Beste broodrooster

Een broodrooster oftewel toaster is een echt apparaat voor fijnproevers. Hoewel broodroosters in Nederland bij professionele restaurants en hotels algemeen gangbaar zijn is het in de gewone privé keukens toch nog een vrij zeldzaam apparaat.

Op deze pagina vindt u een gecategoriseerde selectie van de beste broodroosters. Ga direct naar:

ProductToepassing  
1. Brabantia BBEK1021NBeste koop broodroosterBrabantia broodrooster
2. KitchenAid Artisan Broodrooster Beste broodrooster met tosti functieKitchenAid Broodrooster
3. Brabantia BBEK1031NBeste broodrooster met 4 sleuvenBrabantia broodrooster
4. Princess Tunnel ToasterGoed voor stokbrood of pita broodjesPrincess broodrooster

Wist u dat bijvoorbeeld 85 % van de Amerikanen er eentje heeft en in Engeland zelfs 96% van alle Britse gezinnen regelmatig een boterham roostert? Vooral voor een lekker ontbijtje of lunch is een broodrooster heel fijn om te hebben. Behoort u bij die kleine 37 % van alle huishoudens in Nederland die een broodrooster gebruikt? Dan bent u vrijwel zeker een liefhebber van geroosterd brood en broodmaaltijden.

Er is in de jaren 80 en ook weer rond 2007 trouwens wel eventjes een korte broodrooster-trend geweest in Nederland. Maar die waren weer behoorlijk snel voorbij. Verhalen over het gevaar van verbrande toast ontnamen ons snel de eetlust. Bovendien waren de niet echt veilige apparaten, waar wel eens een plakje brood vast bleef zitten, ook niet echt optimaal. De tijden zijn veranderd en er is goed nieuws voor de liefhebbers van geroosterde broodjes, pita broodjes, vers gebakken stokbrood en tosti’s.

De nieuwe generatie toasters zijn veilig, duurzaam en ook nog eens vaak prachtig om te zien. De broodroosters zijn terug van weggeweest en er is volop keuze in types en modellen. Heeft u al een broodrooster in huis en wilt u meer weten over de nieuwste modellen en mogelijkheden? Of overweegt u om er eentje aan te schaffen en wilt u zich goed oriënteren? Dan is dit artikel helemaal voor u geschreven.

Voor deze test hebben we (bijna)alle broodroosters die momenteel worden verkocht bekeken, getest en vergeleken. Hierbij hebben we alvast de beste koop broodrooster voor u geselecteerd, de Brabrantia BBEK1021N. Had u al gemerkt dat de keuze in broodroosters op het moment gigantisch groot is? Voor onze test hebben we de werking van meer dan 40 broodroosters met elkaar vergeleken. Dit scheelt u een boel werk en eerlijk gezegd waarschijnlijk ook de nodige miskopen. Het was trouwens vooral ook heel leuk om te doen. Klesto.nl doet diep onderzoek en schrijft onafhankelijke beoordelingen van huishoudelijke apparatuur.

Waarop te letten bij broodroosters?

Bij onze beoordeling en selectie letten we op de prijs-kwaliteit verhouding, het gebruiksgemak en de mogelijkheden van de toasters. We benoemen natuurlijk de voordelen, maar ook de nadelen sommen we voor u op. Welk broodrooster voor u het meest geschikt is, hangt natuurlijk af van uw persoonlijke situatie. Daarom hebben we ook het beste broodrooster met tosti functie, de KitchenAid Artisan Broodrooster 2-slots en het beste broodrooster met 4 sleuven de Brabantia BBEK1031N voor u geselecteerd. Zoekt u nu juist een broodrooster voor pistolets en (voor)gebakken croissantjes? De test voor de beste broodroosters van 2018 is helemaal compleet want ook de beste koop voor stokbrood, pita brood en pistolet, de Princess Tunnel toaster 142331 vindt u in ons rapport terug.

Na het lezen van dit artikel bent u weer volledig op de hoogte en kunt u precies bepalen wat voor uw persoonlijke wensen en voorkeuren de juiste toaster is. Heeft u al trek gekregen in een lekker vers en knapperig broodje? Dan beginnen we gelijk.


Brabantia broodrooster
Brabantia BBEK1021N

Beste koop broodrooster (Brabantia BBEK1021N)

De in 2016 uitgebrachte Brabantia is nu al een klassieker in zijn soort. Tijdloos van uiterlijk en met alle opties voor normaal huishoudelijk gebruik is de 1021N dan ook de beste koop broodrooster van 2018. Het uiterlijk van de toaster straalt kwaliteit uit en oogt strak maar vooral ook functioneel. Gemaakt van zilverkleurig RVS met accenten en pootjes van zwart hard plastic blijft de toaster ook nog eens lang mooi.

Eet u (bijna)iedere dag een geroosterd broodje of bent u gewend om even snel een boterham te ontdooien? Het apparaat is behoorlijk compact, namelijk 17 cm bij 21 cm en maar 30 cm lang en neemt dus weinig ruimte in beslag. Hierdoor laten veel gebruikers de toaster gewoon op het keukenblad of aanrecht staan, een pluspunt voor dagelijkse gebruikers. Het apparaatje ziet er ook nog eens aantrekkelijk uit en past goed bij de (zilverkleurige) gootsteen. Zullen we eens kijken naar de bediening?

De bediening van de beste koop broodrooster

Simpel te bedienen en geen poespas aan dit apparaat. Display of app heeft u voor een lekker geroosterd broodje dan ook helemaal niet nodig. Aan de voorkant van het broodrooster bevinden zich de zwarte schuifknop om het roosteren te starten en een zwarte draaiknop(wekker model) met 7 verwarming standen.

Door middel van vier kleine blauwe ronde knopjes rondom de draaiknop kunt u kiezen voor de functies opnieuw verwarmen, ontdooien, eenzijdig roosteren of om het apparaat meteen te laten stoppen. Boven deze kleine blauwe drukknopjes ziet u bijpassende symbooltjes zoals(met de klok mee) een verwarmingselement, een sneeuwvlokje, een broodje en een pijltje naar boven.

Is dat allemaal een beetje te ielig voor u? Handig vindt u waarschijnlijk wel dat er bij deze drukknopjes ook een blauw lampje gaat branden zolang ze in werking zijn. Zodra u roostert brand ook de blauwe stop-knop rechtsonder. Is uw brood klaar? Dan komt uw brood automatisch omhoog en gaat het lampje uit.

Voor de rest is er qua bediening niet veel te melden behalve dat u natuurlijk de stekker in het stopcontact moet doen. Oh ja, het snoer kunt u onzichtbaar opbergen aan de onderkant van het apparaat. Wilt u nu gelijk maar weten wat u allemaal wel en niet kunt doen met deze Brabantia?

Mogelijkheden van de Brabantia BBEK1021N

Brabantia broodrooster

De Brabantia BBEK heeft twee sleuven van 14 cm lang die brood kunnen roosteren tot een maximaal formaat van ongeveer 3 cm Tijdens het roosteren centeren de sleuven het brood waardoor een egaal resultaat wordt bereikt. Wilt u uw boterham licht geroosterd of houdt u van echt knapperig? De normale roosterfunctie heeft 7 standen en die zijn respectievelijk goed voor zeer licht geroosterde sneetjes brood tot aan vol donkerbruin in de hoogste stand.

De zijkanten van de toaster zijn geïsoleerd en zullen dus niet snel gloeiend heet worden. Toch is voorzichtigheid altijd goed, aangezien het roosteren gepaard gaat met hoge temperaturen. Houdt u van donuts of bagels? Deze kunt u in de Brabrantia 1021N gemakkelijk roosteren zonder te hoeven proppen.

Wilt u bagels of gewone boterhammen eenzijdig roosteren? Dit doet u met de de bagelstand, liefst wel eerst de bagels door de helft snijden. De toaster heeft ook nog een handige ontdooifunctie en een warmhoudfunctie.

Onderhoud en schoonmaken

Houd u van fris en schoon? Bij sommige internetwinkels staat aangegeven dat u het apparaat in de vaatwasser kunt doen. Dit lijkt ons geen goed plan. Geen enkel elektrisch apparaat kunt u in in de vaatwasser doen en zeker geen broodrooster.

Wilt u de Brabantia BBEK1021NO lekker schoonmaken en goed onderhouden? Om het apparaat te reinigen haalt u natuurlijk eerst de stekker eruit en daarna kunt u de buitenkant afnemen met een licht vochtig doekje. Aan de onderzijde heeft de machine een kruimellade die u gemakkelijk kunt uitschuiven via de achterzijde. Deze kunt u uitschudden boven de gootsteen of prullenbak en gewoon wassen met een sopje. Hierna goed afdrogen en weer met de juiste zijde naar boven terugschuiven in het apparaat.

Brabantia BBEK1021NUiterlijk en specificaties Brabantia 1021N

De zilverkleurige 1021N is gemaakt van RVS met vier zwarte pootjes(anti slip) van plastic en heeft aan de voorzijde een schuifknop, een draaiknop en 4 drukknopjes. De bovenzijde is voorzien van 2 sleuven van 14 cm lengte. Het apparaat is BPA vrij en heeft aan de onderzijde een kruimellade. Het apparaat is 17 cm bij 30 cm en 21 cm hoog. Het gewicht is 2,2 kg, het vermogen is 1050 Watt en het elektriciteitssnoer heeft een lengte van 90 cm.

Wat zit er in de doos?

De Brabantia BBEK1021N wordt kant en klaar geleverd en komt inclusief de gebruiksaanwijzing. Op het apparaat krijgt u 3 jaar volledige fabrieksgarantie.

Het snoer (90 cm) is voor tafelgebruik een beetje kort en af en toe vliegen uw broodjes er uit.
Conclusie:
Simpel en degelijk apparaat voor een zeer goede prijs. Doet wat ie moet doen, zonder poespas.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Kan ontdooien, warmhouden, eenzijdig roosteren en gewoon roosteren
 • Verschillende standen voor geroosterd brood
 • Degelijk ontwerp
 • Goede kwaliteit
 • Makkelijke bediening
 • Goedkoop
Nadelen
 • Kort snoer
 • Minimaal design

KitchenAid Broodrooster
KitchenAid Artisan Broodrooster 2-slots

Beste broodrooster met tosti functie (KitchenAid Artisan Broodrooster 2-slots)

Met de KitchenAid Artisan komt u absoluut in een andere dimensie qua broodroosters. Qua prijs, qua functies en qua uiterlijk is deze toaster echt een apparaat voor gevorderden. De prijs is er dan ook wel naar, maar het apparaat mag er wezen. Is design helemaal uw ding en bent u ook nog een liefhebber van tosti's en croque-monsieur (of madame)? Door de luxe retro look is het robuuste apparaat op het eerste gezicht niet eens echt herkenbaar als een broodrooster. Pas na twee keer kijken ziet u aan de sleuven dat het hier om een toaster gaat.

Gemaakt van solide gietijzer met afgeronde hoeken, lijkt het KitchenAid Artisan Broodrooster gemaakt voor levenslang gebruik. Voor de Artisan 2-slots is duidelijk een echte designer aan het werk geweest en de design toaster is verkrijgbaar in 6 kleuren.

Houdt u van kleurtjes en keuze? U kunt kiezen uit twee kleuren warm rood, tingrijs(graniet), parelmoer(tegen wit aan) en onyx.(tegen zwart aan) Bij een enkele aanbieder is de toaster te koop in de kleur frambozenijs, een soort lila-achtig paars, maar kost dan wel ruim € 30,- duurder.

Om te zien is de KitchenAid Artisan Broodrooster 2-slots werkelijk prachtig maar voldoet hij ook aan de verwachtingen, oftewel kunnen we er een lekkere tosti mee maken? Laten we dat maar eens eventjes gaan bekijken samen, gaat u mee?

De mogelijkheden van de Artisan 2-slots

De twee sleuven aan de bovenzijde zijn ruim, 15 cm lang en 4 cm breed. Hierdoor kunt u de KitchenAid toaster voor redelijk veel broodsoorten gebruiken. Het apparaat heeft een ontdooifunctie, een opwarmfunctie en een horizontale schuifknop om de bruiningsgraad in te stellen. Wilt u brood, stokbrood of bagels eenzijdig roosteren? Ook dit is met de KitchenAid 2-slots mogelijk. Door een ingebouwde sensor komt uw brood automatisch omhoog als het klaar is.

Bent u vooral geïnteresseerd in de croques en de tosti's? Met het meegeleverde tosti ijzer is het bereiden van tosti’s, panini's of croque-monsieurs een fluitje van een cent. Heeft u gasten, een groot gezin of maakt u gewoon graag snel meerdere tosti’s? Dan is het zeker een aanrader om een tweede tosti ijzer aan te schaffen anders bent u toch wel vrij lang bezig.

De bediening van de KitchenAid Artisan Broodrooster 2-slots

Met de 4 led knoppen aan de voorkant is het broodrooster redelijk simpel te bedienen. Roosteren, warmhouden, eenzijdig roosteren of ontdooien doet u met één druk op de bijbehorende knop. Met de horizontale schuif knop stelt u vervolgens de bruiningsgraad in en ook dit ziet u op het led display. Voor tosti’s is het wel even uitproberen in welke stand de kaas smelt en de tosti niet te bruin wordt. Is de combinatie mooi en praktisch voor u belangrijk? Met een vermogen van 1250 Watt en de ingebouwde sensor voor automatisch uitwerpen is de Artisan 2 slots toch wel een professionele broodrooster.

Uiterlijk en specificaties.

KitchenAid Artisan Broodrooster
KitchenAid Artisan Broodrooster 2-slots

De Artisan 2-slots is verkrijgbaar in de kleuren appelrood, keizerrood, onyx, parelmoer, tingrijs en voor een hogere prijs ook in de kleur frambozenijs. Het apparaat is 18 cm bij 22,5 cm en 31 cm lang. Het broodrooster is gemaakt van gietijzer en aluminium.

De twee sleuven aan de bovenzijde zijn 4 cm breed en 15 cm lang. Met een vermogen van 1250 en de ingebouwde sensor voor automatisch uitwerpen is de KitchenAid goed voorzien. Door het uitschuifbaar kruimelbakje aan de onderkant maakt u de toaster gemakkelijk schoon. Het snoer kunt u oprollen en uit het zicht bewaren onder het apparaat.

Wat zit er in de doos?

Het KitchenAid Artisan Broodrooster 2-slots wordt gebruiksklaar geleverd inclusief de tosti annex croque-monsieur klem. Ook de gebruiksaanwijzing vindt u in de doos.

Er wordt maar 1 tosti ijzer meegeleverd en het broodrooster is duur.
Conclusie:
Het is een duur broodrooster en dat merk je aan alles. Het apparaat is werkelijk prachtig om te zien en hoogwaardig uitgevoerd.
Voor wie het geld ervoor over heeft is dit een zeer functioneel design broodrooster.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Mooi design, een echte blikvanger
 • Hoogwaardig materiaal
 • Keuze uit verschillende kleuren
 • Mogelijkheid om tosti’s en croques te bereiden
 • Lange en brede sleuven
Nadelen
 • Duur in aanschaf
 • Er is maar 1 tosti ijzer bij de prijs inbegrepen

Brabantia broodrooster
Brabantia BBEK1031N

Beste broodrooster met 4 sleuven (Brabantia BBEK1031N)

Het beste broodrooster met 4 sleuven is, niet verbazingwekkend, de Brabantia BBEK1031N. Net als zijn kleine broertje is ook deze beste koop toaster gemaakt van zilverkleurig RVS en heeft zwarte pootjes met antislip. Aan de voorzijde vindt u dezelfde zwarte draaiknoppen en schuifknoppen met chromen randen alleen is nu alles dubbel. U kunt dit het beste zien als twee apparaten naast elkaar maar dan aan elkaar vast.

Met zijn 4 blauwe led knopjes per 2 sleuven die aangaan bij gebruik is het apparaat herkenbaar als een echt no-nonsense broodrooster van Brabantia.

Mogelijkheden en bediening

Heeft u een groot gezin en wilt u snel meerdere boterhammen tegelijk ontdooien, roosteren of warmhouden? Met de Brabantia 1031N haalt u een simpel en voordelig broodrooster in huis. U kunt per 2 sleuven kiezen uit 7 verschillende rooster sterktes variërend van zeer licht tot behoorlijk bruin. Hiervoor draait u gewoon aan de grote zwarte draaiknop tot u het cijfertje van uw keuze heeft bereikt.

Is uw brood klaar? Dan stoot het apparaat ze naar boven en kunt u ze gemakkelijk pakken. Wilt u bagels roosteren of broodjes eenzijdig roosteren? Ook dit behoort bij de 1031N tot de mogelijkheden. De sleuven hebben een afmeting van 14,5 cm lengte en zijn geschikt voor flinke sneetjes brood.

Opgeruimd staat netjes

Wilt u de toaster altijd fris en klaar voor gebruik hebben? Vinden we heel logisch en de meeste mensen maken hun broodrooster ook na ieder gebruik even schoon. Eerst natuurlijk even de stekker uit het apparaat halen. Schoonmaken doet u simpel met een licht vochtig doekje aan de buitenkant en het kruimelbakje kunt u uitschuiven en wassen met een sopje. Hierna alles goed afdrogen en net zo gemakkelijk weer er inschuiven.

Laat u het apparaat op het aanrecht staan? Dan hoeft u verder niets te doen. Bergt u het na gebruik liever op? Hier moet u natuurlijk wel even mee wachten tot het apparaat voldoende (helemaal) is afgekoeld. U kunt dan het snoer onder het apparaat netjes bevestigen.

Brabantia Broodrooster met 4 sleuven
Brabantia BBEK1031N

Uiterlijk en specificaties

De Brabantia BBEK1031N heeft bijna precies dezelfde specificaties als de Brabantia BBEK1021N. Het enige verschil zit hem in het aantal sleuven, het gewicht en het formaat. De 1031N is namelijk 9 cm breder en 1 cm hoger dan de uitvoering met 2 sleuven en weegt 3,75 kg.

De Brabantia 1031N heeft vier sleuven en de afmetingen zijn 31 cm lang, 26 cm breed en 21 cm hoog. Gaat u alle vier de sleuven tegelijkertijd gebruiken? Bij volledig gebruik heeft de toaster een vermogen van 1800 Watt.

Wat zit er in de doos?

In de doos vindt u het kant en klare broodrooster en de gebruiksaanwijzing. Na het uitpakken verwijderd u het plastic en alle papier en u kunt gelijk van start. De Brabantia 1031N wordt verkocht met 3 jaar fabrieksgarantie.

Het broodrooster van Brabantia heeft een vrij kort snoer en is een groot en vrij log apparaat.
Conclusie:
De beste koop broodrooster met 4 sleuven is makkelijk te bedienen, heeft alle functies en is qua prijs-kwaliteitverhouding een goede koop. Kortom, een degelijke en functionele broodrooster.

►Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Makkelijk te bedienen
 • Degelijke kwaliteit
 • Niet duur in aanschaf
Nadelen
 • Kort snoer
 • Klassiek model
 • Alleen verkrijgbaar in RVS

Princess broodrooster
Princess Tunnel Toaster 142331

Beste broodrooster voor stokbrood of pita broodjes (Princess Tunnel Toaster 142331)

Apart en opvallend qua vormgeving is de Tunnel toaster zeker en het is ook nog eens slim bedacht. De hete lucht van het roosteren blijft door de gesloten vorm in het apparaat en hierdoor is uw broodje een stuk sneller klaar en knapperig.

Door de tunnelvorm heeft de Princess 142331 wel iets weg van een miniatuur MRI-scanner maar vertoond ook wel gelijkenis met een soort van brievenbus. De toaster is uitgevoerd in glanzend wit met witte antislip pootjes. Aan de voorkant heeft de 142331 een zwarte bovenrand en een zwart handvat aan het uitschuifbare broodrekje. Het ziet er leuk en bijzonder origineel uit, maar wat kunnen we er mee doen? Oftewel, hoe lekker worden uw broodjes?

Mogelijkheden van de Tunnel Toaster

Met de Tunnel toaster kunt u uiteraard brood roosteren. Dit kunt u doen in 7 verschillende standen. Vindt u dat ondertussen weinig origineel? Dat is helemaal waar, maar een goede basis moet er altijd zijn. Het fijne van de Princess Tunnel Toaster 142331 is de afmeting van het flexibele rooster waardoor bagels, bolletjes, pistolets en zelfs flinke stukken stokbrood er moeiteloos in passen. Het broodrooster heeft ook een ontdooifunctie voor diepvries brood, tijd afhankelijk van de warmte stand plus een opwarmfunctie van maximaal 30 seconden. Zullen we gelijk verder gaan met de bediening?

De bediening van de Princess Tunnel Toaster 142331

De bediening van de Princess 142331 is ietsje anders dan we gewend zijn bij een standaard broodrooster. De (linker)zijkant van het apparaat heeft 3 kleine zwarte drukknopjes en één zwarte ronde draaiknop met een rode rand. Aan de voorzijde heeft de Tunnel Toaster een handvat voor het uitschuifbare broodrek met daaraan de vaste kruimellade. Op het broodrek ziet u twee metalen draden die samen het rooster vormen. In het midden van het handvat bevindt zich een knop om de draden te openen.

Tussen de draden plaatst u het brood en vervolgens schuift u het gehele rek weer naar binnen. Nadat u de broodjes, bolletjes of stukjes stokbrood aan de voorkant naar binnen heeft geschoven stelt u met de draaiknop aan de zijkant de warmte stand in. U kunt kiezen tussen 7 standen en de regel is dat hoe dikker het brood, des te hoger de benodigde stand.

Heeft u het brood geplaatst, de lade naar binnen geschoven en de juiste warmte stand ingesteld? Dan drukt u vervolgens op de aan-uit knop. Nadat uw brood geroosterd is, slaat de Princess Tunnel Toaster automatisch uit en hoort u een geluidssignaal. Uw brood is klaar voor consumptie. Met het handvat trekt u het broodrekje weer naar buiten en met de drukknop opent u de draden zodat u het brood eruit kunt pakken. Opletten, want de draden kunnen behoorlijk heet zijn.

Uiterlijk en specificaties

De Princess Tunnel Toaster 142331 is met zijn halfronde tunnelvorm 14,7 cm breed, 20,2 cm hoog en 35,5 cm lang. De 142331 is gemaakt van aluminium en plastic en heeft een gewicht van 2,4 kg. De Tunnel Toaster heeft een vermogen van 950 watt en het snoer heeft een lengte van precies 1 meter. Het broodrooster is BPA-vrij.

Wat zit er in de doos?

De doos bevat het broodrooster en de gebruiksaanwijzing. De Princess Tunnel Toaster 142331 wordt geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie (Carry in)

De Tunnel Toaster is vrij lang van formaat waardoor de toaster veel ruimte inneemt. Hiernaast is de bediening is even wennen en bestaat er een risico om uw handen te branden bij het uitnemen van de geroosterde broodjes.
Conclusie:
De Princess 142331 is geschikt voor alle broodsoorten en in zijn kwaliteitsklasse voordelig en compleet. Voor ontbijt, lunch en diner. (stokbrood met kruidenboter)

►Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Veelzijdig en niet duur
 • Geschikt voor alle broodsoorten
 • Aparte vormgeving
 • Roostert ook de zijkanten van het brood
 • Gemakkelijk schoon te maken
Nadelen
 • 10 cm rondom het apparaat moet vrij blijven
 • Vrij groot formaat (kan ook niet anders door de benodigde ruimte voor pistolets etc.)
 • Oppassen om de hete draden niet aan te raken

Koopgids, waar moet u op letten? Wat is belangrijk?

Veiligheid voorop bij het kopen van een broodrooster

Bij de aanschaf van een broodrooster zijn een aantal zaken belangrijk. Hoofdpunt is de kwaliteit.(lees veiligheid) Zullen we een voorbeeld geven? Er zijn al broodroosters te koop vanaf € 12,50 maar deze hebben vaak geen ‘koele wand’. Een broodrooster produceert een behoorlijke hitte om uw boterhammetjes te roosteren en isolatie van deze hitte is zeker geen overbodige luxe. Als u of uw huisgenoten zich branden aan de gloeiend hete buitenkant van zo’n apparaat is de lol er natuurlijk snel vanaf. Minimale vereisten voor een broodrooster zijn: allereerst hittebestendigheid oftewel een koele wand en ten tweede een automatische stopfunctie. Blijft er wel eens een broodje vastzitten? Dan stopt het apparaat automatisch met verwarmen waardoor aangebrande broodjes (of erger) niet meer voorkomen.
Zijn we het hierover eens? Gelukkig maar want dan kunnen we u nu een paar handige tips vertellen om snel het meest geschikte broodrooster te kiezen voor uw persoonlijke omstandigheden en voorkeuren.

Functies van broodroosters

Brood roosteren kunnen ze natuurlijk allemaal, maar ontdooien, opwarmen en eenzijdig roosteren zijn handige functies. Ook roosteren in verschillende warmtestanden (die het ook echt doen) zijn prettige opties. De betere broodroosters beschikken hiervoor over een sensor die de temperatuur reguleert. Bij broodroosters is het vermogen ook belangrijk. Meestal ligt dit rond de 1000 Watt maar sommige goedkopere apparaten hebben een (veel) lager vermogen. Bent u liever niet te veel tijd kwijt met wachten op uw toast of geroosterd sneetje brood? Hoe lager het vermogen van het apparaat, des te langzamer uw brood wordt geroosterd.

Geroosterd brood in soorten en maten

Houd u van tosti’s croques, bagels of andere specialiteiten? Dan moet u letten op de afmetingen van de sleuven en het aanpassend vermogen. Er zijn speciale tosti ijzers te koop waarmee uw broodrooster getransformeerd kan worden in een tosti apparaat. Ook opzetrekjes zijn een handig accessoire. Hiermee kunt u bijvoorbeeld met uw broodrooster saucijzenbroodjes of croissantjes net even voldoende opwarmen om hun smaak optimaal te krijgen. Bent u nog bij de les en vindt u het verbazingwekkend veel mogelijkheden en opties? Dit was het wel hoor, de andere tips zijn van meer praktische aard.

Twee of vier sleuven?

Ben u alleen of met z’n tweetjes? Dan zijn twee sleuven meestal voldoende. Heeft u echter een gezin of maakt u met meer dan twee mensen gebruik van hetzelfde broodrooster? Dan zijn vier sleuven best handig. Het is niet verplicht om alle vier de sleuven tegelijkertijd te gebruiken, dus u kunt ook rustig één of twee boterhammetjes roosteren in uw vier sleuven apparaat.

Kiezen voor garantie

Er zijn prachtige en hoogwaardige kwaliteit broodroosters te koop en ook zeer basic broodroosters met een onopvallend uiterlijk. Natuurlijk is het uiterlijk belangrijk maar wat denkt u van kwaliteit? Bent u dol op geroosterd brood, ontdooid u dagelijks meerdere sneetjes en houd u ook nog eens van bagels en donuts? Dan kunt u het beste gaan voor een goed merk toaster met uitgebreide functies. Goede merken zijn niet alleen veilig in het gebruik, u krijgt bij aanschaf ook nog eens garantie. Een (volledige) fabrieksgarantie van 2 of 3 jaar is bij gerenommeerde merken de norm en hierdoor bent u als koper goed beschermd.

De beste broodroosters van 2018

Had u gedacht dat er zoveel te vertellen zou zijn over broodroosters? Op het eerste gezicht waarschijnlijk niet maar achteraf is het, met een aanbod van tientallen broodroosters, wel logisch. Ondertussen heeft u, net als wij, behoorlijk verstand van broodroosters en hun functies, bediening en mogelijkheden. U bent dan ook alweer aan het einde van ons artikel over de beste broodroosters van 2018 en we willen u graag bedanken voor uw tijd en aandacht.

De vier beste koop broodroosters van 2018 met twee sleuven, vier sleuven, tosti's en grote broodsoorten hebben we gezamenlijk in ieder geval helemaal uitgeplozen. Zat uw ideale broodrooster ertussen? Dan wensen we u alvast veel plezier met het roosteren van uw favoriete broodsoort in uw mooie nieuwe broodrooster. Wilt u er nog eventjes over nadenken of het even bespreken? Dat kan verstandig zijn en dat mag u ook rustig doen. Heeft u een vraag, een verzoek of wilt u ons iets laten weten? Dan mag u ons gewoon een mailtje sturen. Bij Klesto stellen we uw inbreng op prijs.