Miele Scout RX2 review

Miele scout RX2

De Miele Scout RX2 robotstofzuiger is een knap staaltje vakmanschap. Het bevat verschillende componenten die samen zorgen voor geweldige prestaties. Het is duidelijk dat Miele de nadruk heeft gelegd op het bereiken van goede schoonmaakresultaten, en dat zie je terug in de verschillende functies van de robot. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van de Scout RX2, en wordt het duidelijk waarom deze robotstofzuiger qua prestaties zo goed scoort.

Voordelen Miele scout RX2

De robotstofzuiger van Miele heeft veel voordelen ten opzichte van andere robotstofzuigers. Uitzwenkbare zijborstels, twee verschillende zuigpunten, en nog veel meer waardoor hij qua prestaties een grote concurrent is van andere soortgelijke apparaten.

Slimme combinatie borstels

De Scout heeft verschillende borstels die samen zorgen voor een geweldig resultaat. Het heeft twee zijborstels die gemaakt zijn van goede kwaliteit materiaal waardoor ze niet snel verbuigen. Verder zit er onder in het midden een ronde borstel over de breedte. Deze borstel bestaat uit borstelharen maar ook rubberen sweepers waardoor geen enkel kruimeltje of stofje achterblijft. 

Miele scout rx2 borstels

Deze borstel kan je, indien nodig, eenvoudig losklikken om eventuele haren of ander vuil te verwijderen.

Uitzwenkbare zijborstels

De zijborstels zijn één van de speciale highlights van deze robotstofzuiger. Door hun uitzwenkbare en terugtrekkende functie worden hoekjes en randjes perfect schoongemaakt. Dit is iets waar de meeste andere robotstofzuigers in falen, dus de Miele Scout RX2 heeft wat dat betreft een grote voorsprong. Ook hebben de zijborstels lange borstelharen in afwisselende lengtes waardoor er meer vuil en stof meegenomen wordt.

Dubbele zuigpunten

Wat betreft robotstofzuigers zeggen we; hoe lager, hoe beter. Dit omdat een lage robotstofzuiger een grotere mogelijkheid heeft om onder meubels schoon te maken. Deze robot is maar 7,3 centimeter hoog, en is daarmee één van de laagste robotstofzuigers op de markt.

Slim wielsysteem 

De wielen van deze robotstofzuiger trekken ver in, en dit heeft als voordeel dat het makkelijk over obstakels heen kan rijden. Drempels heeft het geen moeite mee, en ook dikke tapijten zijn een piece of cake voor de Scout.

Miele scout rx2 virtual wall

Virtual Wall

Je kunt een Virtual Wall instellen door middel van de meegeleverde magneet strips. De robot zal niet langs deze strips gaan, en zo kun je gebieden afbakenen zodat de stofzuiger weet waar hij niet mag komen. De strips werken goed, en zijn handig in gebruik.

Verschillende standen

Je kan de robot eenvoudig bedienen met de afstandsbediening of via de app. Het heeft vier verschillende standen: Corner-modus, Auto-modus, Spot-modus, en Turbo-modus. De auto-modus is een manusje van alles, en zal afwisselen tussen verschillende standen waardoor je huis een goede reiniging krijgt. De Turbo-modus is ideaal als je enkel een snelle schoonmaak wenst. Hij reinigt het huis 50% sneller dan de normale modus. 

Systematische schoonmaakroute

De robot heeft een systematische schoonmaakroute, en neemt zo alle hoekjes, randjes, en looppaden netjes mee. Daar andere robotstofzuigers menig wat frustraties oproepen door hun kriskrasroutes, zorgt deze robot voor het gevoel van rust omdat je zeker weet dat hij alles goed reinigt. 

Miele scout rx2 systematisch

Ook zorgt zijn efficiënte route voor een snellere schoonmaak omdat hij niet telkens over dezelfde plekken heenrijdt, en is daardoor ook zuiniger en vriendelijker in gebruik. 

Miele scout rx2 laaddock

Kwalitatieve batterij

De robot kan ongeveer twee uur lang schoonmaken, en rijdt daarna natuurlijk netjes terug naar zijn oplaadstation. Eenmaal aan het opladen is het binnen drie uur weer helemaal opgeladen. Dit is sneller dan de meeste andere robotstofzuigers die er gemiddeld vier uur over doen.

Enkele andere pluspuntjes

De robot kan ongeveer twee uur lang schoonmaken, en rijdt daarna natuurlijk netjes terug naar zijn oplaadstation. Eenmaal aan het opladen is het binnen drie uur weer helemaal opgeladen. Dit is sneller dan de meeste andere robotstofzuigers die er gemiddeld vier uur over doen.

Nadelen Miele scout RX2

Alhoewel deze robotstofzuiger geweldig scoort qua prestaties en resultaten, zijn er wat minpunten waardoor sommigen er toch voor zullen kiezen om hem niet te kopen.

Camera werkt niet naar behoren

De twee camera’s voorop de robot werken niet geweldig goed. Andere robotstofzuigers van deze klasse zijn geavanceerder wat dat betreft, en zullen tijdig afremmen en niet tegen items in huis aanbotsen. De robot botst tegen objecten aan, en de beelden die je mee kunt kijken via de App zijn vaag.

Slecht werkende app

De Miele Scout RX2 is niet weggelegd voor mensen die het geweldig vinden om hun robot te bedienen via de App. Veel reviews geven aan dat de App niet naar behoren werkt, en niet gebruiksvriendelijk is. Er zijn zelfs reviews die aangeven dat ze de App niet eens hebben kunnen installeren.

Miele scout rx2 app

Dus als je op zoek bent naar een goedwerkende robotstofzuiger die je eenvoudig kunt bedienen via de app, dan is deze robot niet de juiste keuze.

Prijzig

Het weet niet waar het al schoongemaakt heeft, en waar nog niet. Het zal hierdoor dus enkel random schoonmaken, en geen efficiënte schoonmaakroutes volgen waardoor het eerder klaar is. Hierdoor duurt de schoonmaak langer. Wel is het zo dat het huis uiteindelijk erg schoon is, zoals gezegd: “schoner dan met een normale stofzuiger”. Ook heeft deze robot als nadeel dat hij zal blijven schoonmaken totdat hij leeg is, omdat hij zelf dus niet weet waar hij wel of niet geweest is.

Online reviews 

De Miele Scout RX2 scoort redelijk goed vergeleken met andere robotstofzuigers. Veel gebruikers zijn te spreken over zijn prestaties en resultaten, en dit is ook niet meer dan logisch gezien de combinatie van verschillende handige functies die het heeft. Maar wat betreft het gebruiksgemak via de App heeft het duidelijk nog wat gebreken.

Deze robotstofzuiger is dus ideaal voor wie op zoek is naar een efficiënte robot die goede resultaten levert, en daarbij verder geen behoefte heeft aan het gebruik van een App.

Alternatief

Xiaomi Mijla Roborock S50 Smart Robot

Xiaomi Mijla Roborock S50 Smart Robot


De Xiaomi Mijla Roborock is een zeer goede concurrent van de Scout RX2, en heeft een soortgelijk systeem met twee zijborstels en een ronde borstel over de breedte. Deze robot heeft tevens een dweilfunctie, en is zeer goed te bedienen via de App.


Door zijn lasercamera bovenop kan je eenvoudig meekijken waar hij mee bezig is, en hij is tevens stiller dan de Scout met een geluid van maar 54 decibel. De Scout RX2 produceert een geluid van 64 decibel en is dus luider dan de Roborock van Xiaomi.

Op klesto.nl vindt u uitgebreide informatie over verschillende andere merken robotstofzuigers en over de beste robotstofzuiger. Overweegt u de aanschaf van een ander huishoudelijk apparaat? Raadpleeg dan vooral van te voren onze bevindingen en lees alles wat u wilt weten in de koopgids. Op klesto.nl staan verder een aantal informatieve en leuke blogs. 

Bekijk alle robots op Coolblue