de term gebruikt omdat de hulpstukken draaien en tegelijkertijd bewegen langs de randen van de mengkom. Hierdoor ontstaat dus het mooie en egale resultaat dat we graag zien bij ons beslag en mengsels.

Wat is een keukenmachine?

Steeds vaker ontstaat er verwarring over keukenapparatuur en hoe de machines nu eigenlijk heten. Want wat is nu eigenlijk een keukenmachine?

Traditioneel is een keukenmachine een apparaat waarmee u kunt mixen, kloppen maar vooral ook deeg kunt mengen. Aan het uiterlijk is een originele keukenmachine duidelijk herkenbaar.

U herkent een keukenmachine aan zijn groot formaat mengkom, die zich weer onder een mengarm bevindt. Aan deze mengarm bevestigd u, naar wens, een garde, een klopper of een echte deeghaak. Dit maakt een keukenmachine dus bijzonder geschikt voor mensen die graag taart bakken. Bent u een liefhebber van cake, taart of zelfgebakken brood? Het langdurig mengen of kneden van beslag en deeg soorten, daar is een keukenmachine goed in.

Een keukenmachine beschikt, door zijn zware functies, meestal over een sterke motor. U kunt hierbij uitgaan van minimaal 1000 Watt voor het krachtig mengen en mixen van een veelvoud aan ingrediënten. Hierdoor is de naam keukenmixer eigenlijk beter geschikt dan het algemenere keukenmachine en dekt zeker meer de lading.

De benaming keukenmachine wordt namelijk tegenwoordig ook nog voor andere apparaten gebruikt. Technisch gesproken klopt dit dan wel niet, maar in de Nederlandse taal is dit wel correct. In de praktijk worden alle apparaten voor voedselbereiding zoals blenders, sapcentrifuges, slowjuicers en foodprocessors dus ook keukenmachines genoemd.

Doordat veel apparaten elkaars functies ook nog eens gedeeltelijk of geheel kunnen uitvoeren kan dit verwarring scheppen. Dit speelt vooral tussen de keukenmachine, de keukenmixer en de foodprocessor. Geen nood, want u heeft Klesto.nl om u alles duidelijk uit te leggen.

Een foodprocessor en een keukenmixer zijn beide keukenmachines. Maar een keukenmixer is absoluut niet hetzelfde als een foodprocessor. Zullen we de puntjes op de i zetten over de verschillen tussen beide apparaten?

Wat is het verschil tussen een keukenmixer en een foodprocessor?

Steeds meer keukenmachines nemen elkaars mogelijkheden over. Toch zijn er duidelijke verschillen tussen keukenmixers en foodprocessors, als u maar weet waar u op moet letten. Zullen we het simpel houden en eerst eens kijken naar het uiterlijk?

Bij een foodprocessor bevindt de motor zich onder de mengkom. Bij een keukenmixer bevindt de motor zich aan de zijkant van het apparaat en daarbij is, over het algemeen, de mengkom groter. Gaat het u bij het kopen van een keukenmachine vooral over wat u ermee kunt doen?

In grote lijnen is een keukenmixer vooral geschikt voor het (langdurig en krachtig)kneden en mengen van deeg of beslag. Een foodprocessor is in de basis meer geschikt voor het (snel en gevarieerd)raspen, snijden of hakken van groenten en fruit.

Wilt u de truc weten hoe u de beide apparaten snel uit elkaar houdt? U kunt ze heel makkelijk vergelijken door het wegdenken van de opzet- of hulpstukken. Aan de motor basis ziet u in een oogopslag met welke keukenmachine u te maken heeft. Ons gaat het natuurlijk vooral om waar u een keukenmixer of een foodprocessor voor gebruikt. Zullen we maar gewoon alle verschillende mogelijkheden even overzichtelijk voor u op een rijtje zetten?

Wat kunnen we met een Keukenmixer doen:

 • Kneden, mixen, kloppen (top functie)
 • Raspen, snijden, hakken, pureren
 • Dikke en dunne sappen, soepen of sauzen maken(sapcentrifuge- of blender-opzetstuk)
 • Vlees verwerken (vleesmolen-opzetstuk)
 • Pasta maken (pasta-opzetstuk)

Wat kunnen we met een Foodprocessor doen:

 • Kneden, mixen, kloppen
 • Raspen, snijden, hakken, friet snijden, pureren (top functie)
 • Dikke en dunne sappen, soepen of sauzen maken (sapcentrifuge- of blender-opzetstuk)

Nu zijn de mogelijkheden van de keukenmixer versus de foodprocessor, zoals u ziet, best behoorlijk ruim. Wilt u nog meer of ziet u een functie die u graag zou willen er niet tussen staan? Dat wil niet alles zeggen. Met hulpstukken kunt u namelijk de functionaliteit van zowel uw foodprocessor als uw keukenmixer alsnog behoorlijk uitbreiden. Bij onze test van de beste keukenmixer hebben we dan ook gelet op de verkrijgbare hulpstukken die bij de koop zijn inbegrepen maar ook eventueel los verkrijgbaar zijn.

Heeft u inmiddels, tijdens het bekijken van de mogelijkheden, ontdekt dat een goede foodprocessor toch meer uw ding is? Dan kunt u nu overspringen naar ons onderzoek naar de beste foodprocessor. In deze uitgebreide test vindt u alle foodprocessors die momenteel worden verkocht, verdeeld in handige categorieën. U ziet in één oogopslag onder meer de beste koop foodprocessor voor dagelijks gebruik, de voordeligste voor af en toe en de beste foodprocessor voor professioneel gebruik.

Weet u genoeg over de beste mixers met kom?

Nu zijn we toch al weer aan het einde gekomen van ons onderzoek naar de beste keukenmixer van 2019. Bent u eruit en gaat u voor de professionele Kenwood Chef Titanium KVC7320S? Of is deze krachtige mixer met kom voor u toch iets teveel van het goede en heeft u aan de compacte DOMO DO9175KR Puur voorlopig voldoende?

Welke keukenmachine u ook gaat kopen, we wensen u alvast veel plezier met uw mooie aanwinst. U weet nu precies wat een keukenmachine is en wat ze u kunnen bieden. De verschillen tussen foodprocessors en keukenmixers hebben voor u geen geheimen meer. Mogen we u bij deze bedanken voor uw tijd en belangstelling?

Bij Klesto.nl bieden we u graag objectieve en kritische informatie over huishoudelijke apparatuur. Met deze onafhankelijke onderzoeken kunt u uw voordeel doen. Heeft u een vraag, een commentaar of wilt u graag een test naar een specifiek apparaat of merk? Dan mag u altijd contact met ons opnemen. Bij kesto.nl, de meest gelezen site voor consumenten onderzoek, stellen we prijs op uw mening.