Beste was-droogcombinatie

 

Het doen van de was is een van die huishoudelijke taken die blijft terugkomen. Vooral in een land als de onze waar het vaak regent, kiezen veel mensen ervoor ook een droger aan te schaffen. Met name wanneer u weinig ruimte in huis hebt, dan is een was-droogcombinatie harstikke handig, u kunt uw wasgoed zowel wassen als drogen. Hiermee kunt u de helft ruimte besparen.  

Uiteraard zitten er net als met een losse wasmachine of wasdroger zowel voordelen als nadelen aan dit apparaat. Niet alleen de prijs/kwaliteit is belangrijk, maar er zijn ook andere factoren waar u op kunt letten voordat u een was-droogcombinatie aanschaft. Zo is de droogcapaciteit vaak lager dan de was capaciteit. Maar ook het toerental, de energiezuinigheid, het geluidsniveau, de programma’s het gebruikersgemak en de slimme functies zijn aspecten waar u goed naar moet kijken. 

In dit artikel leest u meer over de aspecten waar u op mag letten wanneer u overweegt een was-droogcombinatie te kopen. Ook hebben we een opsomming voor u gedaan van de beste was-droogcombinaties aan de hand van verschillende variabelen. 

 
 
 

De beste was-droogcombinaties op een rijtje:

Afbeelding

Product


Onze beste koop!

LG F4J6TM0W

Beste koop was-droogcombinatie 

óf

Siemens WK14D541EU

Siemens WK14D541EU

Beste inbouw was-droogcombinatie

óf

DE GOEDKOOPSTE!

Indesit IWDC 6145

Beste goedkope was-droogcombinatie

óf

AEG L7WB86GW

Beste was-droogcombinatie voor minder strijkwerk

óf

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

LG F4J6TM0W

Beste koop was-droogcombinatie

LG F4J6TM0W

Siemens WK14D541EU

Beste inbouw was-droogcombinatie

Siemens WK14D541EU

Indesit IWDC 6145

Beste goedkope was-droogcombinatie

Indesit IWDC was-droogcombinatie

AEG L7WB86GW

Beste goedkope was-droogcombinatie

AEG L7WB86GW

Er zitten echter behoorlijke verschillen in de werking, de functies en de kosten van de een was-droogcombinatie. De prijs van een was- droogcombinatie kan nogal variëren, van ongeveer €350 tot ongeveer €2.000. De prijs is gebaseerd op het merk, de bouwkwaliteit en het gebruiksgemak.

Misschien vindt u het lastig om uit te zoeken welk was-droogcombinatie het meest geschikt voor u is. Er is ook zoveel aanbod tegenwoordig en het is ook afhankelijk van uw woonsituatie en specifieke wensen qua gebruik. 

Wilt u een was-droogcombinatie voor een groot huishouden? Wilt u liever een geluidsstil apparaat? Of vindt u het fijn om via een app op uw smartphone de was-droogcombinatie te bedienen? Kortom, bent u op zoek naar een nieuwe was- droogcombinatie? Dan is het niet alleen belangrijk om naar de prijs-kwaliteit verhouding te kijken, maar ook naar andere aspecten die belangrijk voor u kunnen zijn. 

Met onze top 5 beste was-droogcombinatie voor verschillende toepassingen kunt u zich snel, deskundig en handig oriënteren. Alle apparaten zijn uitvoerig getest op onder andere het was resultaat, de wasprogramma’s, het gebruiksgemak, de prijs-kwaliteit verhouding en ook andere functionaliteiten. Wilt u weten wat de beste was-droogcombinatie is voor uw persoonlijke wensen? Welkom bij de beste was-droogcombinatie 2020.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beste koop was-droogcombinatie  | LG F4J6TM0W

 
 

Voor de beste koop was-droogcombinatie kwam de LG F4J6TM0W als beste naar voren. Dit apparaat is echt een voorbeeld van toonaangevende technologieën.  

Met dit apparaat krijgt u stralende en droge kleding. Dit apparaat kan maximaal 8 kg wassen en 5 kg drogen per cyclus. De was-droogcombinatie past de programma’s vervolgens hierop aan. 

De LG F4J6TM0W is dankzij de Direct Drive een zuinige, duurzame en betrouwbare was-droogcombinatie. De F4J6TM0W heeft een centrifugetoerental van 1400 toeren per minuut. Hoe hoger het toerental, hoe droger uw was uit de machine komt. Wel zo fijn, dat scheelt u in droogtijd als u het zelf wilt ophangen. Maar ook wanneer u het wasgoed daarna in de machine gaat drogen. Natuurlijk is het ook mogelijk op een lager toerental te centrifugeren.

Het geluidniveau van deze was-droogcombinatie is 52 dB, wat erg stil is. Deze was-droogmachine maakt minder geluid en trilling en maakt daardoor minder herrie. Dit komt doordat de motor direct op de trommel bevestigd zit waardoor deze geen aandrijfriem nodig heeft. 

Ook heeft deze machine een koolborstel loze motor. Deze motor zorgt ervoor de was-droogcombinatie minder snel slijtage heeft. Op deze koolborstel loze machine zit een garantie van maar liefst 10 jaar. Een ander grootvoordeel is dat u het slim kunt bedienen via de app. De LG F4J6TM0W heeft een energielabel A. Dit wil zeggen dat het een zeer zuinig en milieuvriendelijk was-droogcombinatie is. Bij een gemiddeld gebruik zal deze was-droogcombinatie u ongeveer 239 euro per jaar gaan kosten.

Een scala aan wasprogramma’s

Met de 14 wasprogramma's en de 6 intelligente was bewegingen bent u zeker van de beste zorg voor u wasgoed. U kunt voor het verschillende wasgoed het juiste programma instellen. Zo kunt u bijvoorbeeld een programma draaien voor babykleding, gemende was, sportkleding en vlekken. Om naast deze wasprogramma's de beste zorg voor u was te krijgen, beschikt deze was-droogcombinatie ook nog eens over 6 intelligente was bewegingen voor krachtig en voorzichtig wassen. 

Veel gebruiksgemak

Deze was-droogcombinatie is voorzien van een kinderbeveiliging. Hiermee voorkomt u dat uw kinderen ongewenst aan het apparaat zitten. De LG F4J6TM0W is voorzien van een kinderbeveiliging. Ook biedt dit apparaat de optie voor een uitgestelde start. Hiermee kunt u energie besparen. U kunt de was-droogcombinatie bijvoorbeeld 's nachts aan laten gaan. Zo kunt u van het nachtstroom tarief gebruik maken. Bijzonder is dat de fabrikant veiligheid garandeert voor de gehele levensduur van de F4J6TM0W. De LGF4J6TM0W heeft een startuitstel van 3-19 uur. De F4J6TM0W heeft een aquastop. Deze beveiliging voorkomt elke vorm van waterschade. 

Slim bedienen via de app

Dankzij de nieuwe LG technologieën is het bij dit apparaat mogelijk om via de app op je smartphone de machine te bedienen. Deze LG F4J6TM0W machine is te koppelen LG SmartThinQ app. Hiermee kunt u ook extra wasprogramma's downloaden en snel problemen ontdekken en oplossen door middel van de smart diagnosis. Helaas is het niet mogelijk om deze op afstand te bedienen. Want u dient de smartphone tegen de was-droogmachine aan te houden.

Jammer van het irritante deuntje als de machine klaar is met het programma. 

Voordelen

 • Eenvoudig te bedienen met smartphone via Smart ThinQ connectivity
 • De koolborstelloze motor zorgt voor minder geluid in trillingen.De machine is stil en zuinig 
 • Beschikt over 14 verschillende was programma's, o.a. een non-stop en trommelreiniging programma. Via app kan één programma worden toegevoegd

Nadelen

 • Zonder warmwateraansluiting
 • Tiptoetsen op display moeilijk leesbaar in donkere omgeving
 • Irritant lang deun als het klaar is met wassen (kan uitgeschakeld worden
 
 

Conclusie

Als u op zoek bent naar een goede was-droogcombinatie dan is de LG F4J6TM0W  een goed keuze. Het levert uitstekende was resultaten, is stil en zuinig, biedt veel wasprogramma’s en veel gebruiksgemakken en levert bijna perfecte droogresultaten. Helaas zit er geen warmwateraansluiting op, zijn de tiptoetsen op de display moeilijk leesbaar in het donker en geeft het een vervelende deuntje als het klaar is met wassen.

 
 
 
 
 

Beste inbouw was-droogcombinatie | Siemens WK14D541EU

 

Houdt u van frisse en schone kleding en wilt u graag een goede, energiezuinige inbouw was-droogcombinatie? Dan is de Siemens WK14D541EU een goede keuze. De Siemens WK14D541EU is een populaire inbouw was-droogcombinatie. Dit toestel is grootte en gezinssamenstelling geschikt voor als u alleen of met iemand samenwoont. U kunt de machine vullen met 7 kg wasgoed, maar kan maar 4 kg was drogen in 1 wasbeurt. Na het wassen kan dit toestel het droogproces automatisch starten. Als u vaak kleine hoeveelheden kleding op een snelle en zuinig manier wilt schoonmaken dan is het innovatieve Rapid 15-wasprogramma ideaal voor u. 

Er staan 15 verschillende programma's tot u beschikking. Deze was-droogcombinatie is uitgevoerd met een energieklasse B label. Dit maakt het niet tot de zuinigste apparaten. Het toerental van 1400 tpm is gemiddeld.  De was- droogcombinatie centrifugeert met een geluidsniveau van 74 dB, hetgeen een gemiddeld geluidsniveau. 

Het wast extra stil met een geluidsniveau van 57 dB. Handig wanneer u bijvoorbeeld een was wilt draaien als u gaat slapen. Dit toestel verbruikt gemiddeld genomen ongeveer 1080 kWh per jaar, hetgeen niet bijzonder zuinig is. Bij een gemiddeld verbruik kost het gebruik u ongeveer €248,4 per jaar

Non-stop programma voor wassen en drogen

Wanneer u de machine belaadt met vier kilo was, dan kunt u met een non-stop programma in een cyclus uw wasgoed wassen en drogen. Dit is wel zo handig, uw was komt er dan gewassen en gedroogd uit. Wanneer u meer dan 4 kilo wasgoed hebt, dan zult u eerst wat wasgoed uit de machine moeten nemen voordat u het kunt drogen. U kunt kiezen uit verschillende wasprogramma's, kort of lang maar ook programma’s voor bepaalde stoffen of kledingstukken zoals blouses/ overhemden of outdoor kleding. 

Optimaal waterverbruik

Het apparaat is voorzien van een waterPerfect-systeem, deze beheert het waterverbruik van het toestel. De sensoren van dit toestel zorgt voor de juiste hoeveelheid water in de trommel. De hoeveelheid water is namelijk niet voor elk type stof hetzelfde. Zo is er een andere hoeveelheid water nodig voor katoenen kleding dan voor een synthetische was. 

Snelle wasjes met Rapid 15 programma

Siemens met de WK 14D541EU beschikt over een 15-minuten programma. Dit programma is geschikt voor kleine wasjes van kleding die niet al te vuil is. Bijvoorbeeld sportkleding die u na een training weer lekker wilt opfrissen. Het programma voert alle stappen uit zoals het wassen, spoelen en centrifugeren, maar ze zijn kort en compact.

Overzichtelijk display

U hebt een goed overzicht over de verschillende stappen in het wassen dankzij het overzichtelijke en grote display. Op de display ziet u de ingestelde temperatuur, de centrifugesnelheid en kunt u ook de resterende tijd voor het wasprogramma aflezen.

Extra functies

De was droogcombinatie heeft verschillende extra functionaliteiten, zoals een beladingssensor. Dit slimme toestel weet exact wat voor soort wasgoed zich in de trommel bevindt. Met behulp van de beladingssensor wordt het standaard wasprogramma volledig aangepast op de specifieke belading. Hier hoeft u dus niet over na te denken. U kunt ook gebruik maken van de startuitstelfunctie, dan is de was bijvoorbeeld klaar wanneer u van het werk thuiskomt. 

Op dit toestel zit ook een AquaStop functie met een levenslange garantie. Daarnaast heeft het een speciale functie namelijk het automatisch reinigen van het pluizenfilter

De kinderbeveiliging op de deurvoorkomt dat uw kinderen ongewenst aan het apparaat zitten. Dankzij de kleding beschermende trommel hoeft u niet bang te zijn dat uw kleding stuk gaat tijdens het wassen of drogen.  

Met de ingebouwde resttijdindicator weet u precies hoe lang het nog duurt voordat de was klaar is. Bent u toch iets vergeten dan kunt u altijd tussentijds was toevoegen.

Ten slotte heeft dit toestel een Sensor-gestuurde autoDry technologie waarmee wordt voorkomen dat het wasgoed krimpt tijdens het drogen.

Deze was-droogcombinatie heeft een energieklasselabel B, hetgeen niet het meest zuinig is. 

Voordelen

 • iQ500 Inbouw was- droogcombinatie met waterPerfect voor efficiënt waterverbruik. 
 • Met de Sensor-gestuurde autoDry technologie voorkomt dit toestel dat het wasgoed tijdens het drogen krimpt.
 • Snel klaar met het Rapid 15 programma 
 • Met de resttijdindicator zie u precies wanneer jouw wasgoed weer schoon is.

Nadelen

 • Bediening met smartphone is niet mogelijk.
 • Geluidsniveau droger aan de hoge kant
 
 •  
  Geen indicatie voor het reinigen van uw pluizenzeef
 
 •  
   
  Helaas is er geen app beschikbaar voor dit toestel

Conclusie

De Siemens WK14D541EU is een goede inbouw was-droogcombinatie. Het levert goede was resultaten, heeft een slim snel klaar Rapid 15 programma en het biedt goede droogresultaten. Helaas heeft het maar een drooggewicht van 4 kg. Ook heeft het geen indicatie voor het reinigen van uw pluizenzeef, u zult dit dus zelf in de gaten moeten houden. Jammer ook dat er geen app beschikbaar is en dat bediening met smartphone niet mogelijk is. Het geluidsniveau van de droger is wat aan de hoge kant. 

 
 
 
 
 
 

Beste goedkope was-droogcombinatie| IWDC 6145 

 

Op zoek naar de goedkoopste was-droogcombinatie? Dan kunt u kiezen voor de Indesit IWDC 6145 EU. Deze is goedkoop, en beschikt over een aantal handige programma’s waarmee u uw wasgoed optimaal kunt wassen en drogen. Dankzij het scala aan wasprogramma's wordt uw was stralend schoon.

Eco Time

Dankzij het Eco Time systeem kunt u efficiënt gebruikmaken van water en energie. U kunt ook aanzienlijk tijd besparen met dit systeem.

De was-droogcombinatie heeft een was capaciteit van 6 kg per wasbeurt. Daarnaast heeft het een royale droogcapaciteit van 5 kg. Dankzij de snelle en efficiënte draaisnelheid van 1400 tpm is het wasgoed na een wasbeurt al bijna helemaal droog. Dit apparaat is ingedeeld in energieklasse A. Goed voor uw portemonnee en voor het milieu.

Wasprogramma’s

Dit apparaat heeft een aantal speciale programma’s. Het Outdoor Wear programma is speciaal ontworpen voor winddichte en waterdichte materialen die vooral buitenshuis gebruikt worden. Voorbeelden hiervan zijn Gore-tex, nylon en polyester en nylon.

Tijdens het wassen verliezen de speciale eigenschappen, zoals een waterdichte coating, hun werking niet. Door de lagere en aangepaste mechanische trommelbeweging, blijven de vezels onbeschadigd en wordt het beste was resultaat behaald. 

Het speciale Wash&Dry 45-programma zorgt ervoor dat uw lichtvuile wasgoed stralend schoon en droog uit de was-droogcombinatie komt. Binnen 45 minuten is uw wasgoed klaar om gedragen te worden.

Daarnaast zijn er nog een aantal programma’s, zoals het Special Sport en Special Shoes programma die ervoor zorgen dat uw kleding stukken binnen 45 minuten schoon en droog uit de machine komen.  Noemenswaardig is ook de optie “Makkelijk strijken”, hiermee voorkomt u dat uw wasgoed kreukt. 

Extra functies

In de was-droogcombinatie zit een automatische sensor die de vochtigheidsgraad bijhoudt. Het stopt het programma automatisch wanneer de was droog is. Uw was-droogcombinatie draait zo niet onnodig lang. Met het Delay functie, oftewel een startuitstel programma, kunt u naar eigen inzicht uw wasprogramma's later op de dag of 's nachts starten. U kunt uw wasprogramma tot 24 uur uitstellen. U stelt de tijd in en uw Indesit apparaat doet de rest.

 

Het vulgewicht is langer dan vergelijkbare was-droogcombinaties. 

Voordelen

 • Veel verschillende en praktische programma’s.
 • Goede prijs/kwaliteit, voordelige koop. 

Nadelen

 
 • Het vulgewicht is lager dan vergelijkbare was-droogcombinaties.
 •  
  Dit apparaat beschikt niet over een display
 

Conclusie

Als je op zoek bent naar de goedkoopste was-droogcombinatie, dan is dit een voordelige koop met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het heeft veel handige en praktische programma's. Helaas beschikt het niet over een display en is het vulgewicht lager dan bij vergelijkbare was-droogcombinaties. 

 
 
 
 

Beste was-droogcombinatie voor minder strijkwerk| AEG L7WB86GW 

 

Wasprogramma’s

De was-droogcombinatie beschikt over een breed scala aan speciale wasprogramma’s. Met het AbsoluteCare systeem voorkomt dat uw kleding in de trommel krimpt. U kunt in een ronde 4 kg wasgoed drogen en wassen met het NonStop programma.

Dit apparaat beschikt over een speciaal programma waarmee u in 1 uur 1 kg wasgoed kunt wassen en drogen. Ideaal wanneer u nog snel een overhemd of jurk voor werk moet wassen. 

De selectieknop Wash&Dry geeft u de mogelijkheid om in 1 keer door te gaan met wassen en drogen. U kunt uiteraard ook gewoon kiezen om dit apart te doen. Zo zijn er nog andere wasprogramma’s voor de fijne was, wol/ handwas, 60 minuten wassen en drogen en de standaard was en droogprogramma’s.  

Wasprogramma’s

De was-droogcombinatie beschikt over een breed scala aan speciale wasprogramma’s. Met het AbsoluteCare systeem voorkomt dat uw kleding in de trommel krimpt. U kunt in een ronde 4 kg wasgoed drogen en wassen met het NonStop programma. Dit apparaat beschikt over een speciaal programma waarmee u in 1 uur 1 kg wasgoed kunt wassen en drogen. Ideaal wanneer u nog snel een overhemd of jurk voor werk moet wassen. 

De selectieknop Wash&Dry geeft u de mogelijkheid om in 1 keer door te gaan met wassen en drogen. U kunt uiteraard ook gewoon kiezen om dit apart te doen. Zo zijn er nog andere wasprogramma’s voor de fijne was, wol/ handwas, 60 minuten wassen en drogen en de standaard was en droogprogramma’s.  

Extra functies 

Met de DualSense functie wast en droogt u echt al uw wasgoed. Dus ook uw delicate kledingsstukken, zoals fijne was of wollen handwas. Dankzij lagere droogtemperaturen en zachte trommel bewegingen komt uw kleding er ongedeerd uit. De AEG L7WB86GW heeft als eerste op de markt het Woolmark Blue-certificaat gekregen omdat het wollen handwas gelijkmatig wast en droogt.

De Optisense technologie stelt de was- en droogtijd automatisch in op de hoeveelheid wasgoed. Hierdoor hoeft uw was nooit te lang gewassen of gedroogd worden. U bespaart zo tijd, energie en water, ongeacht of de lading nu klein of groot is. Uw kleding blijft ook langer mooi omdat het niet onnodig lang gewassen of gedroogd.

Met de speciale stoomfunctie kunt u uw kleding snel weer opfrissen en kreukvrij maken. Wanneer uw kledingstuk even moet worden opgefrist maar geen volledige wasbeurt nodig heeft dan is het stoom programma’s ideaal voor het veilig gladmaken van kreuken en verwijderen van geurtjes. Uw favoriete kledingstuk is zo snel weer fris en glad.

U kunt met het startuitstel zelf bepalen wanneer u uw programma van start wilt laten gaan. Dankzij het grote display is alles gemakkelijk te lezen. Uiteraard is dit apparaat voorzien van een Aqua Stop. Ook is dit apparaat standaard uitgerust met een anti-schuim spoelsysteem. Uiteraard zit er ook een kinderbeveiliging op. 

 

Deze was-droogcombinatie geeft niet duidelijk aan hoeveel wasgewicht er in de machine zit. 

Voordelen

 • Tijdbesparing knop.
 • Eenvoudige bediening. 
 •  
  Aparte knop voor alleen wassen of alleen drogen.
 • De DualSense technologie past de temperatuur en de trommelbeweging aan op de stof van u was.
 • De ProSense beladingssensor past de was- en droogtijd aan op de hoeveelheid wasgoed.
 • Met de ProSteam stoomfunctie frist u uw kleding op en heb u minder strijkwerk.

Nadelen

 
 
 
 • Bij ouder wasgoed wat pluisjes. 
 •  
  Stoomfunctie kan beter. 
 • Wassen/drogen achter elkaar laten gaan kan lang duren. 
 •  
  Redelijk duur. 
 • Het beschikt over een condensatie droogsysteem, een warmtepompsysteem is energiezuiniger.
 • Heeft energielabel A+++ maar is niet de zuinigste in zijn soort.
 

Conclusie

Als je op zoek bent naar  de beste was-droogcombinatie voor minder strijkwerk zit je met een AEG L7WB86GW goed. Met name de extra technologiën zoals  DualSense, ProSense en de ProSteam stoomfunctie zorgt ervoor dat dit apparaat zich onderscheidt ten opzichte van andere soortgelijke apparaten. Nadeel is wel dat u behoorlijk betaalt voor dit alles. De stoomfunctie zou beter kunnen en in het geval dat u ouder wasgoed in het apparaat doet kunnen er pluisjes achterblijven. Helaas is het ook niet duidelijk hoeveel wasgewicht er in de machine zit. Dit maakt het lastig te weten hoeveel u kunt drogen. 


 
 
 

Koopgids met tips

De juiste was- droogcombinatie kiezen is erg belangrijk. U koopt een was- droogcombinatie tenslotte voor een aantal jaren. Welke was- droogcombinatie het beste bij u en uw huishouden past hangt af van verschillende factoren. Zo zijn er aardig wat aspecten waar u op kunt letten bij de aankoop van een was- droogcombinatie. Denk bijvoorbeeld aan de standaard kenmerken van dit apparaat. Deze kunnen nogal variëren, zo ook aan de bijkomende extra’s.

We zetten de belangrijkste overwegingen voor u op een rij zodat u zelf kunt besluiten waar u wel en geen rekening mee wilt houden bij de keuze voor de meest geschikte was droogcombinatie.


Vulgewicht

Het vulgewicht bepaalt hoeveel kleding u tegelijk kunt wassen. Was-droogcombinaties hebben een gemiddeld vulgewicht van 7 á 8 kg. Woont u alleen dan hebt u voldoende aan 5 tot 7 kilo voldoende. Bestaat uw huishouden uit drie tot vier personen dan kunt u beter kiezen voor een vulgewicht van 8 of 9 kilo. Heeft u een groter huishouden, dan biedt een was-droogcombinatie met een vulgewicht van 10 kilo uitkomst. Zo voorkomt u dat u onnodig vaak het apparaat moet aanzetten.


Toerental

Hoe nat of droog u was na een wasbeurt is, hangt af van het toerental. Om de was zo droog mogelijk te krijgen heeft een goede was-droogcombinatie een hoog toerental. De beste was-droogcombinatie zorgt voor een toerental waarbij u was al bijna droog is. Doordat de trommel sneller draait bij een hoog aantal toeren wordt de was droger.  Hierdoor hoeft u de was daarna minder lang in de droger te doen. Dat bespaart u niet alleen tijd, maar ook energie en geld.

Het toerental van het apparaat kan variëren van 1200 toeren tot 1800 toeren. Hoe meer toeren, hoe droger de was wordt. Het nadeel van een hoog toerental is dat het zorgt voor meer slijtage aan de kleding en uiteindelijk ook een hoger energieverbruik.

Energiezuinigheid

Natuurlijk kijkt u ook naar de energiezuinigheid van de was-droogcombinatie. De beste was-droogcombinatie is natuurlijk energiezuinig. De meest zuinige klasse is A+++, maar binnen deze klasse zijn nog verschillen aanwezig. Een A+++ was-droogcombinatie verbruikt 196 kWh per jaar, maar een A+++ 20% verbruikt maar 156 kWh op jaarbasis. Een A+++ 65% is pas echt energiezuinig met een verbruik van 76 kWh per jaar.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau is een van de andere eigenschappen die van belang zijn om over de beste was-droogcombinatie te spreken. Plaats u de was-droogcombinatie nabij u woonkamer of slaapkamer? Dan is het belangrijk om de keuze voor een stille was-droogcombinatie te maken. U ondervindt dan geen geluidshinder als de was-droogcombinatie aan het centrifugeren is.

Bij 72 dB is er sprake van een stil apparaat. Tussen de 74 tot 77 dB is er sprake van een normaal geluid. Wanneer het geluidsniveau hoger is dan 78 dB dan is de machine luid. Wanneer het geluidsniveau lager is dan 71dB is het een extra stille was-droogcombinatie. Wanneer u de was-droogcombinatie aanzet als u gaat slapen, maakt het aantal dB meer uit.

Was-droogcombinatie

De ene was-droogcombinatie beschikt over meer speciale programma’s dan de andere en het is maar net welke programma’s jij precies zoekt in een wasmachine. In de meeste gevallen geldt dat hoe meer speciale wasprogramma’s heeft, hoe duurder het was-droogcombinatie is.

De meest voorkomende programma’s zijn speciaal ontwikkeld voor bepaalde stoffen, kledingstukken of viezigheid van de was. Het progamma zorgt er dan voor dat deze stoffen en kledingstukken op de meest optimale en zorgzame manier worden gereinigd.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van de door ons geteste beste was-droogcombinaties 2020 speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan de toegankelijkheid via de deur om de was er eenvoudig in te doen en uit te halen. Ook een gemakkelijk bedienbaar display vergroot het gebruiksgemak. Gaat er een piep af als het programma is afgelopen? Dat is handig, want dan weet u meteen dat de was klaar is.

De technologie staat bij de moderne was-droogcombinaties niet stil. Een app voorziet in het gemak om de was-droogcombinatie daarmee te bedienen. Er is ook sprake van extra gebruiksgemak als u een van de beste was-droogcombinaties koopt die over een voorprogrammeerfunctie beschikken. Is er sprake van een was-droogcombinatie die zelf de wasmiddellade schoonmaakt dan komt dit het gebruiksgemak ook te goede.

Functionaliteiten Slimme opties

Er zijn overigens ook nog een aantal kenmerken die onder de noemer van slimme opties vallen. Een van de slimme opties is bijvoorbeeld het automatisch laten doseren van het wasmiddel. Maar ook het bepalen van hoeveel water en stroom er nodig is om de was zo schoon mogelijk te krijgen. Deze optie wordt ook wel de beladingsherkenning genoemd.

En wat denkt u van de slimme optie om het wasprogramma even te pauzeren als u bent vergeten wat was erbij in te doen. Hoe fijn is het als de was-droogcombinatie er al voor zorgt om u kleding voor te strijken? Dat is toch handig en ideaal. De beste koop was-droogcombinatie op basis van onze beoordelingen voorziet in voorstrijken als programmafunctie.

Nog zo’n slimme optie die op sommige apparaten zit is de SingleWash functie. Met deze functie kunt u gemakkelijk even snel een broek of trui of allebei te wassen. Zo is het ook handig om de was-droogcombinatie extra snel te laten wassen met een aparte QuickStart knop. Maar ook de voorstrijk functie, de timer, de uitgestelde start en vooral ook het waterslot zijn handige en slimme opties.